Telegram Web
📍سلسله جلسات خوانش شعر معاصر

🔹جلسه چهارم(پایانی):
آشنایی با شعر فروغ فرخزاد

🔸مدرس: شاهین شیرزادی

📌 دوشنبه، 26 شهریور، ساعت ۱۹-۲۱، به صورت مجازی در گوگل‌میت.

▪️شرکت در دوره رایگان می‌باشد و
حضور برای عموم آزاد است.

🔔 نشست‌های دوره‌ی خوانش شعر معاصر در عین پیوستگی دارای استقلال محتوایی هستند و شرکت در جلسات به صورت مجزا ممکن است.

▫️برای همراهی و شرکت در حلقه با آیدی زیر در تماس باشید:
@Armancommunity

@IUSTArman
🔴 یادداشتی برای #مهسا_امینی

#آرمانشهر
#تک_برگ

▪️در تاریخ ۲۶ شهریور، بیمارستان کسری - که خانم امینی در آن بیمارستان بستری شده بود - در پستی اینستاگرامی متنی را نوشت که طبق آن متن، مهسا امینی در ساعت ۲۰:۲۲ سه‌شنبه ۲۲ شهریور «بدون علائم حیاتی و در وضعیت مرگ مغزی» به بیمارستان کسری ارجاع شده است و به رغم احیای قلبی دوباره، در روز جمعه دچار ایست قلبی شده و درگذشته است. این پست کمی بعدتر، حذف شد. 

▪️آنچه تا کنون آورده شد، تنها خلاصه‌ی کوتاهی از چند روز بعد از ۲۵ شهریور بود. حقیقت آن است که حکومت چه در روزهای پس از این تاریخ و چه در هفته‌های منتهی به آن، رفتاری خشونت‌آمیز را با شهروندان خود و به ویژه زنان در پیش گرفته بود و نه تنها پاسخی برای اعتراضات به حق مردم در نظر نداشت، بلکه باعث شعله‌ور شدن خشم مردم بابت مجموعه‌ای از رفتارهای غیرانسانی - که برای مدتی طولانی در جریان بوده است - شده بود. 

▪️در همین زمان و در حالی که گستردگی اعتراضات چشمگیر بود، در مجلس اصولگرای یازدهم، بیانیه‌ای علیه آن اعتراضات گسترده خوانده شد. گفته شد که این بیانیه، توسط ۲۲۷ نفر از نمایندگان مجلس به امضا رسیده است. البته هیچ‌کدام از نمایندگان مجلس اعلام نکردند که این بیانیه را امضا کرده‌اند. این نامه توسط احمد امیرآبادی‌فراهانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس، قرائت شد. در قسمتی از این بیانیه آمده بود: «ما نمایندگان این ملت از تمامی مسئولان کشور از جمله قوه قضائیه می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر با محاربین که مانند داعش با سلاح‌های سرد و گرم به جان و مال مردم تعرض کرده‌اند، برخورد عبرت‌آموز کرده و حکم الهی را نسبت به محاربین در هر لباس و صنف و دستور حیات‌بخش قصاص را اجرا کنند تا به همگان ثابت شود جان، مال، امنیت و ناموس مردم عزیزمان خط قرمز این نظام بوده و در این امر با هیچ‌کسی مماشات نخواهد کرد.» این بیانیه با واکنش‌های تند و زیادی از طرف اقشار مردم روبه‌رو شد.

▪️اگرچه تا مدتی بعد از شروع اعتراضات، خبری از گشت‌ارشاد نبود، اما با گماشته شدن سردار رادان به سمت فرماندهی کل نیروی انتظامی، دوباره گشت‌ارشاد تحت عنوان «طرح نور» به خیابان‌ها برگشت. 

▫️بدیهی است که اگر به دنبال نتیجه‌ای متفاوت هستیم، باید طرحی متفاوت را انجام دهیم. روند موجود قطعا می‌تواند مصیبت‌ و التهاب بسیاری را در جامعه ایجاد کند. تا وقتی روند فعلی تغییر نکند، نمی‌توان تغییر مثبتی را در فضای فرهنگی کشور متصور بود.

@IUSTArman

مطالعه متن کامل
🔶تماس‌های مکرر نهاد های امنیتی و اطلاعاتی به دانشجویان دانشگاه علم و صنعت و خانواده‌ی ایشان

🔷 طبق گزارشات رسیده به کارگروه طی روزهای گذشته و در سالگرد جنبش ژینا، تماس‌های زیادی از نهادهای امنیتی و اطلاعاتی با دانشجویان و بعضا خانواده‌هایشان، گرفته شده و برخی از آنان به محل‌های خارج از دانشگاه فراخوانده شده‌اند.

🔷 کارگروه حمایت از حقوق دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، قویا این اقدامات را محکوم کرده و دخالت نهادهای اطلاعاتی در امور دانشگاه ها را تشدید تنش و تنها نتیجه‌ی آن را امنیتی کردن فضای دانشگاه می‌داند.

🆔 @iust_students_rights
شیوه‌نامه_اجرایی_آیین‌نامه_انضباطی_دانشجویان_مصوب_شهریور_۱۴۰۳.pdf
11.4 MB
⭕️شیوه‌نامه انضباطی جدید

🔹بازنگری شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان در شهریور ١۴٠٣ توسط دبیرخانه شورای مرکزی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری تکمیل و در تاریخ ١۴٠٣/۶/٢۴ به دبیرخانه دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

🆔@iust_students_rights
🔔 #اطلاعیه
از دانشجویان گرامی تقاضا می‌شود درصورتی که با احکام انضباطی همچون محرومیت از امکانات رفاهی، محرومیت از تحصیل (اجرایی یا تعلیقی) و یا اخراج مواجه‌اند و یا پیشتر با این مسائل مواجه شده بودند و همچنان تاثیر این احکام بر روی سنوات و امکانات رفاهی ایشان وجود دارد، حتما جهت پیگیری از طریق وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان، تا روز جمعه به روابط عمومی کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان دانشگاه علم و صنعت اطلاع دهند.

روابط عمومی:
@students_rights_admin

🆔@iust_students_rights
🔴 نامه‌ی ۳۱ تشکل دانشجویی در خصوص لغو احکام انضباطی و حق تشکل‌یابی

با عنایت به گذشت دو سال از اعتراضات سال ١۴٠١ و حضور فعال دانشگاه و جامعه دانشگاهی در این رخداد تاریخی، متأسفانه دانشگاه با برخوردهای نادرستی از سوی مسئولین امر مواجه شده‌ است و همانگونه که مستحضر هستید، برخوردهای غیرقانونی و خارج از حدود شأن دانشگاه موجب تحمیل رنج به بسیاری از دانشجویان گردیده‌ است.

امروز در شرایطی این نامه را می‌نویسیم که بعضی از دانشجویان زندانی‌اند، بعضی در انتظار اجرای حکم زندان‌اند، برخی ستاره دارند (که لغو این احکام و توقف این رویه‌ها یکی از مهم‌ترین مطالبات بدنه دانشجویی‌ست و پیگیری آن توسط وزرا ضروری‌ است.) برخی از دانشگاه اخراج شده‌اند، عده‌ای در معرض اخراج آموزشی‌اند و بسیاری هم با حکم کمیته‌های انضباطی محروم از تحصیل اند؛ و این امر نشان می‌دهد که دانشگاه نه تنها برای فعالیت دانشجویی بلکه برای زیست روزمره‌ی دانشجویان نیز با محدودیت و اختلال مواجه است.

در ادامه به تشریح پیشنهاد و مطالبه‌ی قطعی خود از شما به عنوان وزیران متولی امر دانشگاه خواهیم پرداخت.

@IUSTArman

🔗مطالعه متن کامل نامه
🔰انجمن آرمان دانشجویان برگزار می‌کند:

📖 میزگرد حاکمیت قانون

به مناسبت ۱۴ مهر سالگرد گشایش مجلس مشروطه ابتدا نگاهی به قانون‌خواهی و اهمیت حاکمیت قانون در تاریخ ایران و جهان خواهیم داشت و در ادامه به بحث و گفت‌وگو پیرامون آن خواهیم پرداخت.

🔸 زمان برگزاری:
دوشنبه ۱۶ مهر، ساعت ۱۲:۳۰

📌 محل برگزاری: دفتر انجمن آرمان حد فاصل سلف مرکزی و دانشکده برق

🔹 در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با آیدی زیر در ارتباط باشید.
@Armancommunity

@IUSTArman
⭕️نامه‌ی کارگروه دفاع از حقوق دانشجویان درخصوص وضعیت فعلی و عدم تغییر رویکرد در دانشگاه علم و صنعت با ابقا و ترفیع برخی مسئولین دوره‌های پیشین

این نامه در تاریخ چهارشنبه، ۱۱ مهر ماه در وزارت علوم ثبت گردید.

🆔@iust_students_rights
آیا ایده‌ها و اهداف جمعی توانایی چیرگی بر درد و مرگ را دارند؟

در جریان جنگ‌ جهانی دوم،‌ پنج مبارز فرانسوی نهضت مقاومت به‌دست چریک‌های دولتی که با اشغال‌گران‌ نازی همکاری می‌کردند، اسیر می‌شوند. این پنج مبارز در ماموریت خود شکست خورده و حالا در انباری زیرشیروانی یک مدرسه زندانی شده‌اند. این گروه که خود را در مرگ روستاییان مقصر می‌پندارند، حالا منتظرند تا توسط چریک‌های دولتی وابسته به رژیم‌ نازی بازجویی و شکنجه شوند.

ژان پل سارتر در این نمایشنامه‌ علی‌رغم بسیاری از آثار خود، نه در قامت یک فیلسوف که در جامه‌ی نویسنده‌ای پرسشگر قرار می‌گیرد. در سراسر این نمایشنامه‌ی پرتعلیق مخاطب با پرسش‌هایی عمیق وجودی روبه‌رو می‌شود. پرسش‌هایی که او را در باب زیست شخصی و جمعی انسان‌ها به تفکر وامی‌دارد.
آن‌جا که زندگی شخصی با آرمان‌های جمعی در تعارض قرار گیرند کفه‌ی ترازوی اندیشه‌ی انسان امروز به کدام سو سنگینی می‌کند؟

📖 نمایشنامه‌ی مردگان بی‌کفن‌ودفن
✍️ ژان پل سارتر

@IUSTArman
🎭 انجمن آرمان دانشجویان برگزار می‌کند:

📜 حلقه‌ی نمایشنامه‌خوانی

▪️ حلقه‌ی نُهم: «مردگان بی‌کفن‌ودفن» اثر ژان پل سارتر

⭕️ زمان برگزاری: دوشنبه ۲۳ مهرماه ساعت ۱۲:۳۰

🔸 مکان برگزاری: دفتر انجمن آرمان واقع در حدفاصل سلف آزاد تا دانشکده‌ی برق

🔹 برای دریافت متن نمایشنامه و دریافت اطلاعات بیشتر با آیدی‌ زیر در ارتباط باشید:
@armancommunity

@IUSTArman
📌طرح اینفوگرافیک معرفی شورای صنفی دانشگاه علم و صنعت

پیرو اطلاعیه‌ی مجدد دانشگاه مبنی بر تمدید مهلت ثبت‌نام، ثبت‌نام در کاندیداتوری انتخابات شورای صنفی تا امروز، سه شنبه ۱ آبان ماه خواهد بود و متقاضیان جهت ثبت نام از ساعت ۱۰:۳۰ لغایت ۱۴:۳۰ با کارت دانشجویی می‌توانند در دفتر معاونت دانشجویی ثبت‌نام کنند.

نشریات دانشجویی اندیشه و سرو

🆔 @Andisheh_magz
🆔 @IUSTArmankhah
🔴 رد پی‌در‌پی درخواست مجوز برنامه‌های انجمن

🔷 در طی هفته‌های اخیر هیئت نظارت بر تشکل‌های دانشگاه علم و صنعت به دلایل واهی درخواست مجوز برنامه‌های انجمن آرمان دانشجویان را رد کرده‌ است به طوری که طی دو هفته‌ی گذشته مجوز سه برنامه رد شده است. لازم به ذکر است رد این درخواست‌ها، همچنان بدون ابلاغ کتبی به انجمن اعلام می‌شود.

🔹این در حالی است که معاونت جدید فرهنگی پیش‌تر اعلام کرده بود در دوره فعلی همراهی بیشتری با تشکل‌ها صورت خواهد گرفت.

🔹عناوین برنامه های رد شده در هفته گذشته:

ـ میزگرد بررسی و تحلیل بهار عربی
-بحث و بررسی کتاب کشف حجاب نوشته فاطمه صادقی
-میزگرد با محوریت مهاجرین افغان

@IUSTArman
چهره‌ی حیوانی نظام عدالت

رمان «محاکمه‌ی خوک» ترجمه ابوالفضل الله‌دادی درواقع به اتفاقی می‌پردازد که بین قرن ۱۳ تا ۱۸ میلادی در اروپا و به‌خصوص فرانسه شایع بود. اسنادی که از آن روزگار به‌جا مانده نشان می‌دهد حیوانات بسیاری از جمله گاو، گوسفند و خوک برای محاکمه به دادگاه برده می‌شدند.
این کتاب تمثیلی از سیستم‌هایی است که انسان‌ها طراحی کرده و با آن‌ها حکمرانی می‌کنند. در این داستان رفته رفته جای انسان و حیوان عوض می‌شود و ما تقابل انسان و حیوان را می‌بینیم. درواقع نویسنده سرنوشت خوک را به تصویر می‌کشد اما بیش از هر چیز سرشت انسان‌ها را هدف قرار می‌دهد که ممکن است به چه فجایعی دست بزنند.

- برگرفته از مجله‌ی کتاب شهروند

📖 کتاب محاکمه‌ی خوک
✍️ اسکار کوپ-فان

@IUSTArman
برای حادثه تلخ معدن طبس

🔹مرکز پژوهش‌های مجلس هفته گذشته گزارش خود را درباره دلایل حادثه انفجار معدن زغال‌سنگ پرورده (۵) طبس اعلام کرد که تجمع تدریجی گاز، نداشتن تهویه و انجام نشدن زهکشی مناسب بخشی از دلایل وقوع حادثه در بلوک «معدن» بود؛ نصب نشدن حسگرهای دقیق، سیستم مانیتورینگ و سیستم‌های هشدار خودکار، حفاری غیراصولی و ریزش بخشی از توده ناشی از گام اول استخراج کارگاه ۸۲ که منجر به مدفون شدن تعدادی از کارگران و افزایش غلظت گاز متان و بروز انفجار در آن محل شد، رعایت نکردن الزامات ایمنی برای جلوگیری از احتمال بروز جرقه نیز بخش دیگری از دلایل انفجار و نشت گاز در این بلوک بود.

🔹گزارشاتی که از بازماندگان این حادثه تلخ منتشر می‌شود، وضعیت مناسبی را از آنان نشان نمی‌دهد. بسیاری از بازماندگان مشکلات جسمی یا روحی سنگینی دارند. بعضی دیگر توانایی حرکت به تنهایی ندارند، بعضی حافظه خود را از دست داده‌اند، بعضی توانایی حرف زدن ندارند و ... . تمام این مسائل به کنار، بسیاری از خانواده‌های این مصدومان در تأمین هزینه‌های درمان با مشکل مواجه شده‌اند.

🔹آیا قربانیان این فاجعه، صرفاً آمار و ارقامی هستند که به سادگی از یادمان می‌رود؟ یعنی آن کارگری که به دختر‌بچه‌اش قول خرید لوازم مدرسه اول مهر را داده بود هم از یادمان می‌رود؟ کارگری که برای روشن بودن آینده بچه و کشورش به عمق تاریکی رفت و حالا بچه او در تاریکی جاودانه گم شده آیا فراموش می‌شود؟

🔹چهل روز از آن روز سیاه می‌گذرد. ۵۳ کارگر با دستان پینه‌بسته و جان‌های پر از امید و زحمت، حالا دیگر در میان ما نیستند. آن‌ها به امید تأمین نان و آینده‌ای بهتر، زیر خروارها خاک خوابیده‌اند و دیگر صدای خنده‌هایشان در خانه‌ها خاموش شده است. آیا این فقدان برای ما هیچ اهمیتی ندارد؟

🔹چگونه می‌توانیم در برابر این درد بی‌تفاوت باشیم؟ خانواده‌های داغ‌دیده، در حال حاضر چگونه این فقدان را تحمل می‌کنند؟ آیا می‌توانید به فرزندانشان بگوید که پدر یا برادرشان به خاطر سهل‌انگاری و بی‌توجهی مسئولان دیگر در کنارشان نیستند؟ این سکوت، به چه قیمتی است؟ آیا بی‌تفاوتی ما، به معنای نادیده‌گرفتن رنج و اندوه داغ‌دیده‌هاست؟

🔹این فاجعه، فراتر از یک حادثه تلخ است. این یک زنگ خطر است؛ زنگ خطری که نشان می‌دهد جان کارگران در برابر منافع اقتصادی به راحتی نادیده گرفته می‌شود. آیا وقتی شما تسلیت می‌گویید، این تسلیت دردی را هم دوا می‌کند؟ آیا خانواده‌های این کارگران شب را با آرامش سپری می‌کنند؟ آیا در نبود عزیزانشان حداقل دغدغه پوشاک، خوراک و مسکن را ندارند؟ آیا کسی صدای آن‌ها را می‌شنود؟

🔹چهل روز گذشته و هنوز هم درد این فاجعه در دل‌هایمان چنگ می‌زند. این حادثه، گویای بی‌توجهی به جان انسان‌ها، به ویژه آنانی که در جستجوی لقمه‌ای نان به زیرزمین‌های تاریک می‌روند، هرگز قابل قبول نیست. آیا این درس کافی نیست که برای زندگی انسان‌ها ارزش قائل شویم و اقدامات جدی برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی انجام دهیم؟

🔹این فاجعه نه‌تنها به ما هشدار می‌دهد، بلکه از ما می‌خواهد که صدای قربانیان آن باشیم. بیایید اشک‌ها و درد این خانواده‌ها را ببینیم و از خود بپرسیم: آیا می‌توانیم سکوت کنیم؟ آیا می‌توانیم به این واقعیت ادامه دهیم که جان هر کارگری، ارزشمند است و نباید به آسانی نادیده گرفته شود؟

🔹ای کاش از اعلام عزای عمومی برای حوادث خارج از کشور چند روزی هم سهم حادثه دیدگان این واقعه بود. حادثه معدن طبس، اولین حادثه نبوده و احتمالاً آخرین حادثه نیز نخواهد بود. لازم است هرچه سریع‌تر پیگیری‌هایی انجام شود تا از وقوع حوادث این‌چنینی در دیگر نقاط کشور جلوگیری به عمل بیاید.

"من خوابم نمی‌برد،
چون دل من در غم تو می‌خوابد،
می‌دانم، می‌دانم،
که بیداری بهایی دارد."
2024/12/20 16:29:36
Back to Top
HTML Embed Code: