Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
3543 - Telegram Web
Telegram Web
پترو پلاس
کارنامه پتروشیمی‌های صنعت «الفین و پلیمر» در فروردین‌ ۱۴۰۴ کاهش تولید در ۱۰ پتروشیمی بزرگ صنعت پلیمر در فروردین ۱۴۰۴ با وجود رشد درآمد با چالش جدی در بخش تولید مواجه شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد از میان ۱۱ پتروشیمی فعال، ۱۰ شرکت با کاهش تولید روبه‌رو شده‌اند و…
صنعت الفین و پلیمر در فروردین‌‌ ۱۴۰۴
○گزارش ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده پلیمر و الفین در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ منتشر شد و مشخص کرد مجموع درآمد شرکت‌های این صنعت در این ماه به ۳۹ هزار و ۹ میلیارد تومان رسیده است.

○لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی اسفند حدود ۲۵ درصد کاهش داشته که به دلیل تعطیلات رسمی فروردین است.
نکته مهم دیگر اینکه مقایسه درآمد این صنعت در ماه فروردین‌‌ ۱۴۰۴ با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۳۸ درصدی را مخابره می‌کند. جهش چشمگیر نرخ‌های فروش این صنعت با تاثیر از قیمت‌های جهانی و رشد قیمت دلار، این افزایش درآمد را رقم زده است.

○گفتنی‌ست ۱۱ پتروشیمی فعال در زمینه «الفین و پلیمر» در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ موفق به تولید یک میلیون و ۴۹۵ هزار تن از محصولات خود شده‌اند که در مقایسه با فروردین‌‌ماه سال گذشته ۱۳.۱ درصد کاهش داشته است. همچنین این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند ۱۴۰۳ کاهش بیشتر از پنج درصدی را تجربه کرده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به فروردین‌‌ ۱۴۰۳  
○پیش از هر نکته‌ای باید گفت درآمد ۱۰ پتروشیمی‌‌‌ گروه «پلیمر و الفین» در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ افزایش داشته است. این روند به واسطه رشد قیمت دلار و نرخ جهانی پلیمر و الفین شکل گرفته است.

○بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های پلیمر و الفینی در فروردین‌‌ ۱۴۰۴ نشان می‌دهد، پتروشیمی تخت جمشید در این ماه پیشتاز الفین‌سازها بوده و موفق شد درآمد خود را بیشتر از رقبا افزایش دهد و در صدر لیست قرار بگیرد.

○به این شرح که پتروشیمی تخت جمشید با جهش ۱۳۸ درصدی که در درآمد ماهانه خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ به عمل آورد، توانست عنوان «بیشترین افزایش درآمد ماهانه» را از آن خود کند.

○همچنین پتروشیمی قائد بصیر، دیگر شرکت فعال در گروه «پلیمر و الفین» بوده که موفق به رشد چشم‌گیر رقم درآمد خود در فروردین‌‌ماه شده است. به نحوی که درآمد این شرکت در فروردین‌‌ ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ حدود ۱۲۱ درصد افزایش داشته است.

○پتروشیمی امیرکبیر نیز دیگر پتروشیمی گروه «پلیمر و الفین» در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ موفق شد جهش حدود ۶۱ درصدی را در درآمد ماهانه خود رقم بزند و عنوان سومین پتروشیمی برتر را در زمینه رشد درآمدزایی فروردین‌‌ماه این گروه را کسب کند.
آریا ساسول و پارس نیز به ترتیب رتبه‌های چهار تا ۶ این گروه را در رشد درآمدزایی کسب کرده‌اند.

بیشترین افزایش مقدار تولید پلیمری‌ها در فروردین‌‌ ۱۴۰۴
○در سمت تولیدات گروه «پلیمر و الفین» اما وضعیت به شدت وخیم بود؛ به طوری که در فروردین‌‌ماه امسال تنها یک پتروشیمی از صنعت «الفین و پلیمر» کاهش تولید نداشته است.

○بررسی گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌ها فعال در این صنعت نشان می‌دهد، تنها شرکتی که موفق شد  جلوی کاهش تولید خود را بگیرد، پتروشیمی جم بوده است. به این شرح که مقدار تولید این شرکت نسبت به فروردین سال ۱۴۰۳ حدود دو درصد رشد کرده است.

○در طرف دیگر ماجرا اما پتروشیمی‌هایی که افت تولید داشتند پرشمار بودند؛ در این میان پتروشیمی شازند با افت ۲۶ درصدی تولید بیشتری کاهش را به ثبت رسانده است.

۱۴۰۴/۲/۲۳

@Petroplus_ir
 ✔️در سال جدید؛ متانول پیشتاز درآمد‌ها
در فروردین‌ماه ۱۴۰۴، شرکت پتروشیمی خارک توانست عملکردی تحسین‌برانگیز از خود به نمایش بگذارد و سال جدید را با جهشی پرقدرت آغاز کند.

طبق گزارش منتشرشده در سامانه کدال، مجموع درآمد‌های عملیاتی این شرکت از محل فروش محصولات به رقم قابل‌توجه یک هزار و ۱۵۸ میلیارد تومان رسید که عمده آن از فروش صادراتی به‌دست آمده است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
 ✔️در سال جدید؛ متانول پیشتاز درآمد‌ها در فروردین‌ماه ۱۴۰۴، شرکت پتروشیمی خارک توانست عملکردی تحسین‌برانگیز از خود به نمایش بگذارد و سال جدید را با جهشی پرقدرت آغاز کند. طبق گزارش منتشرشده در سامانه کدال، مجموع درآمد‌های عملیاتی این شرکت از محل فروش محصولات…
○سه محصول اصلی این پتروشیمی یعنی متانول، بوتان و پروپان، نقش محوری در سبد درآمدی شرکت داشته‌اند؛ در این میان، متانول با فروش ۷۲۷ میلیارد تومانی، بیشترین سهم را در تحقق درآمد‌های شرکت به خود اختصاص داد. همچنین در بازار صادراتی، قیمت هر تن متانول ۱۸ میلیون و ۴۰۴ هزار تومان ثبت شد؛ عددی که از ارزش‌افزوده بالای این محصول در بازار جهانی حکایت دارد.

○عملکرد صادراتی پتروشیمی خارک در این ماه چشمگیر بود؛ در مجموع ۵۲ هزار و ۵۸۵ تن از محصولات خود را در بازار‌های خارجی به فروش رساند. این در حالی است که میزان تولید این شرکت در فروردین‌ماه برابر با ۸۴ هزار و ۴۳۵ تن گزارش شده که نشان می‌دهد ۶۲ درصد از تولیدات به فروش رفته است؛ آماری که گویای برنامه‌ریزی هوشمندانه و مدیریت موفق فروش در این مجموعه است.

○نکته قابل‌توجه دیگر، رشد ۳۹۶ درصدی درآمد صادراتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است که افزایشی معادل ۹۲۴ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. همچنین در همین بازه، شرکت موفق به افزایش ۱۶۱ درصدی حجم فروش نسبت به سال گذشته شده که این رشد قابل‌ملاحظه، نویدبخش سال مالی پربازدهی برای شخارک است.

○با توجه به روند مثبت معاملات، رشد بهای فروش محصولات و افزایش تقاضا در بازار‌های جهانی، پتروشیمی خارک در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند در ادامه سال ۱۴۰۴ نیز یکی از بازیگران کلیدی صنعت پتروشیمی ایران باقی بماند.

۱۴۰۴/۲/۲۴

@Petroplus_ir
در اولین ماه سال جاری رقم خورد؛
✔️آغاز روند صعودی برای نفت بهران
شرکت نفت بهران با نماد شبهرن و دارای سرمایه ثبت‌شده‌ای به میزان یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در اولین ماه سال ۱۴۰۴، موفق به کسب درآمدی معادل یک هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان از فروش محصولات خود در بازار‌های داخلی و خارجی شد. این رقم نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۴ درصد رشد داشته است.

درآمد تجمیعی شرکت نفت بهران از آغاز سال مالی تا پایان فروردین ماه سال ۱۴۰۴ به حدود یک هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان رسیده است. قابل ذکر است که درآمد تجمیعی "شبهرن" در این دوره یک ماهه شاهد رشد ۴ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته (یک ماهه سال ۱۴۰۳) بوده است.

سبد محصولات "شبهرن" از تنوع بالایی برخوردار است
درآمد یاد شده حاصل از فروش محصولات نفت بهران در بازار داخلی و خارجی بوده که در این بین، سهم ۷۷ درصدی را از فروش محصولات آن در بازار داخلی تصاحب کرده است. با این وجود، فروش محصولات "شبهرن" در بازار داخلی برابر با یک هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان به ثبت رسیده است. اما سهم نفت بهران از فروش محصولات در بازار خارجی ۲۳ درصد بوده که معادل ۳۸۵ میلیارد تومان است.

@Petroplus_ir
پتروشیمی خراسان رقم زد؛
✔️رشد ۱۱۹ درصدی درآمد‌های "خراسان"
شرکت پتروشیمی خراسان با نماد خراسان و دارای سرمایه ثبت‌شده‌ای به میزان ۱۷۹ میلیارد تومان، در اولین ماه سال ۱۴۰۴ موفق به کسب درآمدی معادل یک هزار ۶۷ میلیارد تومان از فروش محصولات خود در بازار‌های داخلی و خارجی شد. این رقم نسبت به دوره مشابه سال گذشته نزدیک به ۱۱۹ درصد رشد را نشان می‌دهد.

درآمد ماهانه خراسان در این دوره یک‌ماهه، بالاتر از میانگین درآمد ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ بوده و به میزان ۴۹۲ میلیارد تومان بیشتر از میانگین درآمد ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ ثبت شده است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
پتروشیمی خراسان رقم زد؛ ✔️رشد ۱۱۹ درصدی درآمد‌های "خراسان" شرکت پتروشیمی خراسان با نماد خراسان و دارای سرمایه ثبت‌شده‌ای به میزان ۱۷۹ میلیارد تومان، در اولین ماه سال ۱۴۰۴ موفق به کسب درآمدی معادل یک هزار ۶۷ میلیارد تومان از فروش محصولات خود در بازار‌های داخلی…
درآمد تجمیعی شرکت پتروشیمی خراسان از آغاز سال مالی تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۴ بالغ بر یک هزار و ۶۷ میلیارد تومان شده است. قابل ذکر است که درآمد تجمیعی خراسان در این دوره یک ماهه شاهد رشد ۱۱۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته (یک ماهه سال ۱۴۰۳) بوده است.

شرکت پتروشیمی خراسان در فروردین ماه سال جاری با عملکردی قابل قبول، موفق به شناسایی بیشترین درآمد خود از فروش «اوره (صادراتی)» شد. این رقم بالغ بر ۵۶۹ میلیارد تومان بوده که نشان‌دهنده سهم قابل توجه ۵۳ درصدی از کل درآمد ماهانه خراسان است.

پس از «اوره (صادراتی)»، «اوره حمایتی» با درآمد ۳۵۹ میلیارد تومانی در جایگاه دوم قرار دارد که سهم ۳۴ درصدی از کیک درآمدی خراسان را به خود اختصاص داده است.

از سوی دیگر، در میان محصولات پتروشیمی خراسان، «ملامین داخلی» با نرخ فروش ۸۳ میلیون و ۲۲ هزار تومان به ازای هر تن، بالاترین قیمت را به خود اختصاص داده است.

۱۴۰۴/۲/۲۵

@Petroplus_ir
✔️پتروشیمی بوعلی در فروردین سال ۱۴۰۴ چه محصولاتی را تولید کرد و چقدر درآمد داشت؟
پتروشیمی بوعلی سینا سال ۱۴۰۴ را با قدرت شروع کرد؛ به طوری که با انتشار گزارش فروردین‌ماه، مشخص شد تناژ تولید این پتروشیمی در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرده و در کنار افزایش نرخ‌های جهانی جهش ۷۳ درصدی را درآمد این پتروشیمی رقم زده است.

کارنامه پتروشیمی بوعلی سینا در فروردین سال ۱۴۰۴ منتشر شد و مشخص کرد این پتروشیمی در سبد تولید این ماه محصولاتی چون ریفرمیت، برش سنگین، رافینیت، بنزن، برش سبک، پارازایلین، برش میانی نفتا و برش میانی نفتا را داشته است.

بررسی ارقام این گزارش نشان می‌دهد، پتروشیمی بوعلی سینا در فروردین سال ۱۴۰۴ تناژ تولید خود را به ۱۷۷ هزار و ۳۳ تن رساند که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ حدود هشت درصد افزایش داشته است.
همچنین این پتروشیمی از فروش محصولات خود در این ماه هفت هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ جهش ۷۳ درصدی داشته است.

۱۴۰۴/۲/۲۷

@Petroplus_ir
بررسی عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۴ «پترول» / رشد چشمگیر ارزش بازار پرتفوی بورسی
شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به فروردین‌ماه ۱۴۰۴، مجموع بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری‌های خود را رقمی معادل ۱۰ هزار و ۲۷۸ میلیارد تومان اعلام کرد.

این سرمایه‌گذاری‌ها ترکیبی از شرکت‌های فعال در بازار سرمایه و شرکت‌های خارج از بازار سرمایه را شامل می‌شود.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
بررسی عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۴ «پترول» / رشد چشمگیر ارزش بازار پرتفوی بورسی شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی خلیج فارس در گزارش فعالیت ماهانه منتهی به فروردین‌ماه ۱۴۰۴، مجموع بهای تمام‌شده سرمایه‌گذاری‌های خود را رقمی معادل ۱۰ هزار و ۲۷۸ میلیارد…
○بر اساس این گزارش، بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های "پترول" به شرکت‌هایی اختصاص دارد که خارج از بازار سرمایه فعالیت می‌کنند؛ به‌طوری‌که بهای تمام‌شده این بخش ۷ هزار و ۳۹۰ میلیارد تومان اعلام شده که نسبت به ماه قبل تغییری نداشته است. همچنین، سرمایه‌گذاری در پرتفوی بورسی شرکت نیز با رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۸۸۷ میلیارد تومان به ثبت رسیده است.

○در پرتفوی بورسی "پترول"، بخش «محصولات شیمیایی» سهم عمده‌ای را به خود اختصاص داده و کل سرمایه‌گذاری بورسی شرکت در همین بخش متمرکز شده است. 

○ارزش بازار سرمایه‌گذاری‌های بورسی "پترول" در پایان فروردین‌ماه به ۲۰ هزار و ۵۸۶ میلیارد تومان رسید که نشان از رشد ۶۱۲ درصدی نسبت به بهای تمام‌شده دارد.

○در میان شرکت‌های بورسی تحت سرمایه‌گذاری "پترول"، پتروشیمی جم با ارزشی معادل ۵ هزار و ۸۳۹ میلیارد تومان در صدر قرار دارد و پس از آن، صنایع پتروشیمی کرمانشاه با ۵ هزار و ۴۵۲ میلیارد تومان در رتبه دوم ارزش بازار ایستاده است.

○درآمد عملیاتی "پترول" طی این ماه حدود ۳۰ میلیارد تومان گزارش شده که عمده آن، معادل ۲۵ میلیارد و ۱۹۵ میلیون تومان، از محل دریافت سود سهام شرکت پلیمر آریا ساسول محقق شده است.

○از دیگر نکات قابل‌توجه در گزارش عملکرد فروردین‌ماه، اشاره به ثبات در سرمایه‌گذاری‌ها و تمرکز استراتژیک "پترول" بر حوزه مواد و محصولات شیمیایی است که به نظر می‌رسد همچنان در اولویت این شرکت برای رشد و توسعه سرمایه‌گذاری قرار دارد.

۱۴۰۴/۲/۲۷

@Petroplus_ir
کارنامه آروماتیکی‌های بورسی در فروردین 1404
✔️درآمد نیمی از صنعت آروماتیک با تولید درخشید؛ رشد بوعلی، عقب نشینی نوری
نیمی از تولیدکنندگان آروماتیک در فروردین ۱۴۰۴ با رشد تولید، صحنه درآمدزایی را به نفع خود تغییر دادند. در این میان، فارابی با جهش ۱۸ درصدی در تولید و رشد ۲۹۳ درصدی درآمد، شگفتی‌ساز ماه شد. بوعلی سینا نیز با افزایش هشت درصدی تولید و صعود ۷۳ درصدی درآمد، دومین چهره درخشان این ماه لقب گرفت.

بررسی گزارش‌های ماهانه نشان می‌دهد در فروردین‌ماه، پتروشیمی فارابی با رشد ۱۸ درصدی و بوعلی سینا با رشد هشت درصدی، در صدر جدول افزایش تولید ایستادند. این افزایش باعث شد درآمد این دو شرکت جهش چشمگیری داشته باشد و به ترتیب رتبه‌های اول و دوم رشد درآمد را از آن خود کنند.

در مقابل، پتروشیمی اصفهان با افت ۲۱ درصدی و نوری با کاهش یک درصدی در تولید روبه‌رو شدند. این کاهش، مستقیما بر درآمد آن‌ها تاثیر گذاشت و باعث شد در رتبه‌های انتهایی جدول رشد درآمد صنعت آروماتیک قرار بگیرند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه آروماتیکی‌های بورسی در فروردین 1404 ✔️درآمد نیمی از صنعت آروماتیک با تولید درخشید؛ رشد بوعلی، عقب نشینی نوری نیمی از تولیدکنندگان آروماتیک در فروردین ۱۴۰۴ با رشد تولید، صحنه درآمدزایی را به نفع خود تغییر دادند. در این میان، فارابی با جهش ۱۸ درصدی در…
○در مجموع، تولید ۶۱۸ هزار تنی این صنعت نسبت به فروردین پارسال تغییر چندانی نداشته اما رشد درآمد صنعت به واسطه افزایش قیمت‌های جهانی و دلار مشهود است.
گزارش فروردین‌ صنعت آروماتیک نشان می‌دهد که توازن تولید نقش تعیین‌کننده‌ای در موفقیت مالی شرکت‌ها داشته است. در این میان، پتروشیمی‌هایی که همزمان با رشد تولید، توانسته‌اند فروش موثری داشته باشند، در صدر جدول درآمدزایی ایستاده‌اند.

وضعیت صنعت آروماتیک در فروردین‌‌ ۱۴۰۴
○گزارش فعالیت ماهانه آروماتیکی‌های بورس منتشر شد و خبر از رشد درآمد کل این صنعت در فروردین‌‌ ۱۴۰۴ داد. نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد چهار پتروشیمی تولیدکننده آروماتیک یعنی نوری، بوعلی، اصفهان و فارابی مجموعا در فروردین‌‌ماه موفق به شناسایی درآمد ۲۲ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومانی شده‌اند.

○مقایسه این عدد با درآمد صنعت آروماتیک در فروردین‌‌ماه سال گذشته، افزایش ۳۲ درصدی آن را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است عمده این افزایش درآمد، مربوط به رشد درآمد پتروشیمی بوعلی سینا در این ماه است.

○البته درآمد پتروشیمی‌های آروماتیکی‌ نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند‌ حدود ۲۰ درصد کاهش داشته که به دلیل تعطیلات رسمی فروردین است.

○گفتنی‌ست چهار پتروشیمی فعال در زمینه تولید آروماتیک در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ موفق به تولید ۶۱۸ هزار و ۱۷۷ تن از محصولات خود شده‌اند. این عدد در مقایسه با فروردین‌‌ماه سال گذشته تقریبا ثابت مانده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه آروماتیکی‌ها
○بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ نشان می‌دهد، پتروشیمی فارابی در این ماه جهش قابل توجهی را در درآمدزایی داشته که به دلیل رشد حجم فروش و قیمت محصولات آن است. به طوری که رقم فروش این شرکت با رشد ۲۹۳ درصدی از ۳۰ میلیارد تومان به ۱۱۶ میلیارد تومان رسیده است.

○همچنین پتروشیمی بوعلی سینا نیز در فروردین‌ عملکرد قابل توجهی در فروش داشت؛ به نحوی که درآمد ماهانه پتروشیمی بوعلی سینا از چهار هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان در فروردین‌‌ماه سال ۱۴۰۳ با رشد ۷۳ درصدی به هفت هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان رسیده است. از این رو پتروشیمی بوعلی در جایگاه دوم جدول رشد درآمدزایی گروه آروماتیک قرار می‌گیرد.

○همچنین پتروشیمی اصفهان نیز در این ماه موفق شد درآمد خود را حدود ۴۳ درصد افزایش دهد و جایگاه سوم رتبه‌بندی افزایش درآمد را تصاحب کند. طبق جدول، درآمد این پتروشیمی از ۳۶۶ میلیارد تومان در فروردین‌‌ ۱۴۰۳ به ۵۲۳ میلیارد تومان در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ رسیده است.

○پتروشیمی نوری نیز در این ماه توانست درآمد خود را نسبت به فروردین ۱۴۰۳ حدود ۱۷ درصد بالا ببرد و رقم ۱۴ هزار و ۸۲۵ میلیارد تومان را گزارش کند.

بیشترین افزایش تولید ماهانه آروماتیکی‌ها
○در سمت تولید اما این روند دیده نشد و نیمی از صنعت با کاهش تولید روبه‌رو شدند؛ نگاهی به گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های آروماتیکی حکایت از آن دارد که دو پتروشیمی فارابی و بوعلی سینا به ترتیب ۱۸ و هشت درصد در فروردین امسال رشد تولید داشتند.

○در این حین اما اوضاع برای پتروشیمی‌های اصفهان و نوری متفاوت بود؛ چرا که حجم تولید این دو پتروشیمی به ترتیب ۲۱ و یک درصد پایین‌تر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.

۱۴۰۴/۲/۲۸

@Petroplus_ir
کارنامه روانکارهای بورسی در فروردین‌ ۱۴۰۴
وقتی انبار پر است و بازار خالی؛ نفت سپاهان چرا محصولی عرضه نکرد؟
درآمدزایی صنعت روانکار در فروردین ۱۴۰۴ آغاز مثبتی داشت، اما نفت سپاهان یک‌تنه این روند را بر هم زد. شرکتی که سال گذشته در تولید و درآمد، قعرنشین جدول بود، حالا در فروردین نیز با وجود افزایش تولید، نتوانست سهمی از بازار به دست آورد که نتیجه آن سقوط ۱۷ درصدی درآمد و ثبت ضعیف‌ترین عملکرد در میان چهار روانکار بورسی بود.

در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ صنعت روانکار بورسی توانست عملکرد نسبتا مطلوبی در حوزه درآمدزایی ثبت کند. سه شرکت ایرانول، پارس و بهران نسبت به فروردین سال قبل افزایش درآمد داشتند؛ در این میان، نفت ایرانول با رشد ۴۷ درصدی در صدر ایستاد.

اما نفت سپاهان تنها شرکتی بود که برخلاف روند عمومی، کاهش درآمد را تجربه کرد و با افت ۱۷ درصدی، ضعیف‌ترین عملکرد ماه را ثبت کرد.

نکته قابل توجه آنکه نفت سپاهان با تولید بیش از ۶۱ هزار تن محصول، بیشترین رشد تولید را در میان چهار شرکت بورسی داشت. با این حال، بخش عمده‌ای از این تولیدات وارد بازار نشد و عرضه پایین باعث افت محسوس درآمد شده است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه روانکارهای بورسی در فروردین‌ ۱۴۰۴ وقتی انبار پر است و بازار خالی؛ نفت سپاهان چرا محصولی عرضه نکرد؟ درآمدزایی صنعت روانکار در فروردین ۱۴۰۴ آغاز مثبتی داشت، اما نفت سپاهان یک‌تنه این روند را بر هم زد. شرکتی که سال گذشته در تولید و درآمد، قعرنشین جدول…
فروردین‌‌‌ماه‌‌ صنعت روانکار در یک نگاه
○گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد،دو شرکت نفت #ایرانول و #پارس عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۴۷ و ۲۲ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشد و دو شرکت کاهش تولید و دو شرکت دیگر رشد حداقلی داشتند.

وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در فروردین‌‌
○بررسی گزارش‌های فعالیت ماهانه شرکت‌های صنعت روانکار خبر از آن می‌دهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ به رقم ۶ هزار و ۷۰ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی اسفند کاهش حدود ۴۱ درصدی را تجربه کرده که نتیجه تعطیلات رسمی این ماه است.
نکته مهم‌تر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در فروردین‌‌ماه سال ۱۴۰۳ خبر از رشد ۱۱ درصدی آن می‌دهد.

○گفتنی‌ست، درآمد حاصل از فروش سه روانکار بورسی در این ماه نسبت به فروردین‌‌ماه سال ۱۴۰۳ افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در فروردین‌‌‌ماه با ماه گذشته یعنی اسفند ۱۴۰۳ خبر از افت درآمد تمامی صنعت روانکار می‌دهد.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به فروردین‌‌ ۱۴۰۳ 
○همان‌طور که گفته شد، سه روانکار بورسی در فروردین‌‌ ۱۴۰۴ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ شده‌اند. در این حین اما نفت ایرانول (شرانل) با افزایش حدود ۴۷ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به فروردین‌‌ ۱۴۰۳ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.

به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت ایرانول از هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان در فروردین‌‌‌ماه‌‌ ۱۴۰۳ به هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. البته این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند ۱۴۰۳ حدود ۱۵ درصد کاهش داشته است.

○همچنین نفت پارس نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به فروردین‌‌ ۱۴۰۳ حدود ۲۲ درصد افزایش داد و از ۹۲۵ میلیارد تومان در فروردین‌‌ ۱۴۰۳ به هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت پارس در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به فروردین‌‌ ۱۴۰۳ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با اسفند‌ ۱۴۰۳ حدود ۳۲ درصد کاهش داشته است.

○جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در فروردین‌‌ماه به نفت بهران تعلق می‌گیرد؛ چرا که درآمد فروردین‌‌ماه این شرکت حدود چهار درصد افزایش داشته و به هزار و ۶۷۹ میلیارد تومان رسیده است.

○اما نفت سپاهان در فروردین‌‌ماه ۱۴۰۴ تنها روانکاری بود که کاهش درآمد را تجربه کرده است. به طوری که درآمد این شرکت با کاهش بیشتر از ۱۷ درصدی به هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان در این ماه رسیده است.

۱۴۰۴/۲/۲۹

@Petroplus_ir
کارنامه متانولی‌های بورسی در فروردین ۱۴۰۴
✔️شروع خوب متانولی‌ها در ۱۴۰۴؛ آیا موتور رشد پایدار روشن شده است؟
پتروشیمی #زاگرس پس از چند ماه افت تولید و درآمد، سرانجام در فروردین ۱۴۰۴ ورق را برگرداند. گزارش‌های ماهانه نشان می‌دهد این شرکت توانسته هم در تولید و هم در فروش عملکرد بهتری نسبت به ماه‌های گذشته ثبت کند. زاگرس با رشد تولید و افزایش حدود ۹۰ درصدی درآمد نسبت به فروردین سال قبل، به مسیر صعودی بازگشته و در کنار دیگر متانولی‌ها، نقش مهمی در بهبود نسبی صنعت متانول ایفا کرده است.

صنعت متانول که سال گذشته را با افت و خیزهای متعدد پشت سر گذاشته بود، حالا در نخستین ماه از سال ۱۴۰۴ عملکرد بهتری از خود نشان داده است.

در فروردین‌ماه، مجموع تولید این شرکت‌ها به بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید و در بخش درآمد نیز افزایش قابل‌توجهی نسبت به سال قبل به ثبت رسید.

در این میان پتروشیمی‌هایی مانند #زاگرس و #فناوران توانستند تولید خود را افزایش دهند، که #خارک با کاهش تولید از این قافله جا ماند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه متانولی‌های بورسی در فروردین ۱۴۰۴ ✔️شروع خوب متانولی‌ها در ۱۴۰۴؛ آیا موتور رشد پایدار روشن شده است؟ پتروشیمی #زاگرس پس از چند ماه افت تولید و درآمد، سرانجام در فروردین ۱۴۰۴ ورق را برگرداند. گزارش‌های ماهانه نشان می‌دهد این شرکت توانسته هم در تولید…
صنعت متانول در فروردین‌ ۱۴۰۴
○بررسی عملکرد پتروشیمی‌های صنعت متانول نشان می‌دهد، مقدار تولید این صنعت در فروردین‌ماه بر خلاف ماه‌های گذشته صعودی بوده است.

○سه پتروشیمی این صنعت موفق به شناسایی درآمد هفت هزار و ۷۲ میلیارد تومانی در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ شده‌اند. لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با دو ماه اسفند‌ ۱۴۰۳ و فروردین‌ماه ۱۴۰۳ افزایش داشته است.

○به نحوی که درآمد کل این صنعت در فروردین‌ماه نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند‌ماه بیش از ۴۳ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۲۳ درصد افزایش داشته است.

○در سمت دیگر شرکت‌های این صنعت در فروردین‌ماه توانستند مجموعا یک میلیون و ۱۰۵ هزار تن از محصولات خود را تولید کنند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ۱.۳ درصد افزایش داشته است.

○مشخص است که متانولی‌ها سال ۱۴۰۴ را بر خلاف سال گذشته شروع کردند و در دو بخش تولید و درآمدزایی ارقام بهتری را ثبت کردند.

○پتروشیمی خارک در این ماه نیز مانند ماه گذشته پیشتاز صنعت متانول در افزایش درآمد بوده است. به طوری که این پتروشیمی در فروردین‌ماه توانست رقم فروش خود را حدود ۴۰۰ درصد بالا ببرد و مبلغ فروش خود را از ۲۳۳ میلیارد تومان در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ به هزار و ۱۵۸ میلیارد تومان در فروردین‌ ۱۴۰۴ برساند.

○همچنین پتروشیمی فناوران توانست درآمد خود را در فروردین‌ماه حدود ۱۴۰ درصد افزایش دهد و از ۶۴۳ میلیارد تومان در فروردین‌ سال ۱۴۰۳ به هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان در فروردین‌ ۱۴۰۴ برساند.

○پتروشیمی زاگرس نیز توانست پس از مدت‌ها درآمد خود را نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش دهد؛ به صورتی که زاگرس موفق شد درآمد خود را در فروردین‌ماه حدود ۹۰ درصد افزایش دهد و از دو هزار و ۲۹۷ میلیارد تومان در فروردین‌ سال ۱۴۰۳ به چهار هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان در فروردین‌ ۱۴۰۴ برساند. لازم به ذکر است از نظر ریالی، بیشترین رشد درآمد متعلق به زاگرس بوده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید متانولی‌های بورس در فروردین‌ماه
○در سمت تولید نیز کارنامه متانولی‌ها بهتر از ماه‌های گذشته بود و دو پتروشیمی این گروه رشد تولید داشتند؛
در ابتدای این فهرست نام پتروشیمی فناوران به چشم می‌خورد که توانست در این ماه حدود ۹ درصد حجم تولید خود را بالا ببرد و این عدد را از ۹۵ هزار تن در فروردین‌ ۱۴۰۳ به ۱۰۴ هزار تن در فروردین‌ ۱۴۰۴ رساند.

○همچنین پتروشیمی زاگرس نیز پس از مدت‌ها توانست در این ماه مقدار تولید خود را بالا ببرد؛ به طوری که تناژ تولید این پتروشیمی با رشد دو درصدی نسبت به فروردین پارسال به ۹۱۶ هزار تن رسیده است.

○در مقابل اما پتروشیمی خارک با وجود رشد درآمد در این ماه نتوانست تولید خود را بالا ببرد و با افت ۱۴ درصدی مواجه شده است. به طور کلی می‌توان گفت صنعت متانول با وجود تمامی مشکلات تولید به خصوص در بخش زنجیره ارزش، در این ماه توانست تا حدودی کارنامه بهتری از منظر تولید و درآمد به ثبت برساند. اما نباید فراموش کرد که اگر زنجیره ارزش این محصول تکمیل نشود، آینده صنعت به شدت سقوط خواهد کرد.

۱۴۰۴/۲/۳۱

@Petroplus_ir
کارنامه پتروشیمی‌های بورسی در فروردین‌ ۱۴۰۴
هشدار؛ تراز تولید پتروشیمی‌ها منفی شد/ تنها ۷ شرکت رشد کردند
بررسی آمارها نشان می‌دهد تنها هفت پتروشیمی در فروردین امسال موفق به افزایش تولید شده‌اند، در حالی که ۱۷ شرکت با کاهش تولید مواجه بوده‌اند. این تراز منفی در تولید، نشان‌دهنده یک هشدار جدی برای صنعتی است که ستون صادرات غیرنفتی کشور به حساب می‌آید.

وضعیت صنعت پتروشیمی در فروردین‌ ۱۴۰۴
گزارش عملکرد فروردین‌ماه‌‌ ۲۴ پتروشیمی بورسی منتشر شد و مشخص کرد درآمد اکثر شرکت‌های صنعت در این ماه رشد کرده است. اما در این ماه تولید به رشد درآمد کمک به خصوصی نکرده و افزایش درآمد پتروشیمی‌ها تا حد زیادی به واسطه رشد نرخ ارز و قیمت محصولات بوده است.

طبق گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های پتروشیمی، مجموع درآمد ۲۴ پتروشیمی‌ بورسی در ماه فروردین‌ ۱۴۰۴ به ۷۵ هزار و ۴۳۹ میلیارد تومان رسیده که نسبت به فروردین‌ماه‌‌ سال گذشته ۳۷ درصد افزایش داشته است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه پتروشیمی‌های بورسی در فروردین‌ ۱۴۰۴ هشدار؛ تراز تولید پتروشیمی‌ها منفی شد/ تنها ۷ شرکت رشد کردند بررسی آمارها نشان می‌دهد تنها هفت پتروشیمی در فروردین امسال موفق به افزایش تولید شده‌اند، در حالی که ۱۷ شرکت با کاهش تولید مواجه بوده‌اند. این تراز منفی…
○البته مقایسه درآمد صنعت پتروشیمی در فروردین‌ماه‌‌ با ماه گذشته یعنی اسفند کاهش حدود ۲۱ درصدی را مخابره می‌کند که عمدتا ناشی از تعطیلات رسمی فروردین است. گفتنی‌ست سه پتروشیمی نوری، پارس و بوعلی سینا پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در فروردین‌ بودند.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها نسبت به فروردین‌ ۱۴۰۳

○پتروشیمی خارک در فروردین‌ماه‌‌ ۱۴۰۴ توانست عملکرد درخشانی در بخش فروش از خود نشان دهد و تناژ فروش خود را بالا ببرد.

○همچنین نرخ فروش محصولات خارک نیز در این ماه نسبت به فروردین‌ماه‌‌ سال گذشته رشد خوبی را تجربه کرد و در نهایت این دو موضوع سبب شد تا درآمد پتروشیمی خارک جهش چشم‌گیری را تجربه کند.

○به نحوی که درآمد ماهانه این پتروشیمی در ماه فروردین‌ ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ حدود ۳۹۶ درصد بالا رفت و از ۲۳۳ میلیارد تومان به هزار و ۱۵۸ میلیارد تومان رسید. البته مقایسه درآمد پتروشیمی خارک در فروردین‌ با ماه گذشته یعنی اسفند کاهش حدود ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد.

○پتروشیمی فارابی نیز دومین شرکتی بود که در فروردین‌ماه‌‌ ۱۴۰۴ توانست در بخش درآمدزایی موفق ظاهر شود. به نحوی که فارابی در این ماه موفق شد درآمد ماهانه خود را با افزایش بیشتر از ۲۹۳ درصدی از ۳۰ میلیارد تومان در فروردین‌ ۱۴۰۳ به ۱۱۶ میلیارد تومان در فروردین‌ ۱۴۰۴ برساند. اما رقم فروش فارابی در این ماه نسبت به ماه گذشته یعنی اسفند حدود ۵۹ درصد کاهش داشته است.

○جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه در فروردین‌ ۱۴۰۴ به پتروشیمی فناوران تعلق می‌گیرد. چرا که مبلغ فروش فروردین‌ماه‌‌ این شرکت با افزایش ۱۴۰ درصدی از ۶۴۳ میلیارد تومان در فروردین‌ ۱۴۰۳ به هزار و ۵۴۳ میلیارد تومان در فروردین‌ماه‌‌‌‌‌ سال ۱۴۰۴ رسید.

○همچنین دو پتروشیمی تخت جمشید و قائدبصیر نیز دیگر پتروشیمی‌های موفق در رشد درآمد فروردین‌ماه‌‌ بوده‌اند.

بیشترین کاهش درآمد ماهانه در فروردین‌ ۱۴۰۴
○سه پتروشیمی آبادان، ارومیه و شیراز بیشترین کاهش درآمد را در فروردین‌ماه‌‌‌‌‌ سال ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۳ تجربه کردند.

بیشترین افزایش مقدار تولید در فروردین‌ ۱۴۰۴
○روند افزایش درآمد پتروشیمی‌های بورسی در بخش تولید، تنها در هفت شرکت از صنعت دیده شد و سایر پتروشیمی‌ها کاهش تولید داشتند. در این میان برخی از پتروشیمی‌ها مانند کرمانشاه، فارابی و فناوران مانند ماه گذشته عملکرد خوبی در تولیدات خود ثبت کردند.

○بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پتروشیمی نشان می‌دهد، پتروشیمی کرمانشاه در فروردین‌ماه‌‌ ۱۴۰۴ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید» را نسبت به فروردین‌ ۱۴۰۳ از آن خود کرده است. به نحوی که تناژ تولید پتروشیمی کرمانشاه در فروردین‌ ۱۴۰۴ نسبت به فروردین‌ ۱۴۰۳ حدود ۸۲ درصد افزایش داشت و از ۴۹.۹ هزار تن به ۹۰.۷ هزار تن رسیده است.

○پتروشیمی فارابی نیز دیگر پتروشیمی بود که موفق شد افزایش قابل قبولی در تناژ تولید خود به عمل بیاورد. به صورتی که تناژ تولید این شرکت از دو هزار و ۱۸۷ تن در فروردین‌ ۱۴۰۳ با رشد ۱۸ درصدی به دو هزار و ۵۸۹ تن در فروردین‌ ۱۴۰۴ رسیده است.

○سومین پتروشیمی که در فروردین‌ماه‌‌ عملکرد خوبی در بخش تولید از خود نشان داد، پتروشیمی فناوران بود؛ به طوری که این شرکت در فروردین‌ماه‌‌‌‌‌ ۱۴۰۴ موفق شد تناژ تولید خود را با افزایش ۹ درصدی از ۹۵ هزار تن در فروردین‌ ۱۴۰۳ به بیش از ۱۰۴ هزار تن در فروردین‌ ۱۴۰۴ برساند.

○همچنین بوعلی، پردیس، زاگرس و جم نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در این ماه رشد تولید داشتند.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در فروردین‌ ۱۴۰۴
○در طرف دیگر اما ۱۷ پتروشیمی در این ماه با کاهش حجم تولید روبه‌رو شدند. در این میان اما پتروشیمی‌های آبادان، شیراز و شازند به ترتیب بیشترین کاهش تولید را نسبت به فروردین‌ ۱۴۰۳ به ثبت رسانده‌اند.
 ۱۴۰۴/۳/۳

@Petroplus_ir
✔️پروژه بهبود راندمان واحد موم‌گیری شرکت نفت ایرانول افتتاح شد.

عیسی اسحاقی مدیرعامل شرکت نفت ایرانول، با ارایه گزارش عملکرد ایرانول گفت: سال ۱۴۰۳، بی نظیرترین سال در تاریخ ایرانول بود و رکوردهای جدیدی در شاخص های عملکردی شرکت به ثبت رسید. فروش ایرانول در سال گذشته با رشد ۴۸ درصدی به حدود ۲۲۰ هزار میلیارد ریال، مقدار فروش با رشد ۱۳ درصدی به بالای ۶۵۰ میلیون لیتر و مقدار تولید با رشد ۱۳ درصدی به ۶۵۴ میلیون لیتر رسیدو سود شرکت نیز رشد قابل توجهی دارد که بالاترین رکورد در تاریخ ایرانول بود.

گفتنی است، با بهره برداری از این پروژه، در ایرانول، این شرکت به جمع صادرکنندگان پارافین پیوست و روغن پایه تولیدی ایرانول در حدود ۴ درصد افزایش و روغن موجود در اسلک وکس از ۲۵ تا ۲۸ درصد به زیر ۱۳ درصد کاهش می یابد و اسلک وکس با ارزش‌تری نیز تولید می‌شود که افزایش ۲.۵ میلیون دلار سود سالانه را به دنبال خواهد داشت.

#شرانل

۱۴۰۴/۳/۴

@Petroplus_ir
✔️درخشش پارس در صدر تولیدکنندگان پروپان؛ ۹۰ درصد از فروش پروپان در اختیار پتروشیمی پارس قرار گرفت
در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ پتروشیمی پارس با تولید چشمگیر ۷۵ هزار و ۲۲۲ تن پروپان و ثبت فروش بیش از دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، فاصله معناداری با سایر رقبا گرفت. این عملکرد درخشان، جایگاه پارس را به‌عنوان بازیگر اصلی بازار پروپان تثبیت کرده است.

پروپان یکی از محصولات استراتژیک پتروشیمی‌های خوراک گازی محسوب می‌شود که هم در داخل کشور برای سوخت و خوراک کاربرد دارد و هم در بازارهای صادراتی تقاضای بالایی دارد. سهم بالای پارس از تولید این محصول، اهمیت آن را در توازن بازار و تامین نیاز صنایع پایین‌دستی دوچندان می‌کند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️درخشش پارس در صدر تولیدکنندگان پروپان؛ ۹۰ درصد از فروش پروپان در اختیار پتروشیمی پارس قرار گرفت در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ پتروشیمی پارس با تولید چشمگیر ۷۵ هزار و ۲۲۲ تن پروپان و ثبت فروش بیش از دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان، فاصله معناداری با سایر رقبا گرفت.…
○در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ شرکت پتروشیمی پارس توانست با اختلاف قابل توجهی، جایگاه نخست تولید و فروش پروپان را در بین شرکت‌های فعال این حوزه به‌دست آورد. طبق داده‌های موجود، پارس در این ماه موفق به تولید حدود ۷۵ هزار تن پروپان شد، در حالی که تولید شرکت رقیب یعنی خارک تنها حدود هفت هزار تن بوده است.

پارس، رکورددار فروش پروپان
○در بخش فروش نیز پارس عملکردی چشمگیر ثبت کرد و با فروش تجمیعی بیش از دو هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان، بیش از ۹۰ درصد کل فروش بازار پروپان را میان پتروشیمی‌های بورسی به خود اختصاص داد.

○این در حالی است که فروش شرکت خارک حدود ۲۵۰ میلیارد تومان گزارش شده است. این داده‌ها نشان می‌دهد که نه تنها پارس توان تولید بالایی دارد، بلکه توانسته است در فروش نیز بازار را به‌طور موثری در اختیار گیرد.

سهم غالب پارس در بازار پروپان
○با توجه به سهم بالای تولید و فروش پارس در فروردین، می‌توان گفت این شرکت نقشی کلیدی در تامین پروپان کشور ایفا می‌کند و ادامه این روند می‌تواند موقعیت آن را در بازار صادراتی نیز تقویت کند.

۱۴۰۴/۳/۶

@Petroplus_ir
2025/07/10 13:00:35
Back to Top
HTML Embed Code: