Telegram Web
حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط نوآور در اتحادیه اروپا

✍🏻 مرضیه شاوردی

بنگاه‌های کوچک و متوسط ستون فقرات اقتصاد اروپا را تشکیل می‌دهد. ازاین‌رو، دولت‌های اروپایی برنامه‌های متنوعی را برای حمایت از این شرکت‌ها، به‌ویژه شرکت‌های کوچک و متوسط فعال در حوزه فناوری بالا، طراحی و اجرا می‌کنند.

کمیسیون اروپا دسترسی به منابع مالی را از طریق نهادهای مالی محلی در کشورهای اتحادیه اروپا فراهم می‌کند. انواع مختلف تأمین مالی شامل وام‌ها، تأمین مالی خرد، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و مشارکت از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا فرشتگان کسب‌وکار است. این حمایت‌ها مزایایی مانند کاهش نرخ بهره، افزایش سقف تأمین مالی یا سهل‌گیری در وثیقه‌ها را به دنبال دارد.
برنامه‌های حمایتی اتحادیه اروپا عبارت است از:
- برنامه رقابت‌پذیری بنگاهی و بنگاه‌های کوچک و متوسط
- تأمین مالی اتحادیه اروپا برای نوآوران
....

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/sme-support/

#سال_تولید_دانش‌بنیان_اشتغال‌آفرین
#اقتصاد_دانش‌بنیان
#بنگاه‌های_کوچک_و_متوسط
#تأمین_مالی_نوآوری
#اتحادیه_اروپا

@IranArenThinkTank
#معرفی_کتاب
#نوآفرین_ناب_در_سازمان‌های_بزرگ
#غلبه_بر_مقاومت_در_برابر_نوآوری

نویسنده: جیمز ای. یوکنر
مترجم: مرضیه شاوردی
ناشر: آینده‌پژوه
سال انتشار: ۱۴۰۱

#نوآفرین_ناب مجموعه‌ای از رویه‌ها است که به تبدیل مفهوم از ایده به #کسب‌وکاری معتبر کمک می‌کند. این رویکرد می‌تواند به شرکت‌های جاافتاده در آفرینش #فرهنگ‌های_نوآورانه‌تر و افزایش سرعت و قابلیت اطمینان اقدامات نوآورانه خود کمک کند. روش‌های نوآفرین ناب در #شرکت‌های_بزرگ نیز جواب می‌دهد، اما ابزارهای بیشتری لازم است. یوکنر در این کتاب، مسیری مناسب در این حوزه ارائه می‌کند. در این کتاب ضمن بیان #هفت_اصل اساسی نوآفرین ناب، تهدیدها و ترس‌های ناشی از رویه نوآفرین ناب در شرکت‌های بزرگ بررسی و تحلیل می‌شود. در ادامه #راهکارها و #ابزارهای مناسب برای غلبه بر این ترس‌ها و مدیریت مناسب نوآوری در شرکت‌های بزرگ با رویکرد «نوآفرین ناب» معرفی می‌شود. کتاب با خلاصه‌ای از رویه‌های پیشنهادی برای غلبه بر #مقاومت_در_برابر_نوآوری در سازمان‌های بزرگ به پایان می‌رسد.

@IranArenThinkTank
www.iranaren.ir
حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط نوآور در ایالات متحده آمریکا

✍🏻 مرضیه شاوردی

در ایالات متحده آمریکا، اداره کسب‌وکارهای کوچک (SBA) و برخی نهادهای حمایتی دیگر، برنامه‌های متنوعی برای حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط اجرا می‌کنند. در ادامه برخی از این برنامه‌ها تشریح شده است:

۱) کمک‌هزینه‌های دولتی:
- برنامه SBIR: هدف این برنامه پشتیبانی از سازمان‌ها برای کمک به پیشبرد فناوری و پژوهش در راستای منافع اجتماعی/ اقتصادی جامعه است. با کمک‌هزینه‌های SBIR، کسب‌وکارهای کوچک می‌توانند در تحقیق و توسعه فدرال (با پتانسیل تجاری‌سازی) مشارکت کنند.
- برنامه انتقال فناوری کسب‌وکارهای کوچک (STTR): این برنامه مشابه با SBIR، روی تأمین مالی پژوهش متمرکز شده است.
...
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/sme-support2/

#سال_تولید_دانش‌بنیان_اشتغال‌آفرین
#اقتصاد_دانش‌بنیان
#بنگاه‌های_کوچک_و_متوسط
#تأمین_مالی_نوآوری
#ایالات_متحده_آمریکا

@IranArenThinkTank
رده‌بندی بوم‌سازگان شرکت‌های نوآفرین جهان در سال ۲۰۲۲

✍🏻 ترجمه و تلخیص: مرضیه شاوردی

شبکه جهانی کارآفرینی (GEN) و بنگاه استارت‌آپ ژنوم (Startup Genome) سالانه گزارش بوم‌سازگان شرکت‌های نوآفرین جهان را منتشر می‌کنند. گزارش سال ۲۰۲۲ که برای دهمین سال متوالی منتشر شده است، دربردارنده داده‌های بیش از ۳ میلیون شرکت، ۳۰۰ بوم‌سازگان و بیش از ۱۰۰۰۰ مدیر اجرایی شرکت‌های نوآفرین از سراسر جهان است. «شرکت نوآفرین» بر  مبنای تعریف استیو بلنک «سازمانی موقتی است که برای جست‌وجوی مدل کسب‌وکار تکرارپذیر و مقیاس‌پذیر طراحی شده است» و در این گزارش از همین تعریف برای بررسی کسب‌وکارهای جدید در بخش‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار، سلامت و انرژی استفاده شده است. رده‌بندی ارائه‌شده در این گزارش، بوم‌سازگان‌های مختلف را بر مبنای احتمال موفقیت جهانی شرکت‌های نوآفرین مرحله آغازین (early-stage) با یکدیگر مقایسه می‌کند.

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/startup-ecosystem2022/

#بوم‌سازگان
#شرکت_نوآفرین
#رده‌بندی_جهانی
#استارت‌آپ_ژنوم
#سیاست‌گذاری_علم_و_فناوری

@IranArenThinkTank
#معرفی_فیلم
#بایست_و_آتش_بگیر
#Halt_and_catch_fire

🎥 این سریال محصول سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ آمریکا است و در مدت زمان بیش از ده سال، نمایشی داستانی را از انقلاب #رایانه‌های_شخصی دهه ۱۹۸۰ و بعد از آن رشد #شبکه_جهانی_وب در اوایل دهه ۱۹۹۰ به تصویر می‌کشد. در این سریال مفاهیم #کارآفرینی، #نوآوری، #کار_تیمی، #ارائه_به_سرمایه‌گذار، #جذب_سرمایه و مسیر شکست و موفقیت #شرکت‌های_نوآفرین به خوبی نمایش داده می‌شود.


کارگردانان: کریستوفر کنت‌ول، کریستوفر سی.راجرز
تهیه‌کنندگان: کریستوفر کنت‌ول، کریستوفر سی.راجرز، جاناتان لیسکو، مارک جانسون، ملیسا برنشتاین

@IranArenThinkTank
#معرفی_فیلم
#پر_هیجان
#super_pumped

🎥 فصل اول سریال پر هیجان (Super Pumped)، که محصول ۲۰۲۲ آمریکا است، داستان واقعی و البته جنجالی یکی از مشهورترین شرکت‌های خدمات #حمل‌و‌نقل دنیا و یکی از موفق‌ترین شرکت‌های #دره_سیلیکون را به تصویر می‌کشد؛ مجموعه‌ای که با عنوان #نبرد_برای_اوبر هم شناخته می‌شود.
این سریال بر اساس رمانی به همین نام از #مایک_آیزاک ساخته شده است و فراز و نشیب‌های رشد و توسعه #اوبر را به تصویر می‌کشد.
گفته می‌شود تمرکز فصل دوم سریال روی #فیسبوک خواهد بود.

نویسنده: برایان کوپلمن
کارگردان: دنیل گری لانگینو
تهیه‌کننده: برایان کوپلمن

@IranArenThinkTank
شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲: آینده رشد مبتنی بر نوآوری چگونه است؟

✍🏻 مرضیه شاوردی

«آیا رکود و رشد محدود بهره‌وری همچنان ادامه خواهد داشت یا وارد دورانی جدید خواهیم شد که در آن عصر دیجیتال و علوم عمیق، نوآوری را دوباره تقویت می‌کند و باعث ارتقای اقتصاد و بهره‌وری می‌شود؟» این سؤال مهم،‌ موضوع اصلی گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲ است، که به زودی منتشر خواهد شد. در گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲، روندهای نوآوری جهانی با پس‌زمینه تداوم همه‌گیری کووید ۱۹، کاهش رشد بهره‌وری و سایر چالش‌های جاری بررسی می‌شود.
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/gii2022-1

#شاخص_جهانی_نوآوری
#اقتصاد_دانش‌بنیان
#ارتقای_اقتصادی
#رشد_بهره‌وری
#سیاست‌گذاری_علم_و_فناوری
#Global_Innovation_Index

@IranArenThinkTank
دورنمای روندهای فناوری در سال ۲۰۲۲

✍🏻 ترجمه و تلخیص: مرضیه شاوردی

فناوری عامل اصلی توسعه و تحول دنیای کسب‌وکار است و پیشرفت فناوری به کسب‌وکارهای خصوصی و دولت‌ها امکان ارتقای بهره‌وری، نوآوری در محصولات و خدمات و ارتقای رفاه اجتماعی را می‌دهد. ازاین‌رو با رصد روند توسعه فناوری‌های نوین و پیش‌بینی کاربرد آن‌ها، می‌توان پیش‌دستانه در لبه فناوری حرکت کرد و دستاوردهای اقتصادی شایان توجهی کسب کرد.
مؤسسه مکنزی در اگوست ۲۰۲۲ (مرداد ۱۴۰۱) گزارش دورنمای روندهای فناوری در سال ۲۰۲۲ را منتشر کرده است که در آن ۱۴ روند مهم فناوری در قالب دو دسته «عصر سیلیکون» شامل فناوری‌های دیجیتال و فناوری اطلاعات و «فردای مهندسی» شامل فناوری‌های فیزیکی در حوزه‌هایی مانند انرژی و جابه‌جایی بررسی و تحلیل شده است.

...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید: https://iranaren.com/tech-trends2022

#اقتصاد_دانش‌بنیان
#روند_فناوری_2022
#هوش_مصنوعی_کاربردی
#انرژی_پاک
#نوآوری
#سرمایه‌گذاری

@IranArenThinkTank
شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲؛ ایران دارای سریع‌ترین رشد عملکرد نوآوری و دومین کشور نوآور آسیای مرکزی و جنوبی

✍🏻 ترجمه و تلخیص: مرضیه شاوردی

بر اساس گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۲، سوئیس، ایالات متحده آمریکا، سوئد، انگلستان و هلند نوآورترین اقتصادهای جهان هستند و چین در آستانه ورود به جمع ۱۰ کشور نوآور جهان قرار دارد. سایر اقتصادهای نوظهور نیز عملکردی قوی از خود به نمایش گذاشته‌اند؛ برای مثال هند و ترکیه برای اولین بار در میان ۴۰ کشور نوآور برتر جهان قرار گرفته‌اند.
گزارش GII 2022 حاکی از آن است که با وجود شیوع کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۱، هزینه تحقیق و توسعه و سایر سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده روی فعالیت‌های نوآورانه همچنان فزاینده بوده است، اما چالش‌هایی در ترجمه این سرمایه‌گذاری‌ها به آثار اقتصادی مشاهده می‌شود.
...
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/gii2022-2/

#شاخص_جهانی_نوآوری
#اقتصاد_دانش‌بنیان
#اقتصادهای_نوآور
#Glonal_Innovation_index_2022

@IranArenThinkTank
نردبان شکسته و زنان در محیط کار

✍🏻 ترجمه و تلخیص: مرضیه شاوردی

بیش از ۶۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاهی ایران را زنان تشکیل می‌دهند و این در حالی است که در سال ۹۹ سهم زنان شاغل دانش‌آموخته آموزش عالی حدود ۴۰ درصد بوده است و بیش از ۷۰ درصد جمعیت بیکار کشور را زنان دانش‌آموخته آموزش عالی تشکیل داده‌اند.
از سال ۲۰۱۵، گروه مکنزی به منظور ارائه بینش و ابزارهای مناسب به شرکت‌ها در مسیر ایجاد تنوع و برابری جنسیتی، گزارش سالانه وضعیت اشتغال زنان را ارائه می‌کند. طبق این گزارش، برای هشتمین سال متوالی، «نردبان شکسته» ورود به دنیای مدیریتی سازمان‌ها، زنان را عقب نگاه داشته است. به ازای هر ۱۰۰ مردی که از سطح کارشناس به سطح مدیریتی ارتقا می‌یابد، ۸۷ زن ارتقا می‌یابد.
....
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/women-workplace/

#اشتغال_زنان
#زنان_در_محیط_کار
#نردبان_شکسته
#رهبران_زن

@IranArenThinkTank
ابزارهای مدیریتی کمتر؛ رضایت بیشتر

ترجمه و تدوین: مرضیه شاوردی

طی دهه‏‌های گذشته، ابزارهای مدیریتی تبدیل به بخشی مهم از زندگی مدیران شده است. آن‌ها همیشه به دنبال ابزارهایی برای افزایش درآمد، کاهش هزینه، بهبود کیفیت، افزایش کارایی، نوآوری یا برنامه‌‏ریزی برای آینده بوده‏‌اند. از سوی دیگر، جهانی‏‌سازی و شرایط اقتصادی سال‏‌های اخیر، مدیران را با چالش‏‌های بیشتری مواجه کرده است و درنتیجه نیاز به استفاده از ابزارهای مناسب برای مواجهه با این چالش‌‏ها را افزایش داده است.
در سال‌های اخیر پیچیدگی مدیران در استفاده از ابزارها افزایش یافته است؛ از مدهای زودگذر کمتری استفاده می‌کنند و ابزارهای خود را با دقت و وسواس بیشتری انتخاب می‌کنند. یعنی شرکت‌ها به این درک رسیده‌اند که مدیریت خوب به استفاده از ابزارهای مناسب در مکان‌های مناسب به روش‌های مناسب در زمان‌های مناسب متکی است.
گروه مشاوره‌ای بین اند کمپانی، هر ساله روندهای استفاده از ابزارهای مدیریتی در شرکت‌ها و صنایع مختلف را بررسی می‌کند. در گزارش سال ۲۰۲۳، ۲۵ ابزار مدیریتی در ۵ حوزه بررسی شده است.
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/management-tools-2023/

#بین_اند_کمپانی
#ابزارهای_مدیریتی
#روندهای_مدیریتی
#تحول_دیجیتال
#مدیریت_تجربه_مشتری

@IranArenThinkTank
#معرفی_کتاب
#داستان_استارت‌آپ‌ات_را_سرراست_بگو

چهارچوب صریح داستان‌سرایی برای نوآوران و کارآفرینان

نویسنده: دیوید ریمر
مترجم: مرضیه شاوردی
ناشر: آینده‌پژوه
سال انتشار: ۱۴۰۲

هر #نوآوری موفقی، #داستانی دارد. پشت سر هر شرکت و محصولی، داستانی نهفته است. این داستان‌ها، همان چیزی است که درنهایت شرکت‌تان را تعریف می‌کند و کاربران را به محصول‌تان متصل می‌کند.
هیچ‌کس بهتر از شما داستان #شرکت_نوآفرین‌تان را نمی‌داند. و چون می‌خواهید داستان را فاش کنید، هیچ‌کس بهتر از #دیوید_ریمر نمی‌داند چگونه به شما در بیان آن کمک کند. ریمر در این کتاب، ضمن بیان #اهمیت داستان کسب‌وکار، #عناصر اصلی داستان و #چهارچوب بیان سرراست آن را تشریح می‌کند.


@IranArenThinkTank
www.iranaren.ir
رده‌بندی بوم‌سازگان (اکوسیستم) شرکت‌های نوآفرین جهان در سال ۲۰۲۳

ترجمه و تدوین: مرضیه شاوردی

شبکه جهانی کارآفرینی (GEN) با همکاری بنگاه استارت‌آپ ژنوم (Startup Genome) برای یازدهمین سال متوالی، گزارش بوم‌سازگان شرکت‌های نوآفرین (اکوسیستم استارت‌آپی) جهان را منتشر کرده است. در این گزارش که بر اساس تحلیل گسترده ۳٫۵ میلیون شرکت نوآفرین در ۲۹۰ بوم‌سازگان جهانی تدوین شده است، ضمن تحلیلی جامع از وضعیت کنونی بوم‌سازگان شرکت‌های نوآفرین در سطح جهان، بینش مناسبی نسبت به بوم‌سازگان‌های برتر شرکت‌های نوآفرین، بوم‌سازگان‌های نوآیند و چالش‌های کلیدی پیش روی کارآفرینان ارائه شده است.

رده‌بندی سال ۲۰۲۳ با اندازه‌گیری شش عامل کلیدی موفقیت انجام شده است و دره سیلیکون، همچنان برترین بوم‌سازگان شرکت‌های نوآفرین است.
در این گزارش، تحلیلی از وضعیت بوم‌سازگان ایران ارائه نشده است. اما مقایسه آمار و ارقام آن با کشورهای منطقه منا حاکی از آن است که ایران از نظر عملکرد بوم‌سازگان در جایگاهی بین ۶ تا ۱۰ کشور اول منطقه قرار می‌گیرد.
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/startup-ecosystem-ranking2023/

#بوم‌سازگان_شرکت‌های_نوآفرین
#رده‌بندی_جهانی
#اکوسیستم_استارت‌آپی
#GSER_2023

@IranArenThinkTank
ده تغییر دگرگون‌کننده سازمان‌های امروزی؛
اختلاف ۸۰۰ درصدی بین کاراییِ کارکنان دارای عملکرد عالی و متوسط

✍️ ترجمه و تدوین: مرضیه شاوردی


در روزهای پساکرونا و روزهای مواجهه با رکود اقتصادی و تورم، مدیران عامل و تیم‌های رهبری سازمان‌ها در محیطی بسیار نامطمئن و بی‌ثبات فعالیت می‌کنند. در چنین شرایطی، رهبران کسب‌وکار باید روی تغییرات سازمانی متمرکز شوند که پیامدهای مهمی برای ساختارها، فرایندها و کارکنان آن‌ها دارد. تغییراتی که بسته به برنامه‌ریزی‌ها و واکنش‌های سازمان‌ها، هم می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و هم سرشار از فرصت‌های ارزشمند برای شرکت.
در گزارش جدید مکنزی با عنوان «وضعیت سازمان‌ها در ۲۰۲۳»، پیمایشی با مشارکت ۲۵۰۰ رهبر کسب‌وکار انجام شده است و طی آن ده تغییر مهم و تأثیرگذار بر سازمان‌ها بررسی شده است.
عمده تغییرات بیان‌شده در گزارش، ارتباطی مستقیم با «نیروی انسانی» سازمان‌ها دارد. در این گزارش، ضمن اشاره به لزوم ایجاد توازن بین کار حضوری و دورکاری، بر قواعد جدید جذب و نگهداشت نیروی انسانی، اهمیت حفظ کارکنان کلیدی، تمرکز دوباره روی کارایی و توسعه رهبران خودآگاه و الهام‌بخش تأکید شده است.
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/10shifts/

#تغییر_دگرگون‌کننده
#رهبری_خودآگاه
#نیروی_انسانی
#هوش_مصنوعی
#استعدادها
#کارایی
#قابلیت

@IranArenThinkTank
ارزشمندترین برندهای جهان در سال ۲۰۲۳

✍️ مرضیه شاوردی

برند (نمانام)، عبارت است از دارایی‌های ناملموس مرتبط با بازاریابی، مانند نام‌ها، اصطلاحات، علامت‌ها، نمادها، نشان‌واره‌ها و طرح‌ها، که از آن‌ها برای شناساندن کالاها و خدمات، ایجاد تصاویر متمایز در ذهن سهام‌داران و مشتریان و در نتیجه ایجاد منافع اقتصادی برای شرکت استفاده می‌شود.
ارزش نمانام، یکی از بخش‌های حیاتی دارایی‌های فکری شرکت‌ها است. دارایی‌های غیرفیزیکی، مانند اختراع‌ و نمانام، تأثیری شایان توجه بر ارزش کلی شرکت دارد و سهم این دارایی‌ها هر روز افزایش می‌یابد. تحلیل‌های انجام‌شده در سال ۲۰۲۰ حاکی از آن است که دارایی‌های فکری و ناملموس، ۹۰ درصد ارزش بازار شرکت‌های فهرست «۵۰۰ شرکت برتر استاندارد اند پور» را تشکیل می‌دهد که نشان‌دهنده افزایش ۲۲ درصدی نسبت به سال ۱۹۹۵ است.
در همین راستا، «برند فاینانس»، برترین شرکت مشاوره‌ای جهان در حوزه ارزش‌گذاری نمانام، در گزارش جدید خود رتبه‌بندی ۵۰۰ نمانام با ارزش جهان در سال ۲۰۲۳ را ارائه کرده است. این شرکت، ضمن بررسی ۵۰۰۰ نمانام در ۳۸ کشور، باارزش‌ترین نمانام‌های جهان را معرفی کرده است.
در این رتبه‌بندی، آمازون، اپل، گوگل و مایکروسافت در جایگاه اول تا چهارم جای گرفته‌اند. همچنین اسامی سه شرکت آسیایی در میان ده شرکت برتر مشاهده می‌شود.
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/top-brands-2023/

#دارایی_فکری
#برند
#نمانام
#ارزش_نمانام
#فناوری

@IranArenThinkTank
شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۳؛ ایران کشوری با سریع‌ترین صعود در رده‌بندی شاخص جهانی نوآوری طی یک دهه

ترجمه و تدوین: مرضیه شاوردی

شانزدهمین گزارش شاخص جهانی نوآوری (GII 2023)، با عنوان «نوآوری در مواجهه با عدم قطعیت» در تاریخ ۲۷ سپتامبر (۵ مهر) منتشر شد. بر اساس این گزارش، سوئیس، سوئد، ایالات متحده آمریکا، انگلستان و سنگاپور نوآورترین اقتصادهای جهان در سال ۲۰۲۳ هستند و گروهی از اقتصادهای دارای درآمد متوسط، ازجمله ایران، به‌عنوان «سریع‌ترین صعودکنندگان» در رده‌بندی طی یک دهه گذشته شناسایی شده‌اند.
یافته‌های گزارش، حاکی از آن است که با وجود بهبود آرام شرایط اقتصادی پس از همه‌گیری کووید ۱۹، نرخ بهره بالا و درگیری‌های جغرافیایی‌ـ‌ سیاسی باعث ایجاد عدم قطعیت در فضای نوآوری شده است. این عدم قطعیت به‌ویژه در حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر مشاهده می‌شود و ارزش جهانی تأمین مالی از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر طی یک سال گذشته افت شایان توجهی داشته است.

...
برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/gii2023/

#شاخص_جهانی_نوآوری
#اقتصاد_دانش‌بنیان
#سرمایه‌گذاری_خطرپذیر
#Global_Innovation_Index
#GII_2023

@IranArenThinkTank
اعتبار مالیاتی؛ ابزاری جذاب برای ارتقای شدت تحقیق و توسعه در کشور

مرضیه شاوردی

خلاصه اين نوشتار در قالب «سرمقاله» در شماره ۴ زمستان ۱۴۰۲ فصل‌نامه علمی ـ پژوهشی «سیاست علم و فناوری» منتشر شده است.

سرمایه‌گذاری روی تحقیق و توسعه یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای توسعه فناوری و نوآوری در کشورها است. بر اساس گزارش جهانی پیش‌بینی تأمین مالی تحقیق و توسعه ۲۰۲۲، ایالات‌متحده، بیشترین میزان هزینه‌کرد تحقیق و توسعه را دارد؛ ۶۷۹/۴ میلیارد دلار «هزینه‌کرد ناخالص تحقیق و توسعه (GERD)». پس از آن كشورهای چین، ژاپن، آلمان، كره جنوبی و هند قرار دارند. بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲، سهم تحقیق و توسعه ایالات متحده آمریکا از تولید ناخالص داخلی ۳/۰۷ درصد و سهم ایران ۰/۸۵ درصد بوده است و ایران از نظر میزان هزینه‌کرد ناخالص تحقیق و توسعه (۹/۳ میلیارد دلار) در رده ۲۹ جهان قرار گرفته است. 
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/tax-credit/

#اقتصاد_دانش‌بنیان
#هزینه‌کرد_تحقیق_و_توسعه
#قانون_جهش_تولید_دانش‌بنیان
#اعتبار_مالیاتی

@IranArenThinkTank
نگاشت نوآوری‌ها؛ ثبت اختراع‌ها و اهداف توسعه پایدار

✍️ ترجمه و تدوین: مرضیه شاوردی

سازمان جهانی مالکیت فکری، ۲۶ آوریل، روز تأسیس این سازمان، را «روز جهانی مالکیت فکری» نامیده است و هر سال مضمونی را برای این روز انتخاب می‌کند. مضمون سال ۲۰۲۴ «مالکیت فکری و اهداف توسعه پایدار (SDG): ایجاد آینده مشترک با نوآوری و خلاقیت» در نظر گرفته شده است و در این راستا، گزارشی با عنوان «نگاشت نوآوری‌ها؛ ثبت اختراع‌ها و اهداف توسعه پایدار» برای تحلیل ثبت اختراع در حوزه‌های مرتبط با SDGها منتشر شده است که می‌تواند راهنمای سیاست‌گذاران، مخترعان، کارآفرینان و نوآوران در جهت‌دهی سیاست‌ها، برنامه‌ها و پژوهش‌های‌شان به‌منظور کمک به تحقق اهداف توسعه پایدار باشد. 
در این گزارش ۱۰۰ رسته فناوری مجزای مرتبط با SDGها شناسایی شده است که حوزه‌هایی شامل کشاورزی، تجهیزات پزشکی، انرژی تجدیدپذیر و حمل‌ونقل را پوشش می‌دهد. تقریباً یک‌سوم اختراع‌های هم‌خانواده فعال در سراسر جهان (۳۱.۴ درصد) مربوط به SDGها است.

...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/ipday2024/

#روز_جهانی_مالکیت_فکری
#اهداف_توسعه_پایدار
#ثبت_اختراع
#World_IP_Day_2024

@IranArenThinkTank
ورود استارت‌آپ‌ها به عرصه جهانی؛ لازمه بازگشت سرمایه‌گذاری روی توسعه اکوسیستم استارت‌آپی

ترجمه و تلخیص: مرضیه شاوردی

دوازدهمین گزارش اکوسیستم استارت‌آپی (بوم‌سازگان شرکت‌های نوآفرین) به‌تازگی منتشر شده است. شبکه جهانی کارآفرینی با همکاری بنگاه استارت‌آپ ژنوم این گزارش را با تحلیل ۴.۵ میلیون استارت‌آپ در ۳۰۰ اکوسیستم جهانی تدوین کرده است. در این گزارش، اکوسیستم‌های پیشگام جهان، روندهای نوآیند و چالش‌های کلیدی پیش روی کارآفرینان ارائه شده است. بنیان‌گذار و مدیرعامل استارت‌آپ ژنوم در مقدمه این گزارش، ضمن اشاره به فرصت‌های ناشی از هوش مصنوعی و فناوری‌های پاک برای شکل‌گیری و توسعه استارت‌آپ‌ها، بر دو نکته کلیدی دیگر تأکید می‌کند:
1) پیش‌بینی آغاز چرخه رشد جدید در اکوسیستم‌های استارت‌آپی
2) ورود به عصر افزایش مقیاس (اسکیل‌آپ)
...

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید:
https://iranaren.com/gser-2024/



#بوم‌سازگان_شرکت‌های_نوآفرین
#اکوسیستم_استارت‌آپی
#رده‌بندی_جهانی

#GSER_2024

@IranArenThinkTank
GII 2024-RDInet 14030729.pdf
3.1 MB
گزارش شاخص جهانی نوآوری؛ ضرورت تقویت همکاری صنعت و دانشگاه در تحقیق و توسعه

✍🏻 ترجمه و تدوین: مرضیه شاوردی

هفدهمین گزارش شاخص جهانی نوآوری (GII 2024)، با تمرکز بر «کارآفرینی اجتماعی» در تاریخ ۲۶ سپتامبر (۵ مهر) منتشر شد. در این گزارش، از ۷۸ شاخص برای ردیابی روندهای نوآوری جهانی در ۱۳۳ کشور استفاده شده است.
براساس این گزارش، ایران رتبه ۶۴ جهانی و رتبه ۲ منطقه آسیای مرکزی و جنوبی را دارد. رتبه ایران در «مقالات مشترک پژوهش عمومی و صنعت» (که نشان‌دهنده همکاری پژوهشی بین بخش خصوصی و دولتی است) ۸۲ و در «همکاری R&D دانشگاه و صنعت» نیز ۱۲۱ است. براساس این گزارش، یکی از ضعف‌های کشور در مقایسه با دیگر کشورهای گروه درآمدی، همکاری دانشگاه و صنعت در تحقیق و توسعه است.

گزارش پیوست، به‌صورت اختصاصی برای اعضای محترم شبکه ملی مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری کشور تهیه شده است و در آن خلاصه‌‌ای از گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۴ و وضعیت ایران در این شاخص ارائه شده است.

#شبکه_ملی_مدیران_تحقیق_و_توسعه_و_نوآوری
#کافه_ردی‌نت_پلاس
#گزارش_شاخص_جهانی_نوآوری_2024
#ضرورت_تقویت_همکاری_صنعت_و_دانشگاه
#GII_2024

@IranArenThinkTank
2024/11/16 01:51:27
Back to Top
HTML Embed Code: