Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
🔴 ایرانی با سرنوشتی دیگر
مرضیه حاجی هاشمی

🗒 ۶۲ سال از رفراندوم ششم بهمن، برای اصول ششگانه «انقلاب سفید» شاه و مردم می‌گذرد، اصولی که ظاهراً بعدها شاه ۱۱ اصل دیگر نیز بدان اضافه کرد و گرچه برخی از آنها مانند اصلاحات ارضی و تقسیم زمین‌های کشاورزی باید، به شیوه‌ای دیگر اجرا و مدیریت می‌شد؛ اما به طور کلی همه آنها به واقع اصولی مترقی و تأمین کننده یک اصلاحات جدی اجتماعی- اقتصادی در ایران دهه ۴۰ بودند؛ اما بدیهی است که بستر جامعه هنوز چنان سنتی بود و همچنین  تضاد منافع برخی گروه‌ها با اجرای این اصول چنان مشهود بود که این انقلاب از بالا، زمینه ساز انقلابی توده‌ای و از پایین پس از سال‌ها شود.

⬅️ تکلیف چپ‌ها که با این اصلاحات مشخص بود، هرگز برای آنها بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه، بدون یک انقلاب کمونیستی، آن هم در حالی که از سوی آمریکا حمایت می‌شد، قابل قبول نبود. ملی‌گراها نیز حتی اگر تشخیص می‌دادند، این اصول، موجب ترقی ملی است، باز به دلیل زخمی که از کودتای ۲۸ مرداد برداشته بودند، قرار نبود، حمایت کنند و ترجیح می‌دادند، حداقل سکوت کنند. روحانیانی هم که این اصول را مدرن و در تقابل با سنت می‌دیدند و نیز به دلایلی که بسط ید آنها را کاهش می‌داد، می‌توانستند، در کنار زمینداران از مخالفان اصلی باشند.

⬅️ اما گروهی دیگر نیز پس از مشروطه به ویژه در دهه ۲۰ در صحنه سیاسی- اجتماعی ایران معاصر، ظهور فکری و عینی قابل ملاحظه‌ای داشت و آن نوگرایان دینی بودند. آنها کاملاً از نگاهی دینی در تقابل با سنت بودند و دهه‌ها پیش با یک معرفت دینی پویا به توجیه امکان انطباق مدرنیته با اسلام پرداخته بودند. مسأله آنها نه از جنس سنت بود، نه از جنس مسأله ای که ملی‌گراها یا چپ‌ها با حکومت شاه و اصول مدرن انقلابش داشتند؛ پس مسأله آنها با شاه و حکومت او چه بود که به میدان نیامدند و در مقابل سنت و مخالفت‌های سنتی مثلاً با حق رأی زنان و ... نایستادند؟

⬅️ اصول ششگانه را که همه از آن مطلع‌اند؛ اما از دیگر اصولی نیز که بعدها به اصول اولیه اضافه شدند، کدام آنها می‌تواند، مطلوب نوگرایان دینی نباشد؟ برخی از آنها شامل: انقلاب اداری و انقلاب آموزشی و تحصیلات رایگان و اجباری، سپاه بهداشت و سپاه ترویج و آبادانی و نوسازی شهرها و روستاها، ملی کردن آب‌های کشور، فروش سهام به کارکنان واحدهای صنعتی، بیمه‌های اجتماعی برای همه ایرانیان و ... اینکه آیا این‌ها به طور کامل به اجرا درآمدند یا نه بحثی دیگر است؛ اما این اصول در ابتدا کاملاً اصولی توسعه گرایانه بودند.

⬅️ به نظر می رسد، نوگرایان دینی، دارای ریشه‌های فکری- سیاسی مخالفت عمیق با تفکر «پاتریمونیالیستی» و «مونارشی» ( پادشاهی) هستند و برخلاف گرایشات سنتی دینی که تنها با زیر پا گذاشته شدن مظاهر دینی یا تزلزل جایگاه سنتی مشروعیت بخشی خود، از در تقابل با پادشاه در می‌آیند، نوگرایان دینی، پادشاهی را نماد بارز تفکرات سنتی مانع آزادی واقعی می‌دانند.

⬅️ نوگرایان دینی در ایران که شاید بتوان پدر فکری آنها در دوره مشروطه را «میرزای نایینی» دانست، در تقسیم بندی‌های جریانات فکری سیاسی ایران معاصر، همان روشنفکران دینی قلمداد نمی‌شوند. آنها معمولاً چهره‌هایی دینی و بسیاری از آنها روحانی هستند که مدرنیته را قابل انطباق با اسلام یافته‌ و توانسته‌ بودند، در فضای آزادی کامل سال‌های اولیه دهه ۲۰ اندیشه‌های خود را آشکار نمایند.

⬅️ نوگرایان دینی سال‌ها پیش از انقلاب سفید، از آزادی های سیاسی و امکان دموکراسی و جمهوری در ایران سخن گفته بودند و می توان گفت، همراهی نکردن آنها با شاه و اصلاحات اقتصادی- اجتماعی او، جای خالی اصلاحات سیاسی و همین دموکراسی و حق رای مردم در تعیین سرنوشت سیاسی‌شان بود. به نظر می‌رسد، اگر نوگرایان دینی با شاه یا همان تفکر قائل به پادشاهی و حکومت موروثی در آن دوره تاریخ هر دو کمی به هم نزدیک شده بودند،  ایرانی با سرنوشتی دیگر داشتیم، اگری که ممکن است، ۶۲ سال دیگر هم تکرار شود.


#حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔸مرغ‌سان از قفس خاک هوایی گشتم

#بازنشر نامه ۱۵ سال پیش سیدمصطفی تاج‌زاده از اوین به همسرش به مناسبت سالگرد ازدواجشان

فخری عزیز و فداکارم!

از ششم بهمن ۱۳۵۹ که امام خطبه عقد ما را در جماران جاری کرد، بیست و نه سال پرفراز و نشیب می گذرد.
اعتراف می‌کنم که در سه دهه گذشته آن چنان که شایسته و در شأن تو بود، زندگی را سامان نداده‌ام و تو همواره با بزرگواری نه تنها سختی‌ها را تحمل کردی، بلکه برایم قوت قلب بودی، درود و سلام گرم من از اوین بر تو باد!

برایم سخت است که بدون انجام کوچکترین اقدام خلاف قانون در زندان نظامی باشم که در تأسیس و تثبیت آن عمرم را سپری کرده‌ام و کیفرخواستی برای من همچون سایر دوستانم تهیه شده که طبق آن «آشوبگر» خوانده می‌شوم، حال آن که شعار و عمل ما فعالیت قانونی مدنی و مسالمت‌آمیز بوده است. در صداوسیما نیز افرادی یک‌طرفه آنچه در شأن خودشان است، متوجه من می‌کنند، بدون آن که امکان پاسخگویی داشته باشم. لطف خداوند و آگاهی ملت جبران‌کننده این بی‌مرامی ها و نامردمی‌هاست.

به رغم این سختی‌ها می‌دانم که فشار بیشتر و اصلی را تو تحمل کردی و عارفه دلبندم که خداوند وقتی در عرفه بودم او را به ما داد و نیز فاطمه عزیزتر از جانم که نامش را به یاد جده‌ام و جده‌ات زهرا، فاطمه گذاشتیم.

فخری جان!
به وجود تو افتخار می‌کنم که حق همسری را درباره من رعایت و ادا کردی، بیش از آنچه لایق بودم. در این بیش از هفت ماه اسارت نیز مرا شرمنده کردی بویژه با قلم زیبایت که همواره به آن غبطه می‌خورده‌ام. متأسفم که از خیل نامه‌هایت، تنها سه نامه را بطور کامل و چندباره خوانده‌ام و نیز مصاحبه‌ات با مجله ایران‌دخت.

کاش می‌توانستم همه نامه‌هایت را در زندان داشته باشم و از خواندن آنها لذت ببرم و به دیگران فخر بفروشم که فخری من این است!
از جمله دلخوشی‌های من در زندان، علاوه بر فرصت خودسازی و مطالعه و مصاحبت با نیکان روزگار، ملاقات‌های سه شنبه با تو وفاطمه وگاهی پدر و مادر بزرگوار، خواهران و برادر داغدیده‌ام است.

سه‌شنبه‌ها برای زنده‌یاد قیصر امین‌پور یادآور مرگ بود وبرای من تجديد حيات است. کاش می‌توانستم همچون آن شاعر بزرگ اصلاح‌طلب برای سه‌شنبه ها شعری بسرایم.

نقص خود را با پناه‌بردن به خواجه شیراز جبران کردم.  این غزل آمد:
در خراباتِ مُغان گر گذر افتد بازم
حاصلِ خرقه و سجاده، روان دربازم
حلقهٔ توبه گر امروز چو زُهّاد زنم
خازنِ میکده فردا نَکُنَد در، بازم
ور چو پروانه دهد دست، فَراغِ بالی
جز بدان عارضِ شمعی نَبُوَد پروازم
صحبتِ حور نخواهم که بُوَد عینِ قُصور
با خیال تو اگر با دگری پردازم
چشمِ تَردامن اگر فاش نکردی رازم
سر سودای تو در سینه بماندی پنهان
مرغْ سان از قفسِ خاک هوایی گشتم
به هوایی که مگر صید کُنَد شهبازم
همچو چنگ ار به کناری ندهی کامِ دلم
از لبِ خویش چو نِی یک نفسی بِنْوازم
ماجرایِ دلِ خون گشته نگویم با کس
زان که جز تیغِ غمت نیست کسی دَمسازم
گر به هر موی، سری بر تنِ حافظ باشد
همچو زلفت همه را در قدمت اندازم

از تمام محبت‌ها و فداکاری‌هایت سپاسگزارم. از همه سختی‌ها و نامرادی‌هایی که به خاطر من تحمل کرده‌ای شرمنده‌ام و از تمام قصورها و تقصیرهای کوچک و بزرگ درباره تو پوزش می‌خواهم.

روی زیبایت را می‌بوسم و برایت سلامت و سعادت آرزومندم

دوستدار همیشگی‌ات
مصطفى ۸ بهمن ۱۳۸۸
MostafaTajzadeh

#حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🟠خیزش حوزه سنتی؟
(در حاشیه درگذشت سیدحسن افتخارزاده)

🔸رضا تاران


🔹۱. صدور پیام‌های تسلیت به مناسبت درگذشت سیدحسن افتخارزاده از سوی حضرات آیات: جعفر سبحانی، علی کریمی جهرمی، سیدصادق شیرازی، یدالله دوزدوزانی، سیدجعفر سیدان، سیدمحمدجواد علوی بروجردی، محمد سند بحرانی و سیدمحمد حسینی زنجانی را نه در جهت گسترش انجمن حجتیه بلکه باید در جهت گسترش و تقویت اندیشه «حوزه سنتی» تحلیل کرد.

🔹۲. دال مرکزی اندیشه «حوزه سنتی» حفظ و اولویت «تشیع» در دوره غیبت است؛ در دوره غیبت امام (عج) شیعیان سوار بر قایقی کوچک در اقیانوس بزرگ و پرتلاطم و پرخطر هستند؛ اولویت در این دوره حفظ و بقاء تشیع و شیعیان است. حوزه علمیه به عنوان کانون حفظ فرهنگ شیعی باید راه امام صادق (ع) و امام باقر (ع) را در پیش گیرد و از درگیری‌ها پرهیز کند که اقلیت در درگیری‌ها پیروز نخواهد بود. به باور آنها حفظ نظامات اجتماعی(زندگی و معیشت مردم نباید آسیب ببیند) در درون و حفظ کیان اسلامی و جلوگیری از تجاوز فرهنگی و نظامی اولویت حاکمان است. با توجه به غیبت امام، علما و مراجع تقلید مسولیتی در انجام همه فرامین اسلامی ندارند و به قدر مقدور باید اکتفا کنند. قدر مقدور نه اجرای خط به خط شریعت اسلامی بلکه حفظ هویت شیعی است(غدیر، عاشورا و زمینه‌سازی برای ظهور امام دوازدهم)، حفظ تشیع نه بر پایه زور بلکه باید مبتنی بر تبلیغ، کار فرهنگی و تربیت اخلاقی باشد؛ آمادگی برای ظهور نیز چنین معنایی دارد.

🔹۳. به نظر می‌رسد این قرائت از اسلام تا اواخر دهه سی شمسی نگرش قالب علمای شیعی بوده است، با شکل‌گیری اسلام سیاسی در دهه چهل و پنجاه و پیروزی انقلاب ۵۷ اسلام سیاسی با داشتن ذیل اجتماعی و با استفاده از قدرت سیاسی، حوزه سنتی را به حاشیه راند. بسیاری از علمای معتقد به اسلام سیاسی مناصب سیاسی را بر تدریس و تربیت شاگرد ترجیح دادند. در غیاب نمایندگان اسلام سیاسی در حوزه علمیه قم مهم‌ترین کرسی‌ها تدریس فقه و اصول چهار دهه در دست حضرات آیات وحید خراسانی و میرزا جواد تبریزی و... بود، نمایندگان اسلام سیاسی تا به خود آمدند متوجه شدند بسیاری از اساتید سطوح و خارج حوزه علمیه تربیت شده اساتید حوزه علمیه سنتی هستند و طلبه‌های جوان‌تر هر قدر به دانش خود اضافه می‌کنند و با تحولات اجتماعی مواجه می‌شوند از اسلام سیاسی فاصله می‌گیرند. فروپاشی رژیم بعث در عراق و عملکرد آیت الله سیستانی نیز موجب تقویت سنتی‌ها در حوزه علمیه شد چه آنکه تجربه‌ای از عدم دخالت مستقیم علما در سیاست را مشاهده کردند.

🔹۴. در دوره جمهوری اسلامی دو جریان اصلی از سنتی‌ها قابل مشاهده است؛ بخش از سنتی‌هایی که تداوم خط تاریخی این جریان است و با اهل سنت غیریت‌سازی می‌کنند و مساله‌های جهان جدید مورد توجه آنها نیست، گروه دوم که از دهه هشتاد رشد کرده‌اند مساله‌های کلامی یا شبهات جهان جدید را نیز مطالعه می‌کنند و خود را موظف می‌دانند در مقابل کلام جدید از تشیع دفاع کنند. حوزه سنتی در درون خود طیف‌های مختلفی دارد و نمی‌توان همه آنها را طیف واحدی در نظر گرفت؛ از کسانی که برای پیشبرد برنامه‌های خود از منابع جمهوری اسلامی استفاده می‌کنند تا کسانی که ساکت هستند و برخی هم نظام جمهوری اسلامی را مشروع نمی‌دانند و گاه انتقادی مطرح می‌کنند.

🔹۵. حامیان حوزه سنتی درباره امر سیاسی در دهه ۶۰ و ۷۰ همواره ساکت بوده‌اند. از سال ۸۴ و با موضع‌گیری برخی دولتمردان علیه روحانیت و مشاهده تحولات ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ و شعارها و اقدامات علیه روحانیت و حوزه‌های علمیه و اوضاع نابسامان اقتصادی کشور، نمایندگان حوزه سنتی را به این نتیجه رساند که اسلام سیاسی در عمل کارآمد نبوده است و موجب بدبینی مردم به مراجع تقلید و حوزه‌های علمیه شده است، و تداوم چنین رویکردی می‌تواند تشیع را با خطر مواجه کند، به همین جهت باید این پیام را به مردم منتقل کرد که مرجعیت و حوزه‌های علمیه موید نظام سیاسی نیستند. در حوزه نظر نیز برخی معتقدند سیاست امری تخصصی است و باید به اهلش سپرده شود و مراجع تقلید و روحانیت فقط زمانی باید دخالت کنند که کیان اسلامی به خطر بیفتند یا منفعت بزرگی از شیعیان ضایع شود.

🔹۶. مرور یافته‌های موج چهارم پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان نشان می‌دهد علی‌رغم گرایش بسیاری از مردم به جدایی نهاد دین از نهاد سیاست، علاقه و حضور مردم در عزاداری عاشورا در دهه ۷۰ و اواخر دهه ۹۰ تغییری نکرده است و شاید این یافته نشان‌دهنده همراهی بخش مهمی از جامعه با نگرش حوزه سنتی باشد همچنان که قوت گرفتن فعالیت‌های هیات‌های مذهبی در مقابل فعالیت‌های بسیج نیز بتواند چنین نگاهی را تقویت کند، چه آنکه حوزه سنتی بر حفظ و تقویت هویت شیعی بجای اجرای شریعت اسلامی تاکید دارد و در دوره غیبت ادعایی درباره اداره سیاست و اقتصاد و بهداشت و ... ندارد.
🌓 وفاق و شقاق

✍️زمانیکه جریان موافق دولت از وفاق می گوید نه تنها کسی آزاد نمی شود بلکه هرازگاهی خبر احضار یا صدور حکم یا اجرای حکمی را می شنویم که آخرینش اجرای حکم ۵ سال حبس #محمدرضا_فقیهی وکیلی بود که اتهامش شرکت در تجمع ارام وکلا جلوی کانون وکلای دادگستری بود‌. #مهدی_محمودیان بخاطر تایید گزارش #ضیا_نبوی درباره ساس در زندان، محکوم می شود درحالیکه خود ضیا تبرئه شده، و اجرای حکم #مجید_شیعه_علی و بازرسی خانه #ژیلا_بنی_یعقوب و #بهمن_امویی، احضار#امید_فراغت و #پژمان_موسوی و...یعنی وفاق خودمان با خودمان آری، با معترض درچارچوب قانون، هرگز و امیدی به تغییر نداشته باشید، یا با ما یا بر ما.
( این نوشته چند روز پیش در توییتر منتشر شد)

#عمادالدین_باقی


#حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ببینید صحبت های دلنشین دکتر ظریف در مورد مردم
«مبنای قدرت هر کشوری مردم آن کشور هستند»
#ظریف_تنها_نیست


#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMcPzo0QDeaDXO1ZOn0irn-u3CfJhCNK4sJZU9LNtkYbflTg/viewform?
usp=header

بیش از ۳۶۰۰ نفر درخواست آزادی زندانیان را امضا کرده اند.
از  دوستانتان  بخواهید که لینک را منتشر کنند و نام خودشان  را در لینک ثبت کنند .
امضای هر یک از شما موثر است .

ابتدا ادرس لینک را کپی ، و  در گوگل پیست ، سپس سرچ ، بعد از ان فقط
نام و فامیل  خود را به فارسی تایپ کنید ، در اخر ساب میت را  کلیک کنید .

@MostafaTajzadeh

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
📝« دعوای تکراری اصول گرایان و اصلاح‌طلبان در غیاب مردم! »


✏️وقتی در اعتراضات دی ۱۳۹۶ گروهی از معترضین شعار دادند:
اصلاح‌طلب، اصول‌گرا 
دیگه تمومه ماجرا
گمان می‌شد حاکمیت عمق اعتراضات جامعه و مخاطب اصلی آن را درک کرده باشد، اما گویا هنوز چنین نشده و گفتمان قدرت تلاش می‌کند روایت داستان تکراری دعوای این دو جناح سیاسی و طرفدارانش را روایت غالب و اصلی جامعه امروز ایران بداند و سطح مطالبات و اعتراضات را در همین روایت متوقف کند. 

جدیدترین تلاش این است که پس از رأی گیری تیر ۱۴۰۳ و نشستن مسعود پزشکیان بر جایگاه ریاست جمهوری دولت چهاردهم، دوباره این روایت تکراری غالب شود و مطالبات و اعتراضات اصلی جامعه در میان هیاهوی دعوای رسایی و ظریف و عارف و قالیباف و جلیلی و پزشکیان؛ و تجمع تکراری کفن پوشان همیشه آزاد و دارای مجوز ثابت! با شعارهای اصول گرایی بر علیه دولتی با سیاست‌های اصلاح طلبانه و ظریف به‌عنوان یکی از این دولت مردان، مکتوم شود و نادیده و ناشنیده بماند.

✏️ نکته‌ی مهم اینجاست تقلیل دادن بحران عمیق مشروعیت و مقبولیت حاکمیت و سیاست‌های داخلی و خارجی آن در میدان نظام اجتماعی این کشور به دعوای تکراری اصول‌گرایان و اصلاح‌طلبان در غیاب مردم، دیگر کمکی به رفع این بحران نخواهد کرد.

✍️ فریبا نظری
۷ بهمن ۱۴۰۳



#اعتراضات_دی_۱۳۹۶
#دعوای_تکراری_در_غیاب_مردم
#بحران_مشروعیت


📍برای مطالعه بیشتر 👇
https://www.tgoop.com/Sociologyofsocialgroups/999

#حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔺کدام جمهوری اسلامی؟-2

🔹سوپرمارکت‌های تهران توسط شبکه‌ای از آذری‌ها اداره می‌شود و قنادی‌ها توسط شبکه‌ای از یزدی‌ها. این پدیده درباره شبکه‌هایی از صنوف گوناگون نیز صادق است. شبکه‌های قومی، طایفه‌ای، خانوادگی و... در اقتصاد، سیاست و فرهنگ حضور دارند و به‌تدریج در کالبد روابط اجتماعی جان می‌گیرند.
دستگاه‌های اجرائی، تقنینی و قضائی هم از حیث تأثیر شبکه‌های قومی، طایفه‌ای و خانوادگی در امان نیستند. یکی از شهرهای بسیار کوچک مرکزی ایران که در زمان رژیم سابق شاید روستای بزرگی بیش نبوده، از حیث تعداد امرای ارتش شاهنشاهی یا تفوق آنان در گارد شاهنشاهی بسیار شگفت‌آور است. برخی شهرستان‌ها از حیث تغذیه نیروی انسانی برای دستگاه‌های امنیتی شهره‌اند و برخی دیگر برای تغذیه قوه قضائیه یا دیگر دستگاه‌ها و نهادها.
نقش شبکه‌های قومی در انتخابات قوه مقننه و شورای شهر بیش از قوای دیگر قابل مشاهده است چون در زمان انتخابات گروه‌های قومی در حاشیه شهرها فعال می‌شوند.

🔻یادداشت کیومرث اشتریان را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-963503


https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🎥 سلاح هسته‌ای، شوروی را نجات نداد، بلکه باعث فروپاشی آن شد

✍🏻 «مصطفی اعلایی» دیپلمات پیشین:

اگر کشوری امنیت داشته باشد، اما مردم فقیر باشند، فقر آشوب و تکانه اجتماعی ایجاد می‌کند و امنیت هم می‌رود

✍🏻 «ابراهیم رحیم‌پور» معاون اسبق وزارت امور خارجه:

اگر پشتوانه مردم را از دست بدهیم، بازدارندگی نداریم، حتی اگر سلاح اتمی داشته باشیم

حتی چین و روسیه به ما می‌گویند چرا FATF را امضا نمیکنید؟

اقتدار نظامی وقتی مثل یک چماق بالا باشد، بازدارنده است، اما وقتی پایین آمد، بازدارندگی مفهومش را از دست می‌دهد

✍🏻 «نعمت الله ایزدی» آخرین سفیر ایران در شوروی:

شوروی امنیت انسانی خود را از دست داد در حالی که تعداد موشک‌های هسته‌ایش از آمریکا جلوتر بود.

فرهنگ و تمدن و نخبگان ایرانی خارج کشور، عامل بازدارندگی برای ایران هستند.

بخش نخست میزگرد بازدارندگی در دوران جدید

گزارش‌ #میزگرد ایرنا را در این نشانی بخوانید

irna_research

#حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
زیدآبادی: خبرنگار صداوسیما از من پرسید فکر می‌کنید ریاست جمهوری پزشکیان تا عید دوام بیاورد؟ گفتم تا عیدش را نمی‌دانم اما این را می‌دانم که بندۀ خدا را روی میدان مین فرستادیم!

✍️احمد زیدآبادی


🔸حملات روزانه و فزاینده به رئیس‌جمهور مستقر و همکارانش در کابینه از سوی بخشی از هیئت حاکمه، نامش می‌شود صدور پیام وحدت به جهان خارج!اشارۀ یک عضو دولت به رویکرد رقیب شکست‌خوردۀ رئیس جمهور در انتخابات نامش می‌شود، صدور پیام تفرقه به جهان خارج!
بی‌دلیل نگفته بودم که فرهنگ لغات مرسوم دیگر جوابگوی فهم ما از واژه‌ها نیست و باید فرهنگ معکوسی تدوین شود! فرهنگی که وحدت و تفرقه و شکست و پیروزی و ضعف و قوت و اخلاق و بی‌اخلاقی و انصاف و بی‌انصافی و عدالت و بی‌عدالتی، درست عکس آنچه تا کنون بشر فهم می‌کرده است، تعریف کند!

🔸در روز هشتم تیر که برای رأی دادن به حسینیۀ ارشاد رفته بودم، خبرنگار صدا و سیما ناگهان میکروفونش را جلوم گرفت و پرسید؛ فکر می‌کنید که ریاست جمهوری پزشکیان تا عید دوام بیاورد؟ گفتم؛ تا عیدش را نمی‌دانم اما این را می‌دانم که بندۀ خدا را روی میدان مین فرستادیم!


🆔@MohandesMirHosseinMousavi
خودمان را فریب ندهیم!

دونالد ترامپ در مورد آنچه به "امنیت اسرائیل" مربوط می‌‌داند اهل کوچکترین نرمش و سازشی نیست.
سیاست دولتش در برابر ایران نیز تابعی از همین نگاه است. بنابراین او پیشنهادی که سبب رضایت جمهوری اسلامی و نارضایتی نتانیاهو شود، روی میز نخواهد گذاشت.
پس لازم نیست خودمان را گول بزنیم.
به نظرم اگر کاملا هریس رئیس‌جمهور آمریکا شده بود، دولت پزشکیان شاید می‌توانست به رغم فشارها و کارشکنی‌های داخلی با او به توافق برسد، ولی با ترامپ این کار حکم خودکشی داخلی برای او دارد.
چاره چیست؟ پزشکیان از تلاش برای رسیدن به توافق با ترامپ دست بردارد و منتظر تشدید فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک و نظامی او بنشیند؟
یا اینکه با سلب مسئولیت از خود در این مورد، تصمیم‌گیری برای مذاکره و توافق با دولت ترامپ را به طور رسمی و علنی به رقبای سیاسی خود در داخل حکومت واگذار کند؟
به نظر من،  در این مرحله از کار، مورد دوم معقول‌ترین کار است. امیدوارم او ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از شرایط بی‌نهایت پیچیدهٔ جاری داشته باشد و تحت تأثیر خودفریبی‌های مبتنی بر منطق ‌"انشأالله گربه است" قرار نگیرد.
#احمد_زیدآبادی

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
مبعث فرخنده آخرین فرستاده خدا
حبیب قلوب العالمین ، طیب نفوس المومنین ، اشرف الانبیا و المرسلین ، فخر عالم امکان ، محمد مصطفی صلوات الله علیه و آله
بر مسلمین عالم مبارک باد ‌.

#مبعث #پیامبر
#حصر #میرحسین_موسوی



#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.tgoop.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
بیانیه جبهه اصلاحات ايران :تداوم حصر ميرحسين موسوى، مهدى كروبى و زهرا رهنورد همچنان زخمى بر پيكره عدالت و قانون است
هيچ حكومتى با حذف منتقدان و مخالفان خود پایدار نخواهد ماند


#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.tgoop.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🎥 سلاح هسته‌ای، شوروی را نجات نداد، بلکه باعث فروپاشی آن شد

✍🏻 «مصطفی اعلایی» دیپلمات پیشین:

اگر کشوری امنیت داشته باشد، اما مردم فقیر باشند، فقر آشوب و تکانه اجتماعی ایجاد می‌کند و امنیت هم می‌رود

✍🏻 «ابراهیم رحیم‌پور» معاون اسبق وزارت امور خارجه:

اگر پشتوانه مردم را از دست بدهیم، بازدارندگی نداریم، حتی اگر سلاح اتمی داشته باشیم

حتی چین و روسیه به ما می‌گویند چرا FATF را امضا نمیکنید؟

اقتدار نظامی وقتی مثل یک چماق بالا باشد، بازدارنده است، اما وقتی پایین آمد، بازدارندگی مفهومش را از دست می‌دهد

✍🏻 «نعمت الله ایزدی» آخرین سفیر ایران در شوروی:

شوروی امنیت انسانی خود را از دست داد در حالی که تعداد موشک‌های هسته‌ایش از آمریکا جلوتر بود.

فرهنگ و تمدن و نخبگان ایرانی خارج کشور، عامل بازدارندگی برای ایران هستند.

بخش نخست میزگرد بازدارندگی در دوران جدید

گزارش‌ #میزگرد ایرنا را در این نشانی بخوانید

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
خواند زبان دلم ثنای محمد(ص)
ماند خرد خیره در لقای محمد(ص)
دیده دل،جام جم به هیچ شمارد
سرمه کند،گر زخاک پای محمد(ص)

#مبعث_حضرت_محمد (ص) فرخنده باد 💚🌹

#مبعث #پیامبر
#حصر #میرحسین_موسوی


#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.tgoop.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
#خاتمی بارها و بارها در سال‌های گذشته خواستار رفع حصر مهندس میرحسین موسوی و همسرشان خانم زهرا رهنورد و حجت الاسلام والمسلمین مهدی کروبی شده هست و هنوز همیشه هم خواستار رفع حصر از این شخصیت های بزرگ و مردمی عزیز هست و خواهد ماند
بخشی از مواضع ایشان در سال‌های شروع حصر تا الان
#خاتمی_حذف_شدنی_نیست
#خاتمی_محبوب_قلبها
#خاتمی_ماندگار_است
#زنده_باد_خاتمی
#خاتمی_محبوب_ملت


#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
#میر_حسین_موسوی ؛
الان سوال مردم این است که آیا روش و سیره دولتمردانی که ادعای مسلمانی و اسلام دارند و دروغ می گویند با سیره فاطمه زهرا که یکی از القاب ایشان صدیقه است یعنی صداقت و دوری از کژی و دروغ کوچکترین سازگاری را داشته است؟
آیا پیامبری که ما می شناسیم حاضر بودند چنین زندان هایی در قلمرو حکومت اسلامی و دین داشته باشند؟

#پنج_هزار_و_نود_و_شش_روز_زندان !

چه تلخ می‌شماریم روزشمار #زندان ( #حصر_خانگی ) #غیر_قانونی ، غیراخلاقی ، غیر شرعی و #ظالمانه را ،
به #یادآریم_۵۰۹۶_روز ...
#ننگ_است_فراموشی
#میر_حسین_موسوی


#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
♦️رفع حصر
♦️شبی که بازداشت شدم

✍️ فخرالسادات محتشمی‌پور

بازداشت بی دلیلی بود یعنی برای آن بهانه‌ی موجهی نداشتند. صرف حضور در خیابان‌ آن هم داخل اتومبیل. البته سری به پاستور زده بودیم به مناسبت ده اسفند سالروز میلاد میرحسین موسوی و گل‌های میخک سپید را از پنجره ماشین به همین مناسبت به مردم و به مأمورین نیروی انتظامی داده بودیم.
نیمه شب پس از انجام تشریفات اداری پذیرش در بازداشتگاه دوالف سپاه، داشتم آماده می‌شدم برای خواب که آمدند دنبالم برای بازجویی. داستانش را پیش از این در خاطرات سلول انفرادی نوشته و منتشر کرده‌ام.
از جمله این که بازجوی خشن سپاه با فریاد گفت حالا می‌خواهی حصر را بشکنی؟ گفتم کاش عرضه‌اش را داشتم. می‌خواست بگوید نشانت می‌دهیم، حرفش را خورد و با همان خشونت کلامی پرسید خانه شهید باکری چه می‌کردی؟
فریاد کشید و کلمات را مسلسل‌وار برسرم هوار کرد و من هم فریاد کشیده گفتم بدون حضور وکیلم و قبل از تفهیم اتهام صحبتی ندارم، همین.

وقتی به سلول بازگشتم آن شب را به یادآوردم سالگرد شهیدباکری و فضای غمباری که بر آن خانه، بی‌مردش، حاکم بود. نوحه‌ی سوزناک به زبان آذری منقلبمان کرده بود. و تمام که شد حاضران حیرت و تأسفشان را از اقدامات وحشیانه و قدرناشناسانه در مورد سران جنبش سبز ابراز کردند و طبیعی بود که من هم عصبانی بودم و همراهی می‌کردم. آن موقع نمی‌دانستم که از نگاه اقتدارگرایان حاکم این همدلی‌ها جرم است و حالا به این جرم افتخار می‌کنم. جرم عدم سکوت و همراهی با ظالم.

حصر غیرمنتظره و غیرقانونی دو کاندیدای قانونی انتخابات ریاست جمهوری در ۲۵ بهمن ۸۸ و همسران گرانقدرشان همه را شوکه کرده بود. خشمگین بودیم و باورمان نمی‌شد این اقدام غیرقانونی طولانی شود چون عقل حکم می‌کرد با استقرار دولتی که بخش عظیمی از مردم به آن و به نحوه انتخاب رئیسش معترض بودند، کشور آرام‌ می‌گیرد و محصورین عزیز هم از این قیودات امنیتی می‌رهند.

۲۵ بهمن امسال که برسد، ۱۴ سال از آن واقعه گذشته است. ما همه در این بند و حصر پیر شدیم و محصوران عزیزمان پیرتر.
حق داریم‌ نگرانشان باشیم. حق داریم رفع حصر را مطالبه کنیم.
حق داریم مطالبه قانون‌گرایی داشته باشیم و بپرسیم این‌همه لجاجت چرا. و‌بگوییم بس است! به این اقدام غیرقانونی پایان دهید.

و البته که آزادی عزیزانمان و‌حفظ امنیتشان چون دیگر شهروندان، وظیفه‌ی حکومت است.


🆔@MohandesMirHosseinMousavi
✳️ سلام بر شما به تعداد دخترانی که به آنها حق حیات بخشیدی..


🌸 سالروز بعثت پیامبر و آغاز هدايت بشریت مبارک باد.



#حامیان_مصطفی_تاجزاده
https://www.tgoop.com/+5ycCI2gmGtw0NDg0

#حامیان_میرحسین_موسوی
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#عید_سعید_مبعث آغاز راه رستگاری و‌طلوع تابنده مهر هدایت و عدالت بر همه ی شما #یاران_سبز مبارک باد .

تمام افرینش سبز پوش است💙
حریم عرش لبریز از سروش است🧡

ملایک پای کوبان نغمه بر لب❤️
محمد خلعت بعثت به دوش است💚

#مبعث #پیامبر
#حصر #میرحسین_موسوی


#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.tgoop.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
2025/01/28 05:08:24
Back to Top
HTML Embed Code: