Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
IDSL 2024 Programme.pdf
462.1 KB
برنامه روز جهانی سواد آماری
لینک برای شرکت بصورت آنلاین
https://shorturl.at/abdnt
یوتیوب سرفصل Statistical Literacy
https://www.youtube.com/channel/UCTOuxIhJxcxNOntTpamJeAA
برنامه روز جهانی سواد آماری
لینک برای شرکت بصورت آنلاین
https://shorturl.at/abdnt
یوتیوب سرفصل Statistical Literacy
https://www.youtube.com/channel/UCTOuxIhJxcxNOntTpamJeAA
NOVA IMS presents one day of DATA with PURPOSE, this time under the theme “Time To Reconnect.”

In an era of information and data, the question arises: how can States, companies, and organizations filter the essentials and focus on truly relevant data? This challenge and the need to adopt a more discerning relationship with the data we collect and analyze set the tone for the second edition of the Data With Purpose Summit.

This event stands out on the national scene by bringing together renowned experts, both national and international, industry leaders and decision-makers, to explore the challenges and opportunities of the digital era and promote value creation through data.
دانشکده علم داده و مدیریت اطلاعات نووا کنفرانسی یک روزه در ارتباط با داده هدفمند برگزار کرد. در عصر اطلاعات و داده‌ها، این سوال مطرح می‌شود: چگونه دولت‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند داده های ضروری را شناسایی و فیلتر کنند و روی داده‌های واقعا مرتبط تمرکز کنند؟

این چالش نیاز به اتخاذ تدابیری دقیق‌ با داده‌هایی که جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل می‌کنیم دارد.

این رویداد با گرد هم آوردن کارشناسان مشهور، ملی و بین المللی، و همچنین رهبران و تصمیم گیرندگان صنعت، برای کشف چالش ها و فرصت های عصر دیجیتال و ترویج خلق ارزش از طریق داده ها امروز برگزار شد و از شبکه خبرگزاری اکسپرسو بصورت آنلاین پخش گردید.
در طی چند سال گذشته افتخار داشتم ضمن تدریس در دانشگاه، یکی از چهار مشاور مرکز آمار کشور پرتغال هم باشم. خرسندم به همراه دو نفر دیگر از این مرکز آمار رسمی (دکتر ژوا و دکتر پدرو)، نتیجه بخشی از تحقیقات چهار سال گذشته را در کنفرانس اروپایی کیفیت آمار رسمی 2024 (Q2024) ارایه می کنیم.
تولید آمار رسمی در مورد چگونگی زندگی و دسترسی به کالاها برای گروه های مختلف جامعه بسیار مهم است مخصوصا زمانی که تفاوت های نژادی و قومی و کاهش جمعیت فعال به عنوان یک چالش مهم جمعیتی معاصر می توانند در نتایج مطالعه موثر باشند ولی در اینگونه مطالعات، جمع آوری داده ها برای اقلیت ها و بر اساس خصوصیات قومی و نژادی با چالش هایی همراه است. در این مطالعه، یک بررسی نمونه‌گیری با کمک روشهای یادگیری ماشین و بیگ دیتا برای کشور پرتغال طراحی شده است و از فناوری های جدید برای غلبه بر این چالش ها استفاده شد و در سه مرحله مطالعه، طراحی، بررسی نمونه گیری اولیه، و بررسی نمونه ای در سطح ملی اجرا شد و نتایج نهایی این مطالعه نیز به زودی توسط این مرکز آمار رسمی منتشر می شود. ما از روش‌های خوشه‌بندی و داده‌های سرشماری برای شناسایی متغیرهای اساسی و از روش های داده های فضایی برای تعیین گروه های نمونه گیری همگن برای توزیع حجم نمونه استفاده کردیم. علاوه بر این، مناطق مختلف کشور تقسیم‌بندی شدند و خوشه‌ها برای به حداقل رساندن خطاهای عدم پاسخ و پوشش مورد تجزیه و تحلیل و بحث قرار گرفتند. روش پیشنهادی یک طرح نمونه گیری بهینه بر مبنای داده های فضایی را با کمک روش های یادگیری ماشین و داده های حجیم (بیگ دیتا) ارایه می دهد و از فناوری های مختلفی مانند سس، آر، اسپارک و اس کیو ال استفاده شد./افشین آشفته
آدرس کنفرانس برای علاقه مندان:
https://www.q2024.pt/
آدرس مجموعه خلاصه مقالات:
https://www.q2024.pt/abstract/book-of-abstracts
👉 https://youtu.be/jJtNZidPM54?si=_pCVES8KaCZcZIFJ

گفتگوی جذاب پروفسور میلو و چت جی پی تی در رابطه با سواد آماری و داده برای عموم.
سخنرانی ارایه شده در روز جهانی سواد آماری

افتخار آشنایی و کار مشترک با میلو را در طراحی برنامه راهبردی سواد آماری در سال 2009 تا 2011 داشتم. ایشان در پیشبرد مباحث سواد آماری نقش پررنگی داشته و دارند و یک درس به همین نام در دانشگاه های آمریکا پایه گذاری کردند که در حال حاضر تدریس می شود.

برای اطلاع از بقیه مباحث، سایبسکرایب کنید.
https://www.youtube.com/channel/UCTOuxIhJxcxNOntTpamJeAA
https://youtu.be/z7PoykZG2I4
تاریخچه فعالیت های بنده در زمینه سواد آماری در ایران به عنوان نماینده پروژه بین المللی سواد آماری در کشور و اهمیت سواد آمار و داده در دنیای امروز
جهت اطلاع
طبق هماهنگی صورت گرفته، سخنرانی افشین آشفته، مدرس علم داده در دانشکده مدیریت اطلاعات نووا، در چهل و هشتمین کنفرانس IEEE کامپیوتر، نرم افزار و کاربردها در اوساکای ژاپن در روز چهارشنبه، سوم جولای، بصورت همزمان در کانال یوتیوب (https://www.youtube.com/channel/UCTOuxIhJxcxNOntTpamJeAA) پخش خواهد شد. این سخنرانی در روز چهارشنبه تحت عنوان A Review of Big Data and Machine Learning Operations in Official Statistics: MLOps and Feature Store Adoption است.
علاقه مندان می توانند در کانال یوتیوب سایبسکرایب کنند و سخنرانی را در آن روز مشاهده نمایند.
آدرس یوتیوب:
https://www.youtube.com/channel/UCTOuxIhJxcxNOntTpamJeAA
آدرس کنفرانس:
https://ieeecompsac.computer.org/2024/
مقرر شده سخنرانی در همان روز چهارشنبه و در حین برگزاری کنفرانس در اختیار اعضای این کانال یوتیوب قرار گیرد. لطفا دوستان علاقه مند خود را مطلع نمایید. در این کانال لینک مقاله چاپ شده نیز منتشر خواهد شد.
قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا با رویکرد مبتنی بر ریسک!
📢 اتحادیه اروپا اولین مقررات جامع هوش مصنوعی خود را معرفی کرد.
- رای پارلمان اروپا: 13 مارس 2024
- رای شورا: 21 می 2024
- لازم الاجرا شد: 1 آگوست 2024

این قانون با طبقه‌بندی برنامه‌های هوش مصنوعی نظارت را در جایی که بیشتر مورد نیاز است متمرکز می‌ کند تا از افراد و جامعه در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت کند و در عین حال نوآوری را در مناطق کم خطر تقویت کند. این قانون رویکرد مبتنی بر ریسک دارد. قانون هوش مصنوعی برنامه‌های هوش مصنوعی را بر اساس تأثیر بالقوه آنها بر حقوق بشر و ایمنی طبقه‌بندی می‌کند و اطمینان می‌دهد که برنامه‌های کاربردی با ریسک بالاتر، نظارت دقیق‌تری دارند.
برای مطالعه بیشتر:
- [قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا - مقررات جامع] (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=OJ:L_202401689)
- [قوانین هماهنگ در مورد هوش مصنوعی] (https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2024/1689/oj)
خبر مهم: بروز اشکال در سیستم های ابری مایکروسافت و خدمات آژور و آفیس 365 در سراسر جهان
اگر امروز اختلالی در سیستم های ویندوز مشاهده می کنید این مشکل جهانی است.
امروز، گزارش‌هایی مبنی بر قطع سرویس های عمومی از سراسر جهان آغاز شد. لغو پروازها در خطوط هوایی، اختلال در سیستم های ارتباطی مدارس، سیستم بهداشت عمومی و خدمات داروخانه‌ها، برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سامانه اعتبارسنجی مهمانان المپیک پاریس، و بورس لندن و میلان که با تاخیر نیم ساعته فعال هستند اما سیستم خبررسانی‌ مختل شده و شاخص سهام بورس برخی شرکت‌ها نیز کاهش یافته است.

یک شرکت امنیت سایبری، امروز اعلام کرد که به‌روزرسانی نرم‌افزار معیوب این شرکت باعث قطعی بزرگ فناوری اطلاعات شده و حمله سایبری در کار نیست.
انتظار می رود با ارایه به روز رسانی های لازم مشکل برطرف شود.
البته باید دید رفع این مشکل نیاز به مداخله انسانی دارد یا خیر. اگر نیاز به انجام اصلاحات روی تمامی کامپیوترهای کلاینت توسط ادمین های شبکه باشد حجم بسیار زیادی کار ممکن است به ادمین ها تحمیل و کار اصلاح پیچیده و زمانبر شود.
https://www.linkedin.com/groups/12424311/
وقتی یک نمودار ارزش هزار کلمه را دارد!
تحلیل ریسک ملک در اروپا بر اساس داده های 2024
1- بنا به نمودار در کشور پرتغال متوسط خانه 100 متر مربعی 234 برابر میانگین حقوق هزینه دارد. یعنی اگر فردی بتواند نیمی از دستمزد خالص خود را پس انداز کند، 40 سال طول می کشد که صاحبخانه شود. این رقم در اسپانیا نصف یعنی 20 سال است.
2- گزارش سالیانه کمیسیون اروپا در سال 2024 نیز نشان می دهد قیمت مسکن در پرتغال در سال گذشته حدود 30 درصد (30 درصد) بیش از حد ارزش گذاری شده است!
3- موسسه ملی آمار پرتغال (INE) می گوید که طی سه ماهه سوم سال 2023، ارزش معاملات و فروش در تمام مناطق کاهش داشته (شهر لیسبون کاهش 25.3 درصدی تقاضا)
4- هیئت ریسک سیستمی اروپا نیز افزایش غیرمعمول قیمت ها در سال گذشته را علیرغم کاهش تقاضا به عنوان عامل ریسک سیستمیک متوسط برای املاک مسکونی در پرتغال ارزیابی کرد!

تحلیل داده های این گزارش ها نشان می دهد که خریداران ملک در پرتغال از همان زمان خرید ضرر بالقوه 30% را متحمل می شوند و ضمن رکود در بازار مسکن، در آینده نیز بنا به توصیه کمیسیون اروپا و با اصلاح اقتصاد با ریسک کاهش ارزش ملک نیز مواجه می شوند.
https://youtu.be/Gn2TRhnM-nQ
دوستان درود. اخیرا برای درس روش تحقیق برای دانشجویان ارشد و دکتری، امکان جدید هوش مصنوعی اسکوپوس رو در کلاس توضیح دادم و به نظرم رسید یک ویدیوی کوتاه شاید برای آشنایی علاقه مندان به این امکان جدید مفید باشه. لطفا اگر تجربه ای در این زمینه دارید در قسمت کامنت این ویدیو به اشتراک بگذارید تا از تجربه های شما هم یاد بگیریم. شاد و سربلند باشید.
https://youtu.be/Gn2TRhnM-nQ
https://youtu.be/OzHoxbv7U3c?si=DkxTs5RP7Rtspod0
پایان نامه یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد من با موضوع مدیریت ریسک فساد و SDG 16: مدل سازی مسئولیت اجتماعی و اقدامات لازم در مؤسسات مالی با استفاده از مدل‌ سازی معادلات ساختاری (SEM) در این ویدیو به طور مختصر ارایه شده است.
مدیریت ریسک فساد در مؤسسات مالی برای دستیابی به SDG 16 سازمان ملل نقش حیاتی دارد. این مسئله مستلزم بررسی عوامل اصلی مؤثر بر فساد از سه منظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است تا بتوان ماهیت پیچیده آن را به طور کامل تحلیل کرد. ما در این تحقیق از مدل‌ سازی معادلات ساختاری (SEM) برای کشف ماهیت پیچیده عوامل موثر بر ریسک فساد استفاده کردیم.
یکی از این عوامل وضعیت مسئولیت اجتماعی است که عناصری مانند پیشبرد رشد اقتصادی، حمایت از ضعیفان و ایجاد برابری و اعتماد را در بر می گیرد. همچنین عواملی مانند شفافیت، پاسخگویی، مدیریت ریسک استاندارد، انطباق، حاکمیت شرکتی، و مسئولیت زیست محیطی و اجتماعی بر تقویت وضعیت مالی پایدار تاثیرگذار هستند.
در این تحقیق موسسات مالی کشور آنگولا را به عنوان نمونه انتخاب کردیم و با استفاده از مدل‌ سازی معادلات ساختاری (SEM) یک مدل ارایه شد که روابط پیچیده این عوامل را معرفی و قابل ارزیابی می کند.
امیدوارم مفید باشد./افشین آشفته
https://youtu.be/OzHoxbv7U3c?si=DkxTs5RP7Rtspod0
اخیرا یکی از دانشجویان ارشد بنده از پایان نامه خود با موضوع "رویکرد یادگیری ماشین برای بهینه سازی در طول زمان پرتفوی های مالی" دفاع کرد که ارایه کوتاهی از آن را در این ویدیو ملاحظه می فرمایید.
https://youtu.be/J_auZlHmoxY?si=CbdxiSRmxVmwuLA5
مدیریت پرتفوی را می توان به عنوان فرآیند انتخاب و مدیریت آگاهانه گروهی از ابزارهای مالی مانند سهام، اوراق قرضه و سایر اوراق بهادار تعریف کرد که تلاش می کند بازده سرمایه را حداکثر و ریسک را حداقل نماید. برای دستیابی به این هدف، سرمایه گذاران باید به طور بهینه وجوه محدود را به دارایی های مختلف تخصیص دهند و به صورت دوره ای کنترل ریسک را انجام دهند. با ظهور فناوری یادگیری ماشین، تکنیک‌های بهینه‌سازی جدید برای به چالش کشیدن شیوه‌های قدیمی‌ مطرح شده‌اند. هدف این مطالعه مقایسه تکنیک‌های مختلف بهینه‌سازی پورتفو در طول زمان و اعمال آنها در مجموعه‌ای از شرکت‌های اروپایی است. نتایج نشان می دهند که روش‌های یادگیری تقویتی برای بهینه‌سازی پورتفولیو در مورد بازده ترکیبی کارایی برتری دارند. با این حال، همچنین نشان داده شده که هر استراتژی بسته به معیار ارزیابی در نظر گرفته شده، نقاط قوت و ضعف خود را دارد. در نهایت، این مطالعه به ادبیات بهینه‌سازی پورتفولیو کمک می‌کند و به سرمایه گذاران و سایر فعالان بازار کمک می کند تا در بازارهای مالی پرنوسان با آگاهی حرکت کنند.
امیدوارم برای دانشجویان و متخصصان مفید باشد./افشین آشفته
ارایه خلاصه ای از پایان نامه ارشد یکی دیگر از دانشجویان بنده با موضوع بررسی رابطه بین شاخص نوسانات بازار سهام و عملکرد سهام فناوری اطلاعات با استفاده از روش های مدلسازی سری زمانی مالی.
https://youtu.be/M32jrSuyJ5k?si=WgQJQunC5FjHZMr6
این پایان نامه با تمرکز بر شاخص نوسانات VIX که به طور گسترده ای به عنوان معیار اصلی حرکات بازار سهام شناخته می شود و شاخص نوسانات بازار سهام (EMV) به بررسی رابطه بین این شاخص ها مخصوصا EMV و بازده سهام بخش فناوری اطلاعات می‌پردازد.
انتظار این بود که یک رابطه قوی و منفی بین شاخص نوسانات و بخش S&P 500 در یک بازه زمانی بلندمدت وجود داشته باشد. همچنین، شاخص EMV از دقت پیش‌بینی بالاتری برای نوسانات بازار آتی در مقایسه با VIX برخوردار باشد. هدف به دست آوردن درک بهتری از پویایی‌های خاص بخش فناوری اطلاعات با تحلیل سری‌های زمانی این شاخص بود.
امیدوارم مورد استفاده دوستان و کارشناسان داخل کشور قرار گیرد./افشین آشفته
در طی سال های گذشته برخی دانشجویان فوق لیسانس بنده فارغ التحصیل شدند که خلاصه ای از ارایه پایان نامه بعضی از آنها را به اشتراک گذاشتم.

1- هوش مصنوعی و بیگ دیتا برای تسهیل خدمات بانکی در آفریقا
https://youtu.be/Rv_wMMsXgxQ?si=d86WFsQiJpFV1kd7
2- مدل سازی سری زمانی مالی بررسی رابطه بین شاخص نوسانات بازار سهام و عملکرد سهام فناوری اطلاعات
https://youtu.be/M32jrSuyJ5k?si=78L5tR3Mus-Qp6PB

3- رویکرد یادگیری ماشین برای بهینه سازی در طول زمان پرتفوی های مالی
https://youtu.be/J_auZlHmoxY?si=GvYX9QBmRAirgpa5

4- مدل‌ سازی معادلات ساختاری (SEM) برای مدیریت ریسک فساد و SDG 16: مدل سازی مسئولیت اجتماعی و اقدامات لازم در مؤسسات مالی
https://youtu.be/OzHoxbv7U3c?si=5uZqSliWCtJQsqO6

5- هوش مصنوعی و توسعه یک مدل ریسک اعتباری برای وام دهی شرکتی
https://youtu.be/PG5s8ICNlJc?si=-j2MfbRx4QazRdGI

6- پیشنهاد چارچوبی جدید در عصر هوش مصنوعی جهت تحلیل ریسک مدل های یادگیری ماشین
https://youtu.be/lN_T3P2WC5M?si=1yuwIPvKOkeTnJud

7- داشبورد هوش تجاری برای مدیریت ریسک عملیاتی
https://youtu.be/mFJASwjKYrs?si=1swedJbPJYQuU2RX

8- علم داده مالی و مدیریت ریسک - تأثیر انتشار کربن بر عملکرد سرمایه‌گذاری کم کربن: شواهدی از شاخص‌های کربن بین‌المللی
https://youtu.be/3zua826ikxs?si=spNywUOEIlVTp68g


امیدوارم مورد استفاده متخصصین داخل کشور قرار گیرد./ارادتمند. افشین آشفته
برای اطلاع از پایان نامه ها و تحقیقات جدید می توانید از طریق این لینک در لینکدین پیگیری نمایید.
https://www.linkedin.com/groups/12424311/
هوش مصنوعی برای تحقیق

بررسی ادبیات و تجزیه و تحلیل مقالات چاپ شده برای آغاز هر فرآیند تحقیق ضروری است. این ویدیو توسط یکی از دانشجویان بنده تهیه شده و بر اساس تجربه شخصی وی به عنوان راهنمایی برای نشان دادن نحوه استفاده از ابزارهای قدرتمندی مانند Scopus، SciSpace، Litmaps و VOSviewer به اشتراک گذاشته شده است. ترکیب این ابزار کمک بزرگی برای شروع پایان نامه یا کارهای تحقیقاتی است و به مدیریت بهتر زمان و بالا بردن دقت کمک شایانی می کند.

شایان ذکر است که اعتماد بیش از حد به ابزار هوش مصنوعی در تحقیق شایسته نیست و محقق می بایست با آگاهی و دانش آنها را بکار گیرد. ولی آنچه مشخص است بسیاری از کارها در این روند ساده و دقیق تر شده است.

این ویدیو به طور خلاصه موارد زیر را پوشش می دهد:

- انجام بررسی سیستماتیک ادبیات موضوعی با اسکوپوس

- سازماندهی و ساده سازی مقالات با استفاده از SciSpace

- تجسم و ردیابی روندهای تحقیقاتی با Litmaps

- انجام تحلیل کتاب سنجی و تجسم شبکه با استفاده از VOSviewer

امیدوارم لذت ببرید.

شاد و سربلند باشید./افشین آشفته


https://youtu.be/oDKtBO_kZt4?si=S1zC9WXn9sF4VyNI


#LiteratureReview #BibliometricAnalysis #Scopus #SciSpace #Litmaps #VOSviewer #ResearchMethodology
2024/12/27 05:16:38
Back to Top
HTML Embed Code: