Telegram Web
📝 راه اندازی دستیار هوش مصنوعی در وزارت علوم


مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی گفت: ربات گفتگوی مبتنی بر هوش مصنوعی، به عنوان دستیار هوشمند میز خدمت الکترونیکی سازمان امور دانشجویان، راه اندازی شد
.

مصطفی صالحی مدیرکل دفتر توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان گفت: امروزه با افزایش دسترسی عمومی به ربات‌های گفتگو و افزایش کارایی آن‌ها، استفاده از این سرویس‌ها در حوزه‌ها و کاربردهای مختلف برای دسترسی آسان و سریع به حجم بالای اطلاعات در حال افزایش است.

وی ادامه داد: استفاده از این محصولات در سازمان‌ها نیز به دلایلی همچون سرعت پاسخگویی بالا به حجم بالای کاربران (مقیاس‌پذیری) و کاهش هزینه‌های بالای مراکز تماس، رو به گسترش است و با توجه به جذابیت بالای آنها به ویژه در تعامل طبیعی با زبان محاوره، می‌تواند منجر به افزایش رضایت کاربران گردد و تصویری از هوشمندی سازمان را در ذهن مخاطب ایجاد کند.

🔗 مشاهده کامل خبر

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍6👏1
مجله هوش مصنوعی pinned «🏢 دانشگاه مجازی هوش مصنوعی 1️⃣ پایتون مقدماتی 🕔 234 دقیقه 📥 کلیک کنید 2️⃣ پایتون تکمیلی 840 دقیقه 📥 کلیک کنید 3️⃣ یادگیری ماشین با پایتون 890 دقیقه 📥 کلیک کنید 4️⃣ یادگیری عمیق با پایتون 330 دقیقه 📥 کلیک کنید 5️⃣ مصورسازی داده با پایتون 195 دقیقه…»
📌 ادامه آموزش #متن_کاوی_با_پایتون

مثال دستور find و replace


🔹 در متن جدید میخواهیم کارکتر o رو پیدا کنیم اگر از دستور find استفاده کنیم اولین کارکتر o در متن رو پیدا میکنه و اندیسش رو بعنوان خروجی برمیگردونه. (اندیس در پایتون از صفر شروع میشه)

>>> text8 = "a quick brown fox jumped over the lazy dog"
>>> text8.find('o')
10


🔹 اگر دستور rfind برای اینکار استفاده کنید آخرین کارکتر o در رشته رو پیدا میکنه، بعبارتی از آخر رشته جستجو رو انجام میده.

>>> text8.rfind('o')
40


🔹 و برای جایگزینی کارکتر o با مقدار صفر (0) میتونیم از دستور replace بصورت زیر استفاده کنیم

>>> text8.replace('o','0')
'a quick br0wn f0x jumped 0ver the lazy d0g'


#متن_کاوی_با_پایتون

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍8
📝 دانشمندان با کمک هوش مصنوعی «الفبای آوایی» نهنگ‌های عنبر را کشف کردند؛ چقدر شبیه زبان انسان است؟

گروهی از دانشمندان که بر روی رمزگشایی از صداهای تولید شده توسط نهنگ‌های عنبر کار می‌کنند موفق شده‌اند الفبای آوایی این جانداران غول‌پیکر را تشخیص دهند.

از زمان کشف آواز نهنگ‌های عنبر در ۶۰ سال پیش، دانشمندان در پی این بودند که دریابند این موجودات غول‌پیکر دریا چه می‌گویند و چگونه از این آواها برای برقراری ارتباط با هم بهره می‌برند.

به همین منظور تیمی از محققان از سال ۲۰۰۵ دسته‌ای متشکل از ۴۰۰ نهنگ عنبر را در آب‌های اطراف جزیره دومینیکا، کشوری در شرق کارائیب، نشان کرده و با میکروفن‌های زیرآب از آن‌ها استراق سمع می‌کنند.

نتایج تحقیقات تازه روی این نهنگ‌ها نشان می‌دهد که این حیوانات از شیوه‌ای مشابه «کد مورس» برای ارتباط‌گیری با هم استفاده می‌کنند. آن‌ها همچنین با افزودن ریتم و سرعت به این کدها، لایه‌های پیچیدگی اضافی‌تری را برای انتقال معنا به کار می‌گیرند.


دانشمندان می‌گویند تماس‌های آن‌ها با یکدیگر آنقدر پیچیده است که می‌توان آن را شبیه زبان انسان دانست.

اصوات آوایی تولید‌شده توسط نهنگ‌های عنبر به قدری غنی از اطلاعات هستند که تصور می‌شود در تصمیم‌گیری‌های گروهی و هماهنگ کردن وظایف مشترک نظیر جستجوی غذا و پرورش بچه‌نهنگ‌ها کمک می‌کنند.

تحقیقات انجام شده توسط این تیم قبلاً نشان داده بود که نهنگ‌ها هویت دسته خود را با دو «کلیک» (شبیه صدای تلق بسته شدن در) با فواصل مساوی و سپس سه کلیک متوالی نشان می‌دهند.

با این حال مطالعه جدید درک زبان نهنگ‌ها را به سطح جدیدی می‌برد. محققان در این پژوهش هزاران ساعت ضبط شده از سر و صدای حدود ۶۰ نهنگ زیر دریا را با ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل کردند.

آن‌ها دریافتند که نهنگ‌ها علاوه بر توالی کلیک‌ها، که «کدا» نامیده می‌شود، سرعت و ریتم را نیز بسته به زمینه مکالمه‌شان تغییر می‌دهند. دانشمندان به این ترتیب ۱۴۳ ترکیب از متغیرهایی را شناسایی کردند که می‌گویند در واقع «الفبای آوایی نهنگ عنبر» هستند.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍8
📝 ورود هوش مصنوعی به واحد‌های درسی دانشگاهی از مهرماه

روح الله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص تاثیرگذاری هوش مصنوعی روی بازار‌ها، گفت: شرایط حاکی از آن است که در این حوزه سالانه ۱۲۰ درصد رشد را شاهد هستیم. گزارش‌ها برآورد می‌کند ۱۲۰ میلیون نفر در آینده در این حوزه کار خواهند کرد.

وی تصریح کرد: برای اینکه توجه و تنوع به دانشجویان منتقل شود یک درس دو واحدی با عنوان هوش مصنوعی و تحول دیجیتال در رشته‌های فنی خواهیم داشت که از مهر ۱۴۰۳ اجرا می‌شود و یک دو واحدی اختیاری نیز برای دانشجویان غیر از رشته فنی مهندسی در مقطع تحصیلات تکمیلی در نظر گرفته شده است.


رازینی همچنین افزود: کار دیگری که انجام شده روند برنامه‌ریزی برای رشته‌های درسی است. در همین دو الی سه سال غریب ۳۰ رشته با غرابت با حوزه مصنوعی برنامه ریزی و ایجاد شده است. در حوزه اداره نیز اقدامات مقدماتی در حوزه نظارت و کنترل انجام شده و اقدامات آن صورت گرفته، ۲۰ شرکت منتخب محصولاتشان را در حوزه هوشمندسازی و نظارت در نمایشگاه عرضه کردند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍10
📝 اعطای کرسی یک میلیارد تومان برای اساتید هوش مصنوعی

بنیاد علم ایران در راستای رسالت خود برای توسعه علم و فناوری در کشور، با همکاری دانشگاه‌ها، اقدام به اعطای یک کرسی یک میلیارد تومانی به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه کرده است.


شقایق حق‌ جوی جوانمرد؛ رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری طی سخنانی در این نشست به اهمیت هوش مصنوعی پرداخت و گفت: هوش مصنوعی در بین فناوری نوظهور، همه ابعاد زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد و سبک زندگی روزمره را تغییر داده و تنها فناوری است که مقام معظم رهبری برای ما هدفگذاری کمّی کرده است تا بین ۱۰ کشور برتر قرار گیریم.

حق جو اضافه کرد: اضافه کردن دو واحد هوش مصنوعی به واحدهای درسی دانشگاهی،‌ یکی از اقدامات هوشمندانه،‌ کلیدی و با ارزش وزارت علوم است و البته برای آنهایی که بخواهند کاربرد هوش مصنوعی را در رشته خودش داشته باشد، سه واحد را در نظر گرفتیم تا کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف را از طریق یک کار بین رشته‌ای انجام دهد و درصورت تایید برگزاری مسابقه‌ای در همین زمینه، مبلغی تا سقف یک صد میلیون تومان به استاد اختصاص داده می‌شود که افراد تا مهرماه فرصت ارائه خواهند داشت.

وی توضیح داد: این امتیاز برای استادی است که قبلاً موضوع هوش مصنوعی را استفاده کرده باشد، با همکاری بنیاد علم ایران، یک کرسی یک میلیارد تومانی هم در دسترس گذاشته‌ایم و آن برای استادانی است تا کتاب و پروژه را در نظر بگیرند و این موضوع در سایت بنیاد علم قرار داده شده است و هدف اصلی، تربیت نیروی انسانی متخصص و ایجاد آمادگی در تمام فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به منظور استفاده بهینه از هوش مصنوعی است.


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍8
📝ترکیبی از هوش مصنوعی و جستجوی لباس اینترنتی با استارتاپ موری

با افزایش روز افزون تعداد فروشگاه‌های لباس آنلاین بسیاری از ما در گیرو دار پیدا کردن لباس مورد علاقه‌مان زمان بسیار زیادی را از دست می‌دهیم و در پیدا کردن لباس هم ناکام می‌مانیم. برای همین استارتاپ موری خلق شد تا با استفاده از تکنولوژی روز دنیا این مشکل را حل کند!

تاکنون تجربه‌ی این را داشته اید که به دنبال خرید یک لباس خاص تمام فروشگاه‌های لباس اطراف خانه خود را گشته باشید اما نتوانید لباس محبوبتان را پیدا کنید؟ یا برایتان پیش آمده است که گشتن میان انبوهی از فروشگاه‌های آنلاین لباس و سرگردانی میان تب‌های زیاد مروگر خسته‌تان کرده باشد؟ در نهایت هم نتوانید لباسی که می‌خواهید را پیدا کنید!

امروزه با پیشرفت سریع تکنولوژی شاهد راحت‌تر شدن بسیاری از فرآیندهای خسته‌کننده و حل شدن بسیاری از مشکلات هستیم.

اگر برایتان جالب است که بدانید چطور موری چیست و چطور توانست با ترکیب هوش مصنوعی و جستجوی لباس، پیدا کردن و خرید لباس را برای افراد سخت پسند راحت‌تر کند، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه با ما همراه باشید.

موری یک جستجوگر هوشمند لباس است که توسط تیمی از دانشجویان دانشگاه شریف در سال ۱۴۰۱ بنیان‌گذاری شد. بنیان‌گذاران موری با تحقیقات بازار، مصاحبه‌ها و نظرسنجی‌های بسیار و با توجه به ابعاد بازار فروش لباس اینترنتی این نیاز را احساس کردند که افراد در مسیر پیدا کردن لباس مورد نظرشان عموما زمان زیادی را از دست می‌دهند و در نهایت با رضایت کامل خرید خود را انجام نمی‌دهند. بنابراین آن‌ها موری را خلق کردند تا تجربه‌ی نوینی از راحتی و سرعت در پیدا کردن و خرید لباس آنلاین برای همگان رقم بزنند.


🔗 مشاهده کامل خبر

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍2
📝 ابلاغ سند هوش مصنوعی + جزئیات سند

«سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران» که در جلسه نهصد و یکم ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسید، برای اجراء از سوی سرپرست ریاست جمهوری و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.

به گزارش ایسنا، محمد مخبر «سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران» که پیرو تصویب ماده واحده «نهایی‌سازی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران» (مصوب ۱۴۰۲/۰۸/۱۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی) و در اجرای تفویض موضوع ماده واحده «تشکیل شورای ملی راهبری و تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی» (مصوب جلسه نهصد و یکم ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، در جلسه ۴۸۳ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است را برای اجراء ابلاغ کرد.

متن این ابلاغیه را اینجا بخوانید.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍7
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بلایی که قراره هوش مصنوعی تا چند سال دیگه سرمون بیاره😂

چه هوش مصنوعی سلیطه هوچیگری هم بود🤣


📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍20🥰1
📝 شرکت‌های فناور به دنبال مدل‌های کوچک‌تر هوش مصنوعی هستند

بسیاری از توسعه‌دهندگان فناوری تمایل دارند تا از نمونه‌های کوچک‌تر مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کنند. این گزارش به بررسی دلایل این تمایل می‌پردازد.

شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) روز پنجشنبه GPT-4o mini را معرفی کرد که نسخه کوچک‌تر و ارزان‌تر مدل هوش مصنوعی GPT-4o آن است.


بزرگ‌ترین مدل‌های زبانی بزرگ از میلیاردها یا تریلیون‌ها پارامتر استفاده می‌کنند تا طیف گسترده‌ای را از استدلال و وظایف مرتبط با پرس‌وجو انجام دهند. آنها با حجم بزرگی از داده‌ها آموزش دیده‌اند که موضوعات گوناگونی را پوشش می‌دهند. از سوی دیگر، مدل‌های زبانی کوچک فقط از میلیون‌ها یا ده‌ها میلیون پارامتر برای انجام دادن وظایف کمی استفاده می‌کنند و به قدرت محاسباتی کمتر و مجموعه کوچک‌تری از داده‌های آموزشی متمرکز نیاز دارند.

برای توسعه‌دهندگانی که برنامه‌های ساده‌تری دارند، مدل‌های زبانی کوچک ممکن است تنها گزینه قابل اجرا باشند. اوپن‌ای‌آی می‌گویدGPT-4o mini تا ۶۰ درصد ارزان‌تر از GPT-3.5 Turbo است که پیش از این مقرون‌به‌صرفه‌ترین مدل این شرکت برای توسعه‌دهندگان بود.

اوپن‌ای‌آی خاطرنشان کرد که توسعه‌دهندگان اپلیکیشن می‌توانند از طریق یک واسط برنامه‌نویسی کاربردی به GPT-4o mini دسترسی داشته باشند و مدل‌های جدید نیز از برنامه ChatGPT پشتیبانی می‌کنند.


🔗 مشاهده کامل خبر

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍5
📍گروه مجله هوش مصنوعی بالای ۱۷۰۰ عضو دارد و در این گروه علاقه مندان، دانشجویان، اساتید و نخبگانی حضور دارند که با هم به بحث و گفتگو می‌پردازند.

قابل ذکر است از روز اول ایجاد گروه هیچ گونه تبلیغ یا پست غیرمرتبط ارسال نشده و ماهیت گروه برای رشد آگاهی علاقه مندان هوش مصنوعی ایجاد شده است.

میتوانید از لینک زیر هم عضو گروه شوید و دوستانتون هم به گروه دعوت کنید.

👨‍👩‍👧‍👧 گروه مجله هوش مصنوعی (HomeAIGroup)

https://www.tgoop.com/HomeAIGroup

📌لطفا پس از عضویت قوانین گروه رو مطالعه نمایید

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
3👍2
📝 فراخوان رساله‌ و پایان‌نامه‌های برتر حوزه هوش مصنوعی

فراخوان اولین دوره جایزه دکتر اکبرزاده برای رساله و پایان نامه برتر در زمینه «هوش مصنوعی در خدمت به تعالی جامعه انسانی» (Best Thesis and Dissertation AI for Good Award) منتشر شد.

این جایزه توسط دکتر محمدرضا اکبرزاده توتونچی؛ عضو هیات‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد و انجمن سیستم‌های هوشمند ایران و همکاری قطب علمی رایانش نرم و پردازش هوشمند اطلاعات دانشگاه فردوسی مشهد تاسیس شده است.

هدف از این فراخوان، تقدیر از برترین رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی با راهنمای اساتید و راهنما در کلیه موضوعات تحقیقاتی و کاربردی است. کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشور واجد شرایط که از ابتدای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ از پایان نامه خود دفاع کرده‌اند، می‌توانند در این فراخوان شرکت کنند.

دانشجویان می‌توانند فرم مشخصات و مدارک مورد نیاز (شامل فرم تکمیل شده نامزدی، کپی مقاله استخراج شده از رساله/پایان‌نامه و تائید دفاع، مستندات دیگر همچون جوایز و افتخارات و یک نسخه الکترونیکی رساله یا پایان نامه در یک فایل PDF) را تا حداکثر مردادماه ۱۴۰۴ به هر دو آدرس پست‌الکترونیک [email protected] و [email protected] ارسال کنند.



📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍7
📝 طراح نداشتیم؛ هوش مصنوعی هم نداشتیم؟

رسم بر این است که برای رویدادهای خاص، شرکت‌کننده‌ها لباسی ویژه و متناسب با همان رویداد را انتخاب کنند و با آن در مقابل دیگران حاضر شوند؛ از مهمانی‌های خانوادگی گرفته تا رویدادهای جهانی!

در رقابت‌های ورزشی جهان از جمله المپیک و جام جهانی هم از سال‌های دور، نمادها و «اِلِمان» هایی خاص همان رویداد توسط میزبان و برگزارکننده طراحی می‌شود و از طرف دیگر، طراحی و انتخاب لباس مناسب برای مهمانان یا شرکت‌کنندگان نیز یکی از تصمیمات مهم برای آنها است.

این موضوع یکی از مهم‌ترین مسائلی است که همواره با بحث‌ها و چالش‌های فراوانی همراه است. لباسی که انتخاب می‌شود باید نمایانگر هویت یا نمادی از یک کشور باشد؛ اما مواردی از حضور ایران در رقابت‌های جهانی نشان می‌دهد این اصل در کشور گاهی به دست فراموشی سپرده می‌شود و گاهی علیرغم هزینه‌های غیر قابل کتمان، نتیجه دلچسب و رضایت‌بخشی به دنبال ندارد؛ همه اینها در حالی است که لباس ورزشکاران، فرصتی برجسته و ویژه برای جلوه هنرهای تجسمی کشور در عرصه بین‌المللی به شمار می‌رود.

در شرایطی که کشورهای دیگر با الهام از رنگ پرچم، فرهنگ، تمدن و سنت‌های خاص خود لباس‌هایی را طراحی می‌کنند که چشم‌ها را به خود جلب می‌کند ما همچنان درگیر تصمیم‌گیری‌های عجیبی هستیم که وقتی نتیجه را از قاب تلویزیون و رسانه‌ها می‌بینیم انگشت به دهان می‌مانیم که این طراحی نتیجه هنر، فرهنگ و تمدن ایرانی است؟

در حال حاضر، این سوال برای رسانه‌ها و مردم مطرح است که آیا برای طراحی یا باز هم بهتر بگوییم «عدم طراحی» این لباس، بودجه‌ای در نظر گرفته شده؟ هزینه‌ای پرداخت شده؟ طراح مشخصی داشته است؟

سوال تلخ‌تر آن است که روزهای اوج پیشرفت فناوری و خودنمایی هوش مصنوعی، حتی نمی‌توانستیم از این ابزارها استفاده کنیم تا با لباسی بی رنگ و نشان و شبیه به پوشش کادر درمان در رقابت‌ها حاضر نشویم؟ در حالی که با استفاده از هوش مصنوعی به راحتی و در کمتر از یک ساعت می‌توان لباس‌هایی طراحی کرد که نمادی از فرهنگ ایرانی و اسلامی باشند. هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که با الهام از عناصر فرهنگی و هنری ایران، طرح‌هایی زیبا و منحصر به فرد ایجاد کند.
📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍8
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کاروان المپیک ایران در دنیای موازی…

بعد از دیدن نارضایتی عموم مردم ایران از یونیفرم کاروان ایران، از هوش مصنوعی خواستیم تا با الهام از هنر و تاریخ ایران برای کاروان المپیک لباس‌های ورزشی و یونیفرم طراحی کنه🙂

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍18😍5
📝 آموزش هوش مصنوعی به کودکان و نوجوانان

هوش مصنوعی به عنوان یکی از جدیدترین تکنولوژی ها که در سال های اخیر رشد قابل توجهی داشته است، بخش عمده ای از زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده است. در دنیایی که فناوری های هوشمند در آن از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند، آموزش هوش مصنوعی به کودکان و نوجوانان اهمیت ویژه ای دارد. زیرا این امر به رشد و توسعه افراد و جامعه کمک شایانی خواهد کرد. با توجه به اهمیت این موضوع، در این بخش توضیحاتی در رابطه با آموزش هوش مصنوعی به کودکان و نوجوانان ارائه شده است.

نخستین گام جهت آموزش هوش مصنوعی به کودکان و نوجوانان، تدریس مفاهیم پایه و توضیح درباره ماهیت هوش مصنوعی و نحوه کار کردن آن می باشد. برای آموزش این فناوری به کودکان و نوجوانان می بایست به زبان ساده اقدام نمود، زیرا برنامه های هوش مصنوعی می بایست متناسب با میزان سن و قدرت فهم کودکان و نوجوانان باشد. همچنین زمانی که آموزش هوش مصنوعی به کودکان و نوجوانان به زبان ساده انجام گردد، این افراد می توانند بالاترین درک را از این موضوع داشته و ضمن تقویت علاقمندی به این حوزه، بهترین استفاده را از این فناوری داشته باشند.

آموزش هوش مصنوعی به کودکان و نوجوانان در آشنایی آن ها با برنامه نویسی و هوش مصنوعی تاثیرگذار بوده و نیز در تفکر انتقادی، حل مسئله و مهارت های تحلیلی کمک شایانی خواهد کرد. این حوزه آموزشی یک اولویت برای جامعه آموزشی بوده و با توجه به رشد روزافزون فناوری ها، در صورت آموزش صحیح و استفاده از برنامه های آموزشی خلاقانه می توان در آینده با نسلی هوشمند مواجه شد که حداکثر استفاده را از فناوری ها و تکنولوژی های هوشمند خواهند داشت.


📖 هوش مصنوعی برای دانش آموزان

🆔 : @StudentAI
👍51
📝 چین دارای ۳۷۸۰۰۰ پتنت هوش مصنوعی است

چین با سرعت برق‌آسا به سوی سلطه بر هوش مصنوعی می‌تازد! تعداد اختراعات هوش مصنوعی در این کشور به رقم خیره‌کننده ۳۷۸ هزار دست یافت که نشان از رشد سالانه ۴۰ درصدی دارد. این سرعت رشد، ۱.۴ برابر بیشتر از میانگین جهانی است و نشان از پویایی و نوآوری بی‌نظیر اقتصاد دیجیتال چین دارد.


صنعت هوش مصنوعی سرزندگی نوآوری قوی اقتصاد دیجیتال چین را نشان می‌دهد. سال گذشته، صنایع اصلی اقتصاد دیجیتال ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل دادند.

اقتصاد دیجیتال، موتور محرک نوآوری در چین

در سال ۲۰۲۳، ۴۰۶ هزار پتنت جدید در صنایع دیجیتال چین به ثبت رسید که ۴۵ درصد از کل پتنت‌های کشور را تشکیل می‌دهد. این رشد چشمگیر با نرخ متوسط سالانه ۲۱ درصد، نشان از نقش کلیدی اقتصاد دیجیتال در پیشرفت فناوری چین دارد.

رشد انفجاری نوآوری در چین

۱۵۵ هزار شرکت به ثبت اختراع در حوزه دیجیتال دست یافتند. این رقم نشان‌دهنده افزایش ۳۱ هزار اختراعی نسبت به سال قبل است و از رشد چشمگیر نوآوری در اقتصاد دیجیتال این کشور حکایت دارد.

شرکت‌های خارجی نیز در حال تقویت ثبت اختراع خود در صنایع اصلی اقتصاد دیجیتال چین هستند. براساس این گزارش، تا پایان سال گذشته، در مجموع ۹۳ کشور و منطقه دارای حق اختراع معتبر در این صنایع در چین بودند که بخش تولید محصولات دیجیتال ۶۱.۸ درصد را به خود اختصاص داده است.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍61
📝 برای پروفایل خود چت بات بسازید

شرکت متا با هدف جذب تولیدکنندگان محتوا، به کاربران اینستاگرام اجازه خواهد داد چت بات هوش مصنوعی ساخته و به پروفایل خود اضافه کنند.


شرکت متا در یک پست وبلاگ نوشت: این ویژگی که «هوش مصنوعی استودیو» (AI Studio) نام دارد، به تولیدکنندگان محتوایی که حسابهای حرفه ای دارند، اجازه می دهد یک چت بات هوش مصنوعی سفارشی بسازند تا به پرسشهای متداول هواداران یا دنبال کنندگان آنها پاسخ دهد. افراد می توانند به ربات خود بگویند که به چه نوع سوالاتی، پاسخ دهد یا از چه موضوعاتی، اجتناب کند.

در دنیای گسترده‌تر اینستاگرام، کاربران می‌توانند یک چت بات موضوعی به عنوان مثال یک ربات متمرکز بر هنرهای رزمی ترکیبی، غذاخوری یا حیوانات خانگی، برای پروفایل خود بسازند.

هر دو ویژگی در هفته های آینده، به شکل گسترده تری، عرضه خواهند شد.

شرکت متا اولین بار در سپتامبر گذشته، «هوش مصنوعی استودیو» را معرفی کرد. این غول شبکه اجتماعی، روز دوشنبه، عرضه این ویژگی ها را برای برخی از کاربران آغاز کرد. این عرضه با حضور مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا در کنار جنسن هوانگ، مدیر عامل غول تراشه های هوش مصنوعی انویدیا در کنفرانس ACM SIGGRAPH دنور، همزمان شد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، متا در سال‌های اخیر به شدت بر روی هوش مصنوعی هزینه کرده و زاکربرگ درباره انتظار خود برای توسعه برخی از بهترین ربات‌های چت در جهان صحبت کرده است. این شرکت در حال حاضر، چت بات هوش مصنوعی خود را به نام Meta AI در اینستاگرام، واتس اپ و فیس بوک عرضه کرده است.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍3
📝 راه‌اندازی رشته هوش مصنوعی در دانشگاه علوم پزشکی تهران

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران از راه اندازی رشته هوش مصنوعی در این دانشگاه به منظور توسعه و نهادینه‌سازی هوش مصنوعی در حوزه سلامت خبر داد.


حسین قناعتی در چهارمین نشست ستاد راهبری نقشه راه هوش مصنوعی در سلامت بر ضرورت تقویت ظرفیت‌های هوش مصنوعی در دانشگاه تاکید کرد و از حمایت دانشگاه از برنامه‌ها و پروژه‌های مرتبط با هوش مصنوعی خبر داد.

وی با پیگیری روند راه‌اندازی رشته هوش مصنوعی در دانشگاه، بر اهمیت این اقدام در توسعه و نهادینه‌سازی هوش مصنوعی در حوزه سلامت تاکید کرد و خواستار پیگیری جدی این موضوع شد.

در ادامه بابک نگاهداری قائم مقام رئیس دانشگاه و فهیمه قاسمی دبیر ستاد راهبری نقش راه هوش مصنوعی در سلامت، تازه ترین اقدامات انجام شده در زمینه تدوین کتاب هوش مصنوعی در سلامت، پیگیری راه اندازی رشته هوش مصنوعی، برگزاری فراخوان ضریب K و تکمیل و ارسال دو طرح تحقیقاتی در زمینه سلامت دیجیتال دانشگاه سبطین را ارایه کردند.

سپس درخواست های ستاد در زمینه تامین نیرو و تجهیزات و همچنین برنامه های پیشنهادی کمیته امور حقوقی و کمیته علمی و پژوهشی ارایه شد و اعضای ستاد درخصوص موضوعات مطرح شده دیدگاه های خود را بیان کردند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍5
📝 ربات دندانپزشک اولین انسان را درمان کرد


در یک لحظه تاریخی برای حرفه دندانپزشکی، یک ربات کاملا مستقل با کنترل هوش مصنوعی برای اولین بار یک جراحی کامل را بر روی یک بیمار انسانی انجام داده که تقریبا هشت برابر سریع‌تر از یک دندانپزشک معمولی است.

این سیستم که توسط شرکت پرسپتیو(Perceptive) بوستون ساخته شده است از یک اسکنر حجمی سه بعدی دستی استفاده می‌کند که با استفاده از مقطع‌نگاری همدوسی اپتیکی یا OCT یک مدل سه بعدی دقیق از دهان شامل دندان‌ها، لثه‌ها و حتی اعصاب زیر سطح دندان می‌سازد.

این امر تشعشعات مضر اشعه‌ایکس را از کل فرآیند حذف می‌کند، زیرا OCT تنها از پرتوهای نور مرئی برای ساخت مدل‌های حجمی خود استفاده می‌کند که با وضوح بالا بیرون می‌آیند و پوسیدگی‌ها به طور خودکار با دقت حدود ۹۰ درصد شناسایی می‌شوند.

در این مرحله، دندانپزشک انسانی و بیمار می‌توانند درباره آنچه باید انجام دهند صحبت کنند و هنگامی که این تصمیم‌ها گرفته شد، جراح دندانپزشک رباتیک مسئولیت را بر عهده می‌گیرد. این جراحی را برنامه‌ریزی می‌کند، سپس به خوبی پیش می‌رود و آن را انجام می‌دهد.

اولین تخصص این دستگاه، آماده کردن دندان برای روکش دندان است. شرکت پرسپتیو ادعا می‌کند که این معمولا یک جراحی دو ساعته است که دندانپزشکان معمولا آن را به دو ویزیت تقسیم می‌کنند اما دندانپزشک رباتیک آن را در کمتر از ۱۵ دقیقه انجام می‌دهد.

🔗 مشاهده ادامه مطلب

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
👍16😍53
📝 گوگل چند مدل هوش مصنوعی «متن‌باز» جدید با تمرکز بر ایمنی معرفی کرد


گوگل سه مدل هوش مصنوعی جدید و «متن‌باز» منتشر کرده و در ادعایی جسورانه، آنها را «ایمن‌تر»، «کوچک‌تر» و «شفاف‌تر» توصیف کرده است.

طبق پست وبلاگ گوگل، این مدل‌ها به خانواده هوش مصنوعی Gemma 2 اضافه شده‌اند. مدل‌های جدید گوگل که Gemma 2، 2B، ShieldGemma و Gemma Scope نام دارند، هرچند برای کاربرد‌های متفاوتی طراحی شده‌اند، اما از نظر ایمنی قابلیت‌های مشترکی دارند.

سری مدل‌های Gemma گوگل با مدل‌های Gemini آن تفاوت دارند، زیرا گوگل کد منبع مدل‌های هوش مصنوعی سری جمینای که در محصولات غول فناوری استفاده می‌شوند و همچنین در دسترس توسعه‌دهندگان قرار می‌گیرند را در دسترس قرار نمی‌دهد. در عوض، گوگل با Gemma تلاش دارد تا حسن نیت خود نسبت به جامعه توسعه‌دهندگان را نشان دهد، درست مانند کاری که متا با مدل Llama خود در تلاش است.

یک مدل هوش مصنوعی سبک برای تولید متن تحلیلی است که می‌تواند روی طیف وسیعی از سخت‌افزار مانند لپ‌تاپ‌ها اجرا شود. این مدل، مجوز مربوط به برنامه‌های تحقیقاتی و تجاری را نیز در اختیار دارد و می‌توان از منابعی مانند Vertex AI گوگل، پلتفرم علمی Kaggle و جعبه ابزار AI Studio Google به آن دسترسی داشت.

دومی ShieldGemma نیز دارای مجموعه‌ای از «دسته‌بندی ایمنی» می‌شود و تلاش دارد تا سمیت‌هایی مانند گفتار نفرت آمیز، آزار‌ و‌ اذیت و محتوای جنسی را تشخیص دهد. ShieldGemma که براساس Gemma 2 ساخته شده است، می‌تواند به‌منظور فیلترکردن درخواست‌های یک مدل تولیدی و همچنین محتوایی که مدل تولید می‌کند، استفاده شود.

در نهایت، Gemma Scope به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا در مدل Gemma 2 روی نقاط خاصی تمرکز کنند و عملکرد درونی آن را قابل تفسیرتر می‌کند. گوگل در پست وبلاگ خود درباره Gemma Scope می‌گوید که این مدل از شبکه‌های عصبی تخصصی تشکیل شده که به ما کمک می‌کند اطلاعات متراکم و پیچیده پردازش‌شده توسط Gemma 2 را واکاوی کرد و آنها را به شکلی توسعه داد که ساده‌تر تجزیه‌و‌تحلیل شوند.

📖 مجله هوش مصنوعی

🆔 : @HomeAI
💟 : instagram.com/homeai.ir
3👍1
2025/07/14 03:24:02
Back to Top
HTML Embed Code: