Telegram Web
Forwarded from سید محمد حجازی
🎁🎊🎉🎈🎁🎊🎉🎈🎁🎊🎉🎈
📖 برندگان این هفته ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
مسابقه(پنج شنبه مسابقه) کتابخانه کوهنورد.

۱_جناب آقای پژمان امیر خانلو از  گلوگاه مازندران .

۲_جناب آقای کرامت پاداش از سیرجان.

۳_سرکار خانم طاهره مجیدیان از سیرجان.

👈جواب کامل  سوالات مسابقه پنجشنبه۱۴۰۳/۱۱/۱۱

۱_باکتری ها.
۲_داوود محمدی فر.
۳_ سه تاچهار درصد.
۴_سبزان.
۵_قرون ۱۵ و۱۶.

ضمن تشکر از  فرهیختگان محترمی  که مارا در کتابخانه کوهنورد  همراهی می‌کنند،هدیه ای به رسم یادبود برای این عزیزان ارسال خواهد شد.

👈این پنجشنبه منتظر سوالات مسابقه ما باشید.
#کتابخانه_کوهنورد
تلگرام👇
https://www.tgoop.com/LibraryClimber
اینستا گرام👇
https://www.instagram.com/seyed.hejazi49
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/DQ3OZgWJijN70Iv0uZJ9HJ
آدرس وبلاگ👇
http://hijazi.blogfa.com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
شتابان تا تو می آید خیال بیقرار من
کجا گیرم نشان از تو غزال گلعذار من

چنان پنهان شدی جانا که چشمانم سیه کردی
به کنعان مانده ام تنها نماندی در کنار من

به میدان آمدی یکدم زدی با موج گیسویت
تلاطم های طوفانی به کشتی قرار من

چنان غرقابه گشتم در کمند چشم مخمورت
که مستی هم ندارد قدرت دفع خِسار من

تو ظالم گر نمی خواهی چرا با من چنین کردی
که ویران گشته از ظلم ات کنام و هم تبار من

من آن شاهنشهی بودم که فرمانش خدایی بود
دلآرای تو را دیدم گدایی گشته کار من "



پی نوشت :
نمیدانستم چه نامی برای این غزل برگزینم ، خودتان هر چه خواستید بنامید . راستش ازین دست غزلیات فراوان نوشته ام و دارم ، اما می دانم که اینجا خیلی خریدار ندارد . اما گاهی برای دل خودم همرسانی می کنم . شاید یکی از شما دوستان ارجمندم بخواند و ....

#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خیال تو ...
چه در کوه
و چه در شعر ، زیباست
آه ازین دوگانه پناهگاه ِ قشنگ "

#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
Mano Aroom Kon
Rezaya
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
👈 جای خالی اندیشکده های کوهنوردی
#جستارهای_پژوهشی
#امیرملیحی

روشن است آنچه که یک رفتار اجتماعی را مدون و سازمان یافته می‌کند.  وجود سازمان‌هایی است که در جایگاه سیاستگذاری‌های کلان قرار گرفته و در چهارچوب پژوهش‌های علمی و کارشناسی ، به دنبال ارائه افق چشم انداز به جامعه هدف عمل نمایند .
سازمان‌هایی که پژوهش‌های گوناگون ، و طراحی سیاستگذاری عمومی در یک رفتار اجتماعی را به منظور دستیابی افراد تصمیم گیر در حوزه‌های تخصصی را بدوش گرفته و انجام می‌دهند . و یک رفتار سازمان یافته ، به منظور تحلیل و بررسی داده‌ها ، و طراحی مسیر چشم انداز در شکل‌گیری یک رفتار اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و .... را پی می‌ گیرند .
اندیشکده ها ارائه ایده‌های تازه ، که توانایی اثرگذاری راهبردی به جامعه هدف داشته باشند را دنبال نموده ، و خواستار دگرگونی رو به رشد به واسطه ارائه پژوهش‌های خویشند .
کنش اندیشکده‌ها بیشتر جنبه سیاست‌گذاری و ارائه رفتارهای استراتژیک در قالب پژوهش‌های علمی و سازمان دهنده به جامعه هدف است .

با این پیشگفتار ، در ادامه به نقش اندیشکده‌ها در تدوین راهبردی و سیاست گذاری در #ورزش_کوهنوردی خواهیم پرداخت . اما آیا می‌توان اندیشکده‌ای را نام برد که در آن افراد متخصص و آشنا به ورزش کوهنوردی گردهم آمده ، و در قالب پژوهش‌های میدانی و تجربی و صد البته علمی ، به بررسی و تحلیل آنچه در این ورزش رخ می‌دهد بپردازند ، و از درگاه پردازش داده‌های به دست آمده ، روش‌های نوین و سازماندهنده را به بخش‌های کلان و میان دستی این ورزش ارائه نمایند ؟

ورزش کوهنوردی در سال‌های اخیر با دگرگونی‌های شگفت انگیزی روبرو شده و موج فزاینده مشتاقان به این ورزش ، همچنین نیاز این جامعه به دانش‌ها و روش‌های نوین علمی را بیش از این نمود دیداری بخشیده است . آنچه اندیشکده‌ها به دنبال آنند در قالب اهدافی است که طراحی نموده و در این مسیر به چگونگی پژوهشگری و شناخت مخاطبین دست می‌یابند . همچنین در ادامه فعالیت خود ، در پی آنند که نتایج پژوهش‌ها و سیاست‌گذاری‌های خویش را از دریچه بازخورد جامعه هدف مورد بررسی قرار دهند .

اما پایه‌ریزی و بنیان یک اندیشکده کوهنوردی بر دوش کیست ؟ آیا نهادهای دولتی و وابسته به دولت می‌توانند سکاندار مدیریت یک اندیشکده آزاد اندیش باشند ؟ آیا #فدراسیون_کوهنوردی و هیات‌های تابعه استان‌ها و شهرهای زیر مجموعه ، و یا انجمن های کوهنوردان در گوشه و کنار کشور توانایی ایجاد یک #اندیشکده_تخصصی_کوهنوردی را دارند ؟ اندیشکده‌ای که بتواند بسترساز پژوهش‌های راهبردی و تخصصی به منظور بهینه سازی شرایط موجود باشد .
اصولاً وجود یک اندیشکده برای شناخت یک رفتار اجتماعی تا چه میزان اثربخش خواهد بود ؟ آیا می‌توان کاستی‌ها و کژپنداری‌های موجود در ورزش کوهنوردی را در قالب پژوهش و تحلیل و بررسی داده های موجود مورد نگاه کارشناسی قرار داد و با ارائه چشم انداز راهبردی اثرات مثبت آن را به چشم دید ؟

آنچه روش است اینکه شکل‌گیری چنین اندیشکده‌هایی نیازمند حضور افرادی است که وابستگی سازمانی به نهادهای دولتی نداشته و با نگاهی فراحزبی و به دور از حب و بغض ، نقاط ضعف سیستم را مورد بررسی قرار داده و در قالب بولتن‌ها و نوشتارهای پژوهشی منطبق با علم روز به #جامعه_کوهنوردی ارائه نمایند . این مهم ( پایه‌ریزی اندیشکده‌های کوهنوردی ) تنها با همراهی و همسویی کوهنوردان زبده و مربیان و پیشکسوتان ، همچنین پشتیبانی باشگاه‌ها و روسای هیات‌های کوهنوردی قابل دسترس است ، و می‌توان با تشکیل نشست‌های دوره‌ای تخصصی در دفاتر باشگاه‌ها و هیات‌های کوهنوردی از پژوهشگران و علاقمندان به تحلیل و بررسی دعوت به عمل آورد تا در یک فرایند دانش محور و پژوهشی به دنبال طرح‌ریزی و سیاستگذاری‌های درخور برای پیشرفت همه جانبه این ورزش پرطرفدار باشند .

و از درگاه بررسی و پژوهشهای دانش محور موجبات رفتار بهینه در امر مدیریت کلان کوهنوردی ، و همچنین روش‌های راهبردی اثرگذار در کاهش حوادث ، ارتقای بهره‌وری ، گسترش فنون دانش محور ، و زمینه‌سازی به جهت تامین منابع انسانی و مالی برای ظهور و بروز استعدادهای جوان و تازه نفس باشند .
به امید آنروز ...

#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگه یه روز خواستی از زخمهایی که روی جسم و روحت هست ناله و شکایت کنی ، یادت باشه که تنها راه ورود نور به وجودت همین برش ها و بریدگی هاست "

#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
Man Koja To Koja
Garsha Rezaei
روز همه کوهنوردا شاد ❤️ "

کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈 بِلاگری کوهنوردی ، تلخ و شیرین یک پدیده
#جستارهای_پژوهشی
#امیرملیحی

بنزین را در حوضچه پای آبشار ریخت ! کبریت کشید و در آب شعله ور شیرجه زد !!
بنزین را بر دیوارهای برج تاریخی ریخت و در کنار برج آتش گرفته ایستاد تا فیلم و عکس بگیرد !!!

عریان شدن ، پشتک و وارو زدن ، آتش زدن ، لطیفه های جنسی گفتن ، توهین کردن ، وندالیسم ، نمایش بدن های عضلانی و اندام های موزون و پوشش های چسبناک ، و انجام بسیاری از رفتارهای نامتعارف در کوهستان ، تنها بخش های نمایان فروریزش بنیان های ارزشمند اخلاقی در میان بخشی از جامعه کوهنوردی است که اثرات ویران کننده و مویرگی خود را در این ورزش بروشنی آشکار کرده است .
بدیهی است که یک پدیده اجتماعی ، در دسته بندی های جمعیتی یک جامعه ، اشکالی گوناگون از خود بروز دهد . و هر یک از افراد جامعه بسته به میزان شناخت و البته نیاز به آن پدیده ، در امر گسترش آن ( چه درست ، یا نادرست ) دست بکار شوند .

در این میان ظهور و بروز شبکه های اجتماعی و میزان گستردگی و قابلیت دسترسی آسان به اطلاعات در این بستر پهناور و البته رو به رشد ، این امکان را فراهم آورد تا همگان بتوانند کنش های زندگی روزمره خویش را با دیگران همرسانی کنند . و افراد علاقمند را با ریز و درشت رخدادهای زندگی شان شریک نمایند .
این افراد که #بلاگر نام گرفته اند ، در دسته بندی های چندین و چندگانه اجتماعی ، اقدام به همرسانی زمینه مورد علاقه خویش با دنبال کنندگان خود نموده ، و احساسات و تجربیات شخصی خود را در شبکه های اجتماعی به نمایش می گذارند . ورزش #کوهنوردی نیز ازین پدیده نوین بی نصیب نمانده و بسیاری از کوهنوردان ، ( البته بخش جوانتر و امروزی تر آن ) اقدام به همرسانی تجربیات خود برای دیگر همنوردان و علاقمندان به این ورزش می نمایند .
اما همین پدیده ( #بلاگری_کوهنوردی ) بخش های گوناگونی دارد که اشاره به آن خالی از لطف نیست .

۱) افرادی که تنها برای همرسانی تجربیات خود اقدام به بلاگری می کنند
۲) افرادی که بدنبال جذب دنبال کنندگان پرشمار هستند و دیدگاه اقتصادی و درآمد محور ندارند
۳) افرادی که از هر ابزار و ترفندی که بتوان دنبال کنندگان بیشتری را جذب نمود استفاده می کنند تا ازین طریق توسط بنگاههای کوچک و بزرگ اقتصادی برای تبلیغات یک محصول تجاری یا فرهنگی در صفحه های شخصی شان مورد توجه قرار گیرند و بواسطه تبلیغ یک محصول درآمدزایی نمایند .


در نگاه نخست ، همه این گروهها در قالب کاربری از یک پدیده اجتماعی به فعالیت مشغولند و نقدی بر آن وارد نیست . اما زمانی که این افراد (بلاگرها) به رفتارهای نامتعارف و عجیب و غریب ، در قالب های هنجارشکن روی می آورند ، میتوان دیدگاهی نقادانه و آسیب شناسی توسط کارشناسان و جامعه شناسان در این باره را پیشنهاد کرد .
پرسش اینجاست : آیا منصفانه است برای دیده شدن و کسب درآمد از درگاه شبکه های اجتماعی، با دست خود تیشه به ریشه #فرهنگ_کوهنوردی و آداب و رسوم انسانی و اخلاقی آن زد ؟‌

فروپاشی اخلاقی در میان جامعه کوهنوردی به سود کیست ؟ و آیا دنبال کنندگان ارجمند و اخلاق مدار این جامعه ، پذیرای این هنجارشکنان ناآگاه و البته سودجو خواهند بود ؟

درآمدزایی در یک اقتصاد بیمار ، و در کشوری که جوانان بدنبال شغلی درآمدزا به هر دری می زنند گناه نیست ، زیرا هر بستری که بتواند سطح درآمد افرد جامعه را افزایش دهد ، در این شرایط سخت اقتصادی به صواب است ، اما سودجویی غیرفرهنگی چه !!؟
آيا میتوان بنیان های فرهنگی و ارزشی ورزش کوهنوردی را با خودخواهی و یا از سر ناآگاهی مورد دست یازی و یورش قرار داد ؟

یک پدیده اجتماعی ، چرا باید به #ضد_فرهنگ تبدیل گردد ؟ و چرا دنبال کنندگان این افراد بَلا و آتشپاره ، روز بروز بیشتر از پیش می شوند ؟ این پرسشی ست که ظاهرا پاسخی برایش نیست .!

#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔
@Kooh_O_Vaje
Lajbaz
Saman Jalili
شاد باش ...
این یه خواهش نیست "

کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
بنام آفریدگار کوهستان
و اما !!همایش

این روزها  از سوی ادارات و ارگانهای مختلف جشنها،همایش‌ها و مراسم گوناگونی به مناسبت زنده نگاه داشتن ایام پیروزی انقلاب اسلامی و یاد آوری خاطرات بهمن ماه ۱۳۵۷ برگزار می شود. هیئت های کوهنوردی استانها و شهرستانها نیز از این قاعده   مستثنی نبوده و همراه و همگام با دیگر ادارات و ارگان‌ها مشغول اجرای برنامه های خاص خود هستند، اما این برنامه ها گاهی به شکلی اجرا میشود که نه تنها خروجی مثبتی نداشته بلکه عواقب و پیامدهای منفی آن تا سالها گریبانگیر طبیعت و همچنین  برگزار کنندگان این قبیل برنامه ها و همایش ها می گردد.
از آنجایی که بر گزاری برنامه  در کوهستان و طبیعت قواعد  خاص خود را دارد و اجرای برنامه ، بدون برنامه ریزی ،با تعداد نفرات بالا هیچ دستاوردی مثبتی نداشته، بلکه مضرات بی شماری برای شرکت کنندگان و از همه مهم تر برای بستر محیط زيست و حیاط وحش به بار می آورد بر آن شدیم که نکاتی چند پیرامون مشکلات و معایب اینگونه همایش‌ها را متذکر شویم.

۱_ورود تعداد زیاد وسایل نقلیه عمومی یا خصوصی به طبیعت باعث تخریب خاک و از بین رفتن پوشش گياهي ،ایجاد راه های فرعی جدید و غیر ضروری و همچنین نابودی خاک محل پارک این خودرو ها می شود.
۲_سوار کردن تعداد افراد بیشتر از ظرفيت استاندارد وسایل نقلیه عمومی خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی  بوده و در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی مجریان برنامه مقصر شمرده شده  و شرکت‌های بیمه ،هیچگونه مسئولیتی را پذیرا نمی باشند.
۳_ دعوت از گروه ها غیر کوهنورد و باشگاه های بدون مجوز برای شرکت در اینگونه همایش ها به منظور با شکوه تر برگزار شدن برنامه، از سوی هیئت های کوهنوردی به معنی مشروعیت بخشیدن به آنها بوده و پیش آمدن هر گونه حادثه و مشکلی در طول همایش برای این افراد، مستقیما متوجه هیئت کوهنوردی خواهد شد.
۴_شرکت گروه های سنی زیر ۱۸ سال و همچنین  افراد بی تجربه در همایش های برون شهری ممنوع بوده و مسئولیت  هرگونه حادثه براي اين افراد ،بر عهده  ،برگزار کنندگان همایش می باشد.
۵_بعلت تعداد زیاد شرکت کنندگان اینگونه همایش‌ها،برنامه ریزی و کنترل آن بسیار مشکل و گاهی غیر ممکن خواهد شد.
۶_حرکت تعداد زیاد افراد شرکت کننده در همایش باعث لگد کوب شدن گیاهان در حال رویش این فصل شده و موجبات  از بین رفتن پوشش گیاهی مسیر و تخریب محیط زیست می شود.
۷_همهمه و سرو صدای بیش از حد معمول افراد شرکت کننده، موجب ناراحتی ساکنان بومی منطقه و ترس و وحشت حیوانات آن ناحیه می شود.
۸_بجای گذاردن زباله در گوشه و کنار محل برگزاری  همایش،دفع ادرار و مدفوع و درست کردن آتش برای گرم شدن و تهیه چای، موجب آلودگی محیط و ایجاد چهره ای زشت و نا پسند براي طبیعت خواهد شد،و البته ده ها مورد دیگر که برگزاری همایش با تعداد نفرات بالا  در فضای طبیعت و کوهستان،اینگونه برنامه ها را زیر سوال خواهد برد.
👈پس بهتر آن است که این چنین همایش‌هایی درشهر و فضا های موجود شهری،مانند پارکها،استاديوم ها و زمین‌های ورزشی،سالن‌های سینما و آمفی تئاتر و.......برگزار گردد.
زیرا نزدیک بودن  محل برگزاری  همایش،فضای محدود و محصور، امکان سرویس دهی و استفاده از امکانات رفاهی و فنی در طول همایش و همچنین امکان کنترل و نظم دهی بیشتر به افراد شرکت کننده از مزیت‌های اجرای همایش در فضاهای شهری است  که علاوه بر کم کردن هزینه ها ،کیفیت و بازدهی خروجی برنامه را بالا برده و از خطرات و حوادث احتمالی تا حد زیادی کاسته خواهد شد و در این میان هیچ گونه آسیبی هم به طبیعت وارد نخواهد شد.
امیدوارم با برنامه ریزی های بهتر و کمی تحقیق و تفحص پیرامون برگزاری اینگونه همایش ها، زحمات مسئولین مربوطه به بار نشسته و بدون هیچ گونه حادثه ای برای افراد و همچنین  آسیب رساندن به طبیعت، خروجی مثبت و آموزنده ای  در پایان برنامه حاصل شود.
انشاءالله🙏
۱۴۰۳/۱۱/۱۷
#سید_محمد_حجازی
کانال کوه و واژه کانون فرهیختگان کوهستان.
🆔 @Kooh_O_Vaje
Saat Divari
Mohsen Chavoshi
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اون چیزی که تو رو به صبح میرسونه عشقه .
ابر و باد و مه و خورشید و فلک پشت سرش ان "

کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
#تک_بیت

باز شد پنجشنبه و من مانده ام با کوله ام
در کدامین نغز ِ کوهستان ترا جویا شوم ؟ "


#امیرملیحی
کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👈هشدار هواشناسی برای صعود پایان هفته

کانال کوه و واژه ، کانون فرهیختگان
کوهستان
🆔 @Kooh_O_Vaje
Forwarded from سید محمد حجازی
🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊
پنجشنبه ها مسابقه.
📖کتابخانه کوهنورد.
✔️سوالات این هفته:۱۴۰۳/۱۱/۱۸

۱_بزرگترین و پايدار ترین اکوسیستمجهان چه نام دارد؟

۲_کتاب کوههای اصفهان نوشته ی کیست؟

۳_میزان رشد سالانه تقاضا در گردشگری طبیعتچند درصد می باشد؟

۴_ کتاب از حس برف تا خطر بهمننوشته ی عبداله اشتریچاپ کدام انتشاراتی می باشد؟

۵_گسترش دریانوردی در کدام یک از قرون صورت گرفت؟

لطفا تا عصر شنبه(۱۴۰۳/۱۱/۲۰) جواب صحیح سوالات بالا را به آدرس کتابخانه کوهنورد در:
#کتابخانه_کوهنورد
تلگرام👇
@Hejazi49

دایرک پیج اینستاگرام 👇
https://www.instagram.com/seyed.hejazi49
واتساپ👇
۰۹۳۸۲۱۶۲۹۵۷
ارسال فرمایید و یکشنبه(۱۴۰۳/۱۱/۲۱) منتظر اعلام‌  نام برندگان مسابقه باشید.
2025/02/06 11:48:20
Back to Top
HTML Embed Code: