Telegram Web
«وقتی از تسلای خداوند بهره‌مند باشیم، چشم‌پوشی از تسلای آدمیان دشوار نیست. اما کاری بس بزرگ است که بتوانیم از هر تسلایی، انسانی یا الوهی، چشم بپوشیم...»
🌹
قدیس توماس آکمپیس
@Qohappiness
Forwarded from در جستجوی خوشبختی (Arvin Azargin)
خوشبختی حقيقی فقط در صورتی حاصل میشود که راه زندگی مان را از لذت جويی نسنجیده، به غنی ساختن حيات درونی مان تغيير دهيم، يعنی تمرکزمان بر «بيشتر بودن» باشد نه بر «بيشتر داشتن»
دایساکو ايکدا-فیلسوف ژاپنی
Audio
بوسه بر باران

موسیقی ملایم، مناسب برای تمدد اعصاب و تن‌آرامی
@qohappiness
‌‌《حکمت زندگی در این است که امور غیراساسی را حذف کنیم.》

لین یوتانگ (فیلسوف و دانشمند چینی معاصر)

🍀آیا شما هم چیزهای غیراساسی در زندگی‌تان دارید که کنار گذاشتن‌شان باعث غنی‌تر شدن زندگی‌تان بشود؟
@Qohappiness
پرسید:
چکار کنم؟ هیچ چیز پایداری وجود نداره. زندگی و اوضاع و زمونه پره از بی‌ثباتی و سرگردونی. حتی ارزش‌هام و اولویت‌هام تغییر کرده! دیگه روی چی میشه حساب کرد؟

پاسخ داد:
هنر زندگی می‌طلبد که در جریان امور ناپایدار بتوانی امور پایدار را پیدا کنی!

از آموزه‌های #نویدبخش
🌷@qohappiness
🍀 پژوهش ها نشان داده است که افرادی که زمان استفاده از شبکه های اجتماعی را محدود می کنند نسبت به افرادی که محدودیتی برای استفاده از این شبکه ها ندارند، شادتر هستند. همچنین تحقیقات نشان داده است که شبکه های اجتماعی می توانند احساسات منفی زیادی در افراد ایجاد کنند که می تواند باعث افسردگی شود و یا باعث شدت افسردگی فرد شود.

(به نقل از سایک نیوز)

لازم است حضورمان در شبکه‌های اجتماعی محدود و هدفمند باشد.

دکتر آروین آذرگین
روانشناس اگزیستانسیال

@Qohappiness
Forwarded from در جستجوی خوشبختی (Arvin Azargin)
«آلودگی»

من: اوه، اوه چه هوايي افتضاحيه! خدا جون يه فوت کن اين آلودگی‌ها بره!

خدا: آلودگی‌هايی که شهرت را فراگرفته يا پليدی‌هايی که درونت را؟

من: - ترديد –

خدا: - منتظر جواب-

من: اصلاً باشه به انتخاب خودت!

خدا: ديرزمانی است که آن را به تو واگذاشته‌ام.

من: خُب خودت که می‌دونی من چقدر خودخواهم، تازه اگر هم هوا تميز بشه چند روز ديگه همين آشه و همين کاسه. بيا و به خودم فوت کن.

خدا: درِ قلبت بگشای!

من: اين حرفا يعنی چه؟ چرا دبه می‌کنی، مگه عمل قلب بازه؟ فوت کن بره ديگه!
خدا: به فوتی نباشد، بل به عزمی است و به جهدی.

#آلودگی
#پاکی
#اندیشه_معنوی
#آروین_آذرگین
@Qohappiness
گوش بسپارید...
نه به من، بلکه به لوگوس!

(هراکلیتوس، فیلسوف یونان باستان)

(لوگوس: خرد پنهان و همه‌جا حاضر جهان)

#شنیدن #گوش_دادن
@Qohappiness
مهم‌ترین چیز، خود را در میان چیزها پنهان می‌کند. برای دیدن آن باید به‌گونه‌ای چیزهای دیگر در نظرمان ناپدید شوند.

آروین آذرگین

#دیدن #تمرکز #ندیدن
@Qohappiness
Forwarded from در جستجوی خوشبختی (Arvin Azargin)
«اهميت مديريت اطلاعات ورودی به ذهن در عصر انفجار اطلاعات»

🔅پردازنده‌ی رايانه (سی پی يو)، به نسبت حجم و وزنش گران‌ترين و پيچيده‌ترين بخش رايانه است. يک مهندس رايانه‌ی خبره حواسش جمع است که برنامه‌های مختلف بی‌خود و بی‌جهت، پردازنده را مشغول نکنند، تا هر وقت لازم باشد پردازنده بتواند به درستی و به سرعت پاسخگو باشد و کار اصلی‌اش را انجام دهد.

👨‍🦲مغز ما هم از خيلی جهات به همان پردازنده شباهت دارد و برای پردازش‌ها و کارکردهای مهم و حياتی طراحی شده. پس بايد همواره مراقب جريان ورود اطلاعات به آن و درگير شدنش باشيم.

📡اين مساله، به ويژه در دنيای کنونی که عصر انفجار اطلاعات است اهميت بيشتری دارد. اطلاعات فراوان کلی و جزيی در مورد ميلياردها موضوع مختلف در شبکه‌ی جهانی اينترنت موجود است و هزاران شبکه‌های تلويزيونی و بسياری شبکه‌های اجتماعی، لحظه به لحظه در حال انتشار و تبادل مطالب هستند. اغلب ما اين را تجربه کرده‌ايم که وقتی بی‌هدف، در اينترنت يا در شبکه‌های اجتماعی گشت می‌زنيم، يا کنترل ماهواره را دست می‌گيريم، چندين ساعت وقت‌مان را تلف می‌کنيم. در صفحات اينترنت معمولا تبليغات يا پيوندهايی به صفحات ديگر وجود دارد و در گروه‌های يا کانال‌های شبکه‌های اجتماعی، افراد بر حسب تصادف يا علاقه، مطالب گوناگونی را به اشتراک می‌گذارند. اما اين وقت تلف کردن چند ساعته، تنها ضرر اين فعاليت‌های جديد ما نيست. چيزهايی که می‌خوانيم، می‌بينيم يا می‌شنويم، ذهن خودآگاه و ناخودآگاه ما را درگير می‌کند و خواسته يا ناخواسته بخش زيادی از پردازنده‌ی مغزمان را اشغال کرده و در باورها، احساس‌ها و رفتار آينده ما تاثير اغلب منفی می‌گذارد.

🧠 نکته‌ی مهم اين است که مغز ما در طی اين چند ميليون سال تکامل، هرگز برای سروکله زدن با اين حجمِ انبوهِ اطلاعات، رشد نيافته و تربيت نشده است. اصلاً چه دليلی دارد که آدم بخواهد به هر چيز و هر جا سرک بکشد؟ اينکه در فلان شهر، زنی شوهرش يا شوهری زنش را کشته، داشتن آمار سيل، زلزله، جنگ، انتخابات يا اعتصاب در سرتاسر جهان، اينکه فلان شخص معروف چند فرزند دارد يا با همسرش بگومگو کرده، يا رديابی تک‌تک دوستان از طريق ابزارهايی مثل status يا story و مقايسه کردن دائمی ويترين زندگی ديگران با درون زندگی خودمان، تا چه اندازه لازم يا به ما مربوط است؟ اطلاعات دريافتی از شبکه‌ها، حتی اگر درست و صادقانه باشد، اغلب برای ما ضروری نيست. حتی اگر تمرکز ما بر مطالب علمی و ارزشمند هم باشد، اين دريافت اطلاعات بايد هدفمند و برنامه‌ريزی شده، و در جهت کاهش مشکلات و رشد ما باشد. اطلاعات به خودی خود خوب يا بد نيست، مهم کاربرد آن است.

🔹من هرگز آدمی را نديده‌ام که به صرف گشت‌زنی در اينترنت يا شبکه‌های اجتماعی يا ماهواره‌ای، آدم دانايی شده باشد، يا به صرف گشت‌زنی در فضای مجازی به انسان شادی مبدل شده باشد. اگر شما ديده‌ايد به من معرفی بفرماييد. لازم است بدانيم، دانايان و حتی داناترين دانايان هم از همه چيز آگاه نيستند. داناترين آدم‌ها کسانی هستند که مهم‌ترين چيزها را می‌دانند، نه همه‌ی چيزها را!

🖌دکتر آروين آذرگين
نويسنده، مدرس دانشگاه، مشاور و روان‌درمانگر
👉 @Qohappiness
Forwarded from در جستجوی خوشبختی (Arvin Azargin)
يلدای امید....
@qohappiness
Forwarded from در جستجوی خوشبختی (Arvin Azargin)
چرا يلدا نماد اميد است؟
🌷
🌷🌷
🌷
جشن یلدا یک سنت باستانی است و پیروان میتراییسم آن را از هزاران سال پیش در ایران برگزار می‌کرده‎اند. در این باور یلدا روز تولد خورشید و بعدها تولد میترا یا مهر است. این جشن در ماه پارسی «دی» قرار دارد که نام آفریننده در زمان پیش از زرتشتیان بوده است که بعدها او به نام آفریننده نور معروف شد. یلدا برگرفته از واژه‎ای سریانی است و مفهوم آن « میلاد» است چون برخی معتقدند که مسیح در این شب به دنیا آمد. نور، روز و روشنایی خورشید، نشانه‌هایی از آفریدگار بود در حالی که شب، تاریکی و سرما نشانه‌هایی از اهریمن. مشاهده تغییرات مداوم شب و روز مردم را به این باور رسانده بود که شب و روز یا روشنایی و تاریکی در یک جنگ همیشگی به سر می‌برند. روزهای بلندتر روزهای پیروزی روشنایی بود، در حالی که روزهای کوتاه‌تر نشانه‌ای از غلبه تاریکی. ایرانیان باستان این شب را جشن می‎گرفتند و گرد آتش جمع می‎شدند و شادمانه رقص و پایکوبی می‌کردند. آنگاه سفره‌ای رنگارنگ از گوشت، نان، شیرینی و حلوا می‌گستردند.
(برگرفته از سايت فرهنگی سيمرغ)

در 30 آذر، بلندترين شب و کوتاه‌ترين روز پديد می‌آيد. گويی تاريکی می‌خواهد به کلی بر روشنايی چيره شود. با اين همه، از روز بعد، با ميلاد دوباره‌ی نور، ورق برمی‌گردد، نور و روشنايی آرام‌‍‌آرام بيشتر می‌شود تا سرانجام بهار متعادل از راه می‌رسد و درختان دوباره جوانه می‌زنند و زندگی، ثمربخشی و برکت از نو آغاز می‌شود.
اگر به هر دليلی احساس نوميدی می‌کنيد، پس
«روزگارتان يلدايی باد!»
آروين آذرگين
@qohappiness
بنظرت رابطه با کدوم دوست نیاز به تقویت و بهبود داره؟
@Qohappiness
نقطه عطف مهم و یک تحول بزرگ در فرایند معناجویی این است که پرسش 《جهان برای من چه دارد؟》جای خودش را به پرسش《من برای جهان چه دارم؟》خواهد داد.

آروین آذرگین
روانشناس اگزیستانسیال
@Qohappiness
آیا شما هم کمال‌گرا هستید؟
در نظر داشته باشیم، اینکه در فلان کتاب، فلان چیز را نوشته، به تنهایی دلیل بر درستی آن ادعا نیست. ممکن است در کتاب دیگری مطلب مخالفش را نوشته باشد. اگر آن مطلب واقعا برایمان مهم است باید بتوانیم استدلال، جمع‌بندی و نتيجه‌گیری کنیم.

(عرض شد کتاب، صفحات مجازی که هیچ!)

آروین آذرگین
روانشناس اگزیستانسیال
آنچه همواره انجامش می‌دهیم، هویت ما را شکل می‌دهد.

ارسطو

(اهمیت عادت‌ها در فلسفه عمل و اخلاق ارسطو به‌خوبی بیان شده است.)
2024/06/30 21:36:18
Back to Top
HTML Embed Code: