Telegram Web
Forwarded from انصاف نیوز
کاوه مدنی: بزرگ‌ترین نگرانی‌ام فرسودگی اجتماعی ایران است

کاوه مدنی در گفتگویی اسکایپی با انصاف نیوز به بهانه‌ی سال جدید، درباره‌ی مهم‌ترین نگرانی‌اش برای پنج سال آینده‌ی ایران سخن گفت.

سوال معمولِ رسانه‌ها در این موقع از سال درباره‌ی تصویر سال جدید است اما انصاف نیوز آینده‌ی دورتر را مورد سوال قرار داده. مهم‌ترین نگرانی کاوه مدنی برای پنج سال آینده ایران «فرسودگی» بود.

کاوه مدنی در ابتدای مصاحبه، عید نوروز را به ایرانی‌های سراسر جهان تبریک گفت و آرزو کرد که سال ۱۴۰۴ سالی شیرین‌تر، شادتر و و سلامت‌تر برای همه‌ی مردم باشد و خبرها و خاطره‌های بهتری را برای مردم ایران به همراه بیاورد.

بخشی از متن:

👈🏻 مهم نیست چه کسی در راس کار باشد یا دولت چه جهتی داشته باشد حتی مهم نیست که جمهوری اسلامی باشد یا نباشد جامعه‌ای که دچار خستگی یا فروپاشی اجتماعی می‌شود جامعه‌ای نیست که بتواند ارکان مختلف خود را کنار هم بیاورد، بتواند نهادهای خود را احیا کند و بتواند در برابر فشارها مقاومت کند. این نگرانی من است.

👈🏻به هر حال من نگران خستگی ایران و جامعه‌ی ایرانم. وقتی فروپاشی‌ای رخ می‌دهد آدم‌ها به عقب نگاه می‌کنند و می‌گویند «اِ! همه‌ی نشانه‌ها که وجود داشت! در اقتصاد، محیط زیست و…» هیچکس نمی‌تواند مکان و زمان را پیش‌نمایی و پیش‌بینی کند.

شاید این سیستم با همین مشکلات و خستگی سال‌های سال دوام بیاورد و شاید تا ۵ سال دیگر هم دوام نیاورد. این بی‌برنامگی، همین که منابع و اجتماعمان را خسته کرده‌ایم و همه‌ی آنچه داشتیم را از بین برد‌ه‌ایم.

متن کامل
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«بدون در نظر گرفتن نقش کلیدی کشاورزان در مدیریت منابع آب، هیچ راهکاری در راستای حل مشکلات فزاینده بخش آب در سراسر جهان، موفق نخواهد بود.»

بخشی از سخنان کاوه مدنی، رئیس موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل، در جلسه استماع کمیته محیط زیست و توسعه پایدار مجلس عوام کانادا

🇨🇦 @kavehMadani
‼️آخر و عاقبت درخت‌کاری کورکورانه

▪️گزارش جدید مؤسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که آتش‌سوزی‌های گسترده و مکرر به همراه برخی دیگر از تغییرات ناشی از فعالیت‌های انسانی و تغییرات اقلیمی بسیاری از جنگل‌ها را از مخازن جذب کربن به منابع عظیم انتشار کربن تبدیل کرده‌اند. این تغییرات، نه تنها بسیاری از سیاست‌های فعلی کاهش کربن را که عمدتاً بر کاشت درختان تمرکز دارند، ناکارآمد می‌سازد بلکه درخت‌کاری را به عامل افزایش خطر آتش سوزی و انتشار بیشتر کربن تبدیل می‌کند.

▪️برای مقابله با این چالش، استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای شناسایی و مدیریت مناطق پرخطر توصیه شده است. نویسندگان این گزارش معتقدند که با تغییر رویکرد فعلی و تصمیم‌گیری برای کاشت یا حذف درختان با لحاظ وضعیت پویا و قابل تغییر زیست‌بوم‌های جنگلی می‌توان از تبدیل جنگل‌ها به منابع کربن جلوگیری و به حفظ نقش کلیدی آنها در مقابله با گرمایش زمین کمک کرد.

🔗اطلاعات بیشتر درباره این گزارش:
https://unu.edu/inweh/news/frequent-large-scale-wildfires-are-turning-forests-carbon-sinks-super-emitters

🔗لینک دانلود مقاله:
https://collections.unu.edu/eserv/UNU:10167/UNU-INWH-Policy-Brief-Wildfire-May-2005.pdf

🇺🇳 @KavehMadani
Forwarded from آب‌راه
📌گزارش جدید مؤسسه آب، سلامت و محیط زیست سازمان ملل هشدار می‌دهد که برخی جنگل‌ها به جای جذب کربن، اکنون به منابع انتشار آن تبدیل شده‌اند📌
♦️#افزایش_دما، #خشکسالی، آفات و آتش‌سوزی‌های گسترده موجب شده‌اند تا جنگل‌هایی مانند مناطق بوریال در قطب شمال، بخش‌هایی از آمازون و استرالیا حجم زیادی کربن آزاد کنند.

♦️این گزارش تأکید می‌کند که سیاست‌های فعلی بازارهای کربن، از جمله پروژه‌های #درختکاری، هنوز بر پایه فرضیات ایستا بنا شده‌اند و اغلب دوام و خطرات محیطی را نادیده می‌گیرند.

در این راستا، استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای پایش وضعیت جنگل‌ها، #رطوبت_خاک، #تراکم_پوشش_گیاهی و پیش‌بینی خطر #آتشسوزی، به‌عنوان راه‌حلی حیاتی پیشنهاد شده است. این داده‌ها می‌توانند به تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد، طراحی سیاست‌های دقیق‌تر و جلوگیری از زیان‌های گسترده کمک کنند.

کاوه مدنی، مدیر این موسسه، می‌گوید:
«جنگل‌ها متحدان قدرتمند ما در برابر تغییراقلیم‌اند، در صورتی که آن‌ها را به‌عنوان سامانه‌هایی زنده و پویا مدیریت کنیم. با تلفیق داده‌های ماهواره‌ای و مدیریت فعال، می‌توانیم از از بین رفتن دهه‌ها پیشرفت در کاهش کربن جلوگیری کنیم.»
@lifecanals
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انرژی هسته‌ای به دلایل تاریخی درست و غلط در جهان بسیار بدنام است اما می‌تواند نقشی مهم در نجات انسان‌های گرفتار گرمایش زمین داشته باشد.

☢️ @KavehMadani
گفت‌وگوی تلویزیونی کاوه مدنی، رئیس موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد درباره معضل جهانی ورشکستگی آبی

🔗 https://youtu.be/L0cv_SB-U2I

#ورشکستگی_آبی

📺 @KavehMadani
🚨گزارش جدید دانشگاه سازمان ملل متحد: آبیاری به بهبود تغذیه کودکان کمک می‌کند، اما به قیمت از بین بردن منابع آبی!

موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد (UNU-INWEH) در گزارشی تازه، به ابهامی توسعه‌ای اشاره می‌کند که سیاست‌گذاران را با چالشی اساسی روبرو کرده است:

تحلیل داده‌های بیش از ۷۰٬۰۰۰ خانوار در ۲۶ کشور با درآمد کم و متوسط نشان می‌دهد که توسعه آبیاری بیشترین تأثیر مثبت را بر تنوع غذایی کودکان در مناطق دچار تنش آبی دارد—یعنی جایی که منابع آب تجدیدپذیر برای پشتیبانی از آبیاری پایدار، ناکافی است.

در مقابل، در مناطق پرآب، آبیاری اغلب در خدمت تولید محصولات صادرات‌محور است و سود چندانی برای بهبود وضعیت تغذیه محلی ندارد.

این گزارش، بر ضرورت طراحی سیاست‌هایی تأکید دارد که در عین حساسیت به تغذیه، واقع‌بینانه، متناسب با ظرفیت‌های محیطی، و همراه با مشارکت ذی‌نفعان محلی باشند—تا توسعه آبیاری، در خدمت پایداری و عدالت باشد.

لینک دانلود گزارش:
🔗 https://collections.unu.edu/eserv/UNU:10199/UNU-INWEH_Policy_Brief_Irrigation_Marc_Muller_June2025.pdf

📄 لینک خبر اصلی:
🔗 https://unu.edu/inweh/news/another-development-paradox-irrigation-improves-child-nutrition-most-where-water-least

🍽️ @KavehMadani
گزارش جدید موسسه آب، محیط زیست و سلامت دانشگاه سازمان ملل متحد درباره رابطه توسعه آبیاری و بهبود تغذیه کودکان

🔗 https://collections.unu.edu/eserv/UNU:10199/UNU-INWEH_Policy_Brief_Irrigation_Marc_Muller_June2025.pdf

اطلاعات تکمیلی
🔗 https://www.tgoop.com/KavehMadani/3274

🗞️ @KavehMadani
2025/07/04 06:33:29
Back to Top
HTML Embed Code: