Telegram Web
📝 فرانسه صاحب وزیر هوش مصنوعی شد

فرانسه نخستین وزیر هوش مصنوعی خود را در بحبوحه تحولات سیاسی این کشور معرفی کرد. این در حالی است که این کشور اروپایی قصد دارد رهبری جهانی هوش مصنوعی را از آن خود کند. «کلارا شاپاز» مدیر ارشد اجرایی استارتاپ دولتی «فرنچ تک» وزیر هوش مصنوعی و دیجیتالیزه فرانسه خواهد بود. او در پستی در شبکه لینکدین نوشت: خوشحالم که تعهدم را با اتخاذ اقدامات عمومی درباره موضوعات دیجیتال و هوش مصنوعی ادامه می‌دهم. شاپاز ۳۵ساله باید گزارش فعالیت‌های خود را به وزارت آموزش عالیه و تحقیقات فرانسه ارائه کند. او همچنین سابقه درخشانی به عنوان مدیر ارشد اجرایی استارتاپ مذکور دارد. او یک پیمان برابری اختیاری ایجاد کرد که تا به امروز بیش از ۷۰۰استارتاپ آن را امضا کرده‌اند. در عنوان این سمت شغلی قبلا هوش مصنوعی ضمیمه نشده بود و همین امر نشان‌دهنده بلندپروازی فرانسه برای دستیابی به نقش رهبری در این حوزه فناوری و همچنین بلندپروازی امانوئل ماکرون رییس‌جمهور کشور برای تبدیل پاریس به «شهر هوش مصنوعی» است. از زمانی که شرکت آمریکایی «اوپن‌ای‌آی»، چت جی‌پی‌تی را در ۲۰۲۲ میلادی راه‌اندازی کرد، فرانسه سعی دارد رقبای هوش مصنوعی خود از جمله شرکت‌هایی مانند میسترال‌ای‌ای را بیشتر کند. فرانسه قرار است در فوریه ۲۰۲۵ میلادی میزبان اجلاس بین‌المللی هوش مصنوعی باشد. دو اجلاس قبلی در انگلیس و سئول برگزار شده‌اند، همچنین این کشور اروپایی سال گذشته استراتژی ملی هوش مصنوعی خود را با سرمایه‌گذاری ۵۰۰‌میلیون یورو جهت ابداع خوشه‌های هوش مصنوعی تا ۲۰۳۰ میلادی منتشر کرد.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍41
📝 تولید مدل هوش مصنوعی«سینا» برای شناسایی بافت سرطان پستان

گروهی از محققان ایرانی با همکاری محققانی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا، الگوریتم هوش مصنوعی«سینا» را برای شناسایی بافت‌های سرطانی پستان توسعه داده‌اند.

دکتر صادق کاظمی‌فرد، مدیر این پروژه در گفت‌وگو با ایسنا، طراحی و ساخت دستگاهی مجهز به هوش مصنوعی برای غربالگری و شناسایی سرطان پستان را از دستاوردهای این تیم تحقیقاتی دانست و گفت: در حوزه درمان سرطان پستان، تشخیص زودهنگام نقش بسیار مهمی در موفقیت درمان و کاهش آسیب‌های احتمالی دارد و از آن به‌عنوان «زمان طلایی» یاد می‌شود.

وی با اشاره به روش‌های شناسایی بافت سرطانی پستان، اظهار کرد: گاهی بافت‌های سرطانی با استفاده از سیستم‌های ماموگرافی و سونوگرافی قابل رؤیت نیستند و یا به اشتباه به‌عنوان کیست در نظر گرفته می‌شوند. این موضوع می‌تواند منجر به خطا در تشخیص شود. به همین دلیل ما با همکاری یکی از دانشگاه‌های معتبر آمریکا، مدلی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی برای تشخیص سرطان پستان توسعه داده‌ایم که مزیت اصلی آن دقت بالای تشخیص است.

وی تاکید کرد: الگوریتم هوش مصنوعی این دستگاه با شناسایی بافت سرطانی در مراحل ابتدایی، پزشکان را قادر می‌کند تا از گسترش بیماری جلوگیری کنند.

کاظمی‌فرد همچنین خاطرنشان کرد: مدل هوش مصنوعی «سینا» موفق به کسب تاییدیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) شده است و از ابتدای سال ۲۰۲۵ در اختیار مراکز درمانی و تحقیقاتی قرار خواهد گرفت.

این محقق اضافه کرد: هوش مصنوعی توسعه یافته تاکنون بر روی بیماران مشکوک به سرطان پستان در خارج از کشور آزمایش شده و توانسته است سه مورد از سرطان‌های پستان را در مراحل ابتدایی شناسایی کند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍11
📝 آیا ایران نیازمند وزارتخانه هوش مصنوعی است؟

هوش مصنوعی (AI) به‌عنوان یکی از تحولات بنیادین قرن بیست‌ویکم، به سرعت در حال تغییر جهان است. از خودران‌ها گرفته تا تشخیص پزشکی و سیستم‌های توصیه‌گر، هوش مصنوعی در همه جنبه‌های زندگی ما نفوذ کرده است.

اهمیت این فناوری به حدی است که بسیاری از کشورها، از جمله کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، اقدام به تدوین استراتژی‌ها و ایجاد نهادهای تخصصی برای توسعه آن کرده‌اند. امارات متحده عربی به‌عنوان یکی از پیشگامان این حوزه، از سال ۲۰۱۷ وزارتخانه‌ای اختصاصی برای هوش مصنوعی تاسیس کرده است.

همچنین، فرانسه نیز اخیراً با انتصاب وزیر جدید هوش مصنوعی، نشان از عزم جدی خود برای پیشرفت در این زمینه دارد.

در این میان، ایران نیز با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت قرار گرفتن کشور در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی، اقدام به تدوین سند ملی هوش مصنوعی کرده است.

با این حال، به نظر می‌رسد که ایران در مقایسه با برخی کشورهای دیگر، با تأخیر در این زمینه عمل کرده است. در ادامه، مصاحبه‌ای با محمد اصولی هلان، کارشناس حوزه حکمرانی سایبر را می‌خوانیم که در آن به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی ایران در این حوزه پرداخته شده است.

وی به خبرنگار تسنیم گفت: برخی کشورها از مدت‌ها پیش به فکر اقدامات جدی در حوزه هوش مصنوعی افتادند و استراتژی ملی خود را در این زمینه تدوین کردند. فرانسه نیز در سال ۲۰۱۸ استراتژی ملی خود درحوزه هوش مصنوعی را تصویب کرد و چشم انداز خود را تبدیل شدن به رهبر جهانی در حوزه هوش مصنوعی قرار داد. پس از آن این کشور گامهای عملیاتی را برداشته و در نهایت وزیر جدیدی را برای مدیریت حوزه هوش مصنوعی معرفی کرد.

اصولی تصریح کرد:‌ این اقدام، نشان‌دهنده عزم جدی فرانسه برای تحقق چشم‌انداز تبدیل شدن به رهبر جهانی در هوش مصنوعی است و این باور به همه ارکان حکومت تزریق شده است به طوری که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، سودای تبدیل پاریس به شهر هوش مصنوعی را در سر دارد.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت این است که در منطقه خود ما ۷ سال پیش امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۷ اولین وزارتخانه هوش مصنوعی جهان را تاسیس کرد. کشورهای دیگری مانند عربستان سعودی و چین نیز ساختارهای ویژه‌ای برای توسعه هوش مصنوعی ایجاد کردند؛ عربستان با تاسیس سازمان ملی داده‌ها و هوش مصنوعی و چین با اتخاذ رویکردی مبتنی بر هوش مصنوعی در وزارت صنعت و فناوری اطلاعات.

اصولی در خصوص وضعیت ایران در حوزه هوش مصنوعی گفت: مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۰ تاکید کردند که ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی باشند؛ اما امسال و بعد از ۴ سال، سند ملی هوش مصنوعی تدوین و سازمان ملی هوش مصنوعی راه اندازی شد. برای تحقق مطالبه مقام معظم رهبری این اقدامات خیلی زودتر انجام می‌شد.

این کارشناس فضای سایبری تأکید کرد که ایران با تأخیر در تدوین استراتژی ملی و اسناد بالادستی خود، فرصت‌های زیادی را از دست داده است.

وی خاطرنشان کرد: در رتبه‌بندی‌های جهانی، عربستان سعودی در تدوین استراتژی ملی هوش مصنوعی جایگاه نخست را دارد و این نشان‌دهنده قوی و عملیاتی بودن این استراتژی است. در ایران، اما همچنان عدم انسجام کافی در حکمرانی این حوزه وجود دارد.

اصولی گفت: سند ملی هوش مصنوعی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، در حالی که بهتر بود این سند توسط شورای عالی فضای مجازی تدوین می‌شد؛ یا سازمان ملی هوش مصنوعی بهتر بود ذیل شورای عالی فضای مجازی تشکیل می‌شد یا حداقل زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و یا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار می‌گرفت تا بتواند همکاری و هم افزایی خوبی با دیگر نهادهای مرتبط داشته باشد ولی شاهد هستیم که در حال حاضر به عنوان سازمانی مستقل ذیل ریاست جمهوری تشکیل شده است و این سند و این سازمان شاید چابکی و قوت کافی برای تحقق چشم‌انداز ترسیم شده را نداشته باشد.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍53
موافق ایجاد رشته هوش مصنوعی و ادامه تحصیل در این رشته در کدام مقطع هستید؟
Anonymous Poll
45%
مدارس - متوسطه و هنرستان
32%
دانشگاه - کارشناسی
23%
دانشگاه - کارشناسی ارشد.
👍5
📝 بهترین ابزارهای هوش مصنوعی


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
8
Forwarded from Mostafa Alipour
با توجه به نتیجه نظرسنجی بالا که اکثر مخاطبین موافق ایجاد رشته هوش مصنوعی در دوره متوسطه هستند و توصیه رهبر به رسیدن ایران به ده کشور برتر در زمینه هوش مصنوعی، این ضرورت هم احساس میشه که ما باید برای پیشرفت کشور در زمینه هوش مصنوعی اقدام به یک تغییر و تحول اساسی در این رشته ایجاد کنیم. پیشنهاد میکنیم از همین امروز برای ایجاد این رشته در هنرستان های کشور اقدام بشه.
آوردن درس های مثل مفاهیم هوش مصنوعی، مفاهیم یادگیری ماشین، برنامه نویسی پایتون (در حال حاضر)، رباتیک، ریاضیات پایه هوش مصنوعی، زبان انگلیسی تخصصی این رشته در هنرستان های کشورمون و آماده سازی دانش آموزان کشور برای ورود به دانشگاه و تقویت مهارتهای هوش مصنوعی در چند سال آینده خواهیم توانست متخصص های خوبی در این رشته وارد جامعه نماییم.
متاسفانه در سالهای گذشته مشاهده کردیم دانش آموزان با معدل های پایین وارد هنرستان و معدل های بالا وارد دبیرستان می شوند. هر چند در این چند سال اخیر تغییراتی اندکی برای ورود دانش آموزان قوی به هنرستان ها داشتیم اما همچنان با مشکل عدم ورود دانش آموزان با استعداد به هنرستان ها هستیم. ما نیاز داریم این چارچوب تغییر کند و حداقل در رشته هوش مصنوعی دانش آموزان مستعد و علاقه مند ما وارد شوند.

ما نیاز به جذب معلمین متخصص در این رشته خواهیم داشت و پیشنهاد می گردد در آزمون استخدامی و حتی در دانشگاه فرهنگیان، رشته هوش مصنوعی بصورت مجزا جذب داشته باشد.

ما برای ساختن آینده از همین الان باید اقدام کنیم از اشتباهات گذشته درس بگیریم و امید به آینده داشته باشیم.
این حرف بنده خطاب به مسئولین آموزش و پرورش و تمام افرادی که خود رو مسئول پیشرفت کشور می داند می باشد.

🔹مصطفی علیپور 6 مهر 1403


🆔 @mostafaalipour_ir
📧 [email protected]
👍22
📝 شرکت هوش مصنوعی «اُپن‌ای‌آی» تغییر ساختار می‌دهد

گزارشی جدید جزئیات برنامه شرکت هوش مصنوعی اُپن‌ای‌آی(OpenAI) را برای تغییر ساختار به حالت انتفاعی نشان می‌دهد و مدیر عامل آن سم آلتمن نیز برای اولین بار در این شرکت سهام دریافت خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی اُپن‌ای‌آی، سم آلتمن برای اولین بار در این شرکت سهام دریافت خواهد کرد و این شرکت از حالت غیرانتفاعی به انتفاعی یا سودمحور تغییر حالت می‌دهد.

به نقل از انگجت، یک تغییر اساسی در اُپن‌ای‌آی(OpenAI) در حال انجام است. این شرکت تحقیقاتی هوش مصنوعی در حال تغییر ساختار تجارت خود از یک هیئت غیرانتفاعی به یک شرکت انتفاعی است و سم آلتمن در این شرکت جدید دارای سهام خواهد بود.

حرکت اُپن‌ای‌آی به سمت انتفاعی شدن، نهاد غیرانتفاعی آن را به طور کامل از بین نمی‌برد. این سازمان غیرانتفاعی سهامی در این سرمایه‌گذاری انتفاعی جدید خواهد داشت، اما تقریبا مانند آن قدرت نخواهد داشت.

حرکت به سمت انتفاعی شدن نیز درآمد بزرگی را برای سم آلتمن، مدیر اجرایی، فراهم می‌کند. او پس از تکمیل این تغییر حالت، سهام شرکت را دریافت خواهد کرد. بر اساس برخی برآوردها، ارزش این شرکت انتفاعی می‌تواند به ۱۵۰ میلیارد دلار برسد. مدل انتفاعی همچنین سقف بازده سرمایه‌گذاران را حذف می‌کند.

آلتمن مدتی است که سعی دارد اُپن‌ای‌آی را به یک شرکت انتفاعی سنتی‌تر تبدیل کند. دقیقا مشخص نیست که این تغییر چه زمانی اتفاق می‌افتد، زیرا جزئیات معامله همچنان در حال بررسی تمام مراحل قانونی است.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍6
📝 هدف‌گذاری‌های هوش مصنوعی بدون مشخص بودن وضع موجود و مطلوب/تقاضای بازنگری سند ملی در کمترین زمان ممکن


در سند ملی هوش مصنوعی هدف‌گذاری‌ها بدون در اختیار داشتن آمار دقیق و واقعی انجام شده و یکی از نقدهایی که متخصصان به این سند وارد می‌کنند، این است که در بیان برخی شاخص‌ها از جمله «حجم صادرات محصولات یا خدمات هوش مصنوعی در سال» نه وضعیت موجود مشخص است و نه وضعیت مطلوب! و این محققان همچنین ایجاد شهر هوشمند مورد تاکید این سند را نیز مورد نقد قرار دادند و تاکید دارند که با وضع موجود رسیدن به شهر هوشمند استاندارد تا ۷ سال آینده میسر نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، تدوین سند ملی هوش مصنوعی کشور از سال ۱۳۹۹ کلید خورد و در سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد و بعد از کش و قوس‌های ۴ ساله این سند ابلاغ شد که به باور متخصصان این حوزه در ارزیابی‌های بین‌المللی و در آنجاهایی که موضوع حکمرانی مطرح می‌شد، یکی از ملاک‌های ارزیابی تعداد قوانین و مقررات هوش مصنوعی مصوب در کشورها بود، در حالی که ایران پیش از این فاقد یک سند ملی بوده است و این سند در یک شرایط اضطرار ابلاغ عمومی شد.

به گفته رئیس انجمن هوش مصنوعی شاید متولیان امر به این جمع‌بندی رسیدند که این سند باید هرچه سریع‌تر ابلاغ شود و بعضا هم شنیده‌ایم که برخی افراد ذی‌صلاح اذعان دارند که نقدهایی به سند وارد است و این مطالبه بخش نخبگانی جامعه هوش مصنوعی اعم از بخش خصوصی و هم مجامع تخصصی مانند انجمن هوش مصنوعی ایران است که سند در کمترین زمان ممکن مورد بازنگری قرار گیرد.

در بخش‌هایی از این سند در حالی اولویت‌گذاری شده که آمار دقیقی از وضعیت موجود در اختیار نیست و زیبنده نیست در خصوص تعیین شاخص‌ها بدون ارائه داده‌های راستی آزمایی شده و قابل اتکا و بدون داشتن آمار شفاف و بدون اینکه بدانیم چه تعداد و چه حجم پروژه‌های هوش مصنوعی مشارکتی داریم، بیاییم و در سند شاخص تعیین کنیم.

زیبنده نیست در خصوص تعیین شاخص‌ها بدون ارائه داده‌های راستی آزمایی شده و قابل اتکا و بدون داشتن آمار شفاف و بدون اینکه بدانیم چه تعداد و چه حجم پروژه‌های هوش مصنوعی مشارکتی داریم، بیاییم و در سند شاخص تعیین کنیم.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍31👏1
📝 مدیر سابق اپل به استخدام تیم هوش مصنوعی سامسونگ درآمد

سامسونگ با استخدام یکی از مدیران سابق و کهنه‌کار اپل، اداره‌ای بخش هوش مصنوعی خود را به او واگذار کرده است.
براساس گزارش‌ها، مراد اکباک (Murat Akbacak) که قبلاً به‌عنوان یکی از مدیران اپل فعالیت می‌کرد، به استخدام سامسونگ درآمده است تا مرکز تحقیقات هوش مصنوعی جدید این شرکت را اداره کند.

اکباک در اپل مسئول تعریف و اجرای استراتژی برای سیری با تمرکز بر شخصی‌سازی و زمینه‌سازی و پیشرفت در هوش مصنوعی گفت‌وگو‌محور و چندوجهی بود. البته سامسونگ تاکنون واکنشی به این خبر نشان نداده است.

سامسونگ در حال افتتاح مرکز جدید هوش مصنوعی آمریکای‌شمالی است که تیم‌هایی از کالیفرنیا و تورنتو را برای بهبود عملیات و افزایش بهره‌وری گرد‌هم می‌آورد. مدیریت این مرکز هم بر‌عهده‌ی مراد اکباک خواهد بود.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍6
📝 پیدا کردن اطلاعات رسانه ها با سایت هوش مصنوعی ramanlabs.in

ابزار ramanlabs یه هوش مصنوعی رایگان هست که میتونید از گیت هاب دانلود و روی کامپیوتر خودتون نصب کنید. در اصل این هوش مصنوعی از سیستم شما استفاده میکنه و دو نسخه رایگان و پولی داره.

این هوش مصنوعی رایگان امکان جست و جو بین تصاویر و ویدیو ها رو به شما میده و شما میتونید از این هوش مصنوعی رایگان برای پیدا کردن اطلاعات خاص یا پیدا کردن یه شخص خاص یا پیدا کردن یه عکس یا ویدیو خاص بین اطلاعات شخصی خودتون استفاده کنید.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍7
مجله هوش مصنوعی
📌 ادامه آموزش #متن_کاوی_با_پایتون کار با فایل های متنی بزرگ 🔹 اگر بخواهیم فایل متنی مثل یک فایل نوت پد رو با پسوند txt رو بخوانیم باید از دستور open استفاده کنیم. فرمت دستور open به این صورت است که ورودی اول باید نام فایل یا آدرس محلی که فایل متنی در آنجا…
عملیات روی فایل

🔹 اولین دستور همون تابع open است که در تایپک قبلی مثالش رو زدیم و برای باز کردن فایل ازش استفاده میکنیم .

f = open(filename,mode)


🔹توابعی که برای خواندن خط به خط فایل،یا کل فایل،یا اینکه تعداد کارکتری خاصی از فایل رو بخونیم.این توابع بصورت زیر هستند

f.readline()
f.read()
f.read(n)


🔹برای مشخص کردن موقعیت فایل از تابع seek استفاده میکنیم

f.seek(n)


🔹برای نوشتن در یک فایل از تابع write استفاده خواهیم کرد.

f.write(message)


🔹و برای بستن فایل هم از تابع close استفاده خواهیم کرد.دقت کنید بعد از پایان کار با فایل، باید با این دستور فایل باز شده رو ببندید.

f.close()


🔹و اگر میخواهید چک کنید که فایلتون بسته شده یا خیر میتونید از تابع closed برای اینکار استفاده کنید .و در پاسخ true یا false خواهد داد.

f.closed


🔻 حذف n/ از انتهای خطوط

🔹همانطور که در مثال دیده بودید وقتی یک فایل رو میخونیم یک n/ در انتهای خط به معنای پایان خط نمایش داده می شود برای اینکه بتونیم حذفش کنیم کافیه دستور rstrip که قبلا هم در موردش توضیح دادیم و گفتیم از انتها یک کارکتر رو حذف خواهد کرد استفاده میکنیم.مثال زیر رو ببنید

>>> f = open('D:\Text mining\week-1\Lesson-2\humans.txt','r',encoding='utf-8-sig')

>>> text11 = f.readline()
>>> text11
'Python is an interpreted high-levelprogramming\n'

>>> text11.rstrip()
'Python is an interpreted high-levelprogramming'


#متن_کاوی_با_پایتون

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍6
📝 افزونه هوش مصنوعی Ryze برای خلاصه کردن متن

هوش مصنوعی Ryze یه افزونه کروم بر پایه هوش مصنوعی هست که برای خلاصه کردن مقالات کاربرد داره. این هوش مصنوعی خیلی میتونه برای دانشجو ها مفید باشه.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
7👍2🙏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📝 بازسازی نسخه سینمایی قصه «دهقان فداکار» با کمک هوش مصنوعی

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍15
📝 دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کند

اردبیل رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کند.

اسماعیل چمنی ۱۱ مهر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برای ارتقای جایگاه علمی دانشگاه و کشور در آینده باید به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی حرکت کنیم، افزود: سرمایه‌گذاری در این حوزه برای سال آینده در دانشگاه محقق اردبیلی برنامه‌ریزی شده است.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به واگذاری ساختمان سابق دانشگاه علمی کاربردی استان به دانشگاه محقق اردبیلی، ادامه داد: طی دو سال اخیر نیز ۳۰ عضو هیات علمی در دانشگاه جذب شده و برای سالجاری نیز برای جذب ۱۷ نفر فراخوان زده شده است.

وی با بیان اینکه ۱۵ نفر از اعضای هیات علمی، فارغ‌التحصیلان و پژوهشگران پسادکتری این دانشگاه در سالجاری در زمره دانشمندان ۲ درصد برتر دنیا قرار گرفته‌اند، ادامه داد: دو نفر از این اعضای هیات علمی طی ۲ سال اخیر جذب دانشگاه شده‌اند.

چمنی با بیان اینکه طی دو سال اخیر ۴ دانشجوی این دانشگاه به عنوان دانشجوی نمونه کشوری و ۴ دانشجو نیز برنده جایزه البرز شده‌اند، افزود: در آئین انتخاب دانشجوی نمونه کشوری در سالجاری ۱۹ نفر دانشجوی نمونه از دانشگاه‌های وزارت علوم انتخاب شدند که ۳ نفر از آنان، دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی بودند.

وی با اشاره به وضعیت ارتباط با صنعت دانشگاه، گفت: دانشگاه محقق اردبیلی با صنایع مختلف در ارتباط بوده و در عین حال ستاد توسعه استانی را در ۸ حوزه راه‌اندازی کرده تا از ظرفیت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ۳ هزار و ۳۰۰ دانشجوی کارشناسی‌ارشد و ۹۰۰ دانشجوی دکتری برای حل مشکلات و توسعه استان استفاده شود.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍9
📝 کشور مسائل بسیاری دارد؛ بمانید و حل کنید

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار و نشستی صمیمانه با ۱۰ رتبه برتر رشته های ریاضی و فنی کنکور سراسری سال ۱۴۰۳، از آنان خواست در کشور بمانند و مسائل بسیاری که وجود دارد را حل کنند.

سیدستارهاشمی_وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات_ روز پنج شنبه در این دیدار همچنین از رتبه‌های برتر کنکور برای حضور و فعالیت در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات وابسته به وزارت ارتباطات و بهره گیری از دانش آن‌ها دعوت به همکاری کرد.

هاشمی در این نشست و گپ و گفت دوستانه با نفرات برتر کنکور ریاضی و فنی که در مدت زمان نزدیک به سه ساعت در محل دفتر کار وزیر برگزار شد، با تبریک موفقیت آنان در آزمون سراسری اظهار داشت: مسائل بسیاری در کشور داریم و در عین حال ظرفیت های خوبی هم وجود دارد، شما به عنوان آینده سازان و نخبگان کشور بمانید و این مسائل را حل کنید.

وزیر ارتباطات که استاد تمام هوش مصنوعی در دانشگاه شیراز نیز هست، با اشاره به تفاوت تحصیل در دبیرستان و دانشگاه، تاکید کرد: سعی کنید در کنار تحصیل در پروژه ها نیز مشارکت داشته باشید.

وزیر ارتباطات با طرح این پرسش خطاب به نفرات برتر کنکور که “شما چه راهکارهایی را برای این ناترازی ها پیشنهاد می کنید؟ “، پس از شنیدن پاسخ های آنان گفت: در این رابطه راهکارهای مختلفی ارائه می شود ولی استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در این حوزه بسیار جذاب است و می تواند برای حل این مسئله به خوبی مورد استفاده قرار گیرد.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👏11👍51
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📝 دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی سریع‌ترین ستاره سه تایی را پیدا کردند

منظومه ستاره‌ای سه تایی یکی از پدیده‌های منحصربه‌فرد کیهان است که در آن دو ستاره دور یکدیگر می‌گردند و یک ستاره دور آن‌ها می‌گردد. حالا گروهی از اخترشناسان حرفه‌ای و آماتور با استفاده از هوش مصنوعی و ماهواره TESS ناسا سریع‌ترین ستاره سه تایی تاریخ را کشف کرده‌اند

دانشمندان این سه تایی را با استفاده از داده‌های ماهواره TESS ناسا و هوش مصنوعی پیدا کردند. ابتدا TESS سوسوهای نور ستاره را رصد کرد. چون این سه تایی مسطح است، ستاره بیرونی در هر گردش بین ستاره‌های داخلی و زمین قرار می‌گیرد و سوسو ایجاد می‌شود.

ناسا در ویدیو نشان داده است که سه تایی‌ها چگونه کشف می‌شوند. در این منظومه‌ها، ستاره‌ها به نوبت یکدیگر را می‌پوشانند که به دانشمندان در شناسایی دو تایی‌ها و سه تایی‌ها کمک می‌کند. از ۱:۰۵ تا ۱:۱۵ می‌توانید ببینید که هر سه ستاره در یک نقطه قرار می‌گیرند. این لحظه‌ای است که اخترشناسان در داده‌ها دنبال آن می‌گردند.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
8👍5🙏1
📝 تاکید رئیس‌جمهور بر لزوم پرهیز از کار پراکنده و موازی در حوزه هوش مصنوعی

مسعود پزشکیان با تاکید بر لزوم پرهیز از کار پراکنده و موازی و اقدامات غیرمتمرکز در حوزه هوش مصنوعی گفت: دولت علاوه بر حمایت از توسعه این پدیده نوین، در زمینه هماهنگی دستگاه‌های مربوطه نیز مشارکت فعال خواهد داشت.


مسعود پزشکیان عصر امروز شنبه در دیدار جمعی از فعالین حوزه هوش مصنوعی،‌ استفاده بهینه از قابلیت‌ها و کارکردهای این پدیده نو، به ویژه در حکمرانی ملی، سلامت و بهداشت، کشاورزی و غذا،‌ آموزش و امنیت و دفاع را موجب شتاب‌دهی به توسعه کشور دانست و افزود: ما برای استفاده بهینه از این ظرفیت بزرگ نیازمند اشراف به نقاط قوت و ضعف و همچنین فرصت‌ها و چالش‌های حوزه هوش مصنوعی برای برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسانه در این عرصه هستیم.‌

رئیس جمهور شناخت دقیق وضعیت موجود،‌ ترسیم افق و چشم‌انداز مطلوب در این حوزه و برنامه‌ریزی برای چگونه رسیدن به این هدف‌گذاری را از ملزومات توسعه و ارتقای هوش مصنوعی متناسب با زیست‌بوم و فرهنگ کشور عنوان کرد و افزود: زمانی استفاده از پدیده‌های نوین به رشد و توسعه کشور خواهد انجامید که ما ابتدا وضع موجود خود را دقیق بشناسیم و بدانیم که این پدیده قرار است چه خدمتی به ما ارائه و کدام نیاز کشور را مرتفع کند تا بتوانیم برای گسترش و ارتقای آن به صورت درست و کارشناسانه برنامه‌ریزی کنیم.

پزشکیان در ادامه بر لزوم متناسب‌سازی استفاده از این پدیده نوین با ‌فرهنگ و باورها و سبک زندگی ایرانی تاکید کرد و گفت‌: متاسفانه عدم آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی، امروزه به چالشی برای نوجوانان و جوانان تبدیل و در مواردی به دلیل کم‌تحرکی، سلامت آنان را به خطر انداخته، لذا ضروریست به موازات توسعه و ارتقای هوش مصنوعی، ساختار نظام آموزشی ما نیز به صورت اساسی متحول و اصلاح و در کنار انتقال علم و مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان، با تقویت روحیه کار تیمی در آنها بر بخشی از این چالش فائق آییم که خوشبختانه این روند در دولت چهاردهم آغاز شده است.

رئیس جمهور همچنین با تاکید بر لزوم پرهیز از کار پراکنده و موازی و اقدامات غیرمتمرکز در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد: دولت علاوه بر حمایت از توسعه این پدیده نوین، در زمینه هماهنگی دستگاه‌های مربوطه به منظور جلوگیری از پراکنده‌کاری و هدر رفت فرصت‌ها و سرمایه‌ها در این زمینه نیز مشارکت فعال خواهد داشت.

پیش از سخنان رئیس جمهور برخی از حاضرین در جلسه ضمن تشریح ابعاد مختلف پدیده هوش مصنوعی و قابلیت‌های آن در توسعه، افزایش بهره‌وری و عدالت‌آفرینی به بیان دغدغه‌ها و نقطه نظرات خود در این زمینه پرداختند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍8
📝 گفت‌وگوی با مهندس پوریا حداد؛ مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فیلاگر و کارگزار رسمی هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری (بخش اول)

📌 در ابتدا بفرمایید که برای قرار گرفتن ایران در بین ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی چه مسیری را باید طی کنیم و امروز در کدام نقطه قرار داریم؟

برای قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور برتر حوزه هوش مصنوعی، معیارهای متعددی مدنظر است. یکی از این معیارها، تعداد مقالات علمی منتشر شده است. ایران در این زمینه عملکرد قابل قبولی دارد و معمولاً در رتبه زیر ۲۰ جهان قرار می‌گیرد. با این حال، رقابت در این حوزه بسیار شدید است و کشورهایی مانند ترکیه نیز پیشرفت چشمگیری داشته‌اند. در واقع، ایران از رتبه ۱۶ به ۱۸ جهان رسیده است که کشورهایی همچون ترکیه از ما سبقت گرفتند.

هوش مصنوعی , ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک ,

در حالی که کشورهای منطقه همچون عربستان سعودی با سرمایه‌گذاری بیش از ۲ میلیارد دلار و امارات متحده عربی با حدود ۱.۲ میلیارد دلار، گام‌های بلندی در توسعه هوش مصنوعی برداشته‌اند؛ ترکیه نیز با وجود چالش‌های اقتصادی، ۷۰۰ میلیون دلار به این حوزه اختصاص داده است. در مقابل، بودجه اولیه در نظر گرفته شده برای سازمان ملی هوش مصنوعی کشورمان تنها ۳.۵ همت (حدود ۵۰ میلیون دلار) بوده که حتی این مبلغ نیز به طور کامل تخصیص نیافته است. اگرچه وعده افزایش این بودجه تا ۱۵ همت داده شده بود، اما در نشست اخیر کمیسیون هوش مصنوعی نظام صنفی رایانه‌ای، دبیر ستاد هوش مصنوعی تأیید کرد که هنوز حتی به رقم اولیه نیز دست نیافته‌ایم.

سرعت پیشرفت خیره‌کننده هوش مصنوعی، این حوزه را به یک میدان رقابتی تنگاتنگ تبدیل کرده است. به گونه‌ای که حتی یک وقفه کوتاه مدت می‌تواند منجر به عقب‌ماندگی قابل توجهی شود. اهمیت این فناوری به مراتب فراتر از مباحثی چون انرژی هسته‌ای است.

تشکیل آژانس‌های ملی هوش مصنوعی در برخی کشورها دردستور کار است و این نگرانی جدی وجود دارد که ایران به دلیل محدودیت‌ها از این همکاری‌ها به حاشیه رانده شود. تکرار سناریوی انرژی هسته‌ای و اعمال محدودیت‌ها بر فعالیت‌های ایران در حوزه هوش مصنوعی، دور از انتظار نیست.


📌 چه تضمینی وجود دارد که پس از آموزش‌های پیشرفته هوش مصنوعی، این نیروها در ایران باقی بمانند؟

البته این دیدگاه که “نباید نیروی انسانی را آموزش دهیم، زیرا ممکن است از ایران بروند” تفکری منفعلانه است. راه‌حل این موضوع این است که باید به دلایل مهاجرت مهندسان هوش مصنوعی توجه کنیم. رفتن مهندسان فقط به خاطر پول نیست؛ عوامل دیگری نیز دخیل هستند. به عنوان مثال، یکی از مشکلات که مشاهده می‌شود، مسئله سربازی است. البته در این حوزه اقداماتی در حال انجام است. به عنوان مثال، امکان گرفتن امریه سربازی در شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد و با همین روش‌ها و ابزارهای تشویقی می‌توانیم بسیاری از مهندسان خود را در ایران نگه داریم.

در حال حاضر، موضوع تحریم‌ها نیز از چالش‌های مهم است که باعث محدود شدن دسترسی ما به سرویس‌های مختلف می‌شود.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
5👍1
📝 تحول بزرگ هوش مصنوعی برای فیلم‌نامه‌نویسی

یک شرکت نرافزاری آمریکایی می‌خواهد نرم‌افزارهای فیلم‌نامه‌نویسی را با کمک هوش مصنوعی تغییر دهد.

بسیاری از فیلم‌نامه‌نویسان از فناوری‌های جدید روی فایل‌های PDF سنتی استفاده کرده‌اند تا شخصیت‌های فیلم یا برنامه‌های تلویزیونی خود را بسازند. شرکت نرافزاری «سوکریت»(SoCreate) که جدیدترین شرکت‌کننده در عرصه نرم‌افزارهای فیلم‌نامه‌نویسی است، با روش جدید خود در نوشتن قصد دارد نرم‌افزارهای مطرحی مانند «فاینال درفت»(Final Draft) و «سلتکس»(Celtx) را به چالش بکشد.

سوکریت بسیاری از همان ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهد که بیشتر نرم‌افزارهای فیلم‌نامه‌نویسی دارند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به قالب‌هایی برای ایجاد آسان یک فیلم‌نامه استاندارد با قالب‌بندی درست اشاره کرد. با وجود این، «جاستین کوتو»(Justin Couto) بنیان‌گذار و مدیرعامل سوکریت معتقد است که پلتفرم‌های محبوب به ویژه فناوری‌های بصری و خلاق هنوز وجود ندارند.

به عقیده سوکریت، یکی از مهم‌ترین نکات، فناوری آپلود تصویر برای فیلم‌نامه‌نویسان است تا مفاهیم بصری را از جمله شخصیت‌ها، تنظیمات و لحظات اتفاق افتاده را در فیلم‌نامه‌های خود بگنجانند. کاربران می‌توانند تصاویر مورد نظر خود را آپلود کنند یا آنها را از گالری تصاویر سوکریت بردارند.

کاربران به زودی می‌توانند از یک تولیدکننده تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی برای ایجاد تصاویر استفاده کنند که ترکیبی از مدل‌هایی را مانند «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI)، «استیبل دیفیوژن»(Stable Diffusion) و موارد دیگر به کار می‌گیرد. توجه به این نکته مهم است که سوکریت هیچ برنامه‌ای را برای ارائه فناوری‌های نوشتاری تولیدشده توسط هوش مصنوعی ندارد. مولد تصویر صرفا برای الهام بخشیدن به کاربران هنگام نوشتن و کاهش روند یکنواخت آن است.

سوکریت در ماه مه گذشته راه‌اندازی شد و تاکنون بیش از ۱۲۰۰ مشترک را به دست آورده است. این شرکت خاطرنشان کرد که در میان کاربران آن، نویسندگانی هستند که برای «آمازون»(Amazon)، «دیزنی»(Disney)، «مارول»(Marvel) و «نتفلیکس»(Netflix) کار کرده‌اند. همچنین این شرکت، برنامه‌های آزمایشی را با همکاری دبیرستان‌های منتخب کالیفرنیا و ایلینوی اجرا می‌کند.

پلتفرم این شرکت برای همه کاربران رایگان است اما اگر آنها بخواهند به نرم‌افزار تصویرسازی سفارشی و آمار بازبینی دسترسی داشته باشند، باید ۱۰ دلار در ماه برای اشتراک حرفه‌ای هزینه کنند. همچنین، یک بخش شخصی با قیمت پنج دلار در ماه وجود دارد که شامل پروژه‌های نامحدود و دسترسی به گالری تصاویر سوکریت است.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍31
2025/07/12 09:44:14
Back to Top
HTML Embed Code: