Telegram Web
📢 تصویر روز ناسا

🗓 دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳

عنوان: ستاره‌ها می‌توانند از ابرهای مولکولی متراکم و تاریکی که از آن‌ها به دنیا می‌آیند، مجسمه‌های پیچیده‌ای از غبار بسازند. ابزارهایی که ستاره‌ها برای این کار استفاده می‌کنند، نور پرانرژی و بادهای سریع ستاره‌ای هستند. گرمایی که تولید می‌کنند، غبار مولکولی تاریک را تبخیر کرده و باعث می‌شود گاز هیدروژن اطراف پراکنده شود و بدرخشد. در این تصویر، یک خوشه باز جدید از ستاره‌ها به نام IC 1590 در حال تکمیل شدن در اطراف ساختارهای پیچیده غبار بین‌ستاره‌ای در سحابی نشری NGC 281 است که به دلیل شکل کلی‌اش به سحابی پک‌من معروف شده است. ابر غبار درست بالای مرکز تصویر به عنوان یک "گلوبول بوک" طبقه‌بندی شده است، زیرا ممکن است تحت تأثیر گرانش فروپاشی کرده و یک یا چند ستاره را تشکیل دهد. سحابی پک‌من حدود ۱۰ هزار سال نوری دور....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
9❤‍🔥2
فراخوان عضویت در انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت 🪐🔭

🌌 آیا به دنبال ماجراجویی در بی‌کرانگی فضا هستید؟
💡آیا علاقه مندید ایده‌ها و مهارت‌هایتان به ستاره‌ای درخشان در کهکشان خلاقیت تبدیل شود؟
🌠 پس همین حالا به تیم ما بپیوندید و بخشی از مأموریتی باشکوه برای کشف ناشناخته‌ها شوید!

ما به دنبال همکاری با شما هستیم اگر:

- عاشق نجوم، کیهان‌شناسی، رصد ستارگان هستید.
- به دنبال فرصتی برای یادگیری، همکاری گروهی و مشارکت در پروژه‌های جذاب هستید.

حوزه‌های همکاری:
📖 ترجمه متون و کتاب‌های علمی
✍️ نویسندگی خلاقانه و علمی
⌨️ تایپ سریع و دقیق
🎬 تدوین و صداگذاری حرفه‌ای
🎤 گویندگی جذاب و تاثیرگذار
🎥 موشن گرافیک و انیمیشن‌سازی
🎨 طراحی گرافیک و صفحه‌آرایی
✒️ ویراستاری تخصصی
🎞 تدوین ویدئوهای خلاقانه

🌟 تجربه‌ای ناب در برنامه‌ریزی و کار گروهی
🌟 مشارکت در تولید محتوا و پژوهش‌های علمی
🌟 فرصت همکاری در پروژه‌های نوآورانه و پژوهش های تنوع

🌠 منتظر حضور شما هستیم!
برای ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر، به آیدی زیر پیام دهید:
@iust_ssc_admin
━••●●●••━
@IUST_SSC
💫انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت ایران
👍1
📢 تصویر روز ناسا

🗓 سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

عنوان: کهکشان سامبررو از وب و هابل

این حلقه شناور به اندازه یک کهکشان است. در واقع، این یک کهکشان است - یا حداقل بخشی از یکی: کهکشان زیبای سامبررو یکی از بزرگ‌ترین کهکشان‌ها در خوشه کهکشانی سنبله است. نوار تاریک گرد و غبار که بخش میانی کهکشان سامبررو را در نور مرئی پنهان می‌کند (تصویر پایین)، در واقع در نور مادون قرمز به شدت می‌درخشد (تصویر بالا). تصویر نشان داده شده درخشش مادون قرمز را در رنگ آبی کاذب نشان می‌دهد که به تازگی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) ثبت شده و دیروز منتشر شده است، که در بالای یک تصویر آرشیوی گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی هابل ناسا در نور مرئی قرار دارد. کهکشان سامبررو، که به نام M104 نیز شناخته می‌شود، حدود ۵۰,۰۰۰ سال نوری گسترده است و ۲۸ میلیون سال نوری دورتر قرار دارد....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
6
۲۳ سال پیش در چنین روزی در سال ۲۰۰۱، تلسکوپ فضایی هابل موفق به کشف سدیم در جو یک سیاره فراخورشیدی شد. این اولین باری بود که جو یک سیاره خارج از منظومه شمسی اندازه‌گیری شد. سیاره HD ۲۰۹۴۵۸b، که به‌طور غیررسمی به عنوان "اوزیریس" شناخته می‌شود، اولین سیاره‌ای بود که از طریق گذر شناخته شد. این کشف نه تنها نمایانگر توانایی‌های تلسکوپ فضایی هابل در مطالعه جهان‌های دور بود، بلکه زمینه‌ساز مطالعات بیشتری در مورد جَو و ترکیبات شیمیایی سیارات فراخورشیدی شد.

#خردسپهر
انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
6
حضور در فضا تصمیم‌گیری سریع را برای فضانوردان دشوارتر می‌کند

فضانوردان «ایستگاه فضایی بین‌المللی» (ISS) پس از شش ماه حضور در فضا، دچار کاهش حافظه، تمرکز و سرعت پردازش شدند. این موضوع نگرانی‌هایی درباره تأثیر اختلالات شناختی بر مأموریت‌های آینده به مریخ ایجاد کرده است.

«شینا دوو» از «مرکز فضایی جانسون ناسا» به همراه همکارانش، به بررسی عملکرد شناختی ۲۵ فضانورد در طول زمان حضورشان در ایستگاه فضایی بین‌المللی پرداختند. این تیم، فضانوردان را از طریق ۱۰ مجموعه آزمایش مختلف، هم در زمین و هم در ایستگاه فضایی بین‌المللی مورد بررسی قرار دادند.
آزمایش‌ها یک بار قبل از مأموریت، دو بار حین و دو بار بعد از آن، در فاصله‌ی ۱۰ تا ۳۰ روز پس از بازگشت به زمین تکرار شدند. این آزمایش‌ها ظرفیت‌های شناختی خاصی را اندازه‌گیری کردند که از جمله‌ی آنها می‌توان به یافتن الگوها روی یک شبکه برای آزمودن «استدلال انتزاعی» یا انتخاب زمان توقف بادکنکِ درحال باد شدن، قبل ترکیدن آن برای آزمودن «ریسک‌پذیری»، اشاره کرد.
محققان دریافتند که فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی برای تکمیل آزمایش‌هایی که سرعت پردازش، حافظه کاری و توجه را اندازه‌گیری می‌کرد، زمان بیشتری نسبت به زمین صرف کردند؛ اما دقت آنها همانند قبل بود. اگرچه هیچ نقص کلی شناختی یا تأثیر ماندگاری بر توانایی‌های فضانوردان مشاهده نشد، برخی از معیارها مانند سرعت پردازش، پس از بازگشت به زمین به زمان بیشتری برای بازگشت به حالت عادی نیاز داشت.
با وجود اینکه فضانوردان نیاز به زمان بیشتری برای تصمیم‌گیری داشتند، تغییری در دقت آنها ایجاد نشد.
«الیزا رافائلا فره» از دانشگاه «بیرکبک» لندن می‌گوید: «داشتن داده‌های واضح درباره‌ی تأثیرات شناختی سفر به فضا برای پروازهای فضایی انسانی آینده بسیار حیاتی خواهد بود. اما قبل از دستیابی به تصویر کامل از این تاثیرات، جمع‌آوری داده‌های بیشتر، هم در زمین و هم در فضا، ضروری است.»
فره می‌افزاید: «مأموریت به مریخ نه‌تنها از نظر زمانی، بلکه از نظر خودمختاری فضانوردان طولانی‌تر است. افراد در آنجا به دلیل فاصله و تأخیر در ارتباطات، تعامل کاملاً متفاوتی با کنترل زمینی خواهند داشت، بنابراین نیاز دارند که در اتخاذ تصمیماتشان کاملاً خودمختار باشند. در این شرایط عملکرد انسانی کلیدی خواهد بود. قطعاً نمی‌خواهید فضانوردانی با واکنش‌های کند در مریخ داشته باشید، به ویژه در وظایف مربوط به توجه، حافظه یا سرعت پردازش.»
«جو باور» از دانشگاه «ایست آنگلیا» در نورویچ، انگلستان می‌گوید: «با توجه به محیط غیرمعمول فضا، کاهش عملکرد شناختی تعجب‌آور نیست. این موضوع لزوماً نباید باعث نگرانی شود، اما آگاهی از آن مفید است، به‌ویژه برای اینکه بدانید در این محیط‌های نامعتدل چه محدودیت‌هایی دارید.»

باور اضافه می‌کند: «این آگاهی می‌تواند برای فضانوردان در مأموریت‌های طولانی‌تر مفید باشد. مهم نیست که شما در آن آزمون‌ها چگونه عمل می‌کنید، بلکه درک شما از توانایی‌تان نیز اهمیت دارد. ما می‌دانیم که اگر خواب کافی نداشته باشید، معمولاً عملکردتان کاهش می‌یابد، اما خودتان ممکن است متوجه نشوید که عملکردتان افت کرده است.»

NEW SCIENTIST

#خردسپهر
انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
👌42
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۶۰ سال پیش در چنین روزی در سال ۱۹۶۴، کاوشگر مارینر ۴ از پایگاه کیپ کندی در فلوریدا به فضا پرتاب شد. این کاوشگر در تاریخ ۱۴ ژوئیه ۱۹۶۵ به مریخ نزدیک شد و اولین تصویر نزدیک از سطح این سیاره را به زمین ارسال کرد. تصاویر نشان دادند که مریخ دارای سطحی پر از حفره و به رنگ زنگ‌زده است و شواهدی از وجود آب مایع در گذشته بر روی این سیاره مشاهده شد. مارینر ۴ با استفاده از دوربین تلویزیونی خود، ۲۲ تصویر را ضبط کرد که حدود ۱ درصد از سطح سیاره را پوشش دادند و نشان‌دهنده فرآیندهای زمین‌شناسی و جوی در طول میلیون‌ها سال بودند. این تصاویر پس از چهار روز به زمین مخابره شدند و منجر به درک بهتر از تاریخچه زمین‌شناسی مریخ شدند.

#خردسپهر
انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
4
📢 تصویر روز ناسا

🗓 جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳

عنوان: مسیه ۴

مسیه ۴ را می‌توان در غرب ستاره غول سرخ آنتارس، ستاره آلفای صورت فلکی عقرب پیدا کرد. خود M4 فقط از مکان‌های با آسمان تاریک قابل مشاهده است، حتی با اینکه این خوشه کروی با حدود ۱۰۰,۰۰۰ ستاره تنها ۵,۵۰۰ سال نوری فاصله دارد. با این حال، نزدیکی آن به چشم‌های کنجکاو تلسکوپی، آن را به هدف اصلی برای کاوش‌های نجومی تبدیل کرده است. مطالعات اخیر شامل مشاهدات هابل از ستاره‌های متغیر قیفاووسی M4، ستاره‌های کوتوله سفید در حال خنک شدن و سیاره فراخورشیدی باستانی PSR B1620-26 b که به دور یک تپ‌اختر می‌چرخد، بوده است. این تصویر واضح با یک تلسکوپ کوچک روی سیاره زمین گرفته شده است. در فاصله تخمینی M4، این خوشه ستاره‌ای کروی حدود ۵۰ سال نوری در عرض هسته‌اش گسترده شده است....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
7👍1
به نام خدا

🌟 دانشجویان گرامی،

شانزدهم آذرماه، یادآور ایستادگی، آزادگی و علم‌جویی شما دانشجویان عزیز است. این روز فرصتی است تا به احترام شما که با شور و اشتیاق، مسیر دانش و بینش را می‌پیمایید و در پی روشن کردن افق‌های تازه در آسمان علم و اندیشه هستید، قدردانی کنیم. 🌠

انجمن علمی دانشجویی نجوم دانشگاه علم و صنعت ایران، این روز بزرگ را به شما تبریک عرض کرده و امیدوار است که همچنان در مسیر موفقیت، سرسختانه بدرخشید و در کشف رازهای ناشناخته عالم، همواره پیشگام باشید. 🌌🔭

🌙 به کهکشان نگر که رازها نهفته است

با آرزوی موفقیت و سربلندی
🌍 انجمن علمی دانشجویی نجوم
دانشگاه علم و صنعت ایران
🎉82👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امروز، بلوک انتقال مداری سامان یک به همراه دو محموله جانبی دیگر، یک کیوب ست و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهواره بر سیمرغ از پایگاه پرتاب امام خمینی (ره) پرتاب و با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع اوج ۴۱۰ کیلومتر و حضیض ۳۰۰ کیلومتر تزریق شد.

ماهواره‌بر سیمرغ، ماهواره‌بر سوخت مایع دو مرحله‌ای است که به همت وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح طراحی و ساخته شده است و در هشتمین پرتاب خود توانست با تزریق موفق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان یک و دو محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم، رکورد جدیدی در وزن محموله‌های قابل پرتاب کشور رقم بزند.

بلوک انتقال مداری سامان ۱ یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدار‌های ارتفاع بالا خواهد بود. اطلاعات تکمیلی در خصوص عملکرد بلوک انتقال مداری به تدریج و پس از تایید عملکرد اطلاع رسانی می‌شود.

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
6🎉4
🔰دفتر فرهنگی به همراه انجمن های علمی فیزیک و نجوم دانشگاه علم و صنعت برگزار می‌کند
🔻بام فیزیک، روزی برای دانشجو!

🔹دورهمی صمیمی دانشجویان فیزیک به مناسبت روز دانشجو

🔸مخصوص دانشجویان کارشناسی، ارشد و دکتری
🔸مسابقه برای شرکت کنندگان
🔸اهدای یادگاری به شرکت کنندگان

🕓 زمان: سه شنبه ۲۰ آذر، ساعت ۱۲:۱۵
📍مکان: ساختمان شماره ۱ دانشکده فیزیک
📎برای ثبت نام رایگان اینجا کلیک کنید
(برای شرکت در جلسه، ثبت نام، الزامی می باشد)

🔻دفتر فرهنگی، انجمن های فیزیک و نجوم دانشگاه علم و صنعت


@Daftarfarhangi
@anjoman_elmi_physics
@IUST_SSC
7
📢 تصویر روز ناسا

🗓 یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳

عنوان: شفق‌های قطبی دور قطب شمال زحل

آیا شفق‌های زحل شبیه شفق‌های زمین هستند؟ برای کمک به پاسخ به این سوال، تلسکوپ فضایی هابل و فضاپیمای کاسینی به طور همزمان قطب شمال زحل را در طول مدارهای نهایی کاسینی در اطراف این غول گازی در سپتامبر ۲۰۱۷ مشاهده کردند. در این زمان، کج شدن زحل باعث شد قطب شمال آن به وضوح از زمین قابل مشاهده باشد. تصویر ارائه شده ترکیبی از تصاویر فرابنفش شفق‌ها و تصاویر نوری ابرها و حلقه‌های زحل است که همگی توسط هابل گرفته شده‌اند. مانند زمین، شفق‌های شمالی زحل می‌توانند حلقه‌های کامل یا جزئی در اطراف قطب ایجاد کنند. اما بر خلاف زمین، شفق‌های زحل اغلب به صورت مارپیچ هستند و احتمالاً درست قبل از نیمه‌شب و سپیده‌دم به اوج روشنایی می‌رسند. در مقایسه با شفق‌های مشتری، شفق‌های زحل به نظر می‌رسد....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
5👍1
📢 تصویر روز ناسا

🗓 سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳

عنوان: طوفان بزرگ شهابی سال ۱۸۳۳

این شب، شب ۱۰۰,۰۰۰ شهاب بود. طوفان بزرگ شهابی سال ۱۸۳۳ شاید یکی از چشمگیرترین رویدادهای شهابی در تاریخ اخیر باشد. این رویداد در ساعات قبل از طلوع آفتاب در ۱۳ نوامبر، در شرق آمریکای شمالی به بهترین شکل قابل مشاهده بود. بسیاری از مردم، از جمله آبراهام لینکلن جوان، بیدار شدند تا آسمانی را ببینند که با خطوط و درخشش‌های شهاب‌ها منفجر شده بود. صدها هزار شهاب در آسمان شعله‌ور شدند و به نظر می‌رسید از صورت فلکی شیر (لئو) سرازیر می‌شوند. تصویر برجسته، دیجیتالی از یک حکاکی چوبی است که خود بر اساس نقاشی‌ای از یک روایت دست اول ساخته شده است. امروزه می‌دانیم که طوفان بزرگ شهابی سال ۱۸۳۳ به دلیل عبور زمین از بخش متراکم دنباله گرد و غبار خارج شده از دنباله‌دار تمپل-تاتل رخ داده است. زمین....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
6👍1
در چنین روزی در سال ۱۹۹۸، فضاپیمای Mars Climate Orbiter با موفقیت بر روی یک راکت Delta II از ایستگاه هوایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد. اما این کاوشگر در تاریخ ۲۳ سپتامبر ۱۹۹۹ از بین رفت، زیرا دانشمندان در تبدیل مقیاس‌های انگلیسی به مقیاس‌های متریک دچار اشتباه شدند. ابزارهای این مدارگرد قرار بود جو مریخ را نظارت کرده و سطح سیاره را به صورت روزانه برای یک سال مریخی (۱.۸ سال زمینی) تصویر برداری کنند. این تصاویر می‌توانستند اطلاعات مهمی درباره تاریخچه اولیه آب و هوای مریخ و ممکن است ذخایر آب زیرسطحی ارائه دهند.

#خردسپهر
انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
👍53🤓2
📢 تصویر روز ناسا

🗓 پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

عنوان: نسل فایتون

بر اساس مدار دقیقی که اندازه‌گیری شده، 3200 فایتون به عنوان منبع جریان شهابی شناخته می‌شود که مسئول بارش شهابی جوزایی سالانه است. حتی با اینکه بیشتر والدین بارش‌های شهابی دنباله‌دار هستند، 3200 فایتون یک سیارک نزدیک به زمین است که به دقت ردیابی می‌شود و دوره مداری آن 1.4 سال است. این سیارک سنگی و در معرض آفتاب، در نزدیک‌ترین فاصله‌اش به خورشید، درون مدار سیاره عطارد قرار دارد. در این نمای تلسکوپی، حرکت سریع سیارک در مقابل ستاره‌های کم‌نور صورت فلکی قهرمان، پرسئوس، در طول دو دقیقه زمان نوردهی، یک رد کوتاه به جا گذاشته است. ردهای موازی (کم‌نور) بچه‌های شهابی آن خیلی سریع‌تر از صحنه عبور کردند. این عکس خانوادگی در نزدیکی اوج بسیار فعال بارش شهابی جوزایی در 13 دسامبر 2017 ثبت شد. این فقط سه.....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
4
📢 تصویر روز ناسا

🗓 یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳

عنوان: شهاب‌های جوزایی بر فراز جنگل پوشیده از برف

شهاب‌ها از صورت فلکی جوزا به زمین می‌بارند. این موضوع قابل پیش‌بینی بود، چون اواسط دسامبر زمان بارش شهابی جوزایی است. در این تصویر، بیش از بیست شهاب در نوردهی‌های متوالی که طی چند ساعت در صبح زود شنبه از یک جنگل برفی در لهستان گرفته شده، ثبت شده‌اند. این شهاب‌های زودگذر به اندازه‌ای روشن بودند که درخشش آن‌ها بر نور تقریباً کامل ماه در بالا سمت راست غلبه کند. همه این شهاب‌ها را می‌توان به نقطه‌ای در آسمان ردیابی کرد که به سمت ستاره‌های روشن پولوکس و کاستور در مرکز تصویر اشاره دارد. شهاب‌های جوزایی به صورت ذراتی به اندازه شن از سیارک 3200 فایتون در مدار بیضوی آن درون منظومه شمسی به وجود آمده‌اند....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
5
📢 تصویر روز ناسا

🗓 پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳

عنوان: مسیه ۲
عکس از: ESA/Hubble و NASA، جی. پیوتو و همکاران.

بعد از سحابی خرچنگ، این خوشه ستاره‌ای بزرگ دومین مورد در فهرست معروف چیزهایی است که دنباله‌دار نیستند، که توسط ستاره‌شناس قرن هجدهم، چارلز مسیه، تهیه شده است. مسیه ۲ یکی از بزرگ‌ترین خوشه‌های ستاره‌ای کروی است که در هاله کهکشان راه شیری ما حرکت می‌کند. با اینکه مسیه در ابتدا آن را به عنوان یک سحابی بدون ستاره توصیف کرده بود، این تصویر خیره‌کننده از هابل ستاره‌های درون ۴۰ سال نوری مرکزی خوشه را به وضوح نشان می‌دهد. جمعیت ستاره‌های آن نزدیک به ۱۵۰,۰۰۰ است که در قطر کلی حدود ۱۷۵ سال نوری متمرکز شده‌اند. این ساکن کهن راه شیری که حدود ۵۵,۰۰۰ سال نوری دورتر به سمت صورت فلکی دلو قرار دارد و همچنین با نام NGC 7089 شناخته می‌شود، ۱۳ میلیارد سال قدمت دار....

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
2👍1
📢 تصویر روز ناسا

🗓 جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳

عنوان: ماه شب طولانی
عکس و کپی‌رایت: جورجیا هوفر و داریو جیانوبیله (Pictores caeli)

شب ۱۵ دسامبر، ماه کامل خیلی روشن بود. به این ماه بعضی‌ها ماه سرد یا ماه شب طولانی می‌گویند. این ماه کامل نزدیک‌ترین ماه کامل به انقلاب زمستانی شمالی و آخرین ماه کامل سال ۲۰۲۴ بود. این ماه کامل همچنین در یک ایستگاه بزرگ قمری بود. ایستگاه بزرگ قمری یک حالت افراطی در دامنه شمالی-جنوبی ماه‌طلوع و ماه‌غروب ماه است که به دلیل پیش‌روی مدار ماه در یک چرخه ۱۸.۶ ساله ایجاد می‌شود. به همین دلیل، فاز کامل ماه نزدیک به شمالی‌ترین ماه‌طلوع (و ماه‌غروب) در امتداد افق بود. ماه کامل دسامبر در این تصویر انباشته در حال طلوع است، ترکیبی از نوردهی‌هایی که دامنه روشنایی قابل مشاهده برای چشم در شب زمستانی شمالی را ثبت می‌کند. همراه با یک هاله رنگارنگ...

کیهان را کشف کنید! 🌌 هر روز یک تصویر یا عکس متفاوت از جهان شگفت‌انگیز ما همراه با توضیح مختصری که توسط یک ستاره‌شناس حرفه‌ای نوشته شده است، نمایش داده می‌شود. (apod.NASA.gov)

انجمن علمی نجوم دانشگاه علم و صنعت | @IUST_SSC | 🔭 به کهکشان نگر که رازها نهفته است 🔭
5👍1
2025/07/13 10:29:21
Back to Top
HTML Embed Code: