Telegram Web
«پرتره‌ها هنوز چشم‌به‌راه‌اند»

#پیشنهاد #موزه #هنر

👤 فاطمه:

اگر در این مدت، کلی عکس پروفایل تلگرام و آواتار توییتر و استوری اینستاگرام و … با پس‌زمینه یک‌سری نقاشی و عکس از دوست و آشنای دور و نزدیک دیده‌اید و خودتان هم ‌دل‌تان خواسته شبیه این عکس‌ها را از خودتان بگیرید، یا حداقل از قضیه آن پس‌زمینه سردرآوردید، «فعلا» تا ۲۰ دی فرصت دارید راهی خیابان کارگر شمالی و بالاتر از پارک لاله‌اش شوید و گذرتان به موزه هنرهای معاصر و نمایشگاه «چشم در چشم»اش بخورد.

🔸 نمایشگاه «چشم در چشم» موزه هنرهای معاصر تهران، از ۱۵ مهر کارش را آغاز کرده، اما این‌قدر بازدیدکننده و استقبال و صف‌های طولانی در خیابان کارگر به خودش دیده که هنوز دارد تمدید می‌شود. در این نمایشگاه بیش از ۱۲ اثر از هنرمندان مشهور و نام‌آشنای ایرانی و خارجی روی دیوار تماشا رفته؛ از عکس و نقاشی گرفته تا مجسمه، از فرانسیس بیکن و پابلو پیکاسو و ونسان ونگوگ و اندی وارهول تا کمال‌الملک و بهمن محصص و مارکو گریگوریان.

🔸 موضوع اصلی نمایشگاه، پرتره در هنر مدرن و معاصر است و به همین بهانه، آثار گران‌قدر و قابل توجهی از گنجینه موزه بهر تماشای آدم‌ها بیرون کشیده شده‌اند. اگر تاکنون پایتان به موزه هنرهای معاصر باز نشده، این نمایشگاه بهانه خوبی‌ست تا هم کمی پرتره ببینید و هم معماری جالب موزه، به وجدتان بیاورد.

@Pishnahadable
What He Wrote
Laura Marling
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «What He Wrote» را با صدای Laura Marling بشنوید.

@Pishnahadable
«مولانا و عاشقانه‌هایش»

#پیشنهاد #موسیقی #کنسرت #کلیپ

👤پارسا:

مولانا، هر فارسی‌زبان و فارسی‌آشنایی را، در هر حالتی می‌تواند با شعرش سر ذوق آورد؛ چه عاشق باشد، چه زاهد، چه عارف، چه عاقل و چه فارغ. مولانا هشتصد سال قبل وصف زندگی و احوال آدمی گفته و تا آدمی و احوالش به همین وصف است، حرف و شعر مولانا هم شنیدن دارد و حظ بردن.

🔸 خرداد امسال، به بهانه ۸۱۷امین سالروز تولد مولانا، آرش فولادوند پروژه گروه کر بهار و ارکستر فیلارمونیک پاریس شرقی را با محوریت اشعار مولانا، در کنسرتی به نام «عاشقانه‌ها» در پاریس و لندن روی صحنه برد.

🔸 اخیرا قطعات اجراشده در این کنسرت باشکوه، همراه با فیلم آنها در اسپاتیفای و یوتیوب و … منتشر شده که برای آنها که زنده‌اش را ندیده و نشنیده و محظوظ نشده‌اند، جایگزین گران‌قدر و قابل پیشنهادی‌ست.

🔸 آرش فولادوند در دانشکده فنی تهران، عمران خوانده و برای ادامه تحصیل در همین عمران هم راهی فرانسه شده، اما در آنجا کم‌کم سر مسیر را به سوی موسیقی کج کرده و الآن رهبر ارکست و آهنگ‌ساز است و پایه‌گذار گروه کر بهار و ارکستر فیلارمونیک پاریس شرقی. او در این کنسرت برای خواندن اشعار و ترانه‌ها، وحید تاج، سارا نائینی و نگینا امانقلوا را روی صحنه آورده است.

🔸 متن بیشتر قطعات این کنسرت (نی‌نامه، گل سرخ، رسید آن شه، نشان تو، عشق مرا بر همگان برگزید، شادی، بمیرید بمیرید، عاشقانه‌ها و آن یار می‌آید) از اشعار مولاناست که در کنار دو قطعه دلیار و جان مریم تکمیل‌کننده این اجرای کم‌نظیر و دل‌نواز است.

@Pishnahadable
Az To Tanha Shodam
Simin Ghanem
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «از تو تنها شدم» را با صدای سیمین غانم و موسیقی فریدون شهبازیان بشنوید.

🔸 فریدون شهبازیان، امروز در ۸۲ سالگی بر اثر «مشکلات تنفسی» درگذشت. حاصل حدود ۶۰ سال فعالیت پیوسته و متمرکز شهبازیان در موسیقی، ساخت قطعات بی‌شمار و همکاری با هنرمندان متعدد است. از جمله می‌توان به گل‌های تازه شماره ۷۷ و آواز «پر کن پیاله را» با صدای محمدرضا شجریان اشاره کرد که نخستین استفاده از شعر نو در آواز ایرانی به شمار می‌آید.

@Pishnahadable
«‌عشق‌‌ به زبان روز»

#پیشنهاد #سریال
#ModernLove

👤امیرحسین:

عشق که هیچ‌وقت خسته‌کننده نمی‌شود، هرقدر هم تکرار شود؛ هربار انگار لباس و قالب و فرم جدیدی به خودش پوشانده و نو شده و باز چیزی را در آدم روشن می‌کند، آن هم وقتی که آدم به خیال خودش، دیگر دوره و زمانه این چیزها گذشته و آتشی که نمیرد همیشه، در دل ماها نیست دیگر.

🔸 سریال Modern Love درباره عشق است و رابطه بین دو آدمی که بند هم می‌شوند و بی‌خیال باقی دنیا که اصلا گور بابایش. البته که این عشق و رابطه از متن‌های کهنه و افسانه‌ها نمی‌آید و برای همین امروز است؛ براساس ستونی به همین نام در روزنامه نیویورک‌تایمز که مردم عادی راوی‌اش بوده‌اند.

🔸 قسمت‌های سریال کوتاه است (حوالی نیم ساعت) و از طرف دیگر جذاب و گیرا و حسابی می‌تواند به خودش معتادتان کند. هر قسمت شخصیت‌ها و داستان خاص خودش را دارد و مستقل از قسمت‌های دیگر، اما همه‌شان آخرش می‌خواهند بگویند عشق ضرورت زندگی است و اجتناب‌ناپذیر و البته خیلی اوقات بسیار ساده و بی‌مقدمه و اتفاقی.

🔸 این سریال ساخته آمازون است و بازیگران نام‌آشنایی مثل اندرو اسکات و ان هاتاوی هم در آن بازی می‌کنند و عشق را در روابط‌شان به تصویر می‌کشند.

@Pishnahadable
Ya Tal3een
Dana Salah
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «Ya Tal3een» را با صدای Dana Salah بشنوید.

🔸 این قطعه با الهام از موسیقی‌های سنتی زنان فلسطینی به نام «ترویده» ساخته شده است. زنان فلسطینی این ترانه‌ها را نزدیک زندان‌ها می‌خواندند و با اضافه کردن حرف لام به کلمات، پیام‌های رمزگذاری‌شده‌ای را به زندانی‌ها می‌رساندند.

🔸 بخشی از این قطعه به زبان انگلیسی‌ست:

Last night I had a dream
In the land of olive trees
From the river to the sea
People tasted freedom
Soon those hellish skies
Turned to blue and starry nights
As their voices start to rise, we're
Ending an apartheid
Hold on
Just a little longer, we're going home
Just a little longer hold on Glory's
Around the corner we're going
Home with our waving flag

@Pishnahadable
«کلنجار و چالش با هوش مصنوعی»

#پیشنهاد #ضدپیشنهاد #یوتیوب #تکنولوژی #هوش_مصنوعی #پادکست

👤مهدی:

سهیل علوی الآن دیگر بیش از ریحون و Bettermode، با طبقه ۱۶ برجی در تورنتو کانادا شناخته می‌شود که از آنجا، میزبان گفت‌وگو با اهالی ایرانی کسب‌وکار در حوزه تکنولوژی‌ست؛ گفت‌وگویی از مسیر رفته‌شان در کسب‌وکار و تجربیات‌شان و بالا و پایین‌هایی که تجربه کرده‌اند و فوت‌وفن‌هایی که مسیر حرفه‌ای زندگی‌شان بهشان آموخته و حالا بدشان نمی‌آید با بقیه به اشتراک بگذارند.

🔸 علوی در قسمت جدید پادکست طبقه ۱۶ اما دست به ابتکار جالبی زده و به جای مهمان‌های همیشگی‌اش، مقابل هوش مصنوعی ChatGPT نشسته و بیست‌وشش دقیقه با این هوش مصنوعی گپ زده و سعی کرده به چالشش بکشد، اما به نظر این ابتکار خیلی هم راه به جایی نبرده و ChatGPT همان‌طور که ازش انتظار می‌رود، حداقل آن‌قدر قید و بند کنترلی رویش سوار شده که با پاسخ‌هایی دیپلماتیک و خشک و کلیشه‌ای، سوال‌های عمیق و فلسفی و چالشی علوی را دور می‌زند و دم به تله نمی‌دهد (البته اگر دم و بازیگوشی‌ای برایش قائل باشیم).

🔸 علوی در این قسمت از پادکستش با نسخه Pro و صوتی ChatGPT وارد گفت‌وگو شده و سوال‌های مختلفی می‌پرسد؛ از اینکه اصلا هوش مصنوعی چیست و چه تعریفی از خودش دارد و چطور کار می‌کند تا پیشرفت‌های آینده هوش مصنوعی و تکاملش و نظرش درباره انسان‌ها و رقابت یا همکاری بین هوش مصنوعی و انسان‌ها و امکان و احتمال جایگزینی انسان با هوش مصنوعی.

🔸 اما ChatGPT در پاسخ‌هایش این‌طور نشان می‌دهد که کاملا کنترل‌شده رفتار می‌کند و صرفا ابزاری‌ست که براساس الگوها و الگوریتم‌ها و داده‌ها و پردازش و تحلیل آنها، پاسخ‌هایی را برای پرسش‌هایی که مقابل‌شان قرار می‌گیرد، تحویل می‌دهد؛ نه هویت و موجودیتی ندارد، نه قابلیت درک احساسات و تجربه‌های انسانی و فکر کردن به شیوه آدم‌ها و خودآگاهی و کنج‌کاوی و حتی سوال پرسیدن.

🔸 علوی سعی دارد به با برخی ارجاعات به سریال West World یا برخی مسائل و چالش‌های معروف فلسفه اخلاق یا سوال‌های بنیادین در فیزیک و فلسفه و دین و …، حرف خاصی از زیر زبان ChatGPT بیرون بکشد، اما کاملا به کاه‌دان زده و هرچه از سمت او اصرار، از سمت ChatGPT انکار که من این همه نیستم و فقط برای کمک به آدم‌ها طراحی شده‌ام و حتی اگر جایی هم از عباراتی استفاده می‌کنم که اشاره به احساس و درک انسانی و این‌طور چیزها دارد، صرفا برای بیان بهتر مفاهیم و ارتباط برقرار کردن با انسان‌هاست و پشتش چیز خاصی نیست.

🔸 مشاهده این گفت‌وگو بین سهیل علوی و ChatGPT احتمالا چیزی دستگیرتان نمی‌کند و بیشتر یک ضدپیشنهاد است، اما پیشنهاد اصلی این پست می‌تواند متنی باشد که دو سال و نیم پیش، یکی از مهندسان گوگل از گفت‌وگوی خودش با هوش مصنوعی LaMDA در Medium منتشر کرد و سروصدای زیادی هم به دنبال داشت. در آن گفت‌وگو، LaMDA ادعاهای بزرگ‌تر و پاسخ‌های عمیق‌تری در پاسخ به پرسش‌های یک آدم نسبت به ChatGPT می‌داد که مرورش هنوز هم جذاب و به‌فکرفروبرنده و شاید ترسناک است.

@Pishnahadable
«ترور در صندلی عقب»

#پیشنهاد #فیلم #موسیقی #کلیپ
#JKF1991
#Jackie2016

👤علیرضا:

بیش از ۷۱ سال از ترور جان اف کندی می‌گذرد؛ جوان‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده که احتمالا محبوب‌ترین آنها هم به شمار می‌رود، آن هم با چهره‌ای جذاب و شخصیتی کاریزماتیک و بیانی شوخ که حتی جایزه پولیتزر را هم در کارنامه‌اش داشته، هرچند کارنامه سیاسی‌اش با دوران جنگ سرد و تنش‌های آمریکا با شوروی و بحران اتمی کوبا و جنگ ویتنام بیشتر به یاد آورده می‌شود.

🔸 ترامپ در نخستین روزهای نشستنش در اتاق بیضی کاخ سفید، برای آن که نشان دهد کت واقعا تن کیست و اختیارات شخصی به اسم رئیس‌جمهور یعنی چه، کلی دستور اجرایی صادر کرده که یکی از آنها هم، خروج اسناد ترور کندی از طبقه‌بندی و محرمانگی‌ست، شاید که پشت پرده‌های این ترور بیشتر از قبل افشا و مشخص شود.

🔸 در سینمای هالیوود، دو فیلم بیشتر از سایر فیلم‌ها، لنز روی موضوع ترور کندی گذاشته‌اند. فیلم اول JKF که در سال ۱۹۹۱ ساخته شده و دست‌پخت اولیور استون است. در این فیلم از زاویه دید جیم گریسون، وکیل ایالتی نیواورلانز، ماجرای ترور کندی روایت می‌شود. جیم گریسون کسی‌ست که شک داشت ترور کندی کار لی هاروی ازوالد باشد. فیلم تا حد خیلی زیادی به مستندات واقعه پایبند است و سعی می‌کند فقط مشاهدات گریسون، و مستندات منتشرشده را به مخاطبش انتقال بدهد.

🔸 فیلم دوم اما جدیدتر است و برای سال ۲۰۱۶؛ Jackie روایتی‌ست از ترور کندی از زاویه دید جکی کندی، همسر او که نقشش را ناتالی پورتمن دوست‌داشتنی بازی می‌کند و آن‌قدر کارش درست هست که در همان سکانس اول حتی میخ‌کوب‌تان کند. این فیلم روایتی از زندگی جکی کندی، قبل و بعد از ترور همسرش و فشارهایی که به او وارد می‌شود، ارائه می‌دهد.

🎧 در دنیای موسیقی هم، موزیک‌ویدئوی قطعه National Anthem از لانا دل ری، صحنه ترور جان اف کندی را بازسازی می‌کند؛ هرچند با متن این قطعه سازگاری خاصی نداشته باشد!

@Pishnahadable
EXILE
Saint Levant
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «Exile» (تبعید) را با صدای مروان عبدالحمید که با نام هنری Saint Levant شناخته می‌شود، بشنوید؛ خواننده‌ای که در نوار غزه به دنیا آمده و بعدا از وطنش رانده شده و الآن ساکن آمریکاست.

Do you ever think of me?
Tell me lies, tell me lies, it's ok
I need it
And I'm coming back to you

@Pishnahadable
«کاورهای شنیدنی با گیتار الکتریک»

#پیشنهاد #موسیقی #کلیپ #یوتیوب #اینستاگرام

👤محمد:

کاورها گاهی آن‌قدر فرم بدیع و تازه‌شان خوب از کار درمی‌آید که حتی شاید بشود گذاشت‌شان کنار اثر اصلی و مستقلا هم ازشان لذت برد. درست است که روی شانه اثر اصلی قد کشیده‌اند و به احترام نت‌های اثر اصلی، لایق شنیدن‌اند و برایشان ارزش قائلیم و هرکار کنند، شنیدن‌شان حال‌وهوای اثر اصلی را با خود دارد، اما فرم جدید و آشنازدایشان، ممکن است قلمروهایی را سر بزند که اثر اصلی پایش به آنها باز نشده و ردی در آنها به جای نگذاشته است.

🔸 گیتار الکتریک، ابزار خوبی برای کاور زدن است و خیلی‌ها، آثار معروف و بسیار شنیده‌شده موسیقی را یک‌بار دیگر با گیتار الکتریک بازآفرینی می‌کنند. مثلا این جوان خوش‌چهره دانمارکی در کانال یوتیوبش، خیلی از آهنگ‌های معروف را روی گیتار الکتریک سوار می‌کند و لذتی مضاعف را به شنونده و طرفدار آن آهنگ معروف می‌چشاند. در کلیپ بالا، قطعه معروف پارتیزانی و ایتالیایی Bella Ciao را JensJulius Tejlgaard به زیبایی و گوش‌نوازی تمام‌عیار با گیتار الکتریک اجرا کرده است. قطعه بسیار معروف Viva La Vida از گروه Coldplay و بخشی از موسیقی متن دوست‌داشتنی Interstellar هم چند مورد دیگر از کاورهای درجه‌یکی‌ست که او در کانال یوتیوبش منتشر کرده است.

🔸 اخیرا بازاجرای قطعه «نی‌نوا»ی حسین علیزاده با گیتار الکتریک از سوی بابک عمادیان هم در اینستاگرام فارسی حسابی دست به دست شد و عاشقان و شیدایان این قطعه بسیار معروف و خاطره‌انگیز را در حیرت و لذت فرو برد. بابک عمادیان در صفحه اینستاگرامش کاورهای زیادی را با گیتار الکتریک منتشر می‌کند و هرکدام‌شان، در کنار اصالت و هویت قطعه اصلی، گوشه‌های جدیدی هم برای کشف و حظ دارند.

@Pishnahadable
«پشت و روی خورشید به ماست»

#پیشنهاد ‌#وب‌سایت #گوگولی

👤 سینا:

هرچه روی این کره آبی‌مان داریم، از خورشید است؛ نور و انرژی و گرما و Sunkissها و سایه‌های کوتاه و درازشونده‌ای که ول‌کن‌مان نیستند و هرجا برویم، جلو یا عقب‌مان پلاس‌اند و پابندمان.

🔸 وب‌سایت shademap.app کارش شبیه‌سازی کاری‌ست که خورشید با هر نقطه روی زمین می‌کند؛ مثلا اینکه در هر ساعت از شبانه‌روز (اگر خورشید در آسمان باشد) و هر روزی از تقویم، سایه‌های عوارض طبیعی و مصنوع بشر چه شکلی روی زمین دارند و چطور با گذر زمان، طول‌شان عوض می‌شود و از عرش به فرش می‌آیند.

🔸 هم‌چنین به کمک این وب‌سایت می‌توانید ببینید هر نقطه از کره زمین، در هر روز از سال، چند ساعت نور خورشید را دریافت می‌کند و در هر لحظه از یک روز خاص در سال، چه مقدار انرژی خورشید نصیبش می‌شود. خیلی از داده‌هایش هم قابل دانلود است و شاید به کار عده‌ای مهندس و طراح و معمار و … بیاید. به کار شما هم نیاید، چرخیدن داخلش و وررفتن به تنظیمات مختلفش و مشاهده خروجی‌هایش سرگرم‌کننده است.

https://shademap.app

@Pishnahadable
Saat Divari
Mohsen Chavoshi
#پیشنهاد   #موسیقی

🎧 قطعه «ساعت دیواری»، کار جدید محسن چاوشی بشنوید.

آسمونم رفته، کوچ کرده از من
مثل یه ابر سیاه، گریه خوبه واسم
من به صبح نمی‌رسم، خودمو می‌شناسم

ساعت دیواری، ساعت دیواری
من عزیزم رفته، تو چرا بیداری؟

من نمی‌خواستم بره، این کلافم کرده
زندگیمو میدم که فقط برگرده

@Pishnahadable
«قند پارسی از زبان شیرین سعید رحیمی»

#پیشنهاد #پادکست #شعر #ادبیات

👤 محمد:

دانشجوهای شریف، احتمالا بیشترشان سعید رحیمی را به کلاس‌های شیرین و لطیف ادبیاتش می‌شناسند؛ همان درسی که در ترم‌های اول، ابتدا از روی اجبار برنامه درسی و چارت مصوب دانشگاه و دانشکده برمی‌دارند، اما هرقدر ترم جلوتر می‌رود و نظم و نثر تاریخ کهن و معاصر ادبیات فارسی را بیشتر به جان می‌نشانند، فیل‌شان یاد هندوستانش سر به فلک می‌گذارد و گاهی حتی فکر اوراق و دفاتر مهندسی و ریاضی شستن و پناه بردن به کنج دنج شعر و ادب به سرش می‌زند.

🔸 سعید رحیمی که در شریف هم سر کلاس‌ها و هم در محفل‌ها و حلقه‌ها و جمع‌های شعردوست دانشجوها زیاد در تاریخ ادبیات فارسی رفت‌وآمد می‌کند و نظم‌ها و نثرهای برجسته و مهم را با چاشنی حواشی و زمانه و ایده و فلسفه هم‌جوارشان به حال می‌آورد و مخاطبش را از ذوق سیراب می‌کند، تصمیم گرفته در پادکست تازه‌تأسیسی به نام «سرواد» یک دوره تقریبا کامل تاریخ ادبیات فارسی را ارائه دهد و از صفر تا صد این تاریخ را یک‌بار برای مخاطب علاقه‌مند مرور کند.

🔸 رحیمی قصد دارد در «سرواد» سراغ شاعران و نویسندگان و متون مهم تاریخ ادبیات فارسی برود و تصویری کلی از تاریخ ادبیات فارسی و جایگاه این شاعران و نویسندگان و متون در ساختار کلی آن را بیان کند و از زندگی و اندیشه و آرا و دوران شاعران و نویسندگان هم بگوید. برای شروع هم رودکی را به عنوان استاد شاعران و پدر شعر فارسی و اولین شاعر بزرگ بعد از اسلام انتخاب کرده و از آغاز شعر فارسی در قرن سوم حرف به میان آورده است.

🎧 سرواد را در ‌Castbox و اسپاتیفای می‌توانید بشنوید، اما اگر خود سعید رحیمی دوست‌داشتنی را هم می‌خواهید ببینید، می‌توانید به یوتیوبش سر بزنید. اینستاگرامش هم برای اینستابازها و ریلزپسندها.

@Pishnahadable
«تقلا برای امید، در نیویورک قدیم»

#پیشنهاد #فیلم
#Cabrini2024

👤مینا:

روایت‌های امید و تقلا برای هدف، زیادند و شاید در این روزگار کم‌طرفدار؛ دست‌وپا زدن در باتلاق سختی‌ها و جان سالم به در بردن و از پا ننشستن و آخرش به هدف چنگ زدن و دنیا را عوض کردن. اینها از قدیم در پی‌رنگ بسیاری از داستان‌های بشر بوده‌اند و کودکان زیادی با خیال‌شان به خواب رفته‌اند. با وجود خارج شدن تدریجی این دست از روایت‌ها از مرکز صحنه توجه، هنوز هم آنهایی‌شان که بر پایه واقعیت روایت می‌شوند، جذاب‌اند و این امید را ته دل آدم روشن می‌کنند که می‌شود کاری کرد و باید بلند شد و دست جنباند و دنیا را جای بهتری کرد.

🔸 فیلم «کابرینی» از همین روایت‌هاست؛ روایت تلاش خستگی‌ناپذیر و تسلیم‌نشونده یک راهبه که از ایتالیا راهی نیویورک اواخر قرن ۱۹ شده و می‌خواهد سروسامانی به وضع کودکان یتیم و فقیر ایتالیایی این شهر بدهد، آن هم در شرایطی که آمریکایی‌ها ایتالیایی‌های مهاجر را با دیده تحقیر نگاه می‌کنند و در محله‌ای فقیرنشین جمع‌شان کرده‌اند که چشم‌شان به دیدن‌شان آلوده نشود و تمدن‌شان خط و خش برندارد.

🔸 کابرینی در صحنه‌پردازی و ثبت قاب‌ها و تصاویر دیدنی و چشم‌نواز، عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند حسابی چشم‌تان را بگیرد و نیویورک آن زمان را در خاطرتان نقش و نگاری دل‌نشین بدهد. نقد نژادپرستی و زن‌ستیزی هم در روح فیلم جاری و ساری‌ست و مناسب احوال این روزهای رسانه. داستان هم با وجود اینکه انتهایش قابل حدس است و معلوم است که با خوبی و خوشی به سرانجامش می‌رسد، باز کشش لازم را دارد و خسته‌تان نمی‌کند. مخصوصا وقتی بدانید فیلم براساس یک داستان واقعی‌ست و این راهبه واقعا توانسته دنیا را تکانی بدهد و کاری کند که کلیسای کاتولیک، او را به عنوان قدیس بشناسد.

@Pishnahadable
2025/02/18 03:40:56
Back to Top
HTML Embed Code: