Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
19969 - Telegram Web
Telegram Web
آیا فقط بچه‌ها باید واکسن بزنن؟
۱.گارداسیل:اگر در ۱۱سالگی زده نشده،توصیه کلی تجویزش درخانمها تا قبل از ۴۵سالگی است.
۲.انفولانزا:سالانه در هر انسانی که سنش بالای ۶ماه است، مگردرموارد نادر موقتا منع داشته باشد
۳.پنوموکوک:اغلب کشورها یک تزریق در ۵۰سالگی را پیشنهاد میدهند.بعضی هم یک پرونار ۱۳و هم یک پنومووکس ۲۳ را از ۶۰ سالگی.واکسن پنوموسیل هندی هنوز تاییدیه کامل ندارد لذا سازنده پیشنهادی برای مصرف در بزرگسالی ارائه نداده.
۴.واکسن زونا:در ایران نیست. کشورهایی که دارن از ۵۰سالگی تجویزش میکنند.
۵.واکسن کزاز:به نام ۲گانه بزرگسال در ایران. هر ۱۰سال باید تکرار بشه از حدود ۱۴سالگی.یا کسی که زخم آلوده دارد، مثل زخم ناشی از تصادف. به خانم‌های باردار هم میزنن.در خارج از کشور به نام Tdap که حاوی سیاه سرفه است تجویز میشه.خصوصا باز از ۶۵سالگی.
۶.واکسن مننژیت:مدلهای مختلفی داره که بعضی در زیر ۱سال و بعضی بالای ۱سال سن مجازن. یه مدلش که ایمنیش اثر بلند مدتی نداره را به سربازها میزنن و کسانی که عازم حج هستن.
۷.واکسن ضد RSV:از واکسن کووید هم جدیدتره از ۶۰سالگی یا باردارها توصیه شده.


دکتر فتحی.متخصص اطفال


@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
6👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Drilling out tooth decay. 🦷



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
6👍6😢3
یکی از پیامدهای گیر افتادن در شرایط جنگی اینه که محدود و ناچیزبودن اراده‌ی آزاد را مثل پتک می‌کوبه تو سر آدم. یکی از تلاش‌های مذبوحانه برای نپذیرفتن این واقعیت و نشان دادن اراده‌ی آزاد و این‌که به خودمون بگیم بالاخره ما هم کسی هستیم و کاری می‌تونیم بکنیم احتکار مواد غذاییه. حالا یکمی حبوبات و برنج بخرید خوبه، خراب هم نمی‌شه و بعد استفاده می‌کنید ولی خونه‌تون رو پر از تن ماهی نکنید! می‌خواهید چی رو ثابت کنید؟! این که اراده‌ی آزاد دارید و یه کاری می‌تونید بکنید؟! جالبه تن ماهی حالت سمبولیک پیدا کرده. نسبت تن ماهی در شرایط جنگی مثل نسبت کمپوت برای آدم مریضه. هر دوشون غیر از ارزش سمبولیک، ارزش دیگه‌ای ندارن. لطفن زندگی عادی‌تون رو پیش ببرید و هی نخواهید یه کاری بکنید که یه کاری کرده باشید.


دکتر باجغلی.روانپزشک



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
👍2👎1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بدهی علاءالدین با روزانه ۱۰هزار پاخور به شهرداری بابت پارکینگ ۹همته، بدهی یک ساختمان دیگه صاحبش ۱.۴همته، روی هم ۱۰.۴همت فقط بدهی پارکینگ.

۴۰درصد دیجی‌کالا با میلیون‌ها بازدید و ده‌ها هزار میلیارد GMV و زیرمجموعه‌هاش مثل دیجی‌پی، دیجی‌فای و ... + کل کافه بازار معادل این بدهیه🤷‍♂️




@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
😱2
ارتش آمریکا داره به استفاده از پرینترهای سه‌بعدی تو میدان نبرد فکر می‌کنه. هدف اینه که سربازا بتونن قطعات مورد نیاز رو همونجا بسازن و نیازی به جابجایی قطعات سنگین یا استفاده از قطعات یدکی نباشه. یعنی هرچیزی که لازم دارن رو در محل خودشون بسازن، ایده می‌تونه مشکلات لجستیکی رو، مخصوصا تو مناطق دورافتاده حل کنه.

البته همین الان هم چند ساله که دارن پرینترهای سه‌بعدی رو آزمایش میکنن، اخیرا هم دو تا پادگان تو تگزاس با استفاده از پرینترهای مبتنی بر بتن ساختن. [L]



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
👏7👍3🤬3🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️خانه فاضلی، یه بنای تاریخی در شهر ساری
با قدمت چندین ساله



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
5
🔴آرامش ملت کیلویی چند؟!

🔹در شرایطی که مردم و کشور از جنگ اخیر فاصله گرفته اند، ظاهرا بازار چرندگویی و خیالبافی برای جذب فالور و سوهان کشیدن بر اعصاب ملت همچنان برقرار است.

🔹در حالی که خبری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که مدعی لغو پروازهای ایران، عراق و اردن از فرودگاه استانبول در تاریخ امروز ۱۳ ژوئیه است، بررسی‌های رسمی نشان می‌دهد این خبر صحت ندارد و پروازهای ایران از استانبول پیش از آغاز ساعت‌های محدودیت پروازی، طبق برنامه انجام شده‌ است.

🔹 پروازها به مقاصدی مانند تهران، مشهد و بغداد امروز برقرار بوده و صرفاً ممکن است یک یا دو پرواز خاص به دلایل عملیاتی یا فنی لغو شده باشند.

🔹هیچ دستورالعمل امنیتی یا محدودیت پروازی تازه‌ای از سوی ترکیه یا سازمان هواپیمایی بین‌المللی برای ایران، عراق یا اردن صادر نشده و پروازها به این مقاصد در تاریخ‌های آتی نیز در حال فروش و رزرو هستند. اخبار را از مراجع رسمی پیگیری کنید.

@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
👍11👎6
🔖 ارتباط بین مصرف پنیر و خطر ابتلا به آلزایمر

⬅️پنیر به عنوان یکی از محبوب‌ترین محصولات لبنی، حاوی مواد مغذی مانند کلسیم و پروتئین است، اما مصرف زیاد آن (به خصوص انواع پرچرب مثل پنیر خامه ای و پنیر لیقوان که به ترتیب ۳۵ و ۲۸ درصد چربی دارند)  محتوای بالای چربی اشباع و سدیم ممکن است اثرات منفی بر سلامت مغز داشته باشد(۱). مطالعات اخیر نشان می‌دهند که بین مصرف زیاد پنیر و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های نورودژنراتیو مانند آلزایمر ارتباط وجود دارد.در اینجا به بررسی شواهد علمی موجود در این زمینه می‌ پردازیم و منابع تمامی ادعاها در انتهای پست آمده است

1️⃣. مطالعه Framingham Heart Study (2018)

مطالعه فرامینگهام نشان می دهد که مصرف بالای لبنیات پرچرب، از جمله پنیر، با افزایش خطر دمانس مرتبط است. شرکت‌کنندگانی که بیشترین میزان لبنیات پرچرب را مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که مصرف کمتری داشتند، نرخ بالاتری از دمانس را تجربه کردند

منبع:
Zhang, X., et al. (2018). "Dairy consumption and risk of dementia: The Framingham Heart Study." Journal of Alzheimer's Disease, 65(3), 1131-1141.
DOI:10.3233/JAD-180097

2️⃣. مطالعه Hisayama در ژاپن (2013)

این تحقیق بر روی جمعیت ژاپنی انجام شد و نشان داد که رژیم‌های غذایی سرشار از چربی‌های اشباع (مانند پنیر) با تجمع بیشتر پلاک‌های آمیلوئید در مغز همراه است.

منبع:
Shi, L., et al. (2013). "High-fat diet induces amyloid-β deposition in mouse brain." Annals of Neurology, 74(3), 472-482.
DOI:10.1002/ana.23966

3️⃣. مطالعه روی زنان سوئدی (2017)

زنانی که مقادیر بیشتری چربی اشباع (عمدتاً از لبنیات) مصرف می‌کردند، در تست‌های شناختی عملکرد ضعیف‌تری داشتند. این یافته‌ها حاکی از آن است که مصرف زیاد پنیر ممکن است بر عملکرد شناختی تأثیر منفی بگذارد.

منبع:
Eriksson, A., et al. (2017). "Dietary fat intake and cognitive function in women." American Journal of Clinical Nutrition, 105(5), 1126-1133.
DOI:10.3945/ajcn.116.146761

4️⃣. تحلیل داده‌های بین‌المللی (2020)

این مطالعه با بررسی داده‌های ۱۵ کشور نشان داد که در کشورهایی که مصرف لبنیات پرچرب (از جمله پنیر) بالاتر است، نرخ ابتلا به آلزایمر نیز بیشتر است. این ارتباط ممکن است ناشی از تأثیر چربی‌های اشباع بر التهاب مغزی و استرس اکسیداتیو باشد.

منبع:
Grant, W. B., et al. (2020). "Dairy consumption and Alzheimer’s disease: A multinational ecological study." Nutritional Neuroscience, 23(9), 682-689.
DOI:10.1080/1028415X.2020.1751506

مکانیسم‌های احتمالی ارتباط پنیر و آلزایمر

۱. چربی‌های اشباع: مصرف زیاد چربی اشباع (موجود در پنیر) می‌تواند منجر به التهاب مزمن و اختلال در سد خونی-مغزی شود که هر دو با افزایش خطر آلزایمر مرتبط هستند.

۲. سدیم بالا: پنیرهای فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی نمک هستند که ممکن است فشار خون را افزایش داده و جریان خون به مغز را کاهش دهند.

۳. تشکیل پلاک‌های آمیلوئید: برخی مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که رژیم‌های پرچرب می‌توانند تجمع پروتئین‌های بتا-آمیلوئید را در مغز تسریع کنند

۴. عدم تعادل امگا-۶ به امگا-۳: لبنیات معمولاً حاوی نسبت بالایی از اسیدهای چرب امگا-۶ هستند که ممکن است التهاب را افزایش دهند.

💠نتیجه‌گیری و توصیه‌ها

اگرچه پنیر منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است، مصرف زیاد آن (به‌ویژه انواع پرچرب و فرآوری شده) ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. برای کاهش این خطر، توصیه می‌شود:
▫️ مصرف پنیر را محدود کنید (مثل پنیرهای پرچرب مانند چدار و گودا).

▫️ گزینه‌های کم‌چرب و کم‌نمک (مانند پنیر کوتاژ یا موزارلا) را انتخاب کنید.

▫️ رژیم MIND را دنبال کنید که بر مصرف سبزیجات، مغزها،روغن زیتون تأکید دارد

▫️ تعادل را رعایت کنید و از مصرف بیش از حد هر نوع غذای فرآوری شده اجتناب نمایید.

منابع

1) Zhang, X., et al. (2018). "Dairy consumption and risk of dementia: The Framingham Heart Study." Journal of Alzheimer's Disease, 65(3), 1131-1141. DOI:10.3233/JAD-180097

 2) Shi, L., et al. (2013). "High-fat diet induces amyloid-β deposition in mouse brain." Annals of Neurology, 74(3), 472-482. DOI:10.1002/ana.23966

 3) Eriksson, A., et al. (2017). "Dietary fat intake and cognitive function in women." American Journal of Clinical Nutrition, 105(5), 1126-1133. DOI:10.3945/ajcn.116.146761

4) Grant, W. B., et al. (2020). "Dairy consumption and Alzheimer’s disease: A multinational ecological study." Nutritional Neuroscience, 23(9), 682-689. DOI:10.1080/1028415X.2020.1751506


✍️آقای دکتر موسی عطازاده (نورولوژیست)



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
7👍2
شیوع باکتری کوکسیلا بورنتی در لبنیات غیرپاستوریزه در غرب ایران

در یک پژوهش علمی منتشرشده شیوع باکتری کوکسیلا بورنتی عامل بیماری تب کیو در لبنیات سنتی غیرپاستوریزه در استان لرستان بررسی شده است.
تب کیو یکی از بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است که می‌تواند از طریق استنشاق ذرات آلوده یا مصرف محصولات دامی آلوده به انسان منتقل شود.

در این مطالعه، ۱۰۰ نمونه از محصولات لبنی سنتی شامل ماست و پنیر محلی از مناطق مختلف استان لرستان جمع‌آوری شد.

نتایج این تحقیق نشان داد که ۱۳/۳٪ از نمونه‌های ماست و ۱۲/۵٪ از نمونه‌های پنیر، آلوده به این باکتری بودند.
علاوه بر این، ارتباط آماری معناداری بین میزان آلودگی و فصل نمونه‌برداری مشاهده شد.

محققان احتمال می‌دهند که مقاومت بالای فرم شبه‌اسپوری این باکتری و عدم استفاده از فرآیندهای حرارتی مانند پاستوریزاسیون در تولید سنتی لبنیات، از عوامل اصلی آلودگی باشند.

مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید

لطفا فقط از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید.



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
👍93
نکته اول: اون ابیه وضعیت فعلی ابله مرغان در امریکاست، بعد از گسترده شدن واکسیناسیونش. صورتیه (ما آقایون به اون میگیم قرمز!)، مال قبل از واکسنه. ابتلا از ۴ میلیون شده ۱۵۰ هزار نفر در سال، بستری بسیار کم، مرگ و میر ناچیز.
دیگه یه واکسن باید چه کار کنه که مورد تفقد قرار بگیره؟


نکته دوم: انتقال ابله مرغان از دو روز قبل از رویت نشونه های پوستی شروع شده. کلا هم حدود ده روزه.
از طرف دیگه وقتی ویروس وارد بدن فرد میشه بین ۱۰ تا ۲۱ روز بعد مبتلا میشه. در تمام اون مدت مسری نیست الا همون دو روز قبل از جوش زدن.

نکته سوم: تماس با جوشهای آبله مرغان باعث انتقال ویروسه، ولی راه شایع‌تر انتقالش تنفسیه! مثل سرماخوردگی و آنفولانزا و کورونا.

دکتر فتحی.متخصص اطفال


@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
7👍5
با سلام و آرزوی عافیت و سلامتی؛

در شرایط فعلی که ما زمان و فرصت بیشتری داریم، یکی از کارهایی که میتواند جان خودمان و عزیزانمان را نجات بدهد، یاد گرفتن کمک‌های اولیه است.
برخی از سرفصل‌های آموزشی کمک‌های اولیه که به صورت فیلم تهیه شده، به شرح زیر تقدیم حضورتان میشود.
خواهشمند است این پیام را برای همکاران و دوستان و آشنایان ارسال کنید.
🆘🇮🇷🌹

روش برخورد با حادثه
https://www.aparat.com/v/g615d2p/
احیاء
https://www.aparat.com/v/z9203wx/
بریدگی های سطحی
https://www.aparat.com/v/l93568r/
جسم فرو رفته در بدن
https://www.aparat.com/v/n5657jj/
خونریزی از بینی
https://www.aparat.com/v/1yzIb/
زخم سر
https://www.aparat.com/v/w06695h/
زخم کف دست
https://www.aparat.com/v/u39v36w/
آسیب زانو
https://www.aparat.com/v/v4985i1/
آسیب ساعد
https://www.aparat.com/v/z85u9w3/
آسیب ستون مهره‌ها
https://www.aparat.com/v/o903w4i/
آسیب مچ پا
https://www.aparat.com/v/QVw0g/
سوختگی
https://www.aparat.com/v/d487645/
صرع
https://www.aparat.com/v/q81k9d3/
غش
https://www.aparat.com/v/t47n2g4/
زنبور گزیدگی
https://www.aparat.com/v/Ll2ti/
مسمومیت با مواد محرک و توهم زا
https://www.aparat.com/v/y09qohj/
مسمومیت شیمیایی
https://www.aparat.com/v/XB3bL/
مار گزیدگی
https://www.aparat.com/v/s98fm9t/
گرمازدگی
https://www.aparat.com/v/rZ1vx/
عقرب گزیدگی
https://www.aparat.com/v/k95h18v/


دکتر ظریفی.متخصص اطفال



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
4
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پایان‌نامه‌ی من در مورد تراکئوستومی بود
همون لوله‌ای که داخل گلوی این فرد می‌بینید.

حدودا دو سال توی ICU با این دست از بیماران جوان سروکار داشتم که با یک اشتباه کوچک، زندگی خود و اطرافیانشون برای یک عمر نابود شده بود.

گاهی باید به بدترین شکل ممکن تاوان یک اشتباه رو بدیم

« HaloBy »


@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
😭64
Forwarded from انتشارات تیمورزاده (انتظار)
چقدر این پیام☝️👇 غمبار است. واقعیت این است آقای دکترظفر که شما و تیمتان جوانپزشکان را از اعتدال، از دستیابی به حق‌ قانونی‌شان، از انصاف، مروت، احترام، دیده شدن، ناامید کردید. جای شما باشم‌ این متن را قاب می‌کنم و به دیوار اتاق درندشت وزارت و اتاق انتظار وزیر و آقای جانشین و آقایان معاونان نصب می‌کنم تا یادم باشد رفتارهای بی‌توجهانه‌ی خودم و متکبرانه‌ی #جانشین و معاونانم چه به حال و روز جوانپزشکان کشور می‌آورد!


پیام رزیدنت پای بورد:
باورم نمیشه یعنی همه چیز تموم شد دیگه ؟ یعنی نامه ی ما حداقل ۱۰۰۰نفر باعث نشد حتی یکی بیاد بهمون بگه چرا عقب نیفتاد ؟ تعویق نخواستیم حداقل کاش اینقدر ادم حسابمون میکردین بهمون بگید چرا ؟ فقط چرا ؟ به خدا پرسش سختی نداشتیم .خواسته ی زیادی نداشتیم .نخواستیم حقوقمونو زیاد کنید که بگید نداریم .نخواستیم طرحمونو حذف کنیم که بگید به حمال نیاز داریم .نخواستیم اف شیم بریم کانادا بعد جنگ برگردیم فقط میخواستیم یه خورده بیشتر بخونیم با منت پاسمون نکنید .یه خورده بیشتر بخونیم که دو روز دیگه یه بدبخت اومد مطبخون بهش نگیم ما جنگ شد درس نخوندیم و پاسمون کردن و مرگ حقه ما فقط وسیله ایم و.......
👍7🤬21👎1😢1
انتشارات تیمورزاده
چقدر این پیام☝️👇 غمبار است. واقعیت این است آقای دکترظفر که شما و تیمتان جوانپزشکان را از اعتدال، از دستیابی به حق‌ قانونی‌شان، از انصاف، مروت، احترام، دیده شدن، ناامید کردید. جای شما باشم‌ این متن را قاب می‌کنم و به دیوار اتاق درندشت وزارت و اتاق انتظار وزیر…
جناب اقای دکتر تیمورزاده از شما بعید هست که هنوز باور ندارید که مدیریت این تیم فعلی با هدایت دکترجعفریان عملا با آن غرور ویژه و رعیت دانستن زیردست؛ مسیرش به ته دره خواهد بود
و البته شاید معاون آموزشی بزرگوار با سن حدود ۷۰ سال درکی از اینترن و پزشک عمومی و رزیدنت نخواهد داشت.
(البته شاید به یاد خاطرات جبهه و جنگ با استاد جعفریان بودید و....)
تا زمانی این افراد در وزارت استاد ظفرقندی هستند شاید روزی برای اموات دکتر عینوالهی هم فاتحه بفرستیم

البته به نظرم باید شما و بقیه فعالان صنفی منتظر باشیم که به رزومه ها شکایت وزارت استاد ظفر با دست فرمون جعفریان و جلیل حسینی و ... اضافه بشود!!!



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
14👍7👎1
در طول دیالیز، خون از طریق لوله قرمز از بدن خارج میشود و از دستگاه دیالیز عبور میکند و از طریق لوله آبی برمیگردد و شخص به مدت ۴ ساعت بدون حرکت در رختخواب میماند.

این عمل سه بار در هفته انجام می‌شود، یعنی ۱۲ بار در ماه و هر بار ۴ ساعت، در مجموع ۴۸ ساعت در ماه.
‏در مورد شما که آلوده نیستید، شما ۳۶ بار در روز به طور خودکار کلیه‌های خود را بدون هیچ گونه درد و ناراحتی شستشو میدهید.

درس اخلاقی در کار نیست. برداشت آزاد…

من: واقعا قدر سلامتی رو نمیدونم و امروز بابت این نعمت سپاسگذارم.


_آلترناتيو_


@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
👍126
‏چند ساله همکاری داوطلبانه با آسایشگاه خیریه کهریزک دارم برای ویزیت سالمندان و معلولان و کمک به حموم کردن کسایی که ملاقاتی ندارن و ...
در یک سال گذشته تعداد مددجویان افغــــــــــــــانی نسبت به ایرانی‌ها بیشتره شده. ‏آسایشگاه خیریه کهریزک یه مؤسسه غیرانتفاعی هستش که هزینه‌هاش توسط خیریه‌ها و مردم ِ ایران تأمین میشه
در یک سال گذشته عفونت ، بیماری‌های مسری و ... خیلی بیشتر از قبل شده
امیدوارم جو متشنج و اوضاع نابسامان بهداشتی خیلی زود با کم کردن تعداد مددجویان اتباع به روال قبلش برگرده



_پزشک بی ادب_



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
7👍5
‏هفته پیش مرخصش کردم، امروز باز با تگی نفس بستری شد،گفت گوسفندارو بردم چرا بالای کوه حالم بد شد، گفتم حاج اقا دیگه الان نوبت استراحت کردنته بفروش گوسفنداتو و یه ماشین خوب بخر.
تشکر کرد و گفت الان ۴تا ماشین دارم.
گفتم خوب بفروش یه خونه خوب بخر
گفت ۵تام خونه داره😑
من ِ متخصص: 😑😑


_دکتر استرنج_



@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕👩‍⚕
😁14
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔖آگاهی نوزادان و کودکان به توزیع ناعادلانه منابع


⬅️فرانس‌ دی‌وال، نخستی‌شناس نام‌آشنا، در آزمایشی جالب نشان می‌دهد که وقتی به میمون‌های کاپوچین در ازای انجام کاری واحد پاداش‌های نابرابر پرداخت می‌شود، میمونی که ناعادلانه با او برخورد شده اعتراض می‌کند.

وقتی به ازای انجام کاری واحد به دو میمون خیار می‌دهند، هر دو می‌پذیرند. بار دیگر، در ازای انجام همان کار به یکی خیار می‌‌دهند و به دیگری انگور، که البته برای میمون‌های کاپوچین بسیار مقبول‌تر از خیار است. میمونی که خیار را دریافت کرده، و دریافت کردن انگور توسط دیگری را شاهد است، خیار را به سمت آزمایش‌گر پرتاب می‌کند و در اعتراض دست بر زمین می‌کوبد و دیوار قفس را چنگ می‌زند! مسأله‌اش تنها گرسنگی نیست؛ احساس تبعیض و بی‌عدالتی‌ست.


بنابراین آنچه امروزه بنیاد بسیاری از اعتراض‌های اجتماعی را شکل می‌دهد ریشه‌های فطری دارد. یافته‌های روانشناسان کودک مؤید این سخن است. یافته‌های جالبی نشان می‌دهند نوزادان از سن یکسالگی متوجه توزیع ناعادلانه منابع می‌شوند (Schmidt & Somerville 2012) و از سه سالگی در توزیع منابع میان خود و همالان‌شان برابری را لحاظ می‌کنند ( 2008 Olson & Spelke).

اما به مرور که در جوامع رشد می‌کنیم، افرادی که از توزیع نامتناسب منابع منتفع می‌شوند به ما می‌آموزند که این سنخ نابرابری حتی خوب است! می‌گویند انگیزه‌ای است برای تلاش بیشتر!

مدیران ارشدی که گاه صدها برابر کارکنان زیردست خود درآمد دارند نمونه‌های برجسته‌ی این افراد هستند. اما این نگاه منحصر به آنها نیست. در هر سمتی که هستیم خود را با افراد بالاتر از خود مقایسه می‌کنیم و حقوق دریافتی خود را نسبت به آنان ناعادلانه می‌یابیم، اما حق خود می‌دانیم که به نحوی نامتناسب از زیردستانِ اقتصادی، حقوق دریافت کنیم.
اما زمانی تغییر رخ خواهد داد که همزمان با دفاع از حق خود، برای حقوق افرادی که در سلسله مراتب اقتصادی پایین‌تر هستند نیز تلاش کنیم.


✍️ خانم دکتر فاطمه حسینی  (متخصص ژنتیک)

@IMS_NEWS 🩺💉👨‍⚕️👩‍⚕️
👍5
2025/07/14 18:34:10
Back to Top
HTML Embed Code: