Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💧🍉💧 دانـش کاشـت هندوانـه دیـم در کویـر

🔸 ایرانیان از دیرباز برای زندگی در مناطق کویری و کم آب، روش های خلاقانه ای را به کار بسته اند. ابداع سازه مهندسی قنات (کاریز) نمونه ای از تلاش نیاکان ما در ایران باستان به ویژه خراسان پهناور برای سازگاری با کم آبی بوده است.

🔹 کاشت هنداونه بدون نیاز به آبیاری در کویر سوزان نیز نمونه ای دیگر از این روش های خلاقانه است.
🍉 چاله سنبک ناحیه ای در حاشیه کویر مرنجاب واقع در استان اصفهان است که از حدود 400 سال قبل مردم کویرنشین با سازوکارهای منحصر به فردی اقدام به کاشت هنداونه دیم در این ناحیه کرده اند که این محصول از خواص دارویی و تغذیه ای ارزشمندی نیز برخوردار است.
🔹 بنا بر آمارها از هر هکتار حدود 20 تا 30 تن هنداونه برداشت می شود.
#سازگاری_با_کم_آبی

🔺 شما می توانید نسخه باکیفیت این ویدئو را در کانال آپارات سواد آبی (کلیک کنید) تماشا یا دریافت کنید.

☀️ نجات آب را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید 👇
🆔 http://www.instagram.com/nejatabb
🆔 https://www.tgoop.com/NejatAbKhorasan

@NejatAbKhorasan
📉 تابستان در سراشیبی

🔹 بر اساس پیش بینی وضعیت هوا برای ۱۰ روز در خراسان رضوی و مشهد، به نظر می رسد احتمالا چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری واپسین روزهای گرم سال با حداکثر دمای بیش از ۳۵ درجه بوده و ممکن است این وضعیت در شهریور نیز ادامه یابد.

🔹 تا روز یکشنبه حداکثر دمای هوا در مشهد تا ۳۰ درجه کاهش می یابد اما با گرم شدن دوباره و تدریجی هوا در هفته آتی، حداکثر دما از مرز ۳۵ درجه عبور نخواهد کرد.

@NejatAbKhorasan
استخر کشاورزی جان جوان تربتی را گرفت

🔺 رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تربت حیدریه: صبح امروز جمعه ۲۶ مردادماه طی تماس تلفنی کلانتری شهرک ولی عصر با ستاد فرماندهی سازمان یک مورد حادثه غرق شدن مرد جوان در استخر کشاورزی در بلوار پیروزی شهرک ولی عصر گزارش گردید.

🔻 پس از حضور در محل  و بررسی اولیه صحنه باتوجه به حضور کارشناسان پزشکی قانونی و پلیس آگاهی جنازه فرد از استخر کشاورزی خارج گردید، علت وقوع این حادثه توسط کارشناسان پلیس آگاهی در دست بررسی است‌.

@NejatAbKhorasan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💦 8 اقدام ساده برای صرفه جویی در مصرف آب خانگی

🔺 اگرچه به نظر می رسد مصرف آب خانگی نسبت به مصرف بخش کشاورزی ناچیز است، اما در کلانشهرها به دلیل تمرکز جمعیتی بیشتر، این نسبت متفاوت است و مصرف آب خانگی عدد قابل توجهی به حساب می آید. از سوی دیگر کیفیت آب شرب و هزینه های تامین و انتقال آن با نحوه تامین آب برای صنعت و کشاورزی متفاوت است. همچنین انسان ها از تنش آبی در بخش شرب بسیار بیشتر از تنش آبی در بخش کشاورزی آسیب دیده و دچار گرفتاری می شوند. پس صرفه جویی در مصرف آب خانگی حائز اهمیت ویژه ای است.
🔻 در این کلیپ آموزشی که نسخه انگلیسی آن توسط سازمان خواربار ملل متحد تهیه شده و توسط نجات آب خراسان رضوی صداگذاری شده است، با 8 راهکار ساده برای صرفه جویی مصرف آب خانگی و حفاظت از منابع آب آشنا می شوید.

🔺 شما می توانید نسخه باکیفیت این ویدئو را در کانال آپارات سواد آبی (کلیک کنید) تماشا یا دریافت کنید.

☀️ نجات آب را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید 👇
🆔 http://www.instagram.com/nejatabb
🆔 https://www.tgoop.com/NejatAbKhorasan

@NejatAbKhorasan
🪰 حضور آفت برگخوار پنبه (پشه سنک) در سرخس و مشهد

پشه سنک که از چند روز قبل در شهرستان سرخس طغیان کرده بود بنا بر گزارشات مردمی از دیشب در مناطقی از مشهد نیز مشاهده شده است.

🔸 بنا بر راهکارهای ارایه شده توسط مسئولین جهاد کشاورزی، این حشره گزنده نبوده و برگخوار است. با سرد شدن هوا تکثیر این آفت متوقف می شود. نصب توری، چسب حشره و خاموش کردن روشنایی محوطه در شب از ورود این حشره به ساختمان ها جلوگیری می کند.

@NejatAbKhorasan
نجات آب خراسان رضوی
💦 8 اقدام ساده برای صرفه جویی در مصرف آب خانگی 🔺 اگرچه به نظر می رسد مصرف آب خانگی نسبت به مصرف بخش کشاورزی ناچیز است، اما در کلانشهرها به دلیل تمرکز جمعیتی بیشتر، این نسبت متفاوت است و مصرف آب خانگی عدد قابل توجهی به حساب می آید. از سوی دیگر کیفیت آب شرب…
💧🔺💧 83 درصد ظرفیت سدهای خراسان رضوی خالیست

🔺 طبق آخرین آمار ایستگاه های مبنای وزارت نیرو در سال آبی 1403-1402، اگرچه مقدار بارندگی تجمعی نسبت به سال قبل با افزایش مواجه شده اما کماکان نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش 8 درصدی روبروست. در پی وقوع خشکسالی پیاپی، ذخایر سدها در سال 1402 به کمترین میزان خود رسید طوری که علیرغم بارش های خوب بهاری در بخش های مختلف استان، باز هم ذخیره این سدها از 18 درصد فراتر نرفت.
🔸 آمارها نشان می دهد هم اکنون ذخیره سدهای اصلی در خراسان رضوی حدود 17 درصد و در شهرستان مشهد حدود 16 درصد است و بالغ بر 83 درصد ظرفیت دریاچه سدها فاقد آب است.
💧 خوشبختانه بارش های خوب بهاری به ویژه در مرکز استان، برخی از شهرستان ها به ویژه کلانشهر مشهد را از تنش شدید آبی خارج کرد به گونه ای که بارندگی تجمعی در این شهرستان تا تاریخ 3 شهریور 1403 نسبت به متوسط بلندمدت در دوره زمانی مشابه 22 درصد افزایش داشت.
❗️ ذخیره ناچیز و محدود سدهای مشهد و استان نشان می دهد که در حال حاضر خراسان رضوی نسبت به وقوع خشکسالی حساس و آسیب پذیر است و باید همواره مدیریت تقاضا مورد توجه قرار گیرد.

@NejatAbKhorasan
فروش پساب به سرمایه گذار، فرصت یا تهدید؟!

🔸 سرپرست دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت شرکت آبفای کشور از فروش ۸ هزارمیلیارد ریالی پساب در سال جاری خبر داده است. و بیان کرده با این روش هم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شده و هم در شرایط محدودیت آب، نیاز بخش صنعت را تامین کرده اند.

❗️ شرکت های آب و فاضلاب مدعی هستند که به دلیل ناکافی بودن آب بها و هزینه زیاد احداث تصفیه خانه فاضلاب، این شرکت ها قادر به تامین زیرساخت های تصفیه و بازچرخانی فاضلاب نیستند. لذا از بخش خصوصی مشارکت می طلبند. بخش خصوصی نیز در ازای آن، پساب را برای طولانی مدت خریداری کرده و به مصرف جدیدی می رساند.

❗️ در اغلب دشت های کشور که هم اکنون در وضعیت ممنوعه به سر می برند، برداشت از آبخوان از میزان تغذیه بیشتر است و این امر موجب کسری مخزن می شود. حال اگر در هر سال مقداری از آبی که از طریق بازچرخانی فاضلاب امکان جایگزین شدن با مصارف قبلی را داشته به یک خریدار واگذار کنیم تا آن را از حوضه خارج و یا برای آن مصرف جدیدی تعریف کند به نظر شما آیا این فرآیند موجب بهبود وضعیت منابع آب خواهد شد؟

آیا این بهترین راهکار است؟!

@NejatAbKhorasan
🥶 نخستین شب خنک تابستانی در مشهد

🌡 از دیروز (چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳) دمای بیشینه هوا در خراسان رضوی اندکی کاهش یافته و این روند کاهشی تا سحرگاه شنبه ۱۰ شهریور به بیشترین حد خود خواهد رسید. به طوری که در مشهد دمای هوا در لحظات سپیده دم روز شنبه به حدود ۱۴ یا ۱۵ درجه سلسیوس خواهد رسید که می توان آن را خنک ترین شب در تابستان سال جاری دانست.

❗️ اما ساکنان مناطق گرمسیر کشور کماکان گرمای طاقت فرسایی را تحمل می کنند. در شهرهای جنوبی بیشینه دما بالغ بر ۴۵ درجه بوده و محدودیت هایی در ساعت کاری ادارات اعمال شده است.

🔆 امیدواریم کاهش مصرف برق در بخش هایی از کشور موجب پایداری شبکه توزیع سراسری برق و آسودگی مردم از قطعی های مکرر و بی برنامه برق شود.

@NejatAbKhorasan
محمد درویش کارشناس محیط زیست:
⭕️ بحرانی‌ترین فرونشست‌ها در خراسان رضوی و فارس است / احتمالا ۲۵ درصد از آبخوان‌های ایران تا 10 سال آینده برای همیشه از بین می‌روند

❗️ درویش گفت: بازگشت اعتماد به پرسنل، تغییر نگاه سنتی سیاست‌مداران که تصور می‌کنند محیط زیست مقابل توسعه است، طرح تنفس جنگل، سند امنیت غذایی، مدیریت ناترازی آب و فرونشست‌ها از مهم‌ترین اولویت‌هایی‌ست که رئیس جدید سازمان محیط زیست باید به آن‌ها بپردازد.

🔅 وی با اشاره به فرونشست زمین عنوان کرد: در اصفهان باید تمام چاه‌های غیرمجاز را پلمب و چاه‌های مجاز را برای یک دوره ۵ ساله، نیمی از توان بهره‌وری را دولت بخرد و خسارت مستقیم به کشاورزان بدهد. اصفهان باید به سراغ انرژی‌های خورشیدی، بادی و همچنین تقویت زیرساخت‌های گردشگری طبیعی و توریسم سلامت برود.

🔅 درویش با بیان اینکه اکنون ۱۱ صنعت آب‌بر و انرژی‌بر دنبال مجوز هستند، گفت: متاسفانه مدیران ما متوجه اهمیت فرونشست نشده‌اند. اکنون استان‌های اصفهان، خراسان رضوی، فارس، کرمان، یزد و تهران به شدت شرایط ناگواری را از نظر فرونشست تجربه می‌کنند./ اصلاحات نیوز

@NejatAbKhorasan
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💡💦 معجـزه مشـارکت در مـدیریت محلـی منـابع آب

🤝 مردم روستای لاپوریا در استان راجستان واقع در کشور هندوستان، از حدود 45 سال قبل در محل سکونت خود دست به اقدامی شگفت انگیز زدند.
💵💧🌱 اکنون مردم روستا از نتایج این تلاش 45 ساله به خوبی بهره برداری می کنند. کسب و کار در این روستا رونق زیادی یافته است.

🔹 تماشای این کلیپ آموزنده را از دست ندهید.
🔸 شما می توانید این ویدئو را با کیفیت اصلی در کانال آپارات سواد آبی (کلیک کنید) تماشا و دانلود کنید.

☀️ نجات آب را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید 👇
🆔 http://www.instagram.com/nejatabb
🆔 https://www.tgoop.com/NejatAbKhorasan

@NejatAbKhorasan
Forwarded from WERI
🔽 دریافت فایل ضبط‌شده وبینار بین‌المللی شماره یک سیلاب و تاب‌آوری شهری با موضوع «استراتژی‌های مدیریت ریسک سیلاب - مطالعه هلند»

نکته: 40 دقیقه انتهایی وبینار، تصویر ارائه قطع شده است و محتوای تصویری برای ارائه به اشتراک گذاشته نشده است؛ صوت این دقایق مشمول گفتگو کامل است و قطعی تصویر اخلالی در مشاهده ایجاد نخواهد کرد.

🔺 مشاهده و دانلود وبینار (کلیک کنید)


🌐 https://nwlsm.ir
🆔 @weri_fum

#پژوهشکده_آب_و_محیط‌زیست
⚠️ زلزلــه خامــوش !

❗️ نیمی از محدوده های مطالعاتی و آبخوان ها در استان خراسان رضوی در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارند.
🔺در این دشت ها مقدار برداشت از طریق چاه ها بیش از میزان تغذیه از طریق نفوذ برف و باران است به همین دلیل سطح آب زیرزمینی به تدریج پایین تر رفته و به تبع آن شکاف ها و چاله های عظیمی در سطح زمین ظاهر می شود که از آن به عنوان پدیده فرونشست زمین یاد می شود.
🔺 از آن جایی که این پدیده برخلاف زمین لرزه یا زلزله بدون نشانه یا هشدار قبلی رخ می دهد لذا به آن "زلزله خاموش" نیز گفته می شود که می تواند به مراتب خطرآفرین تر از زمین لرزه باشد.
💦 کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی به منظور بازگشت تعادل به آبخوان ها، مهم ترین راهکار جلوگیری از وقوع یا گسترش این پدیده است.

☀️ نجات آب را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید 👇
🆔 http://www.instagram.com/nejatabb
🆔 https://www.tgoop.com/NejatAbKhorasan

@NejatAbKhorasan
🔴 انتخاب شهر خواف به عنوان منطقه نمونه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر

🔸️مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: کمیته انرژی‌های تجدیدپذیر در شهرستان خواف، تشکیل و این شهر به عنوان منطقه نمونه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک انتخاب شد.

🔸️علیرضا خدابنده در نشست با نماینده مردم شهرستان های خواف و رشتخوار در مجلس افزود: تمام تلاش خود را برای پیگیری موضوعات مربوط به انرژی های تجدیدپذیر در استان با همکاران مدیریت‌های برق در این شهرستانها انجام خواهیم داد.

🔸️مرداد امسال، فاز نخست نیروگاه بادی به ظرفیت 10 مگاوات شامل 4 توربین 2.5 مگاواتی در مساحت 520 هکتار با مجموع سرمایه گذاری به ارزش 3750 میلیارد ریال در بخش نیروگاهی توسط بخش خصوصی در منطقه درح شهرستان سربیشه خراسان جنوبی به بهره برداری رسیده است. تولید سالیانه این نیروگاه بالغ بر 25 میلیون کیلووات ساعت خواهد بود که در فصل پیک مصرف برق، کمک بسیاری به تقویت شبکه برق این استان خواهد کرد./ نیروآنلاین

@NejatAbKhorasan
Forwarded from WERI
پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد؛ اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ شهرداری مشهد؛ انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران و شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار می‌کنند:

‼️‼️ "سلسله وبینارهای بین‌المللی سیلاب و تاب‌آوری شهری"
2️⃣ وبینار دوم با عنوان: بررسی تجربیات بین‌المللی در مدیریت ریسک سیلاب از طریق بیمه

👤 ارائه‌دهنده: دکتر محمد فرشته‌پور (دانشگاه وسترن کانادا)

👥 اعضاء پنل گفتگوی تخصصی:
🔸 آقای مهندس علایی (اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی)
🔸 آقای دکتر قنادزاده (شهرداری مشهد)
🔸 آقای مهندس صادقی‌فرد (شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی)
🔸آقای دکتر مساعدی (دانشگاه فردوسی مشهد)

📅 تاریخ: شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
  ساعت: ۱۸ عصر (به وقت تهران)

🎞 سه روز پس از پایان نشست، فایل تصویری وبینار در وبسایت قابل دریافت و مشاهده خواهد بود.

در زمان مقرر کلیک کنید

🌐 https://nwlsm.ir
🆔 @weri_fum
🆔 @moj_mag
#پژوهشکده_آب_و_محیط‌زیست
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
خبر خوب برای محیط زیست

🔸 شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در صفحه شخصی خود از عضویت این سازمان در کمیسیون فرهنگی اجتماعی دولت خبر داد.

🔹 محیط زیست کشور به توجه ویژه فرهنگی، آموزش های عمومی و مشارکت مردمی بسیار نیاز دارد.

@NejatAbKhorasan
💦 ریشـه در آب داریـــم ...

🔸 در اقلیم خشک و نیمه خشک استان خراسان رضوی، بیش از 85 درصد مصارف آب در بخش های مختلف شامل کشاورزی، شرب و بهداشت و صنعت وابسته به آب های زیرزمینی است.
🔹 در واقع توسعه و آبادانی در این استان کاملا وابسته به آب های زیرزمینی است. بر این اساس حفاظت از این منابع گرانقدر که در سال های گذشته دچار کاهش ذخایر شده، مهم ترین اولویت فنی و اجتماعی برنامه ریزی توسعه در این استان به شمار می آید.

#سازگاری_با_کم_آبی

☀️ نجات آب را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید 👇
🆔 http://www.instagram.com/nejatabb
🆔 https://www.tgoop.com/NejatAbKhorasan

@NejatAbKhorasan
Forwarded from WERI
پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد؛ اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ شهرداری مشهد؛ انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران و شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار می‌کنند:

‼️‼️ "سلسله وبینارهای بین‌المللی سیلاب و تاب‌آوری شهری"
3️⃣ وبینار سوم با عنوان: مدیریت سیلاب‌های شهری در شرایط تغییرات اقلیمی: تجربه‌ها و راهکارهای جهانی

👤 ارائه‌دهنده: دکتر رضا نجفی (دانشگاه وسترن کانادا)

👥 اعضاء پنل گفتگوی تخصصی:
🔸 دکتر قنادزاده (اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی)
🔸 مهندس شیدایی (رئیس گروه پدافند غیرعامل و پیشگیری از بحران شهرداری مشهد)
🔸 مهندس صادقی‌فرد (شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی)
🔸دکتر مساعدی (دانشگاه فردوسی مشهد)

📅 تاریخ: شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳
  ساعت: ۱۸ (به وقت تهران)

🎞 سه روز پس از پایان نشست، فایل تصویری وبینار در وبسایت قابل دریافت و مشاهده خواهد بود.

در زمان مقرر کلیک کنید

🌐 https://nwlsm.ir
🆔 @weri_fum
🆔 @moj_mag
#پژوهشکده_آب_و_محیط‌زیست
2024/10/01 01:48:59
Back to Top
HTML Embed Code: