پادگرد: فهم کلنگر
🎙 پادگرد - قسمت سوم: فهم کلنگر
💫 در قسمت قبل، در مورد شناخت مسئله صحبت کردیم. حال میخواهیم بگوییم این شناخت زمانی حاصل میشود، که مسئله را درون بافت بزرگتری که در آن قرار دارد، درنظر گرفت.
💫 یعنی هر امر اجتماعی، در بافت تاریخی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگیاش درک شود. امروزه، تمام ابعاد روانی, عاطفی, سیاسی, اجتماعی و اقتصادی به هم گره خورده و ممکن نیست مسئلهای را به یکی از این ابعاد محدود کرد.
💫 در قسمت سوم پادگرد، راجعبه فهم کلنگر با شما سخن میگوییم.
@MadaarMag
@MadaarMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پادگرد: سنجش نیازها
🎙 پادگرد - قسمت چهارم: سنجش نیازها
💫 اواخر سال 2005، زمانی که در حضور دبیرکل سازمان ملل، از یک لپتاپ کوچک پردهبرداری شد که قرار بود صدها میلیون از آن به دست کودکان سراسر جهان برسد، کمتر کسی فکر میکرد طرح لپتاپ مقرون به صرفه شکست بخورد.
💫 برای شنیدن داستان شکست طرح «One Laptop Per Child» (یک لپتاپ برای هر کودک) و علت تغییر راهبرد آن، با ما همراه باشید.
💫 در قسمت چهارم پادگرد، راجعبه نیازسنجی با شما سخن میگوییم.
@MadaarMag
@MadaarMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چشمها را باید شست...
💫 در سال 1973 گروهی از دانشمندان مسلمان در لندن، با درک ضرورت پرداختن به مسائل مهم جامعه اسلامی از دیدگاهی نو و انتقادی، مؤسسه مسلمان را به منظور ایجاد فضایی برای تفکر آزاد، بحث و گفتگوی انتقادی در جوامع مسلمان تأسیس کردند.
💫 کلیم صدیقی، روزنامهنگار گاردین، ضیاءالدین سردار، محقق، آیندهپژوه و نویسندۀ بریتانیایی-پاکستانی و اقبال آساریا، اقتصاددان، متخصص امور مالی اسلامی و مشاور پیشین بانک مرکزی انگلیس، به ترویج و حمایت از رشد فکر، دانش، پژوهش، خلاقیت و بحث آزاد در جامعه مسلمانان پرداختند.
💫 برای این منظور، این مؤسسه پلتفرمهایی برای بحث آزاد و تفکر انتقادی ایجاد کرده که مختصراً توضیح میدهیم:
همایش سالانه ابن رشد
💫 مؤسسه مسلمان به افتخار ابن رشد، سلسله سخنرانیهایی را با هدف بررسی ارتباط اکنون با تاریخ فکری اسلام، سالانه در اوایل تابستان توسط دانشگاهیان و اندیشمندان برجسته ارائه میدهد.
گردهمایی زمستانی
💫 این مؤسسه هر ساله در زمستان، همراهان خود را دعوت کرده تا در فضایی آرام و دلنشین، 3 شبانهروز دربارۀ مسائل اساسی زمانه، با تمرکز بر یک موضوع سالانه، بحث و گفتگو کنند.
فصلنامۀ مسلمان منتقد
💫 مجلۀ Critical Muslim تلاش میکند تا مفهوم مسلمان بودن در دنیای معاصر را بررسی کند، ایدههای نو دربارۀ اسلام را مطرح سازد و به چالشهای پیش روی مسلمانان در جهان متغیر امروز بپردازد.
ابتکارات
💫 یکی از ابتکاراتشان، ایجاد سند قرارداد ازدواج های غیر ثبتی برای مسلمانان در سال 2008 بود که به دلیل برخورد طرفین ازدواج با مشکل (به ویژه زنان) در تأمین حقوق مالی تضمین شده بر اساس شریعت پس از طلاق، صورت گرفت.
💫 ابتکار دیگر، راه اندازی صندوق توانمندسازی جامعه با همکاری ادارۀ غذای حلال بود که به نیازمندان کمک بلا عوض می دادند.
#مسلمان #پژوهش #گفتگوی_انتقادی
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@MadaarMag
همایش سالانه ابن رشد
گردهمایی زمستانی
فصلنامۀ مسلمان منتقد
ابتکارات
#مسلمان #پژوهش #گفتگوی_انتقادی
@MadaarMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خلق تأثیری بزرگتر با حمایت از دیگران
💫 الیاس رِیِس فارغالتحصیل MBA دانشگاه هاروارد بود که به عنوان یک کارآفرین و مُبلغ مسیحی، با دغدغۀ ایجاد یک ساختار اداری برای کمک به مبلغان دیگر، در سال 2008 سازمان غیرانتفاعی «تبلیغ در عصر مدرن» را تأسیس کرد.
💫 وی از تحصیلات و تجربیات تجاری خود برای جمعآوری کمکهای مالی و ارائۀ خدمات پشتیبانی به مبلغان مسیحی استفاده کرده و تاکنون تجربۀ شرکت در 76 سفر تبلیغی و بازدید از 68 کشور را دارد.
💫 برنامههای گوناگون سازمان "Modern Day Missions" برای حمایت از مبلغین مسیحی در سراسر جهان، شامل موارد زیر است:
جمعآوری کمکهای مالی:
✅ این سازمان به مبلغین کمک میکند تا منابع مالی لازم برای فعالیتهای خود را از طریق بسترهای آنلاین و مشارکت با کلیساها و اهداکنندگان جمعآوری کنند. این کمکهای مالی برای تأمین هزینههای زندگی، سفر و پروژههای مربوط به مأموریتها مورد استفاده قرار میگیرد.
آموزش:
✅ MDM برنامههای آموزشی و منابعی را برای رشد معنوی مبلغین فراهم میکند. این منابع شامل دورههای آموزشی، وبینارها، مقالات مرتبط با چالشهای موجود در مأموریتهای تبلیغی و خبرنامههای هفتگی است.
محتوای رسانهای:
✅ در پادکست هفتگی "Modern Day Missions Podcast"، مبلغین از تجربیات و داستانهای یکدیگر میآموزند که بهطور خاص برای مبلغان مذهبی تنظیم شده و منبع الهام و آموزش برای مبلغین سراسر جهان است.
مراقبت و حمایت:
✅ این سازمان به سلامت روحی و روانی مبلغین اهمیت میدهد و برنامههایی برای مراقبت از آنان فراهم میکند که شامل برنامههای پشتیبانی معنوی و راهنماییهای مشاورهای برای کمک به مبلغین در مواجهه با چالشهای زندگی در مناطق دشوار است.
💫 این سازمان که به ادعای خود، بزرگترین سازمان مبلغان مستقل در آمریکای شمالی است، از سال 2008، با حدود 1700 مُبلغ در 90 کشور کار کرده است.
#مسیحیت #تبلیغ
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@MadaarMag
جمعآوری کمکهای مالی:
آموزش:
محتوای رسانهای:
مراقبت و حمایت:
#مسیحیت #تبلیغ
@MadaarMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پادگرد: علل ریشهای
🎙پادگرد - قسمت پنجم: علل ریشهای
💫 ارتقای معیشت خانوادههای فقیر آفریقاییتبار محلهی ناامن هارلم در نیویورک، هدفی نبود که با اهدای حتی میلیونها دلار محقق شود؛ کاری که در لحظه اول به ذهن خیرین میافتد.
💫 مؤسسهی "منطقه کودکان هارلم" (HCZ)، دست به اقدام دیگری فراتر از کمک مالی زد تا تاثیری پایدارتر خلق کند.
💫 شما را به شنیدن قسمت پنجم پادگرد، دعوت میکنیم.
@MadaarMag
@MadaarMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تبلیغ چند بعدی مسیحیت
💫 بیل برایت، کارآفرین موفقی بود که در مدارس دینی تحصیل کرد. او و همسرش در سال 1951، برای ترویج آموزههای مسیحیت و رفع شبهات دانشجویان، سازمان Cru را در دانشگاه لسآنجلس کالیفرنیا تأسیس کردند.
💫 این سازمان به سرعت در دانشگاههای آمریکا گسترش یافت و رفتهرفته فعالیتهای خود را از دانشگاهها فراتر برد و با جوانان در کلیساها و جوامع محلی کار کرد؛ بهگونهای که در سال 1996 به بیل برایت جایزه 1.1 میلیون دلاری تمپلتون برای پیشرفت در دین اعطا شد.
💫 در سال 2020، این سازمان 19هزار کارمند در 190 کشور داشت و در سال 2023، رتبه 28 از 100 سازمان برتر غیرانتفاعی فوربس را کسب کرد. Cru با برنامههای مختلف، تلاش میکند مسیحیت را در جهان گسترش دهد:
✅ ورزشکاران در عمل: در 64 کشور به ورزشکاران کمک میکند تا از طریق ورزش، ایمان خود را به اشتراک بگذارند.
✅ زندگی خانواده: برای کمک به خانوادهها جهت رشد و تأثیرگذاری بر جامعۀ اطراف خود که در آن بیش از 4 میلیون نفر در 109 کشور آموزش دیدهاند.
✅ نهاد جاش مکداوِل: سخنرانیها و کتابهای مکداول در زمینه مسیحیت را ترویج میکند.
✅ خیریه Unto: که به افراد نیازمند در مناطق محروم دنیا کمک میکند.
✅ نهاد شهر: در بیش از 100 شهر فعال است و با بیش از 2000 کلیسا و سازمان، پیام مسیحیت را در مناطق شهری گسترش میدهد.
✅ نهاد دانشکده: در 2300 دانشکده فعالیت میکند و بیش از 100هزار دانشجو را جذب میکند و به عنوان مبلغ تربیت میکند.
✅ کرو نظامی: آموزش، تجهیز و حمایت از افراد، کلیساها و نهادهایی که به دنبال خدمت به ارتش و جامعه نظامی هستند.
👌 Cru Gap Year: یک ماجراجویی 9 ماهه برای فارغ التحصیلان دبیرستان، تا در حین سفر به چندین مکان در سراسر جهان و تجربۀ فرهنگ های جدید و ایجاد دوستیهای پایدار، با مسیحیت ارتباط بیشتری برقرار کنند.
💫 یکی از مهمترین دستاوردهای آنها، تولید و توزیع فیلم سینمایی «jesus» در سال 1979 بود که زندگی عیسی مسیح را به تصویر میکشید. این فیلم یکی از موفقترین ابزارهای تبلیغی مسیحی بود که تا کنون به بیش از 2100 زبان (و گویش) ترجمه شد.
💫 طبق ادعای عجیب سایت، این فیلم که بیش از 5هزار بازیگر در آن حضور داشتند، تا به امروز بیش از 8 میلیارد بار دیده شده و باعث شده بیش از 570 میلیون نفر به مسیحیت متمایل شوند. انیمیشن «jesus» نیز در حال ساخت است که سال 2026 منتشر خواهد شد.
#جامعه #مسیحیت #رسانه #دانشجویان #جوانان
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@madaarmag
#جامعه #مسیحیت #رسانه #دانشجویان #جوانان
@madaarmag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پادگرد: تأثیر چیست، موفقیت کدام است؟
🎙پادگرد - قسمت ششم: تأثیر چیست؟ موفقیت کدام است؟
💫 چهارده سال قبل که جیسون سَدلِر، پروژۀ یک میلیون تیشرت را آغاز کرد، میخواست از طریق تهیه و توزیع تیشرتهای رایگان به مردم محروم آفریقا کمک کند. اما در عین ناباوری و تنها پس از 3 ماه، پروژه را متوقف کرد.
💫 برای آشنایی با بینشی که موجب شد تا پروژه ادامه پیدا نکند، شما را به شنیدن قسمت ششم و آخر فصل اول پادگرد، دعوت میکنیم.
@MadaarMag
@MadaarMag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شبکهسازی نخبگان، راه عبور از دوگانۀ آمریکایی _ یهودی
💫 در دهۀ 1920، بسیاری از یهودیان، برای ایجاد تعادل بین آمریکایی بودن و یهودی بودن تلاش میکردند. طرد گستردۀ یهودیان در آن زمان، ضرورت ایجاد فضایی اختصاصی را برجسته کرد که در آن دانشجویان یهودی احساس راحتی و امنیت کنند.
💫 بنجامین فرانکل، دانشجو و خاخام 24 سالهای بود که برای 300 دانشجوی یهودی، پناهگاه و محیطی فراگیر به نام هیلل (Hillel) ایجاد کرد که دانشجویان در آن بتوانند مانند یک خانواده دور هم جمع شوند، سنتهای خود را برگزار کنند و دوستانی همکیش بیابند.
💫 پایان جنگ جهانی دوم با افزایش تعداد دانشجویان یهودی همراه بود که نیاز به پشتیبانی زیادی داشتند. هیلل نه تنها به عنوان یک مرکز اجتماعی عمل کرد، بلکه به یک نهاد محوری برای حفظ تداوم سنتها و ارزشهای یهودی در نسلهای مختلف تبدیل شد.
💫 حدود یک قرن از تأسیس هیلل میگذرد و این اجتماع بزرگ، با شعار «زندگی یهودی در دانشگاهها پرجنب و جوش، فراگیر و تأثیرگذار برای نسلهای آینده باقی میماند»، نقش بهسزایی در شکلدهی به رهبران آیندۀ یهودیت ایفا کرده است.
💫 مأموریت هیلل، غنی کردن زندگی دانشجویان یهودی برای اثرگذاری بر جامعه، از طریق شبکۀ دروندانشگاهی خود است. هیلل امروز به بیش از 1000 کالج و دانشگاه در 16 کشور جهان متصل است که در نقش منبع آموزش، شبکۀ اجتماعی و مکانی برای توسعۀ مهارتهای رهبری و حرفهای یهودیان عمل میکنند.
💫 در ادامه، فعالیتهای گوناگون هیلل را پس از 100 سال، با بیش از 180هزار دانشجو و فارغالتحصیل در هر سال، بررسی میکنیم:
بورسیههای بینالمللی
✔️ هیلل به طور مستقیم به دانشجویان یهودی در مقاطع تحصیلی مختلف، بورسیۀ تحصیلی اعطا میکند. بیش از یک میلیون دلار، مجموع بورسیههایی است که هر ساله به دانشجویان یهودی ارائه میشود.
بازدید از سرزمینهای اشغالی
✅ دانشآموزان یهودی و جوانان بین 18 تا 26 سال، واجد شرایط سفر 10 روزه برای بازدید از سرزمینهای اشغالی هستند تا با فرهنگ و تاریخ خود از نزدیک آشنا شوند.
مراسمهای مذهبی
✔️ هیلل سعی دارد فضای لازم را برای بزرگداشت مراسمهای مذهبی یهودی فراهم و دانشجویان را برای جشن گرفتن آیینهای یهودی در محوطۀ دانشگاه و فراتر از آن ترغیب کند.
تأثیرات اجتماعی
✅ افزون بر موارد فوق، هیلل زمینۀ فعالیتهای گوناگون اجتماعی نظیر خیریه، حفاظت از محیط زیست و... را برای دانشجویان فراهم میسازد.
#جامعه #یهودیت #نخبگان #هویت
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@madaarmag
بورسیههای بینالمللی
بازدید از سرزمینهای اشغالی
مراسمهای مذهبی
تأثیرات اجتماعی
#جامعه #یهودیت #نخبگان #هویت
@madaarmag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مؤمن بدون مسجد، ماهی بدون آب
💫 با استقبال ایالات متحده از خانوادههای مهاجر از سراسر جهان در دهۀ 1960، منطقۀ خلیج سانفرانسیسکو به مرکزی برای مسلمانان و افرادی که برای فرصتهای تحصیلی، اقتصادی و شغلی به این منطقه نقل مکان کردند، تبدیل شد.
💫 با وجود اینکه تعدادی خانوادۀ شیعهمذهب تا اواخر دهه 1970 در این منطقه ساکن شدند، اما هیچ کس ابتکار عمل را برای جستجو و گرد هم آوردن آنها برای تشکیل یک جامعۀ شیعی به دست نگرفته بود.
💫 در سال 1977 دو خانواده ابتکار عمل را برای سازماندهی مجالس محرم در منازل خود در شهر سنخوزه به عهده گرفتند؛ ولی با افزایش تعداد خانواده های حاضر در این مجالس، برگزاری مجالس در محل سکونت سایر شرکتکنندگان نیز آغاز شد و برخی مشکلات سازمانی ظاهر شد.
💫 احساس ضرورت ایجاد یک مرکز اسلامی برای اجرا و سازماندهی این محافل و رفع نیازهای در حال رشد شیعیان، باعث شد تا گروهی از رهبران جامعه با انتصاب 5 معتمد به عنوان هیئت مدیره، مرکز اسلامی صبا را در سال 1979 راهاندازی کنند.
💫 در سال 1992 و با افزایش استقبال شیعیان، ساختمانی به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع خریداری و تبدیل به مرکز اسلامی صبای امروزی شد. این سازمان کمکم رشد کرد و خدمات آن از برنامه های سنتی ماه محرم و رمضان، به مجموعۀ وسیعی از برنامههای جامع برای فرهنگها و گروههای سنی مختلف گسترش یافت.
💫 مرکز اسلامی صبا دارای موقعیت منحصر به فردی در میان تمام شیعیان شمال آمریکاست؛ به گونهای که شیعیان انگلیسی، اسپانیایی، اردو، فارسی و عرب زبان در آن عضو هستند. بنابراین صبا برنامههایی را به زبانهای مختلف ارائه میکند تا مخاطبان چند زبانۀ خود را تأمین کند.
💫 مرکز اسلامی صبا فعالیتهای گستردهای مانند: اعزام به حج، مراسم کفن و دفن، مدرسۀ یکشنبه، مراسمات دینی و عبادی، سخنرانیهای دینی، مراسم ازدواج و طلاق، سفرهای خانوادگی و کنفرانس انجام میدهد.
💫 همچنین در سطح جهانی، صبا انواع خدمات آموزشی و خیریه را ارائه میدهد. ساختار صبا برای پشتیبانی از برنامهها و عملیات در حال گسترش آن اقتباس شده است. صبا اکنون SABA-Global نامیده میشود. سازمانها و برنامههای تحت SABA Global عبارتند از:
بنیاد الکساء
✔️ با ایجاد زیرساختها، تأمین منابع و ارائۀ خدمات، _ مطابق با آموزههای قرآن کریم و اهل بیت(ع) _ توسعۀ همهجانبۀ افراد، خانوادهها و جوامع را ترویج میکند.
انتشارات کساء
✅ با انتشار 115 کتاب و مجلات علمی، دانش و اطلاعات را در جامعه ترویج میدهد.
کلینیک درمانی کساء
✔️ هدف آن ارائۀ خدمات و منابع برای آموزش، توانمندسازی و ایجاد آگاهی در مورد نیازهای سلامت روان جامعه مسلمانان است.
خانواده کساء
✅ در تلاش برای ارائۀ دانش، راهنمایی و پشتیبانی جامع برای تقویت کانون خانواده است.
کتابهای شانس دوم
✔️ از طریق نامه نگاری، کتابهای اسلامی، راهنماییهای علمی شخصی، بر زندگی بیش از 2900 زندانی مسلمان در آمریکا تاثیر میگذارد.
سازمان عقاید اسلامی
✅ به ترویج و آموزش اصول و عقاید اسلامی از طریق دورهها و منابع آموزشی میپردازد.
انجمن دانشجویی اهل البیت (ABSA)
✔️ دانشجویان شیعه را از پردیسهای دانشگاهی در سراسر ایالات متحده متصل میکند.
مؤسسه سلام آنلاین
✅ مدرسهای مجازی برای کودکان و نوجوانان با دورههای مطالعات قرآنی و برنامه درسی اسلامی
سوادآموزی بینالمللی
✔️ فراهم کردن فرصتهای آموزشی برای کودکان و حمایت از مدارس در مناطق کمتوان و مسلماننشین هند و قاره آفریقا.
گوشۀ منابع اسلامی
✅ مرکزی در دسترس برای منابع آموزشی اسلامی، جهت استفادۀ معلمان، دانش آموزان، والدین و جویندگان دانش.
آکادمی RISE
✔️ با ارائه دورههای آموزشی پیشرفته، مهارتهای حرفهای و علمی را در دانشجویان تقویت میکند.
💫 صبا مشارکت نزدیکی با جامعه گستردهتر مسلمانان دارد و برنامههای منظم درون دینی و بینادیانی را در میان مساجد دیگر برگزار میکند. علاوه بر این، به طور منظم با کلیساهای همسایه و سایر جوامع مبتنی بر ایمان همکاری می کند.
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@madaarmag
بنیاد الکساء
انتشارات کساء
کلینیک درمانی کساء
خانواده کساء
کتابهای شانس دوم
سازمان عقاید اسلامی
انجمن دانشجویی اهل البیت (ABSA)
مؤسسه سلام آنلاین
سوادآموزی بینالمللی
گوشۀ منابع اسلامی
آکادمی RISE
@madaarmag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا میتوان رسانه را در خدمت ایمان گرفت؟
💫 در خانوادهای با پیشینۀ عمیق مذهبی و سیاسی، پسری پرورش یافت که در بزرگسالی تصمیم گرفت انجیل را از طریق یک ایستگاه تلویزیونی خراب به آمریکا بیاورد. پدرش سالها عضو مجلس نمایندگان و سنای ایالات متحده و اجدادش همگی از روحانیون مسیحی بودند.
💫 پت رابرتسون با کمک مالی افراد معتقد و با استفاده از تجهیزات ساده، در سال ۱۹۶۱ موفق شد شبکه پخش تلویزیونی مسیحی (Christian Broadcasting Network) یا همان CBN را بهعنوان اولین شبکهٔ مسیحی مستقل راهاندازی کند.
💫 شروع کار CBN با یک استودیوی کوچک و یک فرستنده بود که تنها توانایی پخش چند ساعت برنامه در روز را داشت. این شبکه از سخنرانیهای مذهبی و برنامههای آموزشی، بهتدریج به یک شبکهٔ بینالمللی در بیش از 168 کشور و برنامههای متنوع به ۷۰ زبان تبدیل شد.
💫 CBN تنها یک شبکهٔ تلویزیونی نبود؛ بلکه راهی برای ایجاد ارتباط و حفظ هویت مسیحی در جهان در حال تغییر بود. این شبکه با برنامههای زنده که مردم میتوانستند دعا کنند و مشکلات خود را با دیگران به اشتراک بگذارند، توانست جامعهای از پیروان وفادار ایجاد کند.
💫 در کنار این موفقیت، رابرتسون در سال ۱۹۷۷ دانشگاه Regent را تأسیس کرد که هدف آن تربیت رهبران آینده با آموزش مبتنی بر اصول مسیحی بود. دانشگاه رجنت اکنون یکی از مراکز معتبر آموزشی در ایالات متحده محسوب میشود.
💫 یکی دیگر از فعالیتهای مهم CBN، برنامههای بشردوستانه آنهاست که سازمان طرح برکت (OB) به ارائهٔ خدمات پزشکی و آموزشی به جوامع محروم و کمک به قربانیان بلایای طبیعی میپردازد و سازمان وعده به ایتام به کودکان بیسرپرست و نیازمند در سراسر جهان کمک میکند .
💫 انیمیشن Superbook، یکی دیگر از برنامههای این شبکه است که داستان های کتاب مقدس را به زبان کودکان بیان میکند. طبق تخمین سایت، این برنامه با بیش از 65 قسمت تکمیل شده، در سال 2023 برای 514 میلیون بیننده در 143 کشور به بیش از 60 زبان و گویش پخش شده است.
💫 CBN همچنین با تولید برنامههای مستند و سریالهای خانوادگی تلاش کرد نیازهای فرهنگی و اجتماعی مخاطبان را نیز پاسخ دهد. «سخنان خدا» آخرین مستند آنهاست که با استفاده از مصاحبههای تخصصی، فیلمبرداری خیرهکننده و بازسازیهای دراماتیک، به سؤالات دربارۀ چگونگی نگارش، حفظ و انتقال متن عهد عتیق در طول زمان پاسخ میدهد.
💫 با این تفاصیل، برخی نیز معتقدند که رابرتسون از CBN برای اهداف سیاسی استفاده کرده و با ترکیب پیامهای مذهبی و سیاسی، نقش مهمی در ورود مسیحیان به سیاست و تبدیل حزب جمهوریخواه به یک حزب مسیحی بنیادگرا ایفا کرد.
💫 از دیگر بخشهای جالب توجه این شبکۀ مسیحی! CBN اسرائیل است که در میان کشتار و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، نه تنها به فکر آرامش و صلح نبوده، بلکه با پوشش خبری و برنامههای حمایتی، از سیاستهای آنها دفاع میکرد.
#مسیحیت #رسانه #دانشگاه #خیریه
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@madaarmag
#مسیحیت #رسانه #دانشگاه #خیریه
@madaarmag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گولن را بهتر بشناسیم...
💫 فتحالله گولن سال ۱۹۴۱ در ترکیه به دنیا آمد. پدرش امام جماعت مسجد روستا بود و مادرش علیرغم ممنوعیت، قرآن تدریس می کرد. او از دوران نوجوانی شروع به مطالعه کتب دینی کرد و تحت تأثیر اندیشههای سعید نورسی، محقق کُرد اهل سنت قرار گرفت که مدافع تدریس علوم دینی در مدارس سکولار و علوم جدید در مدارس دینی بود.
💫 در ایام جوانی او، ترکیه پر از ناآرامیهای اجتماعی، تغییرات سیاسی و فشارهای حکومتی بود. گولن که بهعنوان یک فعال مذهبی، با تفکرات سکولار حاکمیت مشکل داشت؛ متوجه شد برای نهادینه کردن ارزشهای اسلامی در جامعه، باید راهبردی نوین انتخاب کند که محدودیتهای سیاسی را دور بزند و مردم را نیز بهطور فعال درگیر سازد.
💫 به رهبری گولن، یک جنبشی با نام «جنبش خدمت» یا «جنبش گولن» شکل گرفت که بهعنوان یکی از بزرگترین شبکههای آموزشی و خدمات اجتماعی در جهان شناخته میشود. هدف این جنبش ترویج صلح، همزیستی مسالمتآمیز و ارتقای کیفیت زندگی مردم بود و تمرکز ویژهای بر آموزش، توسعه فرهنگی و خدمات اجتماعی داشت.
تأسیس مدارس
💫 گولن معتقد بود جوانان با آموختن اخلاق و معنویت در کنار علم، میتوانند بر جامعه تأثیرگذار باشند. بنابراین توانمندسازی نسل از طریق تحصیلات دانشگاهی را بهعنوان راهی غیرمستقیم برای مقابله با ساختارهای حکومتی انتخاب کرد.
💫 او و پیروانش با تأسیس مدارس گولن (خدمت)، آموزشهای مبتنی بر علم و اخلاق را رواج دادند. این مدارس بهسرعت در کشورهای دیگر نیز گسترش یافتند و به یک شبکۀ آموزشی بینالمللی تبدیل شدند. امروز بیش از ۱۰۰۰ مدرسه با این رویکرد در بیش از ۱۲۰ کشور فعالیت میکنند.
تأسیس دانشگاهها
💫 علاوه بر مدارس، گولن و پیروانش به تأسیس دانشگاههای معتبر نیز پرداختند که در کنار ارائۀ آموزشهای عالی، ارزشهای اخلاقی دانشجویان را نیز ارتقا دهند. یکی از معروفترین این دانشگاهها، دانشگاه فاتح استانبول بود که در سال ۲۰۱۶ توسط دولت ترکیه بسته شد.
تأسیس مراکز فرهنگی
💫 جنبش گولن همچنین سازمان «اتحاد برای ارزشهای مشترک» را با هدف ترویج تفاهم و همکاری بین فرهنگها و ادیان تأسیس کرد. این سازمان تلاش داشت تا از طریق برگزاری نشستها، کنفرانسها و تعاملات فرهنگی، ارزشهای مشترک انسانی را ترویج کند.
شبکۀ گستردۀ رسانهای
💫 گولن با درک اهمیت رسانه در تأثیرگذاری بر جامعه، به تأسیس شبکههای تلویزیونی، روزنامهها و مجلات پرداخت که معروفترین این رسانهها، شبکۀ تلویزیونی «سامانیولو»، روزنامۀ «زمان» و رادیو «جهان» بود. سریال معروف «کلید اسرار» از محصولات سامانیولو تیوی است.
توسعۀ منابع مالی و ایجاد شبکههای تجاری
💫 یکی از کلیدهای موفقیت جنبش گولن، ایجاد منابع مالی پایدار و تأمین هزینههای پروژههای خدماتی خود بود. این منابع مالی از طریق شبکههای محلی، جلب مشارکت داوطلبانه و تأسیس شرکتها و نهادهای مالی تأمین میشد.
💫 از جمله مهمترین این نهادها، «بانک آسیا» بود که بهعنوان یکی از بانکهای مهم ترکیه نقش کلیدی در تأمین مالی پروژههای جنبش داشت و بهطور قابل توجهی به توانمندسازی اقتصادی حامیان جنبش و توسعۀ اقتصادی جامعه کمک کرد.
💫 اینچنین بود که گولن توانست تأثیرات زیادی در جامعه به وجود آورد، بدون اینکه به مقابلۀ مستقیم با نظامهای سیاسی بپردازد. با این وجود در سال 2016، دولت اردوغان، گولن را به عنوان مغز متفکر کودتا علیه دولت خود معرفی کرد و با ایجاد فشار بر پیروان جنبش، بسیاری از مؤسسات و مدارس مرتبط با گولن را تعطیل کرد.
#اسلام #جنبش #رسانه #تربیت #اقتصاد #تبلیغ #اجتماع
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@madaarmag
تأسیس مدارس
تأسیس دانشگاهها
تأسیس مراکز فرهنگی
شبکۀ گستردۀ رسانهای
توسعۀ منابع مالی و ایجاد شبکههای تجاری
#اسلام #جنبش #رسانه #تربیت #اقتصاد #تبلیغ #اجتماع
@madaarmag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قدرت اقدام جمعی؛
داستان زینب سلبی و ساختن شبکهای برای حمایت از زنان
💫 در جریان هر جنگ، بسیاری از زنان با از دست دادن عزیزان، ویرانی خانهها و ضربات روحی عمیق مواجه شده و در عین حال باید برای تأمین و حمایت از خانوادههای خود تلاش کنند. آنها احساس میکنند نامرئی، فراموش شده و بیاهمیت هستند.
💫 زینب سلبی(Zainab Salbi)، کارآفرین و نویسنده عراقی که خود تجربه جنگ و مهاجرت داشت، در ۲۳ سالگی و با ایدۀ توانمندسازی زنان جنگزده، سازمان بینالمللی «زنان برای زنان» را تأسیس کرد و در یکی از اولین طرحهایش با عنوان «از خواهر به خواهر» توانست با تکیه بر ارسال نامه و کمکهای مالی کوچک، حس دیدهشدن و حمایت به زنان بازمانده از جنگ بوسنی بدهد.
💫 یکی دیگر از طرحهای موفق این سازمان، برنامۀ "زنان قویتر، ملل قویتر" بود که به زنان کمک کرد تا پسانداز کنند، کسبوکار راه بیندازند، حقوق خود را بشناسند و از انزوا بیرون بیایند. این سازمان با همکاری چهرههای مشهور توانست طی 30 سال فعالیت خود، آگاهی عمومی را افزایش داده و به حدود ۶۰۰ هزار زن در ۱۷ کشور جنگزده کمک کند.
💫 زینب سلبی در راستای تحقق مأموریتی که برای خودش در نظر گرفته بود، اقدامات متعدد دیگری نیز با هدف بهخدمت گرفتن قدرت رسانه انجام داد. از تأسیس سازمان «دختران برای زمین» گرفته تا نگارش چند کتاب پرفروش، انتشار مقالات در گاردین و نیویورک تایمز و حضور در شبکههای CNN و BBC و مشارکت در پادکستهای متنوع.
💫 تجربه زینب سلبی نشان میدهد که با اقدام جمعی، بهرهگیری از شبکههای حمایتی و قدرت رسانه، میتوان تأثیرات بزرگی بر زندگی انسانها گذاشت و صدای خود را به گوش جهانیان رساند.
#توانمندسازی #زنان #رسانه #بینالملل
💫 مدار؛ آشنایی با راهبردهای اثربخش در حوزۀ فرهنگ
@madaarmag
داستان زینب سلبی و ساختن شبکهای برای حمایت از زنان
#توانمندسازی #زنان #رسانه #بینالملل
@madaarmag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM