Telegram Web
کوبه
انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه برگزار می‌کند: 🔴 سلسله وبینار پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران 📢 نشست سوّم: فرآیند معماری کردن و تولید فضا در سکونتگاه‌های غیررسمی 🎙 مسعود تقوی 🗓
Audio
📻 صوت نشست
فرآیند معماری کردن و تولید فضا در سکونتگاه‌های غیررسمی

🗓 سه‌شنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳


👤 سخنران‌:
مسعود تقوی - دانش‌آموختۀ کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران


❇️ به همت انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه



@iasa_ut
@koubeh
انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه برگزار می‌کند:

🔴 سلسله وبینار پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران

📢 نشست پنجم:
بازخوانی الگوی خانه‌های پهلوی دوم آذربایجان با توجه به سبک زندگی؛ نمونه‌های موردی: ملکان، مراغه، بناب

🎙 ندا عباسی ملکی

🗓 چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۰۰
🖥 به صورت مجازی در پلتفرم گوگل‌میت به نشانی:
https://meet.google.com/adx-zuto-rsu

▪️حضور برای عموم آزاد و رایگان است.


@iasa_ut
@koubeh
▪️ التقاط‌گرایی؛ معماری لیبرال دموکراسی

🖋 نویسنده: دانیل مورالس | 2018
🖋 مترجم: حسین کاشانیان | کارشناس ارشد مطالعات معماری ایران

اگر قدرت و دانش در اختیار گروه کوچکی باشد، آزادیِ بیانِ خود و نوآوری محدود می‌شود. این واقعیت به همان اندازه در معماری صادق است که در سیاست. پس از جنگ جهانی دوم، بدون توجه به کاربرد یا زمینه‌ی بنا، مدرنیسم به تنها سبک پذیرفته‌شده در دانشگاه‌ها تبدیل شد. به عبارتی، هر چیزی که طراحی یک بنا قصد داشت انتقال دهد، همواره به‌عنوان بیانی از قدرت حامی آن در نظر گرفته می‌شد، خواه کلیسا باشد یا دولت. این وضعیت هنگامی شروع به تغییر کرد که لیبرال دموکراسی و جهانی‌شدن رشد کردند. توانمندسازی و برخورداری تدریجی مردم بیشتری از حق رأی، سرانجام مطلق‌گرایی را در سیاست و هنر ضعیف کرد. ظهور التقاط‌گرایی در قرن نوزدهم میلادی، درواقع یک سبک جدید نبود، بلکه نتیجۀ اجتناب‌ناپذیر کثرت‌گرایی سبکی بود که شاعر انگلیسی ویلیام کوپر آن را چنین توصیف می‌کند: «همان است که سراسر پیشرفت‌ها را در اوج پروازشان می‌پذیرد، عجایب گوناگون و حتی غریبه را در چشمان مخاطب می‌افشاند، هر آنچه انسانیت به بهترین شکل ابداع کرده را گرد هم می‌آورد و می‌رقصد تا با بهترین‌هایش هماهنگ شود یا حتی از آن برتری یابد». در این نوشتار، پایه‌های تاریخی و فلسفی التقاط‌گرایی توضیح داده خواهد شد و خواهیم دید چرا بهتر است دانشگاه‌ها باری دیگر، آن را در آغوش بگیرند.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/hk02-1-01-14
https://telegra.ph/hk02-2-01-14
https://koubeh.com/hk02-1-01-14

@koubeh
کوبه
انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه برگزار می‌کند: 🔴 سلسله وبینار پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران 📢 نشست چهارم: جستجویی در پیدایی پیش‌متن و الگو‌های معماری ایرانی در بناهای قلمرو عثمانی؛…
Audio
📻 صوت نشست مجازی
جستجویی در پیدایی پیش‌متن و الگو‌های معماری ایرانی در بناهای قلمرو عثمانی؛ با نگاهی به سیاق معمارانۀ معمار علی تبریزی (اسیرعلی‌ - عجم‌علی
)

🗓 چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳


👤 سخنران‌:
مهدی فرجی - دانش‌آموختۀ کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران


❇️ به همت انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه



@iasa_ut
@koubeh
▪️ از سایه‌ها تا اندیشه‌ها: دعوتی به استقلال فکری در معماری

🖋 حسین زیبنده‌پور | دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه هنر اصفهان

در آغاز مسیر حرفه‌ای، در جست‌وجوی یافتن ردپایی برای پیمودن راه، امری طبیعی و منطقی است. اینکه دانشجوی معماری با هوش و ذکاوت خود دریابد که انتخاب و همراهی با یک استاد و یا پیشران در رشته و حرفۀ خود می‌تواند به گسترش دانش و اندوخته‌هایش کمک کند، بدیهی و غیرقابل‌انکار است. اما آیا کافی است؟ آیا همراهی با استادان برجسته، به‌تنهایی می‌تواند چراغ راه باشد؟ اندیشه ورزی خود دانشجو در این میان چه نقشی دارد؟ دراین‌بین اخلاق معلمی در آزاد گذاشتن دانشجو برای حفظ و تقویت استقلال فکری او اهمیتی بنیادین دارد. اساتید می‌توانند با ارائۀ راهنمایی‌های هدفمند، فضایی ایجاد کنند که دانشجو بتواند مسیر فکری خود را بیابد و از وابستگی محض به دیدگاه استاد پرهیز کند؛ اما مسئلۀ اصلی این یادداشت، چیزی فراتر از تعامل استاد و دانشجو است. این یادداشت دربارۀ توانایی دانشجو در حفظ استقلال فکری خود در مقابل جریان‌های آموزشی و نظری جاری در معماری معاصر ایران است.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/hz01-01-21
https://koubeh.com/hz01-01-21

@koubeh
کوبه
انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه برگزار می‌کند: 🔴 سلسله وبینار پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران 📢 نشست پنجم: بازخوانی الگوی خانه‌های پهلوی دوم آذربایجان با توجه به سبک زندگی؛ نمونه‌های…
Audio
📻 صوت نشست مجازی
بازخوانی الگوی خانه‌های پهلوی دوم آذربایجان با توجه به سبک زندگی؛ نمونه‌های موردی: ملکان، مراغه، بناب

🗓 چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳


👤 سخنران‌:
ندا عباسی ملکی - دانش‌آموختۀ کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران


❇️ به همت انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه



@iasa_ut
@koubeh
▪️ جهانی نو؛ آلدو ون ‌‌‌آیک پاسخ می‌دهد: پیش‌فرض‌هایی که جهانِ بازی را می‌سازند.

🖋 حبیب طالبی | معمار و پژوهشگر

📑 [بازنشر از مجلۀ آنلاین معماری، هنر طراحی AADZIGN]

والتر بنیامین در کتاب «خیابان یک‌طرفه» و قطعه‌‌ی «کارگاه ساختمانی» از ساخت اشیاء برای کودکان حرف می‌زند‌.
او با اشاره به سودایِ مربیان در عصر روشنگری و گمانه‌زنی‌های آنان می‌نویسد: دلباختگی مربیان تعلیم و تربیت به روانشناسی مانع از این شده که بتوانند دریابند جهان سرشار از اشیای بی‌نظیری است که می‌تواند نظر کودکان را جلب کند و به استفاده‌شان بیاید، اشیایی منحصربه‌فرد‌.
منظور بنیامین از روانشناسی ‌‌به‌عنوان یک مانع احتمالاً روانشناسی‌گری رایج غیرتجربی پیش از ویلهلم وونت و زیگموند فروید است‌.
کنجکاوی کودکان به شکلی بروز می‌کند که کمتر در بزرگ‌سالان قابل‌رؤیت است، بهتر است بگوییم در بزرگ‌سالی این جنس کنجکاوی از بین رفته است‌.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/ht04-02-02
https://koubeh.com/ht04-02-02

@koubeh
▪️ شهر و بیداری

🖋 سالار سنجری | دانشجوی کارشناسی ارشد مرمت گرایش میراث معماری دانشگاه شهید بهشتی تهران

می‌توان آگاهی و بیداری را همزاد یکدیگر پنداشت؛ بیداری فرآیندی است که در طول زمان روی می‌دهد. زمانْ یعنی رخداد و تجربه زیستن، این علت آگاهی است. بناها و شریان‌ها بستری‌اند برای پیوستار این تجارب، به‌تبع، تشکیل و تکامل آگاهی. فضا مهم‌ترین رکنی است که شهر با آن معنا می‌یابد. روایت شهر از زمانی آغاز می‌شود که رخدادی در آن اتفاق افتد؛ شهرهای بسیاری در سرتاسر این کره‌ی خاکی دچار اتفاقات بزرگی نظیر زلزله، جنگ و سیل شده‌اند. شهر دگرگونی و تکامل آگاهی بر زیستن و در زیستن را روایت می‌کند.این رخدادها آن را دچار دگرگونی می‌کنند و فضا، که به فراخور رخداد تغییریافته و تصاعد معنا یافته، آگاهی فردی و جمعی را تعالی می‌بخشد. انسان نقش اول این داستان را بازی می‌کند. انسان خالق فضاست و با زیستن روح در آن می‌دمد و تکامل همه‌چیز در معناست. بنایی که به فراخور خلق، رخداد یا تجربه‌ی زیسته و به تکامل می‌رسد. به‌عنوان‌مثال، بنایی که در جنگ در اثر اصابت گلوله آسیب‌دیده، اکنون بر خود نشانه‌هایی دارد که جنگ را روایت می‌کنند؛ این فضا، به‌نوعی، به تکامل رسیده تا مفهومی را بازگو کند: مفهوم استقامت و پایداری.
از طرفی انسان خالق، تاریخ را نوشته و چیزی را خلق و زیست کرده که بازگوکننده تاریخ خود است و بسته به زمان تکمیل‌کننده بخش مهمی از آن. این بخش زمانی آغاز می‌شود که انسان تصمیم می‌گیرد تغییری ایجاد کند، این تغییر چه در کالبد و چه در کارکرد آن باشد دربرگیرنده پیام و مفهومی تازه ورای تاریخ پیشین خود را بیان می‌کند. انسان در برهه‌‌هایی در تکاپو برای حفاظت از تاریخ درخطر حذف شدن دو تصمیم را اتخاذ می‌کند.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/ss01-02-06
https://koubeh.com/ss01-02-06

@koubeh
▪️ معرفی کتاب معماری در عصر هوش مصنوعی: مقدمه­‌ای بر هوش مصنوعی برای معماران

🖋 متین میرگذار| عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

کتاب «معماری در عصر هوش مصنوعی: مقدمه­‌ای بر هوش مصنوعی برای معماران» نوشته دکتر نیل لیچ، معمار و نظریه‌پرداز برجسته انگلیسی، با ترجمه دکتر سید یحیی اسلامی، دکتر سیده صدیقه میرگذار لنگرودی و دکتر نسیم مجیدی زنجانی منتشر شده است. این کتاب که توسط مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ به چاپ رسیده، با ۲۸۹ صفحه به بررسی جامع و چندجانبه رابطه میان هوش مصنوعی و معماری می‌پردازد.

هوش مصنوعی در دنیای امروز به سرعت در حال تغییر معماری است و معماران ایرانی باید با این تحولات آشنا شوند. این کتاب به دلیل نگاه جامع و چندجانبه‌ای که به رابطه میان هوش مصنوعی و معماری دارد، می‌تواند برای جامعه معماری ایران یک منبع آموزشی ارزشمند باشد. پروفسور نیل لیچ با استفاده از دانش و تجربه خود، این پیچیدگی‌ها را به خوبی توضیح داده و خواننده را با روند تاریخی پیشرفت‌های تکنولوژی آشنا می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک ابزار در طراحی و آینده دفاتر معماری مورد استفاده قرار گیرد.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/mmi01-02-10
https://koubeh.com/mmi01-02-10

@koubeh
▪️ از زمین‌های بازی بیاموزیم

🖋 حبیب طالبی| معمار و پژوهشگر

پس از جنگ جهانی دوم، معمار هلندی آلدو ون ایک نقش اساسی در توسعه و ایجاد زمین‌های بازی در آمستردام داشت. بین سال‌های ۱۹۴۷ و ۱۹۷۸، او در طراحی صدها زمین بازی در شهر آمستردام مشارکت داشت. اگرچه امروز تنها ۱۷ زمین بازی او باقی مانده است. ون ایک از طریق طراحی‌های خود نوعی تمرین‌های معمارانه‌ای را برنامه ریزی کرد که تاثیرات آن را تا حال حاضر‌ می‌توان ردیابی کرد. این زمین‌های بازی عمومی در پارک‌ها، میدان‌ها و مکان‌های متروکه قرار داشتند که قرار بود‌ محرک خلاقیت کودکان باشد. در دهه‌های گذشته، این زمین‌های بازی توسط جامعه‌شناسان، نظریه پردازان هنر و معماری و روانشناسان مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. اشکال انتزاعی به کار گرفته شده در طراحی‌های در واقع خلاقیت کودک را تحریک می‌کند. در حالی که یک سرسره یا یک تاب تقریباً به کودک دیکته می‌کند که قرار است چه کاری انجام دهد، تجهیزات بازی ون ایک از کودک دعوت می‌کند تا به طور فعال امکانات متعدد اشیاء را کشف کند. ون ایک معتقد بود که ما باید درک کنیم‌ هنر و زندگی حوزه‌های جداگانه‌ای نیستند. این ایده که هنر موضوعی‌ مجزا‌ از زندگی واقعی است‌ باید کنار گذاشته شود. کلمه «هنر» به تنهایی بی معناست. باید خواهان آن باشیم که محیط‌مان بر اساس معیارهای خلاقانه ساخته شوند. قابل‌رؤیت است، بهتر است بگوییم در بزرگ‌سالی این جنس کنجکاوی از بین رفته است‌.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/ht05-02-15
https://koubeh.com/ht05-02-15

@koubeh
.
مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه با همراهی رسانه کوبه برگزار می‌کند:

سلسله‌نشست‌های مترو
زمستان ۱۴۰۳

رویداد نخست: فضا و زندگی روزمره در مترو
گفت‌وگو با عاطفه کمالی

سه‌شنبه ۳۰ بهمن، ساعت ۱۷

رویداد دوم: برای زندگی یا بقا؛ تجربه‌ی زیسته‌ی زنان دستفروش
مرجان میرغفاری
یکشنبه ۵ اسفند، ساعت ۱۷

رویداد سوم: متروی تهران در بزنگاه بحران‌ها
زهرا صفرلو

یکشنبه ۱۲ اسفند، ساعت ۱۷

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، شبستان اندیشه

حضور برای عموم آزاد و رایگان است.
پخش از صفحه اینستاگرام لایو باشگاه اندیشه

درباره‌ی رویدادها را این‌جا بخوانید.

@koubeh
انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه برگزار می‌کند:

🔴 سلسله وبینار پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران

📢 نشست ششم:
خوانش کوئیر فمینیستی انتقادی بر پایان‌نامه با موضوع «بررسی ساختار فضای جنسیتی در خانه‌های اعیانی تهران از ابتدای دوره‌ی قاجار تا پایان دوره‌ی ناصری»

🎙 نیلوفر رسولی

🗓 پنج‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۱۷:۰۰
🖥 به صورت مجازی در پلتفرم گوگل‌میت به نشانی:
https://meet.google.com/njq-kbnh-zgf

▪️حضور برای عموم آزاد و رایگان است.


@iasa_ut
@koubeh
.
مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه با همکاری رسانه کوبه برگزار می‌کند:

نشست
برای زندگی یا بقا؛
تجربه‌ی زیسته‌ی زنان دستفروش

گفت‌وگو با
مرجان میرغفاری
پژوهشگر جامعه‌شناسی

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳
ساعت ۱۷

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، شبستان اندیشه

حضور برای عموم آزاد و رایگان است.
پخش از صفحه اینستاگرام لایو باشگاه اندیشه

@koubeh
باشگاه اندیشه. مطالعات فضا. رویداد نخست نشست‌های مترو. فضا و زندگی…
باشگاه اندیشه. مطالعات فضا. رویداد نخست نشست‌های مترو. فضا و زندگی…
.
پوشۀ شنیداری رویداد نخست از سلسله‌نشست‌های مترو
فضا و زندگی روزمره در مترو

گفت‌وگو با
عاطفه کمالی
پژوهشگر مطالعات معماری ایران، تهیه‌کننده‌ی رادیو

سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌ ۱۴۰۳
به میزبانی مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه
با همکاری رسانه کوبه

@koubeh
مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه با همکاری رسانه کوبه برگزار می‌کند:

نشست
متروی تهران در بزنگاه بحران‌ها

زهرا صفرلو
پژوهشگر و فعال حوزه حمل‌ونقل شهری

یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
ساعت ۱۷

خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، کوچه نایبی، پلاک ۲۳، شبستان اندیشه

حضور برای عموم آزاد و رایگان است.
پخش از صفحه اینستاگرام لایو باشگاه اندیشه

درباره‌ی نشست را اینجا بخوانید.

@koubeh
باشگاه اندیشه. مطالعات فضا. تجربه زیسته زنان دستفرش در مترو. مرجان…
باشگاه اندیشه. مطالعات فضا. تجربه زیسته زنان دستفرش در مترو. مرجان…
.
پوشۀ شنیداری نشست
برای زندگی یا بقا؛
تجربه‌ی زیسته‌ی زنان دستفروش


گفت‌وگو با
مرجان میرغفاری
پژوهشگر جامعه‌شناسی

یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳

به میزبانی مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه با همکاری رسانه کوبه

@koubeh
باشگاه اندیشه. مطالعات فضا. متروی تهران در بزنگاه بحران‌ها. 1403.12.12
باشگاه اندیشه. مطالعات فضا. متروی تهران در بزنگاه بحران‌ها. 1403.12.12
.
پوشه شنیداری نشست
متروی تهران در بزنگاه بحران‌ها

زهرا صفرلو
پژوهشگر و فعال حوزه حمل‌ونقل شهری

یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

به میزبانی مدرسه مطالعات فضا (معماری و شهر) باشگاه اندیشه با همکاری رسانه کوبه

@koubeh
▪️ نمود فردیت‌های جمعی در شهر

🖋 فاطمه موفق یامی| دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران

در مطالعات تاریخی شهر، بازار را به مثابه ستون فقرات در نظر می‌گیرند که شرق و غرب شهر را به هم می‌دوزد. حرف دقیقی است، چرا که پیوستگی کالبدی و اجتماعی یک شهر همزمان در این عنصر تبلور می‌یافت. بنابراین شاید بتوان گفت بازار در شهر پیشامدرن، نه فقط یک خط ارتباطی، بلکه اجتماعی‌ترین فضای دموکراتیک شهری تلقی می‌شد. جایی‌که هرکسی در آن حضور می‌یافت! تفکیک مذهبی، جنسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... در بازار تا حدی بی‌معنا بوده است.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/fm01-03-09
https://koubeh.com/fm01-03-09

@koubeh
▪️ ستون‌های دودی آسمان

🖋 مهدیه یلدایی| پژوهشگر دوره‌ی دکترای معماری دانشگاه تهران

معماری روایتگر بی‌صدای فرهنگ‌هاست؛ هر آجر، هر ستون، هر طاق، انعکاسی از باورها، آرزوها و خیال‌های انسان‌هایی است که در سایه آن زیسته‌اند. در عناصر معماری استعاره‌ای نهفته است از رازهای انسان زمانه خود، رازهایی از نگاه او به جهان و کشمکش‌های او با طبیعت و زمان همانگونه که هایدگر می‌گوید: «بنا کردن، سکونت کردن است؛ سکونت کردن، شیوه بنیادین هستی انسان است.». مطالعه معماری سفری به قلب فرهنگ‌ است، جایی که سنگ و خشت به سخن می‌آیند و داستان انسان را روایت می‌کنند. از این رو است که می‌توان گوش سپرد به روایت ستون‌های باستانی یا دودکش‌های عصر صنعت از انسان عصر خود.

⭕️ ادامۀ مطلب را می‌توانید در Instant View یا در وب‌سایت کوبه به نشانی زیر بخوانید:

https://telegra.ph/my01-03-13
https://koubeh.com/my01-03-13

@koubeh
Audio
📻 صوت نشست مجازی
خوانش کوئیر فمینیستی انتقادی بر پایان‌نامه با موضوع «بررسی ساختار فضای جنسیتی در خانه‌های اعیانی تهران از ابتدای دوره‌ی قاجار تا پایان دوره‌ی ناصری»

🗓 پنج‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳


👤 سخنران‌:
نیلوفر رسولی - دانش‌آموختۀ کارشناسی ارشد مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران


❇️ به همت انجمن علمی دانشجویی مطالعات معماری ایران دانشگاه تهران با همکاری رسانۀ کوبه



@iasa_ut
@koubeh
2025/04/04 15:10:03
Back to Top
HTML Embed Code: