Telegram Web
🌐گزارش سالانه نشریه علمی نیچر؛

⚠️
#ایران در رده هفتم کشورها با بیشترین #مقاله_تقلبی قرار گرفت

نشریه علمی معتبر «نیچر» در گزارش سالانه خود اعلام کرد که سال ۲۰۲۳ به لحاظ تقلب آکادمیک رکورد شکسته است و بیش از ۱۰ هزار مقاله تحقیقاتی پس از انتشار بازپس‌گرفته شده‌اند.

بنابر اعلام نشریه نیچر، کشورهای #عربستان_سعودی، #پاکستان، #روسیه، #چین، #مصر، #مالزی، #ایران و #هند هشت کشور نخستی هستند که بالاترین نرخ مقالات باطل‌شده پس از انتشار را در دو دهه گذشته داشته‌اند.

مواردی نظیر ارجاعات ساختگی و نادرست، سرقت ادبی و تقلب در متون از عوامل بازپس‌گیری و استرداد این مقالات بوده‌اند.
مسئولان نشریه نیچر می‌گویند بازپس گیری مقالات با نرخی بیشتر از رشد مقالات علمی در حال افزایش هستند به این معنی که با احتساب آمار امسال، تعداد کل مقالات بازپس‌گیری شده در دو دهه اخیر از عدد ۵۰ هزار مقاله عبور کرده است.

بنابر بررسی‌های نشریه نیچر، نرخ بازپس‌گیری مقالات نسبت به مجموع مقالات منتشر شده در هر سال در دهه گذشته بیش از سه برابر شده و در سال ۲۰۲۲ از ۰.۲ درصد فراتر رفته است.

در میان کشورهایی که بیش از ۱۰۰ هزار مقاله در دو دهه گذشته منتشر کرده‌اند، عربستان سعودی با نرخ استرداد ۳۰ مقاله در هر ۱۰ هزار مقاله بالاترین نرخ بازپس‌گیری مقالات را دارد. این آمار، مقالاتی را که در همایش‌ها پذیرفته شده‌اند در بر نگرفته است.
ناشران علمی سال گذشته تلاش خود را برای حذف هزاران مقاله ساختگی و تقلبی دوچندان کرده‌اند. مونیکا استیکل، مدیر بخش روابط عمومی «آی تریپل‌ ای» (IEEE) که یکی از بزرگترین ناشران مقالات علمی در جهان محسوب می‌شود، می‌گوید این مؤسسه با اقدامات و تلاش‌های پیشگیرانه‌اش تقریباً توانسته تمام مقالات ارسالی را که با استانداردهایش مطابقت نداشتند شناسایی کند.

در همین راستا هوش مصنوعی نیز به کمک بازرسان آمده و تحقیقات جعلی را بهتر از گذشته شناسایی می‌کند، هرچند منتقدان اعتقاد دارند هنوز هزاران مقاله تقلبی در نشریات موجود هستند که باطل نشده‌اند.

کارشناسان می‌گویند حدود ۵۰ هزار مقاله بازپس‌گیری شده در سراسر جهان تا کنون «تنها نوک کوه یخی» از مقالاتی را نشان می‌دهد که در واقع باید پس گرفته شوند.
مطابق اعلام نیچر، بخش عمده‌ای از مقالات بازپس‌گرفته‌شده در سال ۲۰۲۳ متعلق به نشریات وابسته به شرکت علمی «هنداوی» (Hindawi)، یک شرکت تابعه مستقر در لندن از انتشارات وایلی، هستند. بازرسان و سردبیران داخلی مجله هزاران مورد ارجاعات نامربوط و متون نامنسجم را در مقالات منتشره در این نشریه پیدا کرده‌اند.
به گفته کارشناسان هشت هزار مقاله از این نشریه کنار گذاشته‌اند، هرچند تا کنون بیش از ۳۵ هزار بار مورد استناد قرار گرفته بودند. در پی این رسوایی انتشارات وایلی اعلام کرده است نام تجاری هنداوی را به طور کلی متوقف می‌کند و احتمالا از این بابت مبلغی در حدود ۴۰ میلیون دلار متضرر خواهد شد.

تخمین زده می‌شود تعداد مقالات تولید شده توسط «کارخانه‌های مقاله‌سازی» (کسب‌وکارهایی که آثار جعلی و تألیفی را به دانشمندان می‌فروشند) به صدها هزار مورد برسد.
دیوید بیملر، محقق در نیوزلند، در این باره می‌گوید: «محصولات کارخانه‌های مقاله‌سازی حتی اگر کسی آنها را نخواند مشکل‌ساز هستند، زیرا با دیگر مقالات تجمیع می‌شوند و در نهایت در جریان پیشینه تحقیقات قرار می‌گیرند.»
نشریه نیچر گفته است در حالی که تحلیل‌ها نشان داده اکثر بازپس‌گیری‌ مقالات به دلیل سوءرفتار علمی است، با این وجود استرداد بخشی از این مقالات به دلیل این نیز هست که نویسندگان خطاهایی در کار خود کشف می‌کنند و صادقانه خواستار بازپس‌گیری مقاله خود می‌شوند./یورونیوز فارسی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🌐 دوره #آفلاین

#آموزش_نرم_افزار_SPSS و تحلیل آماری داده‌ها (مقدماتی تا پیشرفته)

■ ارائه آفلاین ۸ فایل ویدئویی [تقریبا ۲۰ ساعت] 🎬

■ آموزش و تمرین همراه با نمونه کار عملی و ارائه جزوه و فایل دیتابیسSPSS دوره

■ صفرتاصد از مقطع لیسانس تا دکتری با رویکرد پژوهشی و پایان‌نامه‌نویسی

■ ارائه " #گواهینامه_معتبر_آموزش_SPSS و تحلیل آماری" بعد از پایان دوره

👤مدرس: سیروان محمودی، دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی دانشگاه گیلان و پژوهشگر اجتماعی

💰هزینه دوره: 500هزارتومان

📸فهرست کامل مطالب دوره در تصویر دوم👆


📲ثبت‌نام از طریق تلگرام👇

🆔Telegram: @sirwan2700


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
از نوشتن می‌ترسم در این روزگار که
همه معامله شده‌اند!
از سیاستمدار تا روشنفکر...
راستی چقدر گرفته‌ای تا سکوت کنی...؟!


#حسین_پناهی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
درست در زمانی که مردم چین گوشت بستگان خود را برای سد جوع می‌خوردند، باور رفیق مائو به وفور محصول مانع از چاره‌گشایی بود.

مردم به گفته مائو باید سخت‌کوشی و کنار آمدن با مشکلات را یاد می‌گرفتند، خود رفیق مائو و سایر رفقای حزبی و فرزندان‌شان اما ترجیح می‌دادند عمده وقت خود را با نگهبانان‌شان برای نوشیدن مشروب و صحبت در مورد دوست دخترهایشان صرف کنند. یک بار منشی رفیق "وانگ ونژونگ" به اوگفته بود: اگر مردم بدانند که در حالی به قناعت و سخت‌کوشی دعوت می‌‌شوند که رفقای حزبی این‌طور زندگی می‌کنند، چه می‌شود؟

و او (وانگ ونژونگ) پاسخ داده بود: مردم اگر می‌توانستند تا بدین حد عمیق فکر کنند نیازی به انقلاب نبود. ما این‌طور زندگی می‌کنیم چون زحمت هدایت آنهایی که مشکلات عمیق و ناتمام‌شان را به دست یک یا چند نفر، ممکن می‌دانند بر گردن ماست، دانایی نیاز به رفاه دارد، نادانی نه.


📚 #زندگی_خصوصی_رئیس_مائو
#لی_جی_سویی
____

✏️ مائو تسه‌تونگ (۱۸۹۳ – ۱۹۷۶)
بنیانگذار و رهبر انقلاب کمونیستی چین


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️ فاجعه میانگین نمرات امتحان نهایی/ ۸.۷۵ میانگین نمره رشته انسانی!

🔻 تحلیل نتایج امتحانات نهایی نشان می‌دهد که نمرات دانش‌آموزان در بازه زمانی ۴ ساله یعنی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ با اُفت همراه است.

🔻 میانگین کشوری نمرات دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ در رشته تجربی ۱۱.۲۳، در رشته ریاضی ۱۰.۷۹ و در رشته انسانی ۸.۷۵ بوده است.

🔻 همچنین فقط یک دانش‌آموز پسر رشته تجربی در ایران موفق به کسب معدل ۲۰ شد./عصر ایران

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
Audio
✔️ انجمن علمی جامعه‌شناسی دانشگاه گیلان با همکاری انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار کرد:

📚 نشست بررسی کتاب:
«#جامعه_شناسی_فلسفه_ها»

اثر #رندال_کالینز

(این کتاب هنوز به فارسی ترجمه نشده است)

با حضور:
دکتر علی یعقوبی
(عضو هیئت علمی جامعه‌شناسی دانشگاه گیلان)

شهرام آزادمنش
(دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی فرهنگی دانشگاه گیلان)

🗓 شنبه، ۲ دی ۱۴۰۲


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔴چرا بیماری فقط مسأله‌ای زیست‌شناختی نیست؟

بیماری‌ها در بسیاری از موارد ریشه‌های ‌زیست‌محیطی و اجتماعی دارند. این ایده‌ای است که جامعه‌شناسی پزشکی مطرح می‌کند. در این یادداشت، استدلال‌های مرتبط با این ایده را مرور می‌کنیم.

یکی از اساسی‌ترین ادعاهای نظری کلّی در جامعه‌شناسی پزشکی، به پرسش کشیدنِ تلقی پارادایمِ زیست‌پزشکی از بیماری به عنوان امری صرفاً زیست‌شناختی (بیولوژیک) است. پشتوانه این موضع انتقادی این ایده است که بیماری همزمان هم امری اجتماعی و هم زیستی است و به همین ترتیب، عوامل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مختلفی در تعریف، تشکیل و امتداد آن نقش دارند.

بر این اساس، بیماری دارای ابعاد چندگانه‌ای است و توجیه آن بر اساس عوامل زیست‌شناختی نمی‌تواند دقیق باشد، چرا که ابعاد اجتماعی و روانی آن نیز درخورِ مطالعه است، یعنی بیماری‌هایی که دارای ظاهری اساسا زیستی هستند می‌توانند نتیجه مستقیم و غیرمستقیم عوامل اجتماعی باشند.

واگیرشناسی اجتماعی از درون پارادایم‌های چندبُعدی درباره بیماری و تندرستی سر بر آورده است. پارادایم‌های سنتی در پزشکی، بر مدل‌هایی علی و خطی مبتنی بودند و بر عواملی خاص (ترجیحا عوامل زیستی) در تعیین تندرستی و بیماری تأکید می‌ورزیدند. در مقابل، واگیرشناسی اجتماعی مبتنی بر این ایده است که عوامل متعددی در کنش متقابل با یکدیگر بیماری و تندرستی را شکل می‌دهند.

عواملِ غیرزیستی به صورت‌های مختلف می‌توانند عامل ایجادکننده پاره‌ای از بیماری‌ها باشند. به عنوان مثال پدیده‌هایی انسانی و سیاسی همچون گسترش برخی صنایع در یک منطقه یا جنگ و نبردهای نظامی می‌توانند موجب به وجود آمدن انواع خاصی از بیماری‌ها شوند. این موضوع و مسائل مشابه را می‌توان تحت عنوان «واگیرشناسی اجتماعی» (Social Epidemiology) دسته‌بندی کرد. این پارادایمِ فکری در جامعه‌شناسی پزشکی، بیشتر بر قابل بررسی بودن نقش عوامل اجتماعی در توزیع تندرستی، بیماری و بهزیستی تأکید دارد.
بیماری و لایه‌یندی اجتماعی
واگیرشناسی اجتماعی از درون پارادایم‌های چندبُعدی درباره بیماری و تندرستی سر بر آورده است. پارادایم‌های سنتی در پزشکی، بر مدل‌هایی علی و خطی مبتنی بودند و بر عواملی خاص (ترجیحا عوامل زیستی) در تعیین تندرستی و بیماری تأکید می‌ورزیدند. در مقابل، واگیرشناسی اجتماعی مبتنی بر این ایده است که عوامل متعددی در کنش متقابل با یکدیگر بیماری و تندرستی را شکل می‌دهند. پارادایم زیستی ـ روانی ـ اجتماعی در مقابل پارادایم زیستی در واگیرشناسی مبتنی بر این فرض است که بیماری‌ها، تولیدها و نتیجه‌های کنش متقابل میان عوامل اجتماعی، فردی و عوامل زیست‌شناختی هستند. بر این اساس، احساس درد و بیماری و درکِ از آن هم می‌تواند در میان لایه‌های اجتماعی مردم متفاوت باشد./رادیو زمانه

👈 متن کامل یادداشت؛ اینجا

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️ #آزادی_بیان در سال ۲۰۲۳:
در کشاکش جاودانه امنیت با آزادی

محدودیت هرچه بیشتر آزادی بیان
بر اساس گزارش تحقیقی «پروژه آینده آزادی بیان»، آزادی بیان در ۲۲ کشور دموکراتیک جهان نه تنها در فاصله بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ هر دم محدودتر شده، بلکه این محدودیت‌ها نهادینه هم شده‌اند و جنبه قانونی یافته‌اند. در این بازه زمانی جهان درگیر عملیات تروریستی، جنگ‌های نیابتی، همه‌گیری ویروس کرونا و اخبار جعلی از سمت کشورهای چین و روسیه و حملات سایبری متعدد بود...

بر اساس این گزارش ۷۸ درصد ناظران آزادی بیان در ۲۲ کشور مورد پژوهش معتقد بودند که آزادی بیان در این کشورها محدود شده است. اغلب قوانین بازدارنده و محدودکننده در این کشورها در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسیده‌اند و به تدریج تحت تأثیر وقایع بعدی و به بهانه‌هایی مانند حفظ امنیت ملی گسترش یافته‌اند...

در مجموع در ۲۰ سال گذشته، دست‌کم در کشورهای دموکراتیک، مرزهای آزادی بیان هرگز تا این حد شکننده و تفسیرپذیر نبوده است. از یک سو باید از حقوق اقلیت‌ها و حقوق کودکان و حقوق جامعه در تبعیض حفاظت شود، از طرف دیگر باید مانع شد از سوءاستفاده از مفاهیمی مانند امنیت ملی و مبارزه با تروریسم برای تحدید هرچه بیشتر آزادی بیان به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر و یکی از ارکان مهم یک جامعه دموکراتیک. در سال ۲۰۲۴ این موضوعات، از جمله هوش مصنوعی و رویکردهای انحصاری به رسانه‌ها ما را هرچه بیشتر درگیر خواهد کرد. به یک معنا کشاکش همچنان ادامه دارد و در این کشاکش‌هاست که آزادی بیان هر دم از نو معنا می‌شود و قوام می‌یابد یا محدود و محدودتر از قبل می‌شود. همه چیز به ما و فقط به ما، به میزان آگاهی و حد مقاومت و پایداری ما بستگی دارد.بنا به گفته مارگرات آتوود زیستن در یک دموکراسی کثرت‌گرا به این معنا است که همواره با صداها و آرا‌ی متنوعی احاطه می‌شویم و بعضی از آن‌ها حرف‌هایی می‌زنند که به مذاق ما خوش نمی‌‌آید. اگر این آمادگی را نداشته باشیم که به حق اظهار نظر دیگران احترام بگذاریم، سرنوشتمان به زندگی در استبداد ختم می‌شود./رادیو زمانه

👈 یادداشت کامل

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️ سقوط ایران به قعر جدول #شکاف_جنسیتی در سال ۲۰۲۳


🔺این شاخص با زیرشاخص‌هایی مانند نرخ مشارکت زنان، میزان درآمد زنان به نسبت مردان و سهم حضور زنان در مشاغل رده‌بالا سنجیده می‌‌شود.

▫️براساس گزارش سال ۲۰۲۳ مجمع جهانی اقتصاد، شاخص شکاف جنسیتی برای مشارکت و فرصت های اقتصادی در ایران ۳۴.۴درصد می باشد، در حالی که نرخ مشارکت در نیروی کار ۲۰.۴ درصد و در رتبه ۱۴۶ ( #آخرین_کشور) است.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️در جنگ ایران و عراق کدام کشورها به #صدام کمک کردند؟

#شوروی (روسیه) 56%
فرانسه 21%
#چین 8%
ایتالیا و...

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
😏خیانت‌ها و اقدامات #روسیه (داداشی) علیه ایران در طول تاریخ


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
دقت کردید نرخ اعدام‌ها
در این روزها و ماهها
دارد از نرخ طلاق
پیشی می‌گیرد!



👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نحوه رفتار شما با فرزندانتان، شخصیت آنها را شکل خواهد داد

این ویدئوی قابل تامل و آموزشی را حتما ببینید و بازنشر کنید

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔲 در زلزله بم مردان خانواده خوش نداشتند مردی غریبه به بدن نوامیس‌شان دست بزند؛ زنان قطع نخاع شدند‼️

شاید ندونید ولی تعدادی از زنان زیر آوار مانده بم، به دست پدرها و برادرها و شوهرهاشون قطع نخاع شدن چون مردان خانواده اجازه نمی‌دادن امدادگر حرفه‌ای، زنان زیر آوار مانده رو بیرون بیاره.

▫️چون زلزله صبح اتفاق افتاده بود و همه زنان، لباس راحتی به تن داشتن و بدون روسری بودن یا بعضا لباس خواب تنشون بود و مردان خانواده نمی‌خواستن غریبه‌ها، مردان غریبه «نوامیس‌شون» رو با لباس خواب ببینن یا بدن ناموسشون توسط امدادگر مرد لمس بشه. این زنان دچار «آسیب نخاعی» بودن.

▫️آسیب نخاعی با قطع نخاع تفاوت داره. مردان خانواده، برای کمک می‌اومدن و دست زیر کمر یا بغل این زن می‌انداختن و اون رو از زیر آوار، بیرون می‌کشیدن. «آسیب نخاع، تبدیل به قطع نخاع می‌شد!»

▫️زمانی که فاجعه‌ای رخ می‌دهد، حال طبیعی باشد یا غیر طبیعی؛ جنگ باشد یا زلزله، برای بهتر بررسی کردن ابعاد ماجرا احتیاج به یک خوانش زنانه نیز وجود دارد تا بتوان به عمق فاجعه پی برد.

▫️به مناسبت سالگرد زلزله بم به سراغ یکی از نیروهای امدادی که ۶ ماه از عمر خود را صرف کمک به مردم بم کرده بود رفتم؛ مهندس علیرضا سعیدی، دبیر جمعیت کاهش خطرات زلزله ایران و موسس تیم نجات موج پیشرو. حاصل گفت و گوی ما شد چند جمله‌ای که می‌خوانید.

▫️طبق گفته‌ی ایشان در زمان زلزله‌ی بم مرکزی برای آسیب‌دیدگان نخاعی دایر شد به نام مرکز امام رضا. از ۷ نفر زن پرسیده شد که دقایقی که زیر آوار بودند تحت چه شرایط جسمی‌ای قرار داشتند؟ چه علائمی را حس می‌کردند؟ از آن ۷ نفر همگی علائمی داشتند که نشان می‌داد دچار آسیب نخاعی شده بودند و بعد به خاطر غیر اصولی از زیر آوار در آمدن و طی حمل ناامن و غیر حرفه‌ای به مراکز درمانی دچار آسیب جدی‌تر و قطع نخاع شده بودند.

▫️ هنگام زلزله قبل از نیروهای امداد معمولا اعضای خانواده به کمک یکدیگر می‌شتابند. نیروهای امدادی‌ای هم که به محل می‌رسند بیشتر مرد هستند. از بین زنان بستری در مرکز امام رضا بودند کسانی بودند که اقرار کردند مردان خانواده‌شان مثلا پدر، همسر و یا برادر راضی نبودند نیروهای امدادگر مرد آنها را نجات دهد. اصطلاحا خوش نداشتند مردی غریبه به بدن نوامیس‌شان دست بزند چون زلزله در صبح‌دم رخ داده بود و اغلب زنان لباس راحتی و خانگی بر تن داشتند.

▫️این مردان ترجیح داده بودند خودشان کاملا غیر حرفه‌ای و غیر اصولی بدن دختر، خواهر، همسر و یا مادرشان را از زیر آوار بیرون بیاورند. همین عمل باعث شده بود که زنی که دچار «آسیب نخاعی» شده بود قطع نخاع و فلج شود.

▫️در موردی دیگر زنی در چادر هلال احمر سکنی گزیده بود و فرزند خردسالش دچار اسهال خونی شده بود. به زن اصرار می‌کردند که فرزندش را پیش دکتری ببرد تا از دست نرفته، اما زن در جواب تنها یک جمله داشت که بگوید:«من سه دختر در این چادر دارم که بارها موتورسوارها مزاحم‌شان شدند وقتی من نبودم، آنهم برای لحظه‌ای. من بروم دکتر کی مراقب این بچه‌ها می‌ماند که کسی به آنها تعرض نکند؟»

🟡 رنج زن بودن اینجاست که پررنگ‌تر می‌گردد؛اینجا که زنی نمی‌داند از زمین سفت زیر پایش بترسه یا احتمال تعرض «موتوری‌ها» به فرزندان دخترش؛ رنج زن بودن اینجاست که نمی‌داند چطور گرفتار در سیل خرم‌آباد به مردهای دور و برش بفهماند پریود است و به نوار بهداشتی احتیاج دارد تشر نبیند و نشنود که از نوار تو واجب‌تر هم هست. حتی اگر یک زن به دلایل ناموسی از آسیب نخاعی رسیده باشه به قطع نخاع شدن فاجعه‌ست!

▫️بله مردان بی‌گناه زیادی زیر آوار جان باختن یا فلج شدن اما فرق می کنه مردی صرف اینکه زیر آوار ‌مونده فلج بشه با اینکه چون پدر، شوهر، برادر و یا همسر یک زن نمیخواستن امدادگر مرد بدن ناموسش رو حین در آوردن از زیر آوار لمس کنه یا در حالتی که لباس راحتی تنشه دیده بشه از آسیب نخاعی برسوندش به قطعی نخاع.


پردیس ربیعی| شهروند خبرنگار

@Zane_Ruz_Channel

🖋در ضمن، ما مخالف مورد خطاب قرار دادن زنان به عنوان ناموس یا نوامیس و... هستیم. ناموس، کلیشه‌ای جنسیتی و ضدزنانه‌ست.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
⚠️آمار #خودکشی در ایران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۵۱ درصد افزایش داشته

🔸حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران:

🔹 در سال ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۷.۴ نفر اقدام به خودکشی کرده و فوت کردند. به عبارتی سال گذشته بیش از ۶۰۰۰ نفر اقدام به خودکشی منجر به فوت داشتند.

🔹 به ازای هر خودکشی کامل (منجر به فوت)، حدود ۲۰ تا ۳۰ برابر آن #اقدام_به_خودکشی می‌کنند. در سال گذشته حدود ۱۲۰ هزار نفر اقدام به خودکشی داشتند که در سامانه وزارت بهداشت ثبت رسمی شده است. ممکن است مواردی هم به موسسات خصوصی مراجعه کرده باشند که اقدام به خودکشی آن‌ها ثبت نشده باشد.

🔹 آمار خودکشی در ایران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۵۱ درصد افزایش داشته است؛ یعنی طی هفت سال. مبنای مقایسه آمارهایی است که حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران در همایش روز جهانی پیشگیری از خودکشی (۱۹ شهریور امسال) اعلام کرد. او در آن همایش گفت که سال ۱۳۹۵ در ایران ۷۹ هزار و ۱۰۲ نفر اقدام به خودکشی کردند./تجارت نیوز

این نکته را هم فراموش نکنید که بسیاری از موارد اقدام به خودکشی‌ها و یا خود عمل خودکشی‌ها هرگز ثبت نمی‌شوند. چه از جانب خانواده‌هایشان یا چه از جانب نهادها و سازمان‌ها مرتبط. بسیاری از خودکشی‌ها به‌نام آتش‌سوزی یا سقوط از ارتفاع و... ثبت و تغییر نام می‌دهند، مثل اغلب قتل‌ها و کشتن‌ها!!!...

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📸 #بدون_شرح !...

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🔵افزایش مهاجرت ایرانی‌ها

بر اساس اطلاعات سالنامه مهاجرتی کشورهای حوزه OECD ایران بیشترین نرخ رشد افزایش مهاجرت به کشورهای این منطقه را به ثبت رسانده است.

🔹مهاجران ایرانی در فهرست ۱۵ کشور برتر ثبت درخواست پناهجویی در کشورهای میزبان قرار دارند. ایرانیان رتبه اول را در میان ملیت‌های ثبت‌کننده درخواست جدید پناهجویی در کشور استرالیا با ۱۹۱۶ درخواست در سال ۲۰۲۲ کسب کرده‌اند که نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۲۲۶ درصدی را نشان می‌دهد.

ایرانیان همچنین با ثبت ۶۳۲۰ درخواست جدید در کشور آلمان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته، رشد ۲۳۴ درصدی را تجربه کرده‌اند.

کشورهایی که میزبان پناهجویان ایرانی شده‌اند نیز به ترتیب استرالیا، مجارستان، بریتانیا، ترکیه، لتونی، کانادا، دانمارک، آلمان، لوکزامبورگ و فنلاندند که به‌عنوان ۱۰ کشور اول این فهرست معرفی شده‌اند. همچنین کشورهای نروژ، سوئیس، سوئد، لهستان، ایسلند، لیتوانی، هلند، اسلونی، ژاپن، اتریش و بلژیک نیز در مکان‌های بعدی قرار دارند.

بر اساس آمارهای اعلام شده حداقل بین ۸ تا ۱۰ درصد جمعیت کشور مهاجرت کرده‌اند و این ارقام از متوسط جهانی بیشتر است./اعتماد/اکونومیست


👉 @SOCIAL_SCIENCE
📝طنز و لودگی همچون شبحی بر فراز ما


اگر لحظه‌ای وارد فضای مجازی شوید رقابت دهشتناکی برای لودگی، طنازی و مسخرگی می‌بینید. امّا مسئله تنها ترویج لودگی و مسخرگی نیست، بلکه ترویج بسیاری از مسائل است به چند مورد کوتاه اشاره خواهم داشت:

1️⃣همبستگی کثیف
«ژیژک» در خصوص فروپاشی بالکان می‌گوید بالکان به شدت درگیر جوک و طنز و مسخره بود که بیشترشان قومی بودند. این طنز و لودگی باعث نوعی همبستگی کثیف بود. زیرا همبستگی آنان مبتنی بر مسخرگی و لودگی و تخریب بود. امروزه این همبستگی در این قالب است که لوده‌ها و طنزپردازان در قالب فالور، لایک و کامنت گروهی را دور خود جمع می‌کند، هم‌چون مدفوعی که مگس‌ها دورش جمع شده‌اند.  
ژیژک می‌گوید با اولین شلیک جنگی، همه این همبستگی‌های کثیف از بین رفت، جوک و لودگی تعطیل شد...

2️⃣تسکین دهنده کاذب
ژیژک مبتنی بر رویکرد روانکاوانه می‌گوید از طریق لودگی و طنز، مردم بالکان خصم و خشم خود را تخلیه می‌کردند و دیگر همه سرکوب‌ها (از جمله قومی و ...) برایشان آسان و راحت می‌شد. فرادستان با طنزها، سرکوب را تشدید ولی نامرئی می‌کردند و فرودستان با طنزها، ترس و زخم ناشی از سرکوب را به خنده تبدیل می‌کردند و بدین طریق آرام می‌گیرند و مقاومت به حاشیه می‌رود. در توجیه این لودگی و مسخرگی می‌گویند:«بخند به روی دنیا، دنیا به روت می‌خنده» و «خنده دوای هر چه درده» و ...

3️⃣ ویرانی بدون ساختن
جوک و لودگی، همان خندیدن و به استهزا کشاندن چیزی است، به هر چیزی که می‌خندیم به نوعی آن را تخریب یا تضعیف می‌کنیم ولی چیزی به جای آن نمی‌گذاریم. مثلاً آهنگی یا غذایی را مسخره می‌کنید چه چیزی (آهنگ یا غذایی...) به جای آن قرار می‌دهید؟
جوک و طنز شبیه جنگ چریکی است و لوده‌ها و طنزپردازان شبیه جنگجویان چریکی هستند. آنان به چیزهایی (مثلا یک آهنگ یا ...) حمله می‌کنند می‌کُشند و سپس فرار می‌کنند.

جوک و طنز شبیه شیوه زندگی «کوچ‌نشینی» است که از کشت و زرع متنفر است و چیزی را نمی‌سازند آنها علف‌ها و مراتع را تخریب می‌کنند و سپس کوچ می‌کنند.

@fotuhi98

سردار فتوحی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
NMS_Volume 4_Issue 14_Pages 149-177.pdf
427.6 KB
📕مقاله:
رسانه‌های جدید اجتماعی و نقش آن‌ها در بازنمایی کنش‌های جمعی: تحلیل واقع‌بینانه #انقلاب_مصر

علی اشرف نطری (دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران)
مجتبی قلی‌پور (دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران)

منبع: فصلنامه مطالعات رسانه‌های نوین/تابستان ۱۳۹۷

با توجه به نقش شبکه‌های اجتماعی آنلاین در اعتراضات و رخ دادن چندین اعتراض گسترده در چند سال اخیر، مطالعه این مقاله توصیه می‌شود

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
2025/07/13 17:29:42
Back to Top
HTML Embed Code: