Telegram Web
🌀امروز، یازدهم آذرماه، برابر است با سالروز درگذشت میرزا کوچک‌خان جنگلی. از جمله یادگارهای میرزا، خانه او در محله استادسرای رشت است که گفته می‌شود بیش و کم دویست سال قدمت دارد و بخش مهمی از زندگی میرزا از بدو تولد در آن سپری شده است. این خانه را اکنون به موزه تبدیل کرده‌اند و آثار و اسنادی مرتبط با میرزا کوچک و جنبش جنگل را در آن به نمایش گذاشته‌اند.

در سفری که مهرماه امسال به رشت داشتیم، از خانه میرزا کوچک‌خان نیز بازدید کردیم. دست بر قضا، این بازدید مقارن شد با روز تولد میرزا!

@mashghetarikh
🌀این عکس که در دهه ۱۸۵۰میلادی/ ۱۲۳۰خورشیدی توسط لوئیجی پشه ایتالیایی گرفته شده، یکی از نخستین عکس‌های ثبت شده از شهر تهران است. در دوردست، کوه‌های شرق تهران دیده می‌شود و در سمت چپ، گنبد بقعه امام‌زاده سید ناصرالدین. بنابراین، عکس منظر عمومی محله سنگلج را با دید غرب به شرق نشان می‌دهد.

از آن زمان، بیش و کم صد و هفتاد سال می‌گذرد و سنگلج زیر و زبر شده است؛ اما برخی مکان‌های قدیمی و خصوصا شبکه معابر تاریخی آن باقی مانده است.

جمعه این هفته، ۱۶ آذرماه با برنامه تهران‌گردی «محله نام‌آوران» به سنگلج می‌رویم تا ببینیم از روزگاران قدیم چه مانده و چه رفته و این محله چه قصه‌ها و خاطراتی را در دل خویش نگاه داشته است.

🔺برای آگاهی بیشتر این‌جا را ببینید👈https://www.tgoop.com/Mashghetarikh/3676

@mashghetarikh
🌀بازدید از کلیسای گئورک مقدس در تور سنگلج

کلیسای گئورک مقدس از قدیمی‌ترین کلیساهای ارامنه تهران است. آقا محمدخان قاجار، گروهی از ارامنه قفقاز را به تهران کوچ داد. آنان در محله سنگلج ساکن شدند و ابتدا محرابی را برای برگزاری مراسم عبادی برپا کردند. سپس در دوره ناصرالدین‌شاه، کلیسای کنونی در جای محراب قدیمی ساخته شد. همچون بسیاری دیگر از کلیساهای ارامنه ایران، شماری از چهره‌های نامدار ارامنه در صحن کلیسای گئورگ مقدس به خاک سپرده شده‌اند که از آن جمله می‌توان به شماری از امرای نظامی ارامنه در دوره قاجار اشاره کرد.

در برنامه برنامه تهران‌گردی «محله نام‌آوران» که جمعه این هفته، ۱۶ آذرماه برگزار می‌شود، ضمن گشت و گذار در محله قاجاری سنگلج، دیداری اختصاصی از کلیسای گئورک مقدس خواهیم داشت.


🔺برای آگاهی بیشتر این‌جا را ببینید👈https://www.tgoop.com/Mashghetarikh/3676

@mashghetarikh
Atasheh Del-(IRMP3.IR)
Alireza Eftekhari
🌀امروز، سیزدهم آذرماه برابر است با چهل و سومین سالروز درگذشت استاد پرآوازه موسیقی سنتی ایران، زنده‌یاد جلال‌الدین تاج اصفهانی که ایرانیان هنر والای او را بیش از همه با تصنیف «آتش دل» به یاد می‌آورند.

بشنوید آتش دل را با صدای تاج اصفهانی و دو تن از برجسته‌ترین شاگردان او: علی‌اصغر شاه‌زیدی و علیرضا افتخاری

@mashghetarikh
🌀تپه میل و گچ‌بری‌های زیبای کشف شده از دوره ساسانی

تپه میل در جنوب شهر باستانی ری قرار دارد و شامل تپه و بنایی از دوره ساسانی بر روی آن است. در گذشته، گمان می‌رفت که این بنا همان آتشکده معروف ری باشد که در منابع تاریخی از آن یاد شده است، اما کاوش‌های باستان‌شناسی، فرضیه تعلق بنا به یک کاخ شکارگاهی دوره ساسانی را قوت بخشیده است.

۱۸ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در برنامه ری‌گردی «عروس شهرها، مادر تهران» ضمن بازدید از آثار تاریخی ری به دیدن تپه میل نیز رفتیم. با توجه به کثرت تقاضاها برای تکرار این تور، امیدواریم که تا پایان سال بار دیگر آن را برگزار کنیم.

@mashghetarikh
2025/07/13 21:25:50
Back to Top
HTML Embed Code: