Telegram Web
همایش سالانه سلامت روان و رسانه
تقدیر از دکتر هادی خانیکی در اختتامیه‌ی سیزدهمین همایش سلامت روان و رسانه، به پاس سال‌ها فعالیت ترویجی و اطلاع‌رسانی در حوزه‌های اجتماعی و سلامت روان از دکتر هادی خانیکی تقدیر به عمل آمد. @mentalhealthmedia
در اختتامیه‌ی سیزدهمین همایش سلامت روان و رسانه، به پاس سال‌ها فعالیت ترویجی و اطلاع‌رسانی در حوزه‌های اجتماعی و سلامت روان از دکتر هادی خانیکی تقدیر به عمل آمد.
دکتر مصطفی معین رئیس سیزدهمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه و دکتر وحید شریعت رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در لوح تقدیری که به این استاد جامعه‌شناسی اهدا شد، نوشته‌اند: با افتخار اعلام می‌دارد "سیزدهمین همایش سالانه‌ی سلامت روان و رسانه" جناب‌عالی را به پاس یک عمر تلاش برای ارتقای دانش عمومی و سلامت روانی مردم ایران شایسته‌ی تقدیر می‌داند. ما شما را به‌ عنوان هم‌نشین دلسوز مجامع علمی خود به یاد می‌آوریم، اندیشمندی شورآفرین و نیک‌اندیش که برای حال‌دل تک‌تک مردم سرزمینش دغدغه دارد. شما طی مبارزه‌ی جانانه با یک بیماری سخت با نوشته‌های خود دنیایی از امید و شور به ما بخشیدید.
امیدواریم اعطای این جایزه پاسخگوی اندکی از تلاش سال‌ها خدمت‌رسانی شما به سلامت‌ عمومی و بهداشت‌روان کشور باشد.

سیزدهمین همایش سلامت روان و رسانه در روزهای اول و دوم اسفندماه ۱۴۰۲ در تهران برگزار شد. در مراسم اختتامیه، دکتر هادی خانیکی از سوی برگزارکنندکان مورد تقدیر قرار گرفت.
وی در این مراسم دقایقی با حاضران سخن گفت و از تحقق آرزوی خود که شکل‌گیری فضای گفت‌وگو در حوزه‌های سلامت روان بود، ابراز خوشنودی کرد.
@mentalhealthmedia
5👍1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 نسبت اعتراض با سلامت روان

نسخه صوتی

▫️پنل: «اعتراض، روان و رسانه» در سیزدهمین دوره همایش سلامت روان و رسانه برگزار شد. هادی خانیکی، مدرس دانشگاه در این پنل از اهمیت گفت‌وگو گفت و تاکید کرد که گاه گفت‌وگو، وسط بازی تلقی می‌شود.

▫️محمد رهبری، پژوهشگر علوم سیاسی در این نشست تاکید کرد که برخی کشورها نظیر ایران، آمریکا، اسرائیل و عربستان و ... بیشترین استفاده از ابزارهای محاسباتی پروپاگاندا را می‌کنند.

▫️فاطمه علمدار، جامعه‌شناس هم در این پنل از نسبت خاطرات جمعی گفت، خاطراتی که به عقیده او روی احساس جمعی موثرند و گاه نسل به نسل منتقل می‌شوند، مانند برخی از شادی‌های پس از گل یا خاطره بازگشت درنای امید به ایران.

📺 @ecoiran_webtv
👍2
در دومین پنل سیزدهمین همایش سلامت روان و رسانه، دکتر هادی خانیکی سخنان خود را با تعریف جامعه‌ی شبکه‌ای‌شده آغاز کرد و اعتراض و گم‌شدگی گفت‌وگو را در این محور دنبال کرد.
سخنان دکتر خانیکی را می‌توانید به‌شکل همزمان در اسکای‌روم ببینید و بشنوید.


◇پخش زنده‌ی این رویداد دوروزه (۱ و ۲ اسفند) را در آدرس اسکای‌روم ببینید و بشنوید.

@mentalhealthmedia
3
Hadi Khaniki
Hadi Khaniki
فایل صوتی سخنرانی دکتر هادی خانیکی، در پنل «اعتراض، روان و رسانه» از پنل‌های روز اول سیزدهمین همایش «سلامت روان و رسانه» با عنوان «جامعه‌ی شبکه‌ای‌شده، اعتراض و گمشدگی گفت‌وگو» - اول اسفند ۱۴۰۲ تهران

@mentalhealthmedia
👏4👌1
♦️تسلای اجتماعی، رسانه و ارتباطات

هادی خانیکی در اولین پنل تخصصی روز دوم چهاردهمین دوره همایش سلامت روان و رسانه، سخنرانی خود را با عنوان «تسلای اجتماعی، رسانه و ارتباطات» ارائه کرد.

🔹اولین پنل روز دوم همایش به «تکثر، برابری، هم‌افزایی» اختصاص یافته است. این پنل امروز چهارشنبه اول اسفند از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ برگزار می‌شود.
6
♦️فایل صوتی سخنرانی‌های پنل سوم: تکثر، برابری، هم‌افزایی

چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه با موضوع «آرزومندی، نابرابری و سلامت روان» در روزهای سه‌شنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.

🎙پنل سوم این همایش با موضوع «تکثر، برابری، هم‌افزایی» برگزار شد که فایل‌های صوتی آن را می‌توانید در ادامه بشنوید. ⬇️

◽️مقصود فراستخواه (دبیر پنل) | کثرت‌گرایی در جامعه امروز و سلامت روان
◽️هادی خانیکی | تسلای اجتماعی، رسانه و ارتباطات
◽️سمیه توحیدلو | ثبات اقتصادی و سلامت روان
◽️حسن رفیعی | نابرابری و سلامت روانی ــ اجتماعی
2👍1
Hadi Khaniki
My Recording
هادی خانیکی | تسلای اجتماعی، رسانه و ارتباطات
3
در باب تسلای اجتماعی

یادداشت دکتر هادی خانیکی در شماره ۵٩٩١ روزنامه اعتماد | ٧ اسفند ١۴٠٣


گر خون تازه مي‌رود از ريش اهل دل

ديدار دوستان كه ببينند مرهم است      سعدی

1- ديروز آغاز دومين دور درمان بيماري سرطان همسرم بود. در اين دوره كه طي فرآيند آنكلولوژي است،‌ راهبري درمان پرتودرماني به عهده دوست طبيب و حكيم دكتر پيام آزاده است كه دوازده دوره شيمي‌درماني سنگين و طولاني مرا پيش و پس از جراحي با دلسوزي و درايت به فرجام رسانید. آنچه من از رويارويي درماني با دكتر آزاده آموختم و اكنون همسرم هم شريك جديد همين تجربه شده است، ورود به منظومه سه‌گانه «گفت‌وگو»، «اميد» و «صراحت» در هم‌فهمي بيماري و سامان دادن «درمان مشاركتي» است.
2- ابتلا به بيماري‌هاي سخت در ميانه دردهاي جانكاهي كه جامعه با آنها روبه‌روست، رنجي مضاعف دارد. براي من با ديدن اين همه رنج معيشت و بي‌قراري و بي‌پناهي و هراس كه در نزديك و دور محل زندگي و كار و كنش مدني و سياسي، «جهان زيست سرطاني» گويي «خانه امن» است. فضاهاي ذهني و عيني و مجازي و واقعي بي‌شباهت به «وضعيت ترومايي» نيست. جامعه ترومايي به جامعه‌اي اطلاق مي‌شود كه مدام درگير با مسائل و تنگناها و بحران‌هاي فزاينده و درهم تنيده است و به آن سبب دچار گسيختگي‌هاي رواني، اجتماعي، اقتصادي، سياسي و ارتباطی مي‌شود. در وضعيت ترومایی، رنج جانگدازتر، امید به بهبود كمرنگ‌تر و افق آينده ناگشوده‌تر به چشم مي‌آيد. 
3- هفته پيش در چهاردهمين همايش «روان و رسانه» من به طرح موضوع «تسلاي اجتماعي، رسانه و ارتباطات» پرداختم كه ناظر بر همين زیسته‌هاي فردي و اجتماعي‌ام در وضعيتي اينچنيني است. تسلاي اجتماعي مفهومي است كه در شرايط بحران و تروما به عنوان يكي از مهم‌ترين عوامل ترميم رواني و عاطفي افراد و جامعه عمل مي‌كند. تسلاي اجتماعي به معناي حمايت و آرامشي است كه افراد از طريق ارتباطات و تعاملات اجتماعي در شرايط دشوار و يا پاترومائيك (ضربه‌زا) دريافت مي‌كنند. در بيماري‌هاي سخت نظير سرطان، آثار اين كنش اجتماعي تسلابخش را در كاهش رنج‌ديدگي‌ها، بي‌قراري‌ها و نگراني‌ها با وضوح بيشتري مي‌توان ديد. 
«تسلاي اجتماعي» به «توانش ارتباطي» مي‌انجامد و «توانش ارتباطي» به خلق اين حس كه بيمار و خانواده او تنها نيستند و چشم‌هاي منتظري براي سلامت و حيات آنان وجود دارند. پزشكان و شبكه درمان، نهادهاي مدني و شبكه‌هاي خيرخواهي خانواده و شبكه‌هاي ارتباطي در صف اول تسلاگري اجتماعي قرار دارند.
4- اروين يالوم، روان‌درمانگر هستي‌گرا و نويسنده برجسته آمريكايي در كتاب ارزنده «روان درماني اگزيستانسيال» كه با ترجمه خوب خانم دكتر سپيده حبيب منتشر شده است به برخي رنج‌هاي وجودي، رواني و اجتماعي اشاره مي‌كند كه در شرايط بحراني نظير بيماري‌هاي سخت  يا وضعيت ترومايي جامعه تشديد مي‌شوند، در اين ميان چهار رنج برجسته است:
«رنج از مرگ» به معناي آگاهي از فناپذيري كه اضطراب برآمده از آن در بيماري‌ها و بحران‌ها شدت مي‌يابد.
«رنج از تنهايي» كه انسان را به بنيادي‌ترين سطح وجودي خود يعني تنهايي سوق مي‌دهد و در متن بيماري و بحران آشكارتر مي‌كند.
«رنج از بي‌معنايي» كه در مواجهه با بيماري‌ها و بحران‌ها به پيدايش و رشد حس بي‌ثمري و سرباربودگي مي‌انجامد.
«رنج از آزادي و مسووليت» كه در بيماري و بحران امكان برخورداري از آزادي در انتخاب و مسووليت برآمده از آن را در مخاطره قرار مي‌دهد.
به واقعي‌تر شدن اين رنج‌ها در ابتلاي به سرطان و بيماري‌هاي سخت ديگر بايد به جد وقع نهاد.
5- زيسته من از سرطان و هم سخني با همسر و دوستاني كه به اين وادي وارد شده‌اند نشان مي‌دهد كه وجه مدني «تسلاي اجتماعي» به ويژه در وضعيتي كه وجه رسمي آن دچار ناكارآمدي است، افق‌گشا و اميدآفرين است. تسلاي اجتماعي با فراهم آوردن بستري براي گفت‌وگو و همدلي مي‌تواند پناه باشد و پناهگاه بسازد و روايت درد و همدردي، رنج و تاب‌آوري و اميد و بهبود شود.
تسلاي اجتماعي با تقويت شبكه‌هاي ارتباطي و همبستگي‌هاي جديد اجتماعي افراد را در فهم و پذيرش مسائل هستي‌شناسانه و اجتماعي و انساني توانمند مي‌كند. صداي ياري خدا هم در اين فرآيند بهتر شنيده مي‌شود و بيماري پنجره‌اي به سوي بهتر ديدن افق هستي و جهان انساني باز مي‌كند.

🆔 @HadiKhaniki
22👌7👍6👎3👏2
امکان و امتناع وفاق؛ به‌مثابه یک مسئله تاریخی

دومین نشست از «سلسله نشست‌های وفاق و مسائل امروز و آینده ایران» ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. 

عنوان این نشست «امکان و امتناع وفاق؛ به‌مثابه یک مسئله تاریخی» است که در آن دکتر محمدعلی اکبری، استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی، دکتر علی یوسفی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، و دکتر سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس و پژوهشگر تاریخی و اجتماعی به میزبانی دکتر هادی خانیکی به سخنرانی خواهند پرداخت.

این نشست توسط انجمن ایرانی تاریخ اجتماعی علم و فناوری و با همکاری انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

پخش زنده این رویداد نیز از طریق آپارات در لینک زیر قابل مشاهده خواهد بود.

https://www.aparat.com/iranshst.ir/live

#انجمن_ایرانی_تاریخ_اجتماعی_علم_و_فناوری
#انجمن_ایرانی_اخلاق_در_علوم_و_فناوری
#خانه_اندیشمندان_علوم_انسانی
#وفاق #وفاق_ملی
👍2
در نودمین سالگرد تاسیس خبرگزاری ملی ایران برگزار می‌شود؛

🔹خبرگزاری‌ها در جهان شبکه‌ای

🔹با حضور دکتر هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات، دکتر سعید ارکان زاده روزنامه نگار و پژوهشگر علوم ارتباطات، دکتر ابوالفضل حاجی ‌زادگان پژوهشگر و عباس رضایی ثمرین روزنامه نگار و پژوهشگر، پنل رسانه‌ای ایرنا درباره «خبرگزاری‌ها در جهان شبکه‌ای» ساعت 14 روز سه شنبه برگزار می‌شود.

@IRNA_1313
👍62👎1
🔹نشست خبرگزاری‌ها در جهان شبکه‌ای

🔹نشست «خبرگزاری‌ها در جهان شبکه‌ای» در نودمین سالگرد تاسیس خبرگزاری ملی ایران با حضور دکتر هادی خانیکی استاد علوم ارتباطات، دکتر سعید ارکان زاده روزنامه نگار و پژوهشگر علوم ارتباطات، دکتر ابوالفضل حاجی ‌زادگان پژوهشگر و عباس رضایی ثمرین روزنامه نگار و پژوهشگر در حال برگزاری است.


@IRNA_1313
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خانیکی در نشست «خبرگزاری‌ها در جهان شبکه‌ای»:

🔹رسانه‌های رسمی ما دچار لکنت زبان هستند

@IRNA_1313
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹خانیکی: نگاه به روابط عمومی مانند دستگاه تبلیغاتی است نه دستگاه گفت‌وگو

🔹هر دستگاهی خصوصی و دولتی دنبال روابط عمومی می‌گردد که تصمیمات آنرا منعکس کند.

@IRNA_1313
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3👌2
🔹خانیکی:«ایرنا» هفت راهبرد را مورد توجه قرار دهد/ ضرورت توجه به «ناترازی ارتباطی»

🔹استاد پیشکسوت علوم ارتباطات با اشاره به وجود ناترازی ارتباطی در مجموعه فضای رسانه‌ای کشور بر ضرورت آینده‌نگری و تحلیل مسیر گذشته خبرگزاری جمهوری اسلامی تاکید و توصیه کرد «ایرنا» به هفت راهبرد توجه کند.

🔹خانیکی با تاکید بر این‌که رسانه‌های رسمی دچار لکنت زبان هستند گفت: اگر همیشه بر روایت‌های رسانه‌ای تکیه کنیم، از رسانه یک توانای مطلق می‌سازیم که دیگر کنشگران یا بازیگران، اعم از مثبت یا منفی، را نادیده می‌گیریم. بدون روایت نمی‌توان اطلاعات ارائه داد. بین این دو، یعنی روایت و اطلاعات، تمایز وجود دارد.

🔹روایت، امری شنیدنی و گفتنی است که به ارتباطات و تعامل بین گوینده و شنونده، پیام‌فرست و پیام‌گیر نیاز دارد. درحالی‌که اطلاعات، بیشتر ماهیتی بیانی دارد. روایت کلیت پدیدارشناختی دارد، اما اطلاعات را می‌توان قطعه‌قطعه کرد، از آن مجموعه‌ای ساخت و آن را به شکل تکنیکی ارائه داد. بااین‌حال، اطلاعات را نمی‌توان به‌عنوان جزئیات جداافتاده از کل در نظر گرفت.

🔹اگر گوشی برای شنیدن نباشد، لکنت در گفتن رخ می‌دهد. رسانه‌های ما، به‌ویژه رسانه‌های رسمی، دچار لکنت زبان شده‌اند و دلیل این لکنت آن است که کسی منتظر آن‌ها نیست.

لینک خبر

@IRNA_1313
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💠 انجمن‌ جامعه‌شناسی ایران (شعبهٔ خراسان) با همراهی گروه علوم اجتماعی و انجمن علمی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌کنند:

📌 از گفتمان توسعه تا بحران اجتماعی: تأملی بر سرنوشت ايران معاصر


👤 سخنران:
دکتر هادی خانیکی؛ عضو وابسته گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد

👤 دبیر نشست:
دکتر مجید فولادیان؛ عضو هیئت علمی علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد


📆تاریخ:
شنبه، ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۳

ساعت:
۱۲ الی ۱۴

📍مکان:
دانشگاه فردوسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی، تالار حائری

#نشست_علوم_اجتماعی
#سرنوشت_ایران

#انجمن_جامعه‌شناسی_ایران
#انجمن_علمی_علوم_اجتماعی_دانشگاه_فردوسی_مشهد

@sociology_fum
@anjomankhorasan
@adabiat_fum
@SSAFUM
@iran_sociology
👍1
📌 در ادامه جلسه انتخابات هیأت‌مدیره اتحادیه با شرکت نمایندگان ۱۴ انجمن برگزار شد و ۵ عضو اصلی هیأت مدیره، ۲ عضو علی‌البدل و ۲ بازرس اصلی و علی‌البدل انتخاب شدند. همچنین در اولین جلسه هیات مدیره منتخب، که در روز دوشنبه ۱۴۰۳/۱۲/۱۳ برگزار شد، رئیس، نایب‌رئیس، و خزانه‌دار اتحادیه انتخاب شدند.
اعضای اصلی هیات مدیره:
سیدحسین سراج‌زاده، انجمن جامعه شناسی ایران - رئیس
هادی خانیکی، انجمن ایرانی تاریخ اجتماعی علم و فناوری - نایب‌رئیس
غلامرضا کریمی، انجمن علوم سیاسی ایران - خزانه‌دار
علی ربیعی، انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
رسول صادقی، انجمن جمعیت شناسی ایران
اعضای علی‌البدل:
پیمان باباخانلو، انجمن علمی تعاون ایران
بهاره صفوی، انجمن ترویج علم ایران
بازرسان:
حمیدرضا رحمانی‌زاده، انجمن مطالعات صلح ایران، بازرس اصلی
محمد عفتی، انجمن علمی توسعه روستایی ایران، بازرس علی‌البدل.

@uissa1400
#اتحادیه_انجمن‌های_علوم_اجتماعی_ایران
2025/07/13 18:23:45
Back to Top
HTML Embed Code: