Telegram Web
درود بر تو ای ب‌ز

مگر Entrepreneur هایی چون تو برا ملت کاری کنند. مثل زمان شاه که اقتصاد از صدقه سر امثال خیامی پر رونق بود نه
نفت و ممدرضا و ملاهای دورش و اون مردک دکتر نصر و بقیه لاشخورها ی پاچه مال بی خاصیتِ منافق حقیر مثل علیز لندنی

ایشالله این سری حق حساب برادران قاچاقچی رو بده و بدشانسی هم نیاره ( مثه سری قبل که آمریکا حسابشو بست و گرفتار شد)

راجع به Entrepreneur ها بعدا بیشتر توضیح می‌دم .

#کارآفرینان

@Rfekri || نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz || فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

▪️شاه چپول 😈:
www.tgoop.com/JAAMEbaaz/7205
▪️دوران طلایی اقتصاد ایران:
www.tgoop.com/JAAMEbaaz/6644
▪️ نفرین نفت :
www.tgoop.com/JAAMEbaaz/6577
حسن خمینی، رضا پهلوی، نقد میراث پدری، پرگار
🎈 حسن خمینی، رضا پهلوی
نقد میراث پدری

#پرگار

#تاریخ_معاصر

@Rfekri || نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz || فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری


▪️مطالب مربوط به تاریخ معاصر:
www.tgoop.com/Nviolence2/1308
▪️امام :
www.tgoop.com/Rfekri/1309
▪️شاهزاده:
www.tgoop.com/Rfekri/1290
صدیقی : کاش در کربلا بودیم...
V.s:
خبر خطر رسید و او با کیسه‌های های اشرفی که از یزید زمان گرفته ، دنبال سوراخ موش است برای قایم شدن .

@Rfekri || نخبگان معاصر ملت
@mghlte || عصر روشنگری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شاید فاز آقامیری رو درک کنم ( جلب توجه و گرفتن پاکت ، حتی وقتی لباس تنش نیست)
ولی فاز اونا که این حرفهای تکراری تاریخ مصرف گذشته رو پخش می‌کنند نمی‌فهمم ...

صدا وز وز چیه اون زیر ؟!

@Rfekri || نخبگان معاصر ملت
@mghlte || عصر روشنگری
نخبگان معاصر ایران
#مش_ممد_مصدق #فدائیان_اسلام #تاریخ_معاصر @Rfekri | نخبگان معاصر ملت @JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی پتو و عبا و آفتابه: www.tgoop.com/Rfekri/802 www.tgoop.com/Rfekri/1057 مطالب مربوط به مصدق و ملی شدن نفت : https://www.tgoop.com/Rfekri/945 https://www.tgoop.com/Rfekri/988 https://www.tgoop.com/Rfekri/986…
🔰 منتقدان مصدق در جبهه ملی

انتقادات حسین مکی و مظفر بقایی به دکتر محمد مصدق از موضوعات مهم تاریخ معاصر ایران است. این دو که ابتدا از حامیان نهضت ملی شدن نفت بودند، بعدها به منتقدان مصدق تبدیل شدند.

حسین مکی به موارد زیر انتقاد داشت:
1. تمرکز قدرت: او معتقد بود مصدق با انحلال مجلس و استفاده از اختیارات ویژه، به سمت حکومت فردی حرکت کرده است.
2. برخورد با مخالفان: مکی مصدق را به محدود کردن فضای سیاسی و سرکوب منتقدان متهم می‌کرد.
3. وضعیت اقتصادی: مدیریت ناموفق تحریم نفتی و مشکلات معیشتی از دیگر انتقادات او بود.

مظفر بقایی نیز انتقادات مشابهی داشت:
1. روابط با حزب توده: بقایی مصدق را به نزدیکی با حزب توده متهم می‌کرد.
2. کودتای 28 مرداد: او معتقد بود مصدق در برابر کودتا ضعف نشان داد.
3. انحلال مجلس: مانند مکی، این اقدام را نشانه‌ای از حکومت فردی می‌دانست.

مصدق در پاسخ، این انتقادات را ناشی از اختلافات سیاسی و شخصی می‌دانست و تأکید داشت تمام اقداماتش برای حفظ استقلال ایران بوده است.

#مش_ممد_مصدق
#تاریخ_معاصر

@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی

▪️مطالب مربوط:
www.tgoop.com/Rfekri/1077
▪️ مصدق در نظر موسس جبهه ملی:
www.tgoop.com/Rfekri/666
▪️تاریخ معاصر:
www.tgoop.com/Nviolence2/1308
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توصیه حضرت امام رضوان الله تعالی به اعلیحضرت رضاشاه دوم .

فکر کنید ۴۰ سال پیش این توصیه رو گوش کرده بود و دنبال یه کاسبی می رفت ...

کس نیاید به زیر سایه‌ی بوم
ور همای از جهان شود معدوم

#تنها_آلترناتیو
#آلترناتیو
#پهلوی #پهلویزم
#شاهزاده

@Nviolence2 | اوضاع گردون
@JAAMEbaaz || فلسفه علوم اجتماعی
@mghlte || عصر روشنگری

مطالب مربوط به شاهزاده:

تکمیل خواهد شد


▪️کارنامه چهل ساله شازده
www.tgoop.com/Rfekri/1112
www.tgoop.com/Rfekri/1227

▪️زیدآبادی
www.tgoop.com/Nviolence2/3188
www.tgoop.com/Nviolence2/3189

▪️مناظره

www.tgoop.com/Nviolence2/2785
www.tgoop.com/Nviolence2/2750

▪️مطالب مربوط به تاریخ معاصر:
www.tgoop.com/Nviolence2/1308
⚠️قوام و پیش‌بینی انقلاب در سال ۱۳۲۷

سپهر ساغری

بهمن 1327 صدای گلوله ای جشن استقلال دانشگاه تهران را مبدل به فضای رعب و وحشت می کند. ناصر میرفخرایی از فاصله ای نزدیک شلیک می کند. جراحت شاه سطحی است اما بدبینی وی عمیق! پس از این سوء قصد، پادشاه نظام سلطنتی مشروطه بر دایره اختیارات خود می افزاید.

ظاهرا توطئه ترور شاه بهانه لازم را جهت هرچه بیشتر بسته شدن فضای سیاسی کشور مهیا کرده بود. وی حزب توده را منحل و غیرقانونی اعلام کرد ! و حق انحلال مجلسین (سنا و مجلس شورای ملی) را بدست آورد.


نامه قوام السلطنه به شاه در پاسخ به تصمیم شاه مبنی بر تاسیس مجلس موسسان، قوام نامه ای سرگشاده به شاه می نویسد. قوام، کاتب فرمان مشروطیت و ناجی آذربایجان، در این نامه از شاه جوان در خواست که سلطنت کند و از ورود به وادی حکومت بپرهیزد! وی در این نامه تصریح می کند:

“اعلیحضرت همایونی که حفظ و صیانت قانون اساسی را بر عهده گرفته و سوگند یاد فرموده اند چگونه امر می فرمایند این وثیقه محکم را که در دست مردم ایران است از ریشه و بنیان برهم زنند … و توجه نفرمایند که وقوع چنین فکری در حکم تعطیل قوانین و محو و الغای مشروطیت است و بالفرض اگر امروز به سلامت بگذرد و معدودی برای خوشامد اعلیحضرت یا در نتیجه تهدید و تطمیع در پیشرفت آن موافقت نمایند وای بر حال امروز و آتیه آن ها که سکوت و موافقت کرده اعلیحضرت را به مخاطرات عظیم آن متوجه ننموده اند”.

قوام ادامه می دهد:

“این تصمیم از هر جهت مضر و خطرناک و بر خلاف مصالح عالیه کشور است و اشکالات بسیار و عواقب ناگواری را نه فقط برای شخص اول مملکت ایجاد خواهد کرد و از نظر سیاست بین المللی نیز برای کشوری ضعیف مانند ایران در حکم سمی مهلک است و به همین نظر بوده است که در قانون اساسی ایران طبق اصل44 ، شخص پادشاه را از مسئولیت مبرا دانسته اند و در نتیجه همین عدم مسئولیت است که تمام مواردی که مربوط به فرماندهی کل قوا و عزل و نصب وزرا و سفرا و اعلام صلح و جنگ و صحه و امضای فرامین و آن چه از این قبیل هست عموما دارای جنبه تشریفاتی می گردد… چه اگر شخص پادشاه مداخله در امور مملکت فرماید طبعا مورد مسئولیت واقع می شود و طرف بغض و عناد عامه واقع می گردد…”

وی صحبت صریح خود با شاه را چنین خاتمه می دهد:

“با توضیحات معروضه استدعا دارد به گفته های مغرضین و متملقین توجه نشود و از چنین تصمیم خطرناک تا زود است انصراف فوری حاصل فرمایند… در صورتی که به عرایض صادقانه فدوی ترتیب اثر ندهند و باز مجد و مصر بر چنین اقدام باشند دیری نخواهد گذشت که ملاحظه خواهند فرمود این عمل موقتی و زودگذر، و نتایج آن بسیار وخیم و بی شبهه به خشم و غضب ملی و مقاومت شدید عامه منتهی خواهد گردید و آن روز است که سر نیزه و حبس و زجر مدافعین حقوق ملت علاج پریشانی ها و پشیمانی ها را نخواهند نمود”

ادامه

@mghlte | عصر روشنگری

#تاریخ
#پیام_انقلاب
#مشروطه
#تئوری_توطئه
#تفکیک_قوا
#مسئولیت

▪️پهلوی نظر کرده الهی
▪️رژیم گذشته که فکر می‌کرد ...
▪️عاقبت خودشیفتگی‌
▪️قوام و مصدق در تقاطع تاریخ
▪️نطق مصدق در مخالفت با پادشاهی رضاشاه
▪️خیانت نوکران شاه
▪️قدرت و حماقت
⚠️قوام و پیش بینی انقلاب

قسمت ۲

«کسانی‌که سالها در این نظام مسئولیت داشته‌اند ، حق ندارند ژست اپوزیسیون بگیرند.»

...مردی سرد و گرم چشیده‌ی گود سیاست ، به خوبی عواقب اشتباهات شاه را پیش بینی می کند. اما در طرف مقابل دربار شاهنشاهی با پاسخی تند و تهدید آمیز به نامه #قوام واکنش نشان می دهد و حتی لقب “جناب اشرف” را از وی بازپس می گیرد!

“چرا نخست وزیری سابقی که قسمت اعظم مشکلات موجود کشور از دوران زمامداری او به یادگار باقی مانده و جریان نامطلوب فعلی اکثرا نتیجه طبیعی و منطقی عملیات خودسرانه و مغرضانه آن زمان‌ست حال به خود اجازه می دهد که به عنوان دلسوز ملت و غمخوار مردم و ملتی که در مدت زمامداری او دستخوش مطامع و اغراض خود و اطرافیانش بوده و اشفتگی اوضاع و بیچارگی عمومی را نتیجه ترویج رشاء و ارتشاء و توسعه فساد در تمام شئون کشور موجب و مسبب بوده و حقا می بایستی حال به کیفر سیئات اعمال خود در پنجه عدالت مقهور و گرفتار باشد و بقیه ایام زندگانی پلید خود را درگوشه ای از زندان سپری نماید، اکنون مجددا از فراموشی و جنبه رافت و شفقت مردم سوء استفاده نموده و در میدان سیاست اسب تازی و با ریختن اشک تمساح به حال عمومی دلسوزی و به تزلزل خیالی ارکان مشروطیت نوحه سرایی نماید… حال چگونه می شود که اصلاح و تکمیل قانون اساسی را که تازه مطابق قوانین اساسی سایر ممالک مشروطه سلطنتی که خود مخترع مشروطیت بوده اند و با توجه به سنت طبیعی یعنی اصل تکامل و ارتقاء صورت گرفته بر خلاف مصالح عالیه کشور میخوانید و خود را از آن بکلی بی اطلاع قلمداد می نمایید و حقوق و اختیارات مقام سلطنت را بی ادبانه و جسورانه تشریفاتی و بی پایه و مایه تلقی می کنید! … و چون خود موجب شده اید که پرده از روی اعمال و افعال مفسدت آمیز شما برداشته شود و بالطبیعه صلاحیت داشتن خطاب جناب اشرف را فاقد می شوید. بدین جهت برحسب فرمان مطاع مبارک از این تاریخ عنوان مذکور از شما سلب می شود.”

ناشنوایی سیاسی ؛ زمینه سازی برای انقلاب

درخواست قوام از شاه برای رعایت قانون اساسی با بی توجهی و در فضای غبارآلود پس از سوء قصد بهمن 27، مسکوت ماند. درخواستی که پس از آن مصدق هم از شاه کرده بود. خواستی که در سال 56 نیز فروهر، سنجابی و بختیار نیز به نحوی دیگر مطرح کردند.

ناشنوایی سیستم سیاسی با درآمدهای هنگفت نفتی شدت بیشتری به خود گرفت. خشت خام استبداد دیوار بی اعتمادی و سوء مدیریت را بلندتر و شکاف بین ملت و حاکمیت را عمیق تر می ساخت. در حالی قراردادهای میلیاردی برای خرید اسلحه منعقد می شد که حاشیه نشینی فراگیر لشگر انقلاب را در دل خود می پروراند. لشکریانی که نه از میرزا ملکم خان کتابی خوانده بودند و نه از کسروی شناختی داشتند.

ایشان عمدتا در مساجد و پای منبر روحانیان از شهادت می شنیدند و ظلمی که پابرجا نخواهد ماند. در حالی که در کشور سینما ساخته می شد، بر جمعیت طرفداران هیئت های مذهبی افزوده می شد.

حذف نیروهای سیاسی منتقد رفته رفته تاثیرات سیاسی خود را هویدا می ساخت. تضعیف نیروهای منتقد سکولار از یک سو و تبلیغ فعالیت سیاسی تحت لوای دین (نظیر آن چه علی شریعتی می کرد) یا همان قرائت ایدئولوژیک ، از سوی دیگر اندک اندک کفه ترازو را به سمت تاسیس حکومت دینی سنگین تر می ساخت.

خشونت سیاسی عصر پهلوی حتی از بطن جبهه ملی لیبرال مسلک ، ابتدا نهضت آزادی با گرایش مذهبی و کمی بعدتر مجاهدین خلق با گرایش مبارزه مسلحانه را بیرون کشید. گرچه در ابتدا صدای انقلابیون به نوار نسبت داده شد اما در نهایت راه خود را به کاخ شاه باز کرد. شاه صدای انقلاب را شنید! اما کمی دیر…!

آزاد کردن بخشی از زندانیان سیاسی و روی کار آوردن نخست وزیرانی چون جمشید آموزگار ، جعفر شریف امامی و شاپور بختیار گرچه با اصلاحاتی همراه بود اما بدلیل آن چه شاه و اطرافیانش در طول 25 سال نشنیده گرفته بودند خشت کجی بود که در نهایت به ریزش ختم شد.
در تمامی این سال ها فرصت توسعه سیاسی یا به تعبیری تمرین دموکراسی سلب شده بود. با ناشنوایی سیستم سیاسی در قبال هشدارها ، حتی هشدار بازرگان در دادگاه آن چه بجا مانده بود خشم فروخفته مخالفانی بود که سال ها نفرت را مشق می کردند. صادق امانی، عضو جمعیت مؤتلفه اسلامی در دادگاه نظامی می گوید: «ما با بررسی اوضاع به این نتیجه رسیدیم که پاسخ به این «مسئله» از لوله تفنگ می تواند خارج شود»
مردی که از دوران کودکی به سوئیس رفته و در آن جا تحصل کرده بود نه فقط از نهال نوبنیاد مشروطیت صیانت نکرد بلکه با ورود به امور حکومتی زمینه برخوردهای متعدد و بحران آفرین با نخست وزیرانی چون مصدق را فراهم کرد.
لبخند تلخ تاریخ به ایرانیان گوشزد کرد که حل مشکلات ایشان نه در میزان تحصیلات یا تسلط بر چند زبان فرنگی که در بازبینی ساختار اجتماعی استبداد زده ای ریشه دارد که سالها دست نخورده باقی مانده.

@JAAMEbaaz | فلسفه‌ی علوم اجتماعی

▪️بخش اول
.


⚠️ جالبه
اراذل حاضرند زیر پرچم فلاسفه و سیاسیون دین ستیز و فاشیست و کمونیست و الحادی و جونور آلمانی لواط کار فرانسوی برن
ولی زیر بار عقلانیت محافظه کارِ سازگار با دینِ انگلیسی نرن

چقدر قدرت و ثروت مفت برای بعضیا شیرینه
و چقدر ابلهند کسانی که نمی فهمند #دعوا_سر_لحاف_ملاست


#جامعه_باز_و_دشمنان_آن

@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | جامعه باز و دشمنان آن

▪️#علم_الخدا و فلسفه آلمان :
www.tgoop.com/ZIRsigari_kohn/520
تو نگاه مارکس یه « حالا ما اون موقع ها یه چیزی گفتیم ، شما زیاد حرص نخور »ِ خاصی هست .

www.tgoop.com/JAAMEbaaz/7404
⭕️گفتگوی دکتر پرویز مینا درباره‌ ی اوپک و تعیین قیمت نفت در سالهای ابتدای دهه ۱۹۷۰ میلادی

بریده ای از متن

درحاشیه این مذاکرات راجع به اینکه آیا قیمت نفت در سطح معقولی است یا نه صحبت‌‌هایی می‌شد. درآنجا احساس کشورهای عضو اوپک این بود که کشورهای شمالی که خود دارای منابع نفتی بودند، از جمله انگلستان و آمریکا، بالا بردن قیمت نفت را نامعقول نمی‌دانستند. قبل از آن هم بنده تصور می‌کنم نمایندگانی از طرف دولت آمریکا به ایران مسافرت کند و در همان بحبوحه مذاکرات سال ۱۹۷۳ به حضور شاه رسیدند و به ایشان تفهیم کردند که قیمت نفت را می‌شود بالا برد. یعنی شاه بی‌گدار به آب نزد.

بنده نمی‌توانم قاطعا بگویم چه اشخاصی چه مطالبی به شاه گفته بودند. ولی از رفت و آمدهایی که می‌شد احساس ما این بود شاه به این نتیجه رسیده بود که زمینه برای بالا بردن قیمت نفت مساعد است و با مخالفت شدید دولت‌‌های غربی روبرو نخواهد شد و از همان موقع تصمیم گرفت نقش رهبری اوپک را به عهده بگیرد.

عربستان سعودی تا حدی در بالا بردن قیمت پایه از ۲‌دلار و هیجده سنت در فوریه ۷۳ به پنج‌دلار و یازده سنت در اکتبر ۷۳ موافق بود، ولی با افزایش بعدی؛ یعنی از پنج‌دلار به ۱۱‌دلار و ۶۵ سنت، موافق نبود. نظر عربستان این بود که اگر اوپک قیمت نفت را با یک جهش سریع بالا ببرد کمک به توسعه منابع نفتی خارج از حوزه اوپک خواهد شد و بنابراین سهم اوپک در بازار بین‌المللی کاهش پیدا خواهد کرد. بعدا نشان داده شد که این نظر تاحدی درست بود؛ به طور مثال، وقتی که انقلاب ایران پیش آمد و جنگ ایران و عراق آغاز شد، به علت کاهش تولید این دو کشور قیمت نفت یک مرتبه به سطح ۳۴‌دلار جهش پیدا کرد و شرکت‌‌های نفتی منابع نفتی موجود درسایر نقاط دنیا را توسعه دادند. تولید اوپک، که تا قبل از انقلاب ایران به ۳۱‌میلیون بشکه در روز رسیده بود، بعد از انقلاب ایران و خاتمه جنگ ایران و عراق، به علت بالارفتن شدید قیمت به تدریج تا سال ۱۹۸۵ به سطح ۱۴ الی ۱۵‌میلیون بشکه، یعنی نصف میزان قبلی، کاهش یافت. درمقابل منابع خارج از حیطه اختیار اوپک به شدت توسعه پیدا کرد؛ از آن جمله در دریای شمال، آلاسکا، آفریقای غربی، آمریکای لاتین، و خاور دور، تولیدات جدید آغاز شد و همچنین احتمالا آلترناتیوهای غیرنفتی برای ...

تا اندازه‌ای، بله. مثلا شیل اویل و تارسند درکانادا و درخود آمریکا شروع به تولید و عرضه به بازار شد و تاحدی جانشین نفت اوپک گردید که نتیجتا تولید اوپک از ۳۱‌میلیون در سال ۷۸ به ۱۴ الی ۱۵‌میلیون بشکه در روز در سال۱۹۸۵ کاهش یافت. دلیل آن از یک طرف کاهش مصرف جهان و از طرف دیگر افزایش تولید غیر اوپک بود که هردو پدیده نتیجه افزایش سریع قیمت بودند.


ادامه مطلب در مشاهده فوری

#پهلوی
#نفت

@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری

دکتر پرویز مینا :
www.tgoop.com/Rfekri/651

مطالب مرتبط با پهلوی ، انقلاب ، کودتا ، تئوری توطئه ، نفت :
www.tgoop.com/Nviolence2/1308
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#علیز_لندنی

از اتهام زنی متقابل
و حرفهای شعاری و پیامبرانه+ کمی ریاکاری و مظلوم نمایی
چی در میاد ؟

أزیزان من
اولا که در زمینه‌ی اطلاعاتی هم قطعا قسمت زیادی از مشکل به تکنولوژی و تکنیک و نیروی انسانی مربوطه
اینطور نیست که مثلا هر فرمانده ای که ترور شد ۲۰۰ تا جاسوس این ور و اون ور دنبالش باشن تا مثلا یه جا تنها گیرش بیارن یا در شبی خاص همه رو با هم ترور کنند.
ثانیا که جاسوس و نفوذ ، معلوله
مثل همیشه بجای پرداختن به علت و تحلیل ، شروع می کنیم به خاله بازی و اتهام زنی

درخت سیب گلابی نمیده قربونتون برم.
اداره مملکت با جهان بینی رو سیستم هیئتی نتیجه ش همینه .
چرا متعجبید؟
اکبر و اصغر و چهارشنبه و محمد غلام قلندر کابلی رو گرفتید
یا یکیو کتک زدید ازش به زور اعتراف گرفتید ، فردا بازای هر یکی که گرفتید صدتا جاسوس زبده تر متولد می‌شه .
چرا ؟!
چون سیستم ناکارآمد و فاسده.
فقر و بی اعتمادی رو به افزایش

همین کتک زدن ها و تهدید ها و اتهام زنی ها خودش قطعا در تشدید مشکل موثره


@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
@JAAMEbaaz | جامعه باز و دشمنان آن
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اینم تحلیل
#سعید_لیلاز


که بخاطر سخنانی عوام پسند معروف شده
و ما قبلا نقدش کردیم.

چپ و راست ایرانی در بیان و حمایت از افکار و توهمات دوران قبیله گی یکسان عمل می‌کنن .
وکیل تتلو :
امیرتتلو با توجه به ارادت قلبیش به ائمه، این روزها داره تو زندان مداحی می‌کنه


+تصویر با هوش مصنوعی تولید شده

2025/07/05 14:44:46
Back to Top
HTML Embed Code: