Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
3079 - Telegram Web
Telegram Web
پترو پلاس
آذرماه ۱۴۰۳؛ تولید اوره به نصف رسید! چالش گاز در پتروشیمی‌ها؛درآمد اوره‌سازان از انبار تامین شد قطعی گاز ناشی از کمبود گاز در آذرماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌های اوره‌ساز را به خاموشی کشاند و تولید این صنعت را با افت ۴۵درصدی همراه کرد در حالی که درآمدزایی برخی پتروشیمی‌های…
وضعیت صنعت اوره در آذر‌ماه
○گزارش عملکرد ماهانه پتروشیمی‌های پردیس، شیراز، خراسان و کرمانشاه که «آمونیاک و اوره» تولید می‌کنند منتشر و تکلیف درآمدزایی این صنعت در آذر‌ماه مشخص شد.

○نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد، بر خلاف تولید، درآمدزایی این صنعت قابل قبول بوده و سه پتروشیمی این گروه رشد درآمد داشتند. این موضوع به دلیل فروش اوره از انبارهای اوره‌سان بوده است.
گفتنی‌ست چهار پتروشیمی تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در آذر‌ماه امسال موفق به کسب درآمد هفت هزار و ۱۸۰ میلیارد تومانی شدند. مقایسه این عدد با مجموع درآمد صنعت در ماه گذشته یعنی آبان خبر از کاهش ۱۰ درصدی این رقم می‌دهد.
البته باید گفت مجموع درآمد شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» در آذر‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است.


بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در آذر‌ماه ۱۴۰۳

○بررسی و مقایسه گزارش‌های فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در آذر‌ماه امسال نشان می‌دهد، پتروشیمی کرمانشاه در این ماه بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمد داشته است. چرا که درآمد این پتروشیمی از ۶۲۰ میلیارد تومان در آذر‌ماه سال گذشته با رشد حدود ۶۹ درصدی به هزار و ۴۷ میلیارد تومان در آذر‌ماه امسال رسیده است.

○پتروشیمی خراسان نیز توانست درآمد آذر‌ماه خود را حدود ۵۸ درصد افزایش دهد و این رقم را از ۶۲۴ میلیارد تومان در آذر‌ سال گذشته به ۹۸۷ میلیارد تومان در این ماه برساند. گفتنی‌ست این عدد نسبت به ماه گذشته ۳۵ درصد رشد کرده است.

○همچنین پردیس نیز به عنوان بزرگترین اوره‌ساز بورس، درآمد آذر خود را حدود ۱۸ درصد بالا برد و به سه هزار و ۱۷۴ میلیارد تومان رساند

○در طرف مقابل اما پتروشیمی شیراز برخلاف گذشته در این ماه کاهش درآمدزایی داشته؛ به طوری که درآمد این پتروشیمی در آذر حدود ۱.۲ درصد پایین آمد و به هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان رسید. همچنین این عدد نسبت به ماه گذشته ۲۹ درصد کاهش داشته است.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در آذر‌ماه ۱۴۰۳
○در سمت تولید اما روند اوره‌سازان متفاوت بود و تمامی پتروشیمی‌های گروه «اوره و آمونیاک» با کاهش حجم تولید روبه‌رو شدند. برودت هوا و افت فشار گاز، پتروشیمی‌های این صنعت را در آذرماه وادار به خاموشی تولید کرد.
این روند تولید کل صنعت آمونیاک و اوره را با کاهش حدود ۴۵ درصدی همراه کرد و به ۵۳۱ هزار تن رساند. در این میان افت تولید پتروشیمی کرمانشاه از سایر اوره‌سازان وخیم‌تر بود.

○به طوری که مقدار تولید این شرکت از ۹۶ هزار تن در آذر سال ۱۴۰۲ با سقوط بیش از ۷۴ درصدی به ۲۴ هزار تن در آذر امسال رسیده است. همچنین پتروشیمی شیراز نیز در این ماه کاهش ۵۹ درصدی تولید را تجربه کرده است.

○دو پتروشیمی خراسان و پردیس نیز در آذر امسال افت به ترتیب ۴۶ و ۲۸ درصدی تولید را نسبت به آذرماه سال ۱۴۰۲ تجربه کردند.

@Petroplus_ir
جهش ۳۷ درصدی درآمد صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳؛
✔️پتروشیمی‌های #تخت_جمشید و #مارون پیشتاز شدند
پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۹۰ درصدی درآمد، صدرنشین بیشترین افزایش فروش شد. مارون نیز در بخش تولید درخشید و با ۲۷ درصد رشد، از رقبا پیشی گرفت. جم و جم پیلن نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در درآمد و تولید عملکرد درخشانی داشتند.

صنعت پتروشیمی در بازه ۹ ماه ابتدایی سال جاری، روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. از یک سو، افزایش ۳۷ درصدی درآمد شرکت‌های بورسی این صنعت نشان می‌دهد که پتروشیمی‌ها علی‌رغم چالش‌های جهانی و داخلی، توانسته‌اند مسیر رشد درآمدزایی را حفظ کنند.

اما از سوی دیگر، اختلاف عملکرد بین شرکت‌ها قابل توجه است؛ برخی پتروشیمی‌ها مانند تخت جمشید و مارون با ثبت افزایش چشمگیر درآمد و تولید، پیشتاز این دوره شدند، در حالی که شرکت‌هایی مانند #آبادان و #ارومیه با افت تولید و درآمد، از رقابت عقب ماندند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
جهش ۳۷ درصدی درآمد صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳؛ ✔️پتروشیمی‌های #تخت_جمشید و #مارون پیشتاز شدند پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۹۰ درصدی درآمد، صدرنشین بیشترین افزایش فروش شد. مارون نیز در بخش تولید درخشید و با ۲۷ درصد رشد، از رقبا پیشی گرفت. جم و…
وضعیت درآمد صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه
○پیش از هرچیزی باید گفت ۲۴ پتروشیمی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیشتر از ۵۷۸ هزار میلیارد تومان از فروش محصولات پتروشیمی درآمد کسب کردند. مقایسه این عدد با درآمد ۹ ماهه ۱۴۰۲ این شرکت‌ها افزایش حدود ۳۷ درصدی این رقم را مخابره می‌کند. چرا که مجموع رقم فروش پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۴۲۳ همت ثبت شده بود.

○همچنین بررسی گزارش‌های فعالیت‌ ماهانه ۲۴ پتروشیمی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد سه پتروشیمی نوری، پارس و بوعلی سینا به ترتیب پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در این مدت بودند. نمودار زیر پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی را در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○حال باید دید کدام پتروشیمی در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ عملکرد بهتری را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. بررسی و مقایسه گزارش‌های مالی پتروشیمی‌ها، نام تخت جمشید را در صدر بیشترین افزایش «درآمد حاصل از فروش» در ۹ ماهه ۱۴۰۳ قرار می‌دهد.
به طوری که پتروشیمی تخت جمشید در ۹ ماهه ۱۴۰۳ موفق شد درآمد خود را به چهار هزار و ۸۲۵ میلیارد تومان برساند. گفتنی است این عدد در مقایسه با ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۹۰ درصد افزایش داشته است.

○رتبه دوم بیشترین افزایش درآمد ۹ ماهه نیز به پتروشیمی مارون تعلق می‌گیرد. بررسی گزارش‌های مالی این شرکت نشان می‌دهد، درآمد حاصل از فروش پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با درآمد شرکت در مدت مشابه سال گذشته حدود ۷۵ درصد افزایش داشته است. لازم به ذکر است درآمد پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان ثبت شده بود.

○پتروشیمی جم نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در فروش از خود نشان داده است. به نحوی که این پتروشیمی موفق شد درآمد خود را در ۹ ماهه اول امسال به حدود ۴۸ هزار و ۳۳۲ میلیارد تومان برساند. این بدان معناست که درآمد پتروشیمی جم در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۷۰ درصد افزایش داشته است.

بیشترین کاهش درآمد پتروشیمی‌های بورس در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○در طرف مقابل اما سه پتروشیمی آبادان، ارومیه و کرمانشاه در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش درآمدزایی روبه‌رو شدند. در این میان وضعیت درآمدزایی پتروشیمی آبادان از سایر رقبا بدتر بود؛ به طوری که درآمد پتروشیمی آبادان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با کاهش ۴۲ درصدی به ۳۵۱ میلیارد تومان رسیده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○در طرف دیگر ماجرا باید دید کدام پتروشیمی در این دوره عملکرد بهتری در تولید داشته است. نگاهی به گزارش‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی نشان می‌دهد پتروشیمی مارون در این بخش از سایر رقبا پیشی گرفته است.
چرا که مقدار تولید پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با رشد ۲۷.۴ درصدی از دو میلیون و ۶۸۵ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به سه میلیون و ۴۲۱ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

○همچنین پتروشیمی جم پیلن نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود ثبت کرده است. به طوری که این پتروشیمی موفق شد مقدار تولید خود را از ۱۵۲ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با افزایش بیش از ۲۶ درصدی به ۱۹۳ هزار تن در ۹ ماهه ۱۴۰۳ برساند.

○رتبه سوم بیشترین افزایش مقدار تولید نیز به پتروشیمی بوعلی سینا تعلق می‌گیرد. به نحوی که مقدار تولید این پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۱۳ درصد افزایش داشته است.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌های بورس در ۹ ماهه
○در سمت دیگر ماجرا اما ۱۵ پتروشیمی در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش تولید داشتند که در دوره ۶ ماهه دیده نشده بود. بررسی گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد سه پتروشیمی آبادان، ارومیه و زاگرس بیشترین کاهش مقدار تولید را در ۹ ماهه ۱۴۰۳ پشت سر گذاشتند.

@Petroplus_ir
✔️پارس رتبه نخست برترین پتروشیمی‌های ایران شد/ پیشتازی پتروشیمی پارس در رتبه بندی بهترین های گروه فراورده های نفتی ایران

در تازه‌ترین رده‌بندی سالیانه ۵۰۰ شرکت برتر ایران که توسط سازمان مدیریت صنعتی برگزار ش ، نام پتروشیمی پارس در دو رده‌بندی اعلام شده به چشم می‌خورد.

به نقل از  روابط‌عمومی شرکت پتروشیمی پارس، در همایش IMI-100 که باحضور محمدرضا عارف معاون اول ریس جمهور ، سید محمد اتابک وزیر صمت ، رضا علیزاده ریس کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی و اصغر مصاحب ریس سازمان مدیریت صنعتی ایران در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد ، لوح و نشان رتبه نخست بین شرکت‌های گروه فرآورده‌های نفتی از نظر بهره‌وری کل عوامل به پتروشیمی پارس اهدا شد. این شرکت همچنین توانست رتبه ۲۷ میزان فروش / درآمد بر اساس صورت‌های مالی ۱۴۰۲ در بین صد شرکت برتر ایران در گروه فرآورده‌های نفتی را به خود اختصاص داد.

@Petroplus_ir
کدام پتروشیمی‌ها بیشترین تولید در آذرماه ۱۴۰۳ را داشته‌اند؟
با وجود کاهش تولید ۱۴پتروشیمی در آذرماه به دلیل قطعی گاز و ناترازی انرژی، رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی، درآمد صنعت پتروشیمی را به‌طور چشمگیری افزایش داد. طبق گزارش‌ها، درآمد ۲۴ پتروشیمی بورسی در آذرماه به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسید که ۷۷ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

در آذرماه، تولید برخی از پتروشیمی‌های کشور با افت محسوسی مواجه شد، به‌طوری‌که ۱۴ واحد پتروشیمی کاهش تولید را نسبت به ماه مشابه سال گذشته ثبت کردند. طبق آمار، پتروشیمی آبادان با افت ۱۰۰ درصدی، تولید خود را به‌طور کامل متوقف کرده است و پتروشیمی‌های زاگرس و کرمانشاه نیز با کاهش ۷۴ درصدی تولید، از جمله واحدهایی بودند که بیشترین کاهش را تجربه کردند. این در حالی است که پتروشیمی‌های نوری، فارابی و بوعلی سینا به ترتیب با رشدهای ۲۳۰، ۱۷۴ و ۱۲۶ درصدی، عملکردی فراتر از انتظار داشتند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کدام پتروشیمی‌ها بیشترین تولید در آذرماه ۱۴۰۳ را داشته‌اند؟ با وجود کاهش تولید ۱۴پتروشیمی در آذرماه به دلیل قطعی گاز و ناترازی انرژی، رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی، درآمد صنعت پتروشیمی را به‌طور چشمگیری افزایش داد. طبق گزارش‌ها، درآمد ۲۴ پتروشیمی بورسی در…
○بررسی دلایل کاهش تولید پتروشیمی‌ها نشان می‌دهد که قطعی‌های متوالی گاز به ‌عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی در آذرماه، مهم‌ترین عامل بوده است. با آغاز فصل سرما و اولویت‌دهی به تامین گاز مصرفی خانوار، میزان تخصیص گاز به صنایع کاهش یافت و این امر بسیاری از پتروشیمی‌ها را مجبور به کاهش یا توقف تولید کرد. به‌ویژه واحدهای بزرگی مانند پتروشیمی‌های زاگرس، کرمانشاه و شیراز که به شدت به گاز طبیعی وابسته‌اند، از این شرایط متاثر شدند.

○همچنین، مشکلات تعمیر و نگهداری در برخی واحدها مانند پتروشیمی آبادان و مسائل مربوط به تامین مواد اولیه در واحدهایی نظیر خارک و پردیس، از دیگر دلایل کاهش تولید در این ماه عنوان شده است.

وضعیت صنعت پتروشیمی در آذر‌ ۱۴۰۳

○گزارش عملکرد آذر‌‌ماه ۲۴ پتروشیمی بورسی منتشر شد و خبر از رشد درآمد اکثر پتروشیمی‌ها داد. اما لازم به ذکر است این رشد عمدتا به دلیل رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی در یک سال اخیر است.

○چرا حجم تولید تعداد زیادی از پتروشیمی‌ها در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل مشکلات ناترازی انرژی و قطعی گاز کاهش است. جالب است گفته شود که ۱۴ پتروشیمی در این ماه کاهش تولید داشتند.
طبق گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های پتروشیمی، مجموع درآمد ۲۴ پتروشیمی‌ بورسی در آذر‌ ۱۴۰۳ به ۷۰ هزار و ۱۲۹ میلیارد تومان رسیده که نسبت به آذر‌ماه سال گذشته ۷۷ درصد افزایش داشته است.

○همچنین مقایسه درآمد صنعت پتروشیمی در آذر‌ماه با ماه گذشته یعنی آبان افزایش حدود پنج درصدی را مخابره می‌کند. گفتنی‌ست سه پتروشیمی نوری، پارس و مارون پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در آذر‌ بودند.

○۱۹ پتروشیمی در این ماه موفق به افزایش «درآمد حاصل از فروش» خود نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ شده‌اند.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲
○پتروشیمی نوری در آذر‌ماه ۱۴۰۳ توانست عملکرد درخشانی در بخش فروش از خود نشان دهد و تناژ فروش خود را بالا ببرد. همچنین نرخ فروش محصولات نوری نیز در این ماه نسبت به آذر‌ماه سال گذشته رشد خوبی را تجربه کرد و در نهایت این دو موضوع سبب شد تا درآمد پتروشیمی فارابی جهش چشم‌گیری را تجربه کند.

○به نحوی که درآمد ماهانه این پتروشیمی در آذر‌ ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۳۸۱ درصد بالا رفت و از سه هزار و ۵۸۹ میلیارد تومان به ۱۷ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان رسید. لازم به ذکر است این جهش به واسطه اورهال نوری در آذر ۱۴۰۲ رخ داده است. همچنین مقایسه درآمد پتروشیمی نوری در آذر‌ با ماه گذشته یعنی آبان نیز رشد حدود ۴۸ درصدی را نشان می‌دهد.

○پتروشیمی فناوران نیز دومین شرکتی بود که در آذر‌ماه ۱۴۰۳ توانست در بخش درآمدزایی موفق ظاهر شود. به نحوی که این پتروشیمی در آذر‌ موفق شد درآمد ماهانه خود را با افزایش بیشتر از ۲۲۷ درصدی از ۶۱۱ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۲ به هزار و ۹۹۵ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۳ برساند. همچنین باید گفت رقم فروش شجم در این ماه نسبت به ماه گذشته یعنی آبان حدود ۱۸۴ درصد افزایش داشته است.

○جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه در آذر‌ ۱۴۰۳ نیز به پتروشیمی جم تعلق می‌گیرد. چرا که مبلغ فروش آذر‌‌ماه این شرکت با افزایش ۲۰۳ درصدی از هزار و ۶۰۴ میلیارد تومان در آذر‌ ۱۴۰۲ به چهار هزار و ۸۵۳ میلیارد تومان در آذر‌ سال ۱۴۰۳ رسید. همچنین دو پتروشیمی جم پیلن و زاگرس نیز دیگر پتروشیمی‌های موفق در رشد درآمد آذر‌ماه بوده‌اند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
○بررسی دلایل کاهش تولید پتروشیمی‌ها نشان می‌دهد که قطعی‌های متوالی گاز به ‌عنوان خوراک اصلی صنایع پتروشیمی در آذرماه، مهم‌ترین عامل بوده است. با آغاز فصل سرما و اولویت‌دهی به تامین گاز مصرفی خانوار، میزان تخصیص گاز به صنایع کاهش یافت و این امر بسیاری از پتروشیمی‌ها…
بیشترین کاهش درآمد ماهانه در آذر‌ ۱۴۰۳
○سه پتروشیمی آبادان، خارک و بوعلی سینا بیشترین کاهش درآمد را در آذر‌ سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ تجربه کردند. پتروشیمی آبادان که در چند سال اخیر بحران بزرگی را پشت سر می‌گذارد در این ماه نیز رقم عجیبی را ثبت کرد؛ به نحوی که درآمد پتروشیمی آبادان در این ماه نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ بیشتر از ۸۷ درصد کاهش داشته و به سه میلیارد تومان رسیده است. میزان کاهش درآمد سایر پتروشیمی‌ها نیز در جدول فوق قابل مشاهده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید در آذر‌ ۱۴۰۳
○روند افزایش درآمد پتروشیمی‌های بورسی در بخش تولید تکرار نشد و اکثر پتروشیمی‌ها در این ماه مانند ماه گذشته کاهش تولید داشتند. در این میان اما برخی از پتروشیمی‌ها مانند نوری، فارابی و بوعلی سینا عملکرد خوبی در تولیدات خود ثبت کردند.

○بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پتروشیمی نشان می‌دهد، پتروشیمی نوری در آذر‌ماه ۱۴۰۳ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید» را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ از آن خود کرده است. به نحوی که تناژ تولید پتروشیمی نوری در آذر‌ ۱۴۰۳ نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ حدود ۲۳۰ درصد افزایش داشت و از ۱۰۴ هزار تن به ۳۴۳ هزار تن رسیده است.

○پتروشیمی فارابی نیز دیگر پتروشیمی بود که موفق شد افزایش قابل قبولی در تناژ تولید خود به عمل بیاورد. به صورتی که تناژ تولید این شرکت از ۸۴۶ تن در آذر‌ ۱۴۰۲ با رشد ۱۷۴ درصدی به دو هزار و ۳۱۴ تن در آذر‌ ۱۴۰۳ رسیده است.

○سومین پتروشیمی که در آذر‌‌ماه عملکرد خوبی در بخش تولید از خود نشان داد، پتروشیمی بوعلی سینا بود؛ به طوری که این شرکت در آذر‌ ۱۴۰۳ موفق شد تناژ تولید خود را با افزایش ۱۲۶ درصدی از ۷۲ هزار تن در آذر‌ ۱۴۰۲ به بیش از ۱۶۳ هزار تن در آذر‌ ۱۴۰۳ برساند.
همچنین پارس، جم پیلن و جم نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در این ماه عملکرد خوبی در تولید داشتند‌‌ و این رقم را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ افزایش دادند.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در آذر‌ ۱۴۰۳

○در طرف دیگر اما ۱۴ پتروشیمی در این ماه با کاهش حجم تولید روبه‌رو شدند. در این میان اما پتروشیمی‌های آبادان، کرمانشاه و زاگرس به ترتیب بیشترین کاهش تولید را نسبت به آذر‌ ۱۴۰۲ به ثبت رسانده‌اند.

بیشترین میزان تحقق ظرفیت اسمی پتروشیمی‌ها
○اما مهم‌ترین بخش تولید، تحقق ظرفیت اسمی تولید سالانه است؛ به طوری که هرچقدر میزان تحقق ظرفیت اسمی در بازه مورد نظر بیشتر باشد، بیانگر عملکرد بهتر پتروشیمی مورد نظر در این بخش است.
طبق جدولی که آورده شده است، پتروشیمی مارون، بوعلی سینا و خراسان عملکرد درخشانی در تولید داشتند و در ۹ ماه از سال موفق به تحقق حدود ۹۰ درصد از ظرفیت تولید اسمی سالانه خود شده‌اند. در سمت دیگر ماجرا نیز سه پتروشیمی آبادان، فارابی و اصفهان وضعیت وخیمی را در تولیدات خود تجربه می‌کنند.

@Petroplus_ir
✔️ثبت بالاترین مقدار فروش آریاساسول در دوره ۹ ماهه

○بررسی روند درآمدی آریا طی دوره‌های ۹ ماهه سال جاری و سه سال گذشته نشان می‌دهد که مبلغ فروش در طی این سال ها روند صعودی داشته است.

○آریا با انتشار صورت‌های مالی خود در سامانه کدال مبلغ فروشی معادل ۳۳۴ هزار میلیارد ریال را گزارش کرد.

  ○سود آریا در ۹ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۳ معادل ۹۷ هزار میلیارد ریال بود. بر این اساس آریاساسول به ازای هر سهم  ۷۰۵ تومان در این
دوره محقق کرد.

○بررسی روند درآمدی آریا طی دوره‌های ۹ ماهه سال جاری و سه سال گذشته نشان می‌دهد که مبلغ فروش در طی این سال ها روند صعودی داشته است.

○همچنین در سال ۱۴۰۳ آریا توانست به بالاترین میزان فروش ۹ ماهه در طی ادوار فعالیت خود دست یابد.

#آریا

@Petroplus_ir
✔️رشد ۴۱ درصدی درآمد عملیاتی بوعلی
این افزایش چشمگیر درآمد، در حالی است که بهای تمام شده شرکت نیز با رشد ۶۱ درصدی نسبت به ۹ماهه سال قبل، روبرو بوده است. بااین‌وجود، بوعلی سینا توانست با مدیریت هزینه‌ها، به سود ناخالص ۱۱ هزار میلیاردتومانی دست یابد.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️رشد ۴۱ درصدی درآمد عملیاتی بوعلی این افزایش چشمگیر درآمد، در حالی است که بهای تمام شده شرکت نیز با رشد ۶۱ درصدی نسبت به ۹ماهه سال قبل، روبرو بوده است. بااین‌وجود، بوعلی سینا توانست با مدیریت هزینه‌ها، به سود ناخالص ۱۱ هزار میلیاردتومانی دست یابد. @Petroplus_ir
○گزارش مالی ۹ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۳ پتروشیمی بوعلی سینا با که با نماد «بوعلی» نامی شناخته شده برای فعالان بازار سرمایه به شمار می‌رود، حاکی از عملکردی درخشان با جهش ۴۱ درصدی درآمدهای عملیاتی و عبور از مرز ۱۲ همت سود خالص است، به‌گونه‌ای که سود و درآمد این شرکت در ۹ ماه از عملکرد ۱۲ماهه قبلی این شرکت هم فراتر رفته است.

○بر اساس  گزارش عملکرد ۹ماهه بوعلی که در کدال منتشر شده، این شرکت، درآمد عملیاتی ۵۲.۸۹ هزار میلیاردتومانی را به ثبت رساند که در مقایسه با ۳۷ هزار میلیارد تومان در دوره مشابه سال گذشته، رشد قابل‌توجه ۴۱ درصدی را نشان می‌دهد.

○این افزایش چشمگیر درآمد، در حالی است که بهای تمام شده شرکت نیز با رشد ۶۱ درصدی نسبت به ۹ماهه سال قبل، روبرو بوده است. بااین‌وجود، بوعلی سینا توانست با مدیریت هزینه‌ها، به سود ناخالص ۱۱ هزار میلیاردتومانی دست یابد.

○بررسی دقیق‌تر صورت‌های مالی حاکی از آن است که سود عملیاتی این شرکت نیز تا پایان آذرماه به رقم ۱۲.۷۷ هزار میلیارد تومان رسیده و رشد ۱۵ درصدی را به ثبت رسانده است.

○در نهایت، سود خالص بوعلی سینا طی این مدت به بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش‌یافته است. این در حالی است که سود خالص کل سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۱۰.۲ هزار میلیارد تومان بوده است. این عملکرد نشان از رشد قابل‌توجه سودآوری این شرکت در مقایسه با دوره مشابه سال قبل دارد.

○همچنین، حجم تولید پتروشیمی بوعلی سینا در ۹ماهه سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۳ درصدی به ۱.۵۵۱ هزار تن رسیده، در بخش فروش نیز، این شرکت با رشد ۱۹ درصدی در حجم فروش به ۱.۶۰۲ هزار تن دست‌یافته است. 

○نکته قابل‌توجه در بخش فروش، رشد ۱۹ درصدی حجم فروش صادراتی این شرکت است که نشان‌دهنده حضور قدرتمند بوعلی سینا در بازارهای بین‌المللی است.

@Petroplus_ir
افزایش هزینه‌ها و قیمت‌گذاری دستوری، بلای جان صنعت پالایشی در ۱۴۰۳
بزرگترین بازندگان سودسازی پالایشی ها کدام شرکت‌ها بوده‌اند؟

پالایشگاه‌های بورسی کشور در ۹ماهه ۱۴۰۳ به دلیل افزایش هزینه خوراک، دستمزد و قیمت‌گذاری دستوری با افت شدیدی در سودسازی روبه‌رو شدند. به‌طوری که سود خالص صنعت پالایشی در این مدت ۴۰ درصد کاهش یافته است. در این میان، پالایشگاه تبریز با رشد ۲۳ درصدی سود خالص تنها شرکتی بود که توانست از این روند نزولی فاصله بگیرد.

در این میان، پالایشگاه بندرعباس «شبندر» با کاهش ۵۹ درصدی و لاوان «شاوان» با افت ۵۸ درصدی، بیشترین کاهش سودسازی را داشته‌اند. پالایشگاه‌های اصفهان «شپنا» و شیراز «شراز» نیز به ترتیب با افت ۴۸.۲ درصدی و ۲۳ درصدی در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
افزایش هزینه‌ها و قیمت‌گذاری دستوری، بلای جان صنعت پالایشی در ۱۴۰۳ بزرگترین بازندگان سودسازی پالایشی ها کدام شرکت‌ها بوده‌اند؟ پالایشگاه‌های بورسی کشور در ۹ماهه ۱۴۰۳ به دلیل افزایش هزینه خوراک، دستمزد و قیمت‌گذاری دستوری با افت شدیدی در سودسازی روبه‌رو شدند.…
سقوط کرک اسپرد در سال ۱۴۰۳
○یکی از مهم‌ترین دلایل این کاهش، افت قیمت جهانی فرآورده‌های نفتی و کرک اسپرد پالایشگاه‌ها در یک سال اخیر است. کاهش نسبت کرک اسپرد و قیمت‌های جهانی به ‌طور مستقیم حاشیه سود پالایشگاه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و باعث افت سود عملیاتی آن‌ها شده است.

قیمت‌گذاری دستوری و ناترازی هزینه‌ها
○سیاست‌های قیمت‌گذاری دستوری در بازار داخلی، از جمله تعیین سقف قیمتی برای فرآورده‌های نفتی نظیر بنزین، فشار زیادی به سودآوری پالایشگاه‌ها وارد کرده است. تا آنجا که حتی مدیران برخی از پالایشگاه‌ها مدعی زیان‌دهی تولید بنزین هستند.

○از سوی دیگر، هزینه‌های تولید و نگهداری تجهیزات به دلیل تحریم، تورم و افزایش نرخ ارز، رشد قابل‌توجهی داشته و حاشیه سود پالایشگاه‌ها را کاهش داده است.

نزول شدید سودسازی صنعت پالایشی
○۶ پالایشگاه بورسی در ۹ ماهه امسال موفق شدند مجموعا هزار و ۱۰۶ همت درآمدزایی کنند که در مقایسه با درآمد ۸۰۷ هزار و ۲۴۹ میلیارد تومانی ۹ ماهه سال گذشته حدود ۳۷ درصد افزایش داشته است.

○این روند نتوانست سود صنعت پالایشی را در ۹ ماهه امسال بالا ببرد؛ چرا که مجموع هزینه تولید (بهای تمام شده) صنعت پالایشی در این مدت حدود ۴۰ درصد افزایش داشت و از رشد درآمد این صنعت سبقت گرفت. این موضوع سبب شد تا مجموع سود خالص صنعت پالایشی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد پایین بیاید و به ۴۹ هزار و ۱۱۲ میلیارد تومان برسد.

○حال باید دید کدام یک از این پالایشگاه‌ها وضعیت وخیم‌تری دارند. انرژی پرس در این گزارش کارنامه سودسازی پالایشگاه‌های بورسی را مورد بررسی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد نفتی‌ها در ۹ ماهه سال
○تمامی پالایشی‌های بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ موفق به افزایش درآمد خود شده‌اند. این روند ارتباطی به عملکرد تولید پالایشگاه‌ها ندارد و صرفا به واسطه رشد قیمت دلار شکل گرفته است.

○با وجود این قضیه دو پالایشگاه تهران و تبریز بهتر از سایر رقبا عمل کردند؛ نگاهی به صورت‌های مالی ۹ ماهه پالایشگاه‌های بورسی نشان می‌دهد در این مدت پالایش نفت تهران با افزایش ۵۱ درصدی درآمد، بهترین عملکرد را از نظر درآمدزایی میان رقبای خود به ثبت رسانده است.

○پالایشگاه تبریز نیز دیگر پالایشگاه موفق در زمینه رشد درآمد ۹ ماهه ۱۴۰۳ بوده است. به طوری که درآمد این شرکت از ۷۵ هزار و ۳۷۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد حدود ۴۷ درصدی به ۱۱۰ هزار و ۹۲۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

بیشترین افزایش هزینه تولید پالایشی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳ (بهای تمام شده)

○اما موضوعی که موجب سقوط سودسازی پالایشگاه‌ها شد، افزایش هزینه‌های تولید این صنعت بود. طبق صورت‌های مالی ۹ ماهه ۱۴۰۳ پالایشگاه‌های بورسی، دو شرکتی که بیشترین رشد درآمد را داشتند، بیشترین افزایش بهای تمام شده را نیز از آن خود کردند.

○چرا که افزایش مقدار تولید و فروش طبیعتا رشد هزینه‌ها را نیز در پی دارد. بدین ترتیب پالایشگاه تهران با رشد ۵۶.۱ درصدی و تبریز با رشد ۵۰ درصدی «بهای تمام شده محصولات فروش رفته» خود دو شرکتی بودند که رتبه یک و دو بیشترین افزایش هزینه تولید را به خود اختصاص دادند.

○همچنین پالایشگاه لاوان، بندرعباس، شیراز و اصفهان نیز دیگر شرکت‌های پالایشی بودند که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با افزایش سنگین بهای تمام‌شده روبه‌رو شدند.
افزایش قیمت خوراک و هزینه دستمزد در ۹ ماهه ۱۴۰۳ «بهای تمام‌شده» تمامی پالایشگاه‌ها را بالا برده است.

سقوط سودآوری پالایشگاه‌ها در ۹ ماهه سال
○همان‌طور که در دو جدول بالا مشخص است، رشد هزینه تولید در صنعت پالایشی از رشد درآمد این صنعت سبقت گرفته است. این موضوع سود خالص اکثر پالایشگاه‌های بورسی را در ۹ ماهه کاهش داده که در نمودار زیر به خوبی مشخص است.

○همان‌طور که پیداست تنها پالایشگاهی که در این دوره توانست سود خالص خود را بالا ببرد، پالایش نفت تبریز بوده است. به طوری که سود خالص این شرکت از چهار هزار و ۸۰۹ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۲۳ درصدی به پنج هزار و ۹۱۵ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.
بیشترین کاهش سودسازی پالایشگاه‌های بورسی    
○در طرف مقابل اما تعداد پالایشگاه‌هایی که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با کاهش سودسازی روبه‌رو بودند، بیشتر بود. در این میان وضعیت پالایشگاه بندرعباس از سایر نفتی‌ها وخیم‌تر بود و به نوعی این پالایشگاه در بحران سودسازی غرق شد.

○همچنین پالایشگاه لاوان با کاهش ۵۸ درصدی سود خالص دومین پالایشگاهی بود که بیشترین افت سودسازی را در ۹ ماهه امسال تجربه کرده است.
پالایشگاه اصفهان اما توانست از انتهای جدول فاصله بگیرد و رتبه سوم ضعیف‌ترین عملکرد سودسازی را به دست بیارد.

@Petroplus_ir
روایت سودسازی پلیمرسازان در ۹ ناهه۱۴۰۳؛

✔️از رشد ۳ برابری سود خالص مارون تا سقوط ۹۵ درصدی سود شازند
صورت‌های مالی ۹ ماهه پلیمرسازان، داستانی از دو مسیر متفاوت را روایت می‌کند؛ در حالی که #مارون با جهش ۱۹۸ درصدی در سودسازی درخشید، #شازند و #تندگویان با افت سنگین سود خالص به مرز زیان رسیدند. از قطعی گاز تا جهش سنگین هزینه‌های تولید، همگی سودسازی صنعت پلیمر را تهدید می‌کنند و پتروشیمی‌های این صنعت با عملکرد خود، دو مسیر مخالف را در سودسازی طی کردند.

پتروشیمی #مارون توانست با رشد خیره‌کننده ۱۹۸.۲ درصدی سودآوری، عملکردی فراتر از انتظارها داشته باشد. این دستاورد در حالی رقم خورد که سایر رقبا مانند پتروشیمی #جم با رشد ۶۸ درصدی و #امیرکبیر با افزایش ۳۰ درصدی، عملکرد مثبت اما کمرنگ‌تری نسبت به مارون به ثبت رساندند.

در نقطه مقابل این طیف، پتروشیمی #شازند سقوط عمیقی را تجربه کرد؛ کاهش ۹۴.۶ درصدی سودآوری این شرکت در کنار افت ۷۹.۳ درصدی #تندگویان و کاهش ۵۵.۹ درصدی #غدیر، تصویری از چالش‌های ساختاری و عملیاتی در این صنعت را نمایان می‌کند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
روایت سودسازی پلیمرسازان در ۹ ناهه۱۴۰۳؛ ✔️از رشد ۳ برابری سود خالص مارون تا سقوط ۹۵ درصدی سود شازند صورت‌های مالی ۹ ماهه پلیمرسازان، داستانی از دو مسیر متفاوت را روایت می‌کند؛ در حالی که #مارون با جهش ۱۹۸ درصدی در سودسازی درخشید، #شازند و #تندگویان با افت…
قطعی گاز سود صنعت پتروشیمی را تهدید می‌کند
○یکی از دلایل اصلی این وضعیت، کاهش دسترسی به خوراک گاز در فصل‌های سرد سال است. قطعی گاز که تاثیری مستقیم بر تولید واحدهای پتروشیمی دارد، افت چشمگیر ظرفیت تولید این شرکت‌ها را در پی داشته است. از سوی دیگر هزینه‌های فزاینده تامین خوراک، انرژی و نگهداری تجهیزات فشار مضاعفی را بر حاشیه سود وارد کرده است.

○تحریم‌ها نیز همچنان به‌عنوان عاملی بازدارنده در تجارت بین‌المللی این شرکت‌ها عمل می‌کنند. محدودیت در نقل‌وانتقالات مالی و کاهش دسترسی به بازارهای صادراتی، درآمد این واحدها را محدود کرده و امکان رقابت در بازارهای جهانی را کاهش داده است.

پتروشیمی شازند؛ یک قدم تا زیان
○در این میان وضعیت پتروشیمی شازند به شدت وخیم است؛ چرا که این پتروشیمی در ۹ ماهه امسال در عملیات خود به شدت ضعیف بود و زیان عملیاتی ۱۸۹ میلیارد تومانی را ثبت کرد. اما درآمدهای غیر عملیاتی این پتروشیمی را به طور موقت شازند را از زیان خارج کرد و عملکرد خالص آن مثبت شد.

○اما نباید فراموش کرد که سود خالص شازند در ۹ ماهه امسال سقوط سنگین ۹۵ درصدی را تجربه کرد و از دو هزار و ۳۵ میلیارد تومان به ۱۰۹ میلیارد تومان رسید.
همچنین پتروشیمی تندگویان یکی از ضعیف‌ترین کارنامه‌‌های تولید را میان پلیمری‌ها ثبت کرد و کمترین رشد درآمد را در ۹ ماهه امسال داشته است.

○گفتنی‌ست این پتروشیمی با گذشت ۹ ماه از سال تنها ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را تولید کرده است.
با توجه به آمار تولید و درآمد، پیش‌بینی می‌شد که این پتروشیمی با بحران سودسازی روبه‌رو شود. حال صورت‌های مالی پتروشیمی تندگویان منتشر شد و خبر از سقوط ۸۰ درصدی سودسازی این پتروشیمی در ۹ ماهه امسال می‌دهد.

○به این شرح که سود خالص پتروشیمی تندگویان از پنج هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته با ریزش ۷۹ درصدی به هزار و ۱۲۳ میلیارد تومانی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ رسیده است.
این آغاز یک مسیر تاریک است؛ اگر دو پتروشیمی شازند و تندگویان همین مسیر را در تولید ادامه دهد، به جرات می‌توان گفت، زیان‌دهی آن دو نزدیک است.


وضعیت درآمد پلیمرسازان در ۹ ماهه ۱۴۰۳

با وجود این نکات باید دید کدام پتروشیمی عملکرد بهتری در درآمدزایی و سودآوری داشته است؟ طبق صورت‌های مالی، پتروشیمی مارون با افزایش ۷۴ درصدی درآمد بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. لازم به ذکر است درآمد این شرکت از ۲۲ هزار و ۶۷۳ میلیارد تومان به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسیده است.
جم نیز دیگر پتروشیمی موفق در زمینه رشد درآمدزایی بود؛ چرا که درآمد جم در ۹ ماهه ابتدایی سال حدود ۷۰ درصد رشد کرده است. همچنین دو پتروشیمی امیرکبیر و پارس در این مدت موفق به افزایش ۵۰ و ۴۷ درصدی درآمد خود شدند.

بیشترین افزایش هزینه تولید در صنعت پلیمر
○طبق آمار دو پتروشیمی غدیر و جم پیلن بیشترین رشد هزینه تولید را در ۹ ماهه امسال به خود اختصاص دادند. به طوری که بهای تمام شده این دو پتروشیمی بیشتر از ۷۰ درصد رشد و کرد و جلوی رشد سودسازی آن‌ها را گرفت.
همچنین جم و امیرکبیر نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در این دوره رشد قابل توجهی در هزینه تولید داشتند. این موضوع به دلیل رشد تولید و فروش این دو شرکت است.

بیشترین افزایش سود خالص در صنعت پلیمر
○همان‌طور که در ابتدای گزارش اشاره شد پتروشیمی مارون در ۹ ماهه ابتدایی سال عملکرد درخشانی در سودسازی داشته است. این پتروشیمی در ۹ ماهه امسال توانست با افزایش مقدار تولید حدود ۹۳ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را محقق کند.

○این موضوع سود خالص شرکت به شکل خارق‌العاده‌ای افزایش داد و موجب جهش ۱۹۸ درصدی در آن شد. به طوری که سود خالص پتروشیمی مارون از سه هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ به ۹ هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

○همچنین پتروشیمی جم توانست سود خالص خود را ۶۸ درصد افزایش دهد و به ۶ هزار و ۹۱۴ میلیارد تومان برساند. سود خالص دو پتروشیمی امیرکبیر و آریا ساسول نیز در این مدت ۲۹ و ۱۷ درصد افزایش داشته است.

@Petroplus_ir
بازگشایی نماد‌های پتروشیمی منوط به شفاف‌سازی
جعفری گفت: موضوع بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی در شورای‌عالی بورس مطرح و شورای‌عالی بورس با بازگشایی نماد‌ها با رعایت شروط تعیین‌شده موافقت کرد.

بنابر گفته مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس امروز ۸ بهمن‌ماه پتروشیمی تخت جمشید افشای اطلاعات با اهمیت خود را بر سامانه کدال منتشر کرده است که این افشا از لحاظ شفافیت بررسی می‌شود.

  ولی‌اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق گفت: موضوع بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی در شورای‌عالی بورس مطرح و شورای‌عالی بورس با بازگشایی نماد‌ها با رعایت شروط تعیین‌شده موافقت کرد.

این مقام مسئول در ادامه می‌گوید: بر این اساس نماد‌های شرکت‌های پتروشیمی در صورت شفاف‌سازی بازگشایی خواهد شد.

این مقام مسئول می‌گوید: امروز ۸ بهمن‌ماه پتروشیمی تخت جمشید افشای اطلاعات با اهمیت خود را بر سامانه کدال منتشر کرده است که این افشا از لحاظ شفافیت بررسی می‌شود.

۱۴۰۳/۱۱/۸

@Petroplus_ir
نفت پارس از قافله جا ماند
✔️سود خالص صنعت روانکار به ۹/۶ همت رسید
در ۹ ماهه ۱۴۰۳، صنعت روانکار با رشد ۱۳ درصدی سود خالص، بر خلاف دوره ۶ ماهه عملکردی مثبت به ثبت رساند. در این میان، نفت #سپاهان با افزایش ۳۳ درصدی سود خالص، بهترین عملکرد را داشت و دنبال آن، نفت #ایرانول و نفت #بهران نیز با رشد سودآوری همراه بودند. در مقابل، نفت #پارس با کاهش ۱۷ درصدی سود خالص، ضعیف‌ترین عملکرد را میان چهار روانکار بورسی داشت.

صنعت روانکار در بازار سرمایه، یکی از بخش‌های مهم و پربازده به شمار می‌رود که عملکرد آن همواره زیر ذره‌بین تحلیلگران و سرمایه‌گذاران بوده است. صورت‌های مالی منتشرشده در سامانه کدال نشان می‌دهد که چهار شرکت بورسی فعال در این صنعت، طی ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ موفق به ثبت مجموع سود خالص ۹.۶ همتی شده‌اند؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است.

اما پشت این رشد سودآوری چه عواملی نهفته است؟ آیا تمام شرکت‌های صنعت روانکار از این روند صعودی بهره‌مند شده‌اند؟

@Petroplus_ir
پترو پلاس
نفت پارس از قافله جا ماند ✔️سود خالص صنعت روانکار به ۹/۶ همت رسید در ۹ ماهه ۱۴۰۳، صنعت روانکار با رشد ۱۳ درصدی سود خالص، بر خلاف دوره ۶ ماهه عملکردی مثبت به ثبت رساند. در این میان، نفت #سپاهان با افزایش ۳۳ درصدی سود خالص، بهترین عملکرد را داشت و دنبال آن،…
○بررسی‌ها نشان می‌دهد که افزایش درآمدهای عملیاتی به واسطه رشد نرخ فروش محصولات و دلار مهم‌ترین عامل رشد سودآوری در این صنعت بوده است. شرکت‌ها در این مدت توانسته‌اند درآمد حاصل از فروش خود را به‌طور میانگین بیش از ۳۰ درصد افزایش دهند.

○با این ‌حال، یک چالش بزرگ همچنان پابرجاست؛ رشد هزینه‌های تولید از میزان رشد درآمد پیشی گرفته است.به این شرح که بهای تمام‌شده محصولات فروش‌رفته در این صنعت به‌ طور میانگین ۴۲ درصد افزایش یافته و فشار مضاعفی بر حاشیه سود شرکت‌ها وارد کرده است.

○این گزارش، نگاهی دقیق‌تر به عملکرد شرکت‌های صنعت روانکار خواهد داشت تا مشخص شود کدام شرکت‌ها در مسیر افزایش سودآوری موفق بوده‌اند و کدام ‌یک با چالش‌های بیشتری دست‌وپنجه نرم می‌کنند؟

وضعیت سودسازی صنعت روانکار
○طبق آمار منتشر شده در کدال، چهار شرکت روانکار بورسی در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ مجموعا ۹ هزار و ۶۰۷ میلیارد تومان سودآوری داشتند که در مقایسه با مجموع سود خالص صنعت در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ حدود ۱۳ درصد رشد کرده که خبر از پیشرف روانکارها نسبت به نیمه نخست سال می‌دهد.

بیشترین افزایش درآمد روانکارها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○بررسی صورت‌های مالی روانکارهای بورسی نشان می‌دهد نفت ایرانول (شرانل) توانست در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ «درآمد حاصل از فروش» خود را ۴۳ درصد افزایش دهد و این رقم را از ۱۰ هزار و ۴۹۵ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۱۵ هزار و ۵۸ میلیارد تومان برساند.

○نفت بهران نیز عملکرد خوبی در درآمدزایی از خود نشان داد و درآمد خود را از ۱۵ هزار و ۲۵۸ میلیارد تومان در  ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با رشد ۳۸ درصدی به ۲۱ هزار و ۵۵ میلیارد تومان رساند. نفت سپاهان و پارس نیز در این مدت موفق شدند مبلغ فروش خود را به ترتیب ۳۰ و ۲۸ درصد افزایش دهند و رتبه سوم و چهارم این بخش را به دست آورند.

بیشترین افزایش هزینه تولید روانکارها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○نکته‌ای که باید در این بخش گفته شود این است که افزایش بهای تمام شده محصولات صنعت روانکار از رشد مبلغ فروش آن‌ها بیشتر بوده است. اما شرکت‌های صنعت در بخش «سایر درآمدهای عملیاتی و غیر عملیاتی» به خوبی ظاهر شدند و در نهایت سودسازی خود را بر مدار صعودی قرار دادند.

○لازم به ذکر است مجموع بهای تمام شده چهار روانکار بورسی در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ حدود ۴۲ درصد رشد کرده و به ۵۳ هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان رسیده است.
در این میان نفت ایرانول با افزایش ۴۸ درصدی هزینه تولید بیشترین رشد بهای تمام‌شده را در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ به خود اختصاص داده است. چرا که بهای تمام‌شده محصولات فروش رفته نفت ایرانول از هشت هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۱۲ هزار و ۲۵۵ میلیارد تومان رسیده است.

○نفت بهران نیز دیگر شرکت روانکار بود که در این دوره افزایش سنگین بهای تمام‌شده را پشت سر گذاشته است. به طوری که این رقم ۴۳ درصد رشد کرد و از ۱۱ هزار و ۳۷۷ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۱۶ هزار و ۲۹۱ میلیارد تومان رسیده است.

○همچنین دو روانکار دیگر یعنی نفت پارس و سپاهان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ با افزایش به ترتیب ۴۳ و ۳۵ درصدی بهای تمام‌شده روبه‌رو شدند و رتبه‌های سوم و چهارم «بیشترین افزایش هزینه تولید» را به خود اختصاص دادند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
○بررسی‌ها نشان می‌دهد که افزایش درآمدهای عملیاتی به واسطه رشد نرخ فروش محصولات و دلار مهم‌ترین عامل رشد سودآوری در این صنعت بوده است. شرکت‌ها در این مدت توانسته‌اند درآمد حاصل از فروش خود را به‌طور میانگین بیش از ۳۰ درصد افزایش دهند. ○با این ‌حال، یک چالش…
بیشترین افزایش سود خالص روانکارها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○همان‌طور که گفته شد شرکت‌های صنعت روانکار در ۹ ماهه امسال موفق به افزایش درآمد‌های عملیاتی و غیر عملیاتی خود شده‌اند که روند سودسازی آن‌ها را تقویت کرد.

○به طوری که مجموع سود خالص چهار شرکت روانکار در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ حدود ۱۳ درصد افزایش داشت و از هشت هزار و ۵۱۴ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به ۹ هزار و ۶۰۷ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ رسیده است.

○در این میان اما نفت سپاهان با افزایش بیش از ۳۳ درصدی سود خالص بهترین عملکرد را در زمینه افزایش سود خالص  ۹ ماهه ابتدایی داشته است. به طوری که این شرکت موفق شد سود خالص خود را از دو هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ به سه هزار و ۹۸۳ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ برساند.
همچنین نفت ایرانول موفق شد سود خالص خود را از هزار و ۵۴۲ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ با رشد ۱۹ درصدی به هزار و ۸۳۲ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ برساند و دیگر روانکاری لقب بگیرد که موفق به رشد سود خالص خود شده است.

○نفت بهران نیز در این مدت توانست سود خالص خود را بالا ببرد و رقم دو هزار و ۳۶۹ میلیارد تومان را ثبت کند. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۴ درصد افزایش داشته است.

○در مقابل اما نفت پارس با کاهش نسبتا شدید ۱۷.۲  درصدی سود خالص روبه‌رو شد؛ به طوری که سود خالص این شرکت از هزار و ۷۱۷ میلیارد تومان به هزار و ۴۲۲ میلیارد تومان رسید.

@Petroplus_ir
طی ۱۰ ماهه نخست امسال رقم خورد؛

✔️رشد ۴۴درصدی درآمد پتروشیمی فن آوران
درآمد عملیاتی پتروشیمی فن‌آوران تا پایان دی‌ماه به ۱۱۹.۰۳۳.۳۹۶ میلیون ریال (۱۱.۹ همت) رسیده است که این رقم، نسبت به ۸۲.۸۹۷.۵۹۸ میلیون ریال مدت مشابه سال قبل، نشان‌دهنده رشد قوی و افزایش ۴۴ درصدی در این شاخص کلیدی طی ۱۰ ماه امسال نسبت به ۱۲ ماهه سال گذشته است.

پتروشیمی فن‌آوران در ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۳ توانست رکوردهای بی‌سابقه‌ای در زمینه سودآوری و بهره‌وری ثبت کند. این شرکت موفق شد با افزایش ۱۲۱۰ درصدی سود بر پایه هر سهم و ۱۱۱۶ درصدی سود خالص نسبت به کل سال گذشته، بیشترین رشد را در میان شرکت‌های پتروشیمی به دست آورد و با افزایش ۴۴ درصدی درآمد در ۱۰ ماهه و افزایش حجم تولید و صادرات، به استقبال افتتاحیه و آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های جدید خود رود تا آغاز فصل نو در این شرکت محقق شود.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
طی ۱۰ ماهه نخست امسال رقم خورد؛ ✔️رشد ۴۴درصدی درآمد پتروشیمی فن آوران درآمد عملیاتی پتروشیمی فن‌آوران تا پایان دی‌ماه به ۱۱۹.۰۳۳.۳۹۶ میلیون ریال (۱۱.۹ همت) رسیده است که این رقم، نسبت به ۸۲.۸۹۷.۵۹۸ میلیون ریال مدت مشابه سال قبل، نشان‌دهنده رشد قوی و افزایش…
○بر پایه گزارش منتشر شده شفن در کدال، درآمد عملیاتی پتروشیمی فن‌آوران تا پایان دی‌ماه به ۱۱۹.۰۳۳.۳۹۶ میلیون ریال (۱۱.۹ همت) رسیده است که این رقم، نسبت به ۸۲.۸۹۷.۵۹۸ میلیون ریال مدت مشابه سال قبل، نشان‌دهنده رشد قوی و افزایش ۴۴ درصدی در این شاخص کلیدی طی ۱۰ ماه امسال نسبت به ۱۲ ماهه سال گذشته است.

○مدیریت هزینه‌ها، بهبود استراتژی‌های تولید و گشایش‌های جدید در بازارهای جهانی و کاهش هزینه‌های حمل و نقل از جمله اقداماتی است که شرکت پتروشیمی فن‌آوران در راستای رسیدن به این موفقیت‌ها انجام داده است.

○بر پایه این گزارش، حجم فروش پتروشیمی فن‌آوران در دی‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال گذشته، با ۶۶ درصد رشد به ۹۲.۶۰۳ تن رسیده است. همچنین، درآمد حاصل از فروش این ماه نیز با رشد ۶۶ درصدی به ۱.۷۹ هزار میلیارد تومان رسیده و در بخش صادرات، حجم فروش صادراتی با ۵ درصد رشد به ۵۱۷.۵۸۰ تن و ارزش آن از ۱۵۰ میلیون دلار فراتر رفته است.

○با توجه به پروژه‌های توسعه‌ای جدید و بهره‌برداری‌هایی که به زودی اجرایی خواهند شد، پیش‌بینی می‌شود که درآمد این شرکت تا پایان سال ۱۴۰۳ با رشد بیشتری نسبت به سال قبل همراه باشد که این تحول به عنوان نویدبخش آینده‌ای روشن و تضمین‌شده برای پتروشیمی فن‌آوران در نظر گرفته می‌شود.

○لازم به ذکر است، سود خالص پتروشیمی فن‌آوران در این بازه زمانی از ۲.۶۶۲.۵۹۷ میلیون ریال در پایان سال گذشته به ۳۲.۳۹۵.۸۵۶ میلیون ریال (۳.۲ همت) تا پایان ماه نخست زمستان رسیده که نشان‌دهنده افزایش ۱۱۱۶ درصدی تا پایان دیماه نسبت به کل زمان سال گذشته دارد. 

○سود بر پایه هر سهم شرکت در این ۱۰ ماه به ۱.۰۴۷ ریال رسیده که نسبت به سود ۸۶ ریالی ۱۲ ماهه سال گذشته، افزایش ۱۲۱۰ درصدی در این بازه را نشان می‌دهد. این افزایش چشمگیر در سود هر سهم، برای سهامداران نشانه‌ای از بازدهی مطلوب و پایدار سرمایه‌گذاری‌هایشان است.

○این رشد در سود هر سهم، علاوه بر جلب توجه سهامداران فعلی، باعث جذب سرمایه‌گذاران جدید به بازار بورس شده و افزایش چشمگیر بازدهی سهم، نویدبخش چشم‌انداز مثبت شرکت در کوتاه‌مدت و بلندمدت است.

@Petroplus_ir
2025/07/13 06:17:26
Back to Top
HTML Embed Code: