Telegram Web
رمز و راز کروموزوم X: ژن‌های مادر شما می‌تواند پیری مغز را تسریع کند


🧬 این مطالعه تأثیر غیرفعال شدن کروموزوم X بر عملکرد شناختی پستانداران ماده را برجسته می‌کند.

👱🏼‍♀ در زنان، یکی از دو کروموزوم X - اعم از مادری (Xm) یا پدری (Xp) - به طور تصادفی غیرفعال می‌شود که منجر به موزائیسم X می‌شود.

📑 این تحقیق نشان‌داد که انحراف به سمت کروموزوم فعال Xm تأثیر منفی بر شناخت در طول عمر موش‌های ماده دارد و با افزایش سن، اثرات بدتر می‌شود.

🐁 این کاهش شناختی با تسریع پیری بیولوژیکی هیپوکامپ، همراه بود و شامل خاموش کردن ژن‌های خاصی در کروموزوم Xm بود که برای عملکرد شناختی بسیار مهم هستند.

📍نکته مهم این‌است که فعال‌کردن این ژن‌های خاموش با استفاده از CRISPR عملکرد شناختی را در
موش‌های ماده مسن بهبود بخشید.

🔍 یافته‌ها نشان می‌دهد که درک اثرات کروموزوم Xm بر عملکرد مغز می‌تواند بینش‌ها را در مورد تنوع سلامت شناختی در زنان افزایش‌دهد و مکانیسم‌های محافظتی مشتق از کروموزوم X را در برابر زوال شناختی و پیری مغز شناسایی کند.

✍🏻 نگین قره خانی
🖋 ویراستار:فاطمه فتحی
Nature



آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
15👍3🤩1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📆 ۲۵ آوریل، روز جهانی DNA: نگاهی بر نقطه‌عطف‌ تاریخ زیست‌پزشکی مولکولی


🟡 ۲۵ آوریل به‌عنوان روز جهانی DNA، یادآور مولکولی است که نه‌تنها رمزهای حیات و اطلاعات زیستی را در خود دارد، بلکه آینده پزشکی را نیز شکل می‌دهد. این روز به افتخار یکی از مهم‌ترین نقاط عطف در زیست‌پزشکی، یعنی کشف ساختار DNA گرامی داشته می‌شود.

✔️ در این تاریخ، مقاله معروف واتسون و کریک در سال ۱۹۵۳ در مجله Nature منتشر شد که ساختار مارپیچ دوتایی DNA را معرفی کرد.

✔️پنجاه سال بعد، در آوریل ۲۰۰۳، پروژه ژنوم انسان به پایان رسید که با رمزگشایی حدود سه میلیارد باز نوکلئوتیدی، درک ما از سلامت، بیماری و هویت ژنتیکی را متحول کرد.

🟢این پروژه نشان داد که DNA تنها یک مولکول نیست، بلکه کتابخانه‌ای عظیم است که با چهار باز نوکلئوتیدی (A، T، C ، G) نوشته شده و تمام اطلاعات لازم برای رشد، عملکرد و واکنش بدن نسبت به محیط و داروها را در خود دارد.

🟣شناخت بیشتر DNA گامی مهم در مسیر فهم بدن، ریشه‌های ما و آینده پزشکی شخصی است؛ آینده‌ای که در آن ژنوم هر فرد نقشه راه درمان او خواهد بود.

✍🏻شیدا هشترودی، نسیم کاردان

آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
21🦄2🔥1
🧬 چند فکت جالب و مهم درباره‌‌ی ژنتیک انسان، به مناسبت روز جهانی DNA!

🔬 ژن‌های ما با ساختار پر رمز و رازی که دارند، نه‌تنها ویژگی‌های بنیادین‌مون رو تعیین می‌کنن، بلکه روی رفتار، خواب، تغذیه و حتی پاسخ ما به داروها هم اثر می‌ذارن!


🔎 کلیک کنید، پست رو مطالعه کنید و اگر شما هم نکته جالبی درباره‌ی DNA می‌دونید حتما در کامنت‌ها بهمون بگید.✏️



آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
12🤩3👏2
🐈 پس از 60 سال تلاش، راز گربه‌های نارنجی کشف شد!


🐱دانشمندان بالاخره پس از 60 سال تلاش، موفق به شناسایی ژن مرتبط با رنگ نارنجی در گربه‌های خانگی شدند.
دو تیم تحقیقاتی مستقل دریافتند که رنگ نارنجی خز گربه‌ها به دلیل وجود یک بخش گمشده در DNA در ناحیه غیرپروتئینی ژنوم است.

🐾 این تغییر در ژن Arhgap36 موجب می‌شود که گربه‌های نارنجی به طور قابل توجهی RNA بیشتری تولید کنند. این ژن جهش‌یافته روی کروموزوم X قرار دارد و تفاوت‌های رنگی بین جنس‌ها را توضیح می‌دهد؛ به‌طوری‌که گربه‌های نر معمولاً نارنجی‌تر و گربه‌های ماده ترکیبی از رنگ‌ها دارند.

🐈 این مطالعات به شناسایی نقش Arhgap36 به‌عنوان ژن رنگ خز گربه‌های نارنجی پرداخته و نشان می‌دهند که هیچ ارتباط علمی میان رنگ خز و هوش گربه‌ها وجود ندارد.


✍🏻 گروآوری: فاطمه امینی پاشاکی
🖋 ویراستار: فاطمه محمدی آذر
📥 منبع: sciencealert


آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
33👍4😁4🤩2😍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🧬آموزش گام‌به‌گام نکات مهم کلونینگ مولکولی!

✴️ در این ویدیو، به بررسی تکنیک‌های کلیدی و کاربردی کلونینگ مولکولی پرداخته شده‌است.

📌 ازجمله مراحل کلیدی انتخاب وکتور مناسب تا فرآیندهای واردکردن DNA و انتخاب کلون‌های موفق.

آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
🤩14👍42😍2🦄2
اطلاعیه فوری سازمان خون کشور
افراد دارای گروه خونی -O خون بدهند



🩸سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اعلام کرد:
با وقوع حادثه انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندر عباس، شبکه ملی خون‌رسانی بلافاصله فعال شد و تأمین خون مورد نیاز مصدومان با استفاده از ذخایر استان‌های هم‌جوار در دستور کار قرار گرفت.

🔴 بر همین اساس، ارسال خون و فرآورده‌های خونی از استان‌های گیلان، تهران، یزد، همدان، کرمان، خراسان شمالی و اصفهان به بندرعباس آغاز شده‌است.

📌 سازمان انتقال خون از دارندگان گروه خونی -O در استان‌های گیلان، تهران، یزد، همدان، کرمان، خراسان‌شمالی و اصفهان درخواست کرده برای اهدای خون داوطلب شوند.

🔺 همچنین از داوطلبان دارای گروه خونی -O در استان هرمزگان خواسته شده‌است اهدای خون را در اولویت قرار دهند.


آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
👍3415🔥1🕊1
🎗️بایوتلنت ۳ این بار با محوریت سرطان و تحت عنوان Cancer BioTalent میزبان ایده‌های نوآورانه‌ی شماست! 🤩

📣 جهت:
🔸آشنایی بیشتر با این رویداد بزرگ استعداد‌یابی علمی💡

🔸مشاهده محورهای پذیرش طرح و ایده

🔸 آگاهی از فرآیند برگزاری رویداد

🔸اطلاع از نحوه ثبت ایده

📲 می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید.👇🏻

🌐 https://biotalentevent.ir/

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
2👍1🔥1🤩1
🧬وقتی ژن‌ها بر رفتار تاثیر می‌گذارند!
✨️تکرارهای ژنتیکی و رازهای مغز✨️


🔹دانشمندان، یک پیوند ژنتیکی بین اختلال طیف اوتیسم (ASD)و بیماری نادر "دیستروفی میوتونیک نوع 1" (DM1) کشف کرده‌اند.

📑این تحقیق نشان می‌دهد، درحالی که پیش‌تر اختلالات ژنی، علت اصلی ASD دانسته می‌شد، حالا مکانیسم دیگری مانند TREs (گسترش تکرار پشت سرهم) در ژن DMPK، می‌تواند بر رشد مغز و بروز رفتارهای اجتماعی مرتبط با ASD تاثیر بگذارد.

📌این یافته‌ها نشان می‌دهد که اثرات TREs با فرآیند مهم پیوند ژن تداخل دارند و باعث عدم‌تعادل پروتئینی می‌شوند که می‌تواند عملکرد مغز را مختل کرده و ویژگی‌های رفتاری مشابه ASD را در افراد مبتلابه DM1 ایجاد کند.

🔸محققان تأکید می‌کنند که گسترش تکرارهای ژنی در DM1، باعث می‌شود RNA تغییریافته به پروتئینی متصل شود که عملکرد طبیعی ژن‌ها را مختل می‌کند.
◀️این تحقیق روی موش و ژنتیک انسانی انجام شده و
به‌دنبال درمان دقیق‌تری برای ASD هستند



📝گرد آورنده: شیوا اکبری
✔️ویراستار: زهرا فلاح پرویزی
🌐منبع: genengews


آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
👍111🤩1
✴️ اعلام چند پوزیشن فول‌فاند‌ در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای Fall 2025، دانشگاه کانزاس، آمریکا

🔅Genomics
🔅Population Genetics
🔅Evolutionary Biology
🔅Gene Regulation

🌐 آدرس صفحه استاد


آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران🧬اینستاگرام🧬لینکدین
13🤩5👍1🐳1
ویروس مهندسی‌شده؛ انقلابی در درمان سرطان!

🔬 پژوهشگران موفق شده‌اند با بهره‌گیری از ویروس مهندسی‌شده نیوکاسل (NDV-GT)، روشی نوین برای درمان سرطان توسعه دهند. در این روش، ویروس با ژن خوکی (α1,3GT) بازترکیب شده‌است. این فناوری، از یک سو سلول‌های سرطانی را به‌طور مستقیم نابود می‌کند و ازسوی دیگر با تحریک سیستم ایمنی بدن، پاسخ دفاعی قدرتمندی علیه تومورها برمی‌انگیزد.

🦠 ویروس NDV-GT با بیان آنتی‌ژن اختصاصی α-Gal بر سطح سلول‌های سرطانی، آن‌ها را برای سیستم ایمنی قابل شناسایی می‌سازد تا به‌عنوان عناصر بیگانه هدف حمله قرار گیرند.

💉 در آزمایشات اولیه، این روش به بهبود وضعیت ۹۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان‌های پیشرفته، ازجمله سرطان کبد، کمک کرده و در برخی موارد به حذف کامل تومورها منجر شده است.

به گفته دکتر رضا محمدی، سرپرست این پژوهش، بزرگ‌ترین مزیت استفاده از NDV-GT، امکان تزریق وریدی آن است؛ امکانی که درمان تومورهای متاستاتیک را نیز فراهم می‌کند.


✍🏻 مترجم: محدثه کوچی
📝 ویراستار: سما سلطانی
📥 منبع: cell


📍Instagram | Linkedin | Support

━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
🔥164👍4🤩1🦄1💊1
آکادمی ژنتیک ایران
🧬⁉️در طراحی وکتورهای ژن‌درمانی مبتنی‌بر لنتی‌ویروس، برای افزایش ایمنی و کارایی انتقال ژن، کدام ویژگی به طور معمول در وکتور لحاظ می‌شود؟
🧬وکتورهای لنتی‌ویروسی (Lentiviral vectors) یکی از ابزارهای بسیار محبوب در ژن‌درمانی هستند؛ به‌ویژه به‌دلیل توانایی آن‌ها برای انتقال ژن به سلول‌های تقسیم‌شونده و غیرتقسیم‌شونده. اما استفاده مستقیم از یک ویروس فعال می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ زیرا ممکن است باعث همانندسازی غیرقابل‌کنترل و ایجاد عفونت شود. به همین دلیل، در طراحی وکتورهای لنتی‌ویروسی، ژن‌هایی که برای همانندسازی ویروس ضروری هستند (مثل ژن‌های gag, pol, env) از ژنوم اصلی وکتور حذف می‌شوند.


🔬 در عوض، این ژن‌های ضروری به‌صورت جداگانه روی پلاسمیدهای کمکی (Packaging Plasmids) درون سلول‌های تولیدکننده وکتور بیان می‌شوند. این روش باعث می‌شود که خود وکتور تولیدشده نتواند در بدن فرد گیرنده دوباره همانندسازی کند و صرفاً نقش حامل ژن درمانی را داشته باشد. این سیستم، ایمنی و کنترل فرآیند ژن‌درمانی را به شدت افزایش می‌دهد و خطرات احتمالی مانند بروز سرطان یا انتقال ناخواسته ژن را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.


📊 بنابراین، حذف ژن‌های همانندسازی و استفاده از سیستم کمکی یک استراتژی کلیدی برای تولید وکتورهای ایمن و مؤثر است. این ویژگی باعث شده لنتی‌ویروس‌ها به یکی از گزینه‌های اصلی در درمان بیماری‌هایی مانند نقص ایمنی مادرزادی، برخی سرطان‌ها و اختلالات خونی تبدیل شوند.

📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
12👍2🤩1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معجزه A,T,C,G 🧬

همانندسازی DNA فرآیندی اساسی است که طی آن یک سلول، DNA خود را تکثیر می‌کند و تضمین می‌کند که هر سلول جدید تولید شده در طول تقسیم سلولی، یک کپی دقیق از ماده ژنتیکی را دریافت کند.

در این انیمیشن با هم مروری بر مراحل و اجزای دخیل در همانندسازی DNA داریم.

نگین قره خانی


📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
25🎉1🤩1
تحریک حسی، حافظه و رشد مغز را در مبتلایان سندرم داون تقویت می‌کند!


🧏‍♀تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تحریک حسی ۴۰ هرتزی (GENUS) حافظه را در موش‌های مدل سندرم داون بهبود می‌بخشد و اتصال مدار مغز و رشد نورون‌های جدید را افزایش می‌دهد. در این مطالعه، قرارگرفتن روزانه در معرض نور و صدا، عملکرد در وظایف حافظه را افزایش داده و فعالیت ژن مرتبط با توسعه سیناپسی را ارتقا می‌دهد.


👨‍🦳محققان MIT همچنین نشان دادند که تحریک حسی ۴۰ هرتزی باعث افزایش بیان ژن‌های محافظت‌کننده در برابر پیری و دژنراسیون شبه آلزایمر می‌شود.

🔬 لی-هویی تسای، استاد پیکاور در MIT و نویسنده ارشد مطالعه منتشرشده در PLOS ONE، اظهار کرد که نتایج به دست آمده دلگرم‌کننده هستند؛ اما هشدار داد که برای بررسی اینکه آیا این روش، موسوم به GENUS (برای جذب گاما با استفاده از تحریک حسی)، می‌تواند مزایای بالینی برای افراد مبتلا به سندرم داون به‌همراه داشته باشد، نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است.

آزمایشگاه او یک مطالعه کوچک با داوطلبان انسانی در MIT آغاز کرده‌است.



🖋نگین قره خانی
MIT


📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬
آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
7👍3🤩1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اولین مسابقه زنده اسپرم‌ها در لس‌آنجلس برگزار شد! 🎬🤯

در این رویداد عجیب، دو دانشجوی جوان نمونه اسپرم خود را در مسیری ۲۰ سانتی‌متری به رقابت گذاشتند! 🧑‍🔬

این مسابقه با پشتیبانی چهار کارآفرین جوان و جمع‌آوری ۱.۵ میلیون دلار، به صورت زنده برای تماشاگران پخش شد! 💰🎉

در نهایت، «تریستان میکل»، دانشجوی ۲۰ ساله دانشگاه USC، به عنوان برنده این رقابت شناخته شد! 🏅👏

هدف اصلی این رویداد، جلب توجه به بحران کاهش قدرت باروری مردان و اهمیت سلامت باروری در دنیای امروز بود. 🌱🔬

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
😁33🤯74👍4🥴3🔥2😱1🤩1
هوش مصنوعی به کمک درمان‌ MS می‌آید!

پژوهشگران دانشگاه کالج لندن(UCL) ابزاری مبتنی‌بر هوش مصنوعی به‌نام "MindGlide" توسعه داده‌اند که می‌تواند اطلاعات کلیدی را از تصاویر MRI بیماران مبتلابه مولتیپل اسکلروزیس (MS) استخراج کند. این ابزار قادر است نواحی آسیب‌دیده مغز را اندازه‌گیری کرده و تغییرات ظریفی مانند کاهش حجم مغز و پلاک‌ها را شناسایی کند.

📚طی این مطالعه منتشرشده در Nature Communications، کارایی MindGlide روی بیش از ۱۴,۰۰۰ تصویر از بیش از ۱,۰۰۰ بیمار مبتلا به ام‌اس آزمایش شد. این ابزار توانست با تحلیل تصاویر MRI معمولی، تأثیر درمان‌های مختلف بر پیشرفت بیماری را در کارآزمایی‌های بالینی تشخیص دهد.
فرآیند تحلیل هر تصویر تنها ۵ تا ۱۰ ثانیه طول کشید.


📊مولتیپل اسکلروزیس بیماری‌ای است که در آن سیستم ایمنی به مغز و نخاع حمله می‌کند و منجر به مشکلات حرکتی، حسی و شناختی می‌شود. در بریتانیا، ۱۳۰,۰۰۰ نفر با این بیماری زندگی می‌کنند که هزینه‌ای بیش از ۲.۹ میلیارد پوند در سال برای NHS دارد.

✍🏻مترجم: هستی ایزدیار
📥منبع: MedicalXpress

📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
17👍4🤩1💯1🦄1
🗓 ۲۹ آوریل؛ روز جهانی ایمونولوژی
🔅روز جهانی ایمونولوژی که هر سال در تاریخ ۲۹ آوریل برگزار می‌شود، رویدادی بین‌المللی برای ارتقای آگاهی عمومی درباره عملکرد سیستم ایمنی، بیماری‌های مرتبط و نوآوری‌های درمانی در این حوزه است. این روز نخستین‌بار در سال ۲۰۰۵ به ابتکار فدراسیون اروپایی جوامع ایمونولوژی (EFIS) شکل گرفت و از سال ۲۰۰۷ در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفت.


📣 شعار ۲۰۲۵: مغز و ایمنی – بینش‌های ایمونولوژیک در اختلالات عصبی
🔅شعار امسال به بررسی ارتباط پیچیده بین سیستم ایمنی و دستگاه عصبی می‌پردازد. شواهد رو‌به‌افزایشی از نقش سلول‌های ایمنی و مولکول‌های التهابی در پاتوژنز بیماری‌های نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS)، بیماری آلزایمر و پارکینسون حمایت می‌کنند. این شعار بر لزوم درک دقیق‌تر تعاملات ایمنولوژیک در تنظیم و اختلال عملکرد نورونی تأکید دارد.


⭕️ سیستم ایمنی؛ تنظیم‌گر هموستاز و عامل پاتولوژی بالقوه
🔅سیستم ایمنی با بهره‌گیری از اجزایی چون لنفوسیت‌ها، ماکروفاژها، سلول‌های دندریتیک و واسطه‌های شیمیایی، نقش حیاتی در حفظ هموستاز و حذف عوامل پاتوژن ایفا می‌کند. بااین‌حال، در شرایطی خاص، پاسخ‌های ایمنی ممکن است دچار اختلال در تمایز خود از غیرخود شوند و علیه آنتی‌ژن‌های بدن فعال گردند. این پدیده، پایه‌ی بیماری‌های خودایمنی نظیر لوپوس اریتماتوز سیستمیک، آرتریت روماتوئید و دیابت نوع ۱ است که در آن‌ها سیستم ایمنی، بافت‌های سالم را هدف قرار می‌دهد.


💊 ایمونوتراپی؛ بازمهندسی پاسخ ایمنی در درمان بیماری‌ها
🔅پیشرفت در فهم سازوکارهای ایمنی، منجر به توسعه درمان‌های هدفمند موسوم به ایمنوتراپی شده است. این درمان‌ها شامل مهارکننده‌های ایست بازرسی ایمنی (immune checkpoint inhibitors)، سلول‌های T مهندسی‌شده (CAR-T cells) و آنتی‌بادی‌های منوکلونال هستند که در درمان سرطان‌ها، بیماری‌های خودایمنی و اختلالات مزمن التهابی تحول‌آفرین بوده‌اند.


🔆درک عمیق‌تر از دینامیک سیستم ایمنی، نه‌تنها موجب تشخیص دقیق‌تر و پیشگیری مؤثرتر از بیماری‌ها شده، بلکه امکان مداخله‌های درمانی پیشرفته را نیز فراهم کرده‌است. روز جهانی ایمونولوژی فرصتی‌ست برای توجه به این علم بنیادین که در خط مقدم پزشکی فردمحور و درمان‌های نوین قرار دارد.


📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
👍7🤩21🔥1🦄1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🧬ژنتیک و ژنومیکس، چه تفاوتی باهم دارند؟!

هر دو، حوزه‌ای از زیست‌شناسی هستند که وراثت و تنوع در موجودات زنده را مطالعه می‌کنند؛ اما بر جنبه‌های مختلفی از ماده ژنتیکی تمرکز دارند.
در این ویدئو تفاوت‌های کلیدی آن‌ها آمده است.

🧬 به‌طور خلاصه، ژنتیک بر مطالعه ژن‌های منفرد و عملکردهای خاص آن‌ها، الگوهای وراثت و صفات تمرکز دارد؛ درحالی که ژنومیکس به تصویر وسیع‌تری نگاه می‌کند و کل ژنوم و تعاملات پیچیده آن را تجزیه‌وتحلیل می‌کند.

🔹هر دو زمینه مکمل یکدیگر هستند؛ به‌طوری که بینش‌های ژنتیک می‌تواند به ژنومیکس کمک کند و یافته‌های ژنومیکس می‌تواند درک عمیق‌تری از ژنتیک ارائه دهد.


✍🏻 نگین قره خانی


📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
👍175🤩1💯1
پیش‌بینی بیماری‌ها با تحلیل تغییرات اپی‌ژنتیکی خون بند ناف!

پژوهشگران در رویداد Digestive Disease Week ۲۰۲۵ اعلام کردند: وجود تغییرات اپی‌ژنتیکی در خون بند ناف می‌تواند از همان آغاز زندگی، سرنخ‌هایی درباره احتمال بروز بیماری‌هایی مانند دیابت، سکته مغزی و مشکلات کبدی ارائه دهد.
محققان با بررسی برچسب‌های شیمیایی روی DNA نوزادان (یعنی همان تغییرات اپی‌ژنتیکی) مناطقی را شناسایی کردند که با بروز این بیماری‌ها در سنین ۷ تا ۱۲ سالگی ارتباط دارند.
ژن‌هایی مثل TNS3، GNAS و CSMD1 از جمله مواردی بودند که تغییراتشان با این مشکلات همراه بود.
این یافته‌ها نشان می‌دهد که شرایط محیطی دوران بارداری می‌تواند بر سلامت آینده کودک تاثیر بگذارد.
هر چند نیاز به مطالعات گسترده‌تری برای بررسی تغییرات اپی‌ژنتیکی احتمالی در وقوع یا بروز بیماری‌های متابولیکی وجود دارد، اما این مسیر می‌تواند به توسعه‌ی ابزارهای غربالگری و اقدام‌های زودهنگام برای حفاظت از سلامت کودکان منجر شود.

دکتر اشلی جول، نویسنده اصلی تحقیق، می‌گوید: «وجود این نشانگرها به معنی قطعیت بیماری نیست؛ اما می‌تواند فرصتی برای پیشگیری و حمایت هدفمند از کودکان فراهم کند.»

✍🏻 مترجم: مرضیه زارع
📥 منبع: medicalxpress.com


📍Instagram | Linkedin | Support

─━⊱🧬
آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
🤩134👍4💯1
آدامس ضدویروسی؛ راهی نوین برای مهار آنفلوآنزا و هرپس

پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا، آدامسی حاوی پروتئین ضدویروسی طبیعی از لوبیای لیما (Lablab purpureus) تولید کرده‌اند که می‌تواند بار ویروسی آنفلوآنزا و ویروس‌های هرپس سیمپلکس نوع ۱ و ۲ را در بزاق کاهش دهد. این پروتئین، به‌نام "FRIL"، ویروس‌ها را در دهان به دام می‌اندازد و از انتقال آن‌ها جلوگیری می‌کند.

🔬 در این مطالعه‌‌ی منتشرشده در مجله Molecular Therapy، آدامس ضدویروسی توانست میزان ویروس‌های آنفلوآنزا و هرپس را در نمونه‌های بزاقی بیش از ۹۵٪ کاهش دهد. این روش پیش‌تر برای کاهش بار ویروسی SARS-CoV-2 نیز مؤثر بوده‌است. تمرکز بر دهان به‌عنوان نقطه اصلی انتقال، آدامس را به ابزاری نوین برای کنترل بیماری‌های ویروسی تبدیل می‌کند.

📊با توجه به نبود واکسن برای HSV و نرخ پایین واکسیناسیون آنفلوآنزا، این آدامس می‌تواند به‌عنوان مکملی برای کاهش انتقال ویروس‌ها در جامعه عمل کند. پژوهشگران درحال بررسی استفاده از این فناوری برای مقابله با ویروس آنفلوآنزای پرندگان (H5N1) هستند.

✍🏻مترجم: هستی ایزدیار
📥منبع: MedicalXpress


─━⊱🧬 آکادمی ژنتیک ایران
─━⊱🧬
@ir_Genetics_academy
15👍8🤩7🔥1👌1
2025/07/13 15:28:04
Back to Top
HTML Embed Code: