Telegram Web
بررسی و نقد کتاب "جامعه‌شناسی مردم‌مدار ارگانیک"
20 شهریور 1403
فایل صوتی جمعبندی صحبتهای: دکتر حسام مقدم،دکتر زند رضوی، دکتر نقدی،دکتر ترکارانی و دکتر اونق
گروه جامعه شناسی مردم مدار
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
Forwarded from دانشگاه نو
💢استاد موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش‌عالی  در لیست پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر دنیا قرار گرفت
 
🟢دکتر مقصود فراستخواه عضو هیات علمی موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش‌عالی در حوزه  علوم تربیتی در لیست پژوهشگران ايراني پر استناد دو درصد برتر دنيا، قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش‌عالی  به نقل از موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، بر اساس تازه‌ترین بروزرسانی این پایگاه، عملکرد استنادی نویسندگان به ازای برون‌داده های پژوهشی منتشر شده آنان در بازه زمانی 1960تا 2023 در 22 حوزه موضوعی اصلی و 174 حوزه فرعی بررسی شده و بر این اساس نویسندگانی که در زمره پژوهشگران پراستناد دو درصد برتر جهان قرار گرفته‌اند، معرفی شدند.
در فهرست منتشر شده سال 2024 ، تعداد 1018 پژوهشگر با وابستگی سازمانی جمهوری اسلامی ایران در میان تعداد کل 217097 پژوهشگر بین المللی حضور دارند.

⭕️ایشان پیشتر برنده جایزه فارابی و جایزه انجمن ترویج علم نیز بوده اند.

🔷 اخبار دانشگاه پژوهی👇
@daneshgaheno
Forwarded from تحکیم ملت
♦️وضعیت اینترنت نه‌تنها بهتر نشده که بدتر هم شده

🔻برخلاف انتظاری که از دولت چهاردهم می‌رفت، پزشکیان در اولین حضور در شورای عالی فضای مجازی حرفی درباره برداشتن فیلترینگ نزد و فقط به مقابله با فیلترشکن‌فروشی دستور داد.

🔻این اظهارات باعث سرخوردگی و خشم مردم شده؛ آن‌ها انتظار دارند برداشتن فیلترینگ دردستور کار باشد چراکه با رفع آن غائله فیلترشکن‌فروشی هم خودبه‌خود ختم خواهد شد.

🔻محمد رهبری، سیاست‌پژوه و پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی، در گفت‌وگو با زومیت درباره تداوم این شرایط می‌گوید: در یک ماه اخیر وضعیت اینترنت نه‌تنها بهتر نشده که بدتر هم شده؛ این موضوع در جامعه ایجاد نارضایتی کرده و مساله‌ای است که می‌تواند هواداران آقای پزشکیان را ناامید کند. مساله اینترنت می‌تواند به اولین پاشنه آشیل دولت تبدیل شود.
 
🔻اما چرا پزشکیان و وزیر ارتباطاتش کمتر از قبل درباره فیلترینگ صحبت می‌کنند؟ محمد رهبری در پاسخ می‌گوید: احتمالا آقای پزشکیان و وزیران‌شان حالا مستقیما با امور درگیر شده‌اند و  احساس کرده‌اند چالش‌های موجود در خصوص رفع فیلترینگ به اندازه‌ای که فکر می‌کردند ساده نیست و به همین دلیل شاید این موضوع منجر به یک تغییر ادبیات شده باشد.
 
🔻دولت در این شرایط چه می‌تواند بکند؟ این سیاست‌پژوه می‌گوید: «آقای پزشکیان می‌تواند موضوع رفع فیلترینگ را در شورای سران سه قوه مطرح کند و سعی کند نظر هر دو رئیس قوه را جلب کند تا به‌صورت اجماعی و با همراهی آن‌ها مرتفع شدن فیلترینگ را رقم بزنند.»

🆔️@tahkimmelat
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چرا 14 مهر روز تهران شد؟

▫️احمد مسجدجامعی درخصوص این که چطور 14 مهر روز تهران شد توضیح می‌دهد: بحث‎های اولیه در این زمینه یک سال طول کشید و در شورای چهارم به نتیجه رسید. برای روز تهران مناسبت‌ها زیاد بود که برخی مناسبت‌ها ملی، برخی مناسبت‌ها انقلابی و بعضی دیگر آموزشی و فرهنگی بود.

▫️او درخصوص این که چه پیشنهادهایی در این خصوص دریافت شد هم می‌گوید:‌ تهران در زمان آغامحمدخان پایتخت شد و در ابتدا به نظر می‌رسید بتوانیم آن روز را ملاک قرار بدهیم اما به این برخوردیم که اولین روزی که تهران به عنوان پایتخت درنظر گرفته شد مصادف با نوروز بوده و از آنجا که نوروز خودش یک مناسبت ملی است، دیگر نمی‌تواند هیچ‌چیز دیگر در کنارش قرار بگیرد چرا که نوروز، همه‌چیز را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در مرحله بعد پیشنهاد اختصاص روز ورود امام (ره) به ایران به عنوان روز تهران را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این روز، خود یک روز مستقل است.

▫️در نهایت رسیدیم به روزی که در قانون اساسی مشروطیت، تهران به عنوان پایتخت به تصویب می‌رسد و آن را به عنوان «روز تهران» اعلام کردیم.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
🔵خبر متعلق به اردیبهشت سال 1402 است.

🔺به عنوان محقق و مدرّس آسیب های اجتماعی که با دانشجویانم(جامعه شناسی و حقوق) تحقیقاتی در خصوص مصرف الکل داشته ایم از خودم می پرسم اگر این سخت گیری ها نبود هم اکنون چند نفر از هموطنانمان زنده بودند و خانواده های کمتری سوگواری می کردند؟
🔺مسائل اجتماعی پیچیده اند. گاهی سخت گیری در جایی، مرگ عده ای در جایی دیگر را رقم می زند. به همین خاطر برای کاهش مرگ انسان ها گاهی باید مدارا کرد.
🔺سخت گیری، لزوما باعث تضعیف یک رفتار نمی شود، سخت گیری فقط مسئله را از جایی به جای دیگر منتقل می کند، جای دیگری که مسئله را به مراتب بدتر و وخیم تر می کند.
🔺ای کاش درباره اعمال سیاست های اجتماعی، با دقت ارزیابی هزینه-فایده انجام می شد.
🔺اگر اینگونه بود حالا انسان های بیشتری زنده می ماندند.
Forwarded from راهیانه
از هایدا تا کلانا
(نشانه‌های رشد یک جامعه‌)

پانزده سال قبل، پیدا کردن غذایی سریع اما «سالم» در مغازه‌ها، کاری تقریباً غیرممکن بود. ساندویچ‌های پر از سس و کالباس و سوسیس‌ها و غذاهای چرب تنها غذاهای قابل دسترسی بودند. نوشیدنی‌ها هم به نوشابه‌ها و آبمیوه‌ها و در بهترین حالت دوغ و آب محدود می‌شد.

اما حالا، وضعیت فرق می‌کند: سالادها، ساندویچ‌های آماده‌ی نان و پنیر و گردو و حمص و کره مربا و نان و پنیر و سبزی فراوان یافت می‌شوند. حالا به جای «هایدا»ی پر از سس مایونز و کالباس، «کلانا»یی هست که سالم‌تر است و جایش را در سبک زندگی طبقه متوسط باز کرده‌است. بر خلاف گذشته، هر شیر و ماست و مایونز و پنیری، نوع کم‌چرب و نیم‌چرب هم در بازار دارد. کم‌کم نوشیدنی‌های کمی سالم‌تر یا مفیدتر هم سر و کله‌شان پیدا شد: تخم شربتی‌ها و خاکشیرها و شربت گلاب‌ها از دل سنت پیدایشان شد و بسته‌بندی شیک شدند و در قفسه‌ها پیدایشان شد و بازار پیدا کردند.

این تغییر، این توجه به سلامتی، چه اهمیتی دارد؟ از چه تغییری خبر می‌دهد؟

غذا مهم است! غذا یکی از معرف‌های تغییرات اجتماعی است. جامعه‌ای که به غذایش، به سلامتی‌اش و به بدنش بیشتر و بیشتر اهمیت می‌دهد، در حال مدرن شدن است: آدمیزادی که مهم می‌شود. بدنش، عمرش، سلامتی‌اش. این تازه در شرایطی‌ست که کمرش زیر بار فشار اقتصادی خرد شده‌است. اما باز هم دارد خودش را با چنگ و دندان حفظ می‌کند.

این تغییرات آنقدر آرام‌اند، آنقدر در اعماق اتفاق می‌افتند، آنقدر بی‌صدا هستند که توجه را به خودشان جلب نمی‌کنند. اما دانشجوی جامعه‌شناسی معنی این تغییرات به ظاهر ساده را می‌فهمد. چیزی آن درون و پایین، در اعماق تغییر کرده‌است.

پیشتر هم نوشته‌ام: در اعماق جامعه‌ی ایران، با تمام رنج‌هایش، با تمام ستمی که بر آن رفته، نوزایی و تولد و رشدی عمیق در بسیاری ویژگی‌هایش اتفاق افتاده‌است. نشانه‌هایش فراوان‌اند. مثل سالم‌تر شدن خوراکش.

@raahiane|راهیانه|ایده‌نوشت‌های مهدی سلیمانیه
#روشنا|#نوزایی_از_پایین|#جامعه|#شبح
Forwarded from نطقیات
🖍 با رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری لزوم درج نام استاد راهنما به‌عنوان نویسندهٔ مسئول مقاله ابطال شد:

دیوان عدالت اداری: اصل بر عدم صلاحیت استاد راهنما برای نویسنده‌ مسئول بودن در مقاله است.

در بخشی از رای هیئت عمومی آمده است:

«مقاله علمی مستخرج از رساله، اثر حقوقی مستقلی است که پدیدآورنده آن دانشجو است و وی مالک فکری آن محسوب می‌شود و استاد راهنما صرفاً وظیفه نظارت بر آن را برعهده دارد.»

🔮 www.tgoop.com/nutqiyyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
*اعضای محترم انجمن جامعه‌شناسی ایران*
با سلام و احترام

۱۲ آذر سالروز تولد دکتر غلامحسین صدیقی است که از سال۹۳ از سوی انجمن جامعه‌شناسی ایران به‌عنوان روز علوم اجتماعی نام‌گذاری شده است و هر سال بدین مناسبت، همایش‌هایی برگزار می‌شود.
امسال قرار است در همین روز، مانند سال گذشته، گردهم‌آیی بزرگی با حضور کلیه دانش‌آموختگان علوم اجتماعی در خانه اندیشمندان با موضوع محوری *نسبت علوم اجتماعی با دانشگاه، دولت و نهادهای مدنی* برگزار شود و همراه با گفت‌گوی اندیشمندان در این موضوع، به چند تن از جامعه‌شناسانی که در عرصه‌های مختلف نظریه‌پردازی، آموزش، ترجمه و کنشگری حوزه اجتماعی نقش مهمی ایفا کرده‌اند و جزو پیشکسوتان علوم اجتماعی محسوب می‌شوند، نشان دکتر صدیقی اهدا شود. (این نشان ابتدا به دکتر توسلی اهدا شد) به نظر شما چه کسی شایستگی دریافت این نشان را دارد. لطفا یک نفر را نام ببرید. بعد از این فراخوان از اعضای انجمن، به چند نفر که بیشترین مقبولیت را دارند این نشان اهدا خواهد شد. لطفا حداکثر تا ۹ آبان نظر خود را به ایمیل انجمن ارسال فرمایید.
با تشکر
انجمن جامعه‌شناسی ایران
ایمیل انجمن: [email protected]
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 زوج‌ها از سال 1930 تا 2024 چطور با هم آشنا شدند؟


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
Audio
تحلیلی اجتماعی از ویدئویی پربازدید در شبکه‌های اجتماعی

زوج‌ها چگونه با هم آشنا می‌شوند؟
(پژوهشی از دانشگاه استنفورد)

ارائه: فردین علیخواه

لطفا قبل از گوش دادن به این فایل صوتی، حتما یکبار ویدئوی یادشده را ببینید. برای تماشا روی لینک زیر کلیک کنید.
https://uploadkon.ir/uploads/496626_24download.mp4
Forwarded from تحکیم ملت
♦️جامعه تشنه توازن است

🖊جواد کاشی

جامعه با اقتصاد زندگی می‌کند، با فرهنگ و هنر و دین بالنده می‌شود، با سیاست راهی برای حل مشکلات خود پیدا می‌کند و با قدرت نظامی و پلیس از خود حراست می‌کند. هر کدام نقشی و جایگاهی ویژه در تداوم و غنای جامعه سیاسی دارند. اگر هر یک خیال کند کارکردهای دیگر را هم باید به آن سپرد جامعه رو به سوی بحران و انحطاط می‌برد. بیش از دو دهه است نهاد نظامی و پلیس مدعی همه کارکردهای متنوع اجتماع سیاسی ما شده است. قدرت نظامی پشتوانه شکوفایی اقتصادی قلمداد شده. ارزش‌های مبارزه و مقاومت و جنگ، به مثابه شاکله حیات فرهنگی و دینی معرفی شده و در صحنه سیاسی همه بازیگران با معیارهای دوستان و دشمنان طبقه‌بندی شده‌اند.

حاصل جامعه پریشان امروز است. به همین چند روز اخیر توجه کنید. جامعه دلنگران جنگ است. در کازرون یک فرد مسلح جان امام جمعه شهر را می‌گیرد و در دم به خود شلیک می‌کند،  در سیستان و بلوچستان یک گروه مسلح با نیروی نظامی کشور درگیر می‌شود و تعداد قابل توجهی از نیروهای نظامی کشته می‌شوند. در چنین بزنگاهی دستگاه تبلیغاتی نظام جمهوری اسلامی نیز بابت سبک بودن حمله اسرائیل شادی می‌کند، انگار نه انگار چهار نیروی نظامی این کشور در نتیجه این حمله به شهادت رسیده‌اند.

جامعه ایران برای حراست از خود نیازمند نیروی نظامی است، اما پیش از آن نیازمند یک اقتصاد شکوفاست تا زندگی کردن ممکن باشد. نیازمند فرهنگ و دین و هنر است تا جامعه عمق پیدا کند، و نیازمند عرصه پررونق حیات سیاسی است تا خرد جمعی بر حیات اجتماعی سایه بیاندازد.

نیروی نظامی و بازیگران عرصه اقتصاد و فرهنگ و سیاست همه کارکردهای ضروری دارند. اما جامعه نیازمند خردی است که میان این ضرورت‌ها توازنی برقرار کند. سروری هر کدام بر دیگری فاجعه‌بار است.


🆔️@tahkimmelat
ششمین همایش کنکاش‌های مفهومی و نظری درباره جامعه‌ایران

🔻انجمن جامعه‌شناسی ایران


▪️زمان: ۲۷ الی ۲۹ خرداد ۱۴۰۴

🔹توضیحات بیشتر در زمینه محورهای جزیی و ویژه همایش اطلاع‌رسانی خواهد شد

▫️برای کمک به همایش به حامی‌باش انجمن بپیوندید

https://hamibash.com/isaconferences.com

🔺لینک سایت همایش

https://isaconferences.com

☑️سایت انجمن جامعه‌شناسی‌ایران
http://www.isa.org.ir/
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 گلوله برفی بحران در ایران

نسخه صوتی

▫️مقصود فراستخواه پژوهشگر اجتماعی، در برنامه نقد و بررسی کتاب ایران بر لبه تیغ که از سوی کمیته جامعه‌شناسی سیاسی انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری گروه روند‌های فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار شده بود اظهار کرد: ایران واقعا یک مسئله شده است. به اعتقاد بنده به کمک مفاهیم و تعابیر مختلف محققان تلاش کرده‌اند تا ایران را توضیح دهند. اما متاسفانه بیشتر به سمت تشدید مسئله رفته‌ایم تا حل آن. مسئله‌ها بدخیم و بدساخت شده‌اند و حل آن نیازمند زمان است.

▫️به گفته فراستخواه، ایران یک جِرم بحرانی شده است.

📺 @ecoiran_webtv
گروه جامعه‌شناسی ایران برگزار می‌کند:
هفتمین مرحله از همایش جامعه‌شناسان ایرانی و جامعه ایرانی
بررسی و نقد آثار و کنشگری دکتر مرتضی فرهادی
سخنرانان:
داریوش رحمانیان (سردبیر مجله مردم‌نامه)
رحیم محمدی (پژوهشگر و جامعه‌شناس)
جبار رحمانی (هیات علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی)
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ تا ۱۸
مکان: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران
@ir_sociology
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 رمزگشایی از یک ویدیوی دلخراش

▫️اخیرا ویدیویی از تنبیه بدنی یک دانش‌آموز در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده است.

▫️به گزارش اکوایران، محتوای دلخراش این ویدیو باعث شده که افکار عمومی جریحه‌دار شود و حتی وزارت آموزش‌وپروش نسبت به آن واکنش نشان داده است. آیا این ویدیو واقعی است؟

▫️در برنامه فکت‌چک، این مسئله مورد بررسی قرار گرفته که آیا این گزاره صحت دارد یا خیر.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from تحکیم ملت
♦️ تابستان ِ۵۸، دستفروش‌های ولیعصر و انقلاب و تئاتر شهر

📌 از مستندِ «تازه‌نفس‌ها» - ۱۳۵۸ || کیانوش عیاری


📌رسانه تحلیلی خبری تحکیم ملت👇

🆔@tahkimmelat
Forwarded from تحکیم ملت
♦️وزیر، استعفا
مدیر، محاکمه‌


🔻دو نوه‌ی عزیزم، آرزو خاوری ۱۶ ساله از افغانستانی‌تبارهای ساکن شهرری استان تهران و آی‌ناز کریمی ۱۷ ساله ساکن روستای دریس کازرون استان فارس که به‌خاطر اسلامی‌نبودن حجاب و پوشش و لاک ناخن و موی رنگی، توسط مدیر و برخی مسئولین مدرسه تهدید شده‌بودند خودکشی کردند.

🔻 عمیقاً دردآور است که جان شریف و شیرین دو نوجوان فدای چنین مواردی می‌شود و گویا تهدیدهای مشابهی در تعدادی از مدارس کشور، کماکان درحال انجام است.

🔻 علاوه‌بر ضرورت مواجهه‌ی ریشه‌ای و خشونت‌پرهیز با این‌قبیل تندروی‌ها و انحرافات، مطالبات بسیاری از خانواده‌ها برخوردی فوری و پیش‌گیرانه نیز هست.

🔻 ضروری‌ست به‌منظور انعکاس وسیع این ظلم آشکار و نشان‌دادن محکوم‌بودن آن و نیز تقویت عنصر بازدارندگی به‌منظور عدم تکرار، وزیر آموزش و پرورش فوراً استعفا دهد.

🔻همچنین بدیهی‌ست که می‌بایست مدیران دو مدرسه‌ی شهیدان آرزو و آی‌ناز و مسئولینی که تقصیرها و حتی قصورهایشان در به‌وجودآمدن این فاجعه مؤثر بوده‌است، سریعاً محاکمه‌ شوند.

🖊کیوان صمیمی

🆔️@tahkimmelat
2024/11/12 06:17:07
Back to Top
HTML Embed Code: