Telegram Web

❇️ اردوغان چگونه با اسلحه آب، سوریه را به زانو در آورد؟

✍️ روزنامه اینترنتی فراز

فرات و رودهای فرعی آن منبع اصلی آب سوریه برای کشاورزی، تولید برق و تأمین آب شرب جمعیت هستند. کاهش سطح آب فرات، افزایش میزان نمک، آلودگی شیمیایی (با آفت‌کش‌ها)، باعث جیره‌بندی آب در دمشق، حلب و چند شهر دیگر شده و توان تولید برق را هم کاهش داده است. در عین حال تخمین زده می‌شود ۳۵% آب دمشق به دلیل فرسودگی لوله‌کشی شهر هدر می‌رود.

نابودی بیش از ۶.۵ میلیون هکتار زمین کشاورزی در کشورهای سوریه و عراق از نتایج سدسازی ترکیه است. سیاست‌های اقتصادی سوریه و کاهش حمایت‌‌های دولتی از بخش کشاورزی باعث کاهش رونق و سوددهی در این بخش و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها شد.


■ مشروح این گزارش را در بخشِ «مشاهدۀ فوری» بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha
آذری ها |Azariha
Photo
❇️ روزنامۀ زنگان امروز،‌ شمارۀ چهارشنبه (تیرشید) ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳ خورشیدی

از یلدا تا سده


روزنامۀ زنگان امروز، روزنامۀ فرهنگی و مردمیِ صبحِ استانِ زنجان


🆔️ @Ir_Azariha

❇️ حسن روحانی: وقایع سوریه از ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی‌ شده بود

رئیس‌جمهور پیشین ایران:
اسرائیلی‌ها قصد داشتند ایران را هم وارد جنگ کنند.

در کشور برای واکنش نسبت به اسرائیل جلساتی بود که اگر هدایت رهبر انقلاب نبود، جنگ دامن ما را هم می‌گرفت.

اسرائیلی‌ها استراتژی که بعد از ۷ اکتبر طراحی کردند را تقریباً دارند عملی می‌کنند.

آنچه در سوریه رخ داد، ماه‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود و برنامه دو یا سه هفته نبود.

اگر بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را حفظ کنیم، کار بزرگی انجام گرفته است.


■ این خبر را در ایسنا بخوانید.

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 علیرضا یوسفی در لحظۀ مهارِ وزنۀ دو ضرب قهرمانی جهان:
یا پدرِ من...
یا بابا...
یا غیرتِ ایرانی …




🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گم شدن چمدان‌ مسافران شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاینز، دردسرساز شد

سازمان هواپیمایی: از این شرکت خواستیم برای تحویل چمدان‌های مسافران اقدام فوری کند.


🆔 @IR_Azariha
❇️ پروژه‌ قومی استالین / «غائله‌‏ی آذربایجان؛ ظهور و افول فرقه دموکرات آذربایجان» به روایت تورج اتابکی، احسان هوشمند، عباس جوادی

کانون ایران‌شناسی دانشگاه تهران به مناسبت هفتادوهشتمین سالگرد به پایان رسیدن غائله‌ی آذربایجان در آذرماه سال ۱۳۲۵، به برگزاری نشستی تخصصی برای واکاوی ریشه‌ها، ابعاد و پیامدهای این معمای مهم و بحث‌برانگیز تاریخ ایران همت گماشت.

در این نشست که با عنوان «غائله‌ی آذربایجان؛ بررسی ظهور و افول فرقه‌ی دموکرات آذربایجان» برگزار شد، سه استاد و پژوهشگر برجسته‌ی تاریخ معاصر ایران، تورج اتابکی، احسان هوشمند و عباس جوادی به ارائه‌ی دیدگاه‌های خود پرداختند. دبیر نشست، داود دشتبانی در ابتدا به ارائه‌ی شرحی اجمالی از وقایع سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ پرداخت و سپس از سخنرانان خواست تا در سه مرحله به بیان روایت و قضاوت تاریخی خود بپردازند. پس از مقدمات یادشده، بخش تخصصی نشست با سخنرانی تورج اتابکی آغاز شد.



■ گزارش را اینجا بخوانید

🆔️ @Ir_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 قله باشکوه دماوند؛ ایران زیبا



🆔️ @Ir_Azariha
Forwarded from Salar Seyf
اسرار رابطه براهنی و ساواک، بر اساس اسناد محرمانه وزارتخارجه


مناسبات ‎رضابراهنی و سازمان اطلاعات و امنیّت کشور، رابطه ای پیچیده است که اسرار آن تاکنون فاش نشده است. پرونده منتشر نشده رضا براهنی در ساواک هشت جلد است که به نمره 69232 در آرشیو اداره سوم بود. در این بین چند صفحه از مندرجات جلد اول و دوم پرونده قابل توجه است.

‏طبق سند «خیلی محرمانه» آرشیو وزارتخارجه و پیوست آن در 1355، ‎رضا براهنی پیش از آغاز فعالیت سیاسی علیه حکومت شاه، یعنی دورانی که به عنوان استادیار دانشگاه تهران شاغل بود، با ساواک همکاری داشت، اما درخواست او از ساواک برای ارتقاء به عنوان رئیس دانشکده زبانهای خارجی و خودداری ساواک از کمک به او موجب قطع همکاری براهنی با دستگاه امنیتی شد. همین انگیزه موجب گردید تا براهنی به فعالیت های ضد رژیم دست بزند. براهنی به ساواک گفته بود که خیال میکرد همکاری وی با دستگاه امنیتی میتواند موجب ترقی او شود اما اکنون می بیند که چنین نیست.
براهنی پس ازدستگیری و اقرار و انتشار چند مقاله علیه مارکسیسم به دانشگاه تهران برگشت و درخواست بورس خارجی برای امریکا کرد. بدیهی است که پذیرش این درخواست بدون موافقت ساواک ممکن نبود و بنابراین باید فرض کرد که او مجدداً توانسته بود از طریق همکاری در حین بازداشت، نظر مثبت ساواک را جلب کند. این بورس ششماه دیگر به درخواست براهنی تمدید شد، اما به دلایل قانونی، دانشگاه تهران از تمدید آن خودداری کرد و پولی به او نرسید. براهنی نیز یکسال پس از اتمام بورس از بازگشت به ایران خودداری کرد و به تدریج فعالیت های خود را آغاز نمود.
این بخش از اسناد، در حقیقت روایت ساواک و وزارتخارجه از نوع فعالیت و کنشگری براهنی و دلیل گرایش شدید او به فعالیت های مارکسیستی است.
در این گزارش مفصل که فقط صفحاتی از آن دراینجا منتشرشد، به این نکته اشاره نشده است که نوع همکاری براهنی با ساواک چه بود و به عنوان استادیار زبانهای خارجی روی چه مسائلی جهت همکاری توافق کرده بودند.

📎برای دیدن همه اسناد کلیک کنید👇👇

https://www.tgoop.com/salar_seyf/358
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دادگاه ترکیه رأی به برائت تروریست‌های داعشی داد که سال ۲٠۱۶ حمله خونینی را به فرودگاه آتاترک ترتیب داده بودند

دادگاه ترکیه پنج تروریست ازبک و از اعضای داعش که در سال ۲٠۱۶ حمله خونینی را به فرودگاه آتاترک ترتیب داده بودند، تبرئه کرد.

🆔 @IR_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تصاویری از حملات پهپادهای پ.ک.ک به پادگان‌ها و مواضع ارتش ترکیه در منطقه کوه الزاب در شمال عراق

🆔 @IR_Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نعمت ییلدریم:
«من واژه به واژه شاهنامه را خوانده و [به ترکی استانبولی] ترجمه کردم... من در هیچ‌جای شاهنامه، توهینی یا تحقیری به تُرکان ندیدم.»



سخنران ویژۀ نشستِ یک‌صد و دوازدهم کارگاه شاهنامه‌خوانی تبریز (چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ خورشیدی)، نعمت ییلدریم - استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتُرک شهرِ ارض‌روم تُرکیه و مترجم شاهنامۀ فردوسی به زبانِ تُرکی استانبولی - بودند.
ایشان در این نشست ضمن شرحِ روندِ ترجمۀ شاهنامه فردوسی به زبانِ ترکی استانبولی و استقبال گستردۀ شهروندان ترکیه‌ای از این کتاب، در پاسخ به پرسشی، تأکید کردند در هیچ‌جای شاهنامه، توهینی به تُرکان نشده است.
ایشان همچنین خاطرۀ تلخی از دیدار خود با یک‌ رئیس دانشگاه تبریزی یا اردبیلی تعریف کردند که به ایشان گفته‌ بودند که چرا شاهنامه را به تُرکی استانبولی ترجمه کرده‌اند؛ زیرا از ظنِّ آن مقام ایرانی، در شاهنامه به تُرکان، توهین شده است! و این جمله در حالی‌ بوده که اصلاً آن رئیس دانشگاه تبریزی یا اردبیلی، اصلاً شاهنامه را نخوانده بوده است!



■ صوت کامل نشست را از اینجا بشنوید.


🆔️ @Ir_Azariha
⛔️«ت ر ت فارسی» و «توهمات رنگارنگ ترکیه»

▪️دکتر احمد کاظمی

پس از حدود ده سال مباحثه در داخل ترکیه درباره راه اندازی بخش فارسی شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه (ت ر ت)، این شبکه همزمان با جولان تروریست های شبه کت شلواری وابسته به ترکیه در سوریه، طی مراسمی با حضور مقامات رسمی و برخی از عناصر ضدایرانی و با پخش تیزری با تمرکز بر اقوام ایرانی، فعالیت خود را آغاز کرد. مسئولان ت ر ت که حدود دو ماه پیش از حجم انتقادات در داخل ترکیه درباره اظهارات زاهد سوباجی، مدیر کل سازمان رادیو و تلویزیون دولتی این کشور که با کنار گذاشتن تعارفات و به سبک تبلیغاتچی های «ینی چری های دوره عثمانی»، آشکارا، هدف راه اندازی «ت ر ت فارسی» را آزار دادن ایران خوانده بود، شگفت زده شده اند، این بار هدف از راه اندازی ت ر ت فارسی، را ثبات منطقه‌ای و تقویت ارتباطات فرهنگی خوانده اند.

در خصوص مجموعه تحرکات ترکیه از جمله راه اندازی ت ر ت فارسی و آنچه در سوریه، ترکیه در حال کاشت است، چند نکته قابل ارزیابی است:

اول: در خصوص رویکرد و هدف واقعی راه اندازی ت ر ت؛ ترکیه به عنوان کشوری با حدود ششصد سال تاریخ مملو از کشور گشایی، به لحاظ تمدنی، تاریخی، فرهنگی، هنری و ادبی محتوایی برای عرضه به ایران با قدمت چندین هزاران ساله ندارد، بطوریکه برخی از اندیشمندان ترکیه اذعان دارند عثمانی هیچ اثر بزرگ ادبی و هنری را نتوانست از خود به جای بگذارد. شاید یکی از دلایل نفوذ زبان فارسی در دربار و گستره عثمانی همین موضوع بوده است. بنابراین اگر هدف ت ر ت فارسی، فرهنگی باشد طبیعتا احترام به فرهنگ و تمدن ایرانی باید کانون فعالیت این شبکه باشد اما تخریب و جعل فرهنگ کهن ایرانی در سریال های تاریخی تولیدی ت ر ت، نشان می دهد که شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه از این رویکرد بسیار دور است. اساسا چنین رویکردی با اهداف بنیادین آن که بر سیاهه نمایی علیه ایران ابتنا ء دارد، در تضاد است. نمونه این سیاهه نمایی زمانی بود که همزمان با عملیات موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل، برخی از رسانه های ترکیه از تبانی ایران و اسرائیل برای فریب افکار عمومی جهان اسلام خبر می دادند! اما چندان طول نکشید که مشخص شد که خائن به آرمان فلسطین و پشتیبان و جاده صاف کن جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه کدام کشور مدعی می باشد.



یادداشت کامل را اینجا بخوانید



🆔️ @Ir_Azariha

❇️ انار ارزش آیینی دارد و نشانه‌ خورشید است

هیچ خوانی از خوان‌های شب‌ یلدا را در هیچ ‌جای ایران نمی‌یابید که میوه‌ انار در آن نباشد زیرا این میوه ارزش آیینی دارد. انار به شیوه‌ای رازورانه نشانه‌ خورشید است.

نزدیک‌ترین میوه از دید نمادشناختی به خورشید انار است ولی در روزگاری در ایران که چندان کهن نیز نیست میوه‌ دیگری هم بر این خوان افزوده شده است؛ هندوانه. این میوه هم‌چنان که از نام آن هم پیداست میوه‌ بومی ایران نیست. چرا هندوانه را هم در این روزگار بر این خوان می‌نهند؟ به پاس رنگ سرخ آن که یادآور یکی از رنگ‌های بنیادین خورشید است. مانند ماهی سرخ که بر خوان نوروزی جایی یافته است ولی به گمان در شمار نمادهای کهن این خوان نیست.
بی‌گمان هر یک از این نمادها قصه و فلسفه‌ای دارند. هنگامی که ما آن‌ها را نماد می‌نامیم بر همین نکته‌ی باریک انگشت می‌نهیم. نماد پیشینه‌ای بسیار دیرینه در تاریخ دارد. نمادها به صدها ‌سال و حتی هزاران ‌سال پیش برمی‌گردند. گاهی پیشینه نماد را ما می‌دانیم یا با پژوهش و رسیدن بر آن آگاه می‌شویم.


▪️یادداشتی کوتاه از میرجلال‌الدین کزازی


شب یلدا بر ایرانیان مبارک و شاد

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ مسعود پزشکیان در پیامی به ایرانیان:
روشنایی و نــور در پس یلداهاست


رئیس جمهوری در پیامی به ایرانیان به مناسبت شب یلدا، این آیین باستانی را بهانه‌ای برای همدلی و نزدیک شدن دل‌ها دانست. آنچه می خوانید، متن پیام مسعود پزشکیان است که از مصر برای ایران و همه ایرانیان ارسال شد:

«امروز بیش از هر چیزی به گفت‌وگو، همدلی و همراهی نیاز داریم و این همدلی‌ها از دل خانواده شکل خواهد گرفت، طولانی‌ترین شب سال هم بهترین بهانه است برای همین همدلی‌ها، گفت و شنودها و زدودن کدورت‌ها و نزدیک شدن دل‌هایمان.
خانواده بزرگ ایران امشب را در کنار هم به گفت‌وگو و همراهی می نشیند.
این موسم همنشینی غبار غم را از دل‌هایمان خواهد زدود چرا که ما ایرانیان باور داریم در پس یلدا‌ها روشنایی و نور نهفته است.
این دیرینه رسم بر همه ایرانیان مبارک.»


🆔️ @Ir_Azariha
❇️ پیام یلدایی محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور: وحدت و همدلی کلید حل مشکلات کشور

در آستانه شب یلدا، طولانی‌ترین شب سال که نماد همبستگی و گردهمایی خانواده‌های ایرانی است، معاون اول رئیس جمهور پیامی منتشر کرد که در آن بر اهمیت وحدت ملی و همدلی برای حل مشکلات کشور تأکید شده است.


محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در آستانه شب یلدا نوشت: همان‌طور که در شب یلدا همه خانواده‌ها و همه ایرانیان کنار یکدیگر جمع می‌شوند، ما هم در دولت چهاردهم بر این باور هستیم که اگر قرار است مشکلات حل شود، فقط از طریق باهم بودن و دست به دست هم دادن این اتفاق می‌افتد.

اولین شب یلدایی است که به عنوان عضوی از دولت چهاردهم در خدمت مردم بزرگوار و شریف ایران هستیم. به عنوان عضوی از جامعه بزرگ ایران، به وجود مشکلات اذعان دارم. اگر این مشکلات نبود شاید ایرانیان عزیز یلدای بهتر، شادتر و زیباتری را جشن می‌گرفتند. اما ایرانیان به گواه تاریخ طولانی خود می‌دانند که حتی در سختی‌ها هم چگونه باید نگهبان شادی، به‌ویژه شادی‌های جمعی بود. در فرصت کوتاهی که از دولت چهاردهم گذشت، همه تلاش ما خدمتگزاران مردم رفع مشکلات بود.

ادعا نمی‌کنیم که توفیق کامل داشتیم و ادعا هم نمی‌کنیم که همه کارهای ما درست و مطابق موازین بوده است، اما این را با تأکید می‌گویم که در همین مدت، جز خدمت و جز تلاش برای کاهش رنج و مشکلات مردم، فکر و ذکر دیگری نداشتیم. برای اینکه تصمیمات ما در دولت از وزانت بیشتری برخوردار باشد، راه را برای بهره‌گیری از خرد جمعی ایرانیان هموار کردیم و از همه دلسوزان کشور دعوت به همکاری، همفکری و مشارکت کردیم.

من به عنوان خدمتگزار مردم عزیز ایران، و به عنوان کسی که سال‌ها افتخار معلمی در دانشگاه را داشته است، راهی جز وحدت و انسجام نمی‌شناسم. تجربه به ما آموخته است که آسیب هر کار و هر روش وحدت‌شکن، در نهایت به زیان همه ملت ما خواهد بود. برای همین بود که در دولت وفاق، نه تنها از گذشتگان خود به بدی یاد نکردیم، بلکه همواره یاد و خدماتشان را گرامی داشته‌ایم. اما این را هم می‌گوئیم که اگر قرار است بهبودی حاصل شود، بدون همدلی ممکن نیست. اکنون گره‌هایی در کشور ما هست، این گره‌ها را نمی‌توان با یک دست باز کرد.

یلدای همه ایرانیان عزیز را تبریک می‌گویم. ایران عزیز ما و مردم سرفرازش شایسته بهترین‌ها هستند. تلاش می‌کنیم تا سال دیگر و یلدای دیگر، توانسته باشیم باری از دوش مردم خوبمان برداشته باشیم و برخی از مطالبات بحق شما، بویژه در زمینه معیشت را پاسخ مناسب داده باشیم.


منبع: ایرانِ من


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
❇️ اوکراین طرح انتقال گاز روسیه به اروپا از مسیر باکو را رد کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید اجازه نخواهد داد روسیه از ترانزیت گاز از طریق اوکراین سود ببرد.

آقای زلنسکی همچنین تاکید کرد طرح‌های پیشنهادی مربوط به انتقال گاز از جمهوری باکو به اروپا را نمی‌پذیرد. او البته به صورت مستقیم نامی از جمهوری باکو نبرد اما از آنجایی که در روزهای اخیر بحث‌ها در خصوص این طرح مطرح شده بود، او عملاً با مخالفت با تمام طرح‌ها نشان داد که با ایده انتقال گاز از مسیر باکو نیز موافق نیست.


■ از اینجا بخوانید.


🆔️ @Ir_Azariha
❇️ مرگ دو روزنامه نگار ترکیه‌ای بر اثر حمله پهپادهای ترکیه در سوریه

جوهر گوون، روزنامه نگار ترکیه‌ای خبر داد که دو خبرنگار ترک بر اثر حمله هوایی پهپادهای ارتش ترکیه به قتل رسیده‌اند.

🆔 @IR_Azariha

❇️ اردوغان دربارۀ آیندۀ سوریه:
داعش، پ‌.ک.ک و گروه‌های مرتبط باید نابود شوند


رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفته است که برای ایجاد یک سوریه جدید، امن و باثبات، لازم است «گروه‌های داعش، حزب کارگران کُردستان (پ‌.ک‌.ک) و دیگر گروه‌های مرتبط با آن‌ها حذف شوند.»

اردوغان که در پرواز بازگشت از اجلاسِ سرانِ هشت کشور اسلامی (D8) از مصر صحبت می‌کرد به خبرنگاران گفت ترکیه از رهبری جدید سوریه در مبارزه با سازمان‌های «تروریستی» حمایت خواهد کرد.

او افزود که «باور ندارد هیچ قدرتی همچنان به همکاری با چنین گروه‌هایی در سوریه ادامه دهد»، که به نظر می‌رسد اشاره‌ای به همکاری بین شبه‌نظامیان کُرد یگان‌های مدافع خلق (ی‌.پ‌.گ) و ایالات متحده آمریکا در شمال شرقی سوریه باشد.

رئیس جمهور ترکیه گفت: «داعش، پ‌.ک‌.ک و نسخه‌های مختلف آن که بقای سوریه را تهدید می‌کنند، باید ریشه‌کن شوند.»


#خبر | #اطلاع_رسانی

🆔️ @Ir_Azariha
2024/12/22 17:29:08
Back to Top
HTML Embed Code: