Telegram Web
🌱انقلابی نوین در بیوتکنولوژی گیاهی🌱

🏷 "نانوبادی‌ها (Nbs)" دامنه‌های متغیر آنتی‌بادی‌های زنجیره سنگین (HCAbs) هستند. ویژگی‌های خاص نانوبادی‌ها آن‌ها را به پروتئین‌های پرکاربرد در "علوم زیست‌پزشکی و بیوتکنولوژی گیاهی و حیوانات" مبدل کرده‌ است.

🌳 گیاهان نسبت به پستانداران و باکتری E.coli، میزبان برتر نانوبادی‌ها در نظر گرفته می‌شوند، برعکس دیگر سیستم‌ها، گیاهان می‌توانند "آنتی‌بادی‌ها و واکسن‌ها" را در مدت کوتاهی تولید کنند.

🔹️برخی از کاربردهای نانوبادی‌ها در گیاهان:

1️⃣ ردیابی پروتئین
برای تسهیل ردیابی زنده (در دیگر سیستم های غیرنانوبادی کار روی سلول زنده محدود است) و در زمان واقعی پروتئین‌های مورد نظر POIs، به نانوبادی‌های علیه این POIs متصل می‌شوند.

2️⃣ تایین مکان پروتئین و تصفیه پروتئین
نانوبادی‌ها نه‌تنها قادر به دستکاری پروتئین‌های فردی هستند، بلکه می‌توانند چندین پروتئین را همزمان از مکانشان خارج کنند.

3️⃣ تعدیل و نظارت ساختاری بر عملکرد پروتئین؛
از نانوبادی‌ها به‌عنوان‌ ابزارهایی برای تعدیل فعالیت آنزیمی، اختلال در تعامل پروتئین‌ها و غیره می‌توان استفاده کرد. تولید نشاسته اصلاح شده و خنثی کردن سم مشتق شده از گیاه از این دست کاربردها می‌باشد.

4️⃣ تشخیص سموم و عوامل بیماری‌زای گیاهان؛
نانوبادی‌ها به‌طور گسترده‌ای برای تشخیص سموم گیاهی یا عوامل بیماری‌زای گیاهان با دقت بالا به‌کار گرفته شده‌اند.

5️⃣ مقاومت در مقابل عوامل بیماری‌زای گیاهان؛
نانوبادی‌ها با اتصال به پروتئین‌های عوامل بیماری‌زا می‌توانند چرخه زندگی آن‌ها را مختل کنند. علاوه بر این، نانوبادی‌ها می‌توانند مستقیما سموم ترشح‌شده توسط عوامل بیماری‌زا را خنثی کرده و آسیب به گیاهان را کاهش دهند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_بیوتکنولوژی_کشاورزی

✍️🏼نویسنده: علی رحمتی
🖋ویراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍دوپامین؛ راهکار نوین برای درمان آلزایمر

👨🏻‍🔬 پژوهشگران مرکز RIKEN در ژاپن به این نتیجه رسیدند که درمان با دوپامین می‌تواند در مدل موشی علائم آلزایمر را کاهش دهد و عملکرد حافظه را بهبود ببخشد.

🧠 تحقیق آن‌ها نشان داد که دوپامین و پیش‌ساز آن L-DOPA موجب افزایش بیان آنزیم Neprilysin می‌شوند که به تجزیه پلاک های B-آمیلوئید در مغز کمک می‌کند.

👵🏼 لازم به ذکر است که با افزایش سن، سطح Neprilysin کاهش‌یافته و به‌عنوان بیومارکری برای تشخیص زودهنگام آلزایمر مفید است.

🎯 امید است پس از گذراندن مطالعات بالینی و اثبات کارایی و بی‌خطر بودن این درمان برای انسان‌ها، دوپامین به‌عنوان راهکار جدیدی برای درمان آلزایمر استفاده شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️ نویسنده: فاطمه روزبهانی _ سارا ابراهیم‌زاده
🖋 ویراستار: یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
13 شهریور؛ روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی

امروز، 13 شهریور، روز بزرگداشت یکی از بزرگ‌ترین دانشمندان تاریخ ایران و جهان، ابوریحان بیرونی است. این نابغه ایرانی در سال 352 خورشیدی (973 میلادی) در خوارزم به دنیا آمد و در زمینه‌های مختلفی چون ریاضیات، نجوم، جغرافیا، داروشناسی و تاریخ آثار ارزشمندی به جا گذاشت.
ابوریحان بیرونی به‌دلیل تحقیقات گسترده و دقیق خود، به ویژه در کتاب‌هایی مانند "تحقیق ماللهند" و "قانون مسعودی"، به‌عنوان یکی از پیشگامان علم و تحقیق در دوران اسلامی شناخته می‌شود. او برای اولین‌بار شعاع زمین را با دقت محاسبه کرد و در حوزه‌های مختلف علمی به موفقیت‌های بزرگی دست یافت.
این روز فرصتی است تا از این دانشمند بزرگ یاد کنیم و به اهمیت علم و تحقیق در پیشرفت جوامع بیندیشیم.

#کاری_از_گروه_اخبار

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
🦠 پیشرفت چشمگیر دانشمندان در درمان HIV

🦙 یک تیم تحقیقاتی به رهبری "پروفسور جانلیانگ شو" نانوبادی‌های مشتق‌شده از لاما را به‌گونه‌ای توسعه داده‌اند که می‌توانند به‌طور مؤثری انواع مختلفی از 1-HIV را خنثی کنند.

🔍 این نانوبادی‌ها که کوچک‌تر و چابک‌تر از آنتی‌بادی‌های سنتی هستند، رویکرد جدیدی برای مبارزه با ویروس‌ها ارائه می‌دهند؛ زیرا ساختار آنها باعث می‌شود در هدفگیری 1-HIV مؤثرتر باشند.

🎉 این مطالعه که در Advanced Science منتشر شده، پیشرفت امیدوارکننده‌ای در تحقیقات درمان HIV را نشان می‌دهد.

🏷 محققان نانوبادی‌هایی از لاما استخراج کرده اند که از آنتی بادی‌های انعطاف پذیر و Y-شکل تشکیل شده‌اند.

🎊 این نانوبادی‌ها که نقاط آسیب‌پذیر 1-HIV را هدف قرار می‌دهند، پس از مهندسی به‌شکل سه‌گانه توانستند %96 از انواع مختلف ویروس را خنثی کنند.

🆕 همچنین با تقلید از گیرنده CD4 و ترکیب با یک آنتی‌بادی خنثی کننده عمومی(bNAb)، نانوبادی‌های جدید با توانایی‌ خنثی‌کنندگی بی‌نظیری ایجاد شدند!

🎉 "پروفسور شو" اظهار داشت که این روش می‌تواند HIV را به‌طور کامل خنثی کند.

🎓 "پروفسور شو" این تحقیق را در مرکز ملی بهداشت آغاز کرد و پس از انتقال به دانشگاه ایالتی جورجیا با همکاری دانشجوی دکتری "پیتون چان" به‌ توسعه این تحقیق ادامه داده‌است.

🏥 "چان" به آینده این تحقیقات امیدوار است. "شو" اظهار کرد که تحقیقات آینده به بررسی امکان ترکیب نانوبادی‌های لاما با سایر bNAbهای موجود خواهد پرداخت، تا بررسی شود آیا این ترکیبات می‌توانند خنثی‌سازی کامل HIV را فراهم کرده و گزینه‌های درمانی جدیدی ارائه دهند یا خیر؟!

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️ نویسنده: فاطمه روزبهانی _ سارا ابراهیم‌زاده
🖋ویراستار: محدثه صدوقی

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍نانوربات‌ها؛ قهرمانان جدید پزشکی! 🦠🦾

🩺 نانورباتیک یکی از علوم نوین است که به‌خصوص در پزشکی برای درمان انواع بیماری‌ها نظیر سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی استفاده می‌شود.

🚀 طراحی نانوربات‌ها به دقت و توجه بالایی نیاز دارد:
۱. معماری
۲. کنترل
۳. تحلیل دینامیکی
۴. تأمین انرژی

💊 این ربات‌های مینیاتوری باید طوری طراحی شوند که از دید سیستم ایمنی بدن مخفی بمانند و از مواد سازگار با بدن ساخته شوند.

👨‍💻 در مسیر توسعه نانوربات‌ها، ابتدا باید قطعات مختلف مثل موتور و حسگر در مقیاس نانو تولید و سپس به‌شکل یک واحد منسجم مونتاژ شوند.

🧬 الگوگیری از طبیعت، مثل استفاده از موتورهای مولکولی DNA و حسگرهای زیستی، امکان‌پذیر است.

🔬 نانوربات‌ها توانایی‌های ویژه‌ای دارند؛ علاوه بر درمان سرطان، می‌توانند جراحی‌های سلولی، لقاح کمکی و حتی مهندسی بافت را انجام دهند.

💉 به‌عنوان نمونه، نانوربات‌های DNA می‌توانند مواد انعقادی یا ضدانعقادی را به‌دقت برای درمان مشکلات گردش خون یا تومورهای سرطانی تحویل دهند.

📚 منابع:
1.https://B2n.ir/u61039
2.https://civilica.com/doc/788931/

#کاری_از_گروه_نانو_بیوتکنولوژی

✍️ نویسنده: فاطمه پژوهان دیوشلی
🖋 ويراستار: محدثه صدوقی - شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
-| رادیو پرایمر تقدیم می‌کند... |-

#رادیو_پرایمر
#اخبارزیستی
#انگل
#مغز

                                                           
\\ دارو درمانی نوین ، روش های جدید //

‼️⚠️ اخبار روز دنیای زیست رو با پرایمر بشنو ...

🧠کاری از گروه نوروساینس

📌💡-در این اپیزود قراره از آغاز رفاقت انگل توکسوپلاسما و مغز ؛ رویکرد جدید درمانی اختلالات مغزی بشنویم که از موجودات ریز و گاهی خطرناک کمک گرفته شده ؛ پس همراه ما باش تا از دنیای روز باخبر باشی...🙌🏻

🎙-گویندگان:
نیایش تاج الدینی
کیمیا طوبچی

📝🔖-هیئت تحریریه:
بیتا امیری
نیایش تاج الدینی

🎬سرپرست گویندگان:
طناز فرازمندنیا

🔗 لینک کست باکس

📚 منبع

پرایمر ؛ برای شما ، همراه شما
@Primer_Journal 🍀💡
📍سلاحی مخفی در جنگ با بیماری‌ها ⚔️

🧫 استفاده از نانوذرات (NPs) در تمایز سلول‌های بنیادی، یک حوزه تحقیقاتی پیشرفته با پیامدهای قابل‌توجهی برای پزشکی بازساختی است.

⚗️ نانوذرات می‌توانند بر تمایز سلول‌های بنیادی به انواع مختلف سلول‌های تخصصی ازجمله سلول‌های عصبی تأثیر بگذارند. به‌عبارتی خواص منحصربه‌فرد نانوذرات، مانند اندازه، شکل و ویژگی‌های سطحی آن‌ها، می‌تواند بر رفتار و سرنوشت سلول‌های بنیادی تأثیر بگذارد.

🧪 برخی از نانوذرات به‌دلیل خواص بیولوژیکی و مکانیکی منحصربه‌فردشان دارای توانایی ذاتی برای تسهیل تمایز سلول‌های بنیادی هستند. تاکنون چندین نانوذرات امیدوارکننده ازجمله: AuNPs, AgNPs, GO ,CNTs و نانوذرات سیلیکا برای تقویت تمایز سلول‌های بنیادی به اثبات رسیده‌اند.

⚙️ نانوذرات می‌توانند به‌راحتی در غشای سلولی منتقل شوند و در سیتوپلاسم قرار گیرند، بنابراین بر مسیرهای سیگنال‌دهی سلولی خاصی برای القای تمایز تأثیر می‌گذارند. مسیرهای سلولی ممکن است بسته به نوع نانومواد، لیگاندهای سطحی و انواع سلول متفاوت باشد.به‌عنوان مثال، نانوذرات مغناطیسی هسته-پوسته برای کنترل تمایز سلول‌های بنیادی عصبی (NSCs) استفاده شده‌است.

🧬 مکانیسم‌هایی که نانوذرات بر تمایز سلول‌های بنیادی تأثیر می‌گذارند، پیچیده و چندوجهی هستند. آن‌ها می‌توانند شامل تعامل فیزیکی نانوذرات با غشای سلولی، آزادسازی فاکتورهای تمایز و همچنین به‌عنوان تنظیم‌کننده‌های محیط سلولی با تنظیم چسبندگی سلولی عمل کنند.

🔬 به‌طور خاص، نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی (MIONs) نشان داده شده‌است که تمایز سلول‌های بنیادی جنینی را به سلول‌های عصبی تقویت می‌کنند. که همین روش برای درمان بیماری‌های عصبی بسیار نویدبخش است.

📚منبع

#کاری_از_گروه_تکامل

✍️نویسنده: آیسان امینی
🖋ویراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍بیوفارما؛ آینده‌ی داروسازی با گیاهان! 🌿💊

🪴 مهندسی بیودارویی مبتنی بر گیاه، که به کشاورزی مولکولی نیز معروف است، از گیاهان به‌عنوان بیوراکتور برای تولید داروهای زیستی مانند واکسن‌ها، آنتی‌بادی‌ها و پروتئین‌های درمانی بهره می‌برد.

🧪 این روش به‌دليل توانایی تولید پروتئین‌های پیچیده با تاخوردگی و تغییرات پس از ترجمه‌ی مناسب، بسیار مؤثر است.

🧫 مزایای این فناوری شامل هزینه‌های پایین، تولید ایمن و قابلیت مقیاس‌پذیری در سطح صنعتی است.

🧬 انتخاب میزبان گیاهی مناسب، بهینه‌سازی کدون‌ها و استراتژی‌های خالص‌سازی از عوامل کلیدی موفقیت در این روش هستند.

💡 تاکنون آنتی‌بادی‌های منوکلونال و واکسن‌های نوآورانه با استفاده از گیاهان تولید شده‌اند و این حوزه آینده‌ی درخشانی در صنایع دارویی دارد.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_بیوتکنولوژی_کشاورزی

✍️نویسنده: فاطمه خسروی
🖋ويراستار: یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
Radio primer2
<unknown>
-| رادیو پرایمر تقدیم می‌کند... |-

#رادیو_پرایمر
#اخبارزیستی
#حافظه
#سندروم
#آلزایمر

آلزایمر یا LANS ، مسئله این است

‼️⚠️ اخبار روز دنیای زیست رو با پرایمر بشنو ...

🧠کاری از گروه نوروساینس

📌💡-در این قسمت از فراموشی صحبت می‌کنیم، از آلزایمر که کم و بیش همه‌ی ما شنیدیم اما این بار همراه مادر بزرگ و نوه از عامل کمتر شنیده شده‌ی فراموشی می‌شنویم و می آموزیم‌، پس با ما همراه شو...

🎙-گویندگان:
طناز فرازمندنیا
نیایش تاج الدینی

📝🔖-هیئت تحریریه:
بیتا امیری
طناز فرازمندنیا

✍🏻کپشن:
کیمیا طوبچی

🎬سرپرست گویندگان:
طناز فرازمندنیا

🎨گرافیک :
مائده یگانه فرد

🔗 لینک کست باکس

📚 منبع

پرایمر ؛ برای شما ، همراه شما
@Primer_Journal 🍀💡
🟢 کاربردهای شگفت‌انگیز جلبک‌ها! 🟢

💬 جلبک‌ها، به‌ویژه‌ جلبک‌های دریایی، در بیوتکنولوژی نقش کلیدی دارند و برای تولید سوخت‌های زیستی، داروها و مواد غذایی استفاده می‌شوند.

⛽️ سوخت‌های زیستی: جلبک‌ها می‌توانند جایگزین پاکی برای سوخت‌های فسیلی باشند.

🏔 محیط زیست: جلبک‌ها با جذب مواد مغذی از آب‌های آلوده، به حفاظت از محیط زیست کمک می‌کنند.

🍲 تغذیه: ریزجلبک‌ها به‌عنوان مکمل‌های غذایی برای انسان و حیوانات به بهبود سلامت کمک می‌کنند.

💊 داروسازی: جلبک‌ها در تولید داروهای ضدسرطان، ضددرد و آنتی‌اکسیدان‌ها نقش دارند.

🍱 صنایع غذایی: جلبک‌ها به بهبود طعم و ارزش غذایی محصولات غذایی کمک می‌کنند.

با وجود پتانسیل بالا، کاربردهای جلبک‌ها هنوز در بسیاری از کشورها به‌طور کامل استفاده نشده است، اما امید است در آینده نقش آنها پررنگ‌تر شود.

📚 منابع:
1.https://civilica.com/doc/870325
2.https://civilica.com/doc/957249

#کاری_از_گروه_بیوتکنولوژی_کشاورزی

✍️نویسنده: فاطمه خسروی
🖋ويراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍دنیای رزهای بدون خار😍🌹

💬 همه ما گل‌های رز را دوست داریم، اما احتمالا اگر این گل‌ها خارهای تیز نداشتند، بیشتر از آن‌ها لذت می‌بردیم. به‌تازگی، دانشمندان راهی برای پرورش گل‌های رز بدون خار پیدا کرده‌اند.

⚘️البته برخی از گل‌های رز به‌طور طبیعی بدون خار هستند. همچنین، گیاهان زراعی مانند توت‌سیاه و بادمجان نیز دارای خارهایی هستند که برداشت میوه آن‌ها را دشوار و زمان‌بر می‌کند.

👨‍💻 طبق تحقیقات، جهش‌های خاصی در ژن "LOG (LOnely Guy)" باعث جلوگیری از تولید خارها در این گیاهان می‌شود. دانشمندان به‌این نتیجه رسیدند که LOG با رشد خار در حدود ۲۰ گونه از گیاهان مرتبط است.

🧬 با تکنیک ویرایش ژن "CRISPR" برای خاموش کردن ژن LOG، دانشمندان موفق به کاهش قابل‌توجه رشد خارها در گل‌های رز شدند. همچنین محققان، موفق به حذف خارها بدون تاثیر منفی روی گیاه از یک میوه استرالیایی به نام کشمش بیابانی شدند.

🌿 درواقع حذف خارها می‌تواند به تسهیل برداشت محصولات، کاهش خطر آسیب به کارگران کشاورزی و کاهش آسیب‌های پس از برداشت منجر شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️🏼نویسنده: فاطمه پورمحمدعلی - فاطمه روزبهانی
🖋ویراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍درمان نوری و صوتی؛ سپری نوین برای محافظت از مغز 🧠🔊

💡 یکی از جدیدترین راه‌های امیدبخش در درمان بیماری آلزایمر، استفاده از محرک‌های نوری و صوتی در فرکانس 40 هرتز است. محققان در پژوهش‌های اخیر کشف کرده‌اند که این روش چگونه می‌تواند به حفظ و بازسازی میلین، پوشش محافظ اطراف فیبرهای عصبی، کمک کند.

🧬 میلین که برای عملکرد صحیح مغز ضروری است، در صورت آسیب‌دیدگی باعث بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض نور و صوت با فرکانس 40 هرتز می‌تواند از میلین‌های موش‌ها محافظت کند، تورم‌های مضر را کاهش دهد و قدرت مغز در ترمیم میلین‌های آسیب‌دیده را افزایش دهد.

🔍 این روش نه تنها میلین‌ها را حفظ می‌کند، بلکه محیطی سالم‌تر و ایمن‌تر برای سلول‌های عصبی ایجاد می‌کند. اگر این نتایج در انسان‌ها نیز موثر باشد، می‌توانیم شاهد یک تحول بزرگ در درمان بیماری‌هایی مانند آلزایمر و اختلالات دیگر مغزی باشیم.

🚀 این تحقیقات می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر برای درمان بیماری‌های عصبی به ارمغان آورد و استفاده از این نوع درمان‌ها را روز به روز عملی‌تر کند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_نوروساینس

✍️نویسنده: بیتا امیری
🖋ويراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍یائسگی زودرس؛ معضلی جدید🫠

🧬 دانشمندان ژنوتیپ نادری در ژن "CCDC201" شناسایی کرده‌اند که در صورت به ارث رسیدن، باعث یائسگی زودرس می‌شود و سلامت زنان را به‌طور چشمگیری تحت تأثیر قرار می‌دهد.

📊 مطالعه بر روی ۱۷۴,۰۰۰ زن نشان می‌دهد که این واریانت ژنی موجب می‌شود یائسگی حدود "۹ سال" زودتر اتفاق بیوفتد و خانم‌های دارای دو نسخه از این ژن دچار نارسایی تخمدان پیش از ۴۰ سالگی می‌شوند!

⚠️ این ژن در سلول‌های تخمک زیاد بیان می‌شود و متاسفانه از دست دادن کامل عملکرد آن، بر سلامت باروری زنان تأثیر منفی دارد.

👨‍👩‍👧‍👦 این ژنوتیپ نادر، ۱ در ۱۰,۰۰۰ دیده می‌شود و بر تعداد فرزندان و سن فرزندآوری تأثیر گذار است.

🙋🏼‍♀️ چنین کشفی برای زنانی با این ژنوتیپ خاص می‌تواند بسیار مفید باشد و تشخیص زودهنگام آن موجب "باروری بهتر و مدیریت یائسگی" می‌شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسنده: سارا ابراهیم زاده
🖋ويراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍درک شنیداری دما

👨🏻‍🔬 در تحقیق اخیری که در موسسه مغز، شناخت و فناوری Ivcher انجام شد، برای درک چگونگی تشخیص دمای آب از شرکت کنندگان انسانی و تکنیک پیشرفته یادگیری ماشین استفاده شد.

🌡 محققان صوت موجود در آب را در دما های مختلف تجزیه و تحلیل کردند و متوجه این موضوع شدند که شرکت کنندگان انسانی بین آب سرد و گرم بر اساس صدا تمایز قائل می شوند.

🧠 نتایج این مطالعه نشان داد که انسان قادر به ایجاد نقشه های حسی پیچیده از محرک های محیطی می‌باشد. علاوه بر این، بر پتانسیل یادگیری ماشین در روشن کردن پدیده های ادراکی ظریف تأکید می‌کند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_نوروساینس

✍️ نویسنده: بیتا امیری
🖋 ويراستار: یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📌 درمانی نوین برای دیابت

👩‍🔬 در مطالعه پیش بالینی اخیری، یک تیم تحقیقاتی ترکیب درمانی جدیدی را گزارش کردند که موجب بازسازی سلول‌های بتا تولید کننده انسولین می‌شود. این در حالی است که تاکنون هیچ یک از درمان‌های رایج دیابت قادر به افزایش تعداد سلول‌های بتا انسانی نیستند.

🔍 لازم به ذکر است که بیشتر افراد مبتلا به دیابت همچنان دارای برخی سلول‌های بتا باقی‌مانده هستند و این موضوع الهام‌بخش این تیم تحقیقاتی برای درمان دیابت با بازسازی این سلول‌های بتا انسانی شد.

💊 در این مطالعه از هارمین و آگونیست‌های گیرنده GLP1 به‌عنوان ترکیب درمانی استفاده شد.

🔧 برای اثبات خاصیت بازسازی این ترکیب، سلول‌های بتا انسانی به‌ همراه این درمان به موش‌های فاقد دستگاه ایمنی پیوند زده شد و نشان داده شد که این ترکیب در طول ۳ ماه باعث رشد ۷ برابری سلول‌های بتا انسانی می‌شود.

🛡 در مطالعات آینده محققان قصد دارند که این ترکیب درمانی را به همراه "ایمونومدولاتورهایی" که سیستم ایمنی را تنظیم می‌کنند به کار ببرند تا کارایی این درمان نوین را بیشتر کنند.

امید است که این ترکیب به‌عنوان درمانی نوین برای دیابت انسانی در سال‌های آینده به‌ کار رود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

نویسندگان: فاطمه پورمحمدعلی، فاطمه روزبهانی
🖋 ویراستار: یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍"شنیدنی‌های داروسازی"

🇯🇵 در یک اطلاعیه جدید، رئیس بیمارستان "کیتانو" در ژاپن اعلام کرده‌است که آزمایشات بالینی برای اولین داروی رشد مجدد دندان در جهان از سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد.

📊 این دارو پس از موفقیت در کارآزمایی‌های بالینی به بیمارانی که به صورت مادرزادی فاقد دندان هستند، تجویز خواهد شد. محققان امیدوارند که فروش این دارو در سال ۲۰۳۰ آغاز شود.

💊 نام دارو: USAG1

🔬روش اثرگذاری: پروتئینی را غیرفعال می‌کند که مانع رشد دندان‌ها می‌شود.

🚫 افراد واجد استفاده:
۱. افرادی که دارای بیماری‌های مادرزادی هستند.
۲.افرادی که به دلیل جراحات دندان‌های خود را از دست داده‌اند.

👨‍🔬طبق گفته‌های این تیم، امید است در آینده‌ای نزدیک افراد با استفاده از این دارو بتوانند دوباره دندان‌های خود را بدست آورند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️ نویسندگان: فاطمه روزبهانی، سارا ابراهیم‌ زاده
🖋 ویراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍انقلابی در کشف دارو با هوش مصنوعی 🤖💊

🔬 محققان دانشگاه "UC San Diego" با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی جدیدی به‌نام‌ "POLYGON"، دنیای کشف دارو را متحول کرده‌اند. این الگوریتم با شبیه‌سازی شیمی پیچیده، فرآیند اولیه کشف دارو را سرعت بخشیده و کاندیداهای دارویی را سریع‌تر شناسایی می‌کند.

💡 تمرکز POLYGON بر مولکول‌های چندهدفه است، که علاوه بر تسریع در روند کشف دارو، می‌تواند عوارض جانبی معمول در درمان‌های سنتی را کاهش دهد. محققان توانسته‌اند با کمک این پلتفرم هوش‌مصنوعی، ۳۲ داروی پتانسیلی چندهدفه برای درمان سرطان را کشف کنند.

🚀 این الگوریتم، با شبیه‌سازی فرآیندهای پیچیده شیمیایی، می‌تواند هزاران آزمایش فردی را در زمانی کوتاه انجام دهد، که به معنای باز شدن درهای جدیدی به روی درمان‌های نوین و مؤثرتر است.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسندگان: فاطمه روزبهانی - سارا ابراهیم زاده
🖋ويراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
#معرفی_فیلم "تعالی (Transcendence)" 🎬
به کارگردانی والی فیستر 🌟
بازیگران: جانی دپ، مورگان فریمن، ربکا هال 🎭

داستان:
دکتر ویل کستر 🧑‍🔬، دانشمندی برجسته در زمینه هوش‌مصنوعی 🤖، پس از مسمومیت توسط یک گروه تروریستی، تلاش می‌کند آگاهی خود را به ابررایانه‌ای منتقل کند. اما پس از مرگ او، ماشین حاصل از این انتقال دیگر یک انسان نیست، بلکه هوشی فراگیر و خطرناک است که تصمیماتش تهدیدی برای بشریت به‌شمار می‌رود 💻⚠️.

"تعالی" با فضایی تاریک و ترسناک، به تقابل انسان و تکنولوژی پرداخته و سوالات عمیقی درباره آینده هوش‌مصنوعی و پیامدهای آن برای بشریت مطرح می‌کند. 🧐🌐

#کاری_از_گروه_سبک_زندگی

👨‍💻گردآورندگان: مهگل ثانی - مهدی قربانی
🖋ويراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
Radio praimer3
<unknown>
-| رادیو پرایمر تقدیم می‌کند... |-

#رادیو_پرایمر
#اخبارزیستی
#اپی_ژنتیک #ژنتیک
#حافظه #Memory

دوباره نگاه کن ؛ کار ، کار اپی ژنتیک بوده🧐

‼️⚠️ اخبار روز دنیای زیست رو با پرایمر بشنو ...

🧠کاری از گروه نوروساینس

📌💡- از ژنتیک زیاد شنیدیم ، حافظه رو خوب می شناسیم ؛ اما اپی ژنتیک رو دست کم گرفتیم . حافظه ی قوی آرزوی مشترک نسل بشر و درمان بیماری ها هدف نهایی همه ی ما است .
پس با ما همراه شو تا بیشتر یاد بگیری و از علم روز مطلع باشی ....

🎙-گویندگان:
کیمیا طوبچی
نیایش تاج الدینی

📝🔖-هیئت تحریریه:
بیتا امیری
کیمیا طوبچی

🎬سرپرست گویندگان:
طناز فرازمندنیا

🎨گرافیک :
مائده یگانه فرد

✍🏻کپشن:
کیمیا طوبچی

🔗 لینک کست باکس

📚 منبع

EPFL

پرایمر ؛ برای شما ، همراه شما
@Primer_Journal 🍀💡
📍پایان حکومت سرطان ریه بر کره خاکی 🛡

🫁 اولین آزمایش واکسن سرطان ریه در جهان در ۷ کشور آغاز شد.

💉 پزشکان آزمایش‌های بالینی برای اولین واکسن سرطان ریه مبتنی‌بر "mRNA" به‌نام "BNT116" را آغاز کرده‌اند که توسط شرکت "BioNTech" توسعه‌یافته است. این واکسن به بدن دستور می‌دهد تا سلول‌های سرطانی را شناسایی و از بین برده و همچنین از بازگشت آن‌ها جلوگیری کند.

💊 فاز ۱ آزمایش بالینی در ۳۴ مرکز تحقیقاتی در هفت کشور، ازجمله بریتانیا، ایالات متحده و آلمان آغاز شده‌است. حدود ۱۳۰ بیمار، شامل ۲۰ بیمار از بریتانیا، در این آزمایش شرکت خواهند کرد.

🩻 جانوش راچ ۶۷ ساله، اولین فرد در بریتانیا است که این واکسن را دریافت کرده است. او پس از تشخیص سرطان ریه در ماه مه، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی را آغاز کرد. راچ به عنوان یک دانشمند در زمینه هوش‌مصنوعی، انگیزه خود را برای شرکت در این آزمایش به پیشرفت علم مرتبط دانست و ابراز امیدواری کرد که این روش جدید به او و دیگر بیماران کمک کند.

🦠 این واکسن با استفاده از فناوری "mRNA"، مشابه واکسن‌های کووید-۱۹، به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و به آن‌ها حمله کند، در حالی که سلول‌های سالم را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

👨🏼‍⚕ پروفسور سیو مینگ لی، که رهبری آزمایش را در بریتانیا بر عهده دارد، معتقد است این درمان می‌تواند به بهبود نرخ بقا در بیماران مبتلا به سرطان ریه کمک کند.

🌏 امیدواریم این واکسن به‌زودی به درمانی استاندارد در سطح جهانی تبدیل شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسندگان: فاطمه پور محمد‌علی - فاطمه روزبهانی
🖋ويراستار: محدثه صدوقی

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
2025/01/03 23:24:45
Back to Top
HTML Embed Code: