Telegram Web
📷 تصاویری از تکاورانِ ارتشِ ایران در کنار مجسمۀ شاپور اول ساسانی در منطقۀ تاریخی بیشاپور در نزدیکی شهر کازرون استان فارس


عکس از شایان سجادیان


🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

❇️ مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در آیین بزرگداشتِ مدال‌آوران المپیک و پارالمپیک،‌ شعری از اقبال لاهوری خواند


مانند صبا خیز و وزیدن دگر آموز
دامان گل و لاله کشیدن دگر آموز

اندر دلک غنچه خزیدن دگر آموز

موئینه به بر کردی و بی‌ذوق تپیدی
آنگونه تپیدی که بجائی نرسیدی

در انجمن شوق تپیدن دگر آموز

کافر دل آواره دگر باره به او بند
بر خویش گشا دیده و از غیر فروبند

دیدن دگر آموز و ندیدن دگر آموز

دَم چیست پیام است شنیدی نشنیدی
در خاک تو یک جلوه عام است ندیدی

دیدن دگر آموز شنیدن دگر آموز

ما چشم عقاب و دل شهباز نداریم
چون مرغِ سرا لذتِ پرواز نداریم

ای مرغ سرا خیز و پریدن دگر آموز

تختِ جم و دارا، سر راهی نفروشند
این کوه گران است بکاهی نفروشند


با خون دل خویش خریدن دگر آموز

نالیدی و تقدیر همان است که بود است
آن حلقهٔ زنجیر همان است که بود است

نومید مشو ناله کشیدن دگر آموز

وا سوخته ئی یک شرر از داغ جگر گیر
یک چند بخود پیچ و نیستان همه در گیر

چون شعله بخاشاک دویدن دگر آموز

اقبال لاهوری


🆔️ @Ir_Azariha
‌‌
❇️ ایران و تحولاتِ سوریه

✍️ احسان هوشمند

تحولات سریعِ سوریه و فرار بشار اسد از سوریه و تسلط شورشیان بر دمشق و در نتیجه خروج نیروهای ایرانی و روسی از سوریه، موجب شکل‌گیری این پرسش اساسی شده که سیاست‌های ایران در مواجهه با تحولات سوریه باید بر چه مبنا و پایه‌هایی استوار باشد؟ پیش از‌ این سوریه در قالب یک کشور دوست و دارای روابط راهبردی با جمهوری اسلامی شناخته می‌شد؛ اما امروز چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد پاسخ به پرسش فوق به‌سادگی میسر نباشد و طراحی و تعریف سیاست‌های کشور باید تابعی از شرایط پیش‌روی در سوریه و تحولات آتی سوریه و تشکیل دولت در این کشور و منافع ملی و امکانات و ضرورت‌های ایران تعریف شود. پیش و بیش از آنکه از همین ابتدا بنا بر تقابل و مخالفت با هیئت تحریرالشام و ارتش وطنی و دیگر تشکیلات حاکم فعلی بر سوریه گذاشته شود، لازم است توجه شود:

۱- برخلاف رویه پیشین محمد الجولانی، از همان ابتدای تسلط شورشیان بر دمشق نشانه‌هایی - البته نه‌چندان مطمئن - از تغییر رویه‌ها و رویکرد‌های احمد الشرع در برخی موضوعات به چشم می‌خورد.

آیا قرار است این تغییر موضع و نرمش احمد الشرع شامل مناسبات با ایران هم شود؟ یعنی آیا متصور است که به‌زودی و پس از رایزنی‌های پشت پرده با احمد الشرع یا جریان‌های همسو، مواضع این جریان دربارۀ ایران دچار انعطاف شود؟ اگر چنین شد، سیاست‌های آتی کشور باید بر مبنای چنین تغییری تدوین شود؛ یعنی منطقی است، به دنبال روزنه‌هایی برای مدیریت مواجهه با این جریان و حتی بهبود مناسبات بود.

۲- اگر جریان حاکم بر سوریه رویکرد منفی خود علیه ایران را تغییر نداد، چه باید کرد؟ پاسخ به این پرسش هم نیازمند رویکردی خردمندانه است. ابتدا باید دقت کرد که امکانات و ابزارهای در اختیار گروه حاکم بر سوریه برای تقابل با ایران کدام است؟ اگر گروه حاکم بر سوریه از ظرفیت‌ها و فرصت‌ها و ابزارها و امکانات لازم برای اثرگذاری بر درون کشور یا منافع کشور برخوردار نیست، طبیعی است که چندان نباید نگران موضع‌گیری‌های منفی احمد الشرع علیه ایران بود. اما اگر این جریان با هدف اعمال فشار به ایران به‌عنوان نمونه از طریق جریانِ کوچک و افراطی که در ائتلاف با هیئت تحریرالشام است، علیه ایران اقداماتی کرد، آن‌گاه تدوین سیاست‌های کشور تابعی از شرایط جدید خواهد بود.

۳- جریان‌های شورشی در سوریه دارای درجاتی از تفاوت و حتی اختلاف مشهود یا پنهان هستند. گروه هیئت تحریرالشام خود متشکل از ائتلافی میان گروه‌های رقیب بود که بخشی از آنان از ائتلاف خارج شدند. اینک طیفی متنوع از جریان‌های سکولار و عرب‌گرا تا جریان‌های تکفیری یا سلفی در میان شورشیان حاکم سوریه حضور دارند. مدیریت این تنوع با توجه به اختلافات اساسی و مبنایی کار دشواری است. اگر میان این جریان‌ها اختلاف و سپس منازعه آغاز شود، تدوین سیاست برای مواجهه با شرایط سوریه دشوار‌تر می‌شود. اگر بخشی از این نیروها علیه اسرائیل وارد عمل شوند، بر پیچیدگی شرایط خواهد افزود. برای چنین شرایطی نیز باید آمادگی لازم وجود داشته باشد.

۴- جریان حاکم بر سوریه اعلام کرده که تفنگ باید تنها در دستانِ دولت باشد. اتخاذ چنین سیاستی موجب بروز تنش‌هایی در سوریه می‌شود. از سویی جریان کُرد وابسته به پ‌ک‌ک در بخش‌های بزرگی از سوریه حضور مسلحانه دارد. از دیگر سو غرفة العملیات الجنوبیة (اتاق عملیات جنوب) یعنی جریان اغلب دروزی نیز که به‌تازگی تأسیس شده و به اسرائیل نیز نزدیک است، حضور مسلحانۀ خود را در بخش‌هایی از سوریه به‌ویژه در استان‌های قنیطره و سویدا تثبیت کرده است. داعش نیز در بخش‌های دیگری از سوریه حضور دارد. پیشبرد سیاست خلع سلاح گروه‌های مسلح متنوع نیازمند حمایت بین‌المللی است. مشخص نیست که موضع اسرائیل در‌این‌باره چه خواهد بود؟ کمااینکه ترکیه بیشترین استقبال و همراهی را با این سیاست خواهد داشت و از این فرصت برای سرکوب جریان وابسته به پ‌ک‌ک سود خواهد جست. در این شرایط سیاست‌های ایران باید تابعی از منافع ملی باشد، نه ماجراجویی یا دخالت‌های محاسبه‌نشده.



■ دنبالۀ یادداشت را در بخشِ «مشاهدۀ فوری» بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha

❇️ وزیر خارجه ترکیه: جمهوری اسلامی ایران و روسیه به بشار اسد در مقابله با مخالفانش کمک کردند / اسرائیل خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود / اینکه بشار اسد بخشی از جبهه مقاومت علیه اسرائیل باشد شوخی است

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، جمهوری اسلامی ایران و روسیه را به کمک کردن به بشار اسد در جنگ با مخالفانش متهم کرد و گفت اسرائیل خواهان کنار رفتن بشار اسد از قدرت نبود.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه این موضوع را در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "الحدث" عربستان سعودی مطرح کرد.


بخش‌هایی از این مصاحبه به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه:

— ایران و روسیه، شما به بشار اسد کمک کردید. به او در عقب راندن مخالفان یاری رساندید اما متأسفانه اسد در ارائه خدمات به مردم، بازسازی نظام، آشتی با مردمش و حفظ نظام موفق نبود و امروز به همین دلیل با چنین وضعیتی مواجه شده‌ایم.

— اینکه بشار اسد در سوریه به عنوان بخشی از جبهه مقاومت علیه اسرائیل تلقی شود، بیشتر به یک شوخی شباهت دارد.

— من معتقدم ایران در دوره جدید نیز درس خواهد گرفت. ما هم باید به ایران به‌صورت سازنده کمک کنیم.

— در طول سیزده سالی که ریاست سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه‌، «میت » را بر عهده داشتم، در منطقه گفتگوهای زیادی با دوستان ایرانی‌مان داشتیم.

— ما نظرات رژیم اسد را با ایران و روسیه تا حدی پیش بردیم. با آن‌ها روابطی مبتنی بر احترام متقابل داریم، یکدیگر را می‌شناسیم و وقتی این روند شروع شد، با آن‌ها صحبت کردیم. اما بازگشت به سناریوهای سال‌های ۲۰۰۶، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ دیگر معنایی ندارد.

— اسرائیل هرگز خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود.

— اسرائیل هرگز خواهان کنار رفتن بشار اسد نبود. اگرچه از فضای فراهم شده توسط بشار برای ایرانی‌ها ناراضی بود، اما می‌دانست که بشار به طور کلی یک بازیگر مفید برایش است.

— منطقه اکنون به اندازه کافی برای خروج از این چرخه معیوب درس گرفته است. منطقه ما در طول ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته واقعاً در یک مارپیچ آتش عظیم گرفتار بوده است.

■ منبع: عصرایران



#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ بیانیه بشار اسد، ۹ روز پس از خروج از سوریه: من استعفا نداده‌ام و پناهنده هم نشده‌ام

بشار اسد:
من آن طور که شایعه شده بود، نه به صورت برنامه ریزی شده کشور را ترک کردم و نه در آخرین ساعات نبردها آن را ترک کردم، بلکه تا صبح روز یکشنبه در دمشق ماندم و مسئولیت‌های خود را پیگیری کردم.

موضوع پناهندگی یا برکناری از سوی من یا هیچ شخص دیگر مطرح نشد، تنها گزینه مطرح، ادامه جنگ بود.

با گسترش تروریسم در داخل دمشق، با هماهنگی دوستان روسی خود به لاذقیه رفتم تا از آنجا عملیات رزمی را پیگیری کنم.

صبح با رسیدن به پایگاه حمیمیم، مشخص شد که نیروها از تمام خطوط نبرد عقب نشینی کرده اند و آخرین مواضع ارتش سقوط کرده است.

کسی که مقاومت در فلسطین و لبنان را تنها نگذاشت و به همپیمانانی که با او بودند، خیانت نکرد، نمی‌تواند به مردمی که به آنها تعلق دارد، رها یا به آنها و ارتش خود خیانت کند. / ایسنا


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ ترامپ: اگر گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد / اردوغان پشت تحولات نه‌چندان دوستانه در سوریه است

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا شامگاه دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به تحولات اخیر در سوریه، جنگ اوکراین و مسئله تبادل اسرای اسرائیلی نزد حماس و آتش‌بس در غزه پرداخت.

ترامپ با اشاره به تحولات سوریه و سقوط دولت «بشار اسد» گفت: «به باور من، ترکیه و رئیس‌جمهور آن رجب طیب اردوغان پشت حوادث اخیر در سوریه هستند.»

او افزود: «هیچ‌کس نمی‌داند طرف مقابل کیست، اما می‌دانم اردوغان آدم بسیار باهوشی است، برای هزاران سال آن‌ (سوریه) را می‌خواستند و او (اردوغان) آن را اشغال کرد. افرادی که وارد سوریه شدند توسط ترکیه کنترل می‌شوند و ایرادی ندارد، این راه دیگری برای مبارزه است.»

رئیس جمهور منتخب آمریکا تصریح کرد: «اردوغان پشت تحولات اخیر و اشغالگری نه چندان دوستانه در سوریه است.»

ترامپ همچنین با اشاره به حضور ۹۰۰ نیروی آمریکایی در سوریه اعلام کرد که مایل نیست هیچ یک از نیروهای آمریکایی در سوریه کشته شوند، اما در پایان گفت که «هیچ کس نمی داند» نتیجه درگیری ها در خاورمیانه چه خواهد بود.

او در ادامه با اشاره به تماس اخیر خود با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل گفت که با او (نتانیاهو)، درباره جنگ غزه «گفتگوی بسیار خوبی» داشته و تهدیدش را تکرار کرد که اگر حماس اسرای اسرائیلی را آزاد نکند، در ۲۰ ژانویه (روز تحلیف ترامپ)، «جهنم» به پا خواهد کرد.

ترامپ افزود: «همانطور که می‌دانید، من هشدار دادم که اگر این گروگان‌ها (اسرا) تا آن تاریخ به خانه باز نگردند، جهنم به پا خواهد شد.»

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا همچنین تصریح کرد: «برای آزادی اُسرا در غزه و پایان دادن به جنگ وحشتناک در این باریکه تلاش خواهد کرد. در نخستین روز از ریاست جمهوری‌ام، برای پایان دادن به تمام جنگ‌ها اقدام خواهم کرد.»

او در ادامه نشست خبری خود به جنگ اوکراین که در سومین سال خود به سر می‌برد پرداخت و تصریح کرد: «با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، راه‌های پایان دادن به جنگ اوکراین را بررسی خواهم کرد.»

ترامپ همچنین از مسکو خواست تا به اقدامات خود در اوکراین پایان دهد.

رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین با اشاره به خواست خود برای دعوت نکردن از زلنسکی به حضور در مراسم تحلیف خود مدعی شد که فعالانه برای پایان دادن به درگیری در اوکراین تلاش می‌کند و پیشرفت‌های کمی در این راستا حاصل شده است.

ترامپ در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا به ایران حمله خواهد کرد یا از حمله اسرائیل به ایران حمایت خواهد کرد، پاسخی نداد و صرفاً گفت: «چرا باید به شما بگویم که آیا این کار را انجام خواهم داد یا خیر؟»

رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین درباره پهپادهای مرموز گفت: هم ارتش خبر دارد و هم بایدن می‌داند که پهپادها از کجا می‌آیند و کجا می‌روند اما بنا به دلایلی می‌خواهند مردم را در بی‌خبری نگه دارند. نمی‌توانم تصور کنم که کار دشمن است چون اگر مال دشمن بود، آن را منفجر می‌کردند.

ترامپ با اشاره‌ای کوتاه به اینکه تصور نمی‌کند این پهپادها متعلق «به دشمن» باشند ظاهراً ادعاها دربارۀ اینکه منشا پرواز این پهپادها یک کشتی ایرانی یا چینی است را رد کرد.


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha

❇️ کشف منابع زیرزمینی در تاجیکستان و خلق امید تازه برای شکوفایی اقتصاد آن کشور

به‌تازگی دست‌کم ۱۵ ذخیره منابع کمیاب طبیعی ازجمله لیتیوم در تاجیکستان کشف شدند

تاجیکستان، یکی از فقیرترین کشورهای آسیای میانه، با کشف منابع کمیاب زیرزمینی در دل کوه‌های این کشور به امید تازه‌ای برای شکوفایی اقتصادی دست یافت.

خبرگزاری اوراسیا، که تحولات آسیای میانه را دنبال می‌کند، در گزارشی نوشت که کشف ذخایر عظیم لیتیوم و دیگر عناصر خاکی کمیاب در تاجیکستان دریچه‌ای تازه به شکوفایی اقتصادی آن باز می‌کند.

براساس این گزارش مختار فضیل‌زاده، رئیس خدمات زمین‌شناسی دولتی تاجیکستان، اوایل دسامبر از کشف ۱۵ ذخیره جدید و عظیم از عناصر خاکی کمیاب خبر داد. این ذخایر در مناطق کوهستانی شرقی تاجیکستان کشف شده‌اند، مناطقی که به‌دلیل شرایط طبیعی دشوار تا پیش از این دسترسی به آن‌ها ممکن نبود. فضیل‌زاده گفت: «این منابع می‌توانند نقشی کلیدی در توسعه اقتصاد تاجیکستان ایفا کنند.»

به گفته وی، مطالعات بیشتری برای تعیین اندازه دقیق این ذخایر، ازجمله لیتیوم، ضروری است. اطلاعات بیشتر نه‌تنها به شفافیت منابع کمک می‌کند، که تاجیکستان را قادر می‌سازد سرمایه‌گذاری خارجی و تخصص فنی لازم برای استخراج این ذخایر را جذب کند.

در اواخر سال ۲۰۲۳، امامعلی رحمان، رئیس‌جمهوری تاجیکستان، برنامه‌هایی را برای بهره‌برداری از منابع معدنی و فلزات غیرآهنی این کشور، ازجمله لیتیوم، تنگستن و نیکل اعلام کرد. او بر لزوم ایجاد ظرفیت‌های داخلی برای تبدیل مواد خام به محصولات نهایی تاکید کرد، سیاستی که می‌تواند ارزش‌افزوده بیشتری برای اقتصاد ملی به همراه داشته باشد.

تاجیکستان پیش از این نیز در تولید طلا و آلومینیوم جایگاه ویژه‌ای داشت، اما کشف منابع جدید می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی این کشور را تا اندازه چشمگیری تغییر دهد.

در کنار این کشفیات امیدوارکننده چالش‌هایی نیز وجود دارد. شرایط جغرافیایی سخت و کمبود زیرساخت‌ها ازجمله موانعی‌اند که تاجیکستان برای بهره‌برداری از این منابع با آن روبه‌رو است.



#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کاخ اردشیر بابکان، بنیان‌گذار سلسلۀ ساسانیان


ایران، استان فارس، فیروزآباد


🆔️ @Ir_Azariha

❇️ آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند و رفتند / «تاریخ نهب تبریز»؛ روایت ناگفته از تاخت‌وتاز مغول در تبریز

حمله مغول به ایران، در غالب موارد با ویرانگری‌های این قوم در مناطق شرقی ایران (خراسان بزرگ) شناخته می‌شود، با این حال، کتاب «تاریخ نهب تبریز» از نویسنده گمنام تبریزی، روایت کمیابی است در مورد یورش مغول به تبریز و آذربایجان؛ گزارشی غم‌انگیز و خون‌بار در تاریخ تبریز که به رغم ارزش تاریخی و بار ادبی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

«تاریخ نهب تبریز» گزارش لشکرکشی شصت هزار نفری توقتمش‌خان _نواده باتو پسر چنگیزخان_ به شهر تبریز است. او در سال سال ۷۸۷ هجری قمری، هم‌ز‌مان با حکومت سلطان احمد جلایر به تبریز لشگر می‌کشد و با تخریب‌ها و جنایات فاجعه‌آمیز در تبریز، یکی از دوره‌های سیاه تاریخ این شهر را رقم می‌زند. حجم شرارت‌ ترکان مغول در تبریز به قدری بوده که نویسنده، آن را با حمله چنگیرخان مغول به شهر بخارا مقایسه کرده است. بنا به گفته نویسنده گمنام این رساله، قریب دو هفته و طی دو مرحله یورش به شهر، حدود ده هزار تبریزی کشته و صد هزار نفر اسیر شدند.

«تاریخ نهب تبریز» افزون بر ارزش تاریخی، در حوزه جغرافیای تاریخی نیز ارزشمند است و خواننده را از نام محلات قدیمی شهر تبریز و دروازه‌ها و مساجد و نیز برخی رجال آن آگاه می‌کند و نیز از رویکرد مردم در مواجهه با حملات خارجی نکات سودمندی دارد.

نام و نشان نویسنده «تاریخ نهب تبریز» پوشیده مانده، اما ‌چنان‌که در ابتدای کتاب آمده، دوستان نویسنده گمنام، از او خواسته‌اند کتابی در مورد تاریخ تبریز بنویسد.


■ این یادداشت را در بخشِ «مشاهده فوری» بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ برگزیدگان پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی معرفی شدند

مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره از جشنواره فارابی برگزار شد و برگزیدگان آن با حضور رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شدند.
به گزارش ایسنا؛ برگزیدگان این جشنواره در بخش‌های گروه‌های علمی، شخصیت‌های پیشگام و پیشتاز علوم انسانی و اسلامی، محققان برتر بخش بین الملل، جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه پژوهش و آموزش عالی ، تحقیق برتر خارجی، برگزیده جایزه صلح و دوستی و برگزیدگان سایر بخش‌ها معرفی شدند.

در بخش بین‌الملل این جشنواره از نعمت ییلدریم، استاد زبان فارسی در دانشگاه آتاتُرک شهر ارض‌روم ترکیه با ارائه آثار برجسته و خدمات علمی بسیار در جهت گسترش زبان فارسی در آناتولی و مترجم شاهنامه فردوسی به ترکی استانبولی و از غالیه قمبربکوا، استاد ایران‏شناسی در دانشکده شرق‏شناسی دانشگاه فارابی کشور قزاقستان با ارائه آثار برجسته و خدمات علمی بسیار در زمینه ایران‏شناسی، (معرفی‌شده توسط رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان) تجلیل شد.


■ برای آشنایی با برگزیدگان جشنواره بین‌المللی فارابی به اینجا مراجعه کنید.

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ حساب کاربری به نام «آرشیو مخفی» در فضای مجازی ترکیه، فراخوانی را برای پاک‌سازی قومی و کوچ‌اجباریِ شهروندانِ علوی سوریه‌ای و ترکیه‌ای (علویانِ ساکن شهرهایی مانند هاتای، مرسین، آدانای) داده است

این حساب کاربری برای تحریک سلفی‌ها نوشته است:
«آنها با نقابِ علی برابر است با الله و داستان‌های تناسخ و تقیه خود که حداقل با مهارت یهودیان مخفی به کار می‌برند، ثابت کرده‌اند که شیطان بسیار خطرناکی هستند.
زمان پاکسازی جدی در سوریه و مناطق ما در شهرهای هاتای، مرسین و آدانا فرا رسیده است.
به خصوص سوریه بدون از بین بردن این ویروس‌ها (اشاره‌اش به علویان) نمی‌تواند یک کشور سالم ایجاد کند.
تبعید آنها بهترین راه حل است. زیرا هرگاه به اینها با مهربانی برخورد شود، پشت سرش مرضی حاصل می‌شود. این حماقت کامل است که آنها را مسلمان به خصوص علوی بدانیم.»


لازم به یادآوری‌ست که در اواخر دورۀ عثمانی و سپس تشکیل جمهوری ترکیه، چندین پاک‌سازی قومی و کوچ‌ دادن اجباری اقوام و پیروان مذاهب مختلف توسط حاکمان فلات آناتولی رخ داده است که جامعۀ جهانی عموماً این رخدادها را به عنوانِ «نسل‌کشی» معرفی می‌کند.


🆔️ @Ir_Azariha
❇️ ادای احترام حسین ماهینی به تاریخِ دیرین و فرهنگ ایران

حسین ماهینی، بازیکن پیشین تیم فوتبال پرسپولیس تهران، با انتشار تصاویری از حضورش در پاسارگاد، به تاریخ دیرین و فرهنگ ایران، ادای احترام کرد.

انتشار این تصاویر با استقبال ایرانیان در فضای مجازی مواجه شده است.


🆔️ @Ir_Azariha
❇️ انجمن شاهنامه‌خوانی سیمرغ زنجان و کتابفروشی فرهنگان برگزار می‌کند:
نشست شاهنامه‌خوانی



سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۷


مکان:
زنجان، خیابان خیام، ایستگاه راه‌آهن، فروشگاه فرهنگان زنجان


#اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان آمریکایی نوشت که ترکیه به زودی به سوریه حمله می‌کند

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از مسئولان آمریکایی نوشت که ترکیه به زودی به سوریه حمله می‌کند.

این مسئولان گفتند که تجمع نیروها و تجهیزات ارتش ترکیه و شبه نظامیان وابسته به این کشور در مناطق مرزی شمال سوریه مشابه تحرکات نظامی آنکارا قبل از اشغال شمال شرق سوریه در سال ۲۰۱۹ میلادی است.

این مسئولان تأکید کردند که اقدام ترکیه نگرانی‌هایی درباره حمله بزرگ به اراضی سوریه به وجود آورده است که در کنترل کُردهای این کشور است.

مسئولان آمریکایی تصریح کردند که ترکیه و شبه‌نظامیان سوری همپیمانش در طول مرزهای ترکیه با سوریه نیرو و تجهیزات مستقر کرده‌اند.

یک مسئول آمریکایی نیز گفت که آمریکا به منظور خویشتنداری ترکیه بر آنکارا فشار می آورد.

«الهام احمد» یکی از مسئولان در اداره مدنی کُردها گفت که به ترامپ اطلاع داده است که ترکیه به زودی به سوریه حمله می‌کند.

الهام احمد تأکید کرد که به ترامپ گفته است که ترکیه قصد دارد قبل از آن که ترامپ به قدرت برسد مناطق کُردنشین سوریه را اشغال کند./ جماران


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
آذری ها |Azariha
❇️ کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز (بصورت برخط و مجازی) نشست یک‌صد و یازدهم زمان: چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعتِ ۲۰ سخنران: علیرضا قیامتی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان مشهد و شاهنامه‌پژوه [موضوع سخنرانی: شاهنامه‌ستیزی از قدیم تا جدید]…

❇️ کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز (بصورت برخط و مجازی)

نشست یک‌صد و دوازدهم



زمان:
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعتِ بیست

سخنران: نعمت ییلدریم، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه آتاتُرک شهر ارض‌روم ترکیه

[موضوع سخنرانی: ترجمۀ شاهنامه به زبان ترکی استانبولی]

آموزگار: جواد رنجبر درخشی‌لر، دکترای علوم سیاسی و شاهنامه‌پژوه

[دستور کار: شرح بیت‌های "اندر ستایش آفرینش"]

شاهنامه‌خوان: خدیجه سعیدی

[خوانشِ دیباچۀ شاهنامه]


با همکاری:
انجمن علمی مطالعات صلح ایران
خانۀ اندیشمندان علوم انسانی
خِرَدسرای فردوسی
بنیاد فردوسی توس
کانون شاهنامۀ فردوسی توس
باشگاه شاهنامه‌پژوهان
رادیو شاهنامه
انجمن دوست‌داران شاهنامۀ البرز (اشا)
انجمن افراز


■ کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز، بصورت مجازی و برخط، در بسترِ «گوگل‌میت» برگزار خواهد شد.
برای ورود به کارگاه، روز چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعت ۲۰ از «اینجا» وارد شوید.


#اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
🖊 نکاتی درباره حسین کاظم زاده ی ایرانشهر

📚 عارف و فیلسوف ایرانشهری


📥 كاظم آذری سیسی


🖇در آن زمانی که حسین کاظم زاده ایرانشهر در دانشگاه کمبریج مشغول تدریس بود سید حسن تقی زاده با یک عده از ایرانی ها کمیته‌ای برای نجات ایران در برلین تشکیل داده بودند. تقی زاده خطاب به ایرانشهر می نویسد: «ما یک عده از ایرانیان آزادی خواه، در اینجا جمع شدیم و با فداکاری بزرگ، استقلال از دست رفته خود را و وطن خود را بدست بیاوریم شما هم به ما ملحق شوید وظیفه خدمت به وطن را بجا آوریم ». ایرانشهر جواب تقی زاده را لبیک می گوید و به ایشان می نویسد که «من تصمیم گرفتم که دعوت شما را بپذیرم و زندگی خود را در راه خدمت به نجات وطن عزیز به طبق اخلاص بگذارم».

🖇ایرانشهر برای کمک به انقلاب از طریق سفارت آلمان عازم برلین شد. وی چندین هفته با تقی‌زاده و دیگران با کمیته‌ی نجات مشورت‌هایی کردند که از چه راهی می توانند به ملت ایران که زیر نفوذ روس و انگلیس بود کمک کنند. البته آن موقع حکومت آلمان، هر نوع مساعدت سیاسی و مالی را به کمیته ی ملی ایران در برلین می کرد و بعداً تصمیم گرفته شد که ایرانشهر برای سازمان دهی نیروهای ژاندارمری و فرقه دمکرات یک قوه دفاعی تشکیل دهد و در مقابل روس و انگلیس مقاومت کنند. ایرانشهر از طریق روسیه وارد ایران شد، پس از چندی قوای نظامی روسیه تزاری در گیلان پیاده شده بود و به بهانه این که تمام آزادی خواهان اعم از دمکرات و اعتدالی و غیره در تهران جمع شده اند، برای مقابله با آزادی خواهان تا قزوین هم پیش رفته بود.

🖇ایرانشهر با کمیته ی دفاع ملی همکاری می کرد و مهاجرت انقلابیون را از تهران به کرمانشاه سر و سامان داد و در راه مهاجرت به سعايت عده ای دستگیر و در کرمانشاه زندانی گردید. در زندان کرمانشاه، ایرانشهر بیکار ننشست و کتاب زیادی در زندان کرمانشاه به رشته تحریر کشید. از آن جمله، کتاب راه نو که یادگار محبس نام گذاشته بود. کتاب راه نو، از مصائب و بلایا و از اذیت و آزار زندان تاریک کرمانشاه صحبت نمی کند این کتاب درباره سه موضوع نوشته شده است: درباره دین اسلام و زبان فارسی و حکومت ضد مردمی گذشته ایران.

🖇 ایرانشهر پس از چندین ماه حبس و تبعید در کرمانشاه پس از آزادی، از مصائب جسمانی و روحی رهایی یافته و از راه موصل و حلب وارد استانبول می شود و بعد از یک سال اقامت در استانبول، در ماه نوامبر سال 1917 که هنوز جنگ در اروپا پایان نیافته بود از راه بالکان به برلین بازگشت در این مدت دو سال تدریس از دانشگاه کمبریج تا برلین مصائب و شداید بسیار خوفناکی دید و همیشه خدا را شکر می کرد که در این مدت، جان به سلامت به برلین رسانیده است.

🖇ایرانشهر در برلین، همکار قلمی و فکری تقی زاده، در نشر روزنامه کاوه شد و علاوه بر آن به نشر رساله هایی در زمینه ی ادبیات فارسی و تاریخ ایران باستان و آموزش زبان فارسی به نام اصول جدید راه نو که آموزش آسان زبان فارسی را در پی داشت. ایرانشهر، در سال 1919 کتابخانه‌ای در برلین تأسیس کرد که در آن کتابخانه، کتاب های شرقی به ویژه کتاب های فارسی درباره اسلام و فرهنگ ایران به مشتریان عرضه می شد. در سال های بعد درباره نشر افکار آزادی خواهی، تجربه های زیادی در روح و ضمیر ایشان ایجاد شده بود به وسیله کتاب یا نشر دادن مجله به هم وطنانش خدمت می کرد. پس از چهار سال زحمت و تلاش و کوشش مداوم، به نشر مجله ایرانشهر نائل آمد.

🖇ایرانشهر منظور از انتشار مجله ایرانشهر را، پرورش و ترقی تمام فرزندان ایران می دانست و آن را وسیله ای می دانست که برای آزادی و ترقی افکار و بالاخره تجلی گاه روح ایرانی در ساحت علم و ادب مي دانست وي، در شماره یکم سال اول مجله ایرانشهر ایرانیان را مخاطب قرار داده و از اهداف و مقاصد عالیه خود سخن می گوید و مثل عاشق در جستجوی معشوق خویش است و پروانه وار دور شمع جهان افروز ایران می گردد و عظمت و سربلندی آن را طلب می کند و از سرزنش خارمغیلان نمی هراسد و به شوق کعبه در بیابان بی انتها با قلم شیوای خود قلم می زند و خود را مثل نوح می بیند و از طوفان زمانه هراسی ندارد. مجله ایرانشهر، به مدت چهار سال به علت نبودن خواننده، لنگ لنگان به انتشار خود ادامه داد و آخرین شماره آن در اسفند ماه 1305 شمسی منتشر شد.

🔹متن کامل این مقاله را می‌توانید در شماره پانزدهم سیاست‌نامه مطالعه کنید.

🦉@goftemaann
2025/01/05 18:56:20
Back to Top
HTML Embed Code: