tgoop.com/Pishnahadable/1534
Last Update:
«کامپیوترها هم به موزه رفتهاند»
#پیشنهاد #موزه #تکنولوژی #تاریخ
👤 عرفان:
✅ عادت کردهایم که موزهها در ذهنمان مترادف باشند با کسالت و بیروحی و کرختی بهجامانده از گذر سالهای سالی که بر اشیاء داخلشان گذشته، در کنار متنهای سرد و خشکی که کنارشان چپانده شدهاند و اطلاعاتی را به خورد مخاطبشان میدهند که بعید است وقتی به انتهای جمله رسید، چیزی از ابتدایش را به یادگار برداشته باشد، اما «موزه کامپیوتر ایران» حسابش از این تعریفهای مرسوم و عادی، جداست؛ موزهای که تاریخ کامپیوتر و تکنولوژیهای مرتبط با آن را در ایران و جهان مرور میکند و به شیوهای تعاملی سعی دارد بازدیدکنندههایش را با برخی مفاهیم پایه در علوم و مهندسی کامپیوتر نیز آشنا کند.
🔸 موزه کامپیوتر ایران به همت ناصرعلی سعادت راهاندازی شده؛ بنیانگذار شرکت ندارایانه که در دهه هفتاد برای نخستین بار اینترنت را به صورت عمومی و تجاری در ایران عرضه کرد. سعادت از زمان نوجوانی و جوانی و دانشجویی به دستگاههای مختلف الکترونیکی و کامپیوتری علاقه داشته و دستگاههای بسیار از دوره خود و قبل از خودش را گردآوری کرده؛ از نخستین ماشینحسابهای علمی و برنامهپذیر که کارتهای برنامههای ریاضی و مهندسیشان در دفترچهای کنارشان ارائه میشد تا داخل ماشینحساب قرار گرفته و برنامه مورد نظر را اجرا کند، تا نخستین رایانههای شخصی APPLE، کنسولهای بازی قدیمی، اولین تلفنهای همراهی که وارد ایران شده و حتی کامپیوترهای HP که با کارت پانچ کار میکردهاند و وصفشان را احتمالا از قدیمیترهاشنیدهاید.
🔸 سعادت چند سال پیش تصمیم میگیرد این گنجینه متنوع و ارزشمند از ابزارها و دستگاههای مختلف کامپیوتری و الکترونیکی را در جایی به نمایش بگذارد تا بقیه هم با دیدن آنها، آشنایی مختصری با روند پیشرفت فناوری ارتباطات و محاسبات در پنجاه شصت سال اخیر به دست آورند؛ ایدهای که با همراهی حسام آرمندهی، بنیانگذار کافهبازار و دیوار و … به ثمر مینشنیند و موزه کامپیوتر ایران از دل این همراهی متولد میشود.
🔸 در موزه کامپیوتر هم وسایل و ابزارهای الکترونیکی و محاسباتی و کامپیوتری قدیمی را میتوانید از نزدیک ببینید و با سازوکارشان آشنا شوید و هم با افزارهای تعاملی خودتان کار کنید و به درک بیشتری از علوم کامپیوتر دست یابید.
🔸 تاریخ کامپیوتر در ایران، محاسبات، رایانش، سیستم عامل، نرمافزار، سختافزار، ارتباطات و امنیت و سرگرمی و چندرسانهای هشت موضوع اصلی است که موزه کامپیوتر به آنها میپردازد و برای هر موضوع، علاوه بر دستگاهها و ابزارهای قدیمی و گنجینهای و افزارهای تعاملی و آموزشی، محتواهای متنی و تصویری و تعاملی هم تدارک دیده تا به دانش عمومی بازدیدکنندهها در رابطه با کامپیوترها و تاریخ تحول آنها اضافه شود.
🔸 موزه کامپیوتر، فردا، ۲۸ اردیبهشت، به مناسب روز جهانی موزهها، بازدیدش را رایگان کرده و از ساعت ۱۵ تا ۲۰ میتوانید سراغش بروید؛ خیابان استاد حسن بنا (مجیدیه) شمالی، روبهروی مرکز مخابرات تندگویان، پلاک ۶۰۳، ساختمان ندارایانه، طبقه همکف.
🔸 در وبسایت موزه هم اطلاعات و محتواهای جالبی درباره تاریخ کامپیوتر گردآوری شده و برای آگاهی از برنامههای موزه نیز میتوانید اینستاگرام آن را دنبال کنید.
@Pishnahadable
BY پیشنهادهای فوری مهم
Share with your friend now:
tgoop.com/Pishnahadable/1534