Telegram Web
Forwarded from جماران
📷 نشست وفاق و مسائل امروز و آینده ایران؛ ابهام زدایی از یک مفهوم

🔹به گزارش جماران، نشست وفاق و مسائل امروز و آینده ایران؛ ابهام زدایی از یک مفهوم با حضور هادی خانیکی، مصطفی معین، حسین سراج زاده، ابوالفضل دلاوری و حمید پهلوان در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

📸 عکس: علیرضا رمضانی / جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654414

🕌 @jamarannews
👍4
Forwarded from جماران
☑️ خانیکی: «وفاق» مسأله ایران است/ وفاق می‌تواند برای ایران امروز افق‌گشایی کند

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های وفاق و مسائل امروز و آینده ایران گفت:
پیش از دولت آقای پزشکیان به گونه‌ای یک توافق کلی و ضمنی وجود داشت که تهدیدهای اخلاقی در جامعه ایران بالا رفته و بحث بر سر چگونگی حفظ همبستگی‌های اجتماعی و جلوگیری از روند فرسایش سرمایه اجتماعی بود.

وفاق مثل هر مفهوم دیگری، وقتی به عرصه سیاست کشیده می‌شود، داوری‌ها و حتی استفاده‌های شتاب‌زده‌ای انجام می‌شود.

اینکه در هر جایی به این مسأله پرداخته شود، به نظر من امر مبارکی است که ابتدا باید خواست داوری شتاب‌زده در مورد آن صورت نگیرد. وفاق می‌تواند موضوعی باشد که برای ایران امروز افق‌گشایی کند./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1654463

🕌 @jamarannews
👍2😁1
Forwarded from گلونی | Golvani
«مسائل محیط‌زیستی در ایران، مانند بحران آب، باید با نگاه بومی و مبتنی بر شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور مورد بررسی قرار گیرد. این وظیفه نهادهای علمی و مدنی است که با سیاست‌گذاران وارد گفت‌وگو شوند و راهکارهایی عملی ارائه دهند.»
https://golvani.ir/?p=312670
.

گلونی، رسانه بوم‌وبر ایران 🌱 ✌️ ❤️
6👏1
🎥 ۵ میلیون ایرانی مهاجرت کرده‌اند/ با طوفان مهاجرت از کشور مواجهیم

🔹 «رسول صادقی» عضو هیات علمی دانشگاه تهران در همایش «مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز، چالش‌ها و راهکارها» عنوان داشت: آمار دقیقی از ایرانیان مهاجرت‌کرده نداریم اما حدود پنج میلیون نفر برآورد می‌شوند. عدم بهره‌برداری مناسب از سرمایه‌های انسانی، ناامیدی و نبود چشم‌انداز بهبود، بحران‌های اقتصادی، نفوذ اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، افزایش قارچ‌گونه موسسات مهاجرتی و ... از جمله عوامل این روند است.

🔹به گفته «علینقی مشایخی» استاد دانشگاه صنعتی شریف، بسیاری از حتی در مدارس مذهبی اکنون به دنبال انتخاب رشته‌ای هستند که در خارج از کشور خواهان داشته باشد و به فکر مهاجرتند.

🔹«ماندانا تیشه یار» استادیار دانشگاه علامه طباطبایی هم اظهار داشت: نخبگان افغانستانی نیز بعد از مدتی به علل مختلف از ایران به سمت کشورهای غربی مهاجرت می‌کنند، در حالی که دوست داشتند در ایران بمانند زیرا به سرزمین اصلی آنها نزدیکتر بود. مهاجرت این گروه از افغان‌ها در بلندمدت به ضرر ایران تمام می شود.

#پژوهش_اجتماعی

گزارش نشست را این نشانی بخوانید

🆔 @irna_research
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📖📚🗣🇨🇫👥 📖 📖

نشر وزن دنیا و شهرکتاب مرکزی برگزار می‌کنند:
نشست نقد و بررسی کتاب «عصر تاریکی»

عصر تاریکی اثر برایان تیتلی است که توسط حمید هاشمی کهندانی به فارسی ترجمه شده و به روایت مسیر سیاسی امپراتور بوکاسا، دیکتاتور آفریقای مرکزی می‌پردازد.

این برنامه با سخنرانی هادی خانیکی، حسینعلی نوذری و حامد زارع و هم‌چنین با حضور مترجم کتاب حمید هاشمی کهندانی برگزار می‌شود که طی آن به نقد و بررسی و گفتگو درباره‌ی کتاب می‌پردازیم.‌



📆 یک‌شنبه ۱۶دی ۱۴۰۳
ساعت ١٨
📍شهرکتاب مرکزی

#شهرکتاب
#شهرکتاب_مرکزی
#وزن_دنیا
#عصر_تاریکی

🆔 @bookcity_central 📚
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ابهام زدایی از یک مفهوم

نسخه صوتی

▫️وفاق؛ کلیدواژه‌ای که در انتخابات اخیر بسیار بر آن تأکید شد، اما آیا معنای واقعی آن برای همه روشن است؟ این واژه که سال‌هاست در محافل سیاسی ایران طنین‌انداز است، به راستی چه تعبیری دارد؟ آیا وفاق تنها به همکاری دو جناح رقیب خلاصه می‌شود، یا معنایی گسترده‌تر و پیچیده‌تر دارد؟

▫️در نشستی با حضور هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، مصطفی معین وزیر پیشین علوم، حسین سراج‌زاده جامعه‌شناس، ابوالفضل دلاوری استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه‌ طباطبایی، حمید بهلولی استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تلاش شد تا به این پرسش پاسخ داده شود.

▫️شرکت‌کنندگان در این نشست با بررسی ابعاد مختلف مفهوم وفاق، سعی کردند تا از ابهامات موجود پیرامون آن بکاهند و تعریفی جامع و دقیق از آن ارائه دهند.

📺 @ecoiran_webtv
👍1
اندوهیادی برای دکتر رضا رئیس طوسی

دکتر هادی خانیکی
استاد علوم ارتباطات


خبر کوتاه بود و جان‌گداز؛ دکتر رضا رئیس‌طوسی روز جمعه ١۴ دی از نفس افتاد. جان او در قطعه نام‌آوران بهشت‌زهرا سر بر آستان جانان نهاد. رئیس‌طوسی از شمار اندک بازماندگان نسلی بود که بیش از شش دهه در سه عرصه سیاست و اندیشه و دانش بی‌وقفه هم‌کنشی کرد و با دغدغه ایران زیست و برای آزادی و استقلال و پیشرفت آن هیچ‌گاه از پای ننشست.

کوله‌بار او در گذار از راه دشوار دموکراسی و توسعه و تعهد به ایران و اسلام پرتر از آن بوده و هست که در وصف آید چراکه در طریق وفاداری و ملامت‌کشی او رنجیدن جایی و سنجیدن اعتباری نداشت. فرزانه بود و فروتن و بسیار روان و کم‌سخن که بینش و منش و داشته‌هایش در ورای چهره آرام و بی‌ادعایش پنهان ماند. افسوس بزرگ در رفتن رئیس‌طوسی و امثال او محروم ماندن جامعه ما از تجربه‌هایی است که گران به دست آمدند و می‌آیند و ارزان از میان رفتند و می‌روند.

اینان آموزگاران میدان‌های مختلف کنش‌اند و عرصه‌های درهم‌تنیده و چندساحتی زندگی را بدون توقف و گریز و بازگشت پیموده‌اند و می‌پیمایند: روشنفکران امید و سیاست‌ورزان بی‌توقع و دانشمندان مسئله‌شناس بوده‌اند و هستند. شاید شتاب تند تاریخ آنان را از حافظه‌ها دور کند و جفای دوران، قلمرو دانشگاه و جامعه سیاسی و حتی جامعه مدنی را از حضورشان محروم سازند، اما آنان به واقع متون بی‌نظیر فهم تاریخ معاصر ایرانند و باید با دریغ سطور نوشته و نانوشته مبارزات و آموخته‌ها و آموزش‌های آنان را خواند.

دکتر رضا رئیس‌طوسی هر جا درسی داد و متنی نوشت، پیش از آن با همه آن مفاهیم و مقوله‌ها زندگی کرد و با آنها به تاریخ رفت و به امروز ایران بازگشت. آثارش درباره «نفت» و «زوال نظام اجتماعی و فروپاشی دولت قاجار» ممتاز و درس‌آموزند، اما بیش‌تر و پیش‌تر از آنها باید جهان زیست سیاسی و اجتماعی و علمی او را خواند و آموختنی کرد، دانسته‌ها و دانش‌هایی که به تجربه و کنش تبدیل شد و تجربه‌ها و کنش‌هایی که سر از درس و دانشگاه درآورد و به تربیت شاگردانی دغدغه‌مند و محققانی نوآور انجامید. افسوس که نه یاد و نه یادنامه‌اش در حضورش به فرجام نرسید و باری سنگین‌تر بر دوش همه آنان نهاد که درک مسائل امروز و آینده ایران را در گرو فهم تاریخی آنها می‌دانند.

🆔 @HadiKhaniki
👍62👏2💔2
Forwarded from شرق
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
عصر چریک‌ها: گفت‌وگوی احمد غلامی با هادی خانیکی- بخش دوم
قهرمان و ضدقهرمان

تاریخ نشان می‌دهد انقلابیون کسانی بودند که از آنچه در تاریخ و در متن باورهای ما است بیرون آمدند. یک وجه از زندگی‌شان مبارزه و گذشت است، و وجه دیگری از حیات‌شان، زندگی کردن است و عشق و محبت و زیبایی را می‌فهمند. چریک‌ها سرآمد زمان خودشان بودند. ممکن است امروز بگوییم می‌توانستند راه دیگری انتخاب کنند و ممکن است راه دیگر راه متفاوتی باشد که ملت و روشنفکران و مصلحان که شامل چریک‌ها هم می‌شود، می‌توانستند انتخاب کنند. اما این‌ نیست که عده‌ای محدود آمده و شرایطی را خلق کرده باشند، بلکه مجموعه‌ای از عوامل است که شرایط انقلابی را در کشور ایجاد می‌کند.

🔻ویدیو کامل را اینجا ببینید:

https://youtu.be/bKsZtfmK0zs?si=JOiNmBVq2u4nLrGp
👍3
Forwarded from شرق
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عصر چریک‌ها: گفت‌وگوی احمد غلامی با هادی خانیکی- بخش اول
چریک، خرابکار یا خائن

ذهنیت من در آن زمان این بود که از یک‌ طرف با یک رژیمِ تا بن دندان مسلح و استبدادی و دیکتاتوری مبارزه می‌کنی و از طرفی برای کسانی مبارزه می‌کنی که تو را خرابکار می‌دانند. از طرف دیگر در متن مبارزه‌ای قرار داری که آن‌قدر در مورد دوستانت ابهام وجود دارد که نمی‌دانی توسط تیم‌های ساواک کشته خواهی شد یا توسط کسانی که تغییر ایدئولوژی و اعتقادات دادند و فکر می‌کنند ما خائن هستیم.

ویدیو کامل را اینجا ببینید:

https://youtu.be/bKsZtfmK0zs?si=JOiNmBVq2u4nLrGp
1👍1
تا دیر نشده گفت‌وگو کنیم

یادداشت دکتر هادی خانیکی در شماره ۲۸۸۵۵ روزنامه اطلاعات - دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳

ذهن و زبان ما در این روزگار چنان‌که باید و شاید با گفتگو در افق معنایی جدید آن سازگار نیست؛ بخشی از این ناتوانی را باید معلول و محصول فقد و ضعف نهادها و شبکه‌های گفتگویی، نه تنها در زندگی اجتماعی و سیاسی، بلکه حتی در عرصه‌های اندیشه، علم و فرهنگ دانست.

🔗متن کامل یادداشت

🆔 @HadiKhaniki
4
◇تاریخ شفاهی دانشگاه تهران رونمایی می‌شود

◇نشست رونمایی و بررسی کتاب تاریخ شفاهی دانشگاه تهران در موسسه اطلاعات در تاریخ ۱۹ دی‌ماه برگزار می‌شود.

◇گزارش را اینجا بخوانید👇
ettelaat.com/xGgL

🗞 @ettelaatonline
👍3
2025/07/12 20:19:16
Back to Top
HTML Embed Code: