Telegram Web
شناسایی‌ زود هنگام،‌ نجات‌ زندگی! 🦠

📌 سرطان‌ روده‌ بزرگ یک نوع سرطان کشنده به شمار می‌رود و بروز این بیماری به‌ویژه در میان افراد جوان در حال افزایش است.

🔬 میکروب‌های دستگاه گوارش انسان می‌توانند نقش مستقیمی در بروز این نوع سرطان ایفا کنند.

👩🏼‍🔬 دانشمندان کشف کرده‌اند که سم باکتریایی تولید شده توسط باکتری اشریشیا‌کلی می‌تواند به DNA سلول‌های روده آسیب بزند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

🔍 محققان روشی را آزمایش کرده‌اند که با استفاده از مولکول‌های خاص، جلوی اتصال باکتری E.coli به سلول‌های روده را می‌گیرد. این روش می‌تواند از عفونت و آسیب‌های ناشی از این باکتری پیشگیری کند.

💊 تحقیقات نشان می‌دهد این روش می‌تواند آسیب DNA و رشد تومور را مهار کند و بدون آسیب به میکروب‌های مفید، فقط سویه‌های مضر E.coli را هدف قرار دهد.

🔎عباس جمالی
✍🏻 فاطمه بابائی
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی


🌐مشاهده لینک خبر
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

جستجوگر کوچک‌‌ جنگل‌های‌ زاگرس 🐿

📍سنجاب ایرانی، بومی غرب کشور است و در مناطق جنگلی زاگرس از سردشت در آذربایجان‌ تا مناطق چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و برخی کشورهای همسایه دیده‌ می‌شود.

🔅سنجاب‌های‌ ایرانی به خاطر رفتار اجتماعی و فعالیت‌ روزانه خود شناخته می‌شوند.آن‌ها اغلب در درختان زندگی می‌کنند و از دانه‌ها،‌ میوه‌ها و حتی حشرات تغذیه می‌کنند. سنجاب‌ها به‌عنوان یکی از اجزای مهم‌ اکوسیستم، نقش مهمی در انتشار بذرها و حفظ تنوع‌زیستی ایفا می‌کنند.

🌱 آن‌ها اغلب در فصل بهار و تابستان فعال‌تر هستند و در فصل زمستان به خوابی عمیق می‌روند. وضعیت بقا این جانور به‌دلیل تهدیداتی مانند شکار، قاچاق به‌عنوان حیوان‌خانگی و تخریب زیستگاه‌هایشان در معرض خطر قرار دارد.

✍🏻 نرگس‌خاتمی
📝 نرگس علیزاده

#نارکزیس
#گونه_های_جانوری

🦋 @NarchZis 🦋
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📷 آنچه در اولین کافه‌ علم شمال ایران گذشت ...

از استاد بزرگوار، تیم اجرایی و مهمانان عزیزمون و همه‌ی کسانی که در برگزاری هرچه بهتر این رویداد به نـارکــزیـس کمک کردند کمال تشکر رو داریم🦋

منتظر ما باشید ...

🦋 @NarchZis 🦋
برای اولیــن روز از بهمن‌ماه❄️☀️☕️

در سرمای زمستان، شروعی تازه رقم بزنیم؛
با دلی گرم، امیدی روشن و لبخندی که یادمان باشد زندگی ادامه دارد.
بیا رویاهایمان را با قدم‌هایی محکم‌تر دنبال کنیم.🌿

✍🏻 عباس جمالی

🦋@NarchZis🦋
توام می‌تونی عضوی از خانواده‌ی نـارکــزیـس باشی🦋

📌 اگه دوست داری که هم مسیر بشیم می‌تونی به روابط‌عمومی مجموعه‌ی نـارکــزیـس پیام بدی.

🦋 @NarchZis 🦋
#سی_ژانویه
#روزجهانی_بیماری‌های_گرمسیری

گرامی‌باد.

🗓️ سازمان بهداشت جهانی، ۳۰ ژانویه را به‌عنوان روز جهانی بیماری‌های گرمسیری (NTDs) معرفی کرده است. هدف این مناسبت، ترغیب به انجام اقداماتی مؤثر برای کنترل و ریشه‌کن کردن مشکلات، به‌ویژه در جوامع آسیب‌پذیر است.

🦠 بیماری‌های گرمسیری مانند مالاریا و بیماری خواب در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری شیوع بالایی دارند. این بیماری‌ها به دلیل انگل‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌شوند و در مناطق فقیر با دسترسی محدود به آب آشامیدنی سالم و شرایط زندگی نامناسب، بیشتر گسترش پیدا می‌کند.

🌱 برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های گرمسیری، پژوهش‌های علمی و همکاری‌های بین‌المللی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. همچنین، جهت مقابله با این بیماری‌ها، افزایش آگاهی عمومی، رعایت بهداشت و اجرای برنامه‌های پیشگیری و درمان ضروری است.

✍🏻 فاطمه ‌مرادی‌نیا
📝 ریحانه داوری

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @Narchzis 🦋
مغز پیر می‌شود!!

🔬 سیزده پروتئین در خون شما وجود دارد که نشان می‌دهد، مغز چقدر سریع پیر می‌شود.

🧠 پروتئین‌های موجود در خون، از طریق آزمایشات‌ خونی به ما کمک می‌کنند تا بفهمیم سن مغز‌ ما بیشتر از سن واقعی است یا نه!

‼️دانشمندان با چه مکانیسمی سن مغز را می‌فهمند؟

فهمیدن سن‌‌ مغز، چه تاثیری بر مطالعات بیماری‌های مغزی می‌گذارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
شاخص سن‌ مغز

🧬 سیزده‌ پروتئین در خون‌ ما وجود دارد که می‌توان به‌وسیله آن سن‌ مغز را تشخیص داد. در آزمایشات‌ خونی، سطوح بالاتر یا پایین‌تر برخی از پروتئین‌ها به ما در تشخیص سن مغز کمک می‌کند.

🌡 دانشمندان از طریق داده‌های اسکن‌مغزی، یک مدل هوش‌مصنوعی برای تشخیص سن‌ مغز ایجاد کردند. این مدل بر روی ۱۱۰۰نفر، در بازه‌سنی ۵۰ تا ۸۰ سال براساس ویژگی‌های تصاویر مغز، مانند اندازه مناطق مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت.

🧠 دانشمندان تفاوت بین سن‌‌ واقعی شرکت‌کنندگان و سن‌های پیش‌بینی‌شده توسط هوش‌مصنوعی را محاسبه کردند. هرچه سن پیش‌بینی‌شده نسبت به سن‌ واقعی بیشتر باشد، مغز سریع‌تر پیر می‌شود.

🧫 آزمایش‌های خونی برای این پروتئین‌ها نشان می‌دهد که مغز افراد با چه سرعتی پیر می‌شود. همچنین محققان هشت پروتئین را مشخص‌کردند که با پیری‌ مغز میزان آن‌ها افزایش می‌یابد و پنج پروتئین که فراوانی کمتری داشتند، نیز اندازه آن‌ها بیشتر می‌شود.

🧾 سطح پروتئین‌ها می‌تواند بر زوال عقل و خطر سکته‌مغزی تاثیر بگذارد. همچنین هدف قرار دادن این پروتئین‌ها، برای کند‌‌کردن پیری و درمان بیماری می‌تواند تاثیر‌گذار باشد.

🔎 عباس جمالی
سعید خان‌رمکی
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی

🪩 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#دوم_فوریه
#روزجهانی_تالاب‌ها

گرامی باد. ✨️

🌐 روز جهانی تالاب‌ها، به‌منظور افزایش آگاهی درباره‌ی اهمیت آن‌ها و ضرورت حفاظت از این اکوسیستم‌های حیاتی، نام‌گذاری‌شده است‌.

🤝 شعار این روز، «حفاظت از تالاب‌ها برای آینده‌ی مشترک ما» تاکیدی جهت حفظ این منابع طبیعی ارزشمند است. در این روز، فعالیت‌های مختلفی نظیر سمینارها، کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی در سرتاسر جهان برگزار می‌شود.

⛔️ با توجه به تهدیداتی که تالاب‌ها با آن مواجه هستند، همچون تغییرات اقلیمی، آلودگی و توسعه شهری، این روز جهانی می‌تواند به‌عنوان یک فراخوان برای اقدام جمعی در زمینه حفاظت از این منابع طبیعی ارزشمند عمل کند.

✍️ نرجس رزاقی حیدری
📝 نسترن رضاپور

#مناسبت_های_جهانی
🦋 @NarchZis 🦋
#دوم_‌فوریه
#روز_‌جهانی_‌صرع

گرامی‌ باد.

🌏 دفتر بین‌المللی صرع (IBE) و سازمان بهداشت‌ جهانی، دوم فوریه‌ را به‌عنوان روز جهانی صرع معرفی کرده‌اند. هدف این‌ روز، افزایش آگاهی مردم نسبت به بیماری صرع و دسترسی بهتر مبتلایان به دارو و خدمات بهداشتی است.

🩺 صرع، نوعی عارضه مزمن و به‌عنوان چهارمین بیماری شایع در جهان شناخته می‌شود. این بیماری به‌صورت تکرار حملات تشنج خود را نشان‌ می‌دهد و تعداد مبتلایان آن، حدود یک درصد از جمعیت‌‌ جهان را تشکیل می‌دهند.

🧾 تومور‌های مغزی، کمبود‌کلسیم و سکته‌مغزی از علل ایجاد تشنج هستند. تشخیص دقیق صرع، با معاینات پزشکی و عکس‌برداری ‌از مغز انجام می‌شود.

سعید خان‌رمکی
📝 هدیه کاویانی

🦋 @NarchZis 🦋
سرطان؛ نبردی درون بدن

🔴 بیماری سرطان (Cancer)، ناشی از رشد و تقسیم کنترل‌نشده‌ی سلول‌های بدن است که توانایی گسترش به دیگر بافت‌ها را دارند.

🦠 توسعه این بیماری به گونه‌ای بوده که از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود.

⁉️ سرطان چگونه پیشرفت می‌کند؟
چه راه‌هایی برای مبارزه‌ با سرطان وجود دارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
پله پله تا درمان 🪄

💊 سیستم ایمنی بدن در حمله به سلول‌های سرطانی، از سلول‌های T استفاده می‌کند که به کمک پروتئین‌های خاصی فعال می‌شوند. این مبارزه در کنار روش‌هایی مانند شیمی‌درمانی‌، به خوبی عمل می‌کند.

❗️ محیط میکرو تومور (TME)، شامل سلول‌ها و پروتئین‌هایی است که تومور را احاطه کرده‌اند. این محیط با ایجاد شرایط هیپوکسی (فقدان اکسیژن)، باعث اختلال در فعالیت سلول‌های T و رشد توده‌ی سرطانی می‌شود.

📍 با پیشرفت سرطان، پروتئین‌های مهار‌کننده، از فعالیت سلول‌های T جلوگیری می‌کنند. در درمانی جدید به نام مهارکننده‌های وارسی ایمنی (ICIs)، با جلوگیری از اتصال پروتئین مهار‌کننده به سلول‌های T، سبب ادامه فعالیت آن‌ها می‌شوند.

🧬 ژن HIF1a موثر در TME، با افزایش خون‌رسانی به سلول‌های سرطانی، مواد مغذی آن‌ها را تامین کرده و به‌عنوان مکانیزمی جهت انتقال به بافت‌های مختلف بدن عمل می‌کند.

👩‍🔬 مطالعات اخیر نشان‌ داده‌اند که ژن سالم HIF1a در تمایز سلول‌های T و عملکرد بهتر آن‌ها نقش دارد. در نتیجه، دانشمندان در تلاش برای یافتن روش‌هایی هستند تا درمان ICIs را در حضور ژن سالم HIF1a و با کمک توسعه سلول‌های T (در شرایطی که رشد تومور متوقف شده)، افزایش دهند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻فرشته دولتی
📝نسترن رضاپور

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#چهارم_فوریه
#روز_‌جهانی_‌سرطان

گرامی باد.

🗒️ روز جهانی سرطان یک‌ روز بین‌المللی است که  در تاریخ ۴ فوریه‌ی هرسال گرامی می‌دارند. در این روز  به‌منظور بالا بردن آگاهی از سرطان و تشویق برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن ایجاد شده است.  این روز توسط اتحادیه کنترل بین‌المللی سرطان «UICC» در سال ۲۰۰۸ پیشنهاد شد.

🧬 سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدن به‌طور غیر طبیعی و کنترل نشده شروع به تقسیم می‌کنند. این اتفاق منجر به تشکیل توده‌ای به‌نام تومور می‌شود؛ که درصورت عدم درمان، تومور‌ رشد کرده و در قسمت‌های دیگر بدن پخش می‌شود و ممکن است عملکرد آن‌ها را مختل کند.

🌍‌ اتحادیه کنترل بین‌المللی سرطان با همکاری بیش از ۱۰۰ کشور، تلاش می‌کند تا از فرصت‌های دیجیتالی، برگزاری کمپین‌های محلی و رسانه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری و مراقبت از سرطان در این روز استفاده کند.

📋موضوع روز جهانی سرطان،  کاهش شکاف مراقبت است. این شعار نشان می‌دهد همه مستحق دسترسی مراقبت از سرطان هستند که نیاز به همکاری جهانی در مبارزه با سرطان را برجسته می‌کند.

سعید خان رمکی
📝 هدیه کاویانی

#مناسبت_های_جهانی
🦋 @NarchZis 🦋
🌊 شناسایی آکروباتیک‌کار اقیانوس

👀 نهنگ گوژپشت یکی از پستانداران آبزی است که شناسایی و تمایز آن از دیگر جانوران اقیانوس، همواره کار دشواری محسوب می‌شود. از این رو زیست‌شناسان‌ دریایی راه‌حلی برای این موضوع پیدا کردند.

💥محققان از چه ابزاری برای شناسایی نهنگ‌ها استفاده می‌کنند؟!

⁉️ آیا این ابزار برای شناسایی دیگر جانداران کاربرد دارد؟!
🌀 به دنبال غول‌پیکر آبی

🐋 نهنگ گوژپشت یک جانور آکروباتیک‌کار است و اغلب برای تنفس‌ به‌ سطح آب می‌آید. آن‌ها از کریل‌ها و ماهیان ریز تغذیه می‌کنند. امروزه ۸۰ هزار نهنگ گوژپشت در آب‌های سراسر جهان زندگی می‌کنند.

🧠 دانشمندان و بوم‌شناسان دریایی برای شناسایی نهنگ گوژپشت تلاش‌‌های بسیاری کردند و در‌نهایت ‌با کمک یکی از بنیان‌گذاران به‌نام Ted Cheesman، توانستند ابزاری را طراحی کنند.

🎯 نام این ابزار happy whale است که نشان می‌دهد نهنگ‌ها از اقیانوس‌‌ها عبور کرده و بیش از ۱۳۰۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند. به‌ این شکل مسیر عبور نهنگ‌ها که ابتدا به اقیانوس آرام و سپس به اقیانوس هند می‌رسند، قابل تشخیص است.

📸 این ابزار قادر به ارسال عکس سریع از جانور و مقایسه آن‌ با بیش از نهصد‌هزار تصویر از سراسر‌جهان است. همچنین این ابزار قابلیت تشخیص چهره نهنگ‌ها از چهره‌ی دیگر پستانداران آبزی را دارد.

🧐 زیست‌شناسان دریایی به مهاجرت نهنگ‌ها و موجودات آبزی می‌پردازند و چالش بعدی آن‌ها کشف و درک عواملی است که سبب مهاجرت این موجودات می‌شوند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نسا سمیع پور
📝امیرحسین خلعتبری لیماکی

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
🇮🇷 خانواده‌ی نـارکــزیـس با کمال مسرت و افتخار، انتخاب شایسته‌ی جناب پروفسور علیرضا رنجبر را در میان پزشکان برتر سال ۲۰۲۵ میلادی کشور آلمان به ایشان و جامعه‌ی پزشکی ایران تبریک و تهنیت عرض می‌نماید.
این موفقیت، نشان از تلاش‌های بی‌وقفه و دلسوزی‌های ایشان در راه خدمت به بشریت و ارتقاء دانش پزشکی دارد. امید است که این دستاورد بزرگ، الهام‌بخش دانشجویان در پیگیری اهداف عالیه‌ی پزشکی و خدمت به مردم باشد.

🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اوتیسم از زبان ژن‌ها 🧬

💡 اوتیسم یکی از پیچیده‌ترین اختلالات عصبی است که همچنان بسیاری از جنبه‌های آن ناشناخته باقی مانده است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تفاوت‌های ژنتیکی ممکن است نقش مهمی در توضیح شیوع بیشتر این اختلال در مردان داشته باشند.

🧪 آیا عوامل ژنتیکی می‌توانند کلید درک بهتر این تفاوت باشند؟

🧑🏻‍🔬 چگونه می‌توانیم با انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اوتیسم، به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا و خانواده‌های آن‌ها کمک کنیم؟


🦋 @NarchZis 🦋
اوتیسم؛ راز شیوع بیشتر در مردان

🧬 پژوهشی تازه نشان می‌دهد واریانت‌های ژن DDX53، که روی کروموزوم X قرار دارد، ممکن است در اوتیسم نقش مهمی داشته باشند.

👨‍👩‍👧 این مطالعه روی ۱۰ فرد مبتلا به اوتیسم از ۸ خانواده انجام شد و نشان داد که واریانت‌های ژن DDX53 اغلب از مادران به فرزندان منتقل شده‌اند. همچنین، اکثر این افراد مرد بودند که می‌تواند توضیحی برای شیوع بیشتر اوتیسم در مردان ارائه دهد.

🔬 در پایگاه‌های داده مرتبط با اوتیسم، ۲۶ فرد دیگر با واریانت‌های مشابه این ژن شناسایی شدند. محققان اشاره کردند که نبود معادل عملکردی ژن DDX53 در مدل‌های آزمایشگاهی استاندارد، چالشی برای مطالعات آینده ایجاد می‌کند.

🧩 علاوه‌بر DDX53، ژن‌های دیگری مانند FGF13، DMD، HDAC8 و کاندیداهای جدیدی از جمله ASB11 و ASB9 نیز بررسی شدند. این یافته‌ها نقش مهم کروموزوم X در اوتیسم را برجسته کرده و مسیرهای جدیدی برای تحقیقات باز می‌کنند.

📊 همچنین شواهدی از نقش احتمالی ژن PTCHD1-AS، که در نزدیکی ژن DDX53 قرار دارد، در اوتیسم به‌دست آمد. این نتایج بر اهمیت تجزیه‌ و تحلیل ژنتیکی برای درک بهتر اوتیسم و بهبود روش‌های تشخیصی و درمانی تأکید می‌کنند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نیما قاسمی
📝زهرا عبادی‌نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
2025/02/25 17:20:00
Back to Top
HTML Embed Code: