Telegram Web
🔰روان‌شناسی با یافته‌های خود به ما نشان میدهد بسیاری از تفاوت‌ها و نابرابری‌های جهان امروز نشأت‌گرفته از قواعد اجتماعی و علل ساخته دست انسان است. وظیفه روان‌شناس را نباید تنها در درمان اختلالات روانی، بلکه در گوشزد کردن شباهت‌های انسانی فارغ از رنگ و نژاد و طبقه اجتماعی تعریف کرد🔰

🟢 روز روان‌شناس و مشاور مبارک 🟢

🎓 انجمن علمی روانشناسی دانشگاه تهران

@Psyassoc_UT
انجمن علمی روانشناسی دانشگاه تهران برگزار میکند:

🛑 "روانشناسی انتقادی، روانشناسی رهایی‌بخش"

🔰 با حضور لعیا هوشیاری
روانشناس بالینی و انتقادی

📆 جمعه 14 خردادماه
🕘 ساعت 21

📱 در لایو اینستاگرام انجمن به آدرس: https://www.instagram.com/psyassoc_ut

🎓 انجمن علمی روانشناسی دانشگاه تهران

@psyassoc_ut
انجمن علمی رو‌‌‌‌ان‌شناسی دانشگاه تهران
انجمن علمی روانشناسی دانشگاه تهران برگزار میکند: 🛑 "روانشناسی انتقادی، روانشناسی رهایی‌بخش" 🔰 با حضور لعیا هوشیاری روانشناس بالینی و انتقادی 📆 جمعه 14 خردادماه 🕘 ساعت 21 📱 در لایو اینستاگرام انجمن به آدرس: https://www.instagram.com/psyassoc_ut 🎓 انجمن…
روان‌شناسیِ انتقادیِ آلمانی به عنوان روان‌شناسیِ رهایی‌بخش

✍️چارلز و. تولمن/ ترجمه‌ی لعیا هوشیاری

از متن:
بنابراین مشکلِ ویژه این مدل که حاکم بر جریان اصلی روان‌شناسی از ابتدای قرن بیستم شد، چیست؟
شاید بدیهی‌ترین مشکل الزام به مفهوم علیت باشد که در آن بر اساس محرک، پاسخِ معینی رخ می‌دهد: کبریت را بکشید روشن خواهد شد؛ روی تاندون ضربه بزنید زانو تکان خواهد خورد. شکست مکرر در نشان دادن چنین جبرگرایی پایداری برای رخدادهای روان‌شناختیِ پیچیده‌تر از بازتاب‌های ساده، با مراجعه به علت‌های چندگانه توضیح داده ‌می‌شد: به صورت خلاصه، آن را به ‌عنوان مسئله‌ای در مورد میزانِ پیشرفتِ علم در نظر می‌گرفتند و نه به عنوان مسئله به‌کارگیریِ فرضیات نادرست. اما افراد خودشان را در مقام عامل‌های آزاد درک می‌کنند، وقتی که در مورد چگونگی پاسخشان به محرک سخن می‌گویند. زمانی که آن‌ها تحت شرایطی مجبور به عمل می‌شوند، ‌می‌دانند که مجبورند و از آن ناراحت هستند. این همان چیزی است که فلاسفه به آن قصدمندی (اراده) می‌گویند، درحالی‌که هیچ جایی برای قصدمندی در نظریه‌های روان‌شناسی جریان اصلی نیست.
دومین مشکل واضح با مدل محرک - پاسخ این است که سوبژکتیویته را نادیده می‌گیرد. درحالی‌که افراد در دنیایی زندگی می‌کنند که سوبژکتیویته بر آن چیره شده است. البته این اشتباه نظری، از فرضیاتی در مورد علیت برمی‌خیزد: اگر آنچه ما انجام می‌دهیم ناشی از اتفاقات بیرونی یا معادل‌های درونی مانند فرایندهای مغزی باشد، بنابراین هر آنچه به‌ عنوان سوبژکتیویته تجربه می‌شود، بایستی حاشیه‌ای باشد. جایی که روان‌شناسی جریان اصلی رجحانی به تجربه درونی بخشیده، جایی است که این رویدادها صرفاً ادامه زنجیره علی در نظر گرفته شده‌اند که رویدادهای بیرونی را به پاسخ‌ها پیوند می‌دهد. بنابراین سوبژکتیویته صرفاً به یک اتفاق مانند دیگر اتفاق‌ها تبدیل شد. پس قصدمندی یک توهم است؟ مشکلی که باید واضح باشد اما به نظر می‌رسد برای بسیاری چنین نیست، آن است که مدل علّی فرد را به طریق غیرطبیعی منزوی و ایزوله می‌کند. می‌توان این مسئله را به‌وضوح در ساختار آزمایش روان‌شناختی معمول دید، درحالی‌که آزمایش‌شونده در اتاقک قرار گرفته و به او گفته می‌شود دستورالعمل‌ها را دنبال کند. اینجا این موضوع پیش‌فرض گرفته می‌شود که آزمودنی با زبان آشناست و می‌داند چگونه می‌تواند خود را با معنی‌اش تطبیق دهد. اما در این نظریه به نظر می‌رسد تنها رویدادهای بیرونی عوامل تعیین‌کننده هستند.

در مواردی ‌که افراد دیگر درگیر شوند، با آن‌ها نیز معادل سایر رویدادهای بیرونی دیگر، فقط به‌ عنوان مجموعه‌ای از علت‌ها رفتار می‌شود. این موضوع نادیده گرفته می‌شود که روابط افراد با یکدیگر ممکن است از نظر کیفی متفاوت از روابط بین افراد و رویدادهای فیزیکی باشد. در مدل آماری متغیرها، افراد صرفاً متغیرهایی هستند که به قصد تحقیقی خاص ممکن است ثابت نگه داشته و بنابراین از بررسی خارج شوند. آنچه در اینجا فراموش می‌شود، انضمامی بودن زندگی افراد است. افراد به چیزهای قابلِ دستکاری، پیش‌بینی و کنترل تقلیل داده می‌شوند. عمومیتِ حاصل از نظریات روان‌شناختی از طریق حذف عوامل مرتبط به دست آمده است. این موضوع هیچ جایی آشکارتر از ادعای مفتخرانه اسکینر هنگام دستیابی به نتایج عمومی دیده نمی‌شود، به صورتی که مشاهده‌گر از گفتن اینکه کدام داده‌ متعلق به کدام گونه‌ است، ناتوان است. به نظر می‌رسد که این امر برای او، بازتاب قانونی از طبیعت مانند جاذبه است، بنابراین تلاش می‌کرد اثبات کند که روان‌شناسی می‌تواند علمی شبیه به فیزیک باشد.

اما اگر افراد با ابژه‌های فیزیکی یا حتی بیولوژیکی کاملاً متفاوت باشند، چه؟ مطمئناً ادعای متفاوت بودن آن‌ها از نظر کیفی، ادعایی عمومی است. اما این عمومیتی است که انضمامیت زندگی انسان را حفظ می‌کند، نه آنکه از هستی انتزاعش ‌کند. علاوه بر این، آزادی در شرح انتزاعی رفتار انسان هیچ معنایی ندارد؛ این موضوع فقط در زندگی‌های انضمامی معنادار است که مسئله قصدمندی و محدودیت‌های ایجاد شده بر آن‌ موجودند. در واقع معنادار بودنِ آزادی فقط در وجودِ انضمامیِ انسان‌هایی که به صورتی طبیعی در زمینه‌ای تاریخی و اجتماعی زندگی می‌کنند، قابل بیان است.

#روان‌شناسی #روان‌شناسی_رهایی‌بخش #چارلز_تولمن #لعیا_هوشیاری

آدرس خواندن متن کامل:
http://problematicaa.com/critical-psychology/
عضویت در تلگرام پروبلماتیکا:
https://www.tgoop.com/problematica
📌 مرکز شناخت با همکاری انجمن علمی دانشجویی روانشناسی دانشگاه تهران برگزار می کند :

🟣 دوره
خودآگاهی و حس عاملیت در تصمیم گیری

👤 دکتر انوشیروان زاهدی
محقق پسادکتری

🗓 چهارشنبه‌ها ۱۹ و ۲۶ خرداد و ۲ تیر
🕐 ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰
🌐 آنلاین

🔶 با ارائه گواهی معتبر از طرف مرکز شناخت و انجمن علمی دانشجویی روانشناسی دانشگاه تهران

🔷 لینک ثبت نام آزاد
🔷 لینک ثبت نام دانشجویان دانشگاه تهران


@psyassoc_UT
@shenakhtcenter
www.shenakhtcenter.com
🗨 روان انسان "درون" یا "بیرون" از جامعه

📖 نشستی برای بحث و گفت‌وگو درباره نقش روان‌شناسی در رابطه انسان و جامعه

👤 با حضور دکتر آرمان ذاکری، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس
 
🔴 محورهای بحث:
🟠 منظور از تقلیل مسائل اجتماعی به مسائل روان‌شناختی چیست؟
🟡 چرا ادعا می‌شود در حال حاضر مسائل اجتماعی به مسائل روان‌شناختی فروکاسته می‌شوند؟
🟢 تبعات تقلیل‌گرایی روان‌شناختی چیست؟
🔵 مواجهه با این تقلیل‌گرایی چگونه باید باشد؟
 
📨 برای ثبت نام در این نشست با آی‌دی @sj_heidari در تلگرام یا اینستاگرام در ارتباط باشید.

🎓 انجمن علمی روان‌شناسی دانشگاه تهران
انجمن علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران با همکاری مجتمع فنی تهران برگزار میکند:

🟢دوره اکسل مقدماتی🟢
(همراه با تخفیف ویژه دانشجویی)

📚مباحث دوره:
آشنایی اصولی با کلیات و رابط کاربری اکسل
مرتب کردن داده‌ها و جداول
جستجو در داده‌ها
برگه آرایی
جدول آرایی
چاپ
تهیه انواع نمودار
ارتباط پویا بین جداول و فایل‌ها
فرمول‌نویسی(مقدماتی)

📃به همراه مدرک بین‌المللی مجتمع فنی تهران

💰هزینه دوره: ۲۴۰ هزارتومان

مدت دوره: ۲۴ ساعت

💻کلاس به صورت آنلاین و در بستر مجتمع فنی برگزار می‌شود.

📌زمان برگزاری کلاس‌ها متعاقبا اعلام خواهد شد.

🔸جهت ثبت‌نام با @AmirMohamadTorabian در تماس باشید.

مهلت ثبت نام: تا ۱۸ ام مرداد ماه

*به دلیل برگزاری دوره اکسل پیشرفته پس از این دوره، گذراندن این دوره به عنوان پیش‌نیاز اکیدا توصیه میگردد*

@anjomaneghtesad
👍1
بیانیه جمعی از انجمن‌های علمی دانشجویی حقوق ایران در ابراز بیزاری از قدرت‌گیری گروه تروریستی طالبان در افغانستان و سکوت مجامع بین‌المللی
2025/07/14 03:09:40
Back to Top
HTML Embed Code: