Telegram Web
📍دنیای رزهای بدون خار😍🌹

💬 همه ما گل‌های رز را دوست داریم، اما احتمالا اگر این گل‌ها خارهای تیز نداشتند، بیشتر از آن‌ها لذت می‌بردیم. به‌تازگی، دانشمندان راهی برای پرورش گل‌های رز بدون خار پیدا کرده‌اند.

⚘️البته برخی از گل‌های رز به‌طور طبیعی بدون خار هستند. همچنین، گیاهان زراعی مانند توت‌سیاه و بادمجان نیز دارای خارهایی هستند که برداشت میوه آن‌ها را دشوار و زمان‌بر می‌کند.

👨‍💻 طبق تحقیقات، جهش‌های خاصی در ژن "LOG (LOnely Guy)" باعث جلوگیری از تولید خارها در این گیاهان می‌شود. دانشمندان به‌این نتیجه رسیدند که LOG با رشد خار در حدود ۲۰ گونه از گیاهان مرتبط است.

🧬 با تکنیک ویرایش ژن "CRISPR" برای خاموش کردن ژن LOG، دانشمندان موفق به کاهش قابل‌توجه رشد خارها در گل‌های رز شدند. همچنین محققان، موفق به حذف خارها بدون تاثیر منفی روی گیاه از یک میوه استرالیایی به نام کشمش بیابانی شدند.

🌿 درواقع حذف خارها می‌تواند به تسهیل برداشت محصولات، کاهش خطر آسیب به کارگران کشاورزی و کاهش آسیب‌های پس از برداشت منجر شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️🏼نویسنده: فاطمه پورمحمدعلی - فاطمه روزبهانی
🖋ویراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍درمان نوری و صوتی؛ سپری نوین برای محافظت از مغز 🧠🔊

💡 یکی از جدیدترین راه‌های امیدبخش در درمان بیماری آلزایمر، استفاده از محرک‌های نوری و صوتی در فرکانس 40 هرتز است. محققان در پژوهش‌های اخیر کشف کرده‌اند که این روش چگونه می‌تواند به حفظ و بازسازی میلین، پوشش محافظ اطراف فیبرهای عصبی، کمک کند.

🧬 میلین که برای عملکرد صحیح مغز ضروری است، در صورت آسیب‌دیدگی باعث بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض نور و صوت با فرکانس 40 هرتز می‌تواند از میلین‌های موش‌ها محافظت کند، تورم‌های مضر را کاهش دهد و قدرت مغز در ترمیم میلین‌های آسیب‌دیده را افزایش دهد.

🔍 این روش نه تنها میلین‌ها را حفظ می‌کند، بلکه محیطی سالم‌تر و ایمن‌تر برای سلول‌های عصبی ایجاد می‌کند. اگر این نتایج در انسان‌ها نیز موثر باشد، می‌توانیم شاهد یک تحول بزرگ در درمان بیماری‌هایی مانند آلزایمر و اختلالات دیگر مغزی باشیم.

🚀 این تحقیقات می‌تواند آینده‌ای روشن‌تر برای درمان بیماری‌های عصبی به ارمغان آورد و استفاده از این نوع درمان‌ها را روز به روز عملی‌تر کند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_نوروساینس

✍️نویسنده: بیتا امیری
🖋ويراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍یائسگی زودرس؛ معضلی جدید🫠

🧬 دانشمندان ژنوتیپ نادری در ژن "CCDC201" شناسایی کرده‌اند که در صورت به ارث رسیدن، باعث یائسگی زودرس می‌شود و سلامت زنان را به‌طور چشمگیری تحت تأثیر قرار می‌دهد.

📊 مطالعه بر روی ۱۷۴,۰۰۰ زن نشان می‌دهد که این واریانت ژنی موجب می‌شود یائسگی حدود "۹ سال" زودتر اتفاق بیوفتد و خانم‌های دارای دو نسخه از این ژن دچار نارسایی تخمدان پیش از ۴۰ سالگی می‌شوند!

⚠️ این ژن در سلول‌های تخمک زیاد بیان می‌شود و متاسفانه از دست دادن کامل عملکرد آن، بر سلامت باروری زنان تأثیر منفی دارد.

👨‍👩‍👧‍👦 این ژنوتیپ نادر، ۱ در ۱۰,۰۰۰ دیده می‌شود و بر تعداد فرزندان و سن فرزندآوری تأثیر گذار است.

🙋🏼‍♀️ چنین کشفی برای زنانی با این ژنوتیپ خاص می‌تواند بسیار مفید باشد و تشخیص زودهنگام آن موجب "باروری بهتر و مدیریت یائسگی" می‌شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسنده: سارا ابراهیم زاده
🖋ويراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍درک شنیداری دما

👨🏻‍🔬 در تحقیق اخیری که در موسسه مغز، شناخت و فناوری Ivcher انجام شد، برای درک چگونگی تشخیص دمای آب از شرکت کنندگان انسانی و تکنیک پیشرفته یادگیری ماشین استفاده شد.

🌡 محققان صوت موجود در آب را در دما های مختلف تجزیه و تحلیل کردند و متوجه این موضوع شدند که شرکت کنندگان انسانی بین آب سرد و گرم بر اساس صدا تمایز قائل می شوند.

🧠 نتایج این مطالعه نشان داد که انسان قادر به ایجاد نقشه های حسی پیچیده از محرک های محیطی می‌باشد. علاوه بر این، بر پتانسیل یادگیری ماشین در روشن کردن پدیده های ادراکی ظریف تأکید می‌کند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_نوروساینس

✍️ نویسنده: بیتا امیری
🖋 ويراستار: یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📌 درمانی نوین برای دیابت

👩‍🔬 در مطالعه پیش بالینی اخیری، یک تیم تحقیقاتی ترکیب درمانی جدیدی را گزارش کردند که موجب بازسازی سلول‌های بتا تولید کننده انسولین می‌شود. این در حالی است که تاکنون هیچ یک از درمان‌های رایج دیابت قادر به افزایش تعداد سلول‌های بتا انسانی نیستند.

🔍 لازم به ذکر است که بیشتر افراد مبتلا به دیابت همچنان دارای برخی سلول‌های بتا باقی‌مانده هستند و این موضوع الهام‌بخش این تیم تحقیقاتی برای درمان دیابت با بازسازی این سلول‌های بتا انسانی شد.

💊 در این مطالعه از هارمین و آگونیست‌های گیرنده GLP1 به‌عنوان ترکیب درمانی استفاده شد.

🔧 برای اثبات خاصیت بازسازی این ترکیب، سلول‌های بتا انسانی به‌ همراه این درمان به موش‌های فاقد دستگاه ایمنی پیوند زده شد و نشان داده شد که این ترکیب در طول ۳ ماه باعث رشد ۷ برابری سلول‌های بتا انسانی می‌شود.

🛡 در مطالعات آینده محققان قصد دارند که این ترکیب درمانی را به همراه "ایمونومدولاتورهایی" که سیستم ایمنی را تنظیم می‌کنند به کار ببرند تا کارایی این درمان نوین را بیشتر کنند.

امید است که این ترکیب به‌عنوان درمانی نوین برای دیابت انسانی در سال‌های آینده به‌ کار رود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

نویسندگان: فاطمه پورمحمدعلی، فاطمه روزبهانی
🖋 ویراستار: یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍"شنیدنی‌های داروسازی"

🇯🇵 در یک اطلاعیه جدید، رئیس بیمارستان "کیتانو" در ژاپن اعلام کرده‌است که آزمایشات بالینی برای اولین داروی رشد مجدد دندان در جهان از سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد.

📊 این دارو پس از موفقیت در کارآزمایی‌های بالینی به بیمارانی که به صورت مادرزادی فاقد دندان هستند، تجویز خواهد شد. محققان امیدوارند که فروش این دارو در سال ۲۰۳۰ آغاز شود.

💊 نام دارو: USAG1

🔬روش اثرگذاری: پروتئینی را غیرفعال می‌کند که مانع رشد دندان‌ها می‌شود.

🚫 افراد واجد استفاده:
۱. افرادی که دارای بیماری‌های مادرزادی هستند.
۲.افرادی که به دلیل جراحات دندان‌های خود را از دست داده‌اند.

👨‍🔬طبق گفته‌های این تیم، امید است در آینده‌ای نزدیک افراد با استفاده از این دارو بتوانند دوباره دندان‌های خود را بدست آورند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️ نویسندگان: فاطمه روزبهانی، سارا ابراهیم‌ زاده
🖋 ویراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
📍انقلابی در کشف دارو با هوش مصنوعی 🤖💊

🔬 محققان دانشگاه "UC San Diego" با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشینی جدیدی به‌نام‌ "POLYGON"، دنیای کشف دارو را متحول کرده‌اند. این الگوریتم با شبیه‌سازی شیمی پیچیده، فرآیند اولیه کشف دارو را سرعت بخشیده و کاندیداهای دارویی را سریع‌تر شناسایی می‌کند.

💡 تمرکز POLYGON بر مولکول‌های چندهدفه است، که علاوه بر تسریع در روند کشف دارو، می‌تواند عوارض جانبی معمول در درمان‌های سنتی را کاهش دهد. محققان توانسته‌اند با کمک این پلتفرم هوش‌مصنوعی، ۳۲ داروی پتانسیلی چندهدفه برای درمان سرطان را کشف کنند.

🚀 این الگوریتم، با شبیه‌سازی فرآیندهای پیچیده شیمیایی، می‌تواند هزاران آزمایش فردی را در زمانی کوتاه انجام دهد، که به معنای باز شدن درهای جدیدی به روی درمان‌های نوین و مؤثرتر است.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسندگان: فاطمه روزبهانی - سارا ابراهیم زاده
🖋ويراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
#معرفی_فیلم "تعالی (Transcendence)" 🎬
به کارگردانی والی فیستر 🌟
بازیگران: جانی دپ، مورگان فریمن، ربکا هال 🎭

داستان:
دکتر ویل کستر 🧑‍🔬، دانشمندی برجسته در زمینه هوش‌مصنوعی 🤖، پس از مسمومیت توسط یک گروه تروریستی، تلاش می‌کند آگاهی خود را به ابررایانه‌ای منتقل کند. اما پس از مرگ او، ماشین حاصل از این انتقال دیگر یک انسان نیست، بلکه هوشی فراگیر و خطرناک است که تصمیماتش تهدیدی برای بشریت به‌شمار می‌رود 💻⚠️.

"تعالی" با فضایی تاریک و ترسناک، به تقابل انسان و تکنولوژی پرداخته و سوالات عمیقی درباره آینده هوش‌مصنوعی و پیامدهای آن برای بشریت مطرح می‌کند. 🧐🌐

#کاری_از_گروه_سبک_زندگی

👨‍💻گردآورندگان: مهگل ثانی - مهدی قربانی
🖋ويراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
Radio praimer3
<unknown>
-| رادیو پرایمر تقدیم می‌کند... |-

#رادیو_پرایمر
#اخبارزیستی
#اپی_ژنتیک #ژنتیک
#حافظه #Memory

دوباره نگاه کن ؛ کار ، کار اپی ژنتیک بوده🧐

‼️⚠️ اخبار روز دنیای زیست رو با پرایمر بشنو ...

🧠کاری از گروه نوروساینس

📌💡- از ژنتیک زیاد شنیدیم ، حافظه رو خوب می شناسیم ؛ اما اپی ژنتیک رو دست کم گرفتیم . حافظه ی قوی آرزوی مشترک نسل بشر و درمان بیماری ها هدف نهایی همه ی ما است .
پس با ما همراه شو تا بیشتر یاد بگیری و از علم روز مطلع باشی ....

🎙-گویندگان:
کیمیا طوبچی
نیایش تاج الدینی

📝🔖-هیئت تحریریه:
بیتا امیری
کیمیا طوبچی

🎬سرپرست گویندگان:
طناز فرازمندنیا

🎨گرافیک :
مائده یگانه فرد

✍🏻کپشن:
کیمیا طوبچی

🔗 لینک کست باکس

📚 منبع

EPFL

پرایمر ؛ برای شما ، همراه شما
@Primer_Journal 🍀💡
📍پایان حکومت سرطان ریه بر کره خاکی 🛡

🫁 اولین آزمایش واکسن سرطان ریه در جهان در ۷ کشور آغاز شد.

💉 پزشکان آزمایش‌های بالینی برای اولین واکسن سرطان ریه مبتنی‌بر "mRNA" به‌نام "BNT116" را آغاز کرده‌اند که توسط شرکت "BioNTech" توسعه‌یافته است. این واکسن به بدن دستور می‌دهد تا سلول‌های سرطانی را شناسایی و از بین برده و همچنین از بازگشت آن‌ها جلوگیری کند.

💊 فاز ۱ آزمایش بالینی در ۳۴ مرکز تحقیقاتی در هفت کشور، ازجمله بریتانیا، ایالات متحده و آلمان آغاز شده‌است. حدود ۱۳۰ بیمار، شامل ۲۰ بیمار از بریتانیا، در این آزمایش شرکت خواهند کرد.

🩻 جانوش راچ ۶۷ ساله، اولین فرد در بریتانیا است که این واکسن را دریافت کرده است. او پس از تشخیص سرطان ریه در ماه مه، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی را آغاز کرد. راچ به عنوان یک دانشمند در زمینه هوش‌مصنوعی، انگیزه خود را برای شرکت در این آزمایش به پیشرفت علم مرتبط دانست و ابراز امیدواری کرد که این روش جدید به او و دیگر بیماران کمک کند.

🦠 این واکسن با استفاده از فناوری "mRNA"، مشابه واکسن‌های کووید-۱۹، به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا سلول‌های سرطانی را شناسایی کرده و به آن‌ها حمله کند، در حالی که سلول‌های سالم را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

👨🏼‍⚕ پروفسور سیو مینگ لی، که رهبری آزمایش را در بریتانیا بر عهده دارد، معتقد است این درمان می‌تواند به بهبود نرخ بقا در بیماران مبتلا به سرطان ریه کمک کند.

🌏 امیدواریم این واکسن به‌زودی به درمانی استاندارد در سطح جهانی تبدیل شود.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسندگان: فاطمه پور محمد‌علی - فاطمه روزبهانی
🖋ويراستار: محدثه صدوقی

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
Biotime+
Biotime+????
#نشریه_بایوتایم_پلاس
#ششمین_اپیزود
#ADHD


                 💢ADHD: هر آنچه باید بدانید 💢

🔰در ششمین اپیزود از پادکست بایوتایم پلاس قراره به طور کامل و مفصل در رابطه اختلال ADHD صحبت کنیم؛

🔺ابتدا دررابطه با این صحبت میکنیم که اصلا ADHD چی هست و چه ویژگی‌هایی داره
🔺سپس در مورد روابط افراد ADHD در  اجتماع و اشخاص مشهور در این زمینه
🔺و در آخر باید ها و نباید ها و هر آن چه که نیاز هست بدونيد

🗞منابع اپیزود:
مقالات معتبر علمی و اساتید دانشگاه

🎙گوینده اپیزود : تانیا اکبرزاده
🎼تدوین‌گر : فاطمه قاسمی
🖋نویسندگان : مریم همت‌زاده ، افسانه امین‌الرعایائی

سردبير : امیرحسین غفوری
مدیر مسئول : پریسا سعیدی
استاد مشاور : دکتر سمیه رئیسی

🌐نشریه صوتی_الکترونیکی بایوتایم
https://www.tgoop.com/Biotime_SKU
🔬انجمن علمی_دانشجویی زیست‌شناسی دانشگاه شهرکرد
https://www.tgoop.com/SkuBiology
♦️نوبل پزشکی به کاشفان میکرو RNA رسید.

جایزه نوبل 2024 در فیزیولوژی یا پزشکی به «ویکتور امبروس» و «گری روکون» برای کشف microRNA و نقش آن در تنظیم ژن پس از رونویسی اعطا شد.
مسن‌ترین برنده‌ی این جایزه پیتون روس در سن ۸۷ سالگی و جوان‌ترین برنده‌ی این جایزه،فردریک بانتیگ در سن ۳۱ سالگی بود.
میکروآر‌ان‌ای‌ها مولکول‌های کوچکی هستند که توانایی کنترل بیان ژن‌ها را به صورت غیرمستقیم دارند.
این مولکول‌ها می‌توانند فعالیت ژن‌ها را مهار یا تقویت کنند، به طوری که بر فرآیندهای مختلف سلولی از جمله رشد و توسعه‌ی جنین، پاسخ به تنش‌های محیطی و حتی بروز بیماری‌ها( مانند سرطان) تأثیر بگذارند.

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
💡شگفتی درمان بیماری‌های ژنتیکی با نور

👩🏼‍🔬محققان "دانشگاه بایرویت" یک روش جدید اپتوژنتیک را توسعه داده‌اند که می‌تواند تولید پروتئین‌های باکتریایی را در سطح mRNA با استفاده از نور آبی کنترل کند. این سیستم جدید مطلقا ماده ژنتیکی را فعال‌سازی می‌کند و بدین ترتیب از روش‌های قبلی پیشی می‌گیرد. این روش ابزارهای جدیدی برای تحقیقات بنیادی بیوتکنولوژی فراهم می‌کند.

🧬اپتوژنتیک به تنظیم فرآیندهای زیستی با نور اشاره دارد.[مثال: بیان ژن] بنابراین، اپتوژنتیک رویکردی امیدوارکننده برای کنترل تولید پروتئین‌ها در سلول ارائه میدهد.

👨‍🔬یافته‌های محققان پیشرفت شگفت‌انگیزی در کنترل فرآیندهای سلولی مبتنی بر RNA با "نور" به ارمغان می‌آورد. این نتایج می‌توانند برای ساخت مدارهای ژنتیکی که فعالیت و وضعیت RNAها را در باکتری‌ها و سلول‌های پستانداران کنترل می‌کنند، استفاده شوند.
مطالعه گروه فوتوبیوشیمی بایرویت یک قدم جلوتر رفته است: محققان یک رویکرد به‌نام "riboptoregulator" را برای فعال‌سازی بیان ژن باکتریایی در سطح mRNA با کمک نور آبی ایجاد کرده‌اند.

✅️مزایای کنترل بیان ژن در سطح mRNA:
1️⃣سرعت پاسخ
2️⃣مدولاریتی
3️⃣قابلیت ترکیب با سایر مدارهای ژنتیکی

⚠️تیم پروفسور آندریاس از فوتورسپتور PAL استفاده کرد که چند سال پیش کشف کرده بودند. با فعال‌سازی با نور آبی، PAL می‌تواند به ساختارهای RNA خاص متصل شده و یک مانع در منطقه آغاز ترجمه را آزاد کند. ریبوزوم‌ها که مسئول ترجمه mRNA به پروتئین‌ها هستند، به این منطقه متصل می‌شوند. پس از آزاد شدن مانع توسط PAL، mRNA می‌تواند ترجمه شود.

💉این تحقیق ابزارهای جدیدی برای تحقیقات بنیادی و بیوتکنولوژی فراهم می‌کند و امکان کنترل فرآیندهای سلولی مبتنی بر RNA را با نور فراهم می‌آورد.

🔍سیستم pAurora2 که توسط تیم تحقیقاتی ایجاد شده، بیان ژن را در دو مرحله ترویج می‌کند: ۱] آزاد کردن مانع ترجمه ۲] سرکوب بیان یک سرکوبگر ترجمه
که می‌تواند بیان یک ژن هدف را بیش از ۱۰۰۰ برابر افزایش دهد.

📊این یافته‌ها می‌توانند در بیوتکنولوژی، تراشناستیک و علم مواد پرکاربرد باشند.

📚منابع
1.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7458398/
2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10627578/
3.https://phys.org/news/2024-08-responsive-gene-mrna.html

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️نویسندگان: فاطمه پورمحمدعلی، فاطمه روزبهانی
🖋ويراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
♻️تبدیل زباله به غذا با مخمرهای جادویی🗑🔙🍽

💡🚯 پژوهشگران دانشگاه DTU با استفاده از مخمر D. hansenii موفق به تولید پروتئین از پسماندهای صنعتی با هزینه و انرژی کم شده‌اند.

🌏🚨این روش می‌تواند به تولید صنعتی منتقل شده و به کاهش انتشار CO2 و اثرات منفی زیست محیطی کمک کند.

🏭 🦠 پروفسور José Martinez پیشنهاد داده که از این مخمر مقاوم به شوری، برای بهره‌برداری از پسماندهای شور صنایع استفاده شود تا هزینه‌های تصفیه کاهش یابد.

🧪🧬 فناوری CRISPR امکان اصلاح مخمرها برای تولید انواع پروتئین‌ها را فراهم کرده و پس از دو سال تحقیق نتایج خوبی با استفاده از پسماندهای Arla Foods و Novo Nordisk به دست آمده است.

🥩🥛این فناوری همچنین به تولید محصولات مختلفی از جمله جایگزین‌های شیر، گوشت مصنوعی و رنگدانه‌های پروتئینی کمک می‌کند.

🐄 🐑بیوماس مخمر می‌تواند به‌عنوان خوراک دام و برای تولید سوخت‌های پایدار استفاده شود. با این حال تجاری‌سازی این فناوری به زمان نیاز دارد و ممکن است ۱۰ سال طول بکشد تا به مقیاس تجاری برسد.

📈⚡️محققان DTU بر این باورند که این پیشرفت، گامی مهم در مسیر توسعه پایدار است.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

✍️ نویسنده: سارا ابراهیم زاده
🖋 ویراستار: محدثه صدوقی

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
با سلام و درود و عرض تبریک به ورودی‌های سال ۱۴۰۳ گرایش‌های زیست شناسی سراسر ایران از جمله بیوتک، سلولی مولکولی، میکروبیولوژی، زیست‌شناسی جانوری، گیاهی و دریایی
تیم رسانه و نشریه علمی دانشجویی پرایمر، گروهی برای شکل‌گیری بستری راحت‌تر برای ایجاد ارتباطات بین شما ورودی‌های جدید و همچنین راهنمایی شدن توسط سال بالایی‌هاتون که ادمین‌های ما هستن تشکیل دادیم و امیدواریم براتون مفید واقع بشه و نهایت استفاده ازین فضا رو داشته باشید.

برای عضویت کافیه در لینک زیر جوین بشید:

🧬https://www.tgoop.com/biology403iran

با تشکر و آرزوی موفقیت برای شما🙏🏻
📍سلول‌های بنیادی جنینی؛ نوید درمان‌های پیشرفته یا چالشی اخلاقی؟!

💉 اصلی‌ترین هدف سلول‌درمانی، تولید سلول‌های تخصصی برای جایگزینی بافت آسیب دیده می‌باشد.

🧫 سلول‌های بنیادی جنینی (ESC) سلول های پرتوانی هستند که می‌توانند انواعی از سلول‌های سوماتیک را ایجاد کنند. همچنین ESC ها می‌توانند ابزار ارزشمندی برای درک مکانیسم‌های پیچیده ایجاد بافت‌ها و اندام‌های مختلف باشند.

✂️ استخراج و جداسازی ESC ها با چندین روش امکان‌پذیر است که به دو مورد از آن‌ها در زیر اشاره می‌شود:

1⃣ روش سنتی: در این روش، توده سلولی داخلی بلاستوسیست که غنی از ESC ها می باشد، جداسازی می‌شود. استخراج ESC ها در این روش معمولا منجر به تخریب جنین می‌شود.

2⃣ روش استخراج بلاستومر: این روش جدید شامل استخراج یک سلول منفرد (بلاستومر) از یک جنین ۸ سلولی اولیه مورولا می‌باشد. این روش به جنین اجازه رشد طبیعی را می‌دهد.

👶 با این‌حال که این روش‌ها برای تحقیقات و پیشبرد درمان های بالقوه حائز اهمیت است اما هم‌زمان با چالش های اخلاقی مهمی همراه هستند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_تکامل

نویسنده: آیسان امینی
🖋ویراستار: شایان جمالی مهر - یحیی احتشامی‌نیا

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
Audio
-| رادیو پرایمر تقدیم می‌کند... |-


#رادیو_پرایمر
#مغز #آلزایمر
#حافظه #فراموشی



‼️⚠️ دانش زیست‌شناسی رو با پرایمر بیاموز...

🧠کاری از گروه بیوتکنولوژی پزشکی

💡- اهمیت مغز از چشم هیچ کس پوشیده نیست ولی چقدر با ساز و کارش آشنایی داریم‌؟ اگه روزی به درستی عمل نکنه چی در انتظارمون هست‌؟ حافظه‌ و در مقابلش فراموشی چقدر در زندگی ما نقش مهمی دارند؟

مهرماه فرصتی برای شناخت بیشتر آلزایمر؛ پس با ما همراه شو ....

🎙-گویندگان به ترتیب اجرا:
طناز فرازمندنیا
کیمیا طوبچی
نیایش تاج الدینی

📝🔖-هیئت تحریریه:
مائده گودرزی، زهرا اراوند، آریا جعفری
طناز فرازمندنیا، مائده یگانه فرد، کیمیا طوبچی، نیایش تاج الدینی

🎬سرپرست گویندگان:
طناز فرازمندنیا

🎨گرافیک :
مائده یگانه فرد

📌کپشن:
کیمیا طوبچی

لینک یوتوب

🔗 لینک کست باکس

📚 منابع

پرایمر ؛ برای شما ، همراه شما
@Primer_Journal 🍀💡
📍چگونه مولکول‌های کوچک دنیای ژنتیک را متحول کردند!!🔬🧫

🥇در سال‌های اخیر، "microRNAها" مولکول‌های کوچکی که با مهار ترجمه "mRNA" بر فعالیت ژن‌ها نظارت داشتند، توجه محققان را به‌ خود جلب کرده‌اند. کشف این مولکول‌ توسط دو دانشمند برجسته، "ویکتور آمبروس و گری روکون"، چنان تاثیر عمیقی بر علم ژنتیک گذاشت که جایزه نوبل پزشکی 2024 به آن‌ها اهدا شد.

🧬 تحقیقات نشان می‌دهد که ژنوم انسان بیش از هزار نوع "microRNA" تولید می‌کند. این مولکول‌ها به سلول‌ها امکان می‌دهند دستورالعمل‌های حیاتی خود را تنظیم کرده و تفاوت‌های شگفت‌انگیزی بین سلول‌های مختلف ایجاد کنند.

این کشف افق‌های جدیدی برای درک و درمان بیماری‌هایی مانند سرطان و اختلالات عصبی گشوده است و نشان می‌دهد که چگونه تنظیم دقیق بیان ژن در سلامت و عملکرد موجودات زنده نقشی اساسی ایفا می‌کند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

نویسنده: سارا ابراهیم زاده
🖋ویراستار: شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
⚠️گزارش اولین مورد آبله میمون در هند⚠️

📗در سپتامبر ۲۰۲۴، وزارت بهداشت هند اولین مورد آبله میمون (Mpox) را در مردی جوان شناسایی کرد که اخیرا به کشوری مبتلا سفر کرده بود.

💡این مورد به ۳۰ مورد قبلی از ژوئیه ۲۰۲۲ اضافه می‌شود.

🔴مبتلایان: بیشتر مردان با میانگین سنی ۳۴ سال
🔴روش انتقال: عمدتاً از تماس جنسی
🔴 علائم شایع: راش و تب

😷 تقریباً ۵۲ درصد از مبتلایان، HIV مثبت هستند.

⛪️ وزارت بهداشت اقدامات لازم را برای کنترل وضعیت و افزایش آگاهی عمومی انجام داده و غربالگری مسافران در فرودگاه‌ها آغاز شده است.

🆘️سازمان بهداشت جهانی (WHO) این وضعیت را به‌عنوان‌ یک اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرده است.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_اخبار

نویسنده: سارا ابراهیم زاده
🖋ویراستار: یگانه دیناروند

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
2025/01/19 05:08:52
Back to Top
HTML Embed Code: