Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
332 - Telegram Web
Telegram Web
💎آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران با همکاری اتحاد زیست‌شناسان برگزار می‌کند.

⚜️جایگاه نشریه‌های علمی در ترویج علم
🪐و «رونمایی از اولین نشریه‌ی تخصصی اخترزیست‌شناسی به‌زبان فارسی»


🧑🏻‍🏫میزبان:
محمدرضا نظرنژاد
معاون آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران
و دبیر انجمن زیست‌شناسی دانشگاه آزاد تنکابن

👨🏻‍🏫مهمان:
احمدرضا زارعی
🖋️استاد مشاور نشریه اخترزیست‌شناسی
مروج علم و کارشناس ارشد زیست‌شناسی جانوری

👩🏻‍🏫مهمان:
فروغ موسوی‌فرد
سرپرست آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران و مدیرمسئول نشریه اخترزیست‌شناسی

🗣️به‌همراه گفت‌وگو با اعضای فعال آکادمی و عوامل نشریه

🎨ملیکا تیزکار
طراح نشریه

🖊️صدف الوندی‌پور
نویسنده نشریه

🖊️امیرحسین ساغری
نویسنده نشریه

🖊️امیررضا جابرزاده
نویسنده‌ی نشریه

🕰️زمان و محل برگزاری:

چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه ساعت ۲۰

📲جهت ثبت‌نام رایگان، به لینک زیر مراجعه فرمایید.

🔭🪐سفر به اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران📖

🆔روابط عمومی در تلگرام:
@iastropublic
#هجده_نوامبر
#آغاز_هفته_جهانی_مقاومت_آنتی‌بیوتیک‌ها

گرامی باد.

🦠 هفته جهانی آگاهی‌رسانی درباره مقاومت آنتی‌‌بیوتیک‌ها (WAAW)، هرساله با هدف افزایش اطلاعات عمومی در برابر مقاومت میکروب‌ها به دارو‌های آنتی‌بیوتیک، برگزار می‌شود.

💊 آنتی‌بیوتیک‌ها داروهای قوی و موثری هستند که پزشکان اغلب برای مقابله با عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها مصرف آن‌ را تجویز می‌کنند. پیش از تکثیر گسترده باکتری‌ها، سیستم ایمنی بدن به کمک گلبول‌های سفید این عوامل بیماری‌زا را از بین می‌برند، اما هنگامی که تعداد باکتری‌های مضر بیش از حد شود، بدن نمی‌تواند در برابر آن‌ها مقابله کند.

❗️ استفاده نادرست و بیش‌ از حد آنتی‌بیوتیک‌ها‌، منجر به تغییر باکتری‌ها و مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌شود. در چنین شرایطی دارو‌های موجود بر آن‌ها بی‌اثر می‌شوند و درمان عفونت‌ها را بسیار سخت می‌کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود تنها با تجویز پزشک اقدام به مصرف آن کنید.


✍🏻فرشته دولتی
📝هدیه کاویانی

#مناسبت‌_های‌_جهانی
#نارکزیس

🦋 @NarchZis 🦋
برای اولیــن روز از آذر‌ ماه: ☔️🍂☕️

بیا ادامه بدیم...
قوی‌تر، خوشحال‌تر و اُمیدوار‌تر از دیروز...✌🏼🌱


✍🏻هدیه ‌کاویانی

🦋@NarchZis🦋
دوست دارید نـارکــزیـس تو کدوم یکی از موضوعات زیر دوره‌‌ی مجازی برگزار کنه؟!
Anonymous Poll
51%
آشنایی با منابع کنکور ارشد
10%
نویسندگی علمی
22%
چطوری مقاله بخونیم؟!
46%
مقاله‌نویسی
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

هیرکانی، جایی که تاریخ نفس می‌کشد!
🌱

🌳 جنگل‌های هیرکانی، مجموعه‌ای منحصر به فرد از درختان و گیاهان هستند که در امتداد سواحل جنوبی دریای خزر در ایران و جمهوری آذربایجان گسترش یافته‌ است. این‌ جنگل‌ها ‌با قدمتی بین ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال، به دوران ژوراسیک تعلق دارند و به‌عنوان فسیل‌های زنده شناخته می‌شوند.

🐆 این اکوسیستم، خانه‌ای برای بیش از ۱۸۰ گونه پرنده و ۵۸ گونه پستاندار است. درختان و بوته‌های این جنگل‌ها شامل حدود ۳۲۰۰ گونه بومی هستند. از درختان شناخته‌شده این منطقه می‌توان به راش، بلوط، توسکا و زبان گنجشک اروپایی اشاره کرد. همچنین، حیات وحش متنوعی مانند پلنگ، گرگ، گراز و دم‌سیاه در این مناطق زندگی می‌کنند.

🏔️ جنگل‌های هیرکانی نه تنها از لحاظ زیست‌محیطی اهمیت ویژه‌ای دارند، بلکه تاریخچه‌ای از زندگی و تحولات زمین را در دل خود جای داده‌‌اند.

اطلاعات بیشتر

✍🏻 هدیه کاویانی

#نارکزیس
#زیستگاه

🦋 @NarchZis 🦋
ژنوم والد نر غوغا می‌کند!

🔬 میتوکندری‌، انرژی لازم برای فعالیت‌های حیاتی موجودات زنده را فراهم می‌کند. این اندامک پیچیدگی‌های زیادی دارد که دانشمندان در حال بررسی آن‌ها هستند.

🧬 در تحقیقات اخیر، محققان به نتایج جنجالی دست یافتند که نشان داد در برخی موارد، ژن‌های والد نر نقشی در توسعه فرزندان ندارند و تنها ژنوم والد ماده مسئول ساخت ژنوم فرزندان است.


⁉️👀 پس نقش ژن‌های میتوکندریایی والد نر چیست؟

⁉️👀‌ آیا این یافته‌ها باعث تغییر نگاه ما به مسائل وراثت و ژنتیک خواهد شد؟

💊‌ پاسخ این پرسش‌ها و راز‌های پنهان این کشف علمی را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

🦋 @NarchZis 🦋
تأثیر ژنوم پدر بر سلامت جنین! 👨🏻

🧬 در اغلب حیوانات و نسل بشری، میتوکندری حاوی ژنوم مادر و فاقد ژنوم میتوکندریایی پدر است؛ زیرا این ژنوم در طی فرآیند لقاح اسپرم و تخمک، نابود می‌شود.

🧪📚 طبق مطالعات انجام‌شده در دانشگاه کلرادو بولدر، درصورتی که ژنوم میتوکندریایی پدر به جنین در حال رشد وارد شود، موجب اختلالات عصبی، رفتاری و تولید‌مثلی در سنین بزرگسالی خواهد شد.

🦠 اگر خود تخریبی و عوامل نابودی میتوکندریایی پدر به درستی انجام نشود، جاندار توانایی تولید انرژی لازم برای بدن را از دست می‌دهد و به بیماری مبتلا خواهد شد.

🔬🪱 براساس مطالعات انجام‌شده بر روی کرم C.elegans، اگر ژنوم میتوکندریایی پدر حذف نشود، تولید ATP و فعالیت‌های سلولی کاهش می‌یابد. این مسئله می‌تواند منجر به مرگ جاندار یا اختلال در تولید مثل آن شود. این یافته اهمیت حذف میتوکندری والد نر در مراحل اولیه رشد جنینی را نشان می‌دهد.

💊 بعد از اتمام آزمایش، برای درمان این کرم از ویتامین MK-4 معروف به K2 استفاده کردند که در نهایت، جانور به حالت عادی بازگشت و تولیدمثل و فعالیت‌های کرم بهبود یافت.

⁉️ این آزمایش در جاندارانی با اندازه بزرگ‌تر نیز نتیجه مشابهی را نشان می‌دهد و می‌تواند منجر به اختلال در تولید ATP و بروز بیماری در مراحل مختلف چرخه زندگی شود.


🤍 این یافته‌ها به درک عمیق‌تری از فرآیند‌های سلولی و شیوه‌های نوین درمان کمک می‌کند.


✍🏻 عالیه کاظمی گزیک
📝هدیه کاویانی

🌐 منبع:

مشاهده متن کامل خبر

🦋@NarchZis🦋
پریمات‌ها؛ کلید درمان‌های نوین💡

🧪 در سال‌های اخیر استفاده از مدل‌های آزمایشی در تحقیقات پزشکی به‌عنوان یکی از روش‌های منحصر به فرد مورد توجه قرار گرفته است.

🔎 پریمات‌ها موجوداتی هستند که از لحاظ ژنتیکی به انسان‌ها شباهت زیادی دارند.
این شباهت‌ها به محققان کمک می‌کند تا نتایج دقیق‌تری به دست آورند و درمان‌های انسانی را بهبود دهند.

⁉️ آیا می‌دانید شباهت‌های بین پریمات‌ها و انسان، چگونه به توسعه روش‌های درمانی کمک می‌کند؟


🦋 @NarchZis 🦋
سلول‌های بنیادی، بازگرداننده بینایی! 🧬

🌟 امروزه، پیوند سلول‌های بنیادی یکی از پیشرفته‌ترین و امیدبخش‌ترین روش‌های درمانی در بیماری‌های مختلف، به‌ویژه مشکلات بینایی مرتبط با سن به شمار می‌رود.

🔬 سلول‌های بنیادی توانایی تکثیر و تمایز به انواع مختلف سلول‌ها را دارند. همچنین در بازسازی و ترمیم بافت‌های آسیب دیده موثر هستند.

🐒 یک میمون از گونه Macaca fuscata با وجود آسیب شبکیه، پس از پیوند سلول‌های بنیادی انسانی به‌طرز قابل توجهی بهبود یافت. با افزایش سن، مایع شفاف و ژل مانند در چشم غلیظ می‌شود و فشار در شبکیه افزایش می‌یابد. به همین خاطر می‌تواند منجر به پارگی‌های مویرگی و مشکلات بینایی شود.

👁 پزشکان اغلب بافتی از قسمت‌های دیگر چشم را به محل آسیب‌دیده در شبکیه منتقل می‌کنند. در این روش، سلول‌های بنیادی جنینی انسان به سلول‌های پیش‌ساز شبکیه تبدیل شده و به ناحیه آسیب‌دیده چشم منتقل می‌شوند.

نتایج نشان می‌دهند که پیوند بینایی در میمون با موفقیت انجام شده است. به‌نظر می‌رسد که شباهت‌های بین انسان و پریمات‌ها در موفقیت این آزمایش نقش موثری داشته باشند. با این حال، مطالعات بیشتری برای به کارگیری این روش نیاز است.


✍🏻 معصومه حیدری
📝هدیه کاویانی

🌐 منبع:

مشاهده لینک خبر


🦋 @Narchzis 🦋
تنفس بهتر، عفونت کمتر! 😷

🦠 اجتناب از ویروس‌ها و باکتری‌ها تقریبا امری غیرممکن است. عفونت‌های تنفسی ناشی از این میکروارگانیسم‌ها، می‌توانند از طریق قطرات تنفسی آلوده در حین عطسه، سرفه و صحبت‌کردن به افراد سالم منتقل شود و آن‌ها را نیز آلوده کند.

🫁 امروزه، دانشمندان در حال مطالعه اسپری‌هایی هستند که بدون مواد شیمیایی، می‌توانند از عفونت‌های تنفسی جلوگیری کنند.

⁉️ چگونه این اسپری‌ها، مسیر عبور هوا در بینی را پاکسازی می‌کنند؟
آیا موجب بهبود تنفس هم می‌شوند؟



🦋 @Narchzis 🦋
🦠 نگهبان تنفسی 🦠

😷 پاتوژن‌هایی که از طریق استنشاق قطرات آلوده وارد بدن می‌شوند، می‌توانند عفونت‌های تنفسی مختلفی را ایجاد کنند. همه‌گیری کووید ۱۹، یکی از مثال‌هایی است که نشان می‌دهد چگونه پاتوژن‌های تنفسی در مدت زمان کوتاهی می‌توانند زندگی بشر را تحت‌تأثیر قرار دهند.

💉 با وجود اینکه واکسن‌های موجود علیه این ویروس‌ها مفید هستند اما نمی‌توانند ایمنی کاملی ایجاد کنند؛ در نتیجه احتمال ابتلا مجدد به ویروس، در افراد واکسینه‌شده نیز وجود دارد.

🥼 از این رو محققان بیمارستان بریگهام و زنان، یک اسپری خنثی‌کننده پاتوژن (PCANS) را تولید کردند که با پوشاندن حفره‌ی بینی و تشکیل ماتریکس ژل‌مانند، قطرات تنفسی را به دام می‌اندازد.
همین امر موجب عدم تحرک میکروب‌ها و جلوگیری از عفونت می‌شود.

👃🏻نتایج بدست آمده از مطالعات بر روی مدل بینی انسان نشان دادند که این اسپری دوبرابر بیشتر از مخاط بینی، قادر به جذب قطرات تنفسی است.

👨‍⚕ بر اساس مطالعات یوهانس تسفایگزی، توانایی این اسپری در غیرفعال کردن طیف وسیعی از عوامل پاتوژن، از جمله ویروس کشنده آنفلوآنزا PR8، اثربخشی بالای آن را نشان می‌دهد.

‼️ شناخت بهتر این اسپری، می‌تواند به کاهش بیماری‌های تنفسی و محافظت از سلامت عمومی کمک شایانی کند.

✍🏻 نسترن رضاپور
📝هدیه کاویانی

🌐 منبع:

مشاهده لینک خبر

🦋 @Narchzis 🦋
مخفی‌ترین عوامل تکامل! 🤔

🦠 تعاملات میکروبی نقش کلیدی در شکل‌گیری زندگی پیچیده دارند و هنوز بسیاری از این روابط برای ما ناشناخته است.

🔖 این روابط نه تنها به تکامل زیستی کمک کرده‌اند، بلکه تاثیرات عمیقی بر سلامت، کشاورزی و محیط زیست دارند.

چگونه استفاده از باکتری‌ها می‌تواند بر تکامل میکروارگانیسم‌ها و مقاومت آنتی‌بیوتیکی تاثیر بگذارد؟


🦋 @Narchzis 🦋
⭕️راز‌های تکامل!

🦠 باکتری‌ها و قارچ‌ها به‌عنوان ارگانیسم‌های اولیه، نقش مهمی در تکامل  اندامک‌ها ایفا می‌کنند.

🖨 نظریه‌ی اندوسیمبیوز اظهار می‌‌کند که برخی از اندامک‌های سلولی، مانند میتوکندری‌ها و کلروپلاست‌ها از ادغام باکتری‌های پروکاریوتی با سلول‌های یوکاریوتی اولیه به‌وجود آمده‌ است.

💊 مطالعات بر روی باکتری‌ها و قارچ‌ها منجر به کشف آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر دارو شده است.
این داروها نه تنها در درمان بیماری‌ها موثر هستند، بلکه در فهم بهتر فرآیندهای سلولی و تکاملی نیز کمک می‌کنند.

🔗 تعاملات میان میکروبیوم‌های مختلف و سیستم ایمنی بدن باعث شکل‌گیری پاسخ‌های ایمنی پیچیده و متنوع شده است، که به بقای موجودات کمک می‌کنند.

🧫 بسیاری از ارگانیسم‌ها در طبیعت به صورت همزیستی با باکتری‌ها و قارچ‌ها زندگی می‌کنند.
این همزیستی، باعث ایجاد تنوع ژنتیکی در سلول‌ها و موجودات زنده می‌شود.

✔️ در نهایت، باکتری‌ها و قارچ‌ها نه تنها به‌عنوان اجزای بنیادی در زنجیره‌ی غذایی عمل می‌کنند، بلکه به‌عنوان عوامل موثر در فرآیند‌های تکاملی، تنوع زیستی و پایداری اکوسیستم‌ها نیز شناخته می‌شوند.


زهرا عبادی نژاد

مشاهده لینک خبر
🦋 @Narchzis 🦋
#یک_دسامبر
#روز_جهانی_ایدز

گرامی باد.✨️

📌 بیماری ایدز یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی توسط ویروس HIV ایجاد می‌شود. این ویروس سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و فرد را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف آسیب‌پذیر می‌کند. این ویروس از طریق تماس با خون، مایعات بدن و رابطه جنسی محافظت‌نشده منتقل می‌شود.

🧣 در روز جهانی ایدز، مردم با نصب روبان قرمز به افزایش آگاهی عمومی در مورد این بیماری کمک می‌کنند. این روز فرصتی است تا اهمیت پیشگیری از HIV و حمایت از مبتلایان به ایدز یادآوری شود.

📊 در حدود ۴۰ میلیون نفر در دنیا به HIV آلوده هستند. بسیاری از مبتلایان نمی‌دانند ویروس چگونه وارد بدنشان شده است. آگاهی از راه‌های انتقال و رعایت مراقبت‌های بهداشتی می‌تواند از گسترش این بیماری جلوگیری کند.

✍🏻کوثر کشاورزیان
📝هدیه کاویانی

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @Narchzis 🦋
یک جرعه، هزار تاثیر!

☕️ رژیم غذایی مناسب، اساس حفظ سلامتی است و انتخاب‌های نادرست در زمینه غذا و نوشیدنی به سلامت جسمی و کیفیت زندگی افراد آسیب می‌زند. به همین دلیل، آگاهی از تأثیرات نوشیدنی‌هایی که روزانه مصرف می‌کنیم، امری ضروری است.

🧋 نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه که روزانه مصرف می‌شوند، می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند و یا منجر به بروز عوارضی شوند.


⁉️ آیا تا به‌حال به این فکر کرده‌اید که مصرف بیش از حد این نوشیدنی‌ها چه تأثیری بر بدن شما می‌گذارد؟


🦋
@Narchzis 🦋
دوست یا دشمن سلامتی؟

☕️ چای و قهوه از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان هستند که مردم به‌طور گسترده از آن‌ها استفاده می‌کنند. دانشمندان اعلام کردند که مصرف بیش از حد قهوه می‌تواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد، در حالی که مصرف چای احتمال این عارضه را کاهش می‌دهد.

✔️ کافئین موجود در قهوه و چای می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود. همچنین، به دلیل وجود ترکیبات فعال، در مقاومت به انسولین و ایجاد التهاب نقش دارند. مصرف زیاد قهوه و چای می‌تواند بر جذب مواد معدنی مانند آهن تأثیر منفی بگذارد.

⚡️ تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف زیاد قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند باعث مشکلات قلبی شود. اما چای، به‌ویژه چای سبز، به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های مفید، به بهبود سلامت قلب و کاهش التهاب بدن کمک می‌کند.

توصیه می‌شود که افراد از مصرف زیاد قهوه، نوشیدنی‌های گازدار و آب‌میوه پرهیز کرده و به جای آن‌ها نوشیدنی‌های سالم‌تری مصرف کنند.


معصومه حیدری
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @Narchzis 🦋
2025/01/13 08:16:08
Back to Top
HTML Embed Code: