Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
پترو پلاس
کارنامه سودسازی گروه متانول‌ در ۹ ماهه ۱۴۰۳؛ ✔️راز افزایش سود پتروشیمی‌های متانولی‌ باوجود کاهش تولیدی چیست؟ کاهش تولید صنعت متانول در ۹ ماهه امسال نگرانی‌هایی درباره افت سودآوری این شرکت‌ها ایجاد کرده بود، اما افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر قیمت متانول ورق…
○سال ۱۴۰۳ برای صنعت متانول با چالش‌های بزرگی همراه بود. قطعی گاز در فصول سرد، تشدید تحریم‌ها و مشکلات حمل‌ و نقل موجب کاهش تولید صنعت در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری شد.

○این شرایط نگرانی‌هایی را درباره افت سودآوری متانول‌سازان ایجاد کرده بود، چراکه کاهش تولید معمولا به معنای افت درآمد و سود است. اما برخلاف پیش‌بینی‌ها، پتروشیمی‌های این صنعت عملکردی فراتر از انتظار داشتند.

○بنابر صورت‌های مالی عامل اصلی رشد درآمد متانولی‌ها، افزایش قیمت میانگین متانول و تاثیر آن از نرخ تبدیل ارز بود. این موضوع مبلغ فروش متانولی‌ها را با وجود افت تولید بالا برد.

○علاوه بر این، هزینه‌های تولید این شرکت‌ها نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری نداشت و حتی در برخی موارد کاهش یافت، که یکی از دلایل آن افت تولید و مدیریت بهتر هزینه‌ها بود.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، افزایش «سایر درآمدهای عملیاتی» پتروشیمی‌های این صنعت بود؛ چرا که افزایش نرخ ارز باعث درآمدزایی متانولی‌ها از محل «تسعیر دارایی‌های ارزی» شد و نقش مهمی در رشد سودسازی متانولی‌ها ایفا کرد.
همچنین اصلاحیه قیمت خوراک و دریافت صورت‌حساب‌های تعدیلی از شرکت ملی نفت، درآمد مضاعفی برای این صنعت به همراه داشت.

○در مجموع، صنعت متانول باوجود مشکلات تولید، توانست با استفاده از افزایش نرخ‌های جهانی، مدیریت هزینه و بهره‌گیری از درآمدهای ارزی، مسیر رشد سودآوری را حفظ کند. حالا باید دید کدام شرکت‌ها در این شرایط توانسته‌اند بهترین عملکرد را داشته باشند.

وضعیت درآمد متانولی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳

○با توجه به این نکات باید دید کدام پتروشیمی عملکرد بهتری در درآمدزایی و سودآوری داشته است؟ بررسی صورت‌های مالی نشان می‌دهد، پتروشیمی فناوران با افزایش بیشتر از ۴۰ درصدی درآمد بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. لازم به ذکر است درآمد این شرکت از هفت هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان به ۱۰ هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان رسیده است.
خارک نیز دیگر پتروشیمی موفق در زمینه رشد درآمدزایی بود؛ چرا که درآمد پتروشیمی خارک در ۹ ماهه ابتدایی سال حدود ۱۴ درصد رشد کرده و به بیش از ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. پتروشیمی زاگرس نیز در این دوره توانست درآمد خود را بالا ببرد و رقم ۲۲ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان را ثبت کند.

○نکته مهم در رابطه با صنعت متانول این است که رشد درآمد این صنعت به واسطه افزایش قیمت متانول و دلار رقم خورده و پتروشیمی‌های این صنعت در تولید آنچنان موفق نبودند.

بیشترین افزایش هزینه تولید در صنعت متانول‌
○اما نکته در رابطه با صورت‌های مالی صنعت متانول، رشد آرام هزینه‌های تولید است. این روند به واسطه تولید پایین در این صنعت اتفاق افتاده است.
رشد کنترل شده بهای تمام شده یا حتی در یکی از شرکت‌ها افت آن، برگ برنده این صنعت شد تا متانولی‌ها با افزایش سودسازی همراه شوند.

○طبق صورت‌های مالی بهای تمام شده صنعت متانول در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته تنها دو درصد افزایش داشته است. این در حالی‌ست که درآمد این صنعت طی این مدت ۱۲.۶ درصد رشد کرده؛ همین اختلاف میان رشد درآمد و هزینه تولید، صنعت متانول را با وجود افت تولید، نجات داد و سودساز کرد.
در این میان باید گفت، پتروشیمی زاگرس این رقم را بیشتر از دو درصد کاهش داد و به برترین پتروشیمی متانولی در زمینه کنترل بهای تمام شده تبدیل شد.

بیشترین افزایش سود خالص در صنعت متانول‌
○همان‌طور که گفته شد پتروشیمی‌های صنعت متانول در زمینه کنترل بهای تمام شده و سایر هزینه‌های خود به خوبی عمل کردند. از این رو رشد نسبتا پایین درآمد‌های متانولی‌ها که تحت تاثیر افت تولید در ۹ ماهه امسال اتفاق افتاد، به چشم نیامد و تمامی پتروشیمی‌های این صنعت بر مدار رشد سود قرار گرفتند.
در این میان اما فناوران پیشتاز این صنعت شد؛ به طوری که سود خالص پتروشیمی فناوران از ۳۹۰ میلیارد تومان در ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ با رشد ۶۱۳ درصدی به دو هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.
نکته مهم در رابطه با پتروشیمی فناوران، افزایش ۵۴۷ درصدی درآمد تسعیر دارایی‌ها و بدهی های ارزی عملیاتی‌‌ست که کمک شایانی به جهش سودسازی آن کرده است.

○همچنین پتروشیمی خارک توانست سود خالص خود را ۹۳ درصد افزایش دهد و به چهار هزار و ۴۹۴ میلیارد تومان برساند. پتروشیمی زاگرس نیز موفق شد در این مدت سود خالص سه هزار و ۱۲۰ میلیارد تومانی شناسایی کند که رشد ۳۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.

@Petroplus_ir
سقوط سود ۱۰ پتروشیمی؛ آیا صنعت در مسیر خطر قرار گرفته است؟

طبق صورت‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه سال، نیمی از صنعت پتروشیمی با بحران سودسازی روبه‌رو شد؛ افزایش هزینه‌های تولید، کمبود گاز و رشد قیمت خوراک سود بسیاری از شرکت‌ها را کاهش داد. اما در این میان، برخی پتروشیمی‌ها با کنترل هزینه‌ها و بهره‌گیری از افزایش نرخ ارز، رشد سودآوری را رقم زدند. این شکاف عمیق بین برندگان و بازندگان، زنگ خطر جدی برای آینده صنعت پتروشیمی است

در حالی که پتروشیمی‌های #فن‌آوران، #مارون و #خارک بیشترین رشد سود را ثبت کردند، در سمت دیگر ۱۴ پتروشیمی نتوانستند مانند سال قبل تولید کنند که منجر به سقوط سود خالص برخی از شرکت‌ها شد؛ برای مثال پتروشیمی #شازند ۹۵ درصد از سود خود را از دست داد و آبادان نیز با زیان روبه‌رو شد.

مهم‌ترین عامل این اختلاف در سودآوری، میزان تولید و تامین خوراک بود؛ پتروشیمی‌هایی که توانستند تولید خود را حفظ کنند، از افزایش نرخ ارز و تسعیر سود بردند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
سقوط سود ۱۰ پتروشیمی؛ آیا صنعت در مسیر خطر قرار گرفته است؟ طبق صورت‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه سال، نیمی از صنعت پتروشیمی با بحران سودسازی روبه‌رو شد؛ افزایش هزینه‌های تولید، کمبود گاز و رشد قیمت خوراک سود بسیاری از شرکت‌ها را کاهش داد. اما در…
صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه ۲۲ پتروشیمی بورسی حاکی از آن است که مجموع درآمد پتروشیمی‌ها حدود ۳۸ درصد بالا رفته از ۳۹۲ هزار و ۵۰۴ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ و به ۵۴۱ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.

○در طرف دیگر نیز هزینه تولید محصولات پتروشیمی نظیر مواد اولیه و دستمزد در ۹ ماهه ۱۴۰۳ حدود ۴۴.۵ درصد افزایش داشته و رقم ۴۰۶ هزار و ۲۲۳ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.

○با وجود رشد بیشتر بهای تمام‌شده، سود خالص صنعت پتروشیمی در این دوره پایین نیامد؛ به طوری که مجموع سود خالص ۲۲ پتروشیمی از ۸۱.۹ همت در ۹ ماهه ۱۴۰۲ با رشد ۱۹ درصدی به ۹۷.۵ همت در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است. همچنین باید گفت سود خالص اکثر پتروشیمی‌ها در این دوره بالا رفته است.

مارون پیشتاز رشد درآمدزایی صنعت پتروشیمی‎
○همان‌طور که گفته شد مجموع سود خالص شرکت‌های صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است. این موضوع به دلیل رشد درآمد شرکت‌های این صنعت در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بوده است. در این بخش مشخص می‌شود، کدام پتروشیمی عملکرد بهتری در رشد درآمد خود داشته است.
نگاهی به صورت‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی نشان می‌دهد پتروشیمی مارون با افزایش حدود ۷۴ درصدی درآمد، بهترین عملکرد را از لحاظ رشد درآمدزایی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رقم زد و این عدد را به ۳۹ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان رسانده است.

○همچنین پتروشیمی‌های جم و امیرکبیر نیز دیگر پتروشیمی‌های بورسی بودند که در این دوره افزایش خوبی را در درآمد حاصل از فروش خود به ارمغان آوردند. به نحوی که مبلغ فروش پتروشیمی‌های جم و امیرکبیر در ۹ ماهه ۱۴۰۳ بیش از ۶۹ و ۴۹ درصد افزایش داشته است.

بیشترین افزایش هزینه تولید در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○در بخش هزینه‌ها اما پتروشیمی غدیر در صدر جدول بود؛ این در حالی‌ست که حجم تولید و فروش این شرکت در ۹ ماهه امسال بالا نرفته و این روند تنها به واسطه رشد هزینه‌های تولید و کنترل نشدن آن است.
همچنین «بهای تمام‌شده کالای فروش‌رفته» پتروشیمی جم پیلن بیشتر از ۷۳ درصد افزایش داشت و از سه هزار و ۹۰۴ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۷۷۵ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسید.

○پتروشیمی‌های #جم و #امیرکبیر نیز دیگر پتروشیمی‌های بورسی بودند که در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رشد سنگینی را در هزینه تولید خود دیدند. به طوری که «بهای تمام‌شده کالای فروش‌رفته» دو پتروشیمی‌ جم و امیرکبیر در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ترتیب ۶۶ و ۶۳ درصد افزایش داشته است.

رالی سودسازی پتروشیمی‌های بورسی
○در ابتدا باید گفت از آنجایی که پتروشیمی نوری بزرگترین پتروشیمی بورسی‌ست در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نیز پرسودترین پتروشیمی بورسی لقب گرفت و سود خالصی معادل ۱۸ هزار و ۱۸۹ میلیارد تومان شناسایی کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۲۸ درصد رشد کرده است.

○در مقابل اما تنها یک پتروشیمی بود که در ۹ ماهه سال جاری به زیان نشست و آن هم پتروشیمی آبادان بود. نکته‌ای که باید در رابطه با این پتروشیمی گفته شود، این است که پتروشیمی آبادان در ۹ ماهه سال گذشته سودساز بوده؛ گفتنی‌ست آبادان در ۶ ماه از سال تنها ۱۲ درصد از ظرفیت اسمی خود را محقق کرد و این موضوع مهم‌ترین دلیل زیان‌دهی این پتروشیمی است.

بیشترین افزایش سود خالص پتروشیمی‌ها در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○اما مهم‌ترین بخش هر صورت مالی، رقم سود خالص آن است. بررسی صورت‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نشان می‌دهد پتروشیمی فن‌آوران در این بخش عنوان بیشترین افزایش سود خالص را از آن خود کرده است.
پتروشیمی فن‌آوران در ۹ ماهه ابتدایی سال توانست درآمد خود را افزایش و هزینه تولید خود را کنترل کند. از طرفی درآمدهای ارزی این پتروشیمی به دلیل رشد نرخ تسعیر بالا رفت؛ این موضوع جهش بزرگی در سودسازی این پتروشیمی به وجود آورد. به طوری که سود خالص فن‌آوران در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود هفت برابر شده است.
همچنین سود خالص پتروشیمی #مارون از سه هزار و ۱۰۸ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به ۹ هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است. به این ترتیب مارون با رشد ۱۹۸ درصدی سود خالص، دومین پتروشیمی برتر در زمینه سودسازی لقب گرفت.

#خارک نیز دیگر پتروشیمی بود که در ۹ ماهه امسال عملکرد درخشانی در سودسازی از خود به ثبت رساند. این پتروشیمی در ۹ ماهه سال موفق شد هزینه‌های عملیاتی خود را کنترل کند و سود خالص خود را حدود ۹۳ درصد بالا ببرد.

#جم و #خراسان نیز دو پتروشیمی دیگری بودند که موفق شدند جهش بزرگی در سود خالص خود به ارمغان بیاورند. به طوری که سود خالص پتروشیمی جم و خراسان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ به ترتیب ۶۸ و ۴۵ درصد افزایش داشته است.
پترو پلاس
صنعت پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ ○بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه ۲۲ پتروشیمی بورسی حاکی از آن است که مجموع درآمد پتروشیمی‌ها حدود ۳۸ درصد بالا رفته از ۳۹۲ هزار و ۵۰۴ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۲ و به ۵۴۱ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان در ۹ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است. ○در طرف…
بیشترین کاهش سود خالص در ۹ ماهه ۱۴۰۳
○۱۰ پتروشیمی در ۹ ماهه ۱۴۰۳ با کاهش سودآوری روبه‌رو شدند که در این میان وضعیت پتروشیمی آبادان که زیان‌ده شده و شازند از سایر رقبا وخیم‌تر است. چرا که سود خالص پتروشیمی شازند در ۹ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به ۹ ماهه ۱۴۰۲ حدود ۹۵ درصد پایین آمده است.
همچنین سود خالص پتروشیمی #تندگویان نیز در ۹ ماهه ۱۴۰۳ در مقایسه با ۹ ماهه ۱۴۰۲ با کاهش ۷۹ درصدی به هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان رسیده است.

○پتروشیمی‌های #اصفهان و #فارابی نیز دیگر شرکت‌هایی بودند که کاهش شدید سودآوری را در ۹ ماهه ۱۴۰۳ تجربه کردند.

@Petroplus_ir
کارنامه دی ماه پالایشی ها؛
✔️رکوردشکنی اصفهان، صعود لاوان، افت بندرعباس
دی‌ماه ۱۴۰۳ برای صنعت پالایشی با رشد تولید و فروش همراه بود در حالی که پالایش نفت اصفهان پس از ماه‌ها رکورد تولید خود را شکست و صدرنشین شد پالایشگاه لاوان بیشترین افزایش فروش را ثبت کرد از سوی دیگر پالایش نفت بندرعباس تنها شرکتی بود که کاهش تولید را تجربه کرد با رشد قیمت دلار چشم‌انداز سودآوری این صنعت نیز تقویت شده اما نباید فراموش کرد چالش‌های بازار جهانی همچنان پابرجاست.

علاوه بر #اصفهان پالایشگاه‌های #تهران #شیراز #تبریز و #لاوان نیز افزایش تولید را تجربه کردند که این موضوع نشان‌دهنده بهبود وضعیت پالایشی کشور است.

در سمت دیگر پالایشگاه #بندرعباس تنها بود که کاهش تولید را به ثبت رساند و با افت بیش از ۴ درصدی، از رقابت عقب ماند.

در بخش فروش نیز روندی مشابه دیده شد؛ مجموع فروش پالایشگاه‌های بورسی رشد ۴.۱ درصدی را تجربه کرد. در این میان پالایش نفت لاوان با افزایش ۱۵.۳ درصدی در مقدار فروش پیشتاز شد و بیشترین رشد فروش را به نام خود ثبت کرد. همچنین پالایشگاه‌های تهران، اصفهان و تبریز نیز عملکرد مثبتی از خود نشان دادند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه دی ماه پالایشی ها؛ ✔️رکوردشکنی اصفهان، صعود لاوان، افت بندرعباس دی‌ماه ۱۴۰۳ برای صنعت پالایشی با رشد تولید و فروش همراه بود در حالی که پالایش نفت اصفهان پس از ماه‌ها رکورد تولید خود را شکست و صدرنشین شد پالایشگاه لاوان بیشترین افزایش فروش را ثبت کرد…
○طبق این گزارش‌ها پنج پالایشگاه، حجم تولید خود را در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داده‌اند. در این میان کارنامه پالایشگاه اصفهان از سایر رقبا درخشان‌تر بود و پس از ماه‌ها از سایر پالایشی‌ها سبقت گرفت؛ چرا که این پالایشگاه توانست رکورد هشت ماهه تولید خود را بشکند.

حجم تولید صنعت پالایشی افزایش یافت
○طبق گزارش پالایشی‌ها، مجموع حجم تولید این صنعت در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود سه درصد افزایش داشته که بخش عمده آن مربوط به جهش تولید شپنا و شتران است.

○به طوری که این رقم از پنج میلیون و ۶۰۸ هزار مترمکعب در دی‌ ۱۴۰۲ به پنج میلیون و ۷۶۹ هزار مترمکعب در دی‌ سال ۱۴۰۳ رسیده است. همچنین این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آذر ۲.۳ درصد افزایش داشته است.

مجموع حجم فروش نفتی‌ها رشد کرد
○در طرف فروش نیز این روند تکرار شد؛ چرا که مجموع فروش پالایشگاه‌های بورسی در دی‌ ۱۴۰۳ به پنج میلیون و ۹۲۴ هزار مترمکعب رسیده که در مقایسه با دی‌ماه‌ سال گذشته حدود ۴.۱ درصد افزایش داشته است. همچنین این عدد نسبت به ماه گذشته یعنی آذر ۱۴۰۳ حدود ۶ درصد رشد کرده است.

○با این حساب باید دید کدام ‌یک از این ۶ پالایشگاه بورسی در دی‌‌ماه امسال عملکرد بهتری در تولید و فروش داشته و برترین شرکت پالایشی در بخش تولید و فروش کدام بوده است؟

○پیش از هر نکته‌ای باید گفت از آنجا که نرخ فروش شرکت‌های پالایشگاهی در صورت‌های مالی ۱۲ ماهه مشخص می‌شود، برآورد درآمد پالایشگاه‌ها به صورت ماهانه امکان‌پذیر نیست.


بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به دی‌ ۱۴۰۲
○بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پالایشی حاکی از آن است که مقدار تولید پنج پالایشگاه‌ بورسی در دی‌ ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

○مقایسه گزارش‌ عملکرد ماهانه شرکت‌های پالایشی مشخص می‌کند که در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ پالایش نفت اصفهان بیشترین افزایش مقدار تولید را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ داشته است. طبق گزارش فعالیت ماهانه پالایشگاه اصفهان، این شرکت در دی‌ ۱۴۰۳ توانست مقدار تولید خود را حدود هفت درصد افزایش دهد. به طوری که مقدار تولید شرکت از یک میلیون و ۸۱۸ هزار مترمکعب در دی‌ ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۹۴۵ هزار مترمکعب در این ماه رسیده است.

○همچنین پالایشگاه تهران نیز در دی‌ ۱۴۰۳ توانست حجم تولید خود را بالا ببرد؛ به طوری که پالایش نفت تهران در این ماه موفق به افزایش ۶.۲ درصدی مقدار تولید شد و رقم تولید خود را از یک میلیون و ۱۲۱ هزار متر مکعب در دی‌ماه‌ ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۱۹۰ هزار متر مکعب در دی‌ ۱۴۰۳ رسانده است.

○همچنین #شیراز، #تبریز و #لاوان نیز دیگر پالایشی‌هایی بودند که در دی‌ امسال افزایش تولید داشتند.
در طرف دیگر ماجرا اما پالایش نفت #بندرعباس با کاهش بیشتر از چهار درصدی حجم تولید، تنها پالایشگاهی بود که در این ماه کاهش تولید داشته است.

بیشترین افزایش حجم فروش نسبت به دی‌ ۱۴۰۲
○همان‌طور که گفته شد وضعیت تولید پالایشگاه‌های بورسی در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه‌های گذشته بهتر بوده است. حالا باید دید کدام پالایشگاه در بخش فروش بهتر از سایر رقبا عمل کرده است. برای مقایسه روند فروش پالایشی‌ها، باید مقدار فروش آن‌ها را با ماه قبل و ماه مشابه سال ۱۴۰۲ مقایسه کرد.

○بررسی و مقایسه گزارش ماهانه پالایشگاه‌های بورسی نشان می‌دهد، پنج پالایشگاه لاوان، تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ به ترتیب بیشترین افزایش مقدار فروش را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ داشته‌اند.

○با این اوصاف جایگاه نخست این بخش به پالایشگاه لاوان تعلق می‌گیرد؛ چرا که پالایش نفت لاوان در این ماه توانست افزایش حدود ۱۵.۳ درصدی در مقدار فروش خود به عمل آورد و این رقم را از ۲۷۲ هزار مترمکعب در دی‌ ۱۴۰۲ به ۳۱۳ هزار مترمکعب در دی‌ ۱۴۰۳ برساند.

○همچنین مقدار فروش پالایش نفت تهران در دی‌ ۱۴۰۳ بیشتر از هفت درصد نسبت به دی‌ ۱۴۰۲ افزایش داشته است. حجم فروش پالایشگاه اصفهان نیز در این ماه حدود ۵.۳ درصد رشد کرده و سومین پالایشگاه برتر این بخش لقب گرفته است.

بیشترین کاهش مقدار فروش نسبت به دی‌ ۱۴۰۲
○در طرف مقابل اما پالایشگاه شیراز در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ با کاهش مقدار فروش روبه‌رو شد و رقم ۲۸۵ هزار مترمکعب را در بخش فروش ثبت کرد. این رقم نسبت به دی‌ماه سال گذشته بیشتر از پنج درصد پایین آمده و پالایش نفت شیراز را در قعر جدول فروش قرار داده است.

@Petroplus_ir
✔️درآمد روانکارهای بورسی روی موج دلار؛ افزایش درآمد بدون رشد تولید

عملکرد شرکت‌های روانکار در دی‌ماه نشان داد که این صنعت توانسته از افزایش نرخ دلار برای رشد درآمدی خود به بهترین نحو ممکن استفاده کند؛ به طوری که تمامی شرکت‌های این صنعت بر مدار رشد درآمد قرار گرفتند. در این میان، نفت ایرانول و پارس پیشتاز بودند و بیشترین افزایش فروش را نسبت به دی‌ماه سال گذشته ثبت کردند.

شرکت‌های صنعت روانکار در دی‌ماه امسال توانستند درآمدهای چشمگیری ثبت کنند، اما این رشد تا چقدر واقعی است؟ گزارش‌ها نشان می‌دهد، تمامی شرکت‌های این گروه درآمد خود را افزایش داده‌اند، اما تنها یک شرکت توانسته حجم تولید خود را بالا ببرد.

این یعنی بخش عمده‌ای از رشد درآمدها نه به دلیل افزایش فعالیت صنعتی، بلکه تحت ‌تاثیر افزایش قیمت محصولات روانکار، به واسطه رشد نرخ دلار بوده است.

در این میان نفت #ایرانول و نفت #پارس بهترین عملکرد را داشتند و افزایش ۸۱ و ۶۹ درصدی درآمد را تجربه کردند. اما نکته مهم‌تر اینجاست که نفت #پارس تنها شرکتی بود که توانست مقدار تولید خود را بالا ببرد، در حالی که سایر شرکت‌ها کاهش تولید داشتند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️درآمد روانکارهای بورسی روی موج دلار؛ افزایش درآمد بدون رشد تولید عملکرد شرکت‌های روانکار در دی‌ماه نشان داد که این صنعت توانسته از افزایش نرخ دلار برای رشد درآمدی خود به بهترین نحو ممکن استفاده کند؛ به طوری که تمامی شرکت‌های این صنعت بر مدار رشد درآمد قرار…
دی‌ماه‌‌ صنعت روانکار در یک نگاه
○گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارهای بورسی نشان می‌دهد، شرکت‌های این صنعت در دی‌‌ماه عملکرد خوبی در درآمدزایی به ثبت رسانده‌اند.
به نحوی که تمامی شرکت‌های روانکار، درآمد خود را در دی‌‌ماه بالا برده‌اند. در این میان اما دو شرکت نفت ایرانول و پارس مانند ماه گذشته عملکرد درخشانی به ثبت رساندند و درآمد خود را حدود ۸۱ و ۶۹ درصد افزایش دادند.
در بخش تولید اما این روند دیده نشده و و تنها یکی از شرکت‌های این صنعت در دی‌ماه رشد تولید داشته است.

وضعیت درآمدزایی صنعت روانکار در دی‌‌
○بررسی گزارش‌های فعالیت ماهانه شرکت‌های صنعت روانکار خبر از آن می‌دهد که مجموع درآمد چهار روانکار بورسی در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ به رقم ۹ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان رسیده است. این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آذر افزایش حدود ۱۱.۳ درصدی را تجربه کرده است. نکته مهم‌تر اینکه مقایسه این رقم با درآمد صنعت روانکار در دی‌‌ماه سال گذشته خبر از جهش ۵۳ درصدی آن می‌دهد.

○گفتنی‌ست، درآمد حاصل از فروش تمامی روانکارهای بورسی در این ماه نسبت به دی‌‌ماه سال ۱۴۰۲  افزایش داشته است. البته مقایسه ارقام فروش روانکارها در دی‌‌‌ماه با ماه گذشته یعنی آذر ۱۴۰۲ خبر از رشد درآمد سه شرکت روانکار می‌دهد.

○با این حال باید دید کدام روانکار در دی‌‌ ۱۴۰۳ درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا افزایش داده است؟

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ 
○همان‌طور که گفته شد، تمامی چهار روانکار بورسی در دی‌‌ ۱۴۰۳ موفق به افزایش مبلغ فروش خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ شده‌اند. در این حین اما نفت #ایرانول (شرانل) با افزایش بیشتر از ۸۰ درصدی درآمد ماهانه خود نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ بیشترین افزایش درآمد را میان رقبای خود به ثبت رسانده است.
به طوری که مبلغ فروش ماهانه نفت ایرانول از هزار و ۲۴۷ میلیارد تومان در دی‌ماه‌‌ ۱۴۰۲ به دو هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان در این ماه رسیده است. به علاوه، این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آذر ۱۴۰۲ حدود ۴۸ درصد افزایش داشته است.

○همچنین نفت #پارس نیز درآمد ماهانه خود را نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ حدود ۶۹ درصد افزایش داد و از هزار و ۴۴ میلیارد تومان در دی‌‌ ۱۴۰۲ به هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان رساند. به این ترتیب نفت #پارس در جایگاه دوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ قرار گرفته است. لازم به ذکر است درآمد ماهانه این شرکت در مقایسه با آذر ۱۴۰۲ حدود ۲۹ درصد افزایش داشته است.

○جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه روانکارهای بورسی در دی‌‌ماه به نفت #بهران تعلق می‌گیرد؛ چرا که درآمد دی‌‌ماه این شرکت حدود ۵۱ درصد افزایش داشته و به دو هزار و ۶۸۳ میلیارد تومان رسیده است. لازم به ذکر است درآمد نفت سپاهان نیز در دی‌‌ماه حدود ۳۰ درصد رشد کرده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲
○همان‌طور که گفته شد درآمد تمامی چهار روانکار بورسی در دی‌‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. اما در بخش تولید، تنها یکی از شرکت‌های این صنعت توانست مقدار تولید خود را افزایش دهد و این موضوع نشان می‌دهد تنها قیمت دلار بوده که درآمد این صنعت را صعودی کرده است.

○نگاهی به گزارش‌های فعالیت ماهانه روانکارها حکایت از آن دارد که نفت پارس در دی‌‌‌ماه ۱۴۰۳ توانست با افزایش ۱۷ درصدی مقدار تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید، نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲» را از آن خود کند. به این ترتیب پارس در دی‌ماه‌‌ ۱۴۰۳ موفق شد مقدار تولید خود را به ۳۵.۸ میلیون لیتر برساند.

@Petroplus_ir
کارنامه دی ماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌ها
زمستان سخت اوره‌سازان؛ توقف تولید، نزول درآمد
زمستان ۱۴۰۳ برای صنعت اوره با بحران بی‌سابقه‌ای همراه شد؛ کاهش فشار گاز، توقف تولید و افت درآمد، پتروشیمی‌های اوره‌ساز را در تنگنا قرار داد. این بحران تا حدی جدی‌ست که تولید اوره در دو پتروشیمی #خراسان و #کرمانشاه به صفر رسید و #شیراز نیز سقوط ۷۸ درصدی تولید را تجربه کرد.

محدودیت‌های گازی که از آذرماه آغاز شده بود، در دی‌ماه شدت گرفت و در نهایت، نیمی از این صنعت را به تعطیلی کشاند.

پتروشیمی #خراسان از ۱۷ آذر، یکی از نخستین قربانیان این بحران بود.
ابتدا تولید کریستال ملامین متوقف شد، سپس واحدهای آمونیاک و اوره یکی پس از دیگری از مدار خارج شدند.
پتروشیمی #شیراز، دومین تولیدکننده بزرگ اوره در کشور، نیز طی دو ماه اخیر چندین بار از توقف تولید خبر داد. در این میان، #کرمانشاه نیز از ۱۰ آذر تولید خود را متوقف کرد و گزارش عملکرد دی‌ماه نشان داد که تولید آن به صفر رسیده است.

نتیجه این بحران، سقوط ۵۹ درصدی تولید کل صنعت آمونیاک و اوره بود؛ تولید این بخش از ۷۵۰ هزار تن در دی‌ماه ۱۴۰۲ به ۳۰۶ هزار تن در دی‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافت.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه دی ماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌ها زمستان سخت اوره‌سازان؛ توقف تولید، نزول درآمد زمستان ۱۴۰۳ برای صنعت اوره با بحران بی‌سابقه‌ای همراه شد؛ کاهش فشار گاز، توقف تولید و افت درآمد، پتروشیمی‌های اوره‌ساز را در تنگنا قرار داد. این بحران تا حدی جدی‌ست که تولید اوره…
وضعیت صنعت اوره در دی‌
○گزارش عملکرد ماهانه پتروشیمی‌های پردیس، شیراز، خراسان و کرمانشاه که «آمونیاک و اوره» تولید می‌کنند منتشر و تکلیف درآمدزایی این صنعت در ماه دی‌ مشخص شد.

○نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد، افت تولید در ماه گذشته، درآمد دی‌ماه را نیز پایین آورده است. با این حساب اوره‌سازان در دو بخش تولید و درآمد دی‌ماه کارنامه ضعیفی را به ثبت رساندند.

○گفتنی‌ست چهار پتروشیمی تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در دی‌‌ماه امسال موفق به کسب درآمد ۶ هزار و ۱۲۹ میلیارد تومانی شدند. مقایسه این عدد با مجموع درآمد صنعت در ماه گذشته یعنی آذر خبر از کاهش ۱۵ درصدی این رقم می‌دهد.

○همچنین باید گفت مجموع درآمد شرکت‌های صنعت «آمونیاک و اوره» در دی‌ماه‌ امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱.۵ درصد کاهش داشته است. انرژی پرس در این گزارش گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های فعال در زمینه تولید «آمونیاک و اوره» را بررسی کرده است.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها در دی‌ ۱۴۰۳
○بررسی و مقایسه گزارش‌های فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده «آمونیاک و اوره» در دی‌ماه‌ امسال نشان می‌دهد، تنها یک پتروشیمی موفق به افزایش درآمد خود شده است.

○تنها پتروشیمی پردیس توانست در این ماه درآمد خود را افزایش دهد. گفتنی‌ست این پتروشیمی کمترین میزان افت تولید را میان اوره‌سازان داشته است.

○به این ترتیب درآمد این پتروشیمی از دو هزار و ۴۱۸ میلیارد تومان در دی‌ماه سال گذشته با رشد بیشتر از ۲۶ درصدی به سه هزار و ۵۵ میلیارد تومان در این ماه رسیده است.

○در طرف مقابل اما سه پتروشیمی خراسان، کرمانشاه و شیراز در این ماه به دلیل افت شدید و خاموشی تولید، کاهش درآمد داشتند که وضعیت خراسان از سایر رقبا وخیم‌تر است.

بیشترین کاهش مقدار تولید پتروشیمی‌ها در دی‌ ۱۴۰۳
○در سمت تولید اما روند اوره‌سازان ترسناک بود و تمامی پتروشیمی‌های گروه «اوره و آمونیاک» با کاهش حجم تولید روبه‌رو شدند. برودت هوا و افت فشار گاز، پتروشیمی‌های این صنعت را در دی‌ماه‌ وادار به خاموشی تولید کرد.
این روند تولید کل صنعت آمونیاک و اوره را با کاهش بیشتر از ۵۹ درصدی همراه کرد و به ۳۰۶ هزار تن رساند. در این میان خط تولید دو پتروشیمی خراسان و کرمانشاه به طور کامل خاموش بود و حجم تولید به صفر رسید.

پتروشیمی شیراز نیز وضعیت وخیمی را تجربه کرد و با سقوط ۷۸ درصدی تولید روبه‌رو شد. در این میان پتروشیمی پردیس با افت ۲۵ درصدی، کمترین کاهش را میان اوره‌سازان به ثبت رسانده است.

۱۴۰۳/۱۱/۲۷

@Petroplus_ir
از افت تولید تا جهش هزینه‌ها؛ سود کدام پتروشیمی‌ها در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است؟
صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ روزهای سختی را پشت سر گذاشت؛ افت سوددهی، کاهش تولید و حاشیه سود ضعیف، برخی شرکت‌ها را به مرز زیان رساند.

طبق صورت‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه سال، نیمی از صنعت پتروشیمی با بحران سودسازی روبه‌رو شد؛ افزایش هزینه‌های تولید، کمبود گاز و رشد قیمت خوراک سود بسیاری از شرکت‌ها را کاهش داد. اما در این میان، برخی پتروشیمی‌ها با کنترل هزینه‌ها و بهره‌گیری از افزایش نرخ ارز، رشد سودآوری را رقم زدند. این شکاف عمیق بین برندگان و بازندگان، زنگ خطر جدی برای آینده صنعت پتروشیمی است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
از افت تولید تا جهش هزینه‌ها؛ سود کدام پتروشیمی‌ها در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است؟ صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ روزهای سختی را پشت سر گذاشت؛ افت سوددهی، کاهش تولید و حاشیه سود ضعیف، برخی شرکت‌ها را به مرز زیان رساند. طبق صورت‌های مالی پتروشیمی‌های بورسی در ۹ ماهه…
○رتبه نخست ضعیف‌ترین پتروشیمی از نظر سودآوری، به #آبادان می‌رسد. طبق صورت‌های مالی، زیان این پتروشیمی با رشد ۲۷ درصدی به بیش از یک همت (HEMMAT) رسیده. جالب است گفته شود که پتروشیمی آبادان تنها ۱۲ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را تولید کرده. شازند دیگر پتروشیمی بازنده ۹ ماهه ابتدایی امسال بود که کاهش حدود ۹۵ درصدی سودسازی را تجربه کرد. هرچند میزان تحقق ظرفیت اسمی این پتروشیمی به ۸۲ درصد رسیده، اما باز هم نتیجه‌ای نداشته است.

#تندگویان نیز در ۹ ماهه امسال افت شدید سودآوری را تجربه کرد؛ سود خالص این شرکت از ۵.۵ همت به ۱.۱ همت رسید. یعنی سقوط ۷۹ درصدی! در این مدت، تنها ۵۰ درصد از ظرفیت اسمی این شرکت تولید شده است.

○همچنین پتروشیمی #اصفهان با کاهش ۷۶ درصدی سودسازی مواجه شد و تنها ۱۵۱ میلیارد تومان سود ساخت. تحقق ۲۷ درصدی ظرفیت اسمی یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش سودسازی این پتروشیمی است.

#غدیر نیز در فهرست پتروشیمی‌های کم‌بازده امسال قرار دارد. سود ۹ ماهه این پتروشیمی از هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان با افتی ۵۶ درصدی تا ۵۰۱ میلیارد تومان پایین آمد. با وجود اینکه این پتروشیمی ۸۵ درصد از ظرفیت اسمی خود را محقق کرده اما رشد هزینه‌های تولید، سود شرکت را به شدت پایین آورده است.

پتروشیمی #ارومیه یکی دیگر از شرکت‌های بازنده صنعت بود. این پتروشیمی که افت ۵۳ درصدی سودسازی را تجربه کرده، تنها ۳۸ درصد از ظرفیت اسمی خود را به تولید رسانده است.

با وجود اینکه پتروشیمی #کرمانشاه نسبت به دیگر شرکت‌ها وضعیت بهتری داشته اما با کاهش حدود ۲۴ درصدی سودسازی مواجه شده. ظرفیت اسمی محقق‌شده این شرکت نیز در ۹ ماهه، ۶۶ درصد بوده که به حد نصاب نرسیده است.

افت سودآوری در پتروشیمی‌ها زنگ خطر جدی برای صنعت است. افت تولید، حاشیه سود کم و چالش‌های اقتصادی، این شرکت‌ها را به سمت سود کمتر و زیان‌ بیشتر سوق داده است.
برخی از این شرکت‌ها با وجود تحقق بخش زیادی از ظرفیت اسمی، باز هم افت سودسازی را تجربه کردند که نشانه‌ای از فشار هزینه‌ها و بازار نامساعد است.

اما طبق آمار، مهم‌ترین عامل افت سودسازی، کاهش تولید است؛ زیان‌دهی پتروشیمی آبادان با تحقق ۱۲ درصد از ظرفیت اسمی، این گزاره را به خوبی اثبات می‌کند.

باید دید آیا این ۷ پتروشیمی، در ادامه راه می‌توانند مسیر سودسازی خود را هموار کنند یا خیر؟

۱۴۰۳/۱۱/۲۸

@Petroplus_ir
کارنامه دی ماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌های الفین و پلیمر
✔️رشد ۵۴ درصدی درآمد صنعت پلیمر؛ دلار به کمک پلیمرسازان آمد؟
دی‌ماه برای پتروشیمی‌های تولیدکننده پلیمر و الفین، ماهی طلایی بود. افزایش قیمت دلار و صعود نرخ‌های جهانی، درآمد این صنعت را ۵۴ درصد نسبت به دی‌ماه سال گذشته افزایش داد. گفتنی‌ست #تخت_جمشید، #پارس و #امیرکبیر بیشترین رشد درآمدی را به ثبت رساندند. بااین‌حال، در سمت تولید، اوضاع چندان درخشان نبود و تنها دو پتروشیمی افزایش تولید داشتند.

عملکرد پتروشیمی‌های فعال در صنعت «پلیمر و الفین» در دی‌ماه امسال نشان می‌دهد، افزایش نرخ دلار و رشد قیمت‌های جهانی، درآمد این صنعت را به‌شدت تقویت کرده است.

به این شرح که مجموع درآمد این شرکت‌ها به بیش از ۴۲ همت رسید که نسبت به سال گذشته ۵۴ درصد رشد داشته است. با این حال، تولید شرکت‌ها کاهش یافته و تنها دو پتروشیمی موفق به افزایش تولید شدند.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه دی ماه ۱۴۰۳ پتروشیمی‌های الفین و پلیمر ✔️رشد ۵۴ درصدی درآمد صنعت پلیمر؛ دلار به کمک پلیمرسازان آمد؟ دی‌ماه برای پتروشیمی‌های تولیدکننده پلیمر و الفین، ماهی طلایی بود. افزایش قیمت دلار و صعود نرخ‌های جهانی، درآمد این صنعت را ۵۴ درصد نسبت به دی‌ماه سال…
○در میان شرکت‌های برتر، پتروشیمی تخت جمشید با جهش بیش از ۱۰۰ درصدی درآمد، در صدر لیست قرار گرفت. پس از آن، پتروشیمی پارس با رشد ۹۹ درصدی و پتروشیمی امیرکبیر با افزایش ۹۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم ایستادند.

○در بخش تولید، پتروشیمی قائدبصیر و امیرکبیر تنها شرکت‌هایی بودند که رشد تولید داشتند، درحالی‌که پتروشیمی‌هایی نظیر جم، شازند و تخت جمشید بیشترین کاهش تولید را تجربه کردند.

○در مجموع، افزایش قیمت‌های جهانی و صعود نرخ ارز، درآمد پتروشیمی‌های صنعت را تقویت کرده که مهم‌ترین نکته در این گروه است. واضح است اگر تولید نیز در این صنعت تقویت شود، پلیمرسازان جهش‌های بزرگتری را نیز در درآمدزایی تجربه خواهند کرد.

وضعیت صنعت پلیمر در دی‌
○گزارش ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده پلیمر و الفین در دی‌ماه ۱۴۰۳ منتشر شد و مشخص کرد مجموع درآمد شرکت‌های این صنعت در ماه دی‌ ۱۴۰۳ به ۴۲ هزار و ۱۷۷ میلیارد تومان رسیده است.

○لازم به ذکر است این عدد در مقایسه با ماه گذشته یعنی آذر ۲۳ درصد افزایش داشته است. نکته مهم دیگر اینکه مقایسه درآمد صنعت در ماه دی‌ ۱۴۰۳ با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۵۴ درصدی را مخابره می‌کند. جهش چشمگیر نرخ فروش این صنعت تحت تاثیر از قیمت‌های جهانی و رشد قیمت دلار، این افزایش درآمد را رقم زده است.

○گفتنی‌ست ۱۱ پتروشیمی فعال در زمینه «الفین و پلیمر» در دی‌ماه امسال موفق به تولید یک میلیون و ۵۲۲ هزار تن از محصولات خود شده‌اند که در مقایسه با دی‌ماه سال گذشته ۵.۲ درصد کاهش داشته است. البته این رقم نسبت به ماه گذشته یعنی آذر‌ماه ۱۴۰۳ رشد حدود یک درصدی را تجربه کرده است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه نسبت به دی‌ ۱۴۰۲  
○پیش از هر نکته‌ای باید گفت درآمد ۱۰ پتروشیمی‌‌ گروه «پلیمر و الفین» در دی‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. این روند به واسطه رشد قیمت دلار و نرخ جهانی پلیمر شکل گرفته است.

○اما باید دید کدام پتروشیمی در این ماه موفق شده تا درآمد خود را بیشتر از سایر رقبا نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش دهد؟

○بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های پلیمر و الفینی در دی‌ ۱۴۰۳ نشان می‌دهد، پتروشیمی تخت جمشید در این ماه پیشتاز الفین‌سازها بوده و موفق شد درآمد خود را بیشتر از رقبا افزایش دهد و در صدر لیست قرار بگیرد.
به این شرح که پتروشیمی تخت جمشید با جهش بیش از ۱۰۰ درصدی که در درآمد ماهانه خود نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به عمل آورد، توانست عنوان «بیشترین افزایش درآمد ماهانه» را از آن خود کند.

○همچنین پتروشیمی پارس، دیگر شرکت فعال در گروه «پلیمر و الفین» بوده که موفق به رشد چشم‌گیر رقم درآمد خود در دی‌ماه شده است. به نحوی که درآمد این شرکت در ماه دی‌ امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۹۹ درصد افزایش داشته است.

○پتروشیمی امیرکبیر نیز دیگر پتروشیمی گروه «پلیمر و الفین» در دی‌ماه امسال موفق شد جهش حدود ۹۳ درصدی را در درآمد ماهانه خود رقم بزند و عنوان سومین پتروشیمی برتر را در زمینه رشد درآمدزایی دی‌ماه این گروه را کسب کند.
طبق جدول زیر آریا ساسول، قائدبصیر و جم نیز به ترتیب رتبه‌های چهار تا ۶ این گروه را در رشد درآمدزایی کسب کرده‌اند. رشد درآمد سایر پتروشیمی‌ها نیز در جدول زیر آمده است.

بیشترین افزایش مقدار تولید پلیمری‌ها در دی‌ ۱۴۰۳
○در سمت تولیدات گروه «پلیمر و الفین» اما ارقام عمدتا نزولی بودند؛ به طوری که تنها دو پتروشیمی از صنعت «الفین و پلیمر» مقدار تولید خود را نسبت به دی‌ماه سال گذشته افزایش داده‌اند.

○به این شرح که پتروشیمی قائدبصیر رقم تولید خود را به چهار هزار و ۱۸ تن در این ماه رسانده است. مقایسه این رقم با حجم تولید شرکت در دی‌ماه سال گذشته، رشد ۲۷ درصدی مقدار تولید این پتروشیمی را مخابره می‌کند.

○همچنین پتروشیمی امیرکبیر عنوان دومین شرکت برتر در زمینه افزایش حجم تولید گروه «پلیمر و الفین» را به خود اختصاص داد. به نحوی که این شرکت موفق شد حجم تولید دی‌ماه خود را با رشد هشت درصدی به ۱۲۶.۵ هزار تن برساند.

○در طرف دیگر ماجرا اما چهار پتروشیمی جم پیلن، تخت جمشید، شازند و جم در این ماه بیشترین کاهش تولید را داشتند.

@Petroplus_ir
✔️نگاهی به شرکت پتروشیمی آریاساسول؛ از همکاری ایران و آفریقای جنوبی تا قطع همکاری

افزایش تولید به همراه مدیریت کارآمد، منجر به رشد ۳۷ درصدی درآمد شرکت شده است؛ به‌طوری‌که در این دوره، بیش از ۲۲٬۵۳۹ میلیارد تومان درآمد شناسایی شده است. این نتایج نشان‌دهنده عملکرد مثبت و رو به رشد شرکت پلیمر آریاساسول در زمینه‌های سودآوری و تولید است.

شرکت پتروشیمی آریاساسول در فروردین ماه ۱۳۸۱ (آوریل ۲۰۰۲) به عنوان یک پروژه مشترک بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و شرکت ساسول آفریقای جنوبی تأسیس شد. هدف اصلی از تأسیس این شرکت، ایجاد یک مجتمع پتروشیمی پیشرفته در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) بود تا به تولید محصولات پتروشیمی استراتژیک بپردازد.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
✔️نگاهی به شرکت پتروشیمی آریاساسول؛ از همکاری ایران و آفریقای جنوبی تا قطع همکاری افزایش تولید به همراه مدیریت کارآمد، منجر به رشد ۳۷ درصدی درآمد شرکت شده است؛ به‌طوری‌که در این دوره، بیش از ۲۲٬۵۳۹ میلیارد تومان درآمد شناسایی شده است. این نتایج نشان‌دهنده…
مراحل توسعه و فعالیت:
1. تأسیس و آغاز ساخت‌وساز (۱۳۸۱):
آریاساسول با هدف بهره‌برداری از ظرفیت‌های گازی منطقه عسلویه برای تولید محصولات پتروشیمی، عملیات ساخت‌وساز خود را آغاز کرد.

۲. راه‌اندازی اولین واحدهای تولیدی (۱۳۸۷):
این شرکت در سال ۱۳۸۷ اولین واحدهای تولیدی خود را، شامل واحد تولید اتیلن و پلی‌اتیلن سبک و سنگین، راه‌اندازی کرد. این واحدها با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته جهانی تحت لیسانس شرکت‌های معتبر فعالیت خود را شروع کردند.

۳. جایگاه در صنعت پتروشیمی ایران:
آریاساسول به سرعت به یکی از پیشگامان صنعت پتروشیمی ایران تبدیل شد و به دلیل کیفیت بالای محصولات، به عنوان یکی از صادرکنندگان مهم محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی شناخته شد.

۴. قطع همکاری با ساسول آفریقای جنوبی (۱۳۹۳):
در سال ۱۳۹۳، شرکت ساسول آفریقای جنوبی به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، سهام خود را به شرکت پارس تأمین مجد واگذار کرد. از آن پس، آریاساسول به طور کامل تحت مالکیت شرکت‌های ایرانی قرار گرفت.

۵. توسعه پایدار و نوآوری:
در سال‌های اخیر، این شرکت با راه‌اندازی مرکز نوآوری و دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین، تمرکز خود را بر روی توسعه پایدار و افزایش بهره‌وری قرار داده است.

چشم‌انداز آینده:
آریاساسول با هدف رهبری در صنعت پتروشیمی خاورمیانه و افزایش سهم خود در بازارهای جهانی، به دنبال توسعه ظرفیت‌های تولید، نوآوری در محصولات و مشارکت در پروژه‌های زیست‌محیطی است.

شرکت پلیمر آریاساسول در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ عملکرد مالی و تولیدی قابل توجهی داشته است.
وضعیت سودآوری:
بر اساس صورت‌های مالی منتشرشده تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، این شرکت به ازای هر سهم ۴۶۳ تومان سود محقق کرده است که نسبت به ۴۱۸ تومان در مدت مشابه سال قبل، نشان‌دهنده رشد ۱۱ درصدی است.

همچنین، سود تجمعی ۶ ماهه شرکت برابر با ۶٬۳۶۲ میلیارد تومان بوده که ۲۸ درصد از مبلغ فروش را شامل می‌شود.
وضعیت تولید:
در حوزه تولید، آریاساسول در ۶ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ موفق به تولید بیش از ۷۵۰ هزار تن محصول شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.
این افزایش تولید به همراه مدیریت کارآمد، منجر به رشد ۳۷ درصدی درآمد شرکت شده است؛ به‌طوری‌که در این دوره، بیش از ۲۲٬۵۳۹ میلیارد تومان درآمد شناسایی شده است.

این نتایج نشان‌دهنده عملکرد مثبت و رو به رشد شرکت پلیمر آریاساسول در زمینه‌های سودآوری و تولید است.

@Petroplus_ir
کارنامه پتروشیمی‌های بورسی در دی ۱۴۰۳
صنعت پتروشیمی و بحران گاز؛ ۱۶ پتروشیمی افت تولید داشتند
صنعت پتروشیمی، در حالی که از رشد ۳۹ درصدی درآمد خود در دی‌ماه ۱۴۰۳ خبر داده، با افت تولید گسترده در این ماه مواجه شده؛ قطعی گاز و مشکلات ناترازی انرژی همچنان پا برجاست و چرخ‌های تولید را کند کرده است. باید دید این وضعیت تا چه زمانی ادامه دارد و آیا تولید صنعت پتروشیمی از فشار محدودیت‌های گاز رها خواهد شد؟

صنعت پتروشیمی در دی‌ماه ۱۴۰۳ شاهد رشد درآمدزایی چشمگیری بود، اما این افزایش بیش از آنکه ناشی از توسعه تولید باشد، نتیجه رشد قیمت دلار و نرخ‌های جهانی است. گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهد که تولید اکثر شرکت‌های پتروشیمی کاهش یافته و دلیل اصلی آن افت فشار گاز و قطعی‌های گسترده در فصول سرد سال بوده است.

برای دومین ماه متوالی، قطعی گاز تولید را به مرز توقف رسانده و ۱۶ پتروشیمی با افت میزان تولید مواجه شده‌اند. این در حالی است که درآمد کل صنعت نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۹ درصد افزایش داشته است.

@Petroplus_ir
پترو پلاس
کارنامه پتروشیمی‌های بورسی در دی ۱۴۰۳ صنعت پتروشیمی و بحران گاز؛ ۱۶ پتروشیمی افت تولید داشتند صنعت پتروشیمی، در حالی که از رشد ۳۹ درصدی درآمد خود در دی‌ماه ۱۴۰۳ خبر داده، با افت تولید گسترده در این ماه مواجه شده؛ قطعی گاز و مشکلات ناترازی انرژی همچنان پا برجاست…
وضعیت صنعت پتروشیمی در دی‌‌ ۱۴۰۳
○گزارش عملکرد دی‌‌‌ماه ۲۳ پتروشیمی بورسی منتشر شد و مشخص کرد درآمد اکثر شرکت‌های صنعت در این ماه رشد کرده است. اما طبق بررسی‌ها این رشد عمدتا به دلیل افزایش قیمت دلار و نرخ‌های جهانی در یک سال اخیر است.
چرا حجم تولید تعداد زیادی از پتروشیمی‌ها در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل مشکلات ناترازی انرژی و قطعی گاز کاهش است.
این دومین ماه متوالی‌ست که پتروشیمی‌ها با کاهش تولید ناشی از قطعی گاز روبه‌رو می‌شوند. جالب است گفته شود که ۱۶ پتروشیمی در این ماه کاهش تولید داشتند.

○طبق گزارش عملکرد ماهانه شرکت‌های پتروشیمی، مجموع درآمد ۲۳ پتروشیمی‌ بورسی در ماه دی‌‌ ۱۴۰۳ به ۷۵ هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان رسیده که نسبت به دی‌‌ماه سال گذشته ۳۹ درصد افزایش داشته است.

○همچنین مقایسه درآمد صنعت پتروشیمی در دی‌‌ماه با ماه گذشته یعنی آذر افزایش حدود هشت درصدی را مخابره می‌کند. گفتنی‌ست سه پتروشیمی نوری، پارس و جم پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی در دی‌‌ بودند.

○۱۷ پتروشیمی در این ماه موفق به افزایش «درآمد حاصل از فروش» خود نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ شده‌اند. انرژی پرس در این گزارش کارنامه تولید و فروش پتروشیمی‌های بورسی را مورد ارزیابی قرار داده است.

بیشترین افزایش درآمد پتروشیمی‌ها نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲
○پتروشیمی تخت جمشید در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ توانست عملکرد درخشانی در بخش فروش از خود نشان دهد و تناژ فروش خود را بالا ببرد. همچنین نرخ فروش محصولات تخت جمشید
نیز در این ماه نسبت به دی‌‌ماه سال گذشته رشد خوبی را تجربه کرد و در نهایت این دو موضوع سبب شد تا درآمد پتروشیمی تخت جمشید جهش چشم‌گیری را تجربه کند.
به نحوی که درآمد ماهانه این پتروشیمی در ماه دی‌‌ ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰۰ درصد بالا رفت و از ۴۲۶ میلیارد تومان به ۸۵۵ میلیارد تومان رسید. همچنین مقایسه درآمد پتروشیمی تخت جمشید در دی‌‌ با ماه گذشته یعنی آذر نیز رشد حدود ۶۹ درصدی را نشان می‌دهد.

○پتروشیمی پارس نیز دومین شرکتی بود که در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ توانست در بخش درآمدزایی موفق ظاهر شود. به نحوی که این پتروشیمی در این ماه موفق شد درآمد ماهانه خود را با افزایش بیشتر از ۹۹ درصدی از پنج هزار و ۲۳۴ میلیارد تومان در دی‌‌ ۱۴۰۲ به ۱۰ هزار و ۴۳۹ میلیارد تومان در دی‌‌ ۱۴۰۳ برساند. همچنین باید گفت رقم فروش پارس در این ماه نسبت به ماه گذشته یعنی آذر حدود ۲۸ درصد افزایش داشته است.

○جایگاه سوم بیشترین افزایش درآمد ماهانه در دی‌‌ ۱۴۰۳ نیز به پتروشیمی خارک تعلق می‌گیرد. چرا که مبلغ فروش دی‌‌‌ماه این شرکت با افزایش ۹۴ درصدی از هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان در دی‌‌ ۱۴۰۲ به دو هزار و ۳۵۳ میلیارد تومان در دی‌ماه‌‌ سال ۱۴۰۳ رسید. همچنین دو پتروشیمی امیرکبیر و فارابی نیز دیگر پتروشیمی‌های موفق در رشد درآمد دی‌‌ماه بوده‌اند.

بیشترین کاهش درآمد ماهانه در دی‌‌ ۱۴۰۳
○سه پتروشیمی زاگرس، خراسان و کرمانشاه بیشترین کاهش درآمد را در دی‌ماه‌‌ سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ تجربه کردند.
○همچنین شیراز، مارون و بوعلی سینا نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در دی‌ماه امسال کاهش درآمد را تجربه کردند.

بیشترین افزایش مقدار تولید در دی‌‌ ۱۴۰۳
○روند افزایش درآمد پتروشیمی‌های بورسی در بخش تولید تکرار نشد و اکثر پتروشیمی‌ها در این ماه مانند دو ماه گذشته کاهش تولید داشتند. در این میان اما برخی از پتروشیمی‌ها مانند قائدبصیر، فارابی و بوعلی سینا عملکرد خوبی در تولیدات خود ثبت کردند.
بررسی گزارش فعالیت ماهانه شرکت‌های پتروشیمی نشان می‌دهد، پتروشیمی قائدبصیر در دی‌‌ماه ۱۴۰۳ عنوان «بیشترین افزایش مقدار تولید» را نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ از آن خود کرده است. به نحوی که تناژ تولید پتروشیمی قائدبصیر در دی‌‌ ۱۴۰۳ نسبت به دی‌‌ ۱۴۰۲ حدود ۲۷ درصد افزایش داشت و از سه هزار تن به چهار هزار تن رسیده است.

○پتروشیمی فارابی نیز دیگر پتروشیمی بود که موفق شد افزایش قابل قبولی در تناژ تولید خود به عمل بیاورد. به صورتی که تناژ تولید این شرکت از هزار و ۸۳۱ تن در دی‌‌ ۱۴۰۲ با رشد ۱۹ درصدی به دو هزار و ۱۸۱ تن در دی‌‌ ۱۴۰۳ رسیده است.

○سومین پتروشیمی که در دی‌‌‌ماه عملکرد خوبی در بخش تولید از خود نشان داد، پتروشیمی بوعلی سینا بود؛ به طوری که این شرکت در دی‌ماه‌‌ ۱۴۰۳ موفق شد تناژ تولید خود را با افزایش ۱۶ درصدی از ۱۶۰ هزار تن در دی‌‌ ۱۴۰۲ به بیش از ۱۸۵ هزار تن در دی‌‌ ۱۴۰۳ برساند.
همچنین امیرکبیر، نوری و فناوران نیز دیگر پتروشیمی‌هایی بودند که در این ماه جلوی افت تولید خود را گرفتند. لازم به ذکر است پتروشیمی زاگرس در این ماه ۱۰۵ هزار تن از محصولات خود را تولید کرده، اما از آنجا که این پتروشیمی در دی‌ماه سال گذشته اورهال داشت، ارقام تولید شرکت در این گزارش مقایسه نشده است.

۱۴۰۳/۱۱/۲۹

@Petroplus_ir
Forwarded from #Private
🔝دوستان امشب به مناسبت تولد ادمین⬇️ ورود به کانال های (VIP) تلگرام رایگان شد.

📰ظرفیت محدود سریع عضو شو📰
🚀Link : https://www.tgoop.com/addlist/z6kqFU1XVdFlNGE0

این فرصت استثنائی رو از دست نده

ورود به چنل VIP 👇
ورود چنل VIP سیگنال های کریپتو و فارکس.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from #Private
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/02/18 00:00:12
Back to Top
HTML Embed Code: