Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


اسم خدا

سوال:در این روزها بعضی مردم پیدا شده اند که استفاده از کلمۀ خدا را حرام می دانند ،لطفاً بفرمائید استفاده از کلمۀ خدا در اسلام چه حکمی دارد؟

جواب:حضرت فخر موجودات و سرور کاینات جناب محمد رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده اند:
اللَّهُمَّ إِنّا نَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ، سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ، أَوْ أَنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ، أَوْ عَلَّمْتَهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِكَ، أَوْ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ الغَيْبِ عِنْدَكَ.
(صحیح ابن حبان: حدیث 972 و مسند احمد: حدیث 4318)

ترجمه: خداوندا از تو توسط هر اسم مبارکت دعا می خواهیم که:
(1) خود را با آن اسم نامیده ای،
(2) یا در کتابت نازل فرموده ای،
(3) یا به یکی از بندگانت آموزانیده ای،
(4) و یا در علم غیب برای خود مختص فرموده ای.

چنانکه از مفهوم حدیث شریف بالا دانسته می شود الله متعال اسم های بی شمار و بی نهایت دارد و چنانکه از عبارت سوم حدیث فوق معلوم می شود بسیاری از این اسم ها را مردم (عرب) نمی دانند ولی بندگان خدا وجود دارند که بعضی از این اسم ها را می دانند.پس از اینجا دانسته می شود که هر اسمی که مردم غیر عرب، خاص برای ذات پاک خالق و مالک جل جلاله استعمال می کنند آن اسم مبارک نیز شامل اسم های بخش شمارۀ (3) حدیث فوق شریف می باشد.

حالا باید دانست که مردم فارسی زبان از همان آغاز زبان خود تا امروزه خالق و مالک و پروردگار لایزال خود را به اسم مبارک خدا و خداوند و خداوندگار یاد می کنند.

پس این اسم مبارک نیز از اسم های الله متعال است گرچه عربها آن را ندانند. بلکه ای بسا عربها که آن اسامی الله متعال را که در سایر کتاب های آسمانی قبل از قرآن آمده بود نیز نمی دانند.

معنی خدا

این اسم مبارک معانی بسیاری دارد که از همین جهت برای نام الله متعال در زبان فارسی خاص گردیده است.

(1) خدا از «خود آ» یعنی آن ذاتی که قبل از او هیچ نیست. «الأول».
(2) خدا: از «خود آ» یعنی آن ذاتی که در وجود خود محتاج هیچ کسی نیست. «الصمد».
(3) خدا: از «خود آ» یعنی آن ذاتی که در وجود خود، خودپیداست. «الواجب الوجود».
(4) خدا: از «خود آ» یعنی آن ذاتی که ظاهر است. «الظاهر».
(5) خدا: بزرگ. «العظیم». مانند کدخدا و ناوخدا. کد یعنی خانه و قریه، و خدا یعنی بزرگ. کدخدا یعنی بزرگ خانه و بزرگ قریه، و ناخدا یعنی بزرگ کشتی.
(6) خدا: صاحب و مالک «المالک».
(7) خدا: «الرب» و غیره ...

و از همین جهت است که علمای فارسی زبان با آنکه زبان عربی را از اهل زبانش بهتر می دانستند در نوشته های فارسی خود همیشه این اسم مبارک را استفاده می کردند، زیرا معانی چندین اسم مبارک خداوندی زبان عربی شامل این یک لفظ بسیار کوتاه و مختصر می باشد.

اولین امام اسلام که این اسم از او ثابت است

مردم فارسی زبان به اسم الله و رحمن بلدیت نداشتند و هنگامی که صحابۀ کرام رضی الله عنهم اسلام را به آنها رسانید کلمۀ الله و رحمن را به چه صورتی به مردم فارسی زبان بیان می کردند؟ در بعضی روایت اولین مترجم فارسی را همان حضرت سلمان فارسی رضی الله عنه بیان کرده اند. ولی آنچه بدون تردیدی ثابت است اینست که اولین امام بزرگ اسلام که کلمۀ «الله» را به خدا ترجمه کرده است سراج الامة و امام الأئمة حضرت امام اعظم ابوحنیفه رحمة الله علیه تابعی بزرگ اسلام (شاگردِ شاگردان حضرت رسول الله صلی الله علیه وسلم) می باشد.

حضرت امام اعظم ابوحنیفه رحمة الله علیه در کتاب خود الفقه الاکبر «وجه الله» را به «روی خدا» ترجمه نموده است. لذا استعمال لفظ خدا از تابعین بزرگ اسلام ثابت می باشد.

و از همان زمان تا امروز میلیاردها فارسی زبانان دنیا از عام و خاص و علماء و فقهاء و محدثین، مفسرین و لغویین، قضات و زهاد، أهل زبان و شعراء و غیرهم این اسم مبارک را استفاده کرده اند و لذا استعمال این اسم مبارک بخاطر حرام گفتن چند نا آگاه از دین خدا و جاهل از زبان مردم دنیا حرام نمی گردد.
والسلام.

✏️مفتی محمد ابراهیم تیموری


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
FP68217.zip
57.9 MB
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📘 الهدایه ، هدایه فقه احناف چهار جلد
بصورت زیپ


✾•┈┈★🗯••✦❀✦••🗯★┈┈•✾

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


کسی که خلق، ایجاد و تدبیر افعال را به بندگان الله منسوب کند، برای الله شریک قرار داده است

امام ابوحنيفه رضی الله عنه فرمودند:
الله تعالی فرمودند: (و چون افکندی، تو نيفکندی، بلکه الله افکند)، پس افکندن از جهتی به الله تعالی و از جهتی به شخص افکنده منسوب است، ...

پس اصل عمل از سوی افکنده صورت گرفته و خلق این عمل از سوی الله است، و امثال اینها در آیات قرآن زیاد است و الله تعالی فرموند: (حال آنکه الله شما و آنچه را که انجام می‎دهید آفريده است)، پس هر کسی غیر از این را بگوید بر الله رد زده است و با قرآن مخالفت کرده، و کلامی غیر معقولی گفته است؛ زیرا هیچ خالق و مدبّری نیست مگر الله، پس هر کسی خلق، ایجاد و تدبیر را به بندگان الله منسوب کند، برای الله شریک، و در زمین آلهه زیادی قرار داده است.

📚پی‎نوشت:
امام اعظم ابوحنیفه رضی الله عنه، الموسوعة الحدیثیة لمرویات أبي حنیفة، ج4، ص174.


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📚عقیدۀ طحاوی


بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحِيم

هَذا ما رَواهُ الإْمامُ أَبو جَعْفَرٍ الطَّحاوِيُّ في ذِكْرِ بَيانِ: اِعْتِقادِ أَهْلِ السُّــنَّةِ وَالجَماعَةِ عَلَى مَذْهَبِ فُقَهَاءِ المِلَّةِ أَبيْ حَنِيفَةَ النُّـعْمانِ بْنِ ثابـِتٍ الكُوفِيِّ، وَ أَبيْ يُوسُفَ يَعْقُوبَ بْنِ إِبْراهيمَ الأَنْصَارِيِّ، وَ أَبيْ عَبْدِ اللهِ مُحَمَّدِ بْنِ الحَسَنِ الشَّيْـبـانِيِّ رِضْوَانُ اللهِ عَلَيْهِمْ أَجْمَعين، وَ مَا يَعْتَقِدُونَ مِنْ «أُصُولِ الدِّينِ» (1) وَ يَدِينُونَ بِهِ لِرَبِّ العَالَمِينَ.


بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحِيم

ترجمه: این مجموعه ایست که امام ابو جعفر طحاوی رحمه الله دربارۀ روشن ساختن عقائد «اهل سنت و جماعت» (2) بر طبق مذهب فُقهای اُمت، «امام اعظم ابو حنیفه» نعمان بن ثابت کوفی، و «امام ابو یوسف» یعقوب بن ابراهیم انصاری، و «امام ابو عبد الله محمد بن حسن شیبانی» رِضْوَانُ اللهُ عَلَیْهِمْ اَجْمَعِیْنْ از ایشان روایت کرده است.
این مجموعه شامل آن «عقائدی» است که ایشان بر آن باور دارند و بر اساس آن عبادت پرودگار جهانیان را استوار گردانیده اند.

✏️ مفتی محمد ابراهیم تیموری


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


مبعث چیست و مبعث پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌ و آله و سلم چه روزی اتفاق افتاد؟

روز مَبْعَث روزی است که پیامبر اسلام صلی الله علیه و سلم با نزول وحی در غار حرا، توسط جبرئیل و از سوی الله به پیامبری نایل آمده و مأمور به تبلیغ دین، هدایت و راهنمایی انسانیت شدند.

مبعث در چه روزی اتفاق افتاد؟

طبق روایات معتبر اهل سنت والجماعة مبعث پیامبر صلی الله علیه و سلم در ماه مبارک رمضان (روز دوشنبه هفده یا بیست و یک رمضان) اتفاق افتاد که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) برای خلوت گزینی و عبادت به غار حراء رفته بودند. این اولین مرتبه‌ای بود که جبرئیل(علیه السلام) بر پیامبر نازل شد و آیات اولیه سوره علق را بر پیامبر تلاوت فرمود. که پیامبر صلی‌الله علیه و آله و سلم در آن زمان چهل سال و شش ماه سن داشتند.

عده‌ای از مورخین هم مبعث پیامبر را در هشتم ماه ربیع الاول می‌دانند که سن پیامبر چهل سال کامل بود.

آیا روزی به نام "عید مبعث" داریم؟

در اسلام فقط دو روز عید داریم: ۱. عید سعید فطر ۲. عید سعید قربان.

گرچه هر روزی که انسان مسلمان در آن روز گناه نکند برایش عید است.
ما مسلمانان همواره از نعمت بعثت پیامبر خوشحال و خرسندیم و همواره خداوند را بر این نعمت بزرگ شاکر و سپاسگزاریم.

آیا اعمال مشخصی برای شب یا روز مبعث داریم؟

خیر، عمل مشخصی برای این روز در روایات ما نیامده است.
هر عمل خیر اعم از عبادات و صدقات در تمام روزها و نیز در این روز نزد خداوند مقبول و پسندیده است و شایسته هست که بندگان در تمام اوقات متوجه عبادت و بندگی خداوند متعال باشند.

منابع: 📚
سیرت مصطفی علامه کاندهلوی
الرحیق المختوم مولانا مبارکپوری
سیره خاتم النبیین علامه ندوی
موسوعه السیر علامه صلّابی.

🕌فتاوای علمای کبار احناف🕌


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
Audio
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📚حکم جشن مبعث و حکم عید گفتن آن چیست

🎙مفتی ضیاءالرحمن محمدی


✾•┈┈★🗯••✦❀✦••🗯★┈┈•✾

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


🔍بعثت پیامبردر چه تاریخی می باشد؟
(زیرا درکتاب خلفاء راشدین در ماه رمضان ودر عقیده ی اهل تشیع درماه رجب است)

❇️الجَوَابُ بِإسْمِ المُلْهَمِ الصَّوَابٌ❇️

صفی الدین مبارکفوری رحمة الله علیه از علماء معروف هند در کتابش "الرحیق المختوم" زیر مبحث "جبرئیل امین وحی" در مورد بعثت پیامبر صلی الله علیه و سلم اینچنین مینویسد:

《با بررسی قرائن و شواهد و دلایل مختلف، می‌توانیم سالروز بعثت پیامبر اکرم -صلی الله علیه وسلم- را شامگاهان دوشنبه بیست و یکم رمضان، مطابق با دهم اگوست سال 610 میلادی، شب هنگام، معین سازیم که در آن اوان، ایشان دقیقاً چهل سال قمری و شش ماه و دوازده روز از عمر شریفشان می‌گذشته است که با 39 سال شمسی و 2 ماه و 20 روز برابر خواهد بود

سیره‌نویسان در ارتباط با تعیین نخستین ماه گرامیداشت حضرت محمد -صلی الله علیه وسلم- به نبوت از سوی خداوند و فرو فرستادن وحی بر آن حضرت، اختلاف فراوان دارند.

عده زیادی از سیره‌نویسان بر آن شده‌‌اند که ماه ربیع‌الاول بوده است؛

گروه دیگری از آنان بر آن‌اند که ماه رمضان بوده است؛

برخی نیز گفته‌‌اند: ماه رجب بوده است.

ما ترجیح داده‌ایم که ماه رمضان بوده باشد؛ به دلیل این آیة شریفه که می‌فرماید: ﴿شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ﴾ (البقرة: 185).

و این آیه شریفه دیگر که می‌فرماید: ﴿إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ﴾. (القدر: 1) .
که درنتیجه شب قدر در ماه رمضان قرار می‌گیرد، و شب قدر همان شبی است که در آیه 2، سوره دخان، خداوند درباره آن می‌فرماید: ﴿إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةٍ مُبَارَکَةٍ إِنَّا کُنَّا مُنْذِرِینَ﴾. (الدخان: 3).

و نیر به دلیل آنکه اقامت آن حضرت در غار حراء در ماه رمضان بوده، و واقعه نزول جبرئیل بر ایشان نیز در همین ماه بوده است؛ چنانکه همگان می‌دانند.

قائلان به آغاز نزول وحی در ماه رمضان نیز در باب تعیین دقیق این روز با یکدیگر اختلاف دارند، و روایات در این زمینه مختلف است.

بعضی گفته‌‌اند: روز هفتم، برخی گفته‌اند: هفدهم، و بعضی دیگر نیز گفته‌اند: هجدهم. ابن اسحاق و برخی دیگر از سیره‌نوسان بر آن‌اند که این روز، روز هفدهم بوده است؛

اما، ما ترجیح دادیم که روز بیست و یکم بوده باشد، به این دلیل که:

تمامی سیره‌نویسان یا اکثر آنان متفق‌القول‌اند بر اینکه بعثت رسول خدا -صلی الله علیه وسلم- در روز دوشنبه اتفاق افتاده است؛ چنانکه آن حضرت خود فرموده‌اند: «فیه ولدت و فیه انزل علی» و به روایت دیگر: «ذاک یوم ولدت فیه و یوم بعثت او انزل علی فیه» (صحیح مسلم، ج 1، ص 368؛ مسند احمد، ج 5، ص 297، 299؛ بیهقی، ج 4، ص 286، 300: حاکم نیشابوری، ج 2، ص 62).

روز دوشنبه در ماه رمضان نیز در آن سال مطابق بوده است با روز هفتم؛ روز چهاردهم؛ روز بیست و یکم، و روز بیست و هشتم؛

از سوی دیگر، بنا به دلالت احادیث صحیح، شب قدر جز با یکی از شبهای فرد در دهه آخر رمضان منطبق نمیگردد، و شب قدر در محدوده این شبها جابه جا می‌شود. اگر این آیه شریفه را که می‌فرماید: ﴿إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ﴾. با روایت ابوقتاده که می‌گوید بعثت آن حضرت روز دوشنبه بوده است، کنار هم بگذاریم، همچنین با مراجعه به تقویم تطبیقی که موارد مطابقت روز دوشنبه را با ایام رمضان در آن سال تعیین می‌کند؛ برای ما یقینی شده است که بعثت حضرت رسول اکرم -صلی الله علیه وسلم- شب هنگام، شامگاه روز 21 رمضان بوده است.》

وَاللهُ أعلَم بالصَّوأب


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


روز جمعه ای دیگر از راه رسید...

اللهﷻ را شاکریم که ما را برای کسب ثواب و سلام و صلوات بر رسول مهربانی رحمه للعالمینﷺ دوباره فرصت داد.

درگذشته صالحان همدیگر را پند میدادند که مبادا شب جمعه برتو بگذرد و در آن درود و صلوات بر حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم نفرستاده باشی...!

اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا םבםבﷺ


✾•┈┈★🗯••✦❀✦••🗯★┈┈•✾

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📚عقیدۀ طحاوی

(شرح -1-:) آن شعبۀ علوم دینی که مبحثش عقائد است را علم عقائد، (علم فقه اکبر)، علم اصول دین، علم توحید و صفات، و علم کلام می گويند.
(شرح العقیدة الطحاویة از امام عبد الغنی میدانی: ص 46)

(شرح -2-:) «اهل سنت و جماعت» یا «سواد اعظم اسلام»، اکثریت قاطع مسلمانان در طول تاریخ 1400 سالۀ اسلام را می گویند. مسلمانان قرن اول و دوم اسلام، این لقب را به خاطر تمايز خود از گروه های باطل مانند خوارج و شیعه و معتزله و مُجسّمه و مُشبّهه و غیره که از سواد اعظم اسلام جدا شده اند برای خود انتخاب کردند.

این لقب از رسول الله صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَسَلَّم مروی است.
(تفسیر الدُرّ المنثور سیوطی: 2/291 و تفسیر ابن کثیر: 2/92 تحت آیت يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَتَسْوَدُّ وُجُوهٌ ... (آل عمران: 106)

«اهل» یعنی پیروان، و «سنت» طریقۀ دینی رسول الله صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَسَلَّم و خلفای راشدین حضرت ابو بکر، حضرت عمر، حضرت عثمان و حضرت علی رَضِیَ اللهُ عَنْهُم اَجْمَعِیْنْ را می گویند.

و مراد از «جماعت»، جماعت صحابه و تابعین و اتباع تابعین و امامان مجتهد اسلام است.

✏️مفتی محمد ابراهیم تیموری


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


🌟 #نکاتی درموردنماز

🌟اگرکسی #نماز خواندسپس معلوم شدکه هنوزوقت آن نمازنبوده،آن نمازصحیح نیست ودوباره باید خوانده شود

🌟بازبان #نیت کردن ضروری نیست بلکه #باقلب همین قدراراده کنیدکه می خواهم فلان نمازرابخوانم کافی است واگربازبان نیت کردیددراین حدکافی است که بگویید: «نیت کردم ادا نمایم چهار رکعت فرض ظهر یاعصر یا...»

🌟اگردرقلب نیت نماز ظهر داشت وبدلیل حواسپرتی برزبان نمازعصریاخفتن جاری کرد وپس ازتکبیرتحریمه یادش آمداشکالی ندارد ونماز صحیح است.

🌟اگربه جای دو رکعت مثلا صبح،چهاررکعت برزبان جاری کرد ودر نماز متوجه شد اشکال نداردونماز صحیح است چون مهم نیت قلبی است نه نیت زبانی.

🌟اگردرنماز یک چهارم #عورت برهنه شد نمازصحیح نیست.

🌟عورت مرد از زیرناف تازیر زانو است وعورت زن همه بدنش جز گردی صورت،کف دو دست تامچ وکف پاها تا غوزک(کُلّه)

📚#منبع: خلاصة المسائل/فقه احناف ص۵۵_۵۴


✾•┈┈★🗯••✦❀✦••🗯★┈┈•✾

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📚عقیدۀ طحاوی


قَالَ اْلإمَامُ وَ بِهِ قَالَ اْلإمَامَانِ المذکورَانِ رَحِمَهُمُ اللهُ تَعَالَیٰ: نَقُوْلُ في تَوْحيدِ اللهِ مُعْتَقِدينَ، بتَوْفيقِ اللهِ تَعالي:
حضرت «امام اعظم ابو حنیفه» رَضِیَ اللهُ عَنْهُ و بر وفق ایشان، دو امام بزرگوار مذکور رَحِمَهُمَا اللهُ تَعَالَیٰ می فرمايند: ما در حالی که به یگانگی خداوند اعتقاد داریم و به توفیق او جَلَّ جَلَالُهُ امیدواریم می گوئیم که:

(1) ــ إِنَّ اللَّهَ تَعالى وَاحِدٌ لا شَرِيكَ لَهُ،
خداوند یکتاست، شریکی ندارد.

(۲) ــ وَلا شَيْءَ مِثْلُهُ،
و هیچ چیز مانند او نیست.

(3) ــ وَلا شَيْءَ يُعْجِزُهُ،
و هیچ چیزی نیست که او جَلَّ جَلَالُهُ را از آنچه اراده کند عاجز بگرداند.

✏️مفتی محمد ابراهیم تیموری


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📚عقیدۀ طحاوی

(5) ــ قَدِيْمٌ بـِلا ابْتِدَاءٍ، قدیم است بلا ابتداء.

(شرح):
اطلاق لفظ «قدیم» و مانند آن دربارۀ ذات و صفات خداوند از اجماع اُمت ثابت است، و اجماع اُمت از ادلّۀ شرعی می باشد.
شرح العقائد از علامه تفتازانی: ص 39 و الإقناع فی مسائل الإجماع از قطان: 1/38

اطلاق لفظ «قدیم» در مورد خداوند جَلَّ جَلَالُهُ توسط حدیث صحیح نیز ثابت است. چنانچه امام ابو داود رحمه الله در سنن خود حدیث 466 روایت می کند که رسول الله صَلَّی اللهُ عَلَيهِ وَسَلَّم در دعای خویش می فرمودند:
أَعُوذُ بِاللهِ الْعَظِيمِ، وَ بِوَجْهِهِ الْكَرِيمِ، وَ سُلْطَانِهِ الْقَدِيمِ، مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ.

لفظ «قدیم» در فهرست اسامی حُسْـنی نیز در کتب مختلف حدیث شریف وارد شده است. به طور مثال: در مستدرک حاکم: حدیث 43 و در اسماء و صفات بیهقی: 1/32 حدیث 10 و در اعتقاد بیهقی: 1/51 و دعوات کبیر بیهقی: 1/129 حدیث 68 و در تخریج احادیث الاسماء الحُسنی از ابن حجر عسقلانی: ص 14 و در طرق حدیث لله تسعة و تسعین اسماً از ابو نعیم: 18 و 52 و در المنتقی مِن مسموعات مَرو از مقدسی: ص 62 حدیث 77 و 115 و غیره.

همچنین اطلاق این لفظ از بزرگان سلف صالحین ثابت است، چنانکه امام اعظم ابو حنیفه رحمه الله در کتاب «الفقه الاکبر» خود (ص4) برآن تصریح نموده و امام طحاوی رحمه الله نیز اطلاق آن را از فقهای سه گانۀ این اُمت، امام اعظم ابو حنیفه، قاضی القضات امام ابو یوسف و امام محمد شیبانی رحمه الله در متن این کتاب روایت نموده است.

لالکائی نیز در کتاب کرامات الاولیاء: 9/248 روایت 186 روایت می کند که امام مالک بن دینار رحمه الله (متوفی 130 هـ) در دعا می گفت: یَا ذَا الْمَنِّ الْقَدِیْمِ. و امام ابو جعفر طبری رحمه الله نیز در تفسیر خود: 1/26 و همچنین در تاریخ خود: 1/28 بر لفظ «قدیم» تصریح می کند.

✏️مفتی محمد ابراهیم تیموری


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
ahkam-va-masael-feqhe-hanafi-PDF.pdf
1.4 MB
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


📚 #مالابد_منه-احکام و مسائل #فقه_حنفی به زبان ساده

نویسنده : ثناء الله پانی‌ پتی
مترجم : عبدالمجید مرادزهی‌ خاشی

🔹️بیان #احکام فقهی اسلام براساس #فقه_شریف_حنفی است. نویسنده کتاب، یکی از علمای برجسته هند از #حدیث‌شناسان بزرگ امت اسلام به حساب می‌آید. وی کتاب را با بیان اساسی ترین #عقایدِ اسلامی و اهمیت نماز آغاز کرده و در ادامه، به احکام طهارت و نماز می‌پردازد.آنگاه، مسائل مربوط به تشیع و تدفین را شرح می‌دهد و سپس به موضوع زکات، روزه، و معاملات وارد می‌شود. بحث در آدابِ زندگی و حقوقِ مردم و احکام حج، کتاب را به پایان می‌برد.


✾•┈┈★🗯••✦❀✦••🗯★┈┈•✾

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
نشرعقیده امام ابوحنیفه رحمةالله علیه
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله ┄┅❈﴿ مسائل مسح بر موزه - ۲ - ﴾❈┅┄┄ مسئله ۶: «طریقۀ مسح بر موزه به اینگونه است» ڪه شخص انگشتان دست خود را تر نموده از جانب انگشتان پا بر بالای موزه یا بوت/کفش ساقدار بگذارد وڪف دست خود را از پشت پا دور نگهدارد و سپس انگشتان…
#نشر_عقیده_امام_ابوحنیفه_رحمه_الله


┄┅❈﴿ مسائل مسح بر موزه - ۳ - ﴾❈┅┄


مسئله ۱۳: هر چیزی ڪه وضو را می شڪند مسح را نیز می شڪند. همچنین مسح از بیرون ڪشیدن موزه از پا نیز می شڪند. پس اگر ڪسی وضویش نشڪسته لیڪن موزه یا بوت/کفش ساقدار را از پاها ڪشید، مسح در این صورت از بین می رود. اڪنون فقط هر دو پا را بشوید. ضرورتی به وضوی دوباره نیست.

مسئله ۱۴: اگر ڪسی یڪ موزه را از پا ڪشید، اڪنون باید موزۀ دیگر را نیز بڪشد و شستن هر دو پا بر او واجب است.

مسئله ۱۵: اگر مدت مسح تمام شد، مسح از بین می رود. بنابرین اگر وضو نشڪسته است، حالا موزه ها را بیرون ڪشیده هر دو پا را بشوید، اعادۀ وضو از سر نو واجب نیست. و اگر وضو شڪسته است، در این صورت موزه ها را ڪشیده وضو بگیرد.

مسئله ۱۶: اگر ڪسی بر موزه مسح ڪرد و بعداً پایش اتفاقاً به آب افتاد و چونڪه موزه اش گشاده بود آب داخل آن رفته تمام پایش یا بیشتر از نصف آن را تَر ڪرد، مسح در این صورت شڪسته است. اڪنون باید هر دو موزه را ڪشیده پاها را بشوید.

مسئله ۱۷: اگر موزه یا بوت/کفش ساقدار ڪسی پاره شده باشد و پارگی آنقدر است ڪه در وقت راه رفتن به اندازۀ سه انگشت ڪوچڪ پایش دیده می شود، در این صورت مسح بر آن موزه یا بوت/کفش ساقدار جایز نیست. و اگر مقدار پارگی موزه ڪمتر از این اندازه بود، مسح بر آن جایز است.

مسئله ۱۸: اگر دوختگی موزه یا بوت/کفش ساقدار باز شد لیڪن پای از دَرز آن به نظر نمی آید، در این صورت مسح بر آن جایز است. و اگر دوختگی چنان باز باشد ڪه فقط در هنگام راه رفتن به اندازۀ سه انگشت پای از دَرزش به نظر می آید و در حالت عادی مشاهده نمی شود، در این صورت مسح بر این موزه یا بوت/کفش ساقدار جایز نمی باشد.

مسئله ۱۹: اگر یڪ موزه برابر با دو انگشت و موزۀ دیگر برابر با یڪ انگشت پارگی دارد، بازهم حرجی نیست، مسح در این صورت نیز جایز است. و اگر یڪ موزه از چندین جا پاره شده است ڪه همۀ پارگیها را اگر یڪجا ڪنند، برابر با سه انگشت پا به نظر خواهد آمد، در این صورت مسح بر آن موزه جایز نیست.
و اگر موزه از چندین جا پاره باشد لیڪن همۀ آنها را اگرچه یڪجا ڪنند، بازهم برابر با سه انگشت پا دیده نخواهد شد، در این صورت مسح برآن موزه جایز خواهد بود.

✏️ مفتی محمد ابراهیم تیموری


#ما_در_اصول_برمبنای_عقیده_اهل_سنت_و‌الجماعت_هستیم_و_در_فروع_تابع_مذهب_شریف_حنفی

┄┅═◈═✾📚✾═◈═┅┄

https://www.tgoop.com/Mazhabe_Ahnaf
📚عقیدۀ طحاوی

(6) ــ دَائِمٌ بـِلا انْـتِهَاءٍ،
(6) ــ دائم است بلا انتهاء.

(7) ــ لا يَفْنَى وَلا يَـبـِيدُ،
(7) ــ فانی نمی شود و از بین نمی رود.

(8) ــ وَلا يَكُونُ إِلّا مَا يُرِيدُ،
(8) ــ جز آنچه او بخواهد، هرگز چیزی واقع نمی شود.

(9) ــ لا تَبْلُغُهُ الأَوْهامُ، وَلا تُدْرِكُهُ الأَفْهامُ،
(9) ــ وهم و خیال به او نمی رسد، و فهم و اندیشه او را در نمی یابد.

(10) ــ وَلا تُشْبـِهُهُ الأَنامُ،
(10) ــ و هیچ مخلوقی به هیچ صورتی به او شباهت ندارد.

(11) ــ حَيٌّ لا يَمُوتُ، قَيُّومٌ لا يَنامُ،
(11) ــ زنده ایست که هرگز نمی میرد، و همیشه پاینده ایست که هرگز نمی خوابد.

✍️ مفتی محمد ابراهیم تیموری
2025/02/04 15:33:51
Back to Top
HTML Embed Code: