Telegram Web
درود بر شما وقت بخیر🌺

بزرگترین قرارداد تاریخ زرهی در ارتش آلمان در انتظار انعقاد، به گزارش بلومبرگ انتظار میرود که ارتش آلمانی قراردادی برای تامین 4500 دستگاه زره پوش جدید از جمله 1000 دستگاه تانک لئوپارد 2 و 2500 دستگاه زره پوش چرخ دار بوکسر (در مدل های مختلف از جمله نفربر زرهی و نمونه رزمی/شناسایی) و در حدود 1000 دستگاه نفربر زرهی از برند پاتریا فنلاند منعقد نماید.

برخلاف گفته بلومبرگ به نظر میرسد که نفربرها از پروژه سیستم خودروی زرهی مشترک یا CAVS هستند و نه از سری AMV یا خودروی ماژولار زرهی. این نفربرها قرار است با زره پوش های Fuchs آلمانی جایگزین شوند و تولید آن ها تا میزان 90 درصد بومی سازی شده و در صنایع FFG صورت خواهد گرفت.

ارزش قرارداد خرید تانک های لئوپارد و خودروهای زرهی بوکسر در حدود 25 میلیارد یورو و هزینه خرید نفربرهای CAVS در حدود 2 میلیارد یورو خواهد بود که مجموعا قرارداد را به ارزش حدودی 27 میلیارد یورو میرساند.البته مذاکرات همچنان در حال انجام است و هیچ موردی هنوز به شکل قطعی تعیین تکلیف نشده و امکان تغییرات لحظه آخری نیز وجود دارد.

#آلمان
#خرید_نظامی

@SNTankograd
👍6718🔥8🤯4💔1
Tankograd 🛡
درود بر شما وقت بخیر🌺 بزرگترین قرارداد تاریخ زرهی در ارتش آلمان در انتظار انعقاد، به گزارش بلومبرگ انتظار میرود که ارتش آلمانی قراردادی برای تامین 4500 دستگاه زره پوش جدید از جمله 1000 دستگاه تانک لئوپارد 2 و 2500 دستگاه زره پوش چرخ دار بوکسر (در مدل های…
مسئله مهم در خصوص این قرارداد، ارتقای توان تولید و تحویلدهی صنایع آلمانی دخیل در پروژه و تعیین زمان تکمیل قرارداد است هنوز جزئیات مورد اشاره نهایی نشده و به صورت رسمی چیزی در خصوص آن ارائه نشده است.

در این قرارداد بزرگ، تقریبا عمده صنایع شناخته شده و گردن کلفت فعال در حوزه زرهی آلمان از راین متال تا کنسرسیوم فرانسوی-آلمانی KNDS، صنایع ARTEC GmbH (سازنده زره پوش بوکسر)، صنایع FFG یا همان Flensburger Fahrzeugbau GmbH و کلیه صنایع و شرکت های زیر مجموعه آن ها دخیل هستند.

نکته جالب توجه اینجاست که با وجود اینکه آلمان ها در حوزه زره پوش های کلاس چرخ دار گزینه ای نظیر بوکسر را دارند و خود از کشورهای صاحب فناوری و سبک در این حوزه رفته اند در نهایت اما برای رفع نیاز خود گزینه ای از شرکت فنلاندی پاتریا را انتخاب کرده اند که این شرکت نیز در این بخش صاحب نام و معتبر است.

پ.ن : حال یک عده دهان گشاد اسکل مالیاتی از پایان دوره تانک و به طور کلی زرهی برای ما سخنرانی کنند!

@SNTankograd
👍12713👌4🔥1👀1
درود بر شما وقت بخیر🌺 در حوزه نظامی گری ما با تعاریف پایه ای مختلفی رو به رو هستیم از جمله تعریف سازمان یا Organization و تعریف سیستم. این دو تعریف با وجود مشترکاتی که دارند، از تفاوت های مهمی نیز برخوردار هستند و بعضا با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند.

هر دو تعریف سیستم و سازمان، نوعی از ساختار یافتگی یا ساختارمندی را یدک میکشند اما در ماهیت خود دارای نقاط تمایز مهمی هستند. سیستم در ماهیت خود یک تعریف مفهومی و فرآیندی است در حالی که یک سازمان در ماهیت خود عمدتا یک تعریف اجتماعی و انسانی دارد

در حوزه نظامی گری در کشورمان، ما بیش از مفهوم یک سیستم نظامی با سازمان های نظامی رو به رو هستیم و نتیجتا در عمده موارد خبری از تفکر سیستمی نیست. تفکر سیستمی چیست؟ یک رویکرد مهم برای فهم پدیده‌های پیچیده که به ما کمک می‌کند به جای تمرکز بر اجزای منفرد، کل سیستم و روابط پویای بین اجزای آن را ببینیم.

این نوع تفکر، چارچوبی برای درک چگونگی تأثیرگذاری چیزها بر یکدیگر در یک مجموعه به هم پیوسته فراهم می‌کند که این درک صحیح به حصول به نتیجه مطلوب در عملکرد سیستم منجر خواهد شد.

#مفاهیم

@SNTankograd
👍679👌6🙏1
Tankograd 🛡
درود بر شما وقت بخیر🌺 در حوزه نظامی گری ما با تعاریف پایه ای مختلفی رو به رو هستیم از جمله تعریف سازمان یا Organization و تعریف سیستم. این دو تعریف با وجود مشترکاتی که دارند، از تفاوت های مهمی نیز برخوردار هستند و بعضا با یکدیگر اشتباه گرفته میشوند. هر دو…
وقتی سیستمی وجود نداشته باشد و ایضا مواردی از قبیل تفکر سیستمی نیز موجود نباشد، به دنبال آن نمیتوان انتظار تحقق مواردی نظیر بازخورد یا فیدبک را داشت.

بازخورد یا فیدبک، اطلاعاتی است که در واکنش به یک عمل، رفتار، یا عملکرد به فرد یا سیستمی داده می‌شود. این فرآیند یک بخش حیاتی از چرخه‌ی یادگیری و ارتباط است که به گیرنده کمک می‌کند تا از نتایج اقدامات خود آگاه شده و در صورت نیاز، عملکرد خود را اصلاح و بهبود بخشد.

آنچه امروز از ضعف ها و کاستی های نیروهای مسلح کشورمان میبینیم در بخش عمده خود به این دلیل است که ما نه با یک سیستم نظامی که با سازمان های نظامی رو به رو هستیم که فاقد تفکر سیستمی بوده و در کنار آن فاقد بازخورد به عنوان عنصر اصلی اصلاح اشتباه و بهبود عملکرد هستند.

در بحث وجود بازخورد در عملکرد یک سیستم، مقوله چرخه بازخورد مطرح است اینکه چنین چرخه ای به درستی وجود داشته باشد و عمل بکند تا شما بتوانید بهترین خروجی اصلاحی را برای ارتقای عملکرد سیستم داشته باشید

پخمه سالاری موجود در نیروهای مسلح ما یکی از مهمترین دلایلش عدم وجود بازخورد و چرخه ای است که این مشکل و مشکلات و ضعف های مشابه را در مسیر اصلاح قرار بدهد.

اما مسئله از جایی جالب تر یا به بیان دیگر مصیبت بارتر دیده میشود که نیروی نظامی در هر کشور باید در نقطه فوقانی و صدر تعریف یک ساختار سیستماتیک و کارآمدی سیستماتیک باشد و وقتی ما در نیروهای مسلح صرفا تعریف سازمانی میبینیم، در سطوح دیگر مملکت نیز این مسئله به صورتی شدیدتر با مشکلات بیشتر خود را نشان میدهد.

وقتی در حوزه نظامی گری تفکر سیستمی یا سیستماتیک وجود نداشته باشد چگونه میتوان چنین چیزی را از سایر بخش ها در کشور انتظار داشت؟

به نظرم بیش از اینکه به حوزه ضعف های تسلیحات و ادوات بپردازیم باید به نقد و اصلاح مبانی و اصول کار بپردازیم، بیش از اینکه به دنبال فلان جنگنده یا تانک باشیم باید به دنبال حاکمیت تفکری باشیم که به صورت مفهومی و فرآیندی به مسائل نگاه کند و دیدگاه سیستمی با بازخوردهایی برای اصلاح داشته باشد وگرنه با تفکر عهد تیرکمان میرزا در نیروی زمینی شما با بهترین ادوات زرهی نیز به نتیجه نخواهید رسید

@SNTankograd
👍10618
غنیمتی های ایران به عراق در موزه زرهی شوروی در کوبینکا، چیفتن و خودروی شناسایی زرهی اسکورپیون، دو محصول زرهی بریتانیا که بر خلاف گذشتگانی نظیر تانک سنچوریون هیچگاه موفقیت قابل توجهی در میدان نبرد کسب نکردند!

@SNTankograd
💔118👍12👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از مسیر خیابان را توری ضد پهپاد کشیدیم یک توری ضد پهپاد هم بر روی تانک نصب کردیم و خیالمان راح...........

اصابت مولتی روتور انتحاری روس به تانک لئوپارد 2A6. تانک در حالت انتقال قرار داشت یعنی گردش برجک به سمت عقب و از جهت نقطه اصابت نیز خدمه خوش شانس بودند چرا که پهپاد به نقطه ای از تانک اصابت کرد که بیشترین میزان حفاظت را دارد و سر جنگی یک مولتی روتور کوچک قادر به نفوذ به آن نیست (پیشانی تانک یا بخش جلویی برجک)

#روسیه
#اوکراین
#کلیپ

@SNTankograd
👍64👀126
Ey Iran ~ Music-Fa.Com
Mohammad Noori ~ Music-Fa.Com
ما دو ای ایران سراغ داریم یکی ای ایران با صدای مرحوم غلامحسین بنان و دیگری ای ایران با صدای مرحوم محمد نوری از این دو ای ایران بوی وطن به مشام میرسد اما در نسخه ای که اخیرا خوانده شده به جای رایحه خوش وطن، بوی تعفن امت گرایی بلند است و ایرانی که در آن زمزمه میشود بوی خدعه و فریب میدهد!

@SNTankograd
👍360👎7944🤷4💯3🤝1
سلام و وقت بخیر🌺 تانک M1A2T تایوانی و خدمه زن! اگر این تصاویر تبلیغاتی نباشند به نظر تایوان هم یکی از کشورهایی است که به سمت استفاده از خدمه زن در زرهی سنگین (تانک اصلی میدان نبرد) رفته است (البته پیشتر خدمه زن برای ادوات دیگر در تایوان دیده شده بود اما برای تانک ها به نظرم تازگی دارد)

@SNTankograd
😍39🫡2912👎5💔3🔥2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در خصوص سطوح حفاظتی مختلفی که میتوان بر روی ادوات و تجهیزات نصب کرد، مسئله اساسی این است که ما در مرحله نخست تهدید و سطح آن را بدانیم و در مرحله بعدی براساس شیوه ای که تهدید اعمال میشود نسبت به ایجاد سطح پوشش حفاظتی یا تقویت آن بر روی ادوات و تجهیزات اقدام کنیم.

به عنوان نمونه در هویتزر بوهدانا که در کلیپ فوق میبینیم، پوشش زره قفسی بر روی محفظه ذخیره سازی پرتابه و خرج های پرتاب و ایضا بر روی کابین تعبیه شده و بر روی توپ خبری از زره قفسی نیست چرا که با وجود تهدید مولتی روتورهایی که از نقاط تقرب نامحدود امکان نزدیک شدن و اصابت به هویتزر را دارند، نمیتوان پوشش زره قفسی را به صورت کامل برای توپ و اجزای آن نظیر لوله فراهم کرد.

بعضا دیده میشود که در جنگ اوکراین، روس ها به دنبال تعبیه زره قفسی بر روی بلوک توپ رفته اند که کاری اکیدا بی حاصل است چرا که در نهایت از قسمت های دیگر امکان اصابت، آسیب و انهدام آن وجود دارد و به دلیل طراحی قطعات و تجهیزات توپخانه ای عملا نمیتوان پوشش کاملی از امثال زره قفسی برای آن ها فراهم کرد

#توپخانه
#حفاظت
#مفاهیم

@SNTankograd
28👍11
در حوزه حفاظت، مسئله ای که باید مد نظر قرار گیرد، پوشش همه جانبه در برابر تهدیدات و پرهیز از حفاظت های تک بُعدی است، اینکه ما در نظر بگیریم میادین نبرد امروزی برای زرهی صرفا شامل یک یا دو نوع تهدید نیست و میتواند شامل طیف متنوع و گسترده ای از تهدیدات باشد!

از مولتی روتورهای انتحاری، تا پهپاد های بال ثابت انتحاری و بمب افکن، مین های ضد خودرو و ضد تانک، انواع راکت های ضد زره، انواع موشک های هدایت شونده ضد زره زمین پرتاب، مهمات شلیک شده از دیگر زره پوش ها و ایضا مهمات هوا پرتاب تهدیداتی هستند که امروزه علیه زرهی وجود دارند

صد البته فضای امروزی میادین نبرد برای مقوله بقاپذیری یا قابلیت بقای ادوات زرهی شدیدا چالش برانگیز شده که یک بخش از این چالش ها از طریق توسعه فناوری های مورد استفاده در سامانه های حفاظت فعال و بهبود قابلیت های آن ها امکان پاسخ دارد.

وجود چالش حفاظتی به معنی از رده خارج شدن و منسوخ شدن زرهی نیست بلکه نیازمند تاکید هر چه بیشتر بر اصل تطبیق هستیم، همان اصلی که در طول تاریخ زرهی باعث توسعه آن در برابر تهدیدات و پاسخگویی نسبت به تهدیدات جدید شده

به هر روی با ابتکارات حفاظتی عجیب و غریب نمیتوان به تهدیداتی که ریشه فناورانه دارند پاسخ کاملی داد و صد البته پاسخ مصداقی و محدود نمیتواند طیف متنوعی از تهدیدات را پوشش بدهد. تانک را تبدیل به کلبه متحرک میکنید و تحرک و نظارت آن را از بین میبرید در نهایت با یک مین به وزن 7 کیلوگرم ............

پیوند
17👍12💯1👀1
مقوله ای تحت عنوان لگد نرم یا عقب نشینی نرم (همان Soft recoil) وجود دارد که کشورهای مختلفی با روش های متفاوت و فناوری های مختلف به دنبال آن هستند. یکی از این روش ها افزایش گام عقب نشینی لوله و تغییرات حاصل از آن در سیستم عقب نشینی یا دافع هویتزر است. هر چه گام عقب نشینی لوله بیشتر باشد امکان بهتری برای دفع عقب نشینی لوله فراهم میشود.

پیوند

#توپخانه
#مفاهیم

@SNTankograd
17👍8🔥4
دو شلیک صورت میگیرد که یکی با فاصله نزدیک خطا میرود و عملا به عنوان تیر تصحیح میتوان آن را در نظر گرفت اما گلوله بعدی مستقیم بر سر هدف نازل میشود. آنچه میبینید استفاده از مهمات هدایت شونده توپخانه نیست بلکه معجزه سیستم کنترل آتش دیجیتال و امروزی هویتزرهای مدرن است.

یکی از مزیت های توپخانه گلوله زن امروزی نسبت به راکت انداز ها این است که این توپخانه به واسطه برخورداری از سیستم کنترل آتشی که دارد تقریبا به امکان نقطه زنی بدون نیاز به مهمات هدایت شونده رسیده که کم مزیتی نیست.

آنچه میبینیم در نهایت بهترین از میان هویتزرهای خودکششی اوکراینی ها نیست و همچنان گزینه های پیشرفته تر و دقیق تری نیز وجود دارد یا به زودی موجود خواهد شد (امثال RCH155)

پیوند

#دقت_آتش
#توپخانه
#مفاهیم
#کنترل_اتش
#اوکراین
#روسیه

@SNTankograd
36👍11🔥1
به قول معروف از رنجی که میبریم! یکی از جنبه های شکست جمهوری اسلامی در نبرد با اسرائیل، فضاحت رسانه ای موجود با جریان تحمیق مخاطب داخلی است. خبری به دروغ منتشر میشود و در جریان جنگ، روزها بر روی آن مانور میدهند اما در نهایت وقتی پس از جنگ وقت پاسخگویی و نمایش اسناد و شواهد فرا میرسد، خبری که خودشان منتشر کرده اند را تکذیب کرده و به بازی رسانه ای طرف مقابل نسبت میدهند عجیب است که اسرائیلی ها در صدا و سیمای میلی آقایان چه نفوذی دارند که اینگونه بازی میکنند!!!!

پیوند
👍1195💯3👎1
درود بر شما وقت بخیر🌺 یک نمونه نادر از احتراق خرج در مهمات تانک مرکاوا مارک 4 ام در اثر انفجار یک عدد شکافنده شکل یافته انفجاری از سری شواظ (در ابعاد نسبتا بزرگ) که از سوی پیکارجوی حماس در عقب شاسی تانک کار گذاشته شد

این نمونه یک مورد قابل اتکا در بررسی موارد تهدید شواظ علیه مرکاوا است، اینکه پس از انفجار خرج تهدید، انفجار و آتش ثانویه در تانک رویت شود یا رویت نشود معیار بررسی وضعیت تانک و خدمه آن خواهد بود

در این ماجرا یک خدمه کشته و دو خدمه دیگر نیز مجروح شدند (سوختگی). حالت احتراق شدید خرج ها در مهمات تانک که به آن اصطلاحا cook-off گفته میشود یکی از دو وضعیتی است که در زمان تهدید مهمات در ادوات زرهی رخ میدهد. وضعیت نخست انفجار فوری مهمات به دلیل تهدید و وضعیت دوم احتراق شدید خرج در مهمات است که میتواند به وضعیت اول منتهی شود

در ماجرای مذکور سیستم اطفاء حریق تانک به صورت مشخص وارد عمل شده و با سرکوب آتش، مانع از انفجار مهمات میشود.پیشتر به این مسئله در کانال اشاره شده که در تانک های مرکاوا مارک 4 ذخیره سازی مهمات با درجه ایمنی بالایی صورت گرفته و مهمات به سادگی ها منفجر نمیشوند

#بررسی

@SNTankograd
35🔥14👍9🫡7💔3😍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در خصوص هواپیمای پشتیبانی نزدیک YА-10 و آنچه نمونه عملیاتی آن با نام A-10 شناخته میشود، مسئله اثر بخشی تسلیحات مطرح بوده و هست. امروزه که مدت ها از طرح مسئله کنار گذاشتن A-10 میگذرد یکی از مسائل مورد بحث همچنان اثر بخشی مهمات این هواپیما است.

به صورت مشخص توپ 30 میلیمتری GAU-8 این هواگرد با برخورداری از مهماتی با هسته نفوذگر از جنس اورانیوم تهی شده همچنان بر علیه پیشرفته ترین و محافظت شده ترین ادوات زرهی میتواند موثر باشد.

آنچه مطرح شد از نگاه برخی باید قابلیت انهدامی ادوات زرهی باشد اما در نهایت آنچه در عمل هواگردی نظیر A-10 به آن نیاز دارد قابلیت غیر عملیاتی سازی و زمین گیر کردن ادوات است و نیازی به انهدام کامل نیست

مهمات 30 میلیمتری هواگرد مذکور قابلیت نفوذ در زره کامپوزیتی قطور بخش سقف برجک تانکی نظیر مرکاوا مارک 4 را ندارد اما به این معنی نیست که نمیتواند این تانک را غیر عملیاتی یا غیر قابل استفاده کند

همچنان بر روی برجک امثال مرکاوا، تعداد قابل توجهی از اجزا و سیستم های مهم نظیر سیستم های نظارت و هدفگیری فرمانده و توپچی وجود دارد که به مهمات 30 میلیمتری مورد اشاره کاملا آسیب پذیر هستند

@SNTankograd
🔥49👍179
Tankograd 🛡
در خصوص هواپیمای پشتیبانی نزدیک YА-10 و آنچه نمونه عملیاتی آن با نام A-10 شناخته میشود، مسئله اثر بخشی تسلیحات مطرح بوده و هست. امروزه که مدت ها از طرح مسئله کنار گذاشتن A-10 میگذرد یکی از مسائل مورد بحث همچنان اثر بخشی مهمات این هواپیما است. به صورت مشخص…
آنچه میبینید شلیک آزمایشی به تانک های آمریکایی ام 48 و روسی تی 62 است که در عمل به آبکش تبدیل میشوند و مهمات 30 میلیمتری YA-10 قادر به نفوذ از بخش های فوقانی برجک و شاسی آن ها است که انهدام کامل و قطعی را در پی دارد.

اما آنچه امروز از چنین هواگردی انتظار میرود تنها همان سطحی از کار است که مطرح شد یعنی از کار انداختن و غیر عملیاتی کردن که برای نقش پشتیبانی نزدیک هوایی همچنان این سطح از کارایی کفایت لازم را دارد

#کلیپ
#پشتیبانی_نزدیک_هوایی
#ضد_زره

@SNTankograd
🔥36👍196
به جز توپ 30 میلیمتری، هواگرد پشتیبانی نزدیک A-10 گزینه های قدیمی اما همچنان موثر دیگری هم دارد که برای مدرن ترین ادوات زرهی کابوس خواهند بود از جمله امثال موشک AGM-65 موسوم به ماوریک که همچنان امکان انهدام تمامی تانک های اصلی میدان نبرد حال حاضر در دنیا را آن هم صرفا با شلیک یک تیر دارد

ارزش یک فناوری و کاربردی بودن یک سلاح صرفا در قدیمی یا جدید بودن آن تعریف و خلاصه نمیشود و باید میزان کارایی و اثر بخشی به عنوان معیار اصلی سنجیده شود. موشکی نظیر ماوریک به مراتب قدیمی تر از امثال هلفایر است و از نظر فناوری کاملا منسوخ است اما به دلیل قابلیت های اولیه بالایی که برای آن در نظر گرفته شده حتی امروزه نیز سلاح موثری است!

@SNTankograd
61👍32🔥10🫡2👏1
2025/07/12 06:28:43
Back to Top
HTML Embed Code: