Telegram Web
❇️ الکساندر دوگین: سوریه برای اردوغان تله بود. او مرتکب اشتباه استراتژیک شده است. او به روسیه خیانت کرده است. به ایران خیانت کرده بود. او محکوم به فناست. اکنون پایان ترکیه کمال آغاز شده است، ما تا به حال از شما حمایت کرده‌ایم ولی از این به بعد توبه خواهیم کرد.

🆔 @IR_Azariha
👍158👎68🔥63
❇️ افسران دلاوری که سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ خورشیدی در راه نجات آذرآبادگان، جانبازی نموده و شهادت را با سرافرازی پذیرفتند

سرتیپ عباس معین آزاد
سرهنگ علی ظهیر‌نیا
سرهنگ دوم حسین کلاشی
سرگرد عبدالله پورانی
سرگرد اسدالله ادیب‌امینی
سرگرد نعمت‌الله خسروی
سروان ابوالقاسم صدوقی
سروان حسن سرمدی ذکایی
سروان اصغر داوودی
سروان جواد منجم‌زاده
سروان محمد سلیمی
سروان غضیعلی شعفی
سروان نصرالله قاسمی
سروان امامقلی ضیایی مهر
سروان حسین ابرار اصل
سروان مهدی ناصر آزاد
سروان علی خادمی
سروان عبدالله عباس‌پور
سروان رضا قره‌باغی
ستوان یکم جلال رحیمی حاجی آبادی
ستوان یکم محمد سلامی
ستوان یکم سیدعلی فاطمی نایینی
ستوان دوم عیسی دورسون خوجالو
استوار دوم رضاقلی جهانسوزی


🆔 @Ir_Azariha
188👎61👍12😢3🔥2
Forwarded from Salar Seyf
منطق تحلیل سیاسی پیرامون فرقه دموکرات پس از هفت دهه

هفت دهه پس از ظهور و سقوط فرقه دموکرات، حوادث آذربایجان را چگونه می توان توضیح داد؟
شاید بتوان از زاویه روشنفکرانه با حالت بی مسئولیتی به آن نگریست یا مانند یرواند آبرامیان در مقام تاریخ نویس توده، سوگیرانه به آن پرداخت و حتی اطلاعات غلطی به خواننده داد. شاید بتوان با نگاه سرسری آن را یک واقعه در گذشته دید.
اما اگر از نگاه یک «دولت» یا کارگزار «امر عام» و مطلق این مسئله را توضیح دهیم، بیش از یک زاویه دید پیشرو نداریم.

تحلیل کلی درباره حوادث آذربایجان در فاصله ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۵ از دیدگاه دولت و دولتمرد، تابع یک منطق کلی است و آن چیزی نیست جز «منطق جنگ» و همکاری فرقه با قوای نظامی دشمن، حین اشغال کشور.

دولت نه روشنفکر است، نه شاعر، نه عارف، بلکه نماینده مصلحت عمومی است و نمیتواند جز از زاویه مصحلت ملی به چنین چشم اندازهایی حین بزرگترین تضاد ژئواستراتژیک تاریخ بشر ظاهر شده بود، بنگرد.

ایران از شهریور ۱۳۲٠ تا فروردین ۱۳۲۴ تحت اشغال متفقین بود، فرقه دموکرات نیز با ارتش خارجی در حین اشغال کشور همکاری کرد و حتی اعضایش یونیفورم ارتش سرخ را بر تن داشتند. بحران خلیل ملکی در حزب توده، بر سر مخالفت او با نصب تصویر استالین (رئیس دولت اشغالگر) در مراکز فرقه بود که نشان میدهد این دو گروه صرفا پراکسی شوروی بودند نه بیشتر.

اکنون باید پرسید که پس از جنگ دوم جهانی، با نیروهای بومی که با ارتش اشغالگر همکاری کرده بودند، از فرانسه تا هلند چه برخوردی صورت گرفت و اصولا حکم یا جنس داوری درباره چنین نیروی سیاسی باید تابع چه منطقی باشد به جز منطق جنگ؟

مجازات اعضای حکومت ویشی در فرانسه تحت اشغال نازی و سپس مشابه همان نیروها در هلند به جرم همکاری با نازیها، دیگر نمونه ای روشن حرکت هایی از این دست است.

ولی مجلس و دولت ایران با تصویب دو قانون عفو عمومی، رفتار مرحمت آمیزی با گروههایی داشتند که علی الاصول و طبق هر قانونی، چه قانون کیفری عادی و چه قانون زمان جنگ، خائن به شمار می رفتند. همین امروز در امریکا مجازات جرم خیانت به کشور تا مرز اعدام دامنه دارد و این جرم در قانون امریکا، تعریف بسیار موسعی دارد که شامل همکاری یا سکوت در مقابل توطئه خیانت آمیز نیز میشود.

نوع رفتار مهربانانه دولت ایران با فرقه، شاید امروز مقدار زیادی قابل انتقاد باشد و بسیاری بر این باور باشند که «آنها مستحق این تخفیف نبودند.» از یاد نبریم که نیمی از اعضای کابینه پیشه وری در ایران ماندند و به راحتی زیستند. حتی سلام الله جاوید و میرزا علی شبستری به زندگی عادی ادامه دادند و به مرگ طبیعی مردند. اما بسیاری از کسانیکه گریختند مانند خود پیشه وری یا به قتل رسیدند یا مانند بی ریا به سیبری تبعید شدند.

در داخل، مردم آذربایجان در فاصله فرار پیشه وری و رسیدن ارتش، صدها تن از فرقوی ها را اعدام صحرایی کردند، با ورود ارتش مجازات های صحرایی مردم متوقف شد و دادگاه نظامی برای محاکمات آغاز شد. دادگاه و اجرای حکم فریدون ابراهیمی که به جلاد فرقه شهرت داشت یکسال طول کشید.

اگرچه در ساحت نظر، «منطق جنگ» چشم انداز وقایع چند ماهه آذربایجان را مشخص کرد اما متاسفانه یا خوشبختانه دولت ایران در ۱۳۲۵ عملا با این منطق به موضوع نزدیک نشد. از طرف دیگر این رویکرد نسل های بعدی را وارث برخی از مشکلات ناشی از بقایای فرقه کرده و بسیاری را به زحمت انداخت.

بقایای فرقه نیز پس از فروپاشی شوروی، فورا صاحب عوض کردند و از نوکری اردوگاه سوسیالیسم به خدمت اربابان کاپیتالیست درآمده، علیه کشور شوریدند و رفتار پدرانه دولت ایران را نه تنها فراموش کردند، بلکه منکر آن نیز شدند و اکنون با وقاحت مدعی قتل عام ۲۵٠٠٠ تن هستند که نه نامی از آنها است نه قبرستانی.

قضاوت قطعی در خصوص رفتار دولت دشوار است و تاریخ داور نهایی است اما مسلم این است اگر همان حوادث یکبار دیگر تکرار شود، با توجه به تجربه ناسپاسی فرقوی ها، احتمالا این بار رفتاری سنجیده تر و آینده نگرانه تری با نیرویی که حین اشغال مملکت با ارتش خارجی متحد میشود، صورت خواهد گرفت.

تاریخ نشان داد که رفتار مردم آذربایجان با فرقوی ها دقیقتر و ناشی از شناخت بومی از ذات آنان بود.

درس تاریخ برای ما پیروی بی قید و شرط از الزامات منطق جنگ، در شرایطی جنگی است، زیرا سیاست اصولا حوزه اضطرار و داوری در باب وضع استثنایی است. دولت نهادی است که در باب وضع اضطراری تصمیم میگیرد وگرنه پیوسته در شرایط عادی، منطق مدنی یا غیرنظامی حکمفرماست.

بدیهی است که سرشت این منطق با احساسات شاعرانه متفاوت باشد زیرا سیاست حوزه «مصلحت عمومی» است نه اخلاق خصوصی یا عرفان پس دولت/حاکم کسیست که قدرت تصمیمات دشوار را نیز دارد.
👇👇👇
🆔 @Salar_Seyf
👍88👎508🔥1
❇️ باراندوز، روستایی در ارومیه که ۲۰ روز در مقابل فرقه‌دموکرات مقاومت کرد

با ظهور فرقۀ دموکرات، سراسر آذربایجان شاهد جوش و خروش از میهن‌پرستان آذربایجان شد. در این میان شهر ارومیه مدت‌ها پس از اعلام خودمختاری همچنان در برابر مزدوران شوروی مقاومت می‌کرد و سرانجام بطور مستقیم توسط ارتش شوروی تصرف و در اختیار فرقه قرار گرفت. اما این پایان مبارزۀ مردم ارومیه نبود و تا آخرین لحظۀ حیات فرقه مبارزات شکوهمند و حماسی مردم ادامه داشت.
روستای باراندوز در ۲۰ کیلومتری جنوب ارومیه یکی از درخشان‌ترین جلوه‌های وطنخواهی را رقم زد و ده‌ها تن از مردان وطنخواه باراندوز از همان ابتدا به مبارزۀ مسلحانه با فرقه پرداختند. فرماندهی مبارزان باراندوزی را محمدامین حاتمی و هاشم آقا خلج برعهده داشتند. آنها گروهی شصت نفری تشکیل دادند و با پشتیبانی نیروهای باقی مانده از ژاندارمری به مدت ۲۰ روز قهرمانانه در برابر مزدوران شوروی مقاومت کردند.
پس از غلبۀ ارتش شوروی و مزدوران آنها انتقام سختی از اهالی باراندوز گرفته شد.

(منبع: خردمند، محمدرضا؛ گذر آفتاب، تهران: سفیر اردهال، ۱۳۹۵، ص. ۶۶۲)

🆔 @IR_Azariha
128👎50👍16🔥2
❇️ مبارزات دختر ۱۷ سالۀ ارومیه‌ای در برابر فرقۀ دست‌نشاندۀ شوروی

پریوش آقازاده، شیردختر ارومیه‌ای بود که همزمان با شکل‌گیری فرقه دموکرات اقدام به راه‌اندازی دسته‌های مخفی از دختران ارومیه‌ای کرد و به مبارزه با متجاسرین پرداخت.
پریوش آقازاده همزمان با ظهور فرقه دموکرات، حدود ۱۷ سال سن داشت و دانش‌آموز پایه دهم دبیرستان شاهدخت ارومیه بود.
دوشیزگانی مانند ویکتورویا اسکندر، زبیده امینی، آفاق پایوردی، روشنک برزگر و دوشیزه مقدم از همرزمان او بودند.
پریوش آقازاده پس از نجات آذربایجان مورد تقدیر قرار گرفت.

منبع: قدیمی، ذبیح‌الله؛ تاریخ ۲۵ سالۀ ارتش ایران، تهران: مجلس شورای ملی، ۱۳۲۶، ص ۲۰۰.

🆔 @IR_Azariha
151👎55👍21🔥2
❇️ خاطرات سپهبد امیرعزیزی فرمانده لشکر آذربایجان در مورد استقبال مردم از ارتش

س- عرض کنم که صحبت از این می‌کنند که می‌گویند در بعضی قسمت‌ها ارتش که رفته بوده آن‌جا با مردم رفتاری کرده که زیاد متین و خوب نبوده. آیا آن‌طور که جنابعالی مستحضر هستید یا شاهد بودید، صحتی در این حرف هست؟

ج- نخیر.

س- ارتش بدرفتاری کرده با اهالی آذربایجان؟

ج- به‌هیچ‌وجه.

س- بله.

ج- این حرف صحت ندارد و بعکس

س- بله.

ج- بنده خودم وقتی به آذربایجان می‌رفتم که تقریباً باید بگویم قضایای پیشه‌وری خاتمه پیدا کرده بود، ولی مسئله‌ی بارزانی هنوز مطرح بود، در شهر زنجان آن‌قدر مردم از واحدی که همراه من بود استقبال شایانی کردند که حقیقتاً گفتنی نبود.

س- بله.

ج- به قدری نقل پاشیدند سر این سربازها که ما، حقیقت می‌گویم، عبورمان یک‌قدری سخت شده بود.

س- بله.

ج- و به قدری گل به گردن این‌ها انداختند. و همین‌طور بنده بعد از آن قضایا یک سال در آذربایجان بودم آمدم در رضائیه خدمت کردم. به‌هیچ‌وجه من‌الوجوه، بعکس رفتار ارتش خیلی خوب بوده با مردم و مردم هم خیلی راضی بودند. تا آن موقعی که عرض می‌کنم که بنده در آذربایجان در لشکر رضائیه بودم. یعنی تا سال ۱۳۳۱

س- بله.

ج- بنده در آذربایجان با وجود اغتشاشاتی که در تهران بود، در رضائیه ندیدم تظاهراتی به صورت اغتشاش، مخالفت اصلاً وجود داشته باشد.

س- بله.

ج- خیلی امن و مرتب و منظم بود. سایر شهرها را خبر ندارم در آذربایجان. ولی مطلقاً بنده منکر این هستم که ارتش بعد از رفتن پیشه‌وری در آذربایجان اعمالی کرده باشد که ناراحتی مردم را فراهم کرده باشد. به عکس ارتش خیلی مورد احترام استقبال و تشویق مردم بود.

https://www.tgoop.com/tarikh_shafahi_iran_project

🆔 @IR_Azariha
101👎57👍24🔥2

❇️ جایگاه پژوهش در آثار مستند با نگاهی به مستند «آذرآبادگان»

دوربین به مثابه ذره‌بین


✍️ احسان مفیدی‌کیا

ژوزف استالین پس از جنگ عالم‌گیر دوم، با تمهید تشکیل فرقه دموکرات آذربایجان، بنای تجزیه تکه‌ای از ایران را گذاشت و این به طمع نفت شمال بود که از قول و قرار قبلی، مبنی بر تخلیه ایران بعد از شکست آلمان هیتلری پا پس کشید و برای داشته‌های همسایه جنوبی دندان تیز کرد.

از «بحران ملی ۱۹۴۶ ایران» که بیشتر آن را به عنوان «غائله آذربایجان» می‌شناسند، پیش از این هم منابع و مستندهایی دیده‌ایم اما «آذرآبادگان»، ساخته حامد کلجه‌ای کار دیگری است. این یک فیلم‌جستار شایسته تقدیر است که مخاطب علاقه‌مند به مستند در آن به وضوح بر تأثیر به سزای مسأله پژوهش در فیلم مستند و نقش محوری آن در پرداخت درست، سالم و منصفانه موضوع صحه می‌گذارد.

«آذرآبادگان» با چند پرسش اساسی درباره چگونگی و چرایی آنچه در سال‌های ۱۳۲۴ تا ۱۳۲۵ در شمال غربی ایران گذشته یک پرونده قدیمی را بازخوانی می‌کند، برای این سراغ کارشناسان و اهالی تاریخ می‌رود و تمام تلاشش را می‌کند تا آرای متفاوت را تألیف کند و از این گزاره‌ها به یک کل به هم پیوسته برسد تا مخاطب، از قِبل مواجهه با آن دستگیرش شود که بر مردم آن دیار چه گذشته، فرقه چطور پا گرفته و چه کسانی باعث و بانی آن بوده‌اند.

مستندساز چون خودش را در مقام مورخ یا پژوهشگر تاریخ ندانسته، بیشتر گوش شنوا و چشم بیناست. نه که منفعل باشد، بلکه فعالانه می‌شنود و می‌بیند و در ارائه درست مطالب و نظم و چینش آنها می‌کوشد. گویی این یک جورچین است که باید به دست او هر تکه در جای درست خود قرار گیرد و این تکه‌ها کامل باشند تا در نهایت، مخاطب، خود بتواند تصمیم بگیرد و قضاوت کند که روایت درست چیست و ماجرا از کجا آب می‌خورد.

مثل اینکه دوربین مستندساز ذره‌بینی باشد در دست یک کاوشگر، تا از بین اسناد و شواهد و لابه‌لای نقشه‌ها و آرشیو، ذره ذره کشف کند که در تمام این سال‌ها چه از نظر مغفول مانده و ما را نسبت به گذشته مبهم‌مان آگاه سازد.

مسأله آذربایجان و نقش بیگانگان در برافروختن آتش تجزیه، یک مسأله فراملی است. ما پیش از این هم از این دست داشته‌ایم و در حافظه تاریخی، پاره‌شدن تکه‌هایی از میهن را به یاد داریم، این بر اهمیت چنین آثاری می‌افزاید و هم از همین رو است که کلجه‌ای در پاسخ به این سؤال که برای کدام دسته از مخاطبان مستند ساخته، می‌گوید: «به‌عنوان یک فیلمساز تمام تلاشم را کرده‌ام تا وقایع را به‌صورت چندصدایی و در قالب کنار هم قرار دادن اسناد تصویری، تبدیل به روایتی کنم که مخاطبان خارج از کشور، به‌خصوص ساکنان آذربایجان بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. لااقل می‌خواستم این مخاطبان هم بتوانند از طریق این مستند، اطلاعات بیشتری را درباره این موضوع به‌دست بیاورند و به همین دلیل فکر می‌کنم این مستند می‌تواند مخاطب بین‌المللی هم داشته باشد.»

تأکید بر استالین به عنوان دست پشت‌پرده این ماجرا و دیگر سیاستمداران آن روز و هم شرایط استعماری آن سال‌ها در کنار شخصیت‌های داخلی، هر کدام یک پرونده قابل تأمل است که باید در جای خود و به تفصیل بازخوانی شود، اما در این میان شخصیت‌هایی مثل سید جعفر پیشه‌وری، نقش کلیدی دارند و مستندساز هم، بحق، به طور ویژه به او پرداخته است تا مؤسس فرقه دموکرات آذربایجان را به خوبی به مخاطبان بشناساند و از رگ و ریشه و و روابط او چنان بگوید که در سکانس‌هایی کار شبیه به یک مستندپرتره درباره او ‌شود. چه باک اگر پیشه‌وری بازیگر اصلی این غائله باشد.

در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران، «سینما حقیقت» به سبب حضور اساتیدی چون دکتر احمد ضابطی جهرمی در هیأت داوران و هم به سبب سیاستگذاری کلی این رویداد توجه ویژه‌ای به مسأله کلیدی و بنیادین پژوهش در فیلم مستند شد و برون‌داد آن جایزه بهترین پژوهش بود که بحق به این مستند بلند تعلق گرفت. بجز این، نامزد شدن این اثر در ۳ رشته بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند، بهترین تدوین و بهترین نویسنده گفتار متن نیز گواه بر این است که ما با یک اثر باشخصیت و منسجم مواجهیم که مشخصاً به سبب تسلط چندگانه کلجه‌ای بر مهارت‌های لازم برای مستندسازی چنین متمایز و پسندیدنی است.

این مستندساز، پیش از این نیز با آثاری چون «زندگی در فیروز»، «پناهگاه حامی» و «ماریان» توانمندی خود را در این حرفه اثبات کرده بود. هرچند آثار قبلی او در جشنواره‌های پیشین، آنطور که باید، دیده نشده بودند اما این بار بخت یارش بود و مزد زحماتش را به نیکی گرفت.

حالا با این انرژی که از بازخوردها نسبت به کارش گرفته، سودای تولید اولین فیلم داستانی‌ا‌ش را در سر می‌پروراند؛ یک درام تاریخی که دستمایه‌های خود را از لابه‌لای رخدادهای «آذرآبادگان» در حدود سال ۱۳۲۴ برداشته است. امید که در آن حوزه هم موفق باشد.

روزنامه ایران

🆔️ @Ir_Azariha
👍84👎384🔥1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 اعضای تحریرالشام، مسیحیان سوری را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند و ناچارشان می‌کنند تا صدای سگ دربیاورند!

🆔️ @Ir_Azariha
😱102👎43😢9👍84🔥3
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 قهرمانِ بزرگ مبارزه با تجزیه‌طلبی؛
محمودخان ذوالفقاری که بود و چگونه فرقه پیشه‌وری را شکست داد؟



■ متن کامل گزارش تارنمای انتخاب را از اینجا بخوانید.


🆔️ @Ir_Azariha
146👎56👍22🔥2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گزیده‌ای از مستند آذرآبادگان به مناسبت ۲۱ آذر


ای خطّه آذرآبادگان، آذرآبادگان
ای خاکِ تو مهدِ آزادگان، مهد آزادگان
دور از تو اندیشۀ بدکُنشت
خُرّم بمان هم‌چو خُرّم بهشت

■ مستندِ
«آذرآبادگان Azarabadegan»

کارگردان: حامد کلجه‌ای
تهیه‌کننده: مصطفی شوقی
تهیه شده در «خانۀ مستند»

مشاور پژوهشی:
سالار سیف‌الدینی


با سخنانی از:
داود دشتبانی
حسین (سالار) سیف‌الدینی
علی کالیراد
رامین مددلو
علی مرادی مراغه‌ای
سید جواد میری مینق


🆔️ @Ir_Azariha
👍101👎518🔥3
آذری‌ها |Azariha
❇️ کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز (بصورت برخط و مجازی) نشست یک‌صد و دهم زمان: چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعتِ بیست سخنران: اصغر دادبه، استاد فلسفهٔ اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دایره‌المعارف بزرگ اسلامی [موضوع سخنرانی:…

❇️ کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز (بصورت برخط و مجازی)

نشست یک‌صد و یازدهم



زمان:
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعتِ ۲۰

سخنران:
علیرضا قیامتی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان مشهد و شاهنامه‌پژوه

[موضوع سخنرانی: شاهنامه‌ستیزی از قدیم تا جدید]

آموزگار:
جواد رنجبر درخشی‌لر، دکترای علوم سیاسی و شاهنامه‌پژوه

[شرح بیت‌های "اندر ستایش خرد"]


شاهنامه‌خوان:
فاطمه تمجیدی

[بیت‌های نخستین شاهنامه]


با همکاری:
انجمن علمی مطالعات صلح ایران
خانۀ اندیشمندان علوم انسانی
خِرَدسرای فردوسی
بنیاد فردوسی توس
کانون شاهنامۀ فردوسی توس
باشگاه شاهنامه‌پژوهان
رادیو شاهنامه
انجمن دوست‌داران شاهنامۀ البرز (اشا)
انجمن افراز


■ کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز، بصورت مجازی و برخط، در بسترِ «گوگل‌میت» برگزار خواهد شد.
برای ورود به کارگاه، روز چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی، ساعت ۲۰ از «اینجا» وارد شوید.


#اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
👍97👎5614🔥1😱1

❇️ در گفت‌وگوی رضا شیبانی، کنشگر سیاسی تبریزی با خبرگزاری مهر مطرح شد:
«رواج زبان مادری» کلیدواژه صهیونیسم برای تجزیه ایران / پان‌ترکیسم عمق استراتژیک ترکیه در ایران است


رضا شیبانی می‌گوید جریان‌های پان‌ترکی دیگر نمی‌گویند ما پان‌ترک و تجزیه‌طلب هستیم بلکه می‌گویند دنبال رواج زبان مادری هستیم. یک نظام واژگانی نرم و به اصطلاح «لایت» هم برایش طراحی کردند


■ گفت‌وگو را در بخشِ «مشاهده فوری» بخوانید.


🆔️ @Ir_Azariha
👍130👎663🔥3
❇️ صفحۀ نخست روزنامۀ سازندگی، شمارۀ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی


ا ... ا
آذر ۱۴۰۳




🆔️ @Ir_Azariha
👍58👎38😱5🔥2
Forwarded from افشین جعفرزاده(کانال)🤍💚 (Afshin Jafarzadeh)
عملیات فریب و دروغ
۱۹ آذر ۱۳۲۵ ، ژنرال پوشالی فرقه  غلام یحیی دانشیان به پیشه وری گزارش می دهد کار مقاومت تمام است و فرقه چیان روحیه ندارند و  از سنگرها فرار می کنند و شکست قطعی است.
در تبریز پیشه وری داد می زند اولمک وار، دونمک یوخ!( مرگ هست و بازگشت نیست!)وقتی حتی پای یک ستون نظامی به تبریز نرسیده بود مردم ایراندوست  آذربایجان با قیامی ملی و خودجوش   تومار فرقه را در هم‌پیجیدند.

«چوخ چوخ فوری-آقای پیشه وری»

بوگون صبح ساعت آلتی یاریمدان تا آخشاما قدر شدت لی ووروشما نتیجه سینده بیزیم عده میز نوروز آباد کلوچه و قافلانکوهین اتگینده اولان افشار کندیندن دالی اوتوروب لار.فدایی لر طیاره تانک و توپدان قور خوبلار و اوز روحیه لرینی ایتیریپ در ،سنگر لرینی ترک ایدیپ لر و دشمن ده جناحلار دان تجاوز ایدیر .اونا گوره محاصره یه دوشمه مه ک ایچون مجبور الدیق قیزیل اوزن سولارینی تخلیه ایده ک و قزل اوزان سوسه دالی دونک و دمیر یولینن کورپو لرینی خراب ایدک ،جبهه میزی قیسا ایدیرک محاصره .

ساعت ۲۱-ژنرال  دانشیان-۱۹ آذر

ترجمه فارسی:

«خیلی خیلی فوری آقای پیشه وری»

در نتیجه زد و خورد شدیدی که از ساعت ۶.۳۰ امروز (۱۹آذر) از صبح تا غروب ادامه داشت فداییان از نوروز اباد -کولیچه آبادی افشار که در دامنه شرقی قافلانکوه قرار دارد عقب نشستند.فداییان از بمباران هوایی .و آتش تانک ها و توپخانه ها فوق العاده وحشت دارند. روحیه خود را به کلی باخته سنگر ها را ترک می کنند. دشمن از جناحین تجاوز میکند. برای اجتناب از شدن مجبور شدیم اطراف قزل اوزن را تخلیه کرده ،پل های جاده شوسه و راه آهن را بر روی قزل اوزن خراب کرده و جبهه خود را کوتاه کنیم.ساعت ۲۱-ژنرال  دانشیان ۱۹  آذر

توییتر:
https://twitter.com/Afshinjafarzad3/status/1469320516620201998?t=TYhfuvWiYH5GGyxXwa8WBA&s=09

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/p/CXToVHSIBpq/?utm_medium=copy_link


@Afshinjafarzadeh
👍88👎472🔥1
❇️ تلگراف رییس مجلس قلابی متجاسرین پیشه‌وری به شاه، یک روز پیش از رسیدن ارتش ملی ایران به تبریز در ۲٠ آذر است که در روزنامه اطلاعات چاپ شده بود

متن مشابهی هم از طرف سلام‌الله جاوید برای احمد قوام تلگراف شد و یک روز بعد هر دو در دهکده باسمنج به پیشباز ارتش آمدند تا مورد «عفو ملوکانه» قرار بگیرند.


■ متن تلگراف:

پیشگاه مبارک اعلیحضرت همایون شاهنشاهی

در این موقع که قوای تأمینیه به منظور اجرای مراسم انتخابات به آذربایجان حرکت نموده از نظر علاقمندی خاص اینجانب و جناب آقای دکتر جاوید، استاندار آذربایجان فوراً جلسه فوق.العاده در انجمن تشکیل بر اثر جدیت و وطن‌خواهی شخص این جانب و آقای دکتر و بعضی خیر‌خواهان دیگر تصمیم گرفته شد که به استانداری دستور داده شود تا از هر گونه سوء‌تفاهم یا عدم تمایلی که در مورد قوای تأمینیّه رخ دهد جداً جلوگیری، تا وحدت و استقلال تمامی ایران از هر گونه خللی محفوظ و مصون بماند. بدیهی است این خدمت برجسته انجمن ایالتی آذربایجان و سایر وطن‌خواهان منظور نظر شخص اعلیحضرت همایونی واقع و در تحکیم آن هرگونه اوامر ملوکانه صادر خواهند فرمود.

۱۳۲۵/۰۹/۲۰

رئیس انجمن ایالتی آذربایجان،
علی شبستری، تبریز


🆔 @IR_Azariha
👎59👍424🔥3
❇️ ارومیه جهنمی برای متجاسرین فرقه دموکرات

تصویر بالا، تصویری از حاجی ستار و یارانش که در سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ خورشیدی در ارومیه به مبارزه با متجاسرین فرقه دموکرات می‌پرداختند

لازم به ذکر است که فرقه در اشغال ارومیه همواره ناکام بود و یک هفته پس از اعلام خودمختاری مستقیماً توسط ارتش شوروی اشغال و به فرقه واگذار گردید.

در یک سال حیات نامشروع فرقه نیز دسته‌های مبارز از جمله گروه حاجی ستار، ارومیه را به جهنمی برای فرقه تبدیل کردند.


🆔️ @Ir_Azariha
👍122👎5214
❇️ باراندوز، روستایی در ارومیه که ۲۰ روز در مقابل فرقه‌دموکرات مقاومت کرد


با ظهور فرقۀ دموکرات، سراسر آذربایجان شاهد جوش و خروش میهن‌پرستان آذری شد. در این میان شهر ارومیه مدت‌ها پس از اعلام خودمختاری همچنان در برابر مزدوران شوروی مقاومت می‌کرد و سرانجام بطور مستقیم توسط ارتش شوروی تصرف و در اختیار فرقه قرار گرفت. اما این پایان مبارزۀ مردم ارومیه نبود و تا آخرین لحظۀ حیات فرقه مبارزات شکوهمند و حماسی مردم ادامه داشت.

روستای باراندوز در ۲۰ کیلومتری جنوب ارومیه یکی از درخشان‌ترین جلوه‌های وطن‌خواهی را رقم زد و ده‌ها تن از مردان وطن‌خواهِ باراندوز از همان ابتدا به مبارزۀ مسلحانه با فرقه پرداختند. فرماندهی مبارزان باراندوزی را محمدامین حاتمی و هاشم آقا خلج برعهده داشتند. آنها گروهی شصت نفری تشکیل دادند و با پشتیبانی نیروهای باقی مانده از ژاندارمری به مدت ۲۰ روز قهرمانانه در برابر مزدوران شوروی مقاومت کردند.

پس از غلبۀ ارتش شوروی و مزدوران آنها، انتقام سختی از اهالی باراندوز گرفته شد.

■ منبع:
خردمند، محمدرضا؛ گذر آفتاب، تهران: سفیر اردهال، ۱۳۹۵، ص ۶۶۲.

🆔️ @Ir_Azariha
👍123👎5118
❇️ بوسه مرد تبریزی بر دستان محمود ذوالفقاری زنجانی که برای بیرون راندن فرقه پیشه‌وری آمده بود

۲۱ آذر یادآور روزی است که مردم ایران برای نجات آذربایجان در برابر استالین به سرکردگی میرجعفر پیشه‌وری ایستادند. یکی از قهرمانان این مقاومت، محمود ذوالفقاری از زنجان بود که همراه برادرانش برای نجات مردم تبریز رفت و این گونه از سوی مردم تبریز مورد عنایت قرار گرفت.


🆔️ @Ir_Azariha
154👎60👍26
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️ آیت‌الله خامنه‌ای:
نباید تردید کرد که عامل اصلی آنچه در سوریه اتفاق افتاد، در اتاق فرمان آمریکا و اسرائیل طراحی شده است / برای این قرائنی داریم / یک دولت همسایه‌ی سوریه هم در آن نقش دارد ولی نقشه‌کش اصلی آمریکا و رژیم صهیونیستی است



آیت‌الله خامنه‌ای:
نباید تردید کرد که آنچه در سوریه اتفاق افتاده، محصول یک نقشه مشترک آمریکایی و صهیونیستی است. بله یک دولت همسایه‌ی سوریه نقش آشکاری را در این زمینه ایفا می‌کند و ایفا کرده، الان هم ایفا می‌کند - این را همه می‌بینند - ولی عامل اصلی توطئه‌گر و نقشه‌کش اصلی و اتاق فرمان اصلی در آمریکا و رژیم صهیونیستی است. قرائنی داریم. این قرائن برای انسان جای تردید باقی نمی‌گذارد


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
👍103👎602
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️ اولین واکنش جولانی،‌ سرکردۀ گروهک تحریرالشام به تجاوز گستردۀ اسرائیل به سوریه: کشور آمادگی جنگ دیگری را ندارد و درگیر جنگ دیگری نخواهد شد!


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
😱62👍37👎163🔥3😢2
2025/07/14 07:14:30
Back to Top
HTML Embed Code: