Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خانم لیلا حسین‌زاده، که پدرش سرتیپ خلبان رحمت‌ حسین‌زاده در جریان جنگ ایران و عراق جانش را فدای میهن کرد، در این ویدیو خطاب به افرادی سخن می‌گوید که برای راهپیمایی اربعین به کشور عراق رهسپار می‌شوند.
🩸او جنایات ارتش عراق در جریان جنگ را یادآوری می‌کند. او می‌گوید اینها را از یاد برده‌اید، اما چگونه اسب ابوالفضل در هزار و چهارصد سال پیش یادتان نمی‌رود؟


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
💢(۱ شهریور روز پزشک) زادروز #پورسینا

در ایران: یکم شهریور، برابر با ۲۳ اوت و همزمان با زادروز پورسینا "روز پزشک" نامگذاری شده است. #پورسینا از مشهورترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان و دانشمندان ایران است که آثارش در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی اهمیت بسیار دارد. وی ۴۵۰ کتاب در زمینه‌های گوناگون نوشته است که معروف‌ترین آنها، کتاب شفا، دانشنامه علمی و فلسفی جامع و کتاب قانون در زمینه علم پزشکی است. او از کودکی به طبیعت، گیاهان و حیوانات علاقه خاصی داشت و اوقات فراغتش را در دشت و صحرا به جستجو و کسب تجربه می‌پرداخت. بدین‌گونه از دوران کودکی به خواص گیاهان دارویی و پزشکی علاقه‌مند شد. از حیث جسمانی، مردی نیرومند بود و به‌ همین خاطر از کار کردن احساس خستگی نمی‌کرد. وی همچنین از لحاظ نیروی ذهنی و تفکر نیز بسیار نیرومند بود، به گونه‌ای که در ۱۸ سالگی توانست بیشتر دانش‌های زمان را فراگیرد.

در آمریکا: ۳۰ مارس، برای بزرگداشت پزشکان و تقدیر از خدمات ارزنده آنها اختصاص داده شده است. در این روز "۳۰ مارس" به‌سال ۱۸۴۲ دکتر لانگ برای نخستین بار داروی بیهوشی "اتر" را در عمل جراحی به‌عنوان بیهوش کننده استفاده کرد و سپس و بیمار پس از به‌هوش آمدن گفت: در زمان جراحی هیچ دردی احساس نکرده است. در ۳۰ مارس سال ۱۹۵۸ مصوبه "بزرگداشت روز پزشکان" توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده به تصویب رسید و در سال ۱۹۹۰ این قانون در مجلس نمایندگان و مجلس سنا نیز معرفی شد. از آن زمان تاکنون ۳۰ مارس در تقویم رسمی آن کشور به‌عنوان روز پزشک نامگذاری شده است.

در ویتنام: برای نخستین بار روز پزشک در تاریخ ۲۷ فوریه سال ۱۹۵۵ جشن گرفته شد و از آن زمان تاکنون، این روز برای بزرگداشت پزشکان در نظر گرفته شده است. نخست وزیر ویتنام در کنفرانس مطبوعاتی‌اش، از برگزاری مراسم ویژه این روز و پروژه تشویق پزشکان جوان برای کار در ۶۲ منطقه محروم خبر داد. وی در آن کنفرانس، وظایف مسئولان و مقامات پزشکی آن کشور را برشمرد و وظایف اصلی آنها را بهبود خدمات پزشکی و درمانی و افزایش سطح آگاهی بیماران عنوان کرد.

در کوبا:  روز ۳ دسامبر که یادآور تولد "کارلوس جوان فینلی" است به‌ روز پزشک اختصاص داده شده است. وی که یک پزشک و دانشمند کوبایی تبار بود، به‌عنوان پیشگام تب زرد در جهان معروف است. او برای نخستین بار در سال ۱۸۸۱ تئوری پشه ناقل تب زرد را عنوان کرد. در بیماری تب زرد، پشه ناقل، بدن فرد را نیش زده و پس از آن با نیش زدن فرد سالم، بیماری را به‌ وی انتقال می‌دهد. این در حالی است که فینلی پشه Aedes را مسئول انتقال ارگانیسم انتقال مولد تب زرد شناسایی کرد و تئوری او منجر به ارائه پیشنهادهایی برای کنترل جمعیت پشه‌ها به منظور شیوه کنترل و جلوگیری از گسترش بیماری شد.

در هند: روز پزشک مصادف با یکم ژوئیه است که به‌دلیل تجلیل از دکتر بیدهان چاندراروی، پزشک افسانه‌ای و دومین وزیر ایالت بنگال غربی نامگذاری شده است. او در تاریخ یکم ژوئیه سال ۱۸۸۲ زاده شد و در همین تاریخ به‌ سال ۱۹۶۲ در ۸۰ سالگی درگذشت. چاندراروی در تاریخ ۴ فوریه ۱۹۶۱ به دریافت بالاترین مدال غیرنظامی این کشور مفتخر شد. این در حالی است که هر سال این روز به مناسبت روز پزشک در هند تعطیل است. وی پزشک برجسته و یکی از مهم ترین مبارزان آزادی هند است که در زندگی بسیار مخاطره‌آمیز خود سرآمد و در حرفه‌اش بسیار ماهر بود. دکتر روی پس از فارغ‌التحصیلی از کالج پزشکی کلکته به‌عنوان معاون آن دانشگاه انتخاب شد و پس از آن به سیاست روی آورد. کمی بعد به‌عنوان وزیر ارشد بنگال‌غربی انتخاب شد و تا پایان زندگی این حرفه را حفظ کرد. بنابراین به‌ همین مناسبت روز تولد او به‌عنوان روز پزشک در هند جشن گرفته می‌شود.


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
اگر می دانستید که یک محکوم به مرگ هنگام مجازات تا چه حد آرزوی بازگشت
به زندگی را دارد، آنگاه قدر روزهایی را که با غم سپری می کنید، می دانستید


حکیم وفیلسوف #پورسینا


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#پورسینا
نه ابوعلی سینا
دانشمندان ایرانی را به اسمه
ایرانی نام ببریم نه عربی

@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
یکم شهریور، روز بزرگداشت حکیم #پورسینا گرامی باد



@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#امروز 💝🌹💝

🌹 به روز فرخ و پیروز :
  #امرداد روز از امرداد ما سال3762 زرتشتی

🌹 #ناهیدشید برابر آدینه جمعه 2 مرداد 1403 خورشیدی

🌹 23 آگوست می 2024 میلادی

#امرداد-بی-مرگی-جاودانگی

🌹#نیایش_کوروش_بزرگ
🌹#ای_اهورا_مزدا
🌹کشورم رو از #دروغ_دشمن_خشکسالی حفظ کن


@iran_sarzamin_tamadon
💝🌻🌼💐🌸🌺🌷🌹💝
#تقویم-تاریخ
#جمعه
☀️ ۲ شهریور ۱۴۰۳ هجرے شمسے
🔥 ۳۷۶۲ زرتشتی
🎄 ۲۳ آگوست (اوت) ۲۰۲۴ میلادے

@iran_sarzamin_tamadon

☀️ رویدادهای #امروز در تقویم خورشیدی:
🔹حاج مخبرالسلطنه والی #جدید آ‌ذربایجان از اروپا وارد تبریز شد. از طرف ستارخان و باقرخان و سایر مجاهدین و مشروطه خواهان استقبال باشکوهی از وی به عمل آمد.(1288ش)
🔸تولد احمد رائض هنرمند گرانقدر میناکاری، مینیاتور و تذهیب (1298ش)
🔹روزنامه طوفان به مدیریت محمد فرخی یزدی با کلیشه سرخ و سبک طرفداری از طبقه رنجبر و دهقان منتشر شد. سردبیری روزنامه را موسوی زاده یزدی عهده دار است (1300ش)
🔸قوام السلطنه رئیس الوزراء به امیرشوکت الملک علم امیر قائنات و سردار معزز بجنوردی مأموریت داد با همکاری قوای قزاق غائله کلنل را خاتمه دهند (1300ش)
🔹شرکت واحد اتوبوسرانی خطوط سریع السیر و (شب رو) تأسیس و به کار انداخت.(1349ش)
🔸سازمان غله اعلام کرد تا پایان مرداد ماه 1356 مجموعاً 520 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است (1356ش)
🔹خاموشی های برق تهران و شهرستانها افزایش یافت و روزانه به طور متوسط سه ساعت برق ها خاموش خواهد شد (1356ش)
🔹درگذشت محقق و مترجم معاصر استاد "محمد پروین گنابادی" (1357ش)




🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔹تولد "آندره شِنْیه" مبارز انقلابی و شاعر برجسته فرانسوی (1762م)
🔸امضای معاهده تاریخی "پراگ" میان دو کشور پروس و اتریش (1866م)
🔹تولد "دِنْگْ شیائو پینْگْ" رهبر پیشین چین کمونیست (1904م)
🔸اعلان جنگ ژاپن به آلمان در جریان جنگ جهانی اول (1914م)
🔹انعقاد قرارداد "عدم تجاوز" میان دولت‌های آلمان نازی و شوروی (1939م)
🔸آزادی پاریس از اشغال آلمان توسط قوای متفقین (1944م)
🔹روز جهانی منع‌ #تجارت برده
🔸روز جهانی #هشتگ

@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
💢ازدواج با محارم, تهمتی ناروا به تاریخ و نیاکان پاک سرشت ما .


@iran_sarzamin_tamadon

دروغ پردازی خاورشناسان زناشویی با خواهر و مادر در ایران باستان
نویسنده: دُکتر علیرضا شاهپور شهبازی

ویرایش و چکیده: خشایار رخسانی
نزدیک به 2500 سال است که گذشته نگارانِ باختر ایرانیان باستان را به زناشویی با خواهر و مادر (محارم) بدنام میکُنند. و این درحالی است که مردم ایران با چنین آیینی بیگانه بوده اند و دات های (قانون های) دینی و کشوری ایران چنین رفتاری را ناروا میدانستند. با اینهمه گُذشته نگاران یونانی یا رومی که با آیین ایرانیان و زبان اوستایی و پهلوی آشنایی نداشته اند از 15 نمونه-ی تاریخی زناشویی با محارم نام بُرده اند، ولی بیشتر همین نمونه های تاریخی یا ریشه در کژبرداشتی (سوتفاهم) از درک آنها از واژگانِ دوپهلویی بوده است که آنها را به گُمراهی بُرده است و یا افسانه هایی هَستند که به سادگی میتوان دروغ بودن آنها را نشان داد و یا اگر براستی نمونه ای هم رخ داده باشد، آن مورد، بازتاب دهنده-ی رفتار یک خودکامه در ناسازگاری با قانون کشور و آیین های پسندیده در میان مردم بوده است که در چهارگوشه-ی جهان میتواند پیش بیایید و هیچ پیوندی با آیین ایرانیان و دین اشو زرتشت ندارد.

از راه بازنگری تاریخ نشان داده شُده است که در دوره-ی اشکانی سوای پذیرفتن یک مورد از زناشویی با محارم که آنهم سیاسی بوده است به چم (یعنی) زناشویی کنیز رومی «موزا» با پسرش فرهادک (فرهاد پنجم) پس از کشتن فرهاد چهارم که تنها انگیزه-ی سیاسی داشته است و نه دینی، دیگر نمونه های زناشویی با محارم بیشتر برآیند کژبرداشتی واژه-یِ یونانی «اَدِلفِه» است که در دوره-یِ یونانگرایی در ایران رسم شده بود و شاهان سلوکی و اشکانی در نوشته هایِ رسمی شان، «همسر» خود را با هدفِ خوشامدگویی (تعارف) «همسر و خواهر» (ادلفه) میخوانده اند به سُخن دیگر، در این دوره ها پاژنام (لقب) شهبانوی کشور «ادلفه» بوده است که «همسر و خواهر» شاه معنی می داده است. برای نمونه، هر کَس که اندکی با تاریخ آشنا باشد، میداند که «لائودیسه» همسر «آنتیوخوس سوم» دختر پادشاه ایرانی، مهرداد یکم و زادۀ پنتوس (در جنوب دریای سیاه) بود و هیچ پیوند نزدیکی، این زن را با «آنتیوخوس» سوم، که پسر «سلوکوس» دوم بود، نمیچسباند. با اینهمه «آنتیوخوس» در کتیبه های خود این «لائودیسه» را «خواهر و همسر» خود خوانده است. و «لائودیسه» هم در کتیبه ای «آنتیوخوس» را «برادر و همسر» خود نامیده است.

اینگونه نوشتارهای کتیبه ای چیزی بیش از خوشامدگویی (تعارف) نیست و تنها جنبه-ی تشریفاتی داشته است، به این چم (یعنی) در دربار سلوکییان شهبانو از فردات های (امتیازهای) دختر شاه و فردات های زن شاه برخوردار میشده است.

نمونه دیگر داستانِ گشتاسپ در شاهنامه است ک برپایه-یِ یک داستان پهلوانی از پَهَلویِ اشکانی است. در داستان «ایادگار زریران»، از زن گشتاسپ به نام «همسر و خواهر» او نام برده شده است. این نهش (وضع) با توجه به اشکانی بودن زمان سُرودن «ایادگار زریران» بسیار فهمیدنی است، چه در آن زمان زبانزدها (اصطلاح ها) و واژگانِ یونانی رایج بوده و واژه-ی یونانی «خواهر و همسر» برای «شهبانو» رواج داشته است، بدون این که شهبانویِ یک پادشاه خواهر یا همسر او نیز بوده باشد.

رویهم رفته، ریشه-ی کژبرداشتی (سوتفاهم) زناشویی با محارم در ایران باستان را باید در درک نادُرُست از یک واژه-ی اوستایی به نام «خُوَئیت وَدَثَه» (پهلوی: خوئیتوک دس) جُستجو کرد که در آغاز به چم (معنی) زناشویی با خویشاوندان بوده است

ولی سپس تر این واژه بدست برخی از موبدان زرتُشتی در پایان و پس از دوره-ی ساسانی و با هدف سیاسی یا ترس از ناپدید شُدن همبودگاه های (جامعه های) کوچک زرتشتی در میان ترسایان (مسیحیان) و مسلمانان به «زناشویی با محارم» واگردانده شُده است. واژه-ی «خُوَئیت وَدَثَه» یک واژه از زبان اوستایی است که چم (معنی) زناشویی با خویشاوندان را دارد، (همانند دختر عمو پسر عمو دختر دایی پسر دایی… ) ولی با اینهمه نه در اوستای کُهن و نه در گات های اشو زرتشت هیچ اشاره ای به این واژه نشده است. و زرتُشتیان با این واژه تا پایان دوره-ی ساسانی بیگانه بوده اند. نُخستین باری که با واژه-ی «خُوَئیت وَدَثَه» برمیخوریم در اوستای نوین در یسنای سیزدهم، بند ۲۸ است که در دوران ساسانی گردآوری شُد و برداشت تفسیر کُنندگان اوستا از این واژه «انجام کار نیک» بوده است بدون اینکه سرشت این «کار نیک» را روشن کُنند. سپس تر در پایان دوران ساسانی موبدانی که با زبان اوستایی آشنایی داشتند در هنگام برگردانِ اوستا به زبان پهلوی برای روا کردن آیین زناشویی با محارم، در تفسیر هایی که از اوستا بند 4 یسنای 44 میکردند، میکوشیدند که چنین برداشت های نادُرُستی را به آن بیافزایند...



@iran_sarzanin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این فیلم و دیدی و دلت به درد نیومد
به آدم بودنت شک کن رفیق


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#امروز 💝🌹💝

🌹 به روز فرخ و پیروز :
  #دیـبهـآذر روز از امرداد ما سال3762 زرتشتی

🌹 #کیوان-شید برابر شنبه 3 مرداد 1403 خورشیدی

🌹 24 آگوست می 2024 میلادی

#دیـبهـآذر-آفریدگار

🌹#نیایش_کوروش_بزرگ
🌹#ای_اهورا_مزدا
🌹کشورم رو از #دروغ_دشمن_خشکسالی حفظ کن


@iran_sarzamin_tamadon
💝🌻🌼💐🌸🌺🌷🌹💝
#تقویم-تاریخ
#شنبه
☀️ ۳ شهریور ۱۴۰۳ هجرے شمسے
🔥 ۳۷۶۲ زرتشتی
🎄 ۲۴ آگوست (اوت) ۲۰۲۴ میلادے

#iran_sarzamin_tamadon

☀️ رویدادهای #امروز در تقویم خورشیدی:
🔹رشید السلطان و حسین خان لله دو نفر از اعضاء کمیته مجازات بامداد امروز در میدان توپخانه به دار مجازات آویخته شدند. به دنبال اعدام این دو نفر مردم تهران ابراز احساسات و شادمانی نموده مجازات بقیه اعضای کمیته را خواستار شدند (1297ش)
🔸حسن مستوفی رئیس الوزراء در سعدآباد حضور یافته از سمت خود کناره گیری نمود ولی شاه استعفای او را نپذیرفت.(1305ش)
🔹افتتاح ورزشگاه "امجدیه" در تهران (1318ش)
🔸اشغال ایران توسط متفقین در جریان جنگ جهانی دوم (1320ش)
🔹سپیده دم امروز قوای شوروی از شمال و مشرق و قوای انگلستان از جنوب، کشور ایران را مورد حمله زمینی، هوائی و دریائی قرار دادند. در همان لحظات اول، سفیر کبیر شوروی و وزیر مختار انگلیس در منزل علی منصور نخست وزیر حضور یافته طی یادداشتی حمله قوای خود را به کشور ما اعلام نمودند (1320ش)
🔸علی منصور نخست وزیر به اتفاق جواد عامری کفیل وزارت امور خارجه در کاخ سعدآباد حضور یافته رضاخان را از حمله دو کشور شوروی و انگلیس به خاک ایران مطلع ساختند و بلافاصله جلسه فوق العاده هیئت وزیران در کاخ سعدآباد با حضور رضاشاه تشکیل شد و موضوع حمله به ایران و نقض بیطرفی مورد بحث و مذاکره قرار گرفت و راه حل هائی برای جلوگیری از بحران ارائه شد (1320ش)
🔹جواد عامری کفیل وزارت امور خارجه به اتفاق اسمیرنوف سفیر کبیر شوروی و سر ریدرز بولارد وزیر مختار انگلیس در سعدآباد با رضاشاه ملاقات کردند. نمایندگان دو کشور صریحاً اعلام نمودند علت حمله به ایران وجود عده زیادی از اتباع آلمانی در ایران می باشد (1320ش)
🔸فوران نفت از چاه نفت شماره 5 البرز قم در عمق 2700 متری (1335ش)
🔹یک چاه تازه نفت در کرمانشاه کشف شد.(1337ش)
🔸بین ایران و مصر پس از ده سال قطع رابطه مجدداً روابط سیاسی برقرار شد و طرفین با یکدیگر سفیر مبادله نمودند.(1349ش)
🔹در فیروزکوه سیل مهیبی جاری شد و خسارات جانی و مالی زیادی وارد کرد.(1349ش)
🔸دکتر علینقی کنی دبیر کل حزب مردم در یک میتینگ به شدت دولت هویدا را مورد انتقاد قرار داد (1350ش)
🔹در برخورد یک اتوبوس و تانکر آب در جاده شاهرود-سبزوار 21 مسافر کشته شد (1355ش)
🔸عملیات اورامانات در شرق اورامانات (1360ش)
🔹آغاز نخستین دوره مذاکرات صلح بین ایران و عراق با نظارت سازمان ملل متحد (1367ش)
🔹درگذشت بیت‌الله عباسپور ، ورزشکار برجسته پرورش اندام ایران (1394ش)
🔸درگذشت ناصر خویشتن‌دار، دوبلور و گوینده پیشکسوت (1396ش)



🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔸تولد پی یر کوری دانشمند و فیزیکدان فرانسوی (1859م)
🔹درگذشت "شارْلْ سِنْت بوو" ادیب و منتقد برجسته فرانسوی (1869م)
🔸مرگ "لئو پولْدْ بیسْمارْکْ" صدراعظم پروس معروف به "صدر اعظم آهنین" (1898م)
🔹مرگ "فردریک نیچه" فیلسوف شهیر آلمانی و واضع نظریه ابرمرد (1900م)
🔸آغاز قیام "دیوار ندبه" در بیت‌المقدس (1929م)
🔹روز ملی و استقلال "اوکراین" از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
🔸لاک و مهر شدن ساختمان حزب کمونیست در مسکو در پی تحولات شوروی (1991م)
🔹روز جهانی #موسیقی‌ عجیب‌وغریب


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#امروز 💝🌹💝

🌹 به روز فرخ و پیروز :
  #آذر روز از امرداد ما سال3762 زرتشتی

🌹 #مهر-شید برابر یکشنبه 4 مرداد 1403 خورشیدی

🌹 25 آگوست می 2024 میلادی

#آذرـآتش

🌹#نیایش_کوروش_بزرگ
🌹#ای_اهورا_مزدا
🌹کشورم رو از #دروغ_دشمن_خشکسالی حفظ کن


@iran_sarzamin_tamadon
💝🌻🌼💐🌸🌺🌷🌹💝
#تقویم-تاریخ
#یکشنبه
☀️ ۴ شهریور ۱۴۰۳ هجرے شمسے
🔥 ۳۷۶۲ زرتشتی
🎄 ۲۵ آگوست (اوت) ۲۰۲۴ میلادے


@iran_sarzamin_tamadon

☀️ رویدادهای #امروز در تقویم خورشیدی:
🔹باقر کاظمی وزیر امور خارجه برای حضور در جلسه جامعه ملل به صوب اروپا عزیمت نمود. در غیاب وی علی سهیلی به کفالت وزارت خارجه معرفی شد. علت حضور وزیر امور خارجه در جلسه جامعه ملل برای جوابگوئی به دادخواست و شکایت دولت عراق از دولت ایران پیرامونی مسائل مرزی دو کشور بود.(1313ش)
🔸تولد مرتضی ممیز ، گرافیست برتر ایران (1315ش)
🔹افتتاح راه آهن سراسری ایران: آئین گشایش راه آهن سراسری انجام گرفت. هزینه راه آهن جمعاً ده میلیارد و یکصد میلیون ریال اعلام شده است.(1317ش)
🔸ساعد از نخست وزیری استعفا داد ولیکن مجلس شورای ملی دوباره به او رأی اعتماد داد.(1323ش)
🔹آیت‌الله کاشانی رئیس مجلس شورای ملی به عزم زیارت بیت‌الله به صوب بیروت عزیمت نمود. عده کثیری از مردم آیت‌الله را تا فرودگاه مشایعت کردند.(1331ش)
🔸به پیشنهاد وزیر دارایی و تصویب‌نامه هیئت وزیران، علی اصغر ناصر به سمت مدیرکل بانک ملی ایران انتخاب گردید. ناصر قبل از این سمت نماینده ایران در بانک بین المللی ترمیم و توسعه بود و قبل از آن در سمت‌های قائم‌مقام و کفیل بانک ملی انجام وظیفه می‌کرد (1332ش)
🔹اولین کشتی حامل نفت خام عازم آرژانتین شد.(1344ش)
🔸اراضی عباس آباد تهران از متری 150 تا 800 ریال قیمت گذاری شد (1349ش)
🔹هیئت سرمایه داران ژاپنی برای یک سری مذاکرات اقتصادی و تجاری وارد تهران شدند (1351ش)
🔸مجلس سنا لایحه حکومت نظامی را که به تصویب مجلس شورای ملی رسیده بود برای اصفهان تصویب کرد (1357ش)
🔹صدور قطعنامه 620 شورای امنیت علیه کاربرد سلاح شیمیایی توسط عراق (1367ش)
🔸درگذشت "مهدی اخوان ثالث" #شاعر معاصر (1369ش)
🔹زادروز #داراب یکی از شخصیت‌های باستانی شاهنامه
🔸زادروز #کوروش به روایتی که بازم معتبر نیست
🔹شهریور روز، جشن #شهریورگان
🔸روز #کارمند




🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔹تولد "ژرژ ژاک دانتون" یکی از رهبران انقلاب فرانسه (1759م)
🔸درگذشت "ویلیام هِرْشِل" ریاضی‏دان و منجم برجسته آلمانی (1822م)
🔹روز ملی و استقلال "اروگوئه" از استعمار اسپانیا (1825م)
🔸درگذشت "مایْکِل فارادِی" دانشمند بزرگ انگلیسی (1867م)
🔹مرگ "هانری بِکْرِل" فیزیک‏دان فرانسوی و کاشف رادیو اکتیویته (1908م)
🔸حمله نیروهای شوروی و انگلیس به ایران در جریان جنگ جهانی دوم (1941م)
🔹تسلیم رومانی به متفقین و اعلان جنگ به آلمان در جریان جنگ جهانی دوم (1944م)
🔸درگذشت "سینکْلِر لوئیز" رمان‌نویس معروف امریکایی (1951م)
🔹روز استقلال "روسیه سفید" (بلاروس) از اتحاد جماهیر شوروی سابق (1991م)
🔸روز یادبود نسل‌کشی مردم مسلمان روهینگیا (2016م)


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
چلیپا #صلیب شکسته یا #گردونه_مهر_ایرانی .



 @iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
💢 چلیپا #صلیب شکسته یا #گردونه_مهر ایرانی .

@iran_sarzamin_tamadon
صلیب ایرانی به دیواره عظیم نقش رستم گفته می‌شود که در آن ۴ عدد صلیب به ارتفاع بیش از ۶۰ متر در دیواره کوه حک و تراشیده شده‌است. صلیب که عربی شده چلیپا می‌باشد سمبل و تندیس خورشید و مهرپرستی بوده‌است. نشانه های از اینگونه علایم بر روی قبرها نیز مشاهده شده است صلیب شکسته که قدمت آن به حدود ۶ هزار سال پیش برمی گرددو نمونه هایی آن در غرب ایران و در تمدن سند نیز پیدا شده‌است نشانه حوزه تمدن میترا است.
ایرانیان قدیم به تجربه یافته بودند که خورشید - آب - باد و زمین عامل و سبب ایجاد و رویش ها است این 4 عامل از عوامل خلق کننده هستند و بنا براین برای آنها تقدس قایل بودند در این میان خورشید تقدس خاصی یافت.

مردم برای خورشید شکل ها و نمادهای مختلفی ساختند که از میان آنها می توان به دایره ای که 4 بازو یا 4 دسته بشکل صلیب داشت و یا علامت+ و یا علامت X از جمله آیکونهای خورشیداشاره نمود.

آرامگاه داریوش بزرگ:
یکی از چلیپا های چهارگانه آرامگاه داریوش بزرگ است گوری صخره‌ای در کوه نقش رستم که در بلندای ۲۶ متری از تراز زمین جای گرفته‌است، همانند چلیپایی است با بلندای ۲۲ متر که پهنای هر یک از بازوهای آن، ۱۰٫۹۰ متر است


#بن_مایه_ها : ...#حسن_پیرنیا، ایران باستان
....رستم‌پور، سالومه، مهرپرستی در ایران هند و روم، انتشارات خورشیدآفرین (۱۳۸۲) .

🔥پاینده و جاوید باد نام ایران
در سایه سار همبستگی اقوام ایران زمین این کهن دیار اهورایی
خرد و اندیشه نگهدارتان


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
💢 نشان های ماندگار در #ایران_باستان و حال حاظر

@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
🔥ایران سرزمین تمدن🔥
💢 نشان های ماندگار در #ایران_باستان و حال حاظر @iran_sarzamin_tamadon 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
❇️نشان های ماندگار در ایران


@iran_sarzamin_tamadon

#گردونه_مهر

یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین نشان‌های موجود در جوامع بشری که ماندگاری عجیبی در تمدن ایران داشته است؛ این نشان از هزاران سال پیش در میان مردم گوناگون جهان ایرانی جای داشته و تا سده های بعد از #اسلام هم محبویت خود را حفظ کرده است.

شوربختانه خیلی از ما این نشان زیبا را با نام‌هایی مانند نماد نازی‌ها و یا صلیب شکسته می‌شناسیم که نام‌های نادرستی هستند. اینچنین می‌نماید که این نشان، نماد عناصر چهار گانه بوده است اما فرضیات گوناگونی درباره آن مطرح شده است.

#فروهر

نشانی زیبا که از دوران باستان به جا مانده و این روزها به فَروَهَر مشهور شده است. درباره این نشان، گفته‌ها و پژوهش‌های زیادی انجام گرفته است. برخی این نشان را نمادی از «اندیشه نیک»، «گفتار نیک» و «کردار نیک» معرفی می‌کنند و برخی دیگر آن را نشان رسمی #هخامنشیان می‌دانند.


نشان #فروهر از نظر هنری بسیار قابل توجه است چرا که هنرهای اقوام گوناگون در شکل گیری آن نقش داشته اند و در #تخت_جمشید به کمال خود رسیده، به طوری که تبدیل به یکی از زیباترین نشان‌ها از نظر هنری در جهان باستان شده است. این نشان در میان ایرانی فرهنگان امروز هم جایگاه ویژه‌ای دارد و آن را نمادی از هویت #فرهنگی خود می‌دانند.


#سرو

سرو، یکی از نمادهای محبوب #ایرانیان که پایداری خاصی در هنر ایرانی داشته است. سرو، نماد آزادگی است و واژه ایران هم پیوند آشکاری با آزادگی دارد؛ همانطور که در شاهنامه می‌خوانیم: «از ایرانم از شهر آزادگان». نماد سرو در دوران باستان از جمله در تخت جمشید راست قامت ترسیم شده اما رفته رفته حالت خمیده گرفته و در آثار هنری از جمله نقش برجسته‌ها، نقاشی‌ها، فرش‌ها و حتی اشعار جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است.

#شیر_و_خورشید

یکی از مشهورترین نشان‌های ایران که به شیر و خورشید معروف است. این نشان زمان تقریبا زیادی نماد ایران بوده است و به نظر می‌رسد از دوران صفویه در درفش رسمی ایران جای گرفت. هم شیر و هم خورشید به صورت جداگانه و گاهی به همراه یکدیگر از دوران باستان در آثار هنری ایران مورد توجه بوده‌اند اما تعبیرهای گوناگونی از آنها در طول تاریخ شده است.



@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
#امروز 💝🌹💝

🌹 به روز فرخ و پیروز :
  #آبان روز از امرداد ما سال3762 زرتشتی

🌹 #مه-شید برابر دوشنبه 5 مرداد 1403 خورشیدی

🌹 26 آگوست می 2024 میلادی

#آبان_آبها

🌹#نیایش_کوروش_بزرگ
🌹#ای_اهورا_مزدا
🌹کشورم رو از #دروغ_دشمن_خشکسالی حفظ کن


@iran_sarzamin_tamadon
💝🌹🌻🌼💐🌸🌺🌷💝
#تقویم-تاریخ
#دوشنبه
☀️ ۵ شهریور ۱۴۰۳ هجرے شمسے
🔥 ۳۷۶۲ زرتشتی
🎄 ۲۶ آگوست (اوت) ۲۰۲۴ میلادے

@iran_sarzamin_tamadon

☀️ رویدادهای #امروز در تقویم خورشیدی:
🔹روز بزرگداشت و تولد "محمد بن زکریای رازی" دانشمند نامدار جهان اسلام (244ش)
🔸جلسه فوق العاده هیئت دولت با حضور رضاخان تشکیل شد.(1320ش)
🔹محمدعلی فروغی (ذکاء الملک) که قریب شش سال مغضوب و دور از کارهای سیاسی به سر می برد به کاخ سعدآباد احضار و مقام ریاست دولت به او پیشنهاد شد. فروغی بدون هیچ قید و شرطی نخست وزیری را پذیرفت و اولین جلسه هیئت وزیران کابینه قبلی با حضور رضاخان تشکیل شد و پس از مشورت با شورای عالی نظام چنین اتخاذ تصمیم شد که از هر گونه عملیات مقاومتی خودداری شود و دولت ایران ترک مخاصمه را به اطلاع شوروی و انگلستان برساند (1320ش)
🔸به تصمیم دولت کلیه کارمندانی که به سن شصت سال رسیده‌اند و یا سی سال تمام سابقه خدمت دارند بازنشسته شدند.(1337ش)
🔹وزارت آب و برق یک قرارداد 380 میلیون ریالی با دولت چک اسلواکی برای خرید و نصب 47 دستگاه دیزل ژنراتور برق منعقد نمود (1349ش)
🔸عباس علی خلعتبری وزیر امور خارجه در رأس یک هیئت عازم کابل شد (1353ش)
🔹رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای جمهوری عربی یمن وارد تهران شد (1354ش)
🔸مجلس سنا طی دو جلسه برنامه دولت #جدید را مورد بررسی قرار دادند و مجموعاً 8 سناتور سخن گفتند و سرانجام مجلس سنا به دولت آموزگار و برنامه اش رأی اعتماد داد.(1356ش)
🔸استعفای دولت "جمشید آموزگار" و تشکیل دولت عوام فریب "جعفر شریف‏ امامی": دولت دکتر جمشید آموزگار دبیر کل حزب واحد رستاخیز سقوط کرد و شاه استعفای او و وزیرانش را قبول کرد (1357ش)
🔹شریف امامی از شاه اختیارات کامل گرفت و قرار شد شاه در امور کشور مداخله نکند (1357ش)
🔸شریف امامی نام دولت خود را «آشتی ملی» نهاد (1357ش)
🔹تغییر #تاریخ شاهنشاهی به سال هجری شمسی: به دستور جعفر شریف امامی (نخست وزیر) تاریخ مجدداً به هجری شمسی تبدیل شد و #تاریخ شاهنشاهی ملغی گردید (1357ش)
🔸اعلام ملی شدن کلیه #معادن کشور (1359ش)
🔸درگذشت استاد علی اکبر کاوه؛ خوشنویس برجسته معاصر (1369ش)
🔹درگذشت #داوودرشیدی ، هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما، زاده 25 تیر 1312 در تهران (1395ش)
🔸روز #داروسازی




🎄 رویدادهای مهم امروز در تقویم میلادی:
🔸استفاده از سلاح "توپ" برای اولین بار در جنگ بین انگلستان و فرانسه (1346م)
🔹درگذشت "آنتوان فان لیونهوک" دانشمند هلندی و مخترع میکروسکوپ (1723م)
🔸تولد "آنْتوان لاوازیه" شیمی‏دان معروف فرانسوی (1723م)
🔹تصویب اعلامیه حقوق بشر و شهروند در جریان انقلاب کبیر فرانسه (1789م)
🔸تولد "ژول رومَن" ادیب و نویسنده معروف فرانسوی (1885م)
🔹قتل‌عام خونین ارامنه در امپراتوری عثمانی به فرمان امپراتور آن کشور (1896م)
🔸مرگ "ویلیام جِیمز" فیلسوف و روانشناس برجسته امریکایی (1910م)
🔹روز جهانی #سگ حیوانی وفادارتر از بعضی انسانها

@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥


🔴۵ شهریور روز بزرگداشت زکریای رازی و " روز داروسازی "

💠ابوبكر محمدبن‌ زكريای رازی 
(زاده ۶ دی ۲۴۳ش در «ری» -- درگذشته سال ۹۳۰م ) دانشمند پزشكی، شيمی، رياضی، نجوم و فلسفه

او از پايان دوران جوانی نيمی از سال را در بغداد و نيم ديگر را در زادگاهش ری، كه به آن دلبستگی فراوان داشت می‌گذرانيد.

كتاب مهم و معروفش در دانش پزشكی را به‌نام منصور سامانی حاكم ری كرد و عنوان «طب منصوری» بر آن گذارد كه نخست در ۱۰ جلد به لاتين و سپس ساير زبانهای اروپايی ترجمه شده است. كتاب مهم ديگر او در پزشكی «الحاوی» عنوان دارد كه به‌صورت دائرة‌المعارف نوشته شده و همه اطلاعات پزشكی آن زمان در آن گرد‌آوری شده است.
در سده سیزدهم میلادی در اروپا برای ترجمه کتاب الحاوى که سى‌هزار صفحه است، بيست سال وقت صرف شد.

رازی در بغداد رياست بيمارستان «مقتدری» را برعهده داشت. در طول توقف او در ری و بغداد، بيماران و پژوهشگران و دانشجويان پزشكی از سراسر جهان برای درمان و كسب فيض و دريافت پاسخ پرسش هايشان به ديدار او می‌شتافتند. كشف آبله و آبله‌مرغان و مشخص كردن تفاوت آنها از یکدیگر در دانش پزشكی، به‌نام وی ثبت شده است.

بسياری از واژگانی كه او در علم شيمی بكار برده است جهانی شده‌اند از جمله واژه شيمی كه از «كيميا» و الكل كه از «الكحل» گرفته شده‌اند، رازی در كتابهای خود به‌كار گرفته است.
در دانش شيمی، رازی نخستين دانشمندی بود كه شيمی آلی (ارگانيك) را از شيمی معدنی (غيرارگانيك) جدا ساخت و درباره شيمی و واكنش‌های شيميايی چند اثر به زبانی بسيار ساده نوشت كه مهمترين آنها «اسرار» است. رازی كاشف چند اسيد از جمله اسيد سولفوريك است كه آنها را جهت مخالف بازها قرار داده و واكنشن‌های شيميايی را كه به تهيه الكل كه يك باز است منجر مي‌شود به‌دقت شرح داده است.

دويست كار علمی به‌نام رازی ثبت است و در مقايسه با ساير دانشمندان ايرانی، رازی را می‌توان همتراز ابن‌سينا خواند.
  بسياری از پژوهشگران تاريخ علوم، زادروز رازی را ۲۷ دسامبر اعلام داشته‌اند. در اين روز "ششم دی‌ماه" در سال ۱۳۴۳ به مناسبت يازدهمين سده تولد رازی، مراسمی باشكوه در ايران برگزار شد و با اين كه قبلا بسياری از مدارس، بيمارستانها و خيابانها در ايران به‌نام رازی نامگذاری شده بود، شمار اين اماكن به‌نام او دو برابر شد.
بشیر در این زمان بیشتر مدیون کشف رازی یعنی الکل می‌باشد به خاطر کرونا که همه اجسام رو ضد عفونی کنند

رازی به ادیان ابراهیمی اعتقادی نداشت و کتابهای در این زمینه هم نگا شته بود و مورد نفرت علما و روحانیون بود و با کتابهای خود ش اینقدر کوفتند تا در اواخر عمر نابینا شد روانش شاد یادش جاوید باد


@iran_sarzamin_tamadon
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥💥💥
2024/09/22 23:29:04
Back to Top
HTML Embed Code: