Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«بدون در نظر گرفتن نقش کلیدی کشاورزان در مدیریت منابع آب، هیچ راهکاری در راستای حل مشکلات فزاینده بخش آب در سراسر جهان، موفق نخواهد بود.»

بخشی از سخنان کاوه مدنی، رئیس موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل، در جلسه استماع کمیته محیط زیست و توسعه پایدار مجلس عوام کانادا

🇨🇦 @kavehMadani
78👍31👏8🔥3🤔1
‼️آخر و عاقبت درخت‌کاری کورکورانه

▪️گزارش جدید مؤسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که آتش‌سوزی‌های گسترده و مکرر به همراه برخی دیگر از تغییرات ناشی از فعالیت‌های انسانی و تغییرات اقلیمی بسیاری از جنگل‌ها را از مخازن جذب کربن به منابع عظیم انتشار کربن تبدیل کرده‌اند. این تغییرات، نه تنها بسیاری از سیاست‌های فعلی کاهش کربن را که عمدتاً بر کاشت درختان تمرکز دارند، ناکارآمد می‌سازد بلکه درخت‌کاری را به عامل افزایش خطر آتش سوزی و انتشار بیشتر کربن تبدیل می‌کند.

▪️برای مقابله با این چالش، استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای شناسایی و مدیریت مناطق پرخطر توصیه شده است. نویسندگان این گزارش معتقدند که با تغییر رویکرد فعلی و تصمیم‌گیری برای کاشت یا حذف درختان با لحاظ وضعیت پویا و قابل تغییر زیست‌بوم‌های جنگلی می‌توان از تبدیل جنگل‌ها به منابع کربن جلوگیری و به حفظ نقش کلیدی آنها در مقابله با گرمایش زمین کمک کرد.

🔗اطلاعات بیشتر درباره این گزارش:
https://unu.edu/inweh/news/frequent-large-scale-wildfires-are-turning-forests-carbon-sinks-super-emitters

🔗لینک دانلود مقاله:
https://collections.unu.edu/eserv/UNU:10167/UNU-INWH-Policy-Brief-Wildfire-May-2005.pdf

🇺🇳 @KavehMadani
👍8228🤔12👏10👎5
Forwarded from آب‌راه
📌گزارش جدید مؤسسه آب، سلامت و محیط زیست سازمان ملل هشدار می‌دهد که برخی جنگل‌ها به جای جذب کربن، اکنون به منابع انتشار آن تبدیل شده‌اند📌
♦️#افزایش_دما، #خشکسالی، آفات و آتش‌سوزی‌های گسترده موجب شده‌اند تا جنگل‌هایی مانند مناطق بوریال در قطب شمال، بخش‌هایی از آمازون و استرالیا حجم زیادی کربن آزاد کنند.

♦️این گزارش تأکید می‌کند که سیاست‌های فعلی بازارهای کربن، از جمله پروژه‌های #درختکاری، هنوز بر پایه فرضیات ایستا بنا شده‌اند و اغلب دوام و خطرات محیطی را نادیده می‌گیرند.

در این راستا، استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای پایش وضعیت جنگل‌ها، #رطوبت_خاک، #تراکم_پوشش_گیاهی و پیش‌بینی خطر #آتشسوزی، به‌عنوان راه‌حلی حیاتی پیشنهاد شده است. این داده‌ها می‌توانند به تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد، طراحی سیاست‌های دقیق‌تر و جلوگیری از زیان‌های گسترده کمک کنند.

کاوه مدنی، مدیر این موسسه، می‌گوید:
«جنگل‌ها متحدان قدرتمند ما در برابر تغییراقلیم‌اند، در صورتی که آن‌ها را به‌عنوان سامانه‌هایی زنده و پویا مدیریت کنیم. با تلفیق داده‌های ماهواره‌ای و مدیریت فعال، می‌توانیم از از بین رفتن دهه‌ها پیشرفت در کاهش کربن جلوگیری کنیم.»
@lifecanals
👍8935👏14🤬2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انرژی هسته‌ای به دلایل تاریخی درست و غلط در جهان بسیار بدنام است اما می‌تواند نقشی مهم در نجات انسان‌های گرفتار گرمایش زمین داشته باشد.

☢️ @KavehMadani
👏86👍5130👎4😁1
472😢49👍17👏7👎3😱1🤬1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
من فقط ۶ سالم بود!
🕊️ @KavehMadani
231👏21😢13👍10
گفت‌وگوی تلویزیونی کاوه مدنی، رئیس موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد درباره معضل جهانی ورشکستگی آبی

🔗 https://youtu.be/L0cv_SB-U2I

#ورشکستگی_آبی

📺 @KavehMadani
64👏17👍3🤬1
🚨گزارش جدید دانشگاه سازمان ملل متحد: آبیاری به بهبود تغذیه کودکان کمک می‌کند، اما به قیمت از بین بردن منابع آبی!

موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد (UNU-INWEH) در گزارشی تازه، به ابهامی توسعه‌ای اشاره می‌کند که سیاست‌گذاران را با چالشی اساسی روبرو کرده است:

تحلیل داده‌های بیش از ۷۰٬۰۰۰ خانوار در ۲۶ کشور با درآمد کم و متوسط نشان می‌دهد که توسعه آبیاری بیشترین تأثیر مثبت را بر تنوع غذایی کودکان در مناطق دچار تنش آبی دارد—یعنی جایی که منابع آب تجدیدپذیر برای پشتیبانی از آبیاری پایدار، ناکافی است.

در مقابل، در مناطق پرآب، آبیاری اغلب در خدمت تولید محصولات صادرات‌محور است و سود چندانی برای بهبود وضعیت تغذیه محلی ندارد.

این گزارش، بر ضرورت طراحی سیاست‌هایی تأکید دارد که در عین حساسیت به تغذیه، واقع‌بینانه، متناسب با ظرفیت‌های محیطی، و همراه با مشارکت ذی‌نفعان محلی باشند—تا توسعه آبیاری، در خدمت پایداری و عدالت باشد.

لینک دانلود گزارش:
🔗 https://collections.unu.edu/eserv/UNU:10199/UNU-INWEH_Policy_Brief_Irrigation_Marc_Muller_June2025.pdf

📄 لینک خبر اصلی:
🔗 https://unu.edu/inweh/news/another-development-paradox-irrigation-improves-child-nutrition-most-where-water-least

🍽️ @KavehMadani
46👏8👍4
گزارش جدید موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد درباره رابطه توسعه آبیاری و بهبود تغذیه کودکان

🔗 https://collections.unu.edu/eserv/UNU:10199/UNU-INWEH_Policy_Brief_Irrigation_Marc_Muller_June2025.pdf

اطلاعات تکمیلی
🔗 https://www.tgoop.com/KavehMadani/3274

🗞️ @KavehMadani
57👍10👏1
هشدار کارشناس ارشد سازمان ملل درباره لزوم بازنگری فوری نحوه حکمرانی و سیاست‌گذاری آب در سطح جهان

مدیر موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد نسبت به «ورشکستگی آبی» در مقیاس جهانی هشدار داد و بر لزوم بازنگری فوری در نظام حکمرانی منابع آب تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد که بدون اصلاحات ساختاری و مشارکت واقعی جوامع، مقابله با بحران‌های مرتبط با آب، اقلیم و امنیت غذایی ممکن نخواهد بود.

لینک گزارش مشروح به زبان انگلیسی:
🔗 https://shorturl.at/jEjfM

🇺🇳 @KavehMadani
82👍25👏3
2025/07/14 01:58:42
Back to Top
HTML Embed Code: