Telegram Web
#اساطیر_و_افسانه‌ها
#تاریخچه_جراحی_لاپاروسکوپی

🔷ایده‌هایی که چارچوب جراحی لاپاروسکوپی را تشکیل می‌دهند، اولین بار بیش از یک قرن پیش گزارش شدند. با این حال، معرفی این تکنیک در حوزه جراحی عمومی یک پیشرفت نسبتاً جدید است. جراحی لاپاروسکوپی بخش زیادی از تاریخچه خود را مدیون توسعه تکنیک آندوسکوپی است. پزشکان اولیه مانند البوکاسیم عرب (936-1013 میلادی) و بعدها در سال 1805، فیلیپ بوزینی متولد فرانکفورت، از جمله اولین کسانی بودند که روش‌هایی برای معاینه حفره‌های بدن ابداع کردند. در طول اواسط قرن 19، چندین دانشمند تلاش کردند ابزارهایی شبیه به آندوسکوپ بسازند. اولین آندوسکوپ لوله باز مؤثر در سال 1853 توسط دسورمو ساخته شد. این ابزار برای معاینه مجرای ادرار و مثانه استفاده می‌شد.

🔷در اواخر قرن 19، پزشکان دیگری از جمله کوسماول و نیتزه مدل‌های اصلی آندوسکوپی را اصلاح کردند و شروع به استفاده از ابزارهای جدید خود در عمل پزشکی کردند. لاپاروسکوپی یا معاینه آندوسکوپی حفره صفاقی اولین بار در سال 1901 توسط جورج کلینگ انجام شد که این روش معاینه را "سلیوسکوپی" نامید. در اوایل دهه 1930، اولین گزارش‌ها از مداخلات لاپاروسکوپی برای اهداف غیر تشخیصی منتشر شد.

🔷روش‌های اولیه شامل از بین بردن چسبندگی‌های شکمی و بیوپسی‌های تشخیصی از اندام‌های شکمی تحت دید مستقیم بود. در طول دهه‌های 1960 و 1970، لاپاروسکوپی به بخش حیاتی عمل زنان و زایمان تبدیل شد. علی‌رغم این پیشرفت‌های فناوری، تا بعد از سال 1986، پس از توسعه یک تراشه کامپیوتری ویدیویی که امکان بزرگنمایی و نمایش تصاویر روی صفحه‌های تلویزیون را فراهم می‌کرد، تکنیک‌های جراحی لاپاروسکوپی واقعاً در رشته جراحی عمومی ادغام نشد. اولین کوله‌سیستکتومی لاپاروسکوپی بر روی یک بیمار انسانی در سال 1987 توسط پزشک فرانسوی مورت انجام شد.

🔷 پذیرش سریع تکنیک جراحی لاپاروسکوپی توسط جمعیت عمومی در تاریخ جراحی بی‌سابقه است. این تکنیک، حوزه جراحی عمومی را شدیدتر و سریع‌تر از هر نقطه عطف جراحی دیگری تغییر داده است. این مقاله تاریخچه پشت این تکنیک جراحی هیجان‌انگیز را بررسی می‌کند.

📚منبع

گردآورنده: دکتر پریسا باقری

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#اساطیر_و_افسانه‌ها
Harvey Williams Cushing


🔰هاروی ویلیامز کوشینگ (زاده ۸ آوریل ۱۸۶۹ و درگذشته ۷ اکتبر ۱۹۳۹) جراح مغز و اعصاب، پاتولوژیست و نویسنده آمریکایی بود. وی پیشگام جراحی مغز بود و اولین جراح انحصاری مغز و اعصاب را انجام داد و اولین کسی بود که بیماری کوشینگ را توصیف کرد.

🔰کوشینگ کار خود را در تمرین خصوصی در بالتیمور آغاز کرد. در طول مدتی که با کوچر داشت، او برای اولین بار با رفلکس کوشینگ مواجه شد که رابطه بین فشار خون و فشار داخل جمجمه را توصیف می کند. او در سن 32 سالگی به عنوان دانشیار جراحی در بیمارستان جانز هاپکینز انتخاب شد و مسئولیت کامل موارد جراحی سیستم عصبی مرکزی را بر عهده گرفت. او تک نگاری های متعددی در مورد جراحی مغز و ستون فقرات نوشت و سهم مهمی در باکتری شناسی داشت. او مطالعه ای در مورد فشار داخل مغزی انجام داد و کمک زیادی به محلی سازی مراکز مغزی کرد.

🔰در آغاز قرن بیستم، کوشینگ بسیاری از تکنیک های جراحی اساسی را برای عمل بر روی مغز توسعه داد. این امر او را به عنوان یکی از برجسته ترین رهبران و متخصصان در این زمینه معرفی کرد. تحت تأثیر او، جراحی مغز و اعصاب به یک رشته جدید و مستقل جراحی تبدیل شد. بخشی از مهمترین اقدامات وی به شرح زیر است:

🔰او بقای بیماران را پس از عمل های سخت مغزی برای تومورهای داخل جمجمه به طور قابل توجهی بهبود بخشید.

🔰او از اشعه ایکس برای تشخیص تومورهای مغزی استفاده کرد.

🔰او از محرک های الکتریکی برای مطالعه قشر حسی انسان استفاده کرد.

🔰او معلم برجسته جراحان مغز و اعصاب جهان در دهه های اول قرن بیستم بود.

🔰مسلماً بزرگترین کمک کوشینگ اندازه گیری فشار خون بود. کوشینگ پس از ملاقات با یکی از همکاران خود در آمریکای شمالی که یک پزشک ایتالیایی بود، از روش غیرتهاجمی ریوا-روچی برای اندازه گیری فشار داخل شریانی شگفت زده شد. در سال 1896، Riva-Rocci یک مانومتر جیوه ای دیواری را ایجاد کرد که به یک کاف بادکنکی متصل شده بود که فشار لازم برای فشرده سازی فشار سیستولیک شریانی، یعنی اندازه گیری فشار خون سیستولیک را اندازه گیری می کرد. طراحی ریوا-روچی بر اساس نسخه ابتدایی‌تری است که توسط پزشک فرانسوی پیر پوتین ساخته شده است. کوشینگ با نمونه‌ای از فشارسنج ریوا روچی به ایالات متحده بازگشت و اندازه‌گیری فشار خون به یک علامت حیاتی تبدیل شد. استفاده از فشارسنج Riva-Rocci به عنوان یک ابزار تشخیصی به سرعت در سراسر ایالات متحده و جهان غرب گسترش یافت. استفاده از این دستگاه ادامه داشت تا اینکه پزشک روسی نیکلای کوروتکوف در سال 1905 فشار خون دیاستولیک را اندازه گیری کرد (پس از کشف صدای معروف کوروتکف) و همچنین مانومتر جیوه ای را با یک مانومتر صفحه گرد کوچکتر جایگزین کرد.

🔰نام کوشینگ معمولاً با مشهورترین کشف او، بیماری کوشینگ مرتبط است. در سال 1912 او در مطالعه ای یک سندرم غدد درون ریز ناشی از نقص عملکرد غده هیپوفیز را گزارش کرد که او آن را "سندرم چند غده ای" نامید. او یافته های خود را در سال 1932 با عنوان "آدنوم های بازوفیل بدن هیپوفیز و تظاهرات بالینی آنها: بازوفیلیسم هیپوفیز" منتشر کرد.

🔰کوشینگ ابزارهای جراحی بسیاری را توسعه داد که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله مهمترین آنها فورسپس کوشینگ و کانول بطنی کوشینگ. ابزار فورسپس برای گرفتن بافت های ضخیم پوست سر در طی جراحی جمجمه و کانولا برای ورود به بطن های مغز برای تخلیه CSF استفاده می شود. او همچنین هنگام کار با واحد پزشکی هاروارد در فرانسه در طول جنگ جهانی اول برای استخراج ترکش از سر سربازان مجروح، آهنربای جراحی ساخت.

🔰کتابخانه پزشکی هاروی کوشینگ/جان هی ویتنی در دانشگاه ییل شامل مجموعه های گسترده ای در زمینه پزشکی و تاریخ پزشکی است. منشی شخصی قدیمی کوشینگ، نقش مهمی در سازماندهی اهدای کتابهای کمیاب او برای تشکیل کتابخانه ایفا کرد.

🔰افراد مشهوری همچون والتر دندی (اولین جراح مغز و اعصاب کودکان و توسعه دهنده پنومونسفالوگرافی)، لئو ام دیویدوف (بنیانگذار بخش جراحی مغز و اعصاب در کالج پزشکی آلبرت انیشتین)، نورمن دات، لوئیز آیزنهارت (نوروپاتولوژیست و متصدی ثبت تومور مغزی کوشینگ با بیش از 2000 نمونه) و وایلدر پنفیلد (جراح مغز و اعصاب پیشگام و موسس موسسه عصبی مونترال) تحت آموزش های کوشینگ بوده اند.

🔰کوشینگ در 7 اکتبر 1939 در نیوهیون، بر اثر عوارض انفارکتوس میوکارد درگذشت. کالبد شکافی انجام شده روی کوشینگ نشان داد که مغز او دارای کیست کلوئیدی بطن سوم است.

📚منبع

گردآوردنده: دکتر اسما عباس زاده

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#case_article
#Pseudotumor_Cerebri

Fig.1: چشم راست

Fig.2: ام آر آی مغزی

فضاهای مایع مغزی نخاعی در اطراف عصب اپتیک متورم شده اند.

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#case_article
#Pseudotumor_Cerebri
#part1

🔰مقدمه🔰

💠سودو تومور مغزی یک وضعیت نادر است که با افزایش فشار داخل جمجمه‌ای ناشناخته (IIP) مشخص می‌شود و با علائم دیگری مانند تورم دیسک بینایی، سردرد، از دست دادن بینایی، وزوز گوش و دوبینی همراه است.

💠از آنجا که علائم آن مشابه ضایعات توده‌ای مغزی هستند، به همین دلیل نام سودو تومور مغزی با "تومور کاذب مغزی" مرتبط شده است.

🔰گزارش کیس🔰

💠ما یک مورد بیمار زن ۴۶ ساله را معرفی می‌کنیم که به دلیل کیست تخمدان و آسم در بخش ما بستری شده و از ناراحتی چشمی در هر دو چشم به شکل فشار در بخش پشتی چشم شکایت داشت. معاینه شبکیه در هر دو چشم نشان‌دهنده تورم‌دیسک بینایی، رگ‌های متورم و گشاد شبکیه و ظاهر گل داوودی در چشم راست بود (شکل ۱).

💠معاینات MRI مغز نشانه‌هایی از افزایش فشار داخل جمجمه‌ای ناشناخته و چند ضایعه کوچک کانونی که نشان‌دهنده بیماری دمیلینه بودند، بیان کرد (شکل ۲).

💠تشخیص مثبت برای هر دو چشم شامل: تورم‌ دیسک بینایی، دوربینی خفیف، افزایش فشار داخل جمجمه‌ای ناشناخته و کمبود اسید فولیک بود. تشخیص افتراقی برای تورم‌دیسک بینایی دو طرفه شامل ضایعات ساختاری مغزی مانند تومورهای مغزی (خوش‌خیم یا بدخیم)، ضایعات عروقی، التهاب/عفونت‌ها (آبسه مغزی) بود که همگی توسط معاینه نورولوژیک و معاینه MRI مغز رد شدند.

💠افزایش فشار داخل جمجمه‌ای مزمن می‌تواند ناشی از شرایط مختلفی باشد از جمله برخی داروها مانند تتراسیکلین، لخته خون در مغز، مصرف بیش از حد ویتامین A یا تومور مغزی. همچنین ممکن است با توجه به سابقه پزشکی بیمار بدون علت قابل تشخیصی رخ دهد.


شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#case_article
#Pseudotumor_Cerebri
#part2

🔰درمان🔰

💠هدف اصلی درمان کاهش علائم و حفظ بینایی بود. در طول بستری، به دلیل کاهش خفیف میدان بینایی، درمان عمومی با مانیتول ۲۰% به میزان ۲۵۰ میلی‌لیتر در روز، استازولامید ۲x۵۰۰ میلی‌گرم در روز، ویتامین B1 (۱۰۰ میلی‌گرم در روز)، B2 (۱۰ میلی‌گرم در ۲ میلی‌لیتر در روز) و B6 (۵۰ میلی‌گرم در ۲ میلی‌لیتر در روز) آغاز شد.

💠تکامل وضعیت بیمار در طول بستری پایدار بود. توصیه‌ها هنگام ترخیص از بیمارستان شامل اجتناب از فعالیت‌های بدنی و ادامه درمان با استازولامید به دوزهای روزانه ۲x۲۵۰ میلی‌گرم و مکمل‌های پتاسیم خوراکی به میزان ۳۰ میلی‌گرم دو بار در روز بود.

🔰نتیجه گیری🔰

💠افزایش فشار داخل جمجمه‌ای ناشناخته (IICP) که به آن هایپرتنشن داخل جمجمه‌ای خوش‌خیم نیز گفته می‌شود، یک اختلال چالش‌برانگیز است که منجر به افزایش فشار داخل جمجمه‌ای (ICP) می‌شود، بدون وجود علت قابل شناسایی.

💠در زمان مراجعه، شایع‌ترین علامت سردرد است. علائم بینایی در IICP شایع هستند و با تورم دیسک بینایی مرتبط‌اند. فلج عصب ابدوسنس ممکن است علامت دیگری در IIP باشد و ناشی از افزایش ICP بر روی این عصب است.

💠بدون هیچ درمانی، تورم دیسک بینایی می‌تواند منجر به از کوری پیش‌رونده و غیرقابل برگشت و آتروفی عصب بینایی شود. اهداف اصلی درمان کاهش علائم است. ما درمان پزشکی با استازولامید را برای کاهش ادم مردمک آغاز کردیم.

💠در موارد کاهش خفیف میدان بینایی، همان‌طور که در مورد ما بود، درمان با استازولامید باید آغاز شود.


Pseudotumor cerebri

📚منبع

گردآورنده: دکتر دنیا حسینی

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#با_کیس_درس_بخوانیم
#شکستگی_C1

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#با_کیس_درس_بخوانیم
#شکستگی_C1
#part1


شکستگی‌های جفرسون، شکستگی‌های بر اثر فشار عمودی بر مهره C1 هستند که شامل آسیب به طرفین قوس‌های قدامی و خلفی مهره شده و بر اثر فشار یا کشش بیش از حد محوری رخ می‌دهند.

درمان‌ها:
گردنبند طبی سخت
تثبیت گردن توسط HALO
درمان‌های جراحی: اتصال پس سر به گردن یا مهره اول گردنی به مهره دوم گردنی
درمان‌های جراحی کمی بحث برانگیز هستند و موجب کاهش چشمگیر دامنه حرکتی گردن می‌شوند.

❗️در این کیس ریپورت، به جزئیات یک روش جراحی جایگزین برای درمان شکستگی‌های ناپایدار جفرسون پرداخته شده است. این روش شامل تثبیت مستقیم شکستگی C1 با استفاده از پیچ‌ در زوائد جانبی است. هدف این روش درمانی، حفظ دامنه حرکتی گردن است.

🔰بیمار مردی ۳۹ ساله بدون هیچ بیماری زمینه‌ای است که با شکایت اصلی گردن درد پس از یک حادثه بر اثر شیرجه زدن در استخر در سفری به کشور خارجی، به اورژانس آورده شده. او برخورد سرش به کف استخر را بازگو می‌کند. رادیوگرافی‌های اولیه گرفته شده در کشور خارجی، نتوانستند شکستگی C1 را تشخیص بدهند. در آن زمان بیمار هیچ آسیب عصبی‌ای نشان نمی‌داد. رادیوگرافی و CTهای بعدی، شکستگی قوس‌های قدامی و خلفی C1 به همراه جابجایی زوائد جانبی به سمت خارج را نشان دادند. علائمی از آسیب خونرسانی در بیمار مشاهده نشد. MRI پارگی لیگامان عرضی و ناپایداری شکستگی را تایید کرد. گزینه‌های درمانی مطرح شده به بیمار شامل تثبیت گردن توسط HALO، اتصال پس سر به گردن، اتصال مهره اول و دوم گردنی، و تثبیت مستقیم توسط پیچ در زوائد جانبی بودند. پس از بررسی‌های دقیق، بیمار تثبیت مستقیم را انتخاب کرد.

❗️گردن درد شایع‌ترین علامت شکستگی‌‌های جفرسون است. آسیب‌های عصبی شایع نیستند چون قطر کانال نخاعی به علت جابجایی به سمت خارج بخش‌های شکسته شده بیشتر می‌شود.

❗️انواع شکستگی جفرسون:
🔸نوع ۱: شکستگی تنهای قوس قدامی یا خلفی، ایجاد شده توسط فشار محوری، خم شدن یا به عقب برگشتن بیش از حد گردن
🔸نوع ۲: شکستگی دو طرفه قوس‌های قدامی یا خلفی بر اثر فشار محوری
🔸نوع ۳(کیس ما): شکستگی زائده جانبی بر اثر فشار محوری و چرخش
🔸در رفتگی آتالانتو-اکسیپیتال: از هم گسیختگی شدید رباط‌های بین قاعده جمجمه و مهره اول گردنی بر اثر فشار ناگهانی، خم شدن یا به عقب برگشتن بیش از حد مفصل آتلانتو-اکسیپیتال


شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#با_کیس_درس_بخوانیم
#شکستگی_C1
#part2


🔰جراحی روی یک تخت جکسون با پایدار کردن سر با نگه‌دارنده میفیلد در حالت دمر انجام شد. کاهش جابجایی شکستگی به صورت دستی توسط با اعمال کشش توسط گیره میفیلد با هدایت فلوروسکوپی انجام شد. سپس یک برش در خط وسط انجام شد و برای اکسپوز کردن قوس خلفی مهره C1، عضلات پاراورتبرال ریترکت شدند. ریشه‌های عصبی C2 و اعصاب پاراورتبرال جهت جلوگیری از آسیب بر اثر جابجایی ابزار جراحی، شناسایی و پوشانده شدند. زوائد جانبی مهره C1 به دقت اکسپوز شدند. مرزهای پایینی بخش بیرون زده قوس خلفی به عنوان محل ورود پیچ‌های زائده جانبی شناخته شدند و برای ایجاد نقاط ورود صاف‌تر تراشیده شدند. دریل کردن تحت هدایت فلوروسکوپی انجام شد. پیچ‌های ۳۴ میلی‌متری به صورت دو طرفه قرار داده شدند. با نزدیک‌کردن پیچ‌ها تحت دید مستقیم، جابجایی شکستگی قوس خلفی کاهش یافت. سپس یک میله برش داده شد تا اندازه‌گیری شود، شکل داده شود و به پیچ‌ها متصل شود که باعث کاهش بیشتر فاصله قطعات شکسته‌شده قوس خلفی شد. سپس درپوش‌هایی برای ایجاد فشار در عرض شکستگی قرار داده شدند. در انتها زخم با محلول سالین شسته شد و یک لوله درناژ پیش از بستن زخم قرار داده شد. پس از عمل از گردنبند طبی اسپن استفاده شد.

🔰بیمار ریکاوری بدون حادثه‌ای را گذراند و پس از ۲ روز مرخص شد. گردنبند طبی به مدت ۶ هفته دائما استفاده شد و طی ۶ هفته بعد از آن به آرامی کنار گذاشته شد. جهت فالوآپ رادیوگرافی‌ طی ۱ و ۳ ماه پس از عمل همراه سی‌تی‌اسکن ۳ ماه پس از عمل انجام شدند. پس از ۳ ماه، بیمار تقریبا دامنه حرکتی کامل گردن خود را به دست آورد، درد نداشت و رانندگی را از سر گرفت. پس از ۶ ماه به کار خود، که مهمانداری هواپیما بود، بازگشت و سی‌تی‌اسکن جوش خوردگی شکستگی را تایید کرد. از نظر بالینی بیمار پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت درد و ناراحتی خفیف داشت اما در دامنه حرکتی کامل خود دردی نداشت.

✍️گردآورنده: دکتر نهال خوشدل

منبع: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6724755/


شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#با_مقاله_درس_بخوانیم
#Tethred_cord_syndrome

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#با_مقاله_درس_بخوانیم
#Tethred_cord_syndrome
#part1

☑️سندرم بند ناف یک اختلال عصبی ناشی از چسبندگی بافتی است که حرکت نخاع را در داخل کانال نخاعی محدود می‌کند.
☑️سندرم بند ناف یک تشخیص بالینی مبتنی بر وخامت عصبی است که قسمت تحتانی نخاع را درگیر می کند.بیماران ممکن است با مجموعه از علائم زیر مراجعه کنند:
• ضعف پیشرونده پا یا از دست دادن حسی
• اختلال در عملکرد روده یا مثانه
• کمردرد یا سیاتیک
• ناهنجاری های ستون فقرات مانند اسکولیوز
• بد شکل شدن پا مانند pes cavus
• کلاله‌های پوستی دیسرافیسم ستون فقرات (مانند لکه‌های مودار، گودی، لیپوم زیر جلدی)
☑️این عارضه معمولاً در کودکان ظاهر می‌شود، اما گاهی اوقات تا بزرگسالی تشخیص داده نمی‌شود و یا در بزرگسالی نمایان می‌شود.

📌آسیب شناسی
☑️از آنجایی که ستون فقرات سریعتر از طناب عصبی بلند می شود، ضایعات متصل شونده باعث کشیدگی پیشرونده نخاع می شوند. کشش غیر طبیعی منجر به تغییرات ایسکمیک مزمن و اختلال عملکرد عصبی می شود.
مخروط مدولاریس به طور معمول در چند ماه اول زندگی به مرحله ی بلوغ، اواسط T12 - یک سوم بالایی L3 می رسد. در ماه های اول زندگی، مخروط ممکن است در L3/L4 یا کمتر خاتمه یابد. بند ناف و ریشه های عصبی متحرک هستند و با خم شدن و گسترش به سمت پروگزیمال و دیستال می لغزند، مگر اینکه در اثر تنگی شدید کانال نخاعی به هم چسبیده یا به دام افتاده باشند.

📌اتیولوژی
☑️سندرم بند ناف با بسیاری از انواع اصلی دیس رافیسم ستون فقرات، به جز مهره‌های دوگانه جدا شده (اسپینا بیفیدا اکولتا) و کیست‌های عصبی مرتبط است. علاوه بر این، از آنجایی که دیسرافیسم باز نخاعی (عمدتاً میلومننگوسل) باید در دوره نوزادی ترمیم شود، بیمارانی که این سابقه را دارند که به سندرم بند ناف متصل می‌شوند، سال‌ها بعد به دلیل چسبندگی به جای خود دیس‌رافیسم این کار را انجام می‌دهند.
☑️بنابراین، شایع‌ترین علل سندرم طناب متصل، دیس‌رافییسم‌های بسته ستون فقرات در طیف لیپوم‌های ستون فقرات (لیپومیلومننگوسل، لیپوم مخروط، و لیپوم فیلار) و فیلوم ترمینال سفت شونده (با یا بدون لیپوم فیلار) است. علل دیگر شامل آراکنوئید است. به دلیل تروما/جراحی یا عفونت/التهاب)، ناهنجاری بند ناف تقسیم شده (دیاستماتومیلیا و دیپلمیلیا)، مجاری سینوس پوستی و تومورهای درموئید/اپیدرموئید می باشند.

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#با_مقاله_درس_بخوانیم
#Tethred_cord_syndrome
#part2

📌طبقه بندی
☑️طبقه بندی علل به عنوان سندرم بند ناف متصل "اولیه" یا "ثانویه" ناهمگن و متناقض است. به عنوان مثال، سندرم بند ناف اولیه ممکن است به همه علل مادرزادی به طور کلی، به اختلالات ستون فقرات بسته به‌عنوان گروهی، یا به‌خصوص پایانه‌های لایه‌ای سفت اشاره داشته باشد. بدون نام‌گذاری اجماع، بهتر است از این عبارات اجتناب شود.

📌ویژگی های رادیوگرافی
☑️معمولاً مخروط مدولاریس در یک موقعیت پایین زیر سطح بدنه مهره L2 خاتمه می یابد. با این حال، سندرم بند ناف متصل در موقعیت یک مخروط طبیعی امکان پذیر است.
☑️ویژگی های تصویربرداری اضافی به اتیولوژی بستگی دارد که به طور جداگانه توضیح داده شد:
• لیپوم های ستون فقرات
• لیپومیلومننگوسل
• لیپوم مخروط
• لیپوم فیلار
• فیلوم ترمینال سفت شونده
• ناهنجاری بند ناف شکافته شده
• دیاستماتومیلیا
• دیپلمیلیا
• سینوس پشتی
• کیست درموئید

📌سونوگرافی
☑️سونوگرافی ممکن است یک آزمایش غربالگری مفید باشد و ممکن است در جمعیت کودکان استفاده شود. عدم استخوان بندی قوس خلفی ستون فقرات در نوزادان طبیعی و وجود نقص استخوانی در بیماران مبتلا به اسپینا بیفیدا اجازه معاینه سونوگرافی را می دهد.

📌ام آر آی
☑️ام آر آی در تجسم مخروط مدولاریس، ارزیابی ضخامت فیلوم ترمینال، شناسایی ضایعات کششی و ارزیابی دیس رافیسم استخوانی مرتبط مفید است.
☑️ در حالی که تصویر برداری به صورت دمر ممکن است در مواجه با بیمارانی که تحت عمل جراحی بند ناف متصل، قرار گرفته اند یا در افرادی که شک بالینی در آنها زیاد است مفید باشد، تصویربرداری ام آر آی ستون فقرات هیچ ناهنجاری را نشان نمی‌دهد. با این حال، تصویربرداری ام آر آی در مواجه با زمانی که ام آر آی ستون فقرات یک ناهنجاری مسبب را نشان داده باشد، تا حدودی میتواند مفید باشد.

📌درمان و پیش آگهی
☑️ سندرم بند ناف درمان نشده، سیر پیشرونده ای دارد. رهاسازی جراحی در بیماران منتخب می تواند عملکرد را تثبیت یا بهبود بخشد.

📌تاریخچه و ریشه شناسی
☑️سندرم بند ناف در سال 1976 توسط جراح مغز و اعصاب کانادایی هارولد جی هافمن و همکارانش ابداع شد که مجموعه‌ای از بیماران با علائم عصبی مرتبط با مخروط پایین و/یا لایه ضخیم شناسایی شده در میلوگرافی iophenyldate را توصیف کردند. پیش از این، این اختلال سندرم فیلوم ترمینال نامیده می شد. از آن زمان، مفهوم سندرم بند ناف متصل فراتر از فیلوم سفت شونده گسترش یافته است و اکنون بسیاری از شرایط دیسرافیک زمینه‌ای که توسط هافمن و همکارانش کنار گذاشته شده‌ بودند، به عنوان علل معمولی زیر چتر سندرم بند ناف متصل در نظر گرفته می‌شوند.

🖋گردآورنده: دکتر ندا کاشی

📚منبع

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
#مقاله_کیس
#C1_fracture

شکوه دنیای اعصاب در انجمن علمی دانشجویی جراحی اعصاب
با ما همراه باشید.

🆔English:@NeurosurgeryAssociation
🆔Persian:@Neurosurgery_Association
2024/10/07 23:40:10
Back to Top
HTML Embed Code: