Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
994 - Telegram Web
Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
توافق نامه ای که در ۲۵۰۰سال قبل که ایران
به شکوه رساند
اردشیر دوم در شوش منتظر شنیدن خبرهای خوب تازه بود. چاپارها خبر آورده بودند که نماینده او به سارد جایی در ترکیه امروزی رسیده و آنتالکیداس، دیپلمات و فرمانده مشهور اسپارتی که اتفاقا مرد ثروتمندی هم هست در راه آن‌جا است. سال ۳۸۷ پیش از میلاد است و مذاکراتی که میان ایران و یونانی‌‌ها به خصوص اسپارت‌ها انجام می‌شود، یک پیروزی کامل برای اردشیر دوم است. یک پیروزی بزرگ که پس از ۶۰ سال دوباره قلمرو هخامنشیان را به بزرگی دوران داریوش اول و خشایارشاه می‌رساند. مذاکراتی که در نهایت به معاهده صلح آنتالکیداس شناخته شد و هنوز هم به عنوان یکی از مهمترین مذاکرات صلح جهان مشهور است.
روزشمار تاریخ:
.
🦁روزشمار تاریخ🦁

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

بيــــا تا جهــــان را به بــد نسپريم
به كوشش همه دست نيكــی بريم
نبــاشد همی نيك و بـــد، پــــايدار
همـــــان به كه نيكـــــی بود يادگار

              •● حکیم ابوالقاسم فردوسی ●•

🦁روزشمار تاریخ🦁

      ─┅═👑 امـروز  ، " دوشنبه " 👑═┅─

📕۱۲           خرداد         ۱۴۰۴    خورشیدی
📗گوش    هه‌اورتات     ۳۷۶۳    زرتشتی
📘2             ژوئن        2025    میلادی
📙۶          ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

🦁روزشمار تاریخ🦁

📕تأسیس شهرداری تهران به نام "بلدیه تهران". (۱۲۸۶ ه.ش)

📕"رضا شاه" به عزم مسافرت تركيه تهران را ترك نمود. ( ۱۳۱۳ ه.ش)

📕اعتراض تاريخی ايران به دولت انگلستان درباره بحرين. (۱۳۳۱ ه.ش)
📖وزارت امور خارجه ايران طی يادداشتی به دولت انگلستان تاكيد كرد كه امضای هرگونه قرارداد اين دولت (انگلستان) با بحرينِ ايران را، نقض تعهدات و يك دو رويی محض می‌داند. در اين يادداشت آمده بود كه دولت انگلستان طبق اسناد موجود از زمان شاه عباس به بعد، بارها پذيرفته است كه مجمع الجزاير بحرين گوشه‌ای از قلمرو ايران است. بنابراين، نبايد با متمرّدين اين جزاير قرارداد امضاء می‌كرد. دولت انگلستان با اين عمل غير قابل قبول، تعهدات خود و موازين بين المللی را نقض كرده و شئون و حيثيت خود را ناديده گرفته است، ايرانيان از حق خود و تماميت وطن نخواهند گذشت.

📕ایران سفارش خرید ۵۵ فروند جت جنگنده را به کمپانی جنرال داینامیک آمریکا داد. (۱۳۵۷ ه.ش)

📗روز پرهیز خوردن گوشت در نزد زرتشتیان. (نبر)

📘"قبرس" بر قلمرو ایران اضافه شد. (545 پ.م)
📖قبرس ۱۹ دهه یک پایگاه دریایی ایران در مدیترانه بود. به تحریک آتنی‌ها و همزمان با سایر قبرسی‌ها در سال ۴۹۹ پیش از میلاد برضد امپراتوری ایران دست به شورش زدند که به دست "آرتی بیوس" ژنرال ارتش ایران سرکوب شدند. قبرسی‌ها در سال ۳۴۴ پیش از میلاد نیز به یک شورش محدود دست زدند که بی‌نتیجه بود. این بار شاه هخامنشی ایران شورشیان را بخشید. پیش از ایرانیان، مدتی هم آشوریان بر قبرس حکومت کرده بودند. در پی شکست ارتش ایران در نبرد ایسوس از اسکندر مقدونی، قبرس برای همیشه از ایران جدا شد.

📘زادروز "سلطان ابوسعید بهادر خان"، نهمین فرمانروای ایلخانیان. (1305 م)
📖"بهادر خان"، پسر و جانشین "سلطان محمد خدابنده اولجایتو" و آخرین فرمانروای ایلخانیان مغول بود که در "اوجان" متولد شد و در سن ۱۲ سالگی بر تخت شاهی تکیه زد. ایلخانیان نام دودمانی از مغول‌ها است که از سال ۱۲۵۶ تا ۱۳۵۶ میلادی، به مدت حدود ۱۰۰ سال در سرزمین ایران حکومت کردند.

📘زادروز "هنری هشتم" پادشاه پرحاشیه انگلستان که به دلیل ازدواج‌های متعدد او و گردن زدن همسرانش به جای طلاق گفتن آنان و درگيری با پاپ بر سر طلاق و ازدواج مجدد و اعلام استقلال کليسای انگلستان به رياست خود، در تاريخ مشهور است. (1491 م

📘در پاريس ۲۹ تَن به اتهام "ضد انقلاب" دستگیر و محکوم به گردن زده شدن باگيوتين شدند. همين كار سبب رويگردان شدن مردم از انقلاب و سرآغاز شكست آن شد. (1793 م)

📘"گولییِلمو ماركونی" مخترع ایتالیایی، اختراع راديو را به ثبت داد. (1896 م)

📘کنگره آمريکا به سرخپوستان، بوميان اين سرزمين کهه از هزاران سال پيش در اين کشور بودند و مالکان اين سرزمين، تابعيت آمريکا اعطاء کرد!. (1921 م)

📘تاج‌گذاری "الیزابت الکساندرا مری"، الیزابت دوم، ملکه سلطنتی بریتانیا، کانادا، استرالیا، و نیوزیلند. (1953 م)

📘پایگاه فضایی "بایکونور" تأسیس شد. (1955 م)
📖پایگاه فضایی بایکونور قدیمی‌ترین و یکی از بزرگ‌ترین تشکیلات پرتاب فضایی فعال و رکورددار تعداد پرتاب‌های فضایی در جهان است. نخستین ماهواره ساخت بشر از این پایگاه با موفقیت به دور مدار کره زمین فرستاده شد. "یوری گاگارین"، نخستین فضانورد جهان و "والنتینا ترشکوا" نخستین زن فضانورد جهان از این پایگاه به فضا پرتاب شدند. از سال ۲۰۱۱ میلادی این پایگاه تنها سکوی پرتاب به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی است. مکان این پایگاه در قرقزستان است ولی مدیریت آن را روسیه بر عهده

📙کشتار زائرين خانه خدا در حرم امن الهی توسط پلیس عربستان سعودی. (۱۴۰۷ ه.ق)
📖نیروهای پلیس عربستان، در ایام حج تمتع، به مراسم برائت از مشرکان یورش برد و بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه ایران، در این واقعه، ۳۲۵ ایرانی که بیشتر آنها زن بودند، کشته شدند. این رخداد، واکنش شدید ایران را در پی داشت و منجر به قطع رابطه سیاسی دو کشور و توقف اعزام حجاج شد.

🦁@Calender🦁
.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شبکه مخفی حزب توده چگونه فروپاشید؟ داستان زندگی مهدی پرتوی

این ویدیو داستان زندگی یکی از بحث برانگیزترین چهره های سیاسی چپگرا در ایران است؛

مهدی پرتوی، مغز متفکر تشکیلات مخفی حزب توده در ایران. مردی که شبکه از افسران نظامی حزب توده را رهبری می کرد و نقش پررنگی در افشای طرح کودتای نوژه داشت و سپس با یک طراحی حساب شده و بسیار مرموز، صادق قطب زاده وزیرخارجه جمهوری اسلامی را که اتحاد جماهیر شوروی از او خشمگین بود فریب داد و نقش مهمی در بازداشت و اعدام او ایفا کرد.

او با نام مستعار خسرو، شبکه مخفی حزب توده در ایران را هدایت می کرد، شبکه ای که یکی از مشهورترین اعضای آن ناخدا بهرام افضلی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بود.

ژنرالی که به همراه پرتوی و دیگر اعضای حزب توده  در سال 1362 دستگیر و سپس تیرباران شد. پرتوی اما اعدام نشد بلکه آنطور که هم حزبی هایش می گویند در زندان تواب شد و سری ترین اسرار حزب توده را در اختیار ماموران امنیتی قرار داد و از آن پس بود که او به بهودای حزب توده معروف شد. پارادایم
روزشمار تاریخ:
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

از آتش عشـــــــق در جهــــان گرمی‌ها
وز شیـــــر جفاش در وفـــــــا نرمی‌ها
زان‌ماه که خورشید از او شرمنده‌ست
بی‌شـــــرم بود مــــرد چه بی‌شرمی‌ها

                      •● حضرت مولانا ●•

👑روزشمار تاریخ👑

      ─┅═👑 امـروز  ، " سه‌شنبه " 👑═┅─

📕۱۳           خرداد         ۱۴۰۴     خورشیدی
📗دی‌بمهر  هه‌اورتات    ۳۷۶۳     زرتشتی
📘3             ژوئن        2025     میلادی
📙۷          ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📕زادروز "الله‌وردی خان اوندیلادزِه"، فرمانده کل ارتش و حاکم ایالت فارس در دوران شاهنشاهی صفوی، او بانی "سی‌وسه‌پل اصفهان" و "مدرسه خان شیراز" است. (۹۹۲ ه.ش)

📕"احمدشاه قاجار" كه به اروپا سفر كرده بود پس از زيارت در نجف و كربلا از طريق خرمشهر وارد تهران شد. (۱۲۹۹ ه.ش)

📕"محمدحسن ميرزا" وليعهد از طريق بغداد به اروپا مسافرت نمود. (۱۳۰۰ ه.ش)

📕اعزام‌ اولین‌ دسته‌ افسران‌ ایران‌ برای‌ تحصیل‌ به‌ فرانسه.‌ (۱۳۰۲ ه.ش)

📕فرمان انتخابات هشتمين دوره مجلس شورای ملی صادر شد. (۱۳۰۹ ه.ش)

📕اعلام‌ موجوديت‌ اتحاديه‌ زنان‌ حقوق‌دان‌ ايران.‌ (۱۳۴۰ ه.ش)

📕سخنرانی عصر عاشورای "آیت‌الله خمينی" در مدرسه فيضيه قم. (۱۳۴۲ ه.ش)

📕"دريادار مدنی كرمانی" استاندار وقت خوزستان و فرمانده نیروی دریایی گفت: در وقایع خوزستان دست خارجی دخالت دارد. وی صدام حسين را متهم به ارسال اسلحه به ايران و عامل تحريك برخی عوامل درخوزستان كرد و اطمينان داد كه از تماميّت خوزستان محافظت خواهد شد. (۱۳۵۸ ه.ش)

📕پل خشتی "لنگرود" در فهرست آثار ملی ايران ثبت شد. (۱۳۷۷

📘در جریان نخستین جنگ صلیبی، صليبیون در لشكركشی به خاورميانه، شهر انتاكيه را تصرف و ويران كردند. (1098 م)

📘دولت هلند به سبک انگلستان فرمان تاسيس "کمپانی هند غربی هلند" را برای تصرف و اسثتمار قسمتهايی از قاره امريکا صادر کرد. قبلا آن دولت "کمپانی هند شرقی هلند" را برای بلعيدن اندونزی تاسيس کرده بود، به همان گونه که انگلستان "کمپانی هند شرقی" را برای تصاحب هندوستان به وجود آورده بود.

📘انجام اولين تزريق خون به بدن انسان توسط "ژان دنيس" پزشك فرانسوی. (1667 م)

📘زادروز "هنری شرپنل"، مخترع "گلوله شرپنل" برای توپ. (1761 م)
📖"هنری شرپنل" در ۱۸۰۳ میلادی گلوله شرپنل را برای توپ اختراع كرد كه به نام او باقی مانده است. "شرپنل" يك گلوله مجوّف است كه داخل آن گلوله‌های متعدد، ميخ، قطعات فلزی نوک تيز و مواد منفجره تأخيردار قرار می‌دهند و گلوله اصلی پس از شليك، در مسير خود و نزديك به هدف منفجر می‌شود و گلوله‌ها و قطعات داخل خود را آزاد می‌كند كه در منطقه بزرگی تا ۶ هزار متر مربع فرو می‌ريزنند و باعث تلفات فراوان افراد می‌شوند.

📘اختراع بی‌سيم توسط "گوليلمو ماركنی" مخترع معروف ايتاليايی. (1898 م)

📘"طلال ابن عبدالله" پادشاه اردن ناگهان در پاريس به سفارت انگلستان رفت و در برابر کارکنان سفارت و مراجعان فرياد زد: « مرگ بر استعمار، مرگ بر انگلستان، زنده باد اردن » و از آنجا خارج شد. (1952 م)
📖در پی اين اقدام، پارلمان اردن که تعطيلات خود را می‌گذرانيد به دعوت "ابوالهدی پاشا" نخست وزير وقت تشکيل جلسه داد و اعلام کرد که "ملک طلال" به بيماری روانی مبتلا شده و قادر به انجام وظايف خود نيست!. سپس با تصويب پارلمان ،"حسين" پسر خردسال "طلال" بر جای پدر

📘درگذشت "محمد علی کِلِی"، بوکسور حرفه‌ای سنگین‌ وزن آمریکایی، که به عنوان برترین مشت‌زن تاریخ بوکس شناخته می‌شود. (2016 م)

📙شهادت حضرت امام "محمد باقر (ع)" امام پنجم شیعیان به دستِ "هشام بن عبدالملك اُمَوی". (۱۱۴ ه.ق)

👑@Calender👑
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کره جواهرنشان ناصر الدین شاه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معبد داش کَسَن سلطانیه (معبد اژدها) تنها معبد بودایی ایران


معبد داش کسن ، یکی از بی‌نظیرترین معابد سنگی ایران است؛ معبدی با طرح اژدها که وقتی گردشگران آن را می‌بینند تصور میکنند با معبدی چینی روبرو هستند ، اما این اثر تاریخی یادگاری از دوره ایلخانیان است!

بنایی صخره‌ای در زنجان، مشهور به معبد داش کَسَن در ۱۰ کیلومتری جنوب‌شرقی سلطانیه، در نزدیکی روستای ویَر ، از توابع همین بخش قرار گرفته است.
این معبد محلی بوده برای برگزاری آیین شمنیسم توسط مغولان که بعد از مسلمان شدن ایلخانیان تزئینات اسلامی نیز بدان اضافه شده است.
شکل‌گیری این معبد پس از مرگ ارغونشاه، با پشتکار الجای خاتون، خواهر سلطان محمد خدابنده آغاز شد، ولی به پایان نرسید.
روزشمار تاریخ:
.
👑 روزشمار تاریخ 👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند
چون به خلوت می‌روند آن کارِ دیگــر می‌کنند!
مشکلــی دارم، زِ دانشمنــدِ مجلس بازپرس
توبه‌فرمایان، چرا خود توبه کم‌تر می‌کنند؟
گوییــا باور نمــی‌دارند روزِ داوری
کاین همه قَلب و دَغَل در کارِ داور می‌کنند...

              •● حضرت حافظ ●•

👑 روزشمار تاریخ 👑

     ─┅═👑 امـروز  ، " چهارشنبه " 👑═┅─

📕۱۴           خرداد         ۱۴۰۴     خورشیدی
📗مهر  هه‌اورتات      ۳۷۶۳     زرتشتی
📘4             ژوئن        2025     میلادی
📙۸          ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

👑 روزشمار تاریخ 👑

📕"صمصام السلطنه" وزیران جدید را به "نایب السلطنه" معرفی کرد. (۱۲۹۱ ه.ش)

📕"قوام السلطنه" رئيس الوزراء وزيران خود را به "احمدشاه" معرفی نمود. (۱۳۰۰ ه.ش)

📕عده‌ای از همكاران "سيد ضياء الدين" از جمله عدل الملك دادگر، بازداشت و تبعيد شدند. (۱۳۰۰

📕مرگ "شيخ خزعل" ملقب به "مُعِزُّ السَّلطَنه" فرمانروای خوزستان. (۱۳۱۵ ه.ش)
📖"شیخ خزعل" از طرف "مظفرالدين شاه" به حكمرانی خرمشهر تعيين گرديد، كم كم نفوذ فراوانی در منطقه خوزستان به دست آورد و مدت‏‌ها، فرمانروايی آن جا را به عهده داشت. پس از صدور فرمان مشروطه كه اوضاع ايران آشفته بود، داعيه سلطنتِ خوزستان پيدا كرد. وی با برقراری روابط بسيار نزديك با انگليسی‌ها، موقعيت خود را در برابر دولت ايران تضمين شده می‌ديد. اما با روی كار آمدن رضاخان خزعل بر سر پرداخت مالیات اعلام کرد رضا خان را به رسمیت نمی‌شناسد و او را فردی غاصب برشمرد، رضاخان برای تنبیه او به سوی خوزستان حرکت کرد. خزعل که موقعیت خود را در خطر دید خوزستان را بدون كمترين مقاومت به سردار سپه واگذار كرد و از رضاخان عذرخواهی نموده و خود را تسليم کرد. خزعل بخشیده شد ولی مدتی بعد زمانی که خزعل و همراهانش همگی در قایق مست بوده و در حال خوش‌گذرانی با رقاصه‌ها بودند، در پی یک شبیخون، سپاهیان وارد قایق تفریحی خزعل شده و شیخ را دستگیر و به همراه پسرش عبدالحمید به تهران فرستادند. تا اين كه شيخ خزعل در توسط عده‏‌ای ناشناس كه ظاهراً از مأموران امنيتی بودند خفه شد و درگذشت. "شيخ خزعل" مردی فوق‏‌العاده عياش و خوشگذران بود و در جاه‏‌طلبی از هيچ كاری فروگذار نمی‌كرد.

📕سازمان هواپيمايی كل كشور تشكيل گرديد. (۱۳۱۸ ه.ش)

📕لايحه چک‌های تضمينی از طرف مجلسين تصويب شد. (۱۳۳۴ ه.ش)

📕شورای دانشگاه تهران با مجانی شدن تحصيل در دانشگاه موافقت کرد. (۱۳۳۵ ه.ش)

📕کارخانه اتومبیل سازی "ایران ناسیونال" متعلق به برادران خیامی آغاز بکار کرد. نام اتومبیل‌های این کارخانه پیکان نام‌گذاری شد.  (۱۳۴۲

📕درگذشت "آیت‌الله خمينی" اولین رهبر و ولی فقیه نظام جمهوری اسلامی ایران که انقلاب ۱۳۵۷ ایران را رهبری و در پی آن، جمهوری اسلامی ایران را بنيادگذارد. (۱۳۶۸ ه.ش)

📘امپراتوری عثمانی جزیره قبرس را به انگلستان اجاره داد، ولی دولت لندن به رغم اینکه حدود ۲۰ درصد جمعیت قبرس که از مهاجران تُرک تشکیل شده بود، دیگر عثمانی را به آنجا راه نداد. (1878 م)

📘پیمان صلح "تریانون" منعقد شد. (1920 م)
📖پیمان صلح "تریانون"، پیمان صلح بین قدرت‌های متفق و پادشاهی مجارستان، در کاخی به همین نام در مجموعه کاخ‌های ورسای در پاریس بود که رسماً به جنگ جهانی اول بین متفقین و پادشاهی مجارستان پایان بخشید. این پیمان شرایط کشور مستقل مجارستان و مرزهای آن را پس از جنگ تعیین نمود که بر اساس آن، مجارستان حدود دو سوم از خاک و جمعیت خود را از دست داد و تبدیل به کشوری محصور در خشکی شد

📘تشكيل اولين دولت سوسياليستی در فرانسه به رياست "لئون بلوم". (1936 م)

📘در جریان جنگ جهانی دوم با سقوط "رم" پایتخت ایتالیا، این شهر اولین پایتخت متحدین نام گرفت که به تصرف متفقین درآمد. (1944 م)

📘تظاهرات و اعتراضات میلیونی دانشجویان چینی در میدان "تيانان مِن" پکن، به دست نظامیان به شدت سرکوب شد. (1989 م)

👑 @Calender 👑
.
روزشمار تاریخ:
.
🔥🔥🔥 👑 روزشمار تاریخ 👑 🔥🔥🔥

         ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

یارب این بخشش نه حد کار ماست
لطف تو لطفِ خفی را خود سزاست
دســــت گیر از دست ما ما را بِخَـــر
پـرده را بـــردار و پـرده ی ما مَــــدر

                       •● حضرت مولانا ●•

🔥🔥🔥 👑 روزشمار تاریخ 👑 🔥🔥🔥

      ─┅═👑 امـروز  ، " پنج‌شنبه " 👑═┅─

📕۱۵           خرداد         ۱۴۰۴     خورشیدی
📗سروش هه‌اورتات     ۳۷۶۳     زرتشتی
📘5             ژوئن         2025    میلادی
📙۹          ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

🔥🔥🔥 👑 روزشمار تاریخ 👑 🔥🔥🔥

📕درگذشت "رادمان پور ماهک" مشهور به "یعقوب لیث صفاری" بنيان‌گذار سلسله‏ ی صفاريان ، پدر زبان پارسی، قهرمان ملی ایرانیان، مردی که به ایران می‌اندیشید نه خودش. (۲۵۸ ه.ش)
📖"یعقوب لیث" در سال ۸۶۸ میلادی پس از آزاد کردن کرمان، پارسی را زبان رسمی همه ايرانيان اعلام کرده بود و گفته بود که از آن پس به زبان عربی مکالمه و مکاتبه نکنند. پس از حمله ی اعراب، حاكمان شهرها، ايرانيانی را كه عربی نمی‌دانستند و سعی در يادگرفتن آن نمی‌كردند را، عجم، به معنای گُنگ و لال، خطاب می‌كردند.

📕"احسان الله خان" و رفقای قفقازی او و گروهی از بلشويك ها و "ميرزا كوچك خان" و جنگلی‌ها وارد رشت شدند و اداره امور شهر را به دست گرفتند. (۱۲۹۹ ه.ش)

📕مراسم افتتاح دوره دهم مجلس شورای ملی انجام گرفت. (۱۳۱۴ ه.ش)

📕قانون دفاتر اسناد رسمی به تصويب رسيد. (۱۳۱۶ ه.ش)

📕مجلس شورای ملی تمايل خود را به نخست وزيری محسن صدر ابراز نمود و فرمان صادر شد. (۱۳۲۴ ه.ش)

📕کسب‌ مقام‌ اول‌ مسابقات‌ جهانی کشتی در ژاپن‌ توسط ایران‌. (۱۳۴۰ ه.ش)

📕بازداشت "آیت الله خمينی" و بپاخیزی مردم که با خشونت سرکوب شد. (۱۳۴۲ ه.ش)
📖اين بپاخيزی که در پی مخالفت "آیت‌الله خمينی" با "محمدرضا شاه" آغاز شده بود، متعاقب درگيری‌های شهر قم، به تهران و حومه آن و چند شهر دیگر گسترش یافته بود. سحرگاه ۱۵ خرداد "آیت‌الله خمینی" در قم دستگیر و به تهران انتقال یافته بود. خبر این بازداشت بر دامنه تظاهرات افزود. پس از انقلاب ۵۷ ،  تنی چند از افسرانی که در سرکوب قيام ۱۵ خرداد دست داشتند دستگير و اعدام شدند.

📕لایحه نوسازی "عباس آباد" به تصویب نهائی رسید. (۱۳۵۰ ه.ش)

📕بزرگترین قرارداد راه سازی ایران برای احداث بزرگراه قم-بندرشاهپور به امضا رسید. (۱۳۵۶ ه.ش)

📖"مايا" قومی بسيار متمدن بود و در قسمت شمالی آمريکای مرکزی (جنوب مکزيک امروز) می‌زيست.

📘"مهرداد اشكانی"، شاه وقت ايران منطقه بابل (عراق جنوب غربی امروز) را تصرف كرد و قلمرو خود را تا آن سوی فرات گسترش داد. وی پس از فتح بابل، بدون درنگ، به تلاش برای بيرون راندن بازماندگان مقدونی‌ها از شرق ادامه داد. (154 پ.م)

📘ارتش ایران، در دوران پادشاهی "خسرو انوشیروان ساسانی"، شهر آنتیوک را از روم شرقی پس گرفت. (538 م)

📘شهر گُندی شاپور ایران با یورش سپاه اعراب سقوط کرد. (636 م)
📖"گندی شاپور" یکی از مهمترین شهرهای دوره ساسانی بود که توسط "شاهپور یکم" ایجاد گردید. با ساخت شهر و دانشگاه "گندی شاپور" که اولین دانشگاه ساخته شده در جهان بود شروع کارهای علمی "گندی شاپور" به اوج درجه خود رسید و از همان بدو تأسیس به تدریج به صورت یکی از مراکز علمی و پزشکی جهان آن روز درآمد. بنا بگفته ی تاریخ‌نویسان "شاپور" دستور داده بود تعداد زیادی از کتاب‌های طب یونانی را به زبان پهلوی ترجمه و در آنجا نگهداری کنند. "خسرو انوشیروان" در این شهر بیمارستان بزرگی ساخت و بر توسعهٔ دانشکدهٔ پزشکی آن افزود. به فرمان "انوشیروان"، آثار "افلاطون" و "ارسطو" به پهلوی ترجمه شد و در دانشگاه تدریس شد. در زمان فتوحات سپاه اعراب، هنگام فتح این شهر مقاومت‌هایی صورت می‌گیرد. در ابتدا شهر توسط سپاهی به فرماندهی "زر بن عبدالله" محاصره می‌شود اما نمی‌توانند وارد "گندی شاپور" شوند. عاقبت یک اسیر ایرانی در سپاه امان‌نامه‌ای را به تیر بسته و داخل شهر می‌اندازد، اهالی "گندی شاپور" برحسب این امان‌نامه دروازه‌های شهر را باز می‌کنند.

📘زادروز "آدام اسميت" اقتصاددان و نظريه‏ پرداز معروف انگليسی. (1723 م)

📘پرواز بالن برای اولين بار. (1783 م)
📖در پاریس نخستین بار انسان موفق به پرواز شد. این پرواز به وسیله یک بالن هوای گرم که بوسیله برادران "مونت گولفییر" ابداع شده بود و توسط "فرانسیس پیلاتر" و "فرانسیس دی آرلندس" به پرواز در آمد، موفق شد مسافت ۸ کیلومتر در حین پرواز بپیماید.

📘تقسيم آلمان به چهار منطقه بين متفقين در پايان جنگ جهانی دوم.
.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قیام سربداران پایان حکومت مغول
روزشمار تاریخ:
.
🐲🐲🐲 👑روزشمار تاریخ👑 🐲🐲🐲

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

در بیابان فراخی که از آن می‌گذرم
پای سنگین کسی در دل شـــب
با من و سایه من همسفر است
چون هراسان به عقب می‌نگرم
هیـچ کس نیست به جز باد و درخت
که یکی مست و یکی و بی‌خبر است

                        •● نادر نادرپور ●•

🐲🐲🐲 👑روزشمار تاریخ👑 🐲🐲🐲

       ─┅═👑 امـروز  ، " آدینه " 👑═┅─

📕۱۶           خرداد         ۱۴۰۴     خورشیدی
📗رشن  هه‌اورتات     ۳۷۶۳     زرتشتی
📘6             ژوئن        2025    میلادی
📙۱۰          ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

🐲🐲🐲 👑روزشمار تاریخ👑 🐲🐲🐲

📕"محمد علی شاه"، پستخانه و تلگراف خانه را متصرف شد و امور آنجا را در مقابل دریافت مبلغ قابل ملاحظه‌ای به "حسینقلی خان مخبرالدوله" واگذار کرد. (۱۲۸۷ ه.ش)

📕شيخ محمد خيابانی در تبريز روزنامه‌ای به نام "آزاديستان" انتشار داد. (۱۲۹۹ ه.ش)

📕تشكيل دولت موقت جمهوری توسط "ميرزا كوچك‏ خان جنگلی" در گيلان و بازداشت عده زيادی از رؤسای ادارات گيلان. (۱۲۹۹ ه.ش)

📕"قوام السلطنه" رئيس الوزراء طی اعلاميه‌ای برنامه كار خود را در سياست داخلی و خارجی تشريح كرد. (۱۳۰۰ ه.ش)

📕قانون خدمت نظام اجباری مشتمل بر سی و شش ماده به تصويب مجلس شورای ملی رسيد. (۱۳۰۴ ه.ش)

📕"حسن مستوفی" معروف به "مستوفی الممالك"، به رياست وزراء انتخاب گرديد. (۱۳۰۵ ه.ش)

📘سرکوبی شورش قبرسی‌ها توسط "اردشیر دوم" شاه هخامنشی. (344 پ.م)
📖" اردشير دوم " شاه هخامنشی ايران شورش قبرسی‌ها برضد امپراتوری ايران را درهم شكست. قبرس از زمان داريوش بزرگ تا نبرد "ايسوس" و سلطه اسكندر مقدونی بر شرق مديترانه، نزديك به دو قرن، از سرزمين‌های امپراتوری ايران و پايگاه ناوگان این امپراتوری در مديترانه بود. آتن طبق پيمان "آنتالكيداس" منعقده در سال ۳۸۶ پيش از ميلاد حاکمیت ايران بر قبرس را به رسميت شناخته بود. طبق اين پيمان كه عنوان "صلح جهانی" بر آن گذارده بودند، جهان يونانی زبان ايران را به عنوان قدرت اول گيتی به رسميت شناخته و متعهد شده بود كه در هيچ منطقه‌ای اقدامی برضد منافع ايران به عمل نياورد.

📘"سن سیریل"، کشیش یونانی مقیم "موراویا" (جمهوری چک کنونی) الفبای "سیریلیک" را اختراع کرد. (866 م)

📘محاصره بيت‏ المقدس توسط صليبی‌ها. (1099 م)

تاليف چهارمقاله نظامي عروضي كار تاليف «چهار مقاله» توسط نظامي عروضي ژوئن سال 1152 ميلادي پايان يافت.
    مولف با اين که در عصر سلجوقيان مي زيست، اين اثر خود را به نام حسام الدين غوري کرده بود.

📘روز ملی "سوئد". (1523 م)
🇸🇪كشور پادشاهی سوئد در شمال اروپا واقع شده است. جمعيت آن در بیش از ده ميليون نفر و دارای زبان رسمی سوئدی می‌باشند. پايتخت سوئد، "استكهلم" و دارای واحد پول "كرون" است. نظام سياسی حاكم در سوئد مشروطه سلطنتی است. سال‏روز تأسيس سلسله پادشاهی واسا، به عنوان روز ملی اين كشور نام‏گذاری شده است.

📘نخستين روزنامه چاپی جهان، به نام "ريليشن" در شهر استراسبورگ فرانسه (در آن زمان متعلق به آلمان)، آغاز بكار كرد. (1605 م)

📘در بزرگ‌ترین حمله دریابرد تاریخ، معروف به "روز دی"، بیش از ۱۲۰ هزار تن از نیروهای متفقین به ساحل "نورماندی" در شمال فرانسه، که توسط آلمان نازی اشغال شده بود، وارد شدند. (1944 م)

📘آغاز حمله بزرگ متفقين عليه آلمان نازی با گشايش جبهه دوم در فرانسه. (1944 م)

📘درگذشت "کارل گوستاو یونگ"، روانپزشک سوئیسی ، بنیادگذار روان‌شناسی تحلیلی. (1961 م)

📘فرود آوردن اولين سفينه فضايی بدون سرنشين بر سطح کره ماه توسط آمریکا. (1966 م)

- آغاز جنگ شش روزه اعراب و اسرائيل در 1967 كه منجر به اشغال غرب رود اردن، بلندي هاي جولان و صحراي سينا از سوي اسرائيل شد

📘"دكتر پاسكال كينتس" با آزمايش تار موی "ناپلئون بناپارت" اعلام داشت كه مرگ او به دلیل مسمومیت با مرگ موش بوده است. (2005 م)

📙سقوط قلعه ‏ی شهر بخارا در مقابل حملات سپاهيان مغول. (۶۱۶ ه.ق)
📖چنگيزخان مغول پس از سه روز محاصره شهر بخارا، آن را فتح كرد و آتش زد. چون بنای خانه‏‌های بخارا از چوب بود، همه‏‌ی آن‏ها به جز چند سرای و مسجد كه از آجر ساخته بودند، بقيه از ميان رفت. چنگيز آن شهر را غارت و مردم آن را قتل‏‌عام كرد. وی سپس جوانان بخارا را به صورت لشكری انبوه و غيرمنظم با خود برد و از ايشان در كارهای غيرنظامی مانند پركردن خندق‏‌ها و آوردن سنگ و چوب جهت انباشتن رودخانه‏‌ها و كارهای ديگر استفاده می‌كردند. چنگيز در بخارا چنان كشتار و خرابی كرد كه چون يكی از فراريانِ آن شهر را درباره‏‌ ی اين حادثه پرسيدند گفت: آمدند و سوختند و كشتند و

🐲🐲🐲👑@Calender 👑🐲🐲🐲
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
داستان تریاک در ایران و پادشاهی تریاک در ایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
خانواده نیازمند و رشد صنعت در ایران

در کتاب های تاریخ مدرسه گفته می‌شد رضا شاه علاقه داشت به آلمان ها نزدیک شود. دلیل اینکه چرا رضا شاه به آلمان علاقه داشت به طور کامل باز نمی‌شد؛

رضا نیازمند مدیر صنعتی ایران در پیش از انقلاب توضیح می‌دهد: رضا شاه از همکاری با آلمان‌ها به دنبال چه بوده است؟ او در مدرسه آلمان‌ها درس خوانده و به چشم خود دیده طرح‌ها و نقشه‌های آن زمان برای اقتصاد ایران چه بوده.

علاوه بر این اگر علاقه‌مند هستید بدانید نساجی مازندران چگونه از جنگ جهانی دوم نجات یافت این گفت و گو را تماشا کنید.
تاج، تخت، ترس و شاه عباس دوم صفوی

#رضا_احمدی

🔴 محمد میرزا، که بعدها با نام شاه عباس دوم شناخته شد، پسر دوم شاه صفی اول بود. مادرش زنی چرکسی به نام آنا بود. او در تاریخ هجدهم جمادی‌الثانی سال ۱۰۴۲ هجری قمری به دنیا آمد. شاه عباس دوم از کودکی در حرمسرا بزرگ شد؛ جایی که زندگی در آن پر از ترس و نگرانی بود.

🟣 در حرمسرا، شاهزادگان از دنیای بیرون جدا بودند. اجازه نداشتند با کسی صحبت کنند یا مردم را ببینند. بیشتر آن‌ها همیشه نگران بودند که یا کشته شوند یا کورشان کنند. چون اگر یکی از آن‌ها به سلطنت می‌رسید، مجبور بود دیگر برادرها و فامیل‌هایش را برای حفظ قدرت از بین ببرد. اگر هم خودش شاه نمی‌شد، باید می‌ترسید که کشته شود.

🟢 محمد میرزا دوران کودکی‌اش را با ترس گذراند. او نزد معلمی به نام رجبعلی تبریزی آموزش دید. در کودکی طراحی و خراطی را یاد گرفت و چیزهای دیگری هم آموخت. طبق گفته علامه دهخدا، او پس از پادشاه شدن، در شهر قزوین خواندن و نوشتن را نزد میرمرتضی اصفهانی یاد گرفت.

🔴 شورش سپهسالار

وقتی محمد میرزا شاه شد، رستم‌خان که فرمانده ارتش در خراسان بود، از این تصمیم ناراضی شد. او شورش کرد و به طرف اصفهان حرکت کرد تا شاه را از سلطنت کنار بزند. اما ساروتقی، وزیر کشور، با او جنگید و او را شکست داد و کشت.

🟣 آغاز سلطنت
شاه صفی، پدر محمد میرزا، به دلیل زیاده‌روی در خوش‌گذرانی و شراب‌خواری، در صفر سال ۱۰۵۲ هجری قمری از دنیا رفت. بعد از مرگش، شورای دربار با نظر وزیر بزرگ، ساروتقی، محمد میرزای ده ساله را به پادشاهی انتخاب کرد. در این زمان دیگر سرداران قزلباش در تعیین شاه نقشی نداشتند و بیشتر خواجگان و زنان دربار تصمیم‌گیر بودند.

به دلیل سن کم شاه جدید، وزیر اعظم، میرزا تقی، امور کشور را به دست گرفت و آن را خوب اداره کرد. محمد میرزا در شهر کاشان تاج‌گذاری کرد و بعد از آن برای آموزش‌های لازم به قزوین رفت. او با علاقه آموزش نظامی دید و تیراندازی و فنون جنگی را یاد گرفت. این آموزش‌ها تأثیر زیادی در علاقه‌مندی او به ارتش داشت.

🟢 تلاش برای پیشرفت کشور
یک بازرگان و جهانگرد فرانسوی به نام تاورنیه درباره شاه عباس دوم نوشته است. یکی از کارهای جنجالی دوران حکومت او، از بین بردن رقیبان و کور کردن شاهزادگان بود. روش‌هایی که او برای کور کردن استفاده می‌کرد، خیلی وحشتناک بودند؛ مثلاً دستور می‌داد چشم‌ها را از حدقه بیرون بکشند.

در آغاز سلطنتش، وقتی هنوز دچار تجمل و قدرت نشده بود، با مردم مهربان بود. او بدهی مالیاتی ۵۰۰ هزار تومانی را بخشید. همچنین برای رفاه و امنیت مردم تلاش می‌کرد. او شب‌ها مثل شاه عباس بزرگ، پدربزرگش، به‌صورت ناشناس از کاخ بیرون می‌رفت تا از حال مردم باخبر شود.

در بعضی روزها، دربار را برای مردم باز می‌کرد و به شکایت‌های آن‌ها رسیدگی می‌نمود. با فساد اجتماعی مبارزه کرد و دستور تعطیلی میکده‌ها و خانه‌های فساد را داد.

🟣 شاه عباس دوم با علما و دانشمندان نشست‌وبرخاست داشت. پشت سر ملا محسن فیض کاشانی نماز خواند و علمای بزرگی مثل ملا محمدتقی مجلسی و ملا خلیل قزوینی را تشویق به نوشتن کتاب کرد. او همچنین فرماندهان ارتش را به فداکاری در راه ایران تشویق کرد.

🟢 از جمله یادگارهای دوران او می‌توان به باغ سعادت‌آباد، عمارت چهل‌ستون، مسجد جامع، پل خواجو و سد زاینده‌رود اشاره کرد.
https://www.tgoop.com/Nasim_Tarikh
https://chat.whatsapp.com/IcaiaEPDT76EBieB4a1zZc
آدرس کانال ایتا نسیم تاریخ https://eitaa.com/Nasim_Tarikh
روزشمار تاریخ:
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

آن کس که به علم و دانش، گشته دانا
در چشــم خرد، او را، قدر است و بالا
از جهــل و نادانی، دور است و بی‌باک
در بــزم هستــی، او را، عــزت و یــارا
"هدایت" ز علــم، جان خــود را پرورد
کــو را بــود امیــد، از ایــن راه، فــردا

              •● رضاقلی‌خان هدایت ●•

👑روزشمار تاریخ👑

     ─┅═👑 امـروز  ، " یک شنبه " 👑═┅─

📕۱۸           خرداد         ۱۴۰۴    خورشیدی
📗ورهرام  هه‌اورتات     ۳۷۶۳     زرتشتی
📘8              ژوئن        2025    میلادی
📙۱۲          ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

👑روزشمار

📕جنگ سختی بین "ابوالفتح میرزا سالار الدوله" فرزند "مظفرالدین شاه" مدعی تاج و تخت ایران و قوای دولتی در نهاوند رخ داد که منجر به شکست "سالار الدوله" و سپاه وی شد. (۱۲۸۶ ه.ش)

📕"دكتر سعيد مالك"، رئيس بهداری كل مملكتی لايحه اجباری بودن آبله‌كوبی را تسليم مجلس كرد. (۱۳۰۸ ه.ش)

📕وزير امور خارجه در مجلس اعلام كرد به متفقين كتباً اعلام شد به مناسبت خاتمه جنگ قوای خود را از ايران خارج سازند. (۱۳۲۴

📕دیدار "دکتر مصدق" با "ترومن" در کاخ سفید. (۱۳۳۱ ه.ش)
📖در این دیدار دکترمصدق از اصلاحیه‌های دهگانه اول قانون اساسی آمریکا معروف به "بیل آو رایتز" تمجید فراوان کرد و گفت که اگر همه کشورها این اصول مصوّب سال ۱۷۹۱ را در قوانین اساسی خود داشته باشند و رعایت کنند کره زمین جای بهتری برای زندگی انسان می شود. من حقوق خوانده‌ام و حقوق تدریس کرده‌ام، ریشه مسائل بشر امروز از رعایت نشدن حقوق انسان و نبود دمکراسی واقعی است.

📕"محمدرضا شاه" اعلام كرد كه ايران آماده است با ديگر كشورهای منطقه خليج فارس پيمان دفاع مشترك امضاء كند. (۱۳۴۸ ه.ش)

📕نشست وزيران كشورهای غير متعهد (بی طرف) در نخستين جلسه خود عضويت ايران در اين جنبش را تصويب كرد. ايران از زمان اشغال نظامی توسط متفقين در شهريور ۱۳۲۰، از متحدان غرب به شمار می رفت. (۱۳۵۸

📘بپاخيزی استاد سيستانی (استاذسيس) استقلال طلب ايرانی. (767 م)
📖درجريان بپاخيزی ايرانيان، با هدف نجات میهن خود از سلطه تازیان، استاد سيستانی مبارزه خود را علنی ساخت و رسما پرچم استقلال و حاکمیت ايران را در خاور ايران‌زمين به اهتزاز درآورد و اکیدا از هموطنان خواست كه با فرستادگان و منصوبان خليفه بغداد همكاری نكنند. وی در آن زمان با صدها هزار هواخواه، قدرت اول در سيستان، هرات، فراه، قُهستان تا بادغيس بود.

📘آغاز بپاخيزی بردگان سياهپوست در منطقه بصره به رهبری يك ايرانی به نام "علی ورزنينی". ( 882 م)
📖"علی ورزنينی" از اهالی ری، غلامان سياهپوست معروف به زنگی (زنجی) را برضد مالكان عرب آنان كه عمدتا از عوامل المعتمد خليفه عباسی وقت بودند تحريك كرده بود و گفته بود كه رفتار اربابان با آنان مغاير تعاليم اسلامی است و بنابراين حق دارند بپاخيزند و زنجيرهای اسارت را پاره كنند كه چنين شد. اين مورخان از "علی ورزينی" به عنوان اسپارتاكوس پارسی نام برده‌اند. قيام غلامان سياه در بصره هنگامی صورت گرفت كه المعتمد گرفتار استقلال طلبی ايرانيان از جمله صفاريان، سامانيان و مازندرانی‌ها در گوشه وكنار وطن ما بود.

📘ریچارد شیردل، پادشاه انگلستان به عکا رسید تا جنگ‌های صلیبی آغاز شود.(1191 م)

📘اعدام "واسكونونيز دو بالْبوآ"، دريانورد اسپانيايی و كاشف اقيانوس آرام. (1517 م)

📘نخستين توليد ماشين ساخت بستنی به بازار داده شد. (1786 م)

📘"كامبرْر " مخترع آلمانی، كبريت را اختراع کرد. (1830 م)

📘اختراع جاروبرقی در آمريكا توسط "آیوز مک‌گافی". (1869

📙اولين سفر "مظفرالدين شاه قاجار" به فرنگ. (۱۳۱۷ ه.ق)

👑@Calender👑
.
روزشمار تاریخ:
.
👑 روزشمار تاریخ 👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

افســوس که قـدر عمـــر نشناخت دلـــم
بر بیهده عمـــر خویـــش درباخـت دلـــم
اکنون که زدست رفت افسوس چه سود
کز حســـرت او چو شمـع بگداخت دلـــم
                      
                •● شیخ علاالدوله سمنانی ●•

👑 روزشمار تاریخ 👑

      ─┅═👑 امـروز  ، " دو شنبه " 👑═┅─

📕۱۹           خرداد         ۱۴۰۴     خورشیدی
📗رام   هه‌اورتات     ۳۷۶۳     زرتشتی
📘9             ژوئن        2025    میلادی
📙۱۳        ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

👑 روزشمار تاریخ 👑

📕استيضاح دولت "مستوفی الممالك" از سوی "آيت‏ اللَّه سيدحسن مدرس". (۱۳۰۲ ه.ش)

📕اعلان انتخابات انجمن بلديه تهران منتشر گرديد. ( ۱۳۰۹ ه.ش)

📕نان در سراسر كشور جيره‌بندی شد. (۱۳۲۱ ه.ش)

📕هيات خلع يَد از کمپانی انگلیسی "بریتیش پترولیوم" در منابع نفت ايران، با استقبال پرشور ده‌ها هزار نفر از مردم خوزستان وارد آبادان شدند. (۱۳۳۰ ه.ش)

📕"دكتر مصدق"، رئيس دولت وقت در دادگاه جهانی لاهه نطق خود را در دفاع از ايرانيان ايراد كرد و وجدان جهانيان را متوجه نقض حقوق ملل ضعيف ساخت. (۱۳۳۱ ه.ش)

📕وزیران خارجه آمریکا، انگلیس، ترکیه و پاکستان برای شرکت در کنفرانس سنتو به تهران آمدند. (۱۳۵۲ ه.ش)

📕درگذشت "عباس طريقتی كاشانی"، استاد بافنده و نقشبند زری‌بافی. (۱۳۶۵ ه.ش)

📗روز پرهیز خوردن گوشت در نزد زرتشتیان.

📘"نرون" امپراتور روم، كه به خشونت معروف بوده است خودكشی كرد. (68 م)
    
📘"شهربراز" ژنرال مشهور ايرانی کشته شد. (630 م)
📖"اسپهبد شهربراز" (شهروراز) ژنرال مشهور ايرانی و فاتح مصر در شهر تيسفون كشته شد. وی پس از مرگ مرموز "اردشير سوم" شاه ۹ ساله ايران عملا به مدت ۴۴ روز امور سلطنت ايران را به دست گرفته بود تا امپراتوری ما را از خطر اضمحلال برهاند. اين ژنرال بود كه اورشليم و دمشق را از روم شرقی پس گرفته، صليبی را كه مسيح بر آن مصلوب شده بود به تيسفون (مدائن) منتقل كرده، مصر را متصرف شده و در اسكندريه، پادگان ايرانی را ساخته و مقام اداری گمارده بود. پس از قتل "خسرو پرويز" و پايان حكومت "قباد دوم" جانشين او، بزرگان كشور با اين شرط با پادشاهی پسر خردسال "قباد دوم" موافقت كردند كه "شهربراز" نايب السلطنه شود و او پذيرفت. پس از مرگ ناگهانی، شاه خردسال "اردشير سوم"،  "شهربراز" قدرت كامل را به دست گرفت كه بزرگان شايع كردند كه او اردشير خردسال را كشته است. اين شايعه قاطبه مردم و برخی از افسران جزء پادگان تیسفون را خشمگين كرد و در يك فرصت مناسب وی را از

📘اتحاد ایران و فرانسه، "پیمان فینکِن اشتاین" و ورود تهران به میدان رقابت و دشمنی قدرت ها. (1807 م)

📘با پایان گرفتن جنگ‌های ناپلئونی پس از سقوط "ناپلئون بُناپارت"، کنگره وین، قطع‌نامه نهایی خود را برای بازگرداندن توازن قوا به اروپا، تصویب کرد. (1815 م)
📖كنگره وين در اين روز استقلال هلند ، بلژيك و لوكزامبورگ را تضمين كرد و مقرر داشت كه اين سه كشور همسايه باهم متحد باشند. در همين جلسه بی‌طرفی كشور سويس نيز تضمين شد.

📘"چارلز گرام" مخترع دندان مصنوعی این اختراع خود را به ثبت داد. (1822 م)

📘لغو قانون برده‏ داری در آمريكا توسط "آبراهام لينكُلن". (1862 م)

📘اختراع آنتن امواج صوتی توسط مهندس برق ایتالیایی، "گوليلمو ماركونی". (1896م)

📘درگذشت "آدولف وینداوس" شیمیدان آلمانی و برنده ی جایزه ی نویل شیمی سال ۱۹۲۸ میلادی. او بیماری نرمی استخوان (راشیتیسم) را به‌طور کامل شناسایی نمود و نخستین شخصی بود که نقش حیاتی ویتامین‌ها را کشف و مطرح نمود. (1959 م)
 
📙انعقاد دومين پيمان اهل يثرب معروف به عَقَبه ‏ی دوم با پيامبر اکرم(ص) در مكه. (۱۳ بعثت)

📙مرگ "سفاح"، نخستین خلیفه عباسی که در سال ۱۳۲ هجری قمری در مسجد کوفه به خلافت رسید.. "سَفاح" از نوادگان عباس بن عبدالمطلب و از بنی هاشم بود. (۱۳۶ ه.ق)

📙آغاز سلطنت "آلپ ارسلان سلجوقی" پس از طغرل سلجوقی. (۴۵۵ ه.ق)
📖"آلپ ارسلان" پسر چغری بیگ داوود دومین شاه از سلسله سلجوقی در ایران است. سلجوقیان نسب به سلجوق نامی می‌برند که یکی از خوانین ترکان در ماوراءالنهر و بخارا بوده است. او بعد از اسلام آوردن نام خود را به محمد تغییر داد و به‌خاطر شجاعت‌هایی که نشان داد لقب "آلپ ارسلان" گرفت که در ترکی به معنای "شیر شجاع" است.

👑@Calender👑
.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برنامه لنین رهبر انقلاب شوروی برای ایران
روزشمار تاریخ:
.
👑روزشمار تاریخ👑

        ─┅═ 👑 به نام ایزد یکتا 👑 ═┅─

ایزد، که جهـــان در کنف قـــدرت اوست
دو چیز به تو بداد، کان سخــت نکوست
هم سیــرت آن که دوســت داری کس را
هم صورت آن که کس تو را دارد دوست

                   •● فخرالدین عراقی ●•

👑روزشمار تاریخ👑

     ─┅═👑 امـروز  ، " سه‌شنبه " 👑═┅─

📕۲۰           خرداد         ۱۴۰۴     خورشیدی
📗باد   هه‌اورتات      ۳۷۶۳     زرتشتی
📘10           ژوئن        2025    میلادی
📙۱۴        ذی‌الحجه      ۱۴۴۶ ‌    قمری

👑روزشمار تاریخ👑

📕زادروز "ابوالوفا محمّد بوزجانی"، ریاضیدان و منجم بزرگ ایران زمین که در بوژگان از توابع ولایت جام، ربع نیشابور به دنیا آمد. (۳۱۹ ه.ش)

📕زادروز "فخرالدين ابراهيم همدانی" مشهور به "فخرالدین عراقی"، شاعر، صوفی و عارف بزرگ ايرانی که مادیگری را ریشه جرائم اعلام کرده است. (۵۹۲ ه.ش)

📕كودتای قوچان، قتل "نادرشاه" و تغيير مسير تاريخ ایران زمین. (۱۱۲۶ ه.ش)
📖در فتح آباد قوچان، "نادرشاه" در خوابگاهش به دست تنی چند از ژنرالهايش به قتل رسيد و به اين ترتيب ناپلئون شرق از اين دنيا رفت. مردی كه آرزو داشت ايران را بار ديگر ابرقدرت جهان كند. "نادر" دو سوم از ايام عمر خود را روی زين اسب گذرانيد و لشكركشی‌های لاينقطع و ضعف مزاج و خستگی جسمانی ناشی از آن، وی را به تدريج بدخلق و خوی ساخته بود كه نتيجه‌اش اتخاذ تصميمات سخت و نيز اعمال مجازات‌های شديد و فوری اطرافيان خود و مقامات از جمله افسران ارشد بود. نادرشاه علاقه عجيبی به جمع آوری كتاب و اهداء آنها به كتابخانه‌ها داشت. وی صدها جلد كتاب خطی نفيس به كتابخانه رضوی مشهد هديه كرده بود. "نادر" نسبت به اروپاييان بسيار بدبين بود، از همين رو به جای خريد كشتی از اروپا، از مازندران و از راه خراسان كه هموارتر بود، چوب به بوشهر حمل كرد و ۱۹ كشتی جنگی توپدار ساخت. به ابتكار "نادر" بود كه توپ‌های سبك كه تا آن تاريخ در جهان سابقه نداشت ساخته شد و اين توپ‌های قابل حمل با شتر، "زنبورك" نام گرفتند. "نادر" خريد كالای صنعتی (تكنولوژيك) از اروپا را روا نمی‌دانست و بارها گفته بود كه چنين خريدهايی قوه ابتكار را از ايرانی سلب می‌كند.

📕به دستور "احمدشاه"،  "سيد جواد ظهير الاسلام" از نيابت توليت آستان قدس رضوی بركنار و "مرتضی قلی طباطبائی" نايب التوليه گرديد. (۱۳۰۰ ه.ش)

📕در دروران "رضا شاه"، كارخانه برق تهران شروع به كار كرد و خيابان‌های تهران با اين برق روشن شد. (۱۳۱۷ ه.ش)

📕هیئت مدیره موقت مامور اجرای قانون ملی شدن صنعت نفت، در دفتر خود واقع در عمارت مرکزی شرکت سابق نفت در خرمشهر مستقر و مشغول به کار گردید. (۱۳۳۰ ه.ش)

📕پيمان احداث تلگراف بی سيم بين ايران، ترکيه، عراق و پاکستان در بغداد امضاء شد. (۱۳۳۶ ه.ش)

📕تاسیس انجمن تاریخ در ایران. (۱۳۴۷ ه.ش)
📖این انجمن در اجرای توصیه کنگره تاریخ و با هدف کشف گوشه‌های تاریک تاریخ طولانی ایران بویژه در زمینه اندیشه، دانش و ادبیات و آشنا ساختن ایرانیان و پارسی زبانان از گذشته خود و تجربه نیاکان ایجاد شده بود. این انجمن ، با هزاران عضو و یک نشریه ماهانه به نام "زمین و زمان" تا انقلاب سال ۱۳۵۷ ه.ش فعالیت داشت و از آن پس، دیگر نامی از آن شنیده نشد.

📕"بنی صدر" اولین رییس جمهور ایران از فرماندهی كل قوا عزل شد. (۱۳۶۰ ه.ش)

📕دولت ایران مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار به پاکستان وام داد. (۱۳۵۵ ه ش)

📘آغاز تهاجم امپراتوری روم به دولت ايران و پايان صلح پنجاه ساله. (110 م)

📘ارتش ايران پس از شكست دادن ارتش روم، شهر سلوكيه (زوگما) واقع در تركيه را تسخير كرد."شاپور يكم" پس از تصرف دستور داده بود به آثار هنری شهر آسيب نرسد. (256 م)

📘كشف حلقه دور سياره زحل توسط "گاليله"، منجم و ستاره شناس ايتاليايی. (1610 م)

📘مهاجران هلندی در "منهتن" مستقر شدند و آن را "نيو آمستردام" ناميدند. بعدا انگليسی‌ها اين منطقه را از دست هلندی‌ها خارج ساختند و به اسم "دوک آو يورک"، "نيويورک" خواندند که اين نام باقی مانده است. (1610 م)

📘حمله نظامی استعمارگران انگليسی به سرزمين مالزی در جنوب شرقی آسيا. (1790 م)

📘در جريان انقلاب فرانسه، در پی دستگيری سران ژيريدن‌ها (ميانه روها) قدرت به دست ژاكوبن‌ها (تندروها) و از جمله ربسپير افتاد، عصر وحشت، دوران بازداشت و اعدام آغاز شد كه به شكست و پايان يافتن انقلاب انجاميد. (1793 م)

📘آغاز جنگ آمريكا و انگليس، که ۲ سال به طول انجامید.

📘جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل که ضمن آن اسرائیل صحرای سینا، غزه، غرب رود اردن، بیت المقدس شرقی و جولان را تصرف کرده بود از بيم مداخله دولت مسکو پایان یافت. این جنگ که در آن ۹ دولت عربی شرکت کرده بودند بر وخامت مسئله عرب و اسرائیل افزود. (1967 م)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تمدن شگفت انگیز جیرفت در فلات ایران

آیا می‌دانستید در قلب استان کرمان و در کنار رودخانه هلیل‌رود، یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی ایران قرار دارد؟ محوطه باستانی کنارصندل، در نزدیکی شهر جیرفت، از شاخص‌ترین مناطق کشف آثار ارزشمند مربوط به دوران برنز است؛ دورانی که شکل‌گیری نخستین شهرها و جوامع پیچیده انسانی را
به همراه داشت.تمدن شگفت انگیز جیرفت در فلات ایران

آیا می‌دانستید در قلب استان کرمان و در کنار رودخانه هلیل‌رود، یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی ایران قرار دارد؟ محوطه باستانی کنارصندل، در نزدیکی شهر جیرفت، از شاخص‌ترین مناطق کشف آثار ارزشمند مربوط به دوران برنز است؛ دورانی که شکل‌گیری نخستین شهرها و جوامع پیچیده انسانی را به همراه داشت
2025/07/13 05:24:26
Back to Top
HTML Embed Code: