Telegram Web
یلداتون مبارک🍉
⊰ اسطوره ⊱
یلداتون مبارک🍉
امیدوارم دوباره مهرگان و تیرگان رو هم جشن بگیریم مثل قدیم
امروز 29 بهمن ، سپندار مذگان ( روز عشق) در ایران باستانه. ♥️
سپندارمذگان يا روز عشق ايرانى در گاهشمار خورشيدى برابر با 29 بهمن و در گاهشمار زرتشتى برابر با 5 اسفنده.
میگن همای سعادت دیده شده.
همای سعادت یه پرنده افسانه ای توی اساطیر ایرانه که حتی هخامنشیان هم ازش صحبت کرده بودن و بهش اعتقاد داشتن.
این پرنده نماد سعادت و اومدن روزهای خوبه.
⊰ اسطوره ⊱
میگن همای سعادت دیده شده. همای سعادت یه پرنده افسانه ای توی اساطیر ایرانه که حتی هخامنشیان هم ازش صحبت کرده بودن و بهش اعتقاد داشتن. این پرنده نماد سعادت و اومدن روزهای خوبه.
توی ایران باستان، هر قومی بر اساس باورهای خودشون اعمال دفن و خاکسپاری رو انجام می‌دادن
ریشه‌ی این اعتقاد به همای سعادت هم به یکی از این روش‌های خاکسپاری برمی‌گرده که ما توی ایران باستان جنازه‌هامونو دفن نمی‌کردیم
اعتقاد بر این بوده که جسم مرده اهریمنیه (کلا مرگ از آفریده‌های اهریمن محسوب میشه) و اکیدا هیچ‌کدوم از چهار عنصر مقدس نباید بهش آلوده بشن
پس ما مثل تمدن‌هایی از غرب جنازه‌هامونو به آب نمی‌نداختیم، یا مثل شرق آتیش نمی‌زدیم یا مثل حال حاضر در خاک که مقدسه دفنش نمی‌کردیم
در ایران باستان قبرستان‌های برج مانند رو باز دور از شهرها داشتیم، حیوانات وحشی میومدن و از اون جنازه‌ها تغذیه می‌کردن
همونطور که می‌دونین هما یک پرنده‌ی استخوان خواره، بنابراین آخرین حیوانی بوده که سراغ جنازه میومده و وقتی میومده خانواده‌ی اون مرده خیالشون راحت میشده که مرده‌ی ما به آرامش رسید (باور داشتن که همراه با پرنده‌ی هما پرواز می‌کنه و روحش به آرامش میرسه)
دوست دارید بیشتر درباره‌ی انواع مراسم خاکسپاری در ایران باستان توضیح بدم؟
Anonymous Poll
96%
آره حتما بذار🤔
4%
نه واسم جالب نیست👀
چرا مردم میگن 120 ساله بشی؟

در دوران هخامنشیان سال کبیسه وجود نداشت همیشه اسفند 29 روز بوده، در گاه شمار خورشیدی اون زمان هر 4 سال یک روز اضافه بود که طی 120 سال دقیقا یک ماه کامل ذخیره می شد که اون سال رو بجای 12 ماه 13 ماه قرار می دادن و در ماه آخر هیچکس کار نمی کرد و همه به خرج شاهنشاهی به جشن و پایکوبی می پرداختن.

به دلیل بزرگی و بی همتا بودن چنین جشنی در اون زمان، بین ده ها جشنی که ایرانیان برگزار می کردن، مردم همه برای هم دعا می کردن تا 120 ساله بشن و حداقل یک بار چنین جشن بزرگی را ببینن.

به این سالهای ۱۳ ماهه سالهای بهترک یا بهیزک یا وهیجک می گفتن که در ایران جایگاه بسیار ویژه ای داشته.
ایرانیان این سال رو بسیار خوش یمن می دونستن و در اون جشن های زیادی برپا می کردن.
🔥چهارشنبه سوری:

شاید تاحالا این سوال براتون پیش اومده باشه که چهارشنبه سوری ریشه اش به چی برمیگرده؟
خب الان متوجه میشیم.

-[🌚 گفته میشه که اصل جشن چهارشنبه سوری مربوط به داستان سیاوشه.
سیاوش یکى از مظلومترین چهره هاى شاهنامه است. زن پدرش یعنی سودابه, بهش دل بست و ازش خواسته های نامتعارف داشت, سیاوش اونو رد کرد (یجورایی مثل داستان زلیخاه و یوسف نبی)

-[🧶 تا اینکه این قضیه به گوش پدرش کیکاووس رسید. در واقع سودابه داستان رو برعکس برای کیکاووس تعریف کرد و باعث شد سیاوش شدیدا مورد خشم شاه, کیکاوس, قرار بگیره.

-[🔥 سیاوش از پدرش خواست تا براى اثبات پاکى و بی گناهیش ازهفت تونل آتش رد بشه,
اگه سالم بیرون میومد، این یعنی سیاوش پاک بود و اگه میمرد اثبات گناهکار بودنش میشد.

-[💫 این آزمون آتش در آخرین سه شنبه (بهرام شید ) سال انجام شد و سیاوش سالم از اون بیرون اومد.

-[🥀 به دستور کیکاووس قرار شد که فردای اون روز یعنی چهارشنبه (هرمز شید) در وسط میدان اصلی شهر سوری به کل مردم بدهد که شد چهارشنبه سوری ...
و این روز جشن ملى شناخته شد.

چهارشنبه سوری در حقیقت نشانی از پاکیه.🌱
⊰ اسطوره ⊱
🔥• چهارشنبه سوری: شاید تاحالا این سوال براتون پیش اومده باشه که چهارشنبه سوری ریشه اش به چی برمیگرده؟ خب الان متوجه میشیم. -[🌚 گفته میشه که اصل جشن چهارشنبه سوری مربوط به داستان سیاوشه. سیاوش یکى از مظلومترین چهره هاى شاهنامه است. زن پدرش یعنی سودابه…
-[🍂 در روایت دیگه, گفته شده که سیاوش در پایان سال ثابت (1013 ق.م) مطابق با سال 713 تاریخ مبنا که برابر روز چهارشنبه بوده به دستور افراسیاب پادشاه توران کشته شد و چون در آیین زرتشتی مراسم سوگواری و رثای مردگان جایز نیست ایرانیان زرتشتی در آخرین شب چهارشنبه پایان سال از آتش رد میشدن تا خاطره سیاوش جاودان بمونه.
⊰ اسطوره ⊱
-[🍂 در روایت دیگه, گفته شده که سیاوش در پایان سال ثابت (1013 ق.م) مطابق با سال 713 تاریخ مبنا که برابر روز چهارشنبه بوده به دستور افراسیاب پادشاه توران کشته شد و چون در آیین زرتشتی مراسم سوگواری و رثای مردگان جایز نیست ایرانیان زرتشتی در آخرین شب چهارشنبه…
-[📚 در کتاب اصل و نسب دین‌های ایران باستان گفته شده که در ایران قبل از اسلام در شب چهارشنبه‌سوری مردم از سه کُپه آتش به نام‌های آسمان، آذر و آبان می‌پریدن که بعدها به هفت کُپه افزایش یافت و به نام هفت امشاسپند از روی آن می‌پریدن و بعد از پایان آتش‌افروزی خاکستر اون رو جمع می‌کردن و بیرون از خانه در کنار دیواری می‌ریختن.
⊰ اسطوره ⊱
-[📚 در کتاب اصل و نسب دین‌های ایران باستان گفته شده که در ایران قبل از اسلام در شب چهارشنبه‌سوری مردم از سه کُپه آتش به نام‌های آسمان، آذر و آبان می‌پریدن که بعدها به هفت کُپه افزایش یافت و به نام هفت امشاسپند از روی آن می‌پریدن و بعد از پایان آتش‌افروزی خاکستر…
-[🌿 روایت دیگه ای که درمورد چهارشنبه سوری وجود داره اینه:

ایرانیها قبل از اسلام به روزهای هفته رو با عناوین شنبه، یکشنبه و ... نمی‌گفتن بلکه هر روز نام مخصوصی داشت و متعلق به امشاسپندان و ایزدان و خدا بود.

-[🔅 به کاربردن ایام هفته مثل شنبه و یکشنبه و ...مخصوص اعراب بود.
اعراب چهارشنبه رو نحس میدونستن و ایرانیها برای عدم پیروی از دستورات اعراب در نحسی این روز چهارشنبه آخر سال رو جشن می‌گرفتن و به شادی می‌پرداختن.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"فلسفه جشن چهارشنبه سوری"

چهارشنبه سوری در حقیقت نشانی از پاکی ایرانیان است
این جشن به این زیبایی،
فلسفه زیبایی دارد
ایران پرمهر چنین است....
نوروزتون پیروز.
•• مفهوم و قدمت نوروز:

-🍋 نوروز حدودا 6000-7000 سال قدمت داره و تقریبا 6 روایت درمورد اینکه چطوری ایجاد شده وجود داره. سعی میکنیم همه رو بگیم:

- در برخی از متن‌های کهن ایران ازجمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری، جمشید و در بعضی دیگر از متن‌ها، کیومرث به‌عنوان پایه‌گذار نوروز معرفی شده‌.

-🌞 پدید آوری نوروز در شاهنامه، اینجوری روایت شده که جمشید در حال گذشتن از آذربایجان، دستور داد تا اونجا براش تختی بذارن و خودش با تاجی زرین بر روی تخت نشست.
با رسیدن نور خورشید به تاج زرینش جهان نورانی شد و مردم شادمانی کردن و آن روز را 'روز نو' نامیدن.
⊰ اسطوره ⊱
•• مفهوم و قدمت نوروز: -🍋 نوروز حدودا 6000-7000 سال قدمت داره و تقریبا 6 روایت درمورد اینکه چطوری ایجاد شده وجود داره. سعی میکنیم همه رو بگیم: - در برخی از متن‌های کهن ایران ازجمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری، جمشید و در بعضی دیگر از متن‌ها، کیومرث به‌عنوان…
•• مفهوم و قدمت نوروز:

-🌀 بر طبق این روایت‌ها، رواج نوروز در ایران به ۵۳۸ سال قبل از میلاد یعنی زمان حمله کوروش به بابل باز می‌گرده. 

-🔅 همچنین در بعضی از روایت‌ها، از زرتشت به‌عنوان بنیان‌گذار نوروز نام برده شده‌ اما در اوستا (دست کم در گاتها) نامی از نوروز برده نشده‌.
⊰ اسطوره ⊱
•• مفهوم و قدمت نوروز: -🌀 بر طبق این روایت‌ها، رواج نوروز در ایران به ۵۳۸ سال قبل از میلاد یعنی زمان حمله کوروش به بابل باز می‌گرده.  -🔅 همچنین در بعضی از روایت‌ها، از زرتشت به‌عنوان بنیان‌گذار نوروز نام برده شده‌ اما در اوستا (دست کم در گاتها) نامی از نوروز…
•• مفهوم و قدمت نوروز:

-🌱 تقسیم بندی سال در عهد کهن در دو فصل بود. فصل گرما، فصل سرما.
نوروز سرآغاز فصل گرما و مهرگان شروع فصل سرما بود بخاطر همین نوروز و مهرگان برجسته ترین رسوم ملی، آیینی ایرانیان آریایی شد.

-🌻 تمام اسناد و منابع قبل و پس از اسلام، نوروز رو آغاز سال و جشن نوروز رو به علت طراوت، سرسبزی و خرمی که به طبیعت میبخشید باشکوه ترین آیین میهنی اسطوره ای و تاریخی ایرانیان آریایی می دونن.
⊰ اسطوره ⊱
•• مفهوم و قدمت نوروز: -🌱 تقسیم بندی سال در عهد کهن در دو فصل بود. فصل گرما، فصل سرما. نوروز سرآغاز فصل گرما و مهرگان شروع فصل سرما بود بخاطر همین نوروز و مهرگان برجسته ترین رسوم ملی، آیینی ایرانیان آریایی شد. -🌻 تمام اسناد و منابع قبل و پس از اسلام،…
•• مفهوم و قدمت نوروز:

-☁️ وقتی که کار آفرینش تموم شد یک روز مبارک به وجود اومد.
جمشیدِ جم این روز فرخنده رو ' نوروز ' نامید و اون رو «جشن بزرگ ایرانیان» قرار داد.

-🐚 روز اول فروردین و همزمان با آغاز سال نو و به یاد آن رویداد بزرگ و روز پرطراوت جشن باشکوهی برگزار کردن و به شادی و پایکوبی پرداختن.

-💫 بعد از اون ایرانیان آریایی اوج شادی ها و لحظات خوش زندگی روزانه اشون رو در نوروز پیدا میکردن.
به عبارت دیگر نوروز بهترین خاطره بشر ایرانی بوده.
⊰ اسطوره ⊱
•• مفهوم و قدمت نوروز: -☁️ وقتی که کار آفرینش تموم شد یک روز مبارک به وجود اومد. جمشیدِ جم این روز فرخنده رو ' نوروز ' نامید و اون رو «جشن بزرگ ایرانیان» قرار داد. -🐚 روز اول فروردین و همزمان با آغاز سال نو و به یاد آن رویداد بزرگ و روز پرطراوت جشن باشکوهی…
•• مفهوم و قدمت نوروز:

-🕊 طبق عقاید آریایی ها قبل از اینکه نوروز برسه، ارواح مردگان از عالم ماورایی به زمین می اومدن و در صورتی که مشاهده می کردن اوضاع و احوال خانوادشون خوب و رضایت بخشه، شاد و خرم می شدن اگه نه با هاله ای از اندوه به عالم خودشون برمیگشتن.
شأن و مقام ارواح نزد آریایی ها خیلی زیاد بود بخاطر همین محیط زندگی و خانه و کوچه ها رو تمیز میکردن.

-🍋 ارواح پاک و مقدس حامل پیامی از جهان ماورا بودن. پاکیزگی و خوشبختی مردم باعث شادی ارواح می شد. روی کاخ پادشاه و نقاط مرتفع آتش درست میکردن و در قصر پادشاه و منازل سفره هفت سین می چیدن. هفت قلم سفره با هفت امشاسپند مرتبط بوده.
امروز 10 مرداد ماه چهلمين روز از
فصل تابستان است که ايرانيان باستان
اين روز را جشن ميگرفتند و آن را
جشن "چله تابستان" می‌ناميدند.
مبارک باشه🌞
تبارشناسی شاهنامه
2024/11/04 14:27:33
Back to Top
HTML Embed Code: