Telegram Web
«پشت میز بازجویی»

#پیشنهاد #یوتیوب
👤مهدی:

دنبال کردن پرونده‌های جنایی، از آن زمان که صفحه حوادث روزنامه‌ها رونق بیشتری داشت، تا الآن که سوژه خیلی از سریال‌ها حول‌وحوش این پرونده‌ها می‌گردد، هم جالب است و هم تا حدودی شاید ترسناک و البته پر از نکات و درس‌آموخته‌هایی که شاید زمانی به درد بخورد. آن دسته از پرونده‌های جنایی که انگیزه مجرم در آنها چیزی فراتر از پول و قدرت است و پشت پرده جنایت‌ها، انگیزه‌های عجیب‌وغریب روانی دستی بر آتش دارد، معمولا مخاطب را بیشتر درگیر خودش می‌کند، چرا که هم کنار هم قرار دادن مدرک‌ها و نشانه‌ها برای فاش شدن جنایت و مجرم تعلیق مدهوش‌کننده‌ای دارد و هم پی بردن به سازوکاری که در ذهن مجرم گذشته تا دستش به این جنایت برود.

🔸 صحبت از انگیزه‌های روانی مجرم بیشتر در حوزه دانش روان‌شناسی جنایی قرار می‌گیرد. روان‌شناسی جنایی (Criminal Psychology) شاخه‌ای از دانش جرم‌شناسی است که فرایندهای روانی پیش‌جنایی و وضعیت روانی مجرم و حتی بزهدیده را حین ارتکاب جرم و وضعیت روانی آن دو را پس از ارتکاب جرم، به صورت تجربی با روش‌های استقرایی مورد مطالعه قرار می‌دهد.

🔸 اگر احتمالا حوصله‌تان در ایام تعطیلات خیال سر رفتن به سرش زده و دنبال یک تفریح کوچک و جالب و درگیرکننده هستید، و البته به پرونده‌های جنایی با چاشنی روان‌شناسی علاقه دارید، چندتا کانال یوتیوب می‌تواند به کارتان بیاید؛ کانال‌هایی که داستان‌ها و معما‌های جنایی را هم روایت می‌کنند و هم تحلیل تا مثل یک کارآگاه، قدم به قدم به حل معمای جنایت نزدیک شوید.

🔸 دو کانال Criminal Psychology و That Chapter در بین کانال‌های یوتیوب انگلیسی این کار را خیلی خوب در دستور کار خودشان دارند؛ اولی دقت و تمرکز بیشتری روی روان‌شناسی جنایی دارد‌ و دومی هم بیشتر داستان‌های جنایی را روایت می‌کند و کنارش تحلیل‌هایی هم ارائه می‌دهد.

🔸 اما اگر شما هم مثل من دوست دارید این داستان‌ها را به زمان فارسی و با یک روایت روان بشنوید، حسین رحمانی در کانال یوتیوبش سراغ این نوع داستان‌ها می‌رود و با بیانی جذاب شما را همراه خودش به دل روایت گام به گام صحنه جنایت و پیش و پسش می‌برد.

@Pishnahadable
Bi Badan
Mohsen Chavoshi
#موسیقی #فیلم

🎧 قطعه «بی‌بدن» را از محسن چاوشی بشنوید.

🎞 این قطعه برای فیلم سینمایی «بی‌بدن» ساخته شده؛ فیلمی که خیلی‌ها آن را برداشتی از پرونده قتل غزاله شکور به دست آرمان عبدالعالی می‌دانند و به عنوان یکی از پرونده‌های پیچیده جنایی معاصر ایران از آن یاد می‌شود.

🔸 بی‌بدن در حال حاضر اکران نوروزی خود را در سینماهای ایران پشت سر می‌گذارد.

@Pishnahadable
«درس‌گفتارهای قرآن روزبه توسرکانی»

#پیشنهاد #سخنرانی #قرآن

👤مهدی:

حداقل ماه رمضان که می‌شود، خیلی‌ها که علقه و رنگ مذهبی دارند، به سرشان می‌زد که سری به قرآن بزنند و کمی هم که شده، با آن انس و الفتی بگیرند، اما معمولا دست‌شان از نزدیک شدن بیشتر از روخوانی به این متن کوتاه است، چرا که نمی‌توانند با خیلی از تفسیرهای معمول و رایج، چه از نوع مکتوب و چه از نوع شفاهی و سخنرانی‌اش ارتباط بگیرند و نه محتوای این تفسیرها و نه فرم‌شان، انگار برای این مخاطب‌های عام قابل استفاده نیست.

🔸 روزبه توسرکانی از سال‌ها پیش اما سعی دارد زمینی‌تر و قابل فهم‌تر و عام‌تر درباره قرآن حرف بزند؛ حرف‌هایی که حاصل تفکر و تدبر و تعمق و البته مطالعات و پژوهش‌های گسترده اوست و با فرمی به مخاطب عرضه می‌شود که مخاطب همراهش می‌شود و پله به پله و قدم به قدم در کنار این بیان پیش می‌رود و گویا خودش هم به همان نتیجه می‌رسد و از دسته‌بندی و نظم و منطق پشت آن احساس رضایت می‌کند.

🔸 توسرکانی دکترای ریاضی از شریف دارد و بعدش هم در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM) مشغول تحقیق و پژوهش در حوزه ریاضیات شد، اما در کنار حوزه اصلی کاری‌اش، مطالعات جنبی و جدی زیادی در زمینه قرآن و مذهب و دین و کتب آسمانی و البته روان‌کاوی داشته و حاصلش را در جلسات متعدد سخنرانی ارائه داده است.

🔸 توسرکانی در «درس‌گفتارهای قرآن» سراغ کتاب مقدس مسلمان‌ها رفته و موضوعات متعددی را در بیش از ۳۰۰ جلسه بیان کرده؛ از مقدمه‌ای بر فهم قرآن و قرآن و ادبیات مدرن و واژگان قرآن تا داستان آفرینش و معجزه و حقوق زن و یهودیت و مسیحیت و البته بحث درباره سوره‌های مختلف قرآن مثل یوسف، نور، مریم، حج، روم، بقره، آل عمران، اسراء، مائده، حجر، نساء، انعام، غافر، انفال، مومنون، عنکبوت، یونس، هود، نمل، قصص اعراف، شعراء، فرقان، رعد، ابراهیم، یاسین، نحل، طه، انبیاء و یوسف، حالا گاهی به اجمال در یکی دو جلسه و گاه به تفصیل و در ده بیست جلسه.

🔸 توسرکانی در بحث‌هایش درباره سوره‌ها سعی می‌کند با نشانه‌های متنی و فرامتنی، به فهم محتوای کلی سوره و بخش‌های مختلف آن نزدیک شود و البته تلاش دارد هر سوره به چند بخش تقسیم و ارتباط بین این بخش‌ها با یکدیگر را هم مشخص کند. توسرکانی رمضان ۹۹ را به بحث درباره سوره کهف و داستان‌های آن (داستان اصحاب کهف، داستان موسی و خضر و داستان ذوالقرنین) اختصاص و بحثی شنیدنی ارائه داد که هر مخاطبی بعد از شنیدن جلسه اولش کنج‌کاو می‌شود که با شیوه توسرکانی ادامه بحث درباره این سوره و داستان‌های عجیبش را پیش ببرد و به فهم بیشتری دست پیدا کند.

🎧 فایل صوتی و حتی گاهی متن سخنرانی‌های توسرکانی را می‌توانید در وب‌سایت «در جستوجوی حقیقت» یا کانال تلگرامیاش یا ویکیاش و یا حتی با جست‌وجوی نام روزبه توسرکانی در پادگیرها پیدا کنید. درس‌گفتارهای قرآن توسرکانی در CastBox از اینجا قابل دسترس است و پیشنهادی قابل تأمل برای شنیدن در ماه رمضان.

@Pishnahadable
PIMP
Bacao Rhythm & Steel Band
#موسیقی #فیلم

🎧 قطعه بی‌کلام «PIMP» را از گروه Bacao Rhythm & Steel Band بشنوید.

🎞 این قطعه در ابتدای فیلم سینمایی تحسین‌شده Anatomy of a Fall پخش می‌شود و در روند فیلم و اتفاقاتش هم تأثیر مهمی دارد.

🔸 جالب آنجاست که این فیلم سینمایی غیر از این قطعه موسیقی بی‌کلام که بخشی از روایت فیلم را تشکیل می‌دهد، موسیقی خاص دیگری ندارد. خود این قطعه نیز به‌خاطر بلندی حجم صدایش در فیلم و اتفاقاتی که به دنبال پخش آن در فیلم رخ می‌دهد و البته تکرار پخشش در فلش‌بک‌های فیلم به گذشته، احتمالا حسابی روی مخ مخاطب می‌رود و اعصابش را بهم می‌ریزد.

@Pishnahadable
«از مجموعه‌های غریب»

#پیشنهاد   #سایت   #مصاحبه

👤 میرزاده:

یکی از کارهای ارزشمندی که در یک دهه اخیر آغاز شده و همچنان ادامه دارد، پروژه آرته‌ است. آرته یک پروژه غیردولتی و غیرانتفاعی است برای ثبت تاریخ شفاهی فرهنگ و هنر و ادب معاصر ایران. این طرح نیمه اول دهه ۹۰ آغاز شده و همچنان ادامه دارد. در این پروژه تاکنون با بیش از ۱۳۰ چهره فرهنگی، هنری و ادبی ایرانی مصاحبه انجام شده است.

🔸 دست‌اندرکاران این مجموعه، سخاوتمندانه و رایگان، تمامی مصاحبه‌ها را به صورت تصویری و صوتی در سایت آرته قرار داده‌اند. عجیب آنکه این مجموعه علی‌رغم گستردگی زمینه‌ و تنوع مصاحبه‌شوندگان، سایت شکیل، دسترسی آسان و حضور در شبکه‌های اجتماعی مختلف هنوز چندان شناخته‌شده نیست و بسیاری از علاقه‌مندان هنر و فرهنگ، از وجود چنین گنجینه ارزنده‌ای بی‌خبرند.

🔸 طیف وسیعی از چهره‌های فرهنگی و هنری ایران در آرته حاضرند و تنوع مصاحبه‌ها باعث شده آرته برای هیچ مخاطب و ذائقه‌ای دست خالی نباشد. مسعود نیلی، ژاله آموزگار، علی نصیریان، آیدین آغداشلو، فخرالدین و فرهاد فخرالدینی، بیژن و هوشنگ کامکار، حسین عبده‌تبریزی، ضیا موحد، منصوره اتحادیه، بهروز غریب‌پور، فاطمه معتمدآریا، آتیلا پسیانی، عبدالوهاب شهیدی، محمدرضا درویشی و احمد پژمان بعضی از مصاحبه‌شوندگان حاضر در این مجموعه هستند.

▫️سایت آرته (فارسی)  (انگلیسی)

▫️کانال تلگرامی آرته

▫️پادکست آرته

▫️کانال یوتیوب آرته

▫️آرته کست

@Pishnahadable
Gole Yakh
Kourosh Yaghmaei
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «گل یخ» را از کوروش یغمایی بشنوید.

🔸 به تازگی باشگاه‌های منچسترسیتی و لیورپول از این قطعه در کلیپ‌هایی جداگانه استفاده کرده‌ که دست‌مایه‌ای برای توجه مجدد فارسی‌زبانان به این قطعه محبوب و قدیمی شده است.

@Pishnahadable
پیشنهاد‌های فوری مهم
«صحرایی که آشنا به نظر می‌رسد» #پیشنهاد #فیلم #Dune2021 👤عرفان: سال ۱۹۶۵ فرانک هربرت پس از تلاش‌های فراوان موفق شد کتاب حجیم خود را چاپ کند و جایزه‌های مختلفی را به دست آورد؛ داستان DUNE که در چند جلد ادامه یافت و از غول‌های ژانر علمی-تخیلی محسوب می‌شود،…
«پساآخرالزمان در صحرا»

#پیشنهاد
#فیلم #کتاب
#Dune2024
#LawrenceofArabia1962

👤عرفان:

تلماسه یا همان Dune، چه در کتاب و چه در فیلم، از وسط شروع می‌شود. به همین خاطر هم، چه خواننده کتاب و چه بیننده فیلم سینمایی، حداقل اولش گیج گیج است. آخر کتاب، فرهنگ‌نامه‌ای هست که مراجعه مکرر به آن کمک می‌کند خواننده از تاریخ جهان Dune کمی بیشتر سردربیاورد و ابهامش کم‌تر شود، اما در مدیوم سینما فضایی برای این کارها نیست و بیننده، یا از طرفدارهای پروپاقرص دنیای ساخته‌وپرداخته فرانک هربرت است و بیشتر برای حظ بردن از صحنه‌پردازی‌های پساآخرالزمانی و شاهکار دنیس ویلنوو پای فیلم نشسته، یا با جست‌وجو در اینترنت و شنیدن از آنها که به ریز و درشت این دنیا مسلط‌اند، چیزی بیش از بازی‌های محشر بازیگران و جذابیت‌های بصری یک روایت علمی-تخیلی و فانتزی توأمان گیرش می‌آید.

🔸 جهان Dune در زمانی بسیار بعید در آینده روایت می‌شود؛ جایی که از یک طرف تکنولوژی حسابی مرزهای تخیل را درنوردیده و دیگر تنه به تنه جادو می‌زند و کاری کرده که آدم‌ها برای در امان ماندن از شرش، زیر میز بساط هوش مصنوعی و کامپیوترها بزنند و محاسبات حیاتی‌شان را به تعدادی از ذهن‌های کاردرست و تمرین‌داده‌شده خودشان بسپارند و از طرف دیگر، سبک و سیاق زندگی آدم‌ها، شبیه قرون وسطی و قبل از آن است. قدرت بین خاندان‌های مختلف تقسیم شده و هر خاندان بر سیاره‌ای حکم‌رانی می‌کند و وراثت در انتقال قدرت حرف اول را می‌زند و جنگ قدرت هم میان خاندان‌ها شعله می‌کشد. سیاره‌ای به نام آراکیس که بین مردمان بومی‌اش Dune خوانده می‌شود هم محل اصلی درگیری این خاندان‌هاست، چرا که ماده‌ای در دل شن‌های بیابان‌های تمام‌نشدنی و لم‌یزرعش قابل برداشت است که قدرت محاسبه و پیش‌بینی ذهن را افزایش قابل توجهی می‌دهد و برای جهانی که در کامپیوتر را تخته کرده، حیاتی به شمار می‌رود.

🔸 جهان Dune اما فراتر از یک داستان پساآخرالزمانی علمی-تخیلی است؛ اعتقادات مذهبی، باورهای ایدئولوژیک و قدرت آنها روی مردم، اعتقاد به منجی موعود، قدرت، محیط زیست، آب، صحرا و توانایی انسان در وفق و سازگاری با محیطش، هرقدر هم که خشن باشد، در این جهان بیش از تکنولوژی‌هایش به چشم می‌آید و نقش بازی می‌کند. تأثیرپذیری فرانک هربرت از فرهنگ خاورمیانه و فرهنگ اسلامی و مذهبی این منطقه از جهان در خلق جهان Dune اصلا قابل انکار و چشم‌پوشی نیست، همان‌طور که واژه‌های عربی و خاص اسلامی مثل لسان‌الغیب و مهدی در کتاب و فیلم زیاد به چشم و گوش می‌آید. اما جهان Dune را نمی‌توان منحصر به همین اشارات مذهبی دانست و حرف برای گفتن بسیار بیشتر از اینها دارد.

🔸 قسمت‌های اول و دوم Dune که قطعا دیدنی‌اند و باید چشم به راه نشست تا ویلنوو سراغ ساخت قسمت سومش هم برود که ادامه روایت این جهان را در کتاب دوم هربرت پی می‌گیرد. هرقدر هم با این دنیا غریبه باشید، خوش‌ساختی فیلم در کنار موسیقی متن عجیب‌وغریب هانس زیمر که واقعا در دنیا و زمانی دیگر انگار شکل گرفته، باز هم وزنه را به نفع دیدنش سنگین می‌کند. مخصوصا اگر زندگی در صحرا و در میان ماسه‌ها و جنگیدن برای بقا و نقش حیاتی آب در این بقا، برایتان جذاب باشد.

🔸 اما جدای از پیشنهاد خواندن دو کتاب Dune که انتشارات «کتاب‌سرای تندیس» با ترجمه روان و نسبتا خوبی آنها را به فارسی منتشر کرده و می‌تواند یکی دو هفته‌ای غرق دنیای Duneتان کند، یک پیشنهاد دیگر هم می‌توان داشت: دیدن فیلم سینمایی Lawrence of Arabia. این فیلم در نگاه اول، فیلمی‌ست درباره شخصیتی مرموز در تاریخ به نام توماس ادوارد لورنس که در شکل‌گیری خاورمیانه جدید و فروپاشی عثمانی در جنگ جهانی اول نقش داشته (هرچند درباره نقشش در این فیلم اغراق زیادی صورت گرفته)، اما در کنار این روایت تاریخی، این فیلم هم مانند Dune حول‌وحوش زندگی در صحرا و آداب و رسوم بادیه‌نشینان پرسه می‌زند و با ورود یک غریبه به جمع صحرانشینانی که خودشان را با محیط در ظاهر غیر قابل سکونت صحرا و بیابان وفق داده‌اند، صحنه‌هایی از زندگی روزمره متفاوت آنها را به تصویر می‌کشد و باز هم مانند Dune در خوش‌ساختی یک شاهکار به حساب می‌آید و شاید از نظر نشان دادن اهمیت آب برای صحرانشینان، موفق‌تر از هم فیلم ویلنوو هم بوده است.

@Pishnahadble
Kiss the Ring
Hans Zimmer
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «Kiss the Ring» را از هانس زیمر بشنوید.

🔸 این قطعه برای موسیقی متن قسمت دوم فیلم Dune نوشته و ساخته شده و حال‌وهوای منجی موعود را تداعی می‌کند.

@Pishnahadable
«اگر جهان پاسخ است، پرسش چیست؟»

#پیشنهاد   #کتاب

👤 ایمان:

پیتر هیگز، فیزیک‌دان نظری‌ای که بیش از همه به‌خاطر پیش‌بینی وجود ذره‌ای بنیادی به نام بوزون هیگز معروف بود، هفته پیش درگذشت.

🔸 بوزون هیگز که در سال ۲۰۱۲ برای نخستین بار در شتاب‌دهنده سرن مشاهده شد، به عنوان «ذره خدا» نیز شناخته می‌شود. این نام برگرفته از کتابی نوشته لئون لدرمن فیزیک‌دان (برنده جایزه نوبل) درمورد این ذره است که اسم کتاب را «ذره لعنتی»(Goddamn particle) گذاشت، آن هم به دلیل ناامیدی ناشی از دشواری تشخیص این ذره. ناشران کتاب اما نام آن را به «ذره خدا»(God particle) تغییر دادند.

🔸 «ذره خدا» کتابی نوشته لئون لدرمن فیزیک‌دان و دیک ترزی به عنوان یک نویسنده علمی‌ست. این کتاب به بررسی تلاش‌ها برای یافتن بوزون هیگز می‌پردازد؛ یک ذره اساسی در مدل استاندارد فیزیک ذرات.

🔸 اصطلاح «ذره خدا» از سوی لئون لدرمن در این کتاب برای توصیف بوزون هیگز ابداع شده؛ ذره‌ای که تصور می‌شود به ذرات دیگر جرم می‌دهد. هیگز آخرین قطعه گم‌شده از مدل استاندارد فیزیک ذرات بود و کشف آن یک پیشرفت علمی بزرگ به شمار می‌رفت.

🔸 در این کتاب، لدرمن و ترزی تاریخچه فیزیک ذرات، توسعه مدل استاندارد و جست‌وجو برای هیگز را توضیح می‌دهند. آن‌ها همچنین به پیچیدگی‌های شتاب‌دهنده‌های ذرات مانند شتاب‌دهنده LHC در سرن، که در آن ذره هیگز بوزون در سال ۲۰۱۲ کشف شد، پرداخته‌اند.

🔸 «ذره خدا» یک بررسی جذاب از علم جدید و پشت صحنه فیزیک ذرات و تلاش برای درک ساختارهای اساسی جهان است. این کتاب بینش‌هایی را درمورد فرآیند علمی، همکاری محققان از سراسر جهان و اهمیت کشف بوزون هیگز ارائه می‌دهد.

@Pishnahadable
Audio
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «اما تو نیستی» را از کینگ رام بشنوید.

🔸 رامین سیدامامی یا همان کینگ رام، پسر کاووس سیدامامی است که چند ماه بعد از مرگ پدرش در زندان اوین (بهمن ۱۳۹۶) این آهنگ را به یاد او ساخت.

🔸 فعالان محیط زیست، هفته گذشته از زندان اوین بعد از شش سال آزاد شدند، اما جای کاووس سیدامامی بین‌شان خالی بود.

اولین باره زنگ ساعت
می‌گه صبحه، اما تو نیستی
اولین باره که بوی عطرت
پیچیده اینجا، اما تو نیستی

@Pishnahadable
«دوروف با لباس»

#پیشنهاد   #کلیپ   #مصاحبه

👤 پویان:

تلگرام برای بیشتر ما ایرانی‌ها نزدیک به ۹ سال است که بخش جدایی‌ناپذیر زندگی دیجیتال‌مان شده. بی‌راه نیست اگر بعدها به دیگر ملت‌ها و مردمان فخر بفروشیم که پیش از آنها تلگرام را کشف و بساط‌مان را به آن منتقل کردیم و هیچ‌گاه هم خیانت و بی‌وفایی را وارد رابطه‌مان با این پیام‌رسان محبوب نکردیم؛ پیام‌رسانی که انگار ذهن ما را می‌خواند و بدون آن که بخواهیم، هرچه نیاز داریم را به رایگان در اختیارمان می‌گذارد و گاهی نیز، برگه‌های آسی رو می‌کند که خودمان هم قبل از دیدن‌شان، نمی‌فهمیدیم که چقدر به آنها نیاز داریم.

🔸 اما شرکتی که پشت تلگرام است و چرخ آن را به این خوبی و روانی می‌چرخاند، همیشه یک علامت سوال بوده. داستان‌ها و کتاب‌ها و فیلم‌ها و خاطرات دوست و آشنا درباره فیس‌بوک و گوگل و توییتر زیاد پیدا می‌شود، اما تقریبا هیچ خبری از داخل تلگرام تاکنون به بیرون درز نکرده تا در این زمینه، حتی از اپل هم مرموزتر باشد و شنیده‌های افسانه‌گونه‌ای درباره دوروف و تیمش رواج پیدا کند. خلاصه که خیلی‌ها سوال برایشان پیش آمده که یک محصول فناوری چطور می‌تواند این‌قدر خوب و به‌روز و به‌دردبخور باشد و با این سرعت هم توسعه پیدا کند و هرچه کاربر بخواهد را با سخاوتمندی تمام در جیبش بگذارد.

🔸 پاول دوروف، موسس، رئیس و صاحب تمام سهام تلگرام، هفته پیش بالاخره روی صندلی دو مصاحبه نشسته تا یک‌بار هم او را با لباس رسمی ببینیم و از شر تماشای بدن نیمه‌برهنه او در استایل‌های ورزش‌کاری خلاص شویم. اولین مصاحبه در مقابل Tucker Carlson بوده و به تازگی منتشر شده است. دوروف در این مصاحبه داستان زندگی خودش و تلگرام را روایت می‌کند؛ از ایجاد VK(فیس‌بوک روسیه) که چندین سال مشغولش بوده، اما فشارهای دولت روسیه برای دسترسی به داده‌های کاربران باعث شده دوروف از خیرش بگذرد و بفروشدش، تا چرخیدنش در کشورهای مختلف برای یافتن مقری برای برپایی بساط تلگرام و رانده شدنش از آمریکا و اروپا و درگیری‌هایش با FBI و در نهایت سکنی یافتنش در امارات و دبی.

🔸 در این مصاحبه دوروف توضیح می‌دهد تلگرام (با ۹۰۰ میلیون کاربر) چطور تنها با ۳۰ مهندس نرم‌افزار اداره می‌شود و در این شرکت خبری از تیم‌های بازاریابی و تبلیغات و منابع انسانی و … نیست، چرا که از نظر او مردم باهوش‌اند و محصول خوب را ترجیح می‌دهند و به دیگران هم معرفی می‌کنند و برای استخدام بهترین بهترین‌های نرم‌افزار هم، مسابقه‌ای اینترنتی ترتیب می‌دهد و بعدش نوبت به مصاحبه می‌رسد. طراحی محصول هم به عهده خود دوروف است و همراه با برادرش به عنوان مغز متفکر بخش فنی تلگرام، امکانات جدید را برای این پیام‌رسان محبوب طراحی می‌کند.

🔸 هم‌چنین دوروف در این مصاحبه از علاقه‌اش به ایلان ماسک می‌گوید و علیه زاکربرگ هم موضع می‌گیرد تا خط فکری‌اش بیشتر مشخص شود. خلاصه دوروف الآن دیگر در هیبت پیامبرگونه‌ای روزگار می‌گذارند و بعید نیست طرفدارانش کم‌کم از او دین جدیدی طلب کنند. این مصاحبه حدودا یک‌ساعته را در کانال یوتیوب تاکر کارلسن می‌توانید ببینید.

@Pishnahadable
«بهترین آموزگار فارسی»

#پیشنهاد #شعر #پادکست

👤 محمد:

گلستان را با این همه عظمت و شکوه و فصاحت و بلاغت و درس و بحث و حکایت و ماجرا و سجع و پند، سعدی شیرازی تنها در ۵ ماه نگاشته؛ ۵ ماهی که از اول اردیبهشت آغاز شده و به همین بهانه، نخستین روز اردیبهشت را به نام سعدی نام نهاده‌اند.

🔸 سعدی را بی‌تعارف می‌توان تأثیرگذارترین شاعر در زبان فارسی نامید، چرا که ما امروز به زبان سعدی سخن می‌گوییم و اگر بپذیریم ما به همان زبانی که حرف می‌زنیم، فکر می‌کنیم و جهان‌بینی‌مان را شکل می‌دهیم، می‌توانیم مدعی شویم که فکر و جهان‌بینی‌مان را هم مدیون سعدی شیرین‌سخن شیرازی هستیم.

🔸 اول اردیبهشت که می‌شود، دوباره یادمان می‌آید که سعدی چقدر حرف دل‌مان را زده و احوال‌مان را وصف کرده؛ هم دل‌تنگی و فراق را همان‌طور که دمار از روزگارمان درمی‌آورد، شرح داده (شاید هم ما فراق و هجران‌مان را به سبک شرح سعدی می‌گذرانیم) و هم اشتیاق وصال را لابه‌لای شیرین‌ترین و مدهوش‌کننده‌ترین کلمات و عبارات گنجانده. خلاصه بد نیست خوش‌حال باشیم که سعدی اهل گذشتن و مووآن نبوده و دسترسی به تراپیست درست‌ودرمانی هم نداشته که اگر این‌طور می‌شد، شب‌های فراق‌مان شاید طور دیگر می‌گذشت و غم‌مان را بلد نبودیم بار کلمات کنیم.

🔸 درباره زندگی سعدی ابهام فراوان است و خیلی از جزئیات روزگارش را باید از بین نظم و نثرش با حدس و گمان بیرون کشید، اما منصور ضابطیان، با آن صدای دوست‌داشتنی و جذاب و پرکشش، در قسمت نهم پادکست جعبه، به آقای سعدی سلامی کرده و در حدود چهل دقیقه، از زندگی و زمانه او گفته است.

🔸 ضابطیان در این پادکست، هم از کودکی سعدی می‌گوید و هم سفرش در ۱۷سالگی به مدرسه نظامیه بغداد برای تحصیل علوم و بعدش هم سی سال سیر و سفرش در جهان و پس از آن بازگشت به وطنش، شیراز؛ شیرازی که در آن زمان به‌خاطر حکم‌رانانش رنگ آرامش را به خودش دیده و مردمانش لختی به آسودگی زیسته‌اند.

🔸 در این پادکست، اشعار سعدی در موسیقی معاصر ایران هم بین وصف حال سعدی زیاد تدارک دیده شده و پادکست را بیشتر به گوش و جان می‌نشاند و می‌چسباند. ضابطیان سعی کرده در مدت محدود پادکست، روایت نسبتا جامعی از سعدی ارائه دهد و حتی به برخی از انتقادها به او در زمینه عافیت‌طلبی و هم‌جنس‌خواهی و … هم اشاره می‌کند. هرچند در تعریف از سعدی هم کم نمی‌گذارد؛ همان سعدی که گلستانش نخستین کتاب چاپ‌شده به زبان فارسی بوده و همین گلستان در کنار بوستان تا مدت‌ها از منابع اصلی درسی در مکتب‌خانه‌ها بوده و اشعار و حکایاتش به عنوان ضرب‌المثل و تکیه‌کلام در مکاملات روزمره مردم کوچه و بازار زیاد به گوش می‌خورد.

🔸 بیشتر گلستان را حکایات سفرهای سی‌ساله سعدی تشکیل می‌دهد؛ حکایاتی که برخی‌شان را خود سعدی در دل‌شان بوده و از سر گذرانده و برخی دیگر را از زبان دیگران شنیده و در گلستان آورده و مثل روزنامه‌نگاری حرفه‌ای روایت کرده و با روایتش بر مخاطبش تأثیر گذاشته است. ضابطیان در این پادکست مروری بر جریان شروع نگاشته شدن گلستان هم می‌کند و از دوستی می‌گوید که باعث همت گماشتن سعدی به نگارش گلستان شده است.

🎧 این پادکست را در تلگرام و Castbox , و اپ‌های پادگیر دیگر می‌توانید بشنوید.

@Pishnahadable
The Tortured Poets Department
Taylor Swift
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «The Tortured Poets Department» را از آلبوم جدید و تحسین‌شده تیلور سوئیفت به همین نام (دپارتمان شاعران رنج‌کشیده) بشنوید.

@Pishnahadable
«کدام زندگی؟»

#پیشنهاد #سخنرانی #دوره_آموزشی

👤کیان:

ابتدای ترم گذشته دانشگاه شریف و با مشخص شدن دروس ارائه‌شده از سوی مرکز معارف، حضور چند چهره رسانه‌ای در بین مدرسین سروصدای زیادی درست کرد. یکی از این آنها عباس موزون بود؛ مجری برنامه‌‌ای بحث‌برانگیز که چند سالی‌ست پای ثابت صداوسیماست و گویا مخاطب قابل توجهی هم توانسته پای خودش بنشاند.

🔸 برنامه «زندگی پس از زندگی»، که نخست در ماه رمضان کار خود را آغاز کرد، به روایت تجربیات افرادی اختصاص دارد که مدعی‌اند نزدیک شدن به مرگ را به‌نحوی تجربه کرده‌اند. این برنامه تلاش دارد تا نشان دهد این تجربه‌ها ناظر به واقعیت‌اند و می‌توان از جزئیات‌شان برداشت‌های اخلاقی و معرفتی کرد؛ رویکردی که بسیاری منتقد آن هستند و علیه آن موضع گرفته و نوشته و گفته‌اند. (به عنوان مثال یادداشت و مصاحبه جواد درویش، فارغ‌التحصیل دکترای فلسفه علم شریف در نقد رویکرد این برنامه تلویزیونی را از اینجا و اینجا می‌توانید بخوانید.)

🔸 خیلی‌ها باور دارند که چنین برنامه‌هایی نه‌تنها ادعایی علمی و سنجش‌پذیر برای طرح ندارند، بلکه چیزی بیش از یک نمایش سرگرم‌کننده نیستند؛ همان‌طور که در نقاط دیگر جهان نیز سابقه تهیه و تولید چنین برنامه‌هایی وجود دارد. از سوی دیگر دسته‌‌ای نگران‌اند که محتوای چنین برنامه‌هایی پیامدهای نامطلوب سیاسی-مذهبی در جامعه ایران داشته باشد.

🔸 رمضان سال گذشته، محمدحسن مرصعی، دانش‌آموخته فلسفه علم و فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف، به بهانه پخش همین برنامه در هشت جلسه به صحبت درباره تجربیات نزدیک به مرگ پرداخت. سلسله‌جلسات «زندگی پس از زندگی؟ یا روزنه‌هایی از غیب؟ یا توهماتی مغزی؟» به بررسی رویکردهای متفاوت به مسئله تجربیات نزدیک به مرگ (Near-Death Experiences) می‌پردازد؛ اینکه چرا برخی انسان‌ها در شرایط خاص حس می‌کنند از کالبد خود جدا شده‌اند یا با اشخاص بزرگ و پیشوایان مذهبی دیدار کرده‌اند.

🔸 این بررسی با تقسیم‌بندی نگرش‌های متفاوت به این مسئله آغاز می‌شود. ارائه‌دهنده از سه نگاه متفاوت نام می‌برد:

▫️گروه اول قائل به این هستند که این تجربیات نشان می‌دهند که وجود انسان پس از مرگ نیز پایدار می‌ماند. هرچند برخی از این دسته معتقدند هر انسان پس از مرگ به‌عنوان همان شخصی که پیش از مرگ بوده به حیات خود ادامه می‌دهد و برخی دیگر زندگی پس از مرگ را همراه با تغییر در هویت فرد می‌دانند.

▫️دسته دیگر عقیده دارند که اگرچه این تجربیات بر زندگی پس از مرگ صحه نمی‌گذارند، اما نشان‌دهنده وجود نوعی جهان روحانی هستند.

▫️گروه آخر نیز تمام این تجربیات را به کارکردهای ذهنی نسبت می‌دهند و واقع‌انگاری آن‌ها را غلط می‌دانند.

🔸 مرصعی کوشیده تا با بررسی همه نظرات، تصویری چندجانبه از مواضع مختلف در نسبت با این مسئله نشان دهد. شنیدن فایل صوتی این جلسات قطعا خالی از لطف نیست.

🎧 فایل صوتی تمام هشت جلسه ارائه مرصعی در کانال آرشیو انجمن علمی فلسفه علم شریف بارگذاری شده است.

@Pishnahadable
گذر اردیبهشت.
دال بند.
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «گذر اردیبهشت» را از گروه دال‌بند بشنوید.

بارانی و من
ابری در بهار
در شعرم بخوان
از چشمم ببار

@Pishnahadable
«زبان‌خوانی، دورهمی و خودمانی»

#پیشنهاد #زبان_انگلیسی #کانال_تلگرام

👤 محمدصادق:

ما آخرش هم ته‌وتوی یک زبان دیگر را و کلمات و اصطلاحات و کنایه‌ها و عبارت‌هایش را، هرقدر هم آن زبان عمومی و جهانی و همگانی باشد، مثل آنهایی که نخستین کلمات‌شان را به آن زبان به زبان آورده‌اند، درنمی‌آوریم و همین است که همیشه چیزی برای یاد گرفتن و به فکر فرو رفتن و شاید حظ بردن از یک زبان دیگر مهیاست؛ فهمیدن ریشه و خواستگاه کلمات یا معنای عبارت‌ها و اصطلاحات یا تفاوت بین واژگانی که ترجمه فرق خاصی بین‌شان نمی‌گذارد.

🔸 آن موقع که داشتم برای آزمون TOFEL می‌خواندم، برای خودم کانالی ساختم تا کلمات و اصطلاحات جالبی را که از زبان انگلیسی یاد می‌گیرم، هم آرشیو کنم برای خودم و هم با دوستانم به اشتراک بگذارم. آزمونم تمام شد، اما کارم با این کانال نه و هنوز هم چیزهایی را که از زبان انگلیسی یاد می‌گیرم و جالب می‌یابم‌شان، اینجا می‌گذارم.

🔸 سعیم این است که معنا و مفهوم کلمات و عبارات و اصطلاحات را به صورت تصویری و کاربردی بنویسم تا احتمالا هم فهمش راحت‌ار باشد و هم ماندگارتر. برای تولید تصاویر هم از ChatGPT 4 (DALL-E) استفاده می‌کنم.

@HoopoeLearningEnglish
@Pishnahadable
Taghe Soraya
Mohsen Chavoshi
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «طاق ثریا» را از محسن چاوشی بشنوید.

ای نای گلویت، همچون نی داوود
حکم آنچه تو گویی، من لال تو هستم

گنجشک گلویم، شرح است چو منصور
بر دار تو هستم، غربال تو هستم

حیران تو گردد، آن کس که بدیدت
آن دم چو برفتی، صدبار شهیدت

می‌سوزم و نالم چون آتش نمرود
بازآی گلستان بر داغ عبیدت

@Pishnahadable
«یک جمع فیلم‌بین»

#پیشنهاد #فیلم #کافه

👤 محسن:

فیلم دیدن، مخصوصا از نوع کلاسیکش، در جمع هم بیشتر می‌چسبد و هم مداوم‌تر و باکیفیت‌تر و ماندگارتر است؛ جمعی که هرکدام‌شان، به اندازه و سهم خودشان، خوره سینما باشند و از زاویه و نگاهی، روایت‌شان از فیلمی که سال‌ها پیش روی پرده رفته را بگویند و متن و فرامتنش را، از لابه‌لای کلی جست‌وجو و شنیده و خوانده، واکاوی کنند.

🔸 کافه فیلم در خیابان سمیه، یکی از محفل‌های چنین جمع‌هایی به حساب می‌آید و حداقل دو شب هفته‌اش را برای آنها کنار گذاشته است. چهارشنبه‌شب‌ها نوبت فیلم‌های کلاسیک است و مسعود فراستی، با آن تیپ و ژست و لحن و محتوای صحبت خاصش، مهمان ثابت این کافه. ابتدا همه فیلم را می‌بینند و بعدش با حضور و مجلس‌گردانی فراستی، درباره فرم و محتوای آن به بحث می‌نشینند.

🔸 یک‌شنبه‌شب‌ها نیز برای فیلم‌های ژانر وحشت کنار گذاشته شده، البته اگر معتقد باشید یک فیلم ژانر وحشت را می‌شود در جمع دید و باز هم ترسید.

🔸 حیاط باصفای کافه فیلم (به شرط از سرما نلرزیدن) فضای نسبتا مناسبی را برای تماشای فیلم روی دیوار بزرگ و سفید آن فراهم کرده و اگر اهل فیلم‌های کلاسیک باشد، به یک‌بار امتحان کردنش می‌ارزد. فیلم کلاسیک چهارشنبه این هفته هم، «دیوانه از قفس پرید» است و بازی به‌یادماندنی و تحسین‌شده و اسکاربرده جک نیکلسون.

🔸 برنامه پخش فیلم در این کافه را در اینستاگرامش می‌توانید دنبال کنید.

@Pishnahadable
«این هوشیاری گمراه‌کننده»

#پیشنهاد   #سخنرانی #کلیپ

👤 ایمان:

دنیل دنت، فیلسوف محبوب ذهن و آگاهی، حدود دو هفته پیش، یعنی در ۱۹ آپریل و در سن ۸۲سالگی، بر اثر بیماری ریوی درگذشت. آثار دنت مرزهای آگاهی، اراده آزاد و فلسفه ذهن را درنوردید و تأثیری ماندگار بر جامعه دانشگاهیان و عموم مردم به جا گذاشت.

🔸 تأثیر دنت محدود به حلقه‌های فلسفه نبود، بلکه ایده‌های او در فرهنگ عامه نیز نفوذ کرد و درک ما از شرایط بشری را به چالش کشید و غنی کرد. کتاب‌های او، مانند «ایده خطرناک داروین» و «شکستن طلسم»، نه تنها مورد تحسین منتقدان، بلکه در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌ها نیز قرار گرفت که نشان‌دهنده توانایی منحصربه‌فرد او در بیان ایده‌های پیچیده برای مخاطبان عامه بود.

🔸 سخنرانی پرطرفدار TED او، به نام ‎«توهم آگاهی» نمونه‌ای از توانایی دنت برای توضیح مفاهیم غامض فلسفی و علمی برای مخاطبانی‌ست که لزوما تخصص و دانشی در این زمینه‌ها ندارند. او در این سخنرانی سعی دارد تصور مخاطبانش از آگاهی و هوشیاری و عملکرد مغز و ذهن‌شان را به چالش بکشد و آنها را با برخی نواقص و خطاهای ذهن آشنا کند.

🔸 این سخنرانی ۲۰دقیقه‌ای که در فوریه سال ۲۰۰۳ ایراد شده، می‌خواهد این اطمینان را در مخاطبانش از بین ببرد که آنها درک درستی از هوشیاری و آگاهی‌شان دارد و با چند مثال بهشان نشان دهد که نحوه عملکرد ذهن در بسیاری از موارد، بر درک انسان از اطرافش و آگاهی او نسبت به محیط تأثیر می‌گذارد و این تأثیر، آگاهی و هوشیاری خلاف واقعی به انسان می‌دهد، چرا که مثلا مغز گاهی خودش جزئیاتی را که وجود ندارند اضافه و یا برخی تصاویر را تکمیل می‌کند.

🔸 این سخنرانی را با زیرنویس فارسی در وب‌سایت TED می‌توانید ببینید.

@Pishnahadable
2024/11/25 23:44:31
Back to Top
HTML Embed Code: