Telegram Web
🔴 کارگاه بین‌المللی «مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت تغییر اقلیم» آغاز به کار کرد

🔹️کارگاه مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت شرایط تغییر اقلیم از امروز ۲۸ آبان‌ماه در مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری آغاز شد.

🔹️این دوره آموزشی به صورت مجازی توسط دانشگاه کیوتو ژاپن و برنامه IHP یونسکو و به میزبانی مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری و با حضور محمد حاج‌رسولیها رئیس این مرکز، برگزار می‌شود.

🔹️«مدیریت یکپارچه حوضه آبریز تحت شرایط تغییر اقلیم» نام این دوره است که قرار است طی ۱۱ روز از ۱۸ تا ۲۸ نوامبر ۲۰۲۴ (مصادف با دوشنبه ۲۸ آبان الی پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳) از ساعت ۴:۳۰ الی ۱۲:۳۰ به طور مجازی و برخط برگزار شود.

🔹️در این راستا طی روزهای آینده، کارگاه‌های دیگری در ارتباط با عنوان این آموزش در زمینه مدلسازی و مبانی مرتبط در خصوص بارش‌ها، رواناب‌ها، بهره‌برداری بهینه مخازن و رسوبات حوضه و … برگزار خواهد شد.

🔽 مشروح خبر

💧 @water_news_network | wnn.wrm.ir
Forwarded from Saeed Reza Khodashenas
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽 معاون اجرایی پزشکیان: قیمت بنزین در کشور ما از آب خوردن ارزان تر است
چرا آب به فلاکت افتاده است:
چون تکیه کلام اکثر مسئولین ما اینست که آب را از هر چیز دیگر کم ارزشتر می دانند.
تا زمانی که بنزین و امثال آن ارزشی بیشتر از آب دارند، وضع آب کشور هر روز بدتر مي‌شود
Forwarded from Anoosh Esfandiari
🔺تخلیه ۴۲ مدرسه اصفهان براثر فرونشست

مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان:
🔻‌متاسفانه پدیده فرونشست در کل کشور وجود دارد اما شدت و فراوانی آن در سطح استان اصفهان زیاد است و قاعدتا برخی از مدارس نیز تحت تاثیر این پدیده قرار گرفته‌اند.
🔻حدود ۱۵۰ مدرسه استان اصفهان تحت تاثیر فرونشست قرار گرفته‌اند، البته درصد این تاثیر در هر مدرسه‌ای متفاوت از دیگری است؛ ‌‌برخی ‌مدارس تخلیه شده‌ و عملیات بازسازی شروع و بخش دیگر بهسازی و مقاوم‌سازی شده است.‌
🔻از مجموع ۱۵۰ مدرسه تاکنون ۴۲ مدرسه به طور کامل تخلیه شده‌اند؛ البته مدارسی که تخلیه نشده‌اند، حمل بر ناایمن بودن آنها نیست.
Forwarded from رسانه سبزآبی (ARASHHME)
طراحی گرافیکی

طراح : محمد راعی

پیوند فرمی- مفهومی دو مولفه شاخص زیستمحیطی جنگل زدایی و تخلیه آبخوان ها

مقام ممتاز در جشنواره اکولوژی روسیه

@honarmohitzistenergy
یادداشت ارسالی جناب مهندس رضایی از پیشکسوتان مدیریت آب زیرزمینی


«خواهشاً با شعار «امنیت غذایی» ته مانده آبهای زیرزمینی را غارت نکنیم.»
١- همه می دانند برداشتهای مازاد بر ظرفیت تجدید پذیر ابخوانها باعث به هم خوردن تعادل ابخوان و خشک شدن بسیاری از چشمه ها، قنوات و چاهها شده است.

٢- بهره برداری غیر اصولی از «چاه» مهمترین عامل ایجاد پدیده فوق الذکر است. بنابر این باید مدیریت و کنترل برداشت در چاهها صورت گیرد،

٣- باید به فوریت تمام چاههای مجاز(کلیه مصارف)با کمک دولت و تشکلها مجهز به کنتور حجمی هوشمندحجمی شده و برداشت آب مازاد بر پروانه بهره برداری معتبر قطع شود. کنتور برق فهامی که کلیدش در دست شرکت توزیع برق است، برای اعمال سیاستهای غلط شرکت برق از جمله موارد زیر بکار گرفته شود:
*برقدار کردن چاههای غیرمجاز،
*عدم قطع برق چاههای مجاز تا ٧٠ درصد انرژی مازاد بر پروانه بهره برداری چاه، *خاموشی در ۴ یا ۵ ساعت مصرف پیک برق و مصرف مجانی برق در بقیه ساعات و ...،(تماما بر خلاف ماده ٢۶ آیین نامه اجرایی فصل دوم قانون توزیع عادلانه اب)
پیشنهاد:
اگر کمی دلمان به حال خود(خاموشی کمتر برق در مصارف خانگی و صنعت - قطع مداوم آب شرب شهری و روستایی و ...) در حال و فرزندان مان در آینده می سوزد،باید:
*بلادرنگ به جای دریافت خسارت وارده به آبخوان و خرج در امور جاری، تمام چاههای غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه شده و اشتراک برق و مجوز سوخت آنها باطل گردد.
*بلادرنگ به جای دریافت خسارت وارده به آبخوان و خرج در امور جاری، از برداشت آب مازاد بر پروانه بهره برداری چاههای تمام مصارف جلوگیری شود.
*به فوریت از «صادرات محصولات کشاورزی»، یا همان «آب مجازی» جلوگیری شود.
@GroundWaterResources
💢 وقتی موجودی آب در مناطق مختلف، متفاوت است؛ چه راهی معقول تر است؟

💧استقرار جمعیت و توسعه را به نسبت آب در اختیارمان، برنامه ریزی کنیم. پایایی آب، اولویت دارد

💧 هر جوری شد، پیش بریم؛ بلاخره آب را تامین خواهیم کرد یا با حفر چاه های بیشتر یا با تعریف پروژه های انتقال آب. پایایی، اولویت ندارد.
کدام راه را انتخاب کرده ایم؟!

منبع نقشه: گزارش های مشاور راهبری طرح احیا و تعادل بخشی
@GroundWaterResources
Forwarded from Oskouei
📜 روایت‌های آب و جامعه

🌿 پژوهشگران و کارشناسان آب در مسیر کار و پژوهش‌شان با داستان‌ها و روایت‌های بسیار بدیعی مواجه می‌شوند و در ساخته شدنشان نقش ایفا می‌کنند. این روایت‌ها خود بخشی از هم‌زیستی آب و جامعه و در عین حال بازنمایی‌کننده آن است.

🌿 در شرایطی که این روایت‌ها نه توسط جامعه بیان می‌شود و نه در گزارش‌های علمی مجال بروز پیدا می‌کند، ما در اندیشکده تدبیر آب ایران معتقدیم شناخت عمیق از زیر و بم حکمرانی آب به روایت‌های مردم عادی یا داستان‌های درباره آنها نیاز دارد. به همین جهت قصد داریم در پویش "روایت‌های میدانی و آرشیوی آب و جامعه" بستر نشر این روایت‌ها را فراهم کنیم تا پژوهشگران با مردم و در کنار مردم درباره روایت‌های آب و جامعه سخن بگویند. از کنشگرانی که مشغول فعالیت میدانی یا مطالعه تاریخی هستند دعوت می‌شود تا روایت‌های خود درباره آب و جامعه را برای ما ارسال کنند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💧 یک پاسخ به پرسش پرتکرار "وقتی بخش اندکی از منابع آب صرف آب شرب و شهری می شود؛ چرا در مصرف آب دقت کنیم؟!"؛
داستان، آب مجازی است.

💢 بخش بزرگی از مصرف آب ما، اصلا مستقیم نیست!
@GroundWaterResources
Forwarded from تجارت‌ نیوز
#اختصاصی

🔻در گفت‌وگوی #تجارت‌نیوز با شهره صدری خانلو، پژوهشگر حوزه‌ی محیط زیست و آب بیان شد:

🔸جامعه‌ی درگیر خشکسالی جامعه امیدواری نیست

▪️یکی از تبعات خشک‌سالی گسترش حاشیه‌نشینی است

▪️خشک‌سالی با فقر ارتباط تنگاتنگ دارد

▪️فرصت‌های توسعه از دست می‌روند

▪️ایران درگیر تلفیقی از انواع خشک‌سالی است

▪️اثرات اجتماعی خشک‌سالی دارای ابعاد متفاوتی است

▪️یکی از آثار اجتماعی خشک‌سالی عدم اطمینان به ادامه‌ی زندگی در محل سکونت است

▪️در جوامع کوچک درگیر خشک‌سالی زنان و کودکان با معضل مواجه‌اند

▪️خشک‌سالی عامل اصلی لطمه به اقتصاد در مناطقی است که از پیش برای سازگاری یا مقابله با این پدیده آماده نبوده‌اند. 

▪️به‌دلیل مدیریت‌های نادرست در امر اقتصاد و در منابع آب ما با تاثیر گسترده‌ی خشک‌سالی مواجه هستیم.

▪️آسیب پذیری ایران در برابر خشکسالی جدی است| تجارت‌نیوز

🔗گزارش کامل را از طریق لینک زیر بخوانید👇

https://tejaratnews.com/n/4omh

🖊تای‌سز احمدلو


@tejaratnews
4_5908799105693389959.pdf
243.3 KB
❇️بازخوانی پرونده روزنامه رسالت با موضوع
"دولت چهاردهم چگونه میتواند چالش بزرگ آبهای زیرزمینی را برطرف کند؟" با عبور از 100 روزگی آغاز کار دولت جدید
با محوریت دیدگاه های مهندس محمد بهنام رسولی- گروه آبانگاه

@GroundWaterResources
GroundWater
4_5908799105693389959.pdf
🗝احیای آبهای زیرزمینی؛ اولویت نجات آب

یکی از اولویت‌های کلیدی بخش آب، طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی است. این طرح به دلایل مختلف همچون:
عدم تأمین اعتبار مناسب،
عدم همکاری سایر دستگاه‌ها،
نادیده گرفتن مشارکت ذینفعان،
وجود فشارهای سیاسی
و از همه مهم‌تر عدم پذیرش ذاتی کارگزاران مدیریت آب کشور
به سرانجام نرسیده است.

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس (1401): باوجود سهم ۵۵ درصدی منابع آب زیرزمینی در منابع آب کشور، در سال‌های گذشته بیش از ۹۸ درصد از اعتبارات هزینه شده در حوزه آب کشور به منابع آب سطحی اختصاص یافته است.

تاکنون برای حل مشکل آب شرب به عنوان یک مسئله استراتژیک تأکید بر فشار بیشتر به آب‌های زیرزمینی بوده و هرسال به نام «بحران » تعداد چاه‌های بیشتری در مشهد، تهران، قزوین، اصفهان، شیراز و تمامی شهرهای بزرگ حفرشده که عملا این چاه‌ها بر روی آبخوان‌هایی قرار دارند که در حال احتضار و نابودی‌اند؛ زمانی که آبخوان‌ها دیگر آبی نداشته باشند، حفر چاه جدید هم پاسخی بر این مشکل نخواهد بود و باید از هم‌اکنون چاره‌اندیشی کرد.

تأمین آب از طریق دریا هم صرفا به‌عنوان گزینه‌ای برای صنعت قابل طرح است، چون به لحاظ اقتصادی برای بخش کشاورزی توجیه و توان خرید آب شیرین شده دریا وجود ندارد،
اگر بتوانیم برداشت و مصرف آب در کشاورزی را ضابطه‌مند کنیم خیلی بیشتر جواب می‌گیریم، تا اینکه به سمت صنعت برویم و روی این حوزه سرمایه‌گذاری سنگینی انجام بدهیم.
کافی است با همین قاطعیت در مقابل تخلفات آبی و عمدتا چاه‌های غیرمجاز بایستیم و با ضابطه‌مند کردن برداشت‌ها در بخش چاه‌هایی که دارای پروانه بهره‌برداری هستند بخشی از میزان مصرف را کاهش دهیم. البته این‌ها موضوعاتی است که با مشارکت و تعامل با جامعه قابلیت تحقق دارد و صرفا با نگاه سلبی و قضائی نمی‌توان مشکلی را که در عرض چهار دهه توسعه پیدا کرده و به شکل اجتماعی زیرساخت‌هایش سرطان وار پخش شده، حل کرد.

پساب نسبت به آب دریا منبع متفاوتی است و اساسا منبع جدیدی در مدیریت منابع آب به حساب نمی‌آید و تخصیص دوباره پساب به شکل کلان تخصیص درستی نیست و باید در چارچوب مدیریت حوضه به آن نگاه کرد.

استفاده از آب‌های ژرف به‌عنوان یک راه حل قابل طرح نیست، به این مفهوم که از حیث کیفیت، مقبولیت و مقدوریت، آب‌های ژرف نمی‌توانند پاسخگوی نیاز ما باشند. حتی اگر هم باشند منابع فسیلی هستند که به‌عنوان آب‌های استراتژیک باید به آن نگاه کرد.
@GroundWaterResources
🖋 #یادداشت؛ فناوری اطلاعات و مدیریت منابع آب؛ گامی به‌سوی شفافیت و همکاری

🔹️شهریار شهریاری کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و کارشناس تلفیق و بیلان و بانک اطلاعاتی حوضه زاینده‌رود در یادداشتی که در اختیار این شبکه خبری قرار داده است با اشاره به ظرفیت‌های فناوری اطلاعات برای ایجاد مدیریت هوشمند و پایدار منابع آب نوشت: فناوری اطلاعات نه‌تنها ابزارهای پیشرفته‌ای برای پایش و تحلیل منابع آبی فراهم می‌آورد، بلکه زمینه‌ساز شفافیت، همکاری و آگاهی عمومی در مدیریت این منابع ارزشمند است.

🔹️در این یادداشت تأکید شده است: فناوری اطلاعات ابزار مهمی برای جلب مشارکت عمومی است. شفاف‌سازی وضعیت منابع آب و ارائه گزارش‌ها به عموم مردم می‌تواند حس مسئولیت‌پذیری بیشتری در آن‌ها ایجاد کند. از طریق شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های آنلاین، مردم می‌توانند آگاه‌تر شده و در مدیریت منابع آب نقش فعالی داشته باشند.

🔽 مشروح یادداشت

💧 @water_news_network | wnn.wrm.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 سرگردانی ها و تاکیدهایی بدون شرح و بی نیاز از شرح؛
مجلس شورای اسلامی- آذر ۱۴۰۳
پ.ن: با سپاس ویژه از جناب مهندس شهریار شهریاری بابت ارسال فیلم
@GroundWaterResources
🌱 آب و خاک؛ گنجینه هایی که همه چیز ما از آن هاست اما راحت از یادشان برده ایم و باید روزی، به نامشان باشد تا یادمان بیاندازد که ...
@GroundWaterResources
تغییر اقلیم.pdf
5.7 MB
تغییر اقلیم در ۱۲ تصویر

راهنمای کوتاه برای پیامدهای تغییر اقلیم و راه حل های ممکن برای سازگاری با آن

تالیف: موسسه IUCN
مترجمان: الهام آبتین- اصغر مبارکی
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، وی افزود: متهمان پرونده باند رشاء، با مراجعه مراجعه‌کنندگان به کمیسیون آب‌های زیرزمینی، که اغلب درخواست ایشان در کمیسیون مطرح و مورد موافقت قرار نمی‌گرفته و یا دارای رأی بی‌حقی در سنوات گذشته در خصوص چاه‌های آب بوده‌اند و یا درخواست‌های دیگری از شرکت آب منطقه‌ای داشتند، با هدایت برخی از متهمان دستگیر شده به موسسه حقوقی عدل سما با مدیریت کارمند اخراجی شرکت آب دلالت می‌شدند.
دادستان همدان گفت: در آن موسسه با درخواست مبالغ از ایشان که بعضا تا چند میلیارد تومان حسب توان مالی متقاضی بوده و اخذ و واریز به حساب تعاونی مصرف آب، اقدام به جعل اوراق و اسناد و مدارک دولتی و یا اقدام به برداشت مدارک از پرونده ها و حتی ایجاد پرونده جدید در کمیسیون می‌کردند.

نجفی ادامه داد: مبلغ نامشروع اخذ شده از طریق مدیر تعاونی به حساب اعضای باند منتقل می‌شده که در این رابطه با دستور قضایی صادره و شگردهای لازم در شناسایی شرکاء و معاونین دخیل در جرم بجز متهمان حاضر افراد دیگری نیز احضار و دستورات جامع جهت تکمیل تحقیقات صادر شده است.
@abeasadabad
Forwarded from Banafsheh Zahraie
2025/02/22 12:26:06
Back to Top
HTML Embed Code: