Telegram Web
♨️ از کتب صحوه و تاریخ صهیونیسم تا محبوبیت رمان‌های علمی-تخیلی؛ در نمایشگاه کتاب ریاض 2024 چه گذشت؟ ♨️

🔻نمایشگاه بین المللی کتاب 2024 ریاض که با شعار «الریاض تقرأ» مهرماه جاری در عربستان برگزار شد، با میزبانی از مهمانان ویژه‌ای همچون فرید زکریا، تحلیلگر امریکایی که زمانی عربستان را «شیطان بزرگ» خوانده بود، به رویداد فرهنگی متفاوت و بی‌سابقه‌ای بدل شد.

🔻علاوه بر این، تبدیل شدن کتابی تاریخی و قدیمی راجع به تاریخ صهیونیسم به پرفروش‌ترین کتاب نمایشگاه، نکته قابل تامل دیگر این رویداد بود.

🔻این نمایشگاه همچنین شاهد اقبال گسترده جوانان به کتاب‌های علمی-تخیلی و فضای رازآلود رمان‌های پست‌مدرن بود.

مطالعه بیشتر درباره نمایشگاه ریاض در سامانه مشرف

#عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️سران خليج فارس از فلسطین حمایت می‌کنند اما بسیاری از آنها از رویارویی اسرائیل و ایران هم بدشان نمی‌آید!

🔻پاتریک وینتور، تحلیلگر امور دیپلماتیک در یادداشتی در روزنامه گاردین نوشت: نشست فوق‌العاده وزیران خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس در دوحه، با دیدار مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران از قطر همزمان شد؛ و از همین‌رو، پرسش‌هایی در این‌باره برانگیخت که واکنش این کشورها به طرح اسرائیل برای تضعیف ایران و بلکه بازآرایی خاورمیانه از راه نظامی چیست.

🔻نویسنده می‌افزاید: این ائتلاف سنی حاشیه خلیج فارس، اگرچه رابطه خوبی با ایران یا نیروهای نیابتی شیعه آن ندارند، اما با تشدید تنش‌های اسرائیل در غزه مخالفند، و برپایی یک کشور فلسطینی مستقل را تنها راه ثبات منطقه‌ای می‌دانند.

🔻به‌رغم حمایت مردم این کشورها از آرمان فلسطین، بعید است دولت‌ها راهبرد گروهی یک سال گذشته خود -یعنی خودداری از هرگونه کمک به فلسطینیان به جز کمک‌های انسانی و سیاسی- را تغییر دهند.

🔻طرح اسرائیل برای حمله به تأسیسات نفتی و هسته‌ای ایران، می‌تواند ناخرسندی و نگرانی شورای همکاری را برانگیزد. همچنان که برخی نگرانی‌های دیپلماتیک عربی نیز نسبت به پیامدهای اخلاقی «پیروزی کامل» اسرائیل وجود دارد.

🔻نویسنده بر این باور است که تداوم صعود اسرائیل برای کشورهای خلیج فارس و عربی یک معضل خواهد بود؛ چرا که از یک‌سو، تضعیف نفوذ ایران در بلندمدت به ایجاد نوعی خلأ نامطلوب و بی‌ثبات‌کننده می‌انجامد که اسرائیل آن را پر می‌کند؛ و از دیگر سو نیز، زمینه را برای آنها فراهم می‌کند تا از ضعف ایران و عقب‌نشاندن بازوهای آن در منطقه بهره‌برداری کنند.

🔻این یادداشت در پایان افزوده: با این‌حال، رابطه‌ی سرنوشت‌ساز برای منطقه، رابطه‌ی ایران و عربستان است؛ چنان‌که گزارش شورای روابط خارجی اروپا نیز تأکید کرده «رابطه عربستان-ایران برای حفظ صلح ضروری است»؛ و کنار گذاشتن ایران، از حمایت منطقه‌ای برخوردار نخواهد شد.

🔻ریاض همانگونه که بارها اعلام کرده، تنها زمانی به عادی‌سازی اهمیت می‌دهد که متضمن مسیری مطمئن برای راهکار دو دولتی باشد.

🌐 The Guardian

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️درپی اهانت به شهدای مقاومت؛ دفتر شبکه سعودی mbc در عراق بسته می‌شود

🔻گزارشی از شبکه سعودی MBC که در آن رهبران مقاومت را تروریست دانسته، خشم مردم عراق را برانگیخت.

🔻این شبکه سعودی در گزارشی با عنوان «هزاره رهایی از تروریست‌ها»، با اشاره به شهدای مقاومت، ازجمله شهید سلیمانی، المهندس، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و... گفته در هزاره دوم، جهان از بسیاری تروریست‌ها که جهان را در رعب و وحشت فرو بردند، رهایی یافت.

🔻معترضان خشمگین عراقی با یورش به دفتر MBC در بغداد خواستار تعطیلی و اخراج کارمندان آن شدند.

🔻درپی این رویدادها، سازمان رسانه و ارتباطات عراق گفته باتوجه به نقض مکرر مقررات و اهانت به شهدای مقاومت، مجوز فعالیت این شبکه لغو خواهد شد.

🔻شبکه MBC-IRAQ که سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شد، در چارچوب موجی از پروژه‌های گسترده اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... دولت سعودی برای نفوذ قدرت نرم خود در عراق تعریف می‌شود.

🔻 بوق‌های رسانه‌ای سعودی البته محدود به mbc نیست و شبکه‌هایی مانند العربیه و الحدث نیز نقش عمده‌ای در فرافکنی علیه مقاومت ایفا می‌کنند.

#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️نزدیکی به ایران، دستمایه رسانه‌های سعودی صهیونی برای تخریب رهبر شهید حماس

🔻به محض انتشار گزارش‌هایی درباره شهادت یحیی سنوار، موجی از هجمه‌های سایبری علیه او با راهبری و هدایت اکانت‌های عربی سعودی-صهیونیستی راه افتاد؛ تا جایی که این دست فعالیت‌ها در ساعات نخستین به بیش از ۱۱ هزار پست از بیش از ۷ هزار اکانت رسید!

🔻واکاوی‌ها نشان می‌دهد این هجمه عمدتاً از عربستان، مصر، امارات و مراکش تغذیه می‌شود.

🔻«ایران/الشیعي» برای اشاره به وابستگی سنوار به ایران، «الجرذ/الفأر» (موش) برای ترویج ادعاها درباره مخفی‌شدن سنوار و فرماندهان حماس در تونل‌ها و.. از جمله واژگانی بوده که بیشترین کاربرد را از سوی این اکانت‌ها داشته است.

🔻همچنین برخی شخصیت‌های عربی مانند عبداللطیف بن‌عبدالله آل‌الشیخ شاعر سعودی، و حسام العسیری عضو هیئت مهندسان سعودی، با همراهی اکانت‌های صهیونیستی عرب‌زبان مانند خاخام یعقوب یسرائیل، ادی کوهن، موران، و افیخای ادرعی این هجمه‌ها را راهبری و هدایت کرده‌اند.

⭕️ویدئو به زبان عربی

#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️رزمایش مشترک ایران و عربستان در بحبوحه جنگ غزه و تنش میان ایران و رژیم صهیونی

🔻عربستان برگزاری رزمایش مشترک با ایران را تأیید کرد.

🔻درحالی که چند روز پیش خبرگزاری‌های ایران از درخواست سعودی‌ها برای برگزاری رزمایش مشترک خبر داده بودند، ترکی المالکی، سخنگوی وزارت دفاع عربستان امروز گفت نیروی دریایی پادشاهی سعودی به تازگی رزمایش مشترکی با نیروی دریایی ایران و برخی دیگر کشورها در دریای عرب برگزار کرده است.

🔻این مقام سعودی به تاریخ دقیق برگزاری رزمایش اشاره‌ای نکرده است.

🔻پیش از این، خبرگزاری ایسنا شامگاه دوشنبه به نقل از دریادار شهرام ایرانی، گزارش داده بود عربستان تقاضا داشته است که در دریای سرخ رزمایش مرکب داشته باشیم. هر دو کشور از یکدیگر بابت حضور در بنادر هم دعوت کرده‌اند.

🔻این رزمایش مشترک بی‌سابقه میان دو قدرت منطقه‌ای که سال‌ها اختلاف داشته‌اند، در میانه جنگ رژیم صهیونی علیه غزه و لبنان رخ می‌دهد؛ که تنش شدید و بی‌سابقه میان ایران و این رژیم، و نیز تنش‌هایی در دریای سرخ و خلیج عدن را به همراه داشته است.

🔻با آغاز جنگ غزه، مرزهای جنوبی و غربی عربستان، شاهد حملات موشکی و پهپادی انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی و نیز کشتی‌های حامی اسرائیل در دریای سرخ و خلیج عدن بوده است؛ تحولاتی که عربستان آن‌ها را بسیار محتاطانه زیرنظر داشته است.

🌐 arabi21 | ISNA
#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ویدئوی منتسب به حمله "مقاومت اسلامی در سرزمین حرمین" به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی صحت ندارد

🔺در ساعات اخیر یک ویدئو به همراه یک بیانیه منسوب به گروهی به نام "مقاومت اسلامی در بلاد حرمین" انتشار گسترده ای در فضای مجازی فارسی و عربی پیدا کرده که در آن ادعا شده این گروه روز جمعه گذشته یک حمله پهپادی از خاک عربستان به سمت اهدافی در سرزمین های اشغالی علیه رژیم صهیونیستی انجام داده است.

🔺اما بررسی دقیق ویدئو، از مشابهت بالای حمله ادعایی با ویدئوی منتشر شده از سوی اعلام حربی مقاومت اسلامی عراق در ماه‎های گذشته حکایت دارد که با دستکاری‌هایی مجددا منتشر شده است.

🔺هرچند وجود گروه‌های مقاومت و بعضا مسلح در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را نمیتوان منکر شد و مسولین برخی گروه‌های مقاومت عراق نیز پیش از این به تفصیل در رسانه‌ها در مورد آن سخن گفته‌ بودند، اما این انتساب این ویدئو به گروهی به این نام صحت نداشته و اساسا امکان انجام چنین عملیات‌هایی از داخل خاک این کشورها برعلیه رژیم صهیونیستی در وضعیت فعلی بعید به نظر می رسد.

#عربستان

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ همصدایی کشورهای خلیج فارس در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران؛ چرا هم‌پیمانان خلیجی امریکا و اسرائیل در حمایت از ایران موضع گرفتند؟

✍️ زهرا اکبری

🔺 پس از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، منفرداً و متفقاً، این حمله را محکوم کرده و آن را مغایر با قوانین بین‌الملل دانستند.

🔺 عربستان سعودی، جز اولین کشورهایی بود که در محکومیت این واقعه بیانیه صادر کرد. عمان، کویت، قطر، بحرین و امارات متحده عربی نیز هر یک با صدور بیانیه‌هایی، این حمله را شدیدا محکوم کرده و خواهان کاهش تنش در منطقه شدند.

🔺 جاسم البدیوی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس نیز ضمن محکوم کردن اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را نقض حاکمیت ایران ارزیابی کرد.

🔺 قطر، کویت و عمان در طول یکسال جنگ نیز همواره اقدامات رژیم صهیونی را محکوم کرده و از مردم غزه و آرمان فلسطین (هر چند صرفا در لفظ) حمایت کرده‌اند. اما موضع بحرین و امارات متحده عربی به عنوان کشورهایی که روابط دیپلماتیک با اسرائیل دارند، جالب توجه است.

🔺 همچنین دولت سعودی که پس از توافق ۱۵ مارس با ایران، همچنان در لایه غیررسمی، لحن غیردوستانه خود نسبت به ایران را حفظ کرده و حتی پیش از طوفان الاقصی در حال پیمودن گام‌هایی برای عادی‌سازی روابطش با رژیم اشغالگر بود، در مسئله حمله صهیونیست‌ها به ایران در کنار جمهوری اسلامی ایستاده و این تجاوز نظامی را محکوم کرده است. باید یادآور شد که وزیر خارجه سعودی پس از عملیات وعده صادق ۲ بدون موضع‌گیری مشخصی نسبت به تایید یا رد پاسخ ایران، خواهان کنترل تنش‌های منطقه‌ای شد و مجددا بر راهکار دو دولتی تاکید کرد.

🔺 آنچه در این میان مهم است، دلیل اتخاذ این رویکرد از سوی عربستان، امارات و بحرین است. مواضع این کشورها در روزهای قبل از حمله صهیونیست‌ها به ایران حاکی از آن بود که این کشورها تلاش مصرانه‌ای دارند تا از تنش‌های میان تهران و تل‌آویو دور بمانند. پیام‌های این دولت‌ها به امریکا مبنی بر عدم اجازه به اسرائیل برای استفاده از حریم هوایی آن‌ها جهت حمله به ایران، موید همین مدعاست.

🔺 از سویی باید توجه داشت تلاش کشورهای خلیج برای بی‌طرفی و درگیر نشدن در این جنگ، ناشی از احساس خطر از جانب جمهوری اسلامی درصورت همکاری با طرف غربی-صهیونیستی است. به عبارتی، تا زمانی که ایران بازدارندگی خود در خلیج فارس را از طریق قدرت‌نمایی سیاسی، نظامی و هم‌سویی هم‌پیمانانش در محور مقاومت نشان دهد، دولت‌های عرب خلیج فارس اقدام نظامی علیه منافع ایران نخواهند داشت.

🔺 از سوی دیگر، طرف غربی نیز برای برنامه‌ریزی جهت پیاده‌سازی نظم مطلوب در منطقه پساجنگ، در پی استفاده از متحدین خلیج فارسی خود از طریق دادن امتیازات و تقویت تسلیحاتی است‌. برای نمونه، چند هفته گذشته پنتاگون از تأیید فروش تسلیحات به دو کشور عربستان سعودی و امارات به ارزش مجموعاً ۲.۲۵ میلیارد دلار خبر داد. دو روز پیش نیز وزارت خارجه امریکا با فروش موشک‌های هدایت‌شونده بی‌سیم «تاو» و پشتیبانی فنی و عناصر لجستیک مرتبط با آن به عربستان سعودی به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار موافقت کرد. در چنین فضایی حفظ بازدارندگی ایران مهم‌ترین مانع در جهت ایجاد نظم جدید غربی در منطقه می‌باشد.

🔺 فضای دیپلماتیک مساعدی که در پی رایزنی‌های وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با همسایگان جنوبی خلیج فارس به وجود آمده است، باید حفظ و تقویت شده و از آن برای تدوین راهبردهای آینده در منطقه استفاده کرد. از جمله می‌توان با تعریف پروژه‌های اقتصادی مشترک با این کشورها به‌ویژه عربستان، این همسویی سیاسی موقت را به هم‌پیمانی اقتصادی میان‌مدت یا بلندمدت بدل کرد.

#عربستان #بحرین #امارات

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
📌 فراخوان #دعوت_به_همکاری

اندیشکده مرصاد به منظور تکمیل کادر میزهای خود از عموم علاقه‌مندان دعوت به همکاری می‌نماید.

🔻 شرایط عمومی:

👈 سابقه فعالیت مطالعاتی در مسائل منطقه و جهان اسلام

👈 دارا بودن شرایط و انگیزه همکاری بلندمدت

👈 تسلط به زبان عربی و انگلیسی در حد فهم متون

👈 تحصیلات حوزوی یا دانشگاهی در حوزۀ علوم و معارف اسلامی

👈 ترجیحا ساکن شهر مقدس قم یا امکان حضور حداقل یکبار در هفته

علاقمندان جهت مصاحبه و امکان‌سنجی همکاری، درخواست خود را با تکمیل فرم ثبت نام در اینجا اعلام فرمایند.

🔹اندیشکده مرصاد

©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♨️به بهانه سفر رؤسای موساد و سیا به قطر؛ آیا میانجیگری دوحه به سرانجامی می‌رسد؟

🔻دیوید بارنیا رئیس موساد به منظور رایزنی درباره یک طرح جدید پیرامون تبادل اسرا پس از ترور یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس راهی قطر شده است.

🔻بنابه گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، بارنیا در این سفر با ویلیام برنز، رئیس CIA و محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیرخارجه قطر دیدار و گفت‌وگو می‌کند؛ تا طرح جدیدی درباره تبادل اسرا پس از شهادت سنوار تدوین شود.

🔻روز شنبه نیز یکی از رهبران حماس در گفت‌وگو با العربی الحدید گفت که این جنبش همچنان طرح‌ها و پیشنهادهای آتش‌بس در غزه را که از طریق میانجیگران مصری یا قطری ارائه می‌شود، بررسی می‌کند.

🔻وی گفت که حماس خط‌قرمزهایی دارد که در طول دوره گذشته به همه میانجیگران ابلاغ شده است. خطوطی که به عقب‌نشینی کامل از نوار غزه، واردکردن مایحتاج مردم ما و بازگشت همه آوارگان به محل سکونتشان بدون هیچ تمایزی در شمال و جنوب نوار غزه مربوط است.

🔻برخی گزارش‌ها نیز از پیشنهاد مصر برای «آتش‌بس کوچک» دو روزه خبر می‌دهند؛ که البته -علیرغم موافقت برخی مقامات اسرائیلی- با مخالفت بنیامین نتانیاهو مواجه شده است.

🔹زمانبندی سفر و مذاکرات:
🔻این سفر تنها یک روز پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران انجام می‌شود که در پاسخ به حمله موشکی چهار هفته پیش ایران به سرزمین‌های اشغالی صورت گرفت.

🔻این همچنین نخستین دور مذاکرات پس از شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس است؛ و بنابه گزارش‌ها، رئیس موساد برای تهیه طرح جدید، از سه هفته پیش دست‌به‌کار شده بود.

🔻قطر در کنار امریکا و مصر، یکی از میانجیگران مذاکرات است؛ که به دلایلی مانند میزبانی از دفتر حماس، شبکه الجزیره و...، همواره هدف هجمه‌های تند طرف اسرائیلی بوده است.

🔹موفقیت مذاکرات تا چه حد محتمل است؟
🔻به گفته برخی کارشناسان، بعید است این گفت‌وگوها برای متقاعدسازی اسرائیل و حماس، موفقیت چندانی به دست آورد؛ چرا که نتانیاهو با فشارهایی از داخل ائتلاف دولت مواجه است که خواهان تشدید عملیات نظامی در غزه هستند؛ و از سویی تهدیدات ایران نیز همچنان پابرجاست. همچنان که طی ساعات اخیر، گزارش‌هایی از بروز مجدد اختلافات میان نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر دفاع رژیم منتشر شده است.

🔹شهادت یحیی سنوار چه تأثیری بر مذاکرات دارد؟
🔻اگرچه برخی، "مواضع سختگیرانه" یحیی سنوار رهبر حماس را مانعی بزرگ بر سر موفقیت مذاکرات آتش بس می‌دانستند اما شهادت وی می‌تواند به دشواری تصمیم‌گیری در این جنبش بیافزاید؛ چرا که تغییرات ناگهانی در رهبری، معمولا به اخلال در روند تصمیم‌سازی می‌انجامد.

🔻همچنان‌که این احتمال نیز وجود دارد که سنوار پیش از ترور، توصیه‌هایی در این خصوص صادر کرده باشد.

#قطر

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
⭕️ حاخام معمّم؛ نگاهی به بازی صهیونیستی شبکه «العربیه» در جهان عرب

👤 نویسنده: مهدی کمالی

اکنون العربیه، رسانه خبری دولتی سعودی به سکو و تریبونی برای ترویج مواضع الحسینی تبدیل شده است؛ در شرایطی که روحانیون سلفی ارشد سعودی تنها از تریبون‌های سنتی (مانند جلسات درس، سخنرانی مذهبی و...) و گاه به طور پراکنده از رسانه‌های رسمی‌تر مواضع خود را بیان می‌کنند، به یک روحانی شیعه به طور مکرر تریبونی رسمی در سطح العربیه داده می‌شود. این خود نمایانگر اهمیت این طرح رسانه‌ای و مهندسی افکار عمومی است. […]

🔗 ادامه مطلب:
syaaq.com/34097

🏷 #رژیم_صهیونیستی #شبکه_العربیه #عربستان #محمدعلی_الحسینی

@PGulfStudies
♨️از فرهنگ تا سیاست؛ حمایت بی‌دریغ مردم عمان از مقاومت

🔻 قرار است عمان در جشنواره شب‌های مسقط میزبان شخصیت‌های کارتونی شرکت «برادران وارنرز» باشد؛ تصمیمی که با موجی از خشم و مخالفت شهروندان عمانی مواجه شده و هشتگ‌هایی از قبیل #الغاء_فعالیة_وارنر_بروز را در شبکه‌های اجتماعی عمان فراگیر کرد. این شرکت که متعلق به چهار برادر یهودی لهستانی‌تبار ساکن امریکاست، به حمایت از صهیونیست‌ها شهره بوده و موضع مدیر عامل آن در «تروریستی» خواندن عملیات طوفان‌الاقصی، به وضوح بیانگر این رویکرد ضدفلسطینی است.

🔻این واکنش شهروندان عمانی، یکی از ده‌ها موردی است که در طول حدود یکسال جنگ غزه، صهیونیست‌ستیزی آن‌ها و هم‌سویی با آرمان فلسطین و محور مقاومت را نشان می‌دهد.

🔻در این روزها همچنین اظهار نظر مشعل النامی، روزنامه‌نگار کویتی که مدعی شده بود زنان غزه برای امرار معاش خود و فرزندانشان، به تن‌فروشی روی آورده‌اند، واکنش شدید کاربران مجازی عمانی را برانگیخت. پس از انتشار این اظهارات، هشتگ #اوقفو_مشعل_النامی (مشعل النامی را دستگیر کنید) به یکی از ترندهای توییتر عمانی بدل شد. هر چند النامی در دفاع از خود گفت این‌ها سخنان من نبود، بلکه چیزی است که اعضای اخوان‌المسلمین در جلساتشان درباره آن سخن می‌گویند.

🔻علاوه بر این، سفر روز گذشته رئیس جمهور الجزایر به عمان با استقبال شهروندان و کاربران مجازی عمانی روبرو شد. صفحات عمانی ضمن خوشامدگویی به عبدالمجید تبون (#عمان_ترحب_برئيس_الجزائر)، از مواضع او نسبت به فلسطین تقدیر کردند و وعده او مبنی بر ورود ارتش الجزایر به فلسطین در صورت گشایش مرزها را ستودند.

🔻از سال گذشته و پس از آغاز حملات صهیونیست‌ها علیه شهروندان فلسطینی غزه ، عمان از جمله کشورهایی بود که به سرعت، کالاها و خدمات حامی رژیم اشغالگر را تحریم کرد؛ به طوری که شرکت «عمان ریفکو» نماینده رسمی شرکت پپسی در عمان، خسارت ۴ میلیون دلاری این شرکت به دلیل تحریم کالاهایش توسط مردم را اعلام کرد.

🔻کاربران عمانی همچنین در درگیری‌های میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی همواره در کنار ایران بوده و علاوه بر محکوم کردن تجاوز اسرائیل به ایران، حمایت کامل خود را از عملیات‌های وعده صادق 1 و 2 اعلام کرده بودند.

🔻عمان جامعه‌ای سنتی است و پای در اعتقادات اسلامی دارد و مردم آن، از هر بهانه‌ای برای ابراز همراهی با محور مقاومت استفاده می‌کنند. این روند در نسل جدید و در میان کودکان عمانی، در قالب برنامه‌های فرهنگی مدارس، نیز دیده می‌شود

🔻هر چند مذهب اباضی در عمان، گفتمان دینی آن‌ها را تا حدی متمایز از سایر کشورهای خلیج فارس کرده است، اما موضع میانه‌روانه دولت و تلاش آن برای اتخاذ رویکردی بی‌طرفانه توانسته ثبات این کشور را در بحران‌های منطقه‌ای و شکاف میان کشورها، حفظ کند.

#عمان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ جامعه، فرهنگ و رسانه‌های عمانی در خدمت آرمان فلسطین و مقاومت

🔻 در ادامه فعالیت‌های جامعه عمانی در حمایت از فلسطین، حمود النوفلی، دانشیار دانشگاه سلطان قابوس، از برگزاری مسابقه‌ داستان‌نویسی تحت عنوان "روایت زندگی یحیی سنوار" خبر داد. این طرح، همه داستان و رمان‌نویسان جهان عرب را به ارسال داستان‌هایی از زندگی‌نامه شهید یحیی سنوار فراخوانده است.

🔻 از جمله شرایط شرکت در این رقابت، داشتن حداقل ۲۵ سال سن، ارسال داستان به زبان عربی و حداقل در ۳۰ هزار کلمه عنوان شده است‌.

🔻 جوایز نفرات اول و دوم به ترتیب ۱۵۰۰ و ۵۰۰ دلار و انتشار داستان برگزیده خواهد بود. مهلت شرکت در مسابقه نیز اول ژانویه ۲۰۲۵ می‌باشد.

🔻 علاوه بر این، در روزهای اخیر، هشتگ #أرجعوا_قناة_الإستقامة (شبکه استقامت را بازگردانید) در واکنش به بسته شدن صفحه شبکه استقامت در یوتیوب، در فضای مجازی عمانی گسترده شده است.

🔻 قناة الإستقامة در بیانیه‌ای ضمن اشاره به محبوبیت این کانال با حدود ۲۵۰ هزار دنبال‌کننده، اعلام کرد دلیل بسته شدن این صفحه در یوتیوب، حمایت همیشگی از فلسطین، بازتاب رنج و محن مردم غزه و ظلم رژیم اشغالگر بوده است.

🔻 کاربران مجازی عمانی با راه‌اندازی کارزارهایی، خواهان ارسال پیام‌های مردمی به مدیران یوتیوب جهت بازگرداندن این کانال و محتوای آرشیو پیشین آن شده‌اند.

🔻 شبکه ماهواره ای الاستقامه، به بیان خود، یک کانال عمانی است که به دنبال گسترش تساهل، محبت، عشق و برادری به دور از فرقه‌گرایی است و برنامه‌های خود را به شش زبان مختلف ارائه می‌کند.

#عمان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️اوج‌گیری روند سلب تابعیت‌ها در کویت در غیاب پارلمان

🔻مسئله فساد به یکی از معضلات اصلی کشور ثروتمند کویت تبدیل شده، و به ویژه با افشای پرونده‌های متعدد در سال‌های اخیر، بیش از پیش علنی نیز شده است؛ تا جایی که برخی این موضوع را نوعی تهاجم داخلی می‌دانند که موجودیت کشور را نیز تهدید می‌کند. البته فساد در کویت منحصر در «اختلاس» و «پولشویی» نیست و مواردی مانند «پارتی‌بازی» و «سوءاستفاده از موقعیت اداری» را نیز شامل می‌شود؛ عناصری که دست به دست هم داده تا با تشکیل یک شبکه پیچیده فساد در درون ساختار اداری، مبارزه با آن را نیز دشوار نماید. یکی از بروندادهای این ساختار، بروز معضلاتی مانند جعل تابعیت است.

🔻از سویی، کویت از لحاظ سختگیری در اعطای تابعیت، جزو رتبه‌های بالای فهرست جهانی به شمار می‌رود؛ به گونه‌ای که حتی برخی افرادی که پیش از تأسیس کویت، متولد و ساکن این منطقه بوده‌اند نیز هنوز شناسنامه ندارند! این روند نیز به نوبه خود پرونده دیگری در برابر دولت کویت گشوده که با نام «بدون‌ها» شناخته می‌شود. بنابه برخی آمارها، نزدیک به ۹۳ هزار بدون در این کشور زندگی می‌کنند.

🔻چنین وضعیتی، برخی را خواسته یا ناخواسته به سمت جعل تابعیت سوق داده است؛ برخی برای بهره‌مندی از ثروت و مزایای مالی-اقتصادی و برخی نیز برای دریافت حق شهروندی که از آن محروم شده‌اند.

🔻قوانین کویت تابعیت‌هایی را واجد سلب می‌داند که با کلاهبرداری، تقلب یا دروغ اعطا شده باشد، یا دریافت‌کننده آن در ۱۵ سال نخست، مرتکب جرم اخلاقی یا خیانت (در امانت) شود و یا شغل دولتی خود را به یکی از همین دو دلیل از دست داده باشد؛ همچنین اقتضای منافع ملی و امنیت خارجی کشور، می‌تواند از دیگر دلایل سلب تابعیت در کویت باشد. با این حال، وزیر کشور می‌تواند تابعیت هر شهروندی را بدون ارائه دلیل، سلب نماید.

🔻این دست آزاد دولت باعث شده پرونده تابعیت‌ها، طی سال‌های گذشته همواره یکی از مهم‌ترین عوامل بن‌بست در رابطه بین دولت و مخالفان در پارلمان کویت باشد؛ مخالفان خواستار اصلاحاتی در قوانین تابعیت بوده‌اند که برپایه آن، صلاحیت اصلاح قوانین، اعطا و یا سلب تابعیت به دستگاه قضایی کویت داده شده و دولت تنها با حکم قضایی مجاز به سلب تابعیت افراد باشد.

🔻به هرحال، با به قدرت رسیدن شیخ مشعل و انحلال پارلمان به عنوان یکی از موانع اصلی، روند سلب تابعیت‌ها نیز به تدریج اوج گرفت؛ تا جایی که برنامه سخت‌گیرانه و گسترده دولت برای مبارزه با تابعیت‌های جعلی در ماه‌های اخیر در صدر رویدادهای کویت قرار گرفته است.

🔻در همین راستا، مقامات کویت روز شنبه (۲ نوامبر) از سلب تابعیت ۱۶۹ نفر در پیوند با تخلفات قانونی ازجمله جعل تابعیت خبر دادند. یک روز پیش از آن (جمعه) نیز، رسانه‌های کویت از افشای پرونده جعل تابعیت ۷۰ تبعه سوری در این کشور خبر داده بودند؛ همچنان که روز پنجشنبه (۳۱ اکتبر) نیز سلب تابعیت کویتی ۴۸۹ نفر دیگر اعلام شد. تاکنون بیش از ۱۹۰۰ نفر مشمول مجازات سلب تابعیت شده‌اند.

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
2024/11/05 10:01:35
Back to Top
HTML Embed Code: