Telegram Web
Forwarded from شبکه کمک
دکتر هادی خانیکی
من معتقدم جامعه تغییر کرده است. حاکمیت هم تغییر کرده است. جامعه مدنی هم تغییر کرده است.
تجربه ۲۱ روزه من در شورای راهبردی شناخت من را از ایران به شدت عمیق تر شد. به عنوان فردی که در حال سفر دائمی بین حوزه دولت، دانشگاه، جامعه و جامعه مدنی بودم، به این نتیجه رسیدم شرایط حوزه های محتلف هم سطحی خاصی دارند که نیازمند تعامل و رشد دادن خود دارند.

جامعه مدنی دارای " ما" های متعددی هستند که با هم هماهنگ نیستند. ما باید بتوانیم جامعه مدنی قوی تولید کنیم. باید راه گفتگو های همکارانه را پیگیری کنیم.‌

جامعه مدنی ایران هنوز بسیاری از ظرفیت های مطالبه گری را ندارد و باید با تعاملات مثبت با حاکمیت حرکت کنند.

پیشنهاد ما به دولت چهاردهم برقرای ارتباط مستمر و موثر با نهاد های مدنی و صنفی، متخصصین و ..‌ است‌. کماکان یک بی اعتمادی جدی در حاکمیت نسبت به جامعه مدنی وجود دارد.
پیشنهاد من به شبکه کمک ملاقات با رئیس شورای راهبردی است.
👍17
Forwarded from اعتمادآنلاین
🔻دولت سایه یعنی دولتی که روی کار آمده باید زمین‌گیر شود؛ جامعه احساس تبعیض و بی‌عدالتی می‌کند

هادی خانیکی:

🔹️جامعه احساس می‌کند در عرصه‌های مختلف در معرض بی‌عدالتی و نابرابری قرار گرفته است. بی‌عدالتی آموزشی، سیاسی، نسلی، جنسیتی، فرهنگی و بی‌عدالتی اجتماعی. طبیعتا ظهور و بروز این بی‌عدالتی در حس ناامیدی، هراس از آینده و بی‌اعتمادی نسبت به حکومت، نسبت به گروه‌های اجتماعی دیگر و حتی بی‌اعتمادی نسبت به نیروهای جریانات سیاسی مختلف و... متجلی می‌شود.

🔹️دولت سایه و نظام سایه یعنی دولتی که روی کار آمده و برنامه‌ای برای اداره کشور دارد، زمین‌گیر شود!/ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم👇

https://www.etemadonline.com/tiny/news-670564

#سیاسی

@EtemadOnline
👍8👎4
گام بعدی، آشتی ملی

📰🗣 دکتر هادی خانیکی در گفت‌وگو با «اعتماد» نظم گفتمانی انتخابات ۱۴۰۳ را از منظر محتوایی تحلیل می‌کند. | شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ | شماره ۵۸۳۱


دولت وفاق ملی یک دولت اجرایی، اجماعی و مشارکتی است. گفت‌وگویی است و نه ائتلافی


مهدی بیک اوغلی: به همان اندازه كه كلیدواژه‌هایی چون توسعه سیاسی و گفت‌وگوی تمدن‌ها، مردمسالاری دینی و...در دولت اصلاحات و حد فاصل سال‌های ۷۶ تا ۸۴ طنین‌انداز بود، واژگان عدالت، صداقت، مدارا، وفاق و... هم در دولت مسعود پزشكیان دارای اهمیت بیشتر است. هادی خانیكی، فعال سیاسی و فرهنگی اصلاح‌طلب و استاد سرشناس ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی یكی از راویانی است كه هم نسبت نزدیكی با گفتمان دولت سیدمحمد خاتمی و ضرورت گفت‌وگو و توسعه سیاسی دارد و هم در خصوص ضرورت نوسازی گفتمان اصلاحات و دخیل كردن مفاهیمی چون عدالت و وفاق در بطن این گفتمان دیدگاه‌های جالبی را مطرح كرده است. خانیكی در واقع حلقه ارتباطی دو دولت اصلاح‌طلبی است كه طی دهه‌های اخیر فرصت فعالیت داشته‌اند.

با پایان گرفتن انتخابات و در آستانه ارایه كابینه جدید، یكی از حلقه‌های مفقوده در فضای رسانه‌ای و علمی كشورمان، تحلیل گفتمانی محتوای نامزدهای مختلف در انتخابات است. برای شكل‌دهی به یك چنین گفت‌وگویی، شاید هیچ چهره‌ای به اندازه هادی خانیكی، سزاوار نباشد. بنابراین قرار گفت‌وگو در ظهر یك روز گرم مردادماه در خانه استاد تنظیم شد؛ خانه‌ای پر از كتاب كه عقل و روح هر علاقه‌مند به فرهنگ و كلمه را می‌رباید. در اتاق كار استاد خانیكی و كنار پنجره‌ای كه از بلندای آن هر روز به بازی پسربچه‌ها و آیند و روند مردمان شهر می‌نگرد، گفت‌وگویی درباره تحلیل گفتمانی انتخابات شكل گرفت. خانیكی ضمن واكاوی محتوای گفتمان‌های انتخابات، كلیدواژه عدالت و رفع تبعیض را در كنار وفاق مهم‌ترین محتوای برآمده از گفتمان پزشكیان ارزیابی می‌كند كه توجه رای‌دهندگان را جلب كرد. این فعال سیاسی و فرهنگی در ادامه مهم‌ترین خروجی تشكیل دولت وفاق ملی را زمینه‌سازی برای آشتی ملی و عبور از مشكلاتی می‌داند كه طی سال‌های اخیر مانند موریانه، روح و روان جامعه را خراشیده است. او در عین حال ضرورت تغییر را مهم‌ترین مطالبه جامعه ایرانی ارزیابی می‌كند كه باید به آن پاسخ داده شود.

🆔 @HadiKhaniki

👥📰 متن کامل گفت‌وگو 👇
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍8👎32
⬛️ پنج شب مراسم عزاداری و سخنرانی دهه آخر صفر

با سخنرانی:
استاد سیدابوالفضل موسویان
آیت‌الله محمد سروش محلاتی
آیت‌الله سیدمحمدعلی ایازی
دکتر هادی خانیکی
استاد علی موهبتی

🔹 ساعت ۱۹:۳۰ الی ۲۱
🔹 ۴ لغایت ۸ شهریور
🔹 مسجد مجتمع تجاری زیست خاور

🆔 @bonyadomid
👍11👎31
💠 سومین سالگرد شهادت فهیم دشتی، مدافع آزادی بیان، روزنامه‌نگار برجسته و سخنگوی جبهه ملی مقاومت افغانستان، با همکاری مشترک #انجمن_ایرانی_مطالعات_فرهنگی_و_ارتباطات، بنیاد شهید فهیم دشتی و مجموعه فرهنگان برگزار می‌شود.


سخنرانان:

🔸️ سیاره دشتی، همسر شهید فهیم دشتی و رئیس هیات رهبری بنیاد شهید فهیم دشتی
🔸️ سید حسین فاضل سانچارکی، روزنامه‌نگار و معاون پیشین وزیر فرهنگ افغانستان
🔸️ هادی خانیکی، استاد دانشگاه و کنشگر سیاسی‌ و فرهنگی
🔸️ احسان شریعتی، پژوهشگر و استاد فلسفه و مطالعات اجتماعی
🔸️ شکوفه اکبرزاده، استاد ادبیات فارسی و پژوهشگر


به میزبانی:
ژیلا بنی‌یعقوب
اعظم صوفیانی

همراه با
نمایش مستند "راوی"
اجرای موسیقی
شعرخوانی
کتاب‌خوانی
و نمایشگاه عکس

زمان: جمعه ۱۶ شهریور از ساعت ۱۶

مکان: فرشته، خیابان فیاضی، شرق به غرب، بعد از چناران پلاک ۵۰. مجموعه فرهنگان

پخش زنده برنامه: اینستاگرام farhangan.fereshte

🆔️ @irancsca
👍4👎32
اولین رویداد سماق و هفتمین جشنواره برداشت سماق
https://www.tgoop.com/khanikonline
8👍2😁2
انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
💠 ز نو ساختن سرود آزادی 💠 گزارشی از مراسم بزرگداشت سالروز شهادت فهیم دشتی و احمد شاه مسعود در صفحه اول روزنامه شرق، ۱۹ شهریور ۱۴۰۳
💠 ز نو ساختن سرود آزادی

گزارشی از مراسم بزرگداشت سالروز شهادت فهیم دشتی و احمد شاه مسعود در صفحه اول روزنامه شرق، ۱۹ شهریور ۱۴۰۳


🔸️پیام صوتی احمد مسعود برای این مراسم:
︎ در پنج، شش سال آخر، من به طور مستمر و مداوم با فهیم دشتی کار می‌کردم. هیچ روزی را به یاد نمی‌آورم که او خسته، ناامید یا منفعل بوده باشد. هر روزش پر از امید، انگیزه و توکل به خدا بود.
︎ فهیم تنها یک شخصیت سیاسی و رسانه‌ای نبود؛ او شاعر و ادیب و عارفی دل‌بسته به خدا بود. مقاومت ما حق است و در راه حق هر اتفاقی بیفتد، باید مقاومت کنیم. یا شهید می‌شویم یا پیروز؛ هر دو برای من پیروزی است.

🔸️هادی خانیکی:
︎از منظر ارتباطی فهم زندگی فهیم دشتی و احمد شاه مسعود را باید در رزم و سخن‌گفتن جست‌وجو کرد؛ چریک‌هایی که هم‌زمان صاحب فرهنگ و سخن بودند. احمد شاه مسعود نشان داد که می‌توان هم چریک بود و هم اهل ادبیات و هنر. او در پناهگاه‌های خود کتاب و شعر می‌خواند و از این تناقض، داستانی ساخت که او و فهیم دشتی را برجسته کرد.
︎احمد شاه مسعود و فهیم توانسته بودند فاصله بین حرف و عمل را از بین ببرند؛ مسئله‌ای که در دنیای امروز نادر است.
︎باید روایت و داستان افغانستانی‌های مهاجر و جامعه ایران را اصلاح و بازخوانی کرد و از نو یک قصه و داستان از هم‌زبانی و هم‌خونی و ریشه‌های مشترک در تاریخ گذشته و آینده این جغرافیا نوشت.

🔸️سید حسین فاضل سانچارکی:
︎فهیم دشتی ضمن انتقاد به حکومت و دولت، معتقد به استقلال روزنامه‌نگاری از قدرت بود و در این راه در تأسیس و ایجاد ۲۰ نهاد مطبوعاتی و رسانه‌ای و جمع‌کردن همه آنها در زیر چتر اتحادیه روزنامه‌نگاران افغانستان، کمک فراوانی به آزادی بیان انجام داد.
︎دشتی در شکل‌گیری نهادهای صنفی روزنامه‌نگاری و جامعه مدنی نیز نقش کلیدی داشت و به‌عنوان رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران فعالیت می‌کرد.
︎او با وجود امیدواری‌اش در سال‌های نخست جمهوریت، با مشاهده افزایش فساد در حکومت و انحراف از مسیر دموکراسی، متوجه شد که افغانستان هر روز از ارزش‌های مردم‌سالاری دورتر می‌شود. سرانجام با پیوستن به جبهه مقاومت دوم، به یکی از نمادهای ایستادگی در برابر ظلم تبدیل شد و سرود ایستادگی‌اش را در دره پنجشیر جاودانه کرد.

🔸️ احسان شریعتی:
︎ایدئولوژی‌های ناسیونالیسم و نژادپرستی از اروپا برخاست و به کشورهای دیگر نیز سرایت کرد و اکنون فراموش شده که همیشه و در طول تاریخ در این قسمت شرق، ایران در کثرت و تنوع فرهنگ و زبان زیست داشته است و دولت‌ها و سلسله‌های پادشاهی گذشته ایران ترکیبی از همین فرهنگ‌های متنوع و تسامح دینی و مدارای اجتماعی بوده است.
︎زندگی و کنش افرادی مانند احمد شاه مسعود و فهیم دشتی نشان داد که می‌توان با آگاهی و هوشیاری در برابر این کج‌فهمی‌ها از دین و فرهنگ ایستاد و مقاومت گذشته و کنونی افغانستان نشان داده که می‌توان در این مسیر گام برداشت.

🔸️ارتباط تصویری سیاره دشتی، همسر فهیم دشتی و فرزندانش ادریس و مروه از تورنتوی کانادا، خواندن شعر و بخشی از کتاب منتشرنشده پدرشان به یاد پدرشان بخش دیگری از این مراسم بود.

🔸️سیاره دشتی:
︎در یک سال گذشته بنیاد فهیم دشتی توانسته در زمینه تقویت نهاد رسانه و آموزش روزنامه‌نگاری که مهم‌ترین هدف و کار فهیم دشتی بوده، گام‌هایی بردارد و در آینده با توان بیشتری این کار را ادامه خواهند داد. همچنین بنیاد دشتی موفق به کسب جایگاه مشورتی سازمان ملل شده است.

🔸️تماشای فیلم مستند «راوی» درباره مهاجران افغانستانی به کارگردانی ماریا نیک‌ورز و گوش دادن به صدای دلنشین و موسیقی و آواز احمدالدین آشکارا، هنرمند افغانستانی، از بخش‌های دیگر این برنامه بود.

💠 در پایان این مراسم لوح تقدیری از طرف انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات به سیاره دشتی، مدیر و بنیان‌گذار بنیاد فهیم دشتی اهدا شد.

گزارش کامل را اینجا بخوانید.

🆔️ @irancsca
👍4👎1
Forwarded from شریعت نامه
💎🔷هفتمین جشنواره ملی برداشت سماق در گناباد برگزار خواهد شد.

🔹 این جشنواره هم‌زمان با فصل برداشت این محصول کشاورزی در روستا خانیک، ۲۵ شهریورماه سال جاری برپا خواهد شد.

🔹به گفته علیرضا رحمتی، دبیر اجرایی جشنواره، در کنار این جشنواره، نخستین رویداد ملی سماق نیز برپا  می‌شود که در آن، محققان به ارائه مقاله درباره سماق می‌پردازند. رحمتی همچنین افزود که در ادامه جشنواره حضار همراه با کشاورزان به برداشت سماق می‌پردازند و از کارگاه‌های فرآوری سماق در خانیک بازدید می‌کنند.  
در این جشنواره دکتر رضا احمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دکتر هادی خانیکی، استاد دانشگاه، دکتر حسین محمدزداه مقدم، متخصص طب سنتی، دکتر غلامرضا بخشی خانیکی، استاد دانشگاه مقاله علمی و سخنرانی ارائه می‌کنند. 

✳️ @shariat_nameh
3
Forwarded from شریعت نامه
🔵🔷 از پروفسور هادی خانیکی در همایش سماق خانیک، تقدیر شد

✳️ @shariat_nameh
👍4
Forwarded from شریعت نامه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔷🔶 یاد غذای مادر مرا نجات داد

🔹🔹 پروفسور هادی خانیکی از چگونگی شکست کشنده‌ترین سرطان گفت
🔹 یاد غذاهای مادر و خانیک قدیم مرا نجات داد

✳️ @shariat_nameh
9
Forwarded from شریعت نامه
🔷فعالین ستادی دکتر پزشکیان در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهور در گناباد با دکتر هادی خانیکی عضو شورای راهبری دولت چهاردهم و دکتر محمد ذبیحی دیدار و گفتگو کردند
✳️@shariat_nameh
👍4
Forwarded from شریعت نامه
🔵🔷 پروفسور هادی خانیکی عضو شورای مرکزی سیاستگذاری پزشکیان در تهران: گفتگو در ایران هم مشکل ماست هم راه درمان

✳️ @shariat_nameh
👍52👎1
Forwarded from جماران
⛔️ روایت جنگ ایران و عراق؛ شکست خورده یا حاشیه‌نشین؟

🔴 خانیکی: تضاد بین روایت آسمانی و روایت عقلانی، پرسش‌های حل نشده‌ای از جنگ را برای نسل جدید به وجود آورده است

🔵 ظریفیان: روایت هشت سال جنگ تحمیلی سرمایه ملی ماست/ ارائه انبوه و غیرضروری این روایت در تمامی روزهای سال، مخاطب را دچار پس زدگی کرده است


🔸پایگاه خبری جماران، محمد صادق درویشی/ محسن عربی: گفت و گو و کاوش مفهومی درباره روایت جنگ ایران و عراق سهل و ممتنع است؛ سهل از این منظر که در بادی امر به نظر می‌رسد همه می‌توانند درباره وجهی از وجوه جنگ صحبت کنند و شاخصی برای صحت و کارایی آن وجود ندارد. اما ممتنع و دشواری سخن گفتن از این روایت، به سیالیت کم نظیر آن در دهه‌های پس از جنگ باز می‌گردد.

🔸دکتر هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات و دکتر غلامرضا ظریفیان استاد تاریخ، چهره‌های صاحب نظری بودند که به پرسش‌های ما درباره مفهوم روایت جنگ ایران و عراق، ابعاد و کارایی و پویایی آن پاسخ گفتند.

🔆 مشروح این میزگرد را در جماران بخوانید:

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631951

◾️@jamarannews
👍31👎1
📔چیستی؛ چرایی و چگونگی" وفاق ملی"

سخنرانان:
#ابوالفضل_دلاوری
#هادی_خانیکی
#محمدمهدی_مجاهدی
#محمد_قوچانی

دبیر نشست:
#مهدی_مهدوی_زاهد

🗓 چهارشنبه 4 مهر 1403 ساعت 17

🏡 سالن خیام

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔷 ورود برای عموم، آزاد و رایگان است

💢انجمن علوم سیاسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
👎2👍1
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚨 هادی خانیکی: در جامعه ما چه اتفاقی افتاده که حرف‌های ثابتی را باورپذیر کرده است؟

✔️ هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات با
اشاره به سخنان اخیر پرویز ثابتی رییس ساواک تهران (سازمان اطلاعات و امنیت کشور در دوران رژیم پهلوی) گفت: در جامعه ما چه اتفاقی افتاده است که حرف‌های ثابتی را باورپذیر کرده است.

✔️آقای ثابتی اگر این حرف‌ها را مثلاً بعد از پیروزی انقلاب می‌گفت، عده‌ای کمی این مسأله را می‌پذیرفتند یا ممکن است افراد خیلی نادر آن را بشنوند.

✔️ولی الآن که فاصله ایجاد شده و ذهنیت‌های اجتماعی و ارزش‌ها تغییر پیدا کرده است، این حرف باورپذیر می‌شود. خطر این باورپذیری از خود آن حرف‌ها بیشتر است./ جماران

میزگرد «روایت جنگ ایران و عراق؛ شکست خورده یا حاشیه‌نشین؟» در پایگاه خبری جماران

◾️ @jamarannews
👍3
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
☑️ هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات: کنشگران و فعالان جنگ، در جنگ سهیم نشدند

☑️ روایت رسمی از جنگ بر روایت مدنی و فرهنگ در جامعه غلبه پیدا کرده است

☑️ انگار جنگ را پدیده‌ای دانسته که فقط و فقط تعلق به حاکمیت و نهادهای حاکمیتی داشته است

☑️ روایت الآن برای کسانی است که جنگ را نه‌تنها از نزدیک حس یا لمس نکرده‌اند، بلکه بیشتر آثار منفی آن را دیده‌اند/ جماران

میزگرد «روایت جنگ ایران و عراق؛ شکست خورده یا حاشیه‌نشین؟» در پایگاه خبری جماران

◾️ @jamarannews
👍3
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
☑️ هادی خانیکی: مهم است که قصه‌ی یک رخداد را چگونه برای مخاطبان بیان کنیم

✔️ هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات گفت:
زمانی که ما از یک رخدادی فاصله می‌گیریم و یا اینکه مخاطبان ما متفاوت می‌شوند، این مهم است که قصه‌ی آن رخداد را که دیگر فقط و فقط به شکل تکنیکی نیست، چگونه بتوانیم بیان بکنیم./ جماران

میزگرد «روایت جنگ ایران و عراق؛ شکست خورده یا حاشیه‌نشین؟» در پایگاه خبری جماران

◾️ @jamarannews
4
Forwarded from جماران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
☑️ هادی خانیکی: سالم‌ترین بروکراسی و مناسبات اداری در ایران، در دوران جنگ است

✔️ هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات: کسانی که در آن حضور داشتند، وقتی‌که از آن زمان صحبت می‌کنند، به زبان حماسه صحبت می‌کنند؛ یعنی روایت فعالان دوره جنگ، زبانش زبان حماسی است.

✔️شنیده شدن یا نشدن یا کم شنیده شدن و همین‌طور دیده شدن یا نشدن روایت جنگ، به نظر من برمی‌گردد به میزان تناسب عقلانی بودنش و اینکه با مخاطبانی متفاوت با دوران جنگ رو به رو هستیم./ جماران

میزگرد «روایت جنگ ایران و عراق؛ شکست خورده یا حاشیه‌نشین؟» در پایگاه خبری جماران

◾️ @jamarannews
4👎1
Forwarded from جماران
☑️ خانیکی: در شرایط امروز وفاق یک انتخاب نیست، اجبار است

☑️ در هیچ زمینه‌ای از زمینه‌های عدالت، کمتر از ۵۱ درصد احساس بی‌عدالتی در جامعه ما وجود ندارد

✔️هادی خانیکی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «چیستی، چرایی و چگونگی وفاق ملی» گفت:
به نظر من روی آوردن به وفاق نتیجه سه مؤلفه اجتماعی است که در جامعه ما قابل مشاهده بود. یکی از آنها احساس بی‌عدالتی در کف جامعه است؛ که تقریبا همه پیمایش‌های ۲۰ سال گذشته در ایران نشان می‌دهد که یک روند فزاینده دارد. موج چهارم ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان می‌گوید در هیچ زمینه‌ای از زمینه‌های عدالت، کمتر از ۵۱ درصد احساس بی‌عدالتی در جامعه ما وجود ندارد.

✔️ دومین مسأله‌ای که خیلی ملموس و قابل مشاهده بود، مسأله «فرسایش سرمایه اجتماعی و بالا رفتن احساس بی اعتمادی در جامعه» و سومی که بیشتر در عرصه سیاست بود و منجر به انتخابات اخیر در ۱۴۰۳ شد، «بالا رفتن سطح نارضایتی» است که نوع مشارکت را در انتخابات قبل خودش و انتخابات مجلس هم نشان داده بود. به نظر من این سه موضوع قابل مطالعه است./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1645146

◼️ @jamarannews
👍3
2025/07/14 11:22:46
Back to Top
HTML Embed Code: