Telegram Web
گامی دیگر در سالم سازی محیط زیست
ساخت واحد جدید Ro در پالایشگاه نفت امام خمینی ره شازند

واحد جدید تصفیه پساب با املاح بالا به روش اسمز معکوس (R.O) با اعتباری نزدیک به ۶میلیون و ۳۰۰ هزار یورو بودجه ارزی و به اضافه ۱۳۰میلیارد تومان بودجه ریالی در پالایشگاه امام خمینی ره شازند بزودی افتتاح میشود.

به گزارش روابط عمومی ، در سفر یک روزه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور به شهرستان شازند و بازدید از شرکت پالایش نفت امام خمینی ره شازند ضمن بازدید از پروژه زیست محیطی واحد R.O ، ایستگاه سیار پایش کیفیت هوا را افتتاح نمود.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی ره شازند گفت: اهمیت مسائل زیست محیطی، محدودیت منابع آب شیرین، خشکسالیهای گسترده، افزایش برداشت از منابع آب، همچنین ضرورت استفاده صحیح از منابع آب موجود و تصفیه کامل پسابهای صنعتی، موجب شده است تا ساخت واحد جدید به منظور تصفیه کامل پساب برای استفاده دوباره از آب مصرفی در دستور کار قرار گیرد.

مهندس مجید رجبی افزود: با اجرای این طرح زیست محیطی، پسابهای صنعتی غیر قابل استفاده در هر ساعت 340مترمکعب تصفیه و آب خروجی، به چرخه مصرفی آب پالایشگاه باز می‌گردد.

وی با بیان این که در گذشته پساب شرکت پالاش نفت امام خمینی ره شازند تبخیر و هدر میرود امروز با اجرای این پروزه سالانه حدود سه میلیون متر مکعب معادل سه میلیارد لیتر در سال آب به چرخه مصرف باز میگردد.

مهندس رجبی تصریح کرد: ساخت واحد اسمز معکوس (R.O) در سال زمستان 1399 شروع شده است ودر این پروژه ۲۰۰نفر در غالب پروژه ای مشغول به فعالیت هستند و بعد از افتتاح ظرفیت 50 نفر بطور مستقیم اشتغال زایی ایجاد میکنند .

مدیرعامل پالایشگاه نفت امام خمینی ره شازند گفت: طرح ساخت واحد جدید تصفیه پساب با املاح بالا به روش اسمز معکوس ( R.O)، همسو با سیاستهای صرفه جویی و استفاده بهینه از آب است.

وی با بیان این که طرح یاد شده با حدود 6میلیون ۳۰۰ هزار یورو بودجه ارزی و ۱۳۰ میلیارد تومان بودجه ریالی در دست اجراست
و حدود 94 در صد پیشرفت فیزیکی داشته است اظهار کرد: شرکت پالایش نفت امام خمینی ره شازند با لحاظ کردن الگوی مصرف و توجه ویژه به مسائل زیست محیطی و پیشگیری و مقابل با بحران آب ، تلاش می کند از منابع به بهترین نحو ممکن استفاده کند
@ordcnew
Forwarded from شانا
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اقدامات لازم برای جلوگیری از قاچاق سوخت در دولت سیزدهم از زبان وزیر نفت

@Shananewsroom
🔻جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران:

📌برای سرمایه گذاری و تامین نقدینگی در صنعت نفت می توان به منابع داخلی اتكا كرد/ اجرای بهینه سازی مصرف سوخت 80درصد صادرات نفت خام درآمد دارد

جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در جمع خبرنگاران گفت: بهینه سازی مصرف انرژی، در دسترس ترین اقدامی است که می شود در این حوزه انجام داد و الگوهای خوبی نیز برای اجرای آن وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، جلیل سالاری در نشستی با خبرنگاران که در روز (شنبه 2 تیرماه 1403) در سالن جلسات این شرکت برگزار شد با اشاره به میزان بالای مصرف بنزین و تمرکز دولت سیزدهم بر راهکارهای غیرقیمتی اظهار داشت: در سال 1399 برنامه ریزی تولید بنزنین 105 میلیون لیتر در روز بود که 94 میلیون لیتر تولید صورت گرفت. مصرف بنزین نیز برای 105 میلیون لیتر در روز برنامه ریزی شده بود که 75 میلیون لیتر روزانه نیز مصرف صورت گرفت. اگر همین روند ادامه پیدا می کرد شاهد افزایش مصرف و ناترازی بنزین می بودیم اما شیوع کرونا باعث شد تا میزان مصرف بنزین کم شود.

وی ادامه داد: در سال 1400 مصرف بنزین به 91 میلیون لیتر، در سال 1401 به 104 میلیون لیتر و در سال 1402 نیز به 111 میلیون لیتر رسید که روند افزایشی مصرف بنزین باعث شد تا سیاست های غیرقیمی با تمرکز بر مدیریت مصرف سوخت در دستور کار دولت خدمتگزار سیزدهم قرار گیرد. همچنین در سه سال گذشته 3 میلیون لیتر کارت سوخت توزیع شد و عملا 5 میلیون لیتر بنزین روزانه به ظرفیت کشور اضافه گردید.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه در حوزه انرژی سرمایه گذاری سخت و منابع محدود است، تصریح کرد: طرح های سرمایه ای در حوزه انرژی زودبازده نیست و مصرف انرژی با تولید ناخالص داخلی تناسب ندارد. برای تامین نقدینگی باید به سمت بهینه سازی مصرف حرکت کنیم. در حوزه سرمایه گذاری و تامین نقدینگی، می توان به منابع داخلی اتکا کرد.

وی افزود: ناوگان فرسوده و انحراف سوخت یکی از دلایل افزایش مصرف است که در صورت اصلاح این روند شاهد کاهش مصرف سوخت خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه باید در چرخه مصرف تحول ایجاد شود گفت: برای تولید 5 میلیون لیتر باید پالایشگاهی با سرمایه گذاری 4هزار میلیارد دلاری احداث شود که رقم قابل توجهی است. درصورتی که با مدیریت مصرف و بعضی اقدامات دیگر می توان شاهد کاهش مصرف با حداقل هزینه های تحمیلی به کشور بود.

وی با اشاره به تردد خودروهای فرسوده در ناوگان حمل و نقل کشور و مصرف بالای این خودروها اظهار داشت: سال 1386 خودروهای فرسوده از چرخه خارج شد که نتیجه خوبی داشت. اگر خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقلی کشور خارج شوند 90 میلیون لیتر در روز معادل 23هزار میلیارد دلار صرفه جویی صورت می گیرد که نشان از اهمیت توجه به موضوع خودروهای فرسوده دارد.

جلیل سالاری ادامه داد: در صورت جایگزینی خودروهای فرسوده ضمن صرفه جویی ریالی، شاهد تثبیت کرایه های حمل و نقل، توسعه ناوگان حمل و نقل و تامین خوراک پتروشیمی ها که صرف سوخت می شود، خواهیم بود.

وی یکی دیگر از راه های بهینه سازی مصرف سوخت را توجه به موضوع فلرسوزی عنوان کرد و گفت: در صورت پایان فلرسوزی معادل 5 میلیارد دلار صرفه جویی صورت می گیرد.

https://niordc.ir/s/bd
پالایش و پخش pinned «🔻جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران: 📌برای سرمایه گذاری و تامین نقدینگی در صنعت نفت می توان به منابع داخلی اتكا كرد/ اجرای بهینه سازی مصرف سوخت 80درصد صادرات نفت خام درآمد دارد جلیل سالاری معاون وزیر نفت و…»
🔷جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران:
پساب برای صنعت یک منبع پایدار در تامین آب است

🔹ایران کشوری نیمه خشک است و 30درصد از آب در شبکه ها هدر می رود. استفاده بهینه از آب نسبت به حوزه نفت هم مهم تر است. هنوز موفق نشده ایم یک نسخه تایید شده برای آمایش سرزمینی تهیه کنیم و نتوانستیم ارزش واقعی آب را در معادلات اقتصادی و اجتماعی کشور درک کنیم.

🔹اولویت بندی طرح های آب کشور بسیار مهم است. پساب برای صنعت یک منبع پایدار در تامین آب و یک معادله برد برد می

باشد که باید مورد توجه قرار گیرد.

@ordcnew
♨️ مدیرعامل پالایشگاه آبادان در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه:
از واقعیت ثبت رکوردهای مختلف تا سودای تداوم پیشتازی

🔻مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در نشست صمیمانه با خبرنگاران به جان‌بخشی دوباره به قدیمی‌ترین پالایشگاه کشور در دولت سیزدهم اشاره و از تداوم تلاش‌ها تا ارتقای کمی و کیفی آن در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

🖋به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت آبادان، حکیم قیم در این نشست که در باشگاه گلستان این شهرستان برگزار شد، گفت: عملکرد 33 ماهه پالایشگاه آبادان در 2 بخش صنعتی و اجتماعی در راستای بومی‌سازی اهداف دولت سیزدهم بوده است و در تلاشی بی‌سابقه، ذهنیت‌های منفی سابق نسبت به این پالایشگاه به سمت توجه به افتخارات کنونی آن تغییر کرد.

🔸وی بابیان اینکه درگذشته به دنیا قبولانده بودند که پالایشگاه آبادان ضررده است و باید بر ثبات ظرفیت آن تمرکز کرد، افزود: همین امر مانع خلاقیت و حرکت‌های جدید شده بود و تصمیم‌های آن زمان که با واقعیت‌های پالایشگاه فاصله داشت باعث شد حتی به سمت کاهش مسئولیت‌های در مقابل شهر برود که در دولت سیزدهم با افزایش ظرفیت علاوه بر جان‌بخشی دوباره به پالایشگاه آبادان مانع بسته‌شدن چاه‌های نفت و فعال شدن مجدد آن‌ها شدیم.

🔹ادامه فاز 2
🔸مدیرعامل پالایشگاه آبادان پیشرویی 36 درصدی پروژه در مراحل پایانی و تنها در مدت 14 ماه را حرکتی بزرگ و برای برخی ناباورانه خواند و در ادامه گفت: اجرای بخش اول بدون توجه به اولویت‌ها می‌توانست 2.5 درصد به تورم کشور بیفزاید که با روش جدید ابتکاری موفق شدیم این تورم را مهار و فاز بعدی پروژه را به مرحله اجرا برسانند.
به گفته او با اجرایی شدن بخش دوم فاز 2 از محل اعتبارات مازاد تولید و با تکیه‌بر توان داخلی و فناوری‌های پیشرفته، همچون بخش اول با حداکثر سرعت تولید فراورده‌های زیست‌محیطی و ایجاد اشتغال بیش از 3 هزار نفر به‌عنوان برنامه دنبال خواهد شد.

🔹اجرای هم‌زمان فاز 4
🔸قیم تعریف پروژه راه‌اندازی فاز 4 پالایشگاه آبادان برای کاهش میزان نفت کوره به زیر 10 درصد را نیز یادآور شد و اظهار کرد: برای اجرای این پروژه سال گذشته پیگیری‌های لازم انجام و اکنون طرح مطالعاتی آن به پایان رسیده و در مرحله مناقصه است و این پروژه نیز به‌عنوان ابر پروژه‌ای دیگر در کشور از سال آینده واحد مرحله اجرا می شود.
وی اعتبار اجرای این پروژه را 3.5 تا چهار میلیارد یورو و منبع مالی آن را نیز از محل درآمد حاصل از افزایش ظرفیت اعلام کرد و افزود: این پروژه مقرر بود پس از پایان فاز 2 عملیاتی شود که با زودتر انجام شدن پروژه فاز 4 و هم‌زمان شدن هر دو پروژه می‌توان شاهد ایجاد بازار بزرگی برای اشتغال نیروهای جویای کار بود.

🔹 پروژه‌های زیست‌محیطی
🔸مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با اشاره به تعریف 74 برنامه زیست‌محیطی کوتاه، میان و بلندمدت، گفت: طراحی، سفارش، به مناقصه گذاشتن این طرح‌ها زمان‌بر است بااین‌حال بخشی از این پروژه‌های در حال اجراست.
قیم از طرح پاک‌سازی خاک‌های آلوده به‌عنوان یکی از پروژه‌ها یادکرد و توضیح داد: درگذشته هیچ‌گونه کاری برای از بین بردن خاک‌های آلوده انجام‌نشده بود و مخلوط کردن خاک پاک با آلوده تنها باعث 10 سال تلنبار شدن خاک‌آلوده بوده است که برای حل این مشکل خاک‌ها به 2 گروه با زیر 10 درصد آلودگی و بالای 10 درصد آلودگی تقسیم شد.

🔸وی ادامه داد: برای گروه اول با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان قرار است طرحی اجرا شود که این خاک‌ها به خاک‌هایی قابل‌کشت تبدیل شوند و برای خاک‌هایی با درصد آلودگی بیش از 10 درصد باید فعل‌وانفعالاتی انجام شود که برای انجام آن اعتباری 300 میلیارد تومانی نیاز است بااین‌حال شرکت پالایش نفت آبادان این هزینه را تقبل کرده است.

🔸مدیرعامل پالایشگاه آبادان در خصوص آلودگی آب‌های اروندرود نیز ارتباط دادن همه حجم آلودگی این آب ها به پالایشگاه آبادان ادعایی بدون پشتوانه علمی و قابل دفاع دانست و بیان کرد: در تحقیقی که توسط دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر انجام‌شده است سهم پالایشگاه آبادان از آلودگی اروندرود زیر 20 درصد است و شکایت اداره بندر در این خصوص نیز در دادرسی‌های قانونی به خاطر نبود شواهد علمی مردود شد و دادگاه پالایشگاه آبادان را تبرئه کرد.

🔸وی با تاکید بر اینکه آلودگی جزئی از صنعت است، افزود: بااین‌حال در این سال‌ها برای کاهش همین میزان آلودگی نیز اقداماتی انجام‌شده است که راه‌اندازی سیستم نمک‌زدایی در ماه‌های گذشته، لایروبی و نوسازی چندین حوضچه ROP ازجمله این اقدامات است و درصدد هستیم با بازگردانی آب‌های مصرفی به چرخه تولید، میزان آب خروجی را به حداقل
کاهش دهیم.
@ordcnew
🔹خط لوله ۲۲۰ کیلومتری انتقال فرآورده تبریز- خوی- ارومیه

🔹
بهره‌برداری طرح‌های چهارگانه ارتقای کیفی پالایشگاه نفت تبریز

@ordcnew
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نشست مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
@ordcnew
▫️جلیل سالاری معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از افتتاح چند طرح در حوزه های کیفی سازی و انتقال فرآورده های نفتی خبر داد.

🔹جلیل سالاری با بیان اینکه بخش اول فاز 2 پالایشگاه آبادان تکمیل شده و آماده بهره برداری می باشد اظهار داشت: با اجرای این طرح 42هزار بشکه و یا 7میلیون لیتر از تولید نفت کوره پالایشگاه آبادان کم می شود و به ظرفیت تولید بنزین و نفت¬گاز این مجموعه اضافه می گردد.

🔹وی درخصوص بخش دوم فاز 2 پالایشگاه آبادان نیز گفت: منابع مالی این بخش نیز در قانون بودجه پیش بینی شده و ظرفیت تولید این بخش 480هزار بشکه فرآورده های نفتی خواهد بود که عملیات اجرایی آن آغاز شده است. این طرح یکی از طرح های بزرگ و پیچیده در کشور و منطقه غرب آسیا است.

🔹معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به سایر پروژه های این شرکت اظهار داشت: در سال جاری افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله در دستور کار قرار دارد که 220 کیلومتر از آن خط لوله تبریز به ارومیه است که آماده برداری می باشد.

🔹وی کیفی سازی فرآورده های نفتی را یکی دیگر از اقدامات مهم و محوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران عنوان کرد و گفت: کیفی سازی پالایشگاه تبریز با ظرفیت تولید 5 میلیون لیتر نفت-گاز و سرمایه گذاری 50 میلیون یورو با حدف گوگرد آماده بهره برداری می باشد که این طرح، یکی از پروژه های مهم زیست محیطی و تامین سوخت در کشور است.

🔹معاون وزیر نفت در پایان با اشاره به الزام قانونی برای اجرای پروژه های کیفی سازی فرآورده های نفتی اظهار داشت: طبق بند «ر» تبصره 1 قانون بودجه در برنامه هفتم، با سرمایه گذاری 7/1 میلیارد یورو پروژه کیفی سازی، 5 میلیون نفت کوره و جایگزینی با فرآورده های نفتی به همین میزان از دیگر اقدامات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در حوزه کیفی سازی است.

Https://niordc.ir/s/bh

Https://niordc.ir/s/bi

Https://niordc.ir/s/bp

@ordcnew
Forwarded from شانا
طرح تصفیه نفت‌کوره پالایشگاه تبریز

@Shananewsroom
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بهره برداری و افتتاح پروژه های صنعت تولید ،انتقال و توزیع فرآورده های نفتی ایران

گزارشی از طرح ها و پروژه های صنعت پالایش و پخش
@ordcnew
2024/10/01 13:14:56
Back to Top
HTML Embed Code: