Telegram Web
نسیم جنوب ۱۱۳۴.pdf
1.3 MB
نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هشتم
شماره ۱۱۳۴
🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

«این هفته نامه با هزینه شخصی و بدون استفاده از یارانه‌های دولتی مطبوعات و آگهی دولتی، منتشر می‌شود»

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
باز خورد.....
در پی یادداشتی تحت عنوان « شلیک به سگ‌ها » آقای  موسی آقایاری در فضای مجازی نقدی نوشته‌اند و یکی از دوستان برای من ارسال کرده است. ابتدا یادداشت ایشان را مرور می‌کنیم. سپس در فایل بعدی پاسخ اینجانب را می خوانید.👇👇👇

@Saeed_Maadani
Forwarded from آقایاری
🔴 جناب سعید معدنی ؛ سلام علیکم

نقد اجتماعی در ذات خود امری شریف است، اما وقتی این نقد از دایره انصاف و واقع‌نگری خارج شود و بر محور احساسات و قیاس‌های مع‌الفارق استوار گردد، نه تنها حقیقت را روشن نمی‌کند، بلکه آن را در مه توهّم فرو می‌برد.

🔹 نخست : قیاس رواندا با ایران، به غایت نادرست و غیردقیق است.
رواندا در سال ۱۹۹۴ یک کشور فروپاشیده و بی‌دولت بود، گرفتار در باتلاق قومی و خالی از هرگونه ساختار ملی. در آنجا دولت مرکزی فرو ریخته بود، ارتش، خود بخشی از کشتار بود. کجا ایران ۱۴۰۴ با آن شباهت دارد؟ در ایران، علی‌رغم همه مشکلات، ساختار منسجم حکمرانی، امنیت داخلی، وحدت ملی، و حاکمیت قانون برقرار است.

🔹 دوم: آیا رسیدگی به معضل سگ‌گردانی ـ به‌خصوص در معابر عمومی، خودروها و مکان‌های عمومی که موجب اخلال در نظم و امنیت اجتماعی و فرهنگی شده ـ نشانه بی‌توجهی به سایر بحران‌هاست؟
این تفکر که ؛ چون مشکل اقتصادی هست، پس باید همه چیز را رها کرد ، درست مانند آن است که بگوییم چون بیمار سرطانی داریم، نباید سرماخوردگی کسی را درمان کرد! اداره جامعه هم‌زمان بر چند جبهه ممکن است، نه تک‌خطی.

🔹 سوم: مگر نه اینکه حفظ هویت فرهنگی و امنیت روانی جامعه، وظیفه‌ی ذاتی قوه قضاییه است؟
پدیده سگ‌گردانی نمایشی در خیابان‌ها و پارک‌ها، علاوه بر آسیب‌های جسمی (حملات سگ) و روانی (ترس کودکان و سالمندان)، نوعی تحقیر سبک زندگی ایرانی‌اسلامی و جلوه‌ای از غرب‌زدگی مصرف‌گراست؛ مبارزه با آن، بخشی از رسالت فرهنگی و امنیتی نظام اسلامی است.

🔹 چهارم: آقای معدنی ؛
چرا شما یک‌بار قلم را به سوی سوداگران رسانه‌ای، اشراف رانت‌خوار، قاچاقچیان فرهنگی، مروّجان سبک زندگی حیوان‌محور و دشمنان هویت دینی مردم این سرزمین نمی‌چرخانید؟ چرا تلاش نیروهای قضایی برای مقابله با ناهنجاری‌های سبک زندگی و بی‌حیایی عمومی را تمسخر می‌کنید؟

🔹 پنجم: اتفاقاً همین اقدام قوه قضائیه برای مقابله با عادی‌سازی سگ‌گردانی در خودرو و پارک‌ها، نشانه‌ی درایت در حفظ مرزهای فرهنگی و پاسداری از امنیت اجتماعی است.
ما اگر امروز به ظاهر ساده‌نمایی‌هایی مانند سگ‌گردانی در خودرو بی‌تفاوت بگذریم، فردا باید در برابر پیاده‌روی نیمه‌برهنه و نمایش رفتارهای غیرشرعی در خیابان‌ها نیز ساکت بمانیم.

ما هم با گرانی و بیکاری موافق نیستیم. ما هم عدالت اقتصادی را فریاد می‌زنیم. اما حل مشکلات معیشتی نباید بهانه‌ای برای انحلال هویت فرهنگی و اخلاقی جامعه شود.
جمهوری اسلامی باید هم‌زمان با جنگ اقتصادی، جبهه فرهنگی را هم زنده نگه دارد. نه به قیمت شکم، روح جامعه را بفروشد؛ و نه به بهانه فرهنگ، نان مردم را نادیده بگیرد.

📌 در مکتب ما، هم افقار الناس مهم است، هم أرواحهم.

🔹 قوه قضاییه اگر با رانت‌خوار نجومی برخورد کند، قابل تقدیر است.
🔹 اگر با سگ‌گردانی ریاکارانه‌ی روشنفکرمآب‌ها نیز مقابله کند، باز هم قابل تقدیر است.

موسی آقایاری
آقای موسی آقایاری سلام
در پاسخ به نوشته شما چند نکته را یادآور می شوم.‌

۱- اشکال گرفته‌اید که چرا ایران کنونی را با رواندای فروپاشیده و بی دولت مقایسه کرده ام. ولی من چنین قیاسی نکرده ام من تصمیم مسئولان در ایران را با نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مقایسه کرده‌ام که بنا به ماموریت خود، به جای حفاظت از جان انسانها، فقط به سگ ها شلیک می‌کردند. وگرنه همگان می دانند وضعیت این دو کشور متفاوت و قیاس آن خنده‌دار است. همین که نقد می‌نویسیم یعنی انتظار داریم سیستم در کارها و سیاستگذاری هایش کمی تامل کند وگرنه در وضعیت رواندایی نیازی به نوشتن نقد نیست. فقط باید از معرکه گریخت و جان سالم بدر برد!

۲- در فراز دوم، پرداختن به بحث سگ گردانی را در کنار پرداختن به سایر کارها دانسته‌اید اما باور بفرمایید اینگونه نیست. در حوزه معیشت مردم غفلت های فراوانی وجود دارد و گرانی و فقر و تورم افسارگسیخته بسیاری از خانواده ها را در آستانه فروپاشی قرار داده. من فقط قیمت دو سه کالا را که به زندگی توده مردم گره خورده با ده سال پیش مقایسه می‌کنم و شما قضاوت کنید که جامعه در چه فلاکتی گرفتار است و مسئولان به جای اینکه فکر کاهش تورم و گرانی کالاها باشند به مسائلی مثل ویدئو - در دهه نخست انقلاب - و ماهواره و همین سگ گردانی می پردازند، که می‌دانند در نهایت جامعه گارد می‌گیرد و شکست می‌خورند و فقط انرژی و پول و زمان صرف می‌شود و جامعه ناراضی و ناراضی‌‌تر می‌شود.

قیمت پراید ۱۰ سال قبل یعنی ۱۳۹۴، ۱۹ میلیون تومان بوده الان سال ۱۴۰۴، ۴۳۰ میلیون شده.
قیمت گوشت در سال ۱۳۹۴، ۲۸ هزار تومان بوده الان در خرداد ۱۴۰۴ ، تقریباً ۸۰۰ هزار تومان است.
قیمت برنج ایرانی سال ۱۳۹۴،‌ ۸ هزارتومان بوده الان در خرداد ۱۴۰۴، ۲۴۰ هزار تومان شده.

والی‌آخر....... که شما هم مثل ما اینها را می دانید.‌

بحث تب و سرطان نیست، بحث حیات و بقای یک جامعه است. تا به حال شده قوه قضاییه باعثان و مسئولان این فلاکت مردم را محاکمه کند تا مردم بدانند اگر حکومت با بی‌حجابی و ماهواره مخالفت می کند اندکی آلام اقتصادی مردم را هم کم کرده است. باور کنید مسئولان ناتوان و نادان اجرایی در این دهه‌ها چیزی به نام تحریم را بهانه کرده و و معیشت جامعه را به حال خود رها کرده‌اند.

۳- در نکته سوم نوشته‌اید وظیفه ذاتی قوه قضاییه آن است که با ناهنجاری ها مبارزه کند. وظیفه منِ شهروند هم اینست که تذکر دهم؛ تجربه چهل ساله نشان داده این سیاست ها شکست می‌خورند همانطور که مخالفت با ویدیو در اوایل انقلاب، ممنوعیت ماهواره، ممنوعیت ورزشگاه رفتن زنان و داستان حجاب اجباری شکست خورد. وظیفه من هم اینست که تذکر دهم اگر شما مراقب معیشت و امنیت مردمان باشید مردم هم بیشتر و بهتر قوانین شما را می پذیرند،‌ اگرنه مردم از قوانین سرپیچی می‌کنند و هیچ می انگارند.‌

نویسنده محترم می دانید چه انرژی و هزینه و بودجه هایی برای مبارزه با ویدیو، ماهواره، ورزشگاه نرفتن زنان و حجاب اجباری و غیره صرف شد و به نتیجه نرسید؟ علت آن است که نظر مردم را نمی‌پرسند و مهم نیست که اکثریت موافقند یا مخالفند. زمانی آقای جنتی وزیر ارشاد روحانی گفته بود بیش از ۷۵ درصد مردم ایران دستگاه گیرنده ماهواره دارند، خب مسلم است طرح شکست می خورد.‌ حدود یک دهه قبل گفته شد بودجه نهاد یا سازمان حجاب و عفاف بیشتر از بودجه معاونت محیط زیست حکومت است! اما نتیجه چه شد؟ در نهایت خود شورای امنیت ملی پس از صرف بودجه های سرسام آور - در این چند دهه - به این نتیجه رسید که فعلا قانون حجاب و عفاف را اجرایی نکند. با این بودجه هایی که صرف پدیده های فوق در این چهل اندی سال شده، می شد یک کشور آفریقایی عقب مانده را به توسعه رساند. اما چرا موفق نشدیم؟ چون نظر مردم مهم نیست، پدیده داشتن سگ و سگ گردانی در اسلام جرم نیست، نجس است و گناه. ما بی آنکه از مردم نظر بخواهیم آن را جرم اعلام می‌کنیم در نتیجه اجرای این قانون مثل ویدیو و ماهواره شکست می خورد.‌ هدف یادداشت من و امثال من این است که بگوییم قبل از هر اقدامی کمی، نه بیشتر ! فکر کنند و بعد اقدام کنند. همین.

با امید به آینده بهتر برای میهن عزیزمان

۲۱ خرداد ۱۴۰۴

سعید معدنی

@Saeed_Maadani
بازخورد به یادداشت «شلیک به سگ‌‌ها»

سلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر عزیز

متاسفانه در کشور ما بجای نگاه فنی به موضوعات و آسیب شناسی آن نگاه‌ها غالبا امنیتی و پلیسی و ایدئولوژیک هست
در پدیده سگ و حیوانات بیشتر از اجرا و نبود قانون رنج میبریم
از نبود آموزش به مردم که به حیوانات آزاد در کوچه خیابان یا طبیعت غذا ندهند.

آسیب‌های سگ گردانی مخصوصا سگهای خطرناک همچون ردتایلر.پیت بول.یا انواع سگهای گرگی بر کسی پوشیده نیست
ای کاش متولیان قانون بجای فقط ممنوع کردن قوانین مختص نگهداری حیوانات خانگی مخصوصا سگ را اجرامیکردند
از قبیل محدوده مجاز برای نژاد سگهای خاص
جمع آوری فضولات و بهمراه داشتن کیسه و دستکش
آموزش در مراکز دانشگاهی و داشتن مدرک نگهداری از سگ
وضع مالیات و عوارض هم برای صاحبان سگها و هم کلینیک‌ها درمانگاه های حیوانات
نظارت و وضع مالیات بر وارد کنندگان و توزیع کنندگان و فروشگاه‌های پت شاپ
ودیگر قوانین نظارتی

ارادت

محمد معدنی پور

@Saeed_Maadani
نمونه‌ای از دروغ و تحریف و تغییر یک متن 👇👇

جلال آل احمد نویسنده و عضو سابق حزب توده، در خاطراتش می‌نویسد:

تا پیش از حکومت رضا شاه پهلوی، پدرم یک زندگی اشرافی داشت، از صبح تا شب همه‌ی مردم از شهر و روستا با گوسفند و کبک، مرغ و خروس و قرقاول برای دیدن پدرم و دست‌بوسیِ او می‌آمدند؛
آخر پدر من یک آخوند بود و برای مردم دعا می‌نوشت و آنها را به عقد و صیغه‌ی همدیگر در می‌آورد...
ولی زمانی که رضا شاه آمد و دستور داد باید ازدواج‌ها به صورت رسمی ثبت و ضبط گردد و همین‌طور طلاق‌ها و سندها و قول‌نامه‌های زمین، پدرم بیکار شد و تنها کارش شد همان مسجد رفتن و پیش نماز مسجد شدن و روضه خواندن، و دیگر خبری از مرغ و خروس و قرقاول و کبک و خیک‌های پنیر نبود!
پس از آن ما شروع کردیم دروغ بستن به خاندان پهلوی


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane

حالا ببینیم آل احمد خود، خانواده و پدر را چگونه معرفی کرده است.👇👇

« نزول اجلالم به باغ‌وحش این عالم در سال ۱۳۰۲. بی‌اغراق سر هفت تا دختر آمده‌ام که البته هیچ‌کدام‌شان کور نبودند اما جز چهارتاشان زنده نمانده‌اند. دو تاشان در ایام کودکی سر هفت خوان آبله‌مرغان و اسهال مردند و یکی دیگر در سی‌وپنج سالگی به سرطان رفت. کودکی‌ام در نوعی رفاه اشرافی روحانیت گذشت. تا وقتی که وزارت عدلیه‌ی «داور» دست گذاشت روی محضرها و پدرم زیر بار انگ و تمبر و نظارت دولت نرفت و درِ دکانش را بست و قناعت کرد به این‌که فقط آقای محل باشد. دبستان را که تمام کردم دیگر نگذاشت درس بخوانم که «برو بازار کار کن» تا بعد از من جانشینی بسازد و من بازار را رفتم اما دارالفنون هم کلاس‌های شبانه باز کرده بود که پنهان از پدر اسم نوشتم. روزها کار ساعت‌سازی، بعد سیم‌کشی برق، بعد چرم‌فروشی و از این قبیل... و شب‌ها درس. و با درآمد یک سال کار مرتب، الباقی دبیرستان را تمام کردم. بعد هم گاه‌گداری سیم‌کشی‌های متفرق، بردست «جواد» یکی دیگر از شوهرخواهرهام که این‌کاره بود. همین جوری‌ها دبیرستان تمام شد. و توشیح «دیپلمه» آمد زیر برگه‌ی وجودم – در سال ۱۳۲۲ – یعنی که زمان جنگ....»

می‌بینید که از خیک پنیر و خروس و قرقاول و کبک و دعا نویسی و دست بوسی و غیره خبری نیست. به این می گویند عدم امانت‌داری و تحریف و تغییر نوشته‌های دیگران.....

#سعید_معدنی

@Saeed_Maadani
Forwarded from عکس نگار
‍ ‍🌐«جامعه‌شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی‌ است»

‍ اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در شاخه‌های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده‌است. با انتشار آن در کانال‌های مختلف، به ترویج بینش جامعه‌شناختی یاری برسانیم
.

🔹♦️ پنج‌شنبه ۱۴۰۴/۰۳/۲۲♦️🔹

🔹♦️🔸🔹♦️🔸♦️🔸🔹♦️🔸🔹

بی‌تا مدنی
🔹مطالعات فمینیستی با رویکرد تفسیری پرگمتیستی
🆔@sociology_of_sport

محمدحسن علایی
♦️آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
🆔@sociologicalperspectives

فریبا نظری
🔸جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
🆔@Sociologyofsocialgroups

سعید معدنی
🔹هفت اقلیم
🆔@Saeed_Maadani

مسعود زمانی مقدم
♦️روش تحقیق کیفی
@qualitative_methodology

نعمت الله فاضلی
🔸تحلیل فرهنگی جامعه ایران
🆔@Drnematallahfazeli

علی نوری
🔹خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
🆔@iranian_familyy

ح.ا. تنهایی
♦️جامعه‌شناسی تفسیری‌پرگمتیستی، نظری و درمانی
🆔@hatanhai

مسعود زمانی مقدم
🔸نوشته‌ها، مقاله‌ها و دوره‌های آموزشی
🆔@masoudzamanimoghadam

🔹🔸♦️🔹🔸♦️🔸🔹♦️🔸🔹

🔻To join us, click here
:

🆔@madanibita
🆔@Mohamadzeinaliuna
🆔@dr_shirinvalipouri
چکیده نظریه‌های جامعه شناسی حقوق

ترجمه: منوچهر ثابتی

جامعه شناسی حقوق رشته‌ای است که به مطالعه رابطه بین حقوق و جامعه می پردازد و بررسی می کند که چگونه حقوق تحت تاثیر ساختارها، نهادها و ارزش‌های اجتماعی قرار می‌گیرد و چگونه به نوبه‌ی خود جامعه را شکل می دهد.این رشته تاثیر حقوق را برنظم اجتماعی، نابرابری و تغییر‌ اجتماعی و برعکس بررسی می کند.نظریه های کلیدی در این زمینه شامل نظریه های توسعه یافته توسط ماکس وبر و امیل دورکیم و همچنین رویکردهای معاصر مانند جنبش حقوق و جامعه است.

۱- نظریه قانونی و عقلانی شدن ماکس وبر:
ماکس وبر توسعه قانون مدرن را یکی از ویژگی های کلیدی عقلانی شدن جامعه می.دانست.او استدلال می کرد که قانون نقش حیاتی در ایجاد یک سیستم رسمی و عقلانی حکومت‌داری دارد که برای زندگی اجتماعی مدرن ضروری است.

۲- نظریه حقوق و همبستگی اجتماعی امیل دورکیم:
دورکیم پیوند بین قانون و همبستگی اجتماعی را بررسی کرد.او بین"قانون تنبیهی"در جوامع سنتی که بر مجازات متمرکز است و"قانون ترمیمی"در جوامع مدرن که بر بازگرداندن نظم اجتماعی ازطریق جبران خسارت و آشتی تمرکز دارد تمایز قایل شد.

۳- نظریه سیستمی حقوق نیکلاس لومان:
لومان قانون را به عنوان یک سیستم اجتماعی پیچیده در نظر می گرفت که برای تنظیم و مدیریت پیچیدگی اجتماعی عمل می‌کند.او بر اهمیت هنجارهای قانونی در ارائه چارچوبی برای تعامل اجتماعی و حل تعارض تاکید داشت.

۴- جنبش قانون و جامعه:
این رویکرد میان رشته ای که از علوم اجتماعی و انسانی مختلف الهام گرفته شده است حقوق را در بستر اجتماعی آن بررسی می کند.این رویکرد ساختار اجتماعی مسایل حقوقی، نقش نهادهای حقوقی در شکل دهی به رویه های اجتماعی و تاثیر قانون در گروههای اجتماعی مختلف را بررسی می‌کند.

۵- مطالعات حقوقی انتقادی:
این دیدگاه بی طرفی قانون رابه چالش می‌کشد و استدلال می‌کند که قانون اغلب برای حفظ ساختارهای قدرت و بازتولید نابرابری‌های اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ديدگاه نقش قانون را در شکل دهی به روابط اجتماعی و پویایی قدرت را بررسی می‌کند.

۶- نظریه حقوقی فمینستی:
این ديدگاه نقش قانون را در تداوم و به چالش کشیدن نابرابری‌های جنسیتی را بررسی می کند. این رویکرد چگونگی سوگیری نظام های حقوقی علیه زنان و چگونگی استفاده از اصلاحات قانونی برای مقابله با تبعیض جنسیتی را تحلیل می کند.

۷- نظریه آنومی:
این نظریه که توسط امیل دورکیم توسعه داده شد و بعدها توسط رابرت مرتون شرح داده شد، مفهوم بی‌ثباتی اجتماعی و بی هنجاری را بررسی می کند.این نظریه بررسی می‌کند که چگونه هنجارهای اجتماعی می توانند ازبین بروند و منجر به احساس بیگانگی و انحراف شوند.

۸- نظریه کنش متقابل نمادین:
کنش متقابل نمادین به ما این امکان را می‌دهد که هم ديدگاه فردی و هم ارزش های گروهی را بشناسیم. آنگاه می توانیم ببینیم که در دنیای افراد چه می گردد و نه فقط آنچه اسناد رسمی نشان می دهند. کنش متقابل نمادین در جامعه شناسی حقوق بر چگونگی شکل گیری معنا و کاربرد قوانین توسط تعاملات و تفاسیر افراد از نمادهای حقوقی تمرکز دارد. این رویکرد بررسی می کند که چگونه قوانین صرفا قواعد انتزاعی نیستند بلکه ازطریق تعاملات و تفاسیر اجتماعی معنا می‌یابند و این معانی می توانند در طول زمان مورد مذاکره و تغییر قرار گیرند. این ديدگاه بویژه برای درک چگونگی ایجاد، تفسیر و کاربرد مفاهیم حقوقی در عمل و چگونگی تاثیر آنها بر رفتار اجتماعی مفید است.

در ترجمه این متن از منابع مختلف استفاده شده است.

@Saeed_Maadani
Forwarded from ایران‌مهر
▪️ایران از پای نمی‌اُفتد...

محمد‌علی اسلامی ندوشن

ایران از پای نمی‌اُفتد، می‌تپد و چون قُقنوس از خاکستر خود برمی‌خیزد؛ مانندِ دُلفین جَست می‌زند و پیدا می‌شود و نهان می‌شود، و باز از نو پدیدار. هر کجا که گمان کنید که نیست، درست همانجا هست، در هر لباس، هر سیما، چه در زربفت و چه در کرباس، چه گویا و چه خاموش.

هزاران هزار صدا در خرابه‌هایِ تو پیچید که: «دیوان آمد، دیوان آمد!» این صدا در خرابه‌هایِ دیگر نیز پیچیده‌ است و گوشِ روزگار با آن آشناست؛ ولی دیوان می‌آیند و می‌روند، غولان می‌آیند و می‌روند، دوالپایان پاورچین پاورچین می‌گذرند، و آن روندهٔ بزرگ که ایران نام دارد، می‌ماند.

- برگرفته از فصلنامهٔ هستی، تابستانِ ۱۳۷۲ خورشیدی، صص ۱۸۴ –۱۸۳.

ایران‌مهر @alborzology
14 Irane Man (www.VavMusic.com)
Homayoun Shajarian (www.VavMusic.com)
ای در رگانم خون وطن؛
ای پرچمت ما را کفن؛
دور از تو بادا اهرمن، ایران من!


ترانه: ایران من
آواز: همایون شجریان
آهنگ ساز: سهراب پورناظری
ترانه‌سرا: پوریا سوری

۷ دقیقه

ایران‌مهر @alborzology
سهراب سپهری :

کجاست جای رسیدن
و پهن کردن یک فرش
و بی خیال نشستن
و گوش دادن به صدای شستن یک ظرف زیر شیر مجاور!
------------------------------------------

ما نسلی بودیم که از نوجوانی زیر سایه‌ی جنگ و تحریم و تهدید دائمی امکان وقوع جنگ به پیری و سپید مویی رسیدیم.


@Saeed_Maadani
گاهی مجبورید ماشین را به کوه بکوبید
آیا پایان غنی‌سازی چاره‌ساز خواهد بود؟

جعفر شیرعلی‌نیا

۷ خرداد ۶۷ و کمتر از دو ماه مانده به پذیرش قطعنامه، آیت‌الله خمینی در پیامی نوشته بود: «سرنوشت جنگ در جبهه‌ها رقم می‌خورد نه در میدان مذاکره‌ها.» (صحیفه، ج۲۱، ص۵۳)
دوهفته مانده به پذیرش قطعنامه، در ۱۳ تير نیز نوشته بود: «امروز تردید به هر شکلی خیانت به اسلام است، غفلت از مسائل جنگ خیانت به رسول‌الله(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌و‌سلم) است.» و ناگهان در پیام پذیرش قطعنامه تلخ‌ترین جمله‌اش را نوشت: «از هر آن‌چه گفتم گذشتم.» (همان، ص۹۵)

او این چرخش ناگهانی را چرخشی قهرمانانه جلوه نداد و با تلخ‌ترین واژه‌ها آن را به زبان آورد. این تغییر نظر اساسی از پی یک فروپاشی بسیار عجیب در جبهه‌های ایران ایجاد شده بود.
پذیرش ناگهانی قطعنامه ۵۹۸ جهان را نیز غافلگیر کرد. مردم ایران هم سیاستمداری را دیدند که می‌گوید؛ «از هر آنچه گفتم گذشتم.»

صدام هم غافلگیر شد و پذیرش قطعنامه از سوی ایران را فریب تاکتیکی معرفی کرد. با وجود این‌که عراق از یک سال قبل قطعنامه را پذیرفته بود، تن به آتش‌بس نداد و هجومی تازه را آغاز کرد.
مردمی که به نظر می‌رسید از جنگ خسته بودند، دوباره برای دفع هجوم عراق به جبهه سرازیر شدند؛ هم صدام را عقب زدند و هم حمله‌ی ناجوانمردانه سازمان مجاهدین خلق (منافقین) را.

این روزها ایران با یک هجوم غافلگیرانه در وسط معرکه‌ای افتاده که با دست فرمان دشمنانش پیش می‌رود. شاید ایران تنها با یک غافلگیری بتواند فرمان را برگرداند.
شواهد نشان می‌دهد ایران از مسیر نظامی نمی‌تواند چنین غافلگیری بزرگی ایجاد کند؛ یا می‌تواند و ما مطلع نیستیم.

شواهد همچنین نشان می‌دهد که موضوع جنگ، صرفا غنی‌سازی نیست؛ اما به هر حال این موضوع به گره رسانه‌ای جنگ تبدیل شده است.
نمی‌دانم چرا برخی اصرار دارند که بگویند غنی‌سازی ایران آسیب جدی ندیده یا ذخایر اورانیوم منتقل شده است. حتی اگر این روایت کاملا منطبق بر واقعیت باشد، اصرار بر آن چه ضرورتی دارد؟
در این وضعیت اگر ایران اعلام کند از غنی‌سازی دست خواهد کشید، احتمال غافلگیری مهاجمان وجود دارد.

گاهی برای آن‌که ماشین‌تان ته دره نیفتد، مجبور هستید آن را محکم به دیواره‌ی کوه بکوبید. ماشین‌تان، احتمالا خودتان و سرنشینان نیز آسیب زیادی خواهند دید اما نتیجه، بهتر از سقوط در ته دره خواهد بود.

اگر دشمنان نپذیرفتند، این تصمیم قابل بازگشت خواهد بود اما نکته‌ی مهم‌تر این است که اگر مهاجمان به این چرخش روی خوش نشان ندهند، وضعیت صحنه روشن‌تر خواهد شد و همدلی میان مردم بیشتر.

در حال حاضر نمی‌توان به طور قطع گفت که چه پیشنهادی ممکن است جواب دهد اما می‌‌توان به عنوان یک گزینه به آن فکر کرد.
هرچه باشد، چیزی جز یک غافلگیری بزرگ از سوی ایران نمی‌تواند این مسیر خطرناک را با تغییری جدی مواجه کند.

شواهد بسیاری نشان می‌دهد این جنگ حاصل یک طراحی و برنامه‌ریزی بسیار بلندمدت است که حتی تمام مراحلش، از حضور در میدان جنگ تا رسانه‌ و چینش فضای دیپلماتیک، از پیش تمرین شده است.
در چنین شرایطی حتما برای پایان جنگ و حتی پالس‌های پایان دادن طراحی‌هایی انجام شده است. در این حالت، حتی پایان جنگ با ابتکارعمل دشمن نیز خطرناک است و چه بسا بخشی از طراحی ویرانگر برای ایران عزیزمان باشد. پس جنگ باید با ابتکارعمل ایران پایان یابد.

در این شرایط حکومت ایران حتی این فرصت را دارد که مسئله‌ی ادامه یا توقف غنی‌سازی را به رفراندوم بگذارد.
این پیشنهاد با این فرض مطرح می‌شود که دست ایران از اقدامات غافلگیرانه‌ی دیگر کوتاه باشد. اگر چنین است، شاید ارزشش را داشته باشد که برای ایران عزیز و مردم نازنینش بگوییم؛ «از هر آن‌چه گفتم گذشتم.»

https://www.tgoop.com/jafarshiralinia
Forwarded from نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) (Ahmad Zeidabadi)
این چه نخوتی است؟

دولت موظف است یک سیاست روشن و مدون در بارهٔ سامان دادن به وضعیت مهاجران افغان ارائه دهد و آن را با رعایت تمام موازین انسانی به اجرا بگذارد.
این‌که عده‌ای پس از بروز هر بحران و مشکلی در کشور، با ادبیاتی نژادپرستانه و شوونیستی همسایگان تاریخی ما را مورد هجوم لفظی قرار دهند، مایهٔ شرم و سرافکندگی هر انسانی است.
آیا این عده، خوش دارند در دیگر بلاد بخصوص در بلاد فرنگ با مهاجران ایرانی به همین صورت برخورد شود؟ این همه نخوت و خودپسندی از کجا ریشه می‌گیرد؟
حالا وجه انسان‌دوستانهٔ ماجرا هم به کنار. آیا این عده از عواقب این نوع برخوردهای شوونیستی با همسایگان بی‌پناهی که اغلب به کارهای سخت و زیان‌آور مشغولند، برای امنیت ملی کشور آگاهند و یا اینکه عامدانه به آن دامن می‌زنند؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
هنوز جامعه در شوک است

سعید معدنی

بعد از شروع جنگ ایران و اسرائیل تا به حال مطلب یا یادداشتی ننوشته‌ام. این ننوشتن به دو دلیل بوده: نخست آنکه حمله اسرائیل بسیار غافلگیر‌کننده و بهت‌آور بود. آنقدر غافلگیر کننده که کمتر کسی چنین حمله گسترده و سریع را آنهم از یک کشور دوردست پیش‌بینی می کرد.

شما تصور کنید در حالیکه شب هیچ خبری نیست بخوابید و صبح روز بعد در سایت‌ها و کانال‌های خبری بخوانید یا بشنوید که چندین فرمانده ارشد سپاه و متخصصان هسته‌ای با موشک‌ها و پهپادهای اسرائیلی کشته شده‌‌اند و در ادامه نیز در اندک زمانی صدها انفجار و هزاران نفر افراد نظامی و غیر‌نظامی هم شهید و زخمی می شوند. بی شک این اقدام خسارت‌بار از سالها قبل‌ برنامه‌ریزی شده است. اینکه چگونه سازمان های امنیتی و اطلاعاتی ایران را فریب داده و دست اندرکاران از فعالیت های آنان مطلع نشده‌اند نیز جای تعجب دارد. پس علت نخست شوک وارده بود و قفل شدن ذهن. شاید هنوز هم باور مان نمی‌شود و در حیرت به سر می‌بریم با خود می‌گوییم شاید یک خواب و کابوس بود؟

عامل دوم که مهمتر است، قطع اینترنت بود. از وضعیت اینترنت ثابت خانگی خبر ندارم در این مدت صرفا به شبکه اینترنتی تلفن همراه دسترسی داشتم که آن هم قطع بود. ما را به اپلیکیشن های داخلی راهنمایی و هدایت کردند که فضایی ناآشنا و غریبه برای فعالیتمان بود! دل و دماغ نداشتیم و دست و دلمان به کار ایجاد گروه و راه‌اندازی کانال و نوشتن مطلب و غیره نمی‌رفت. اکثر حاضران تازه وارد در آن کانال‌ها احساس میهمان بودن و غریبگی می‌کردند، یا ساکت بودند، یا به سلام و صبح بخیرهای معمولی قناعت کرده و نصایح و جملات بزرگان را باز نشر می دادند و یا خبرها و مطالبی معمول را منتشر می‌کردند.

اما..
با همه این اوصاف زندگی مهمتر از هر چیز است. زنده باد زندگی؛ امید به روزهای خوب در آینده کشورمان مهمترین عامل زیستن است. دوباره شروع می‌کنیم به نوشتن و گفتن و نشر مطالب ارزشمند دیگران. گرچه هنوز در شوک هستیم و این سوال در ذهن بسیاری از مردم نقش‌بسته که اگر کشوری بیگانه که فرسنگ‌ها از این سرزمین دور است، توانست اینگونه در میهن‌مان تاخت و تاز کند چرا دگر باره نتواند و یا نتوانند. حکمرانان و حاکمان برای این "دگرباره" چه اندیشیده‌اند؟ آیا باز به سراغ افراد دست چندم می‌روند و بازداشت های فله ای و توده وار شکل می‌گیرد؟ یا نه به سرچشمه ها می‌رسند و نفوذ را از سرچشمه خشک می‌کنند. ظاهر قضایا نشان می‌دهد که باز گزینه نخست و قدیمی را پی گرفته اند.....

آخرین یادداشت من قبل از شروع جنگ با عنوان «شلیک به سگ ها» به نوعی اشاره به پرداختن به مسایل فرعی و غفلت از امور مهم بود. در پاراگراف نخست نوشتم:
«باور می‌کنید این روزها که جامعه ایران در منجلاب انواع پدیده‌های مخرب مثل بیکاری و گرانی کمرشکن، ناامنی و فقر و فاصله وحشتناک طبقاتی و همچنین احتمال حمله بیگانگان و ده‌ها مسئله و مشکل گرفتار است، دادستان‌های برخی شهرهای ایران اسلحه‌ی قانون را به سوی «سگ و سگ گردانی»! گرفته اند؟!....»

۷ تیرماه ۱۴۰۴

#سعید_معدنی
#شوک
#نفوذ
#وطن
#بیگانه

@Saeed_Maadani
نسیم جنوب ۱۱۳۶.pdf
1.5 MB
نسیم جنوب ۱۱۳۶.pdf

نسخه الکترونیکی
*هفته نامه نسیم جنوب*
سال بیست و هشتم
شماره ۱۱۳۶
🌺🌺🌺🌺
*نسیم جنوب، دیرپاترین نشریه تاریخ بوشهر*

زبادِ جنوبی در آمد نسیم
دل رهروان رست زاندوه و بیم (نظامی)

«این هفته نامه با هزینه شخصی و بدون استفاده از یارانه‌های دولتی مطبوعات و آگهی دولتی، منتشر می‌شود»

تلفن تماس و ارسال مطلب از طریق واتساب:
۰۹۱۷۷۷۲۳۹۰۹

@Saeed_Maadani
تکیه بر دیوار ندبه اسرائیلیان!

کسانی که از کشور خارج می شوند در ماه‌های نخست تحلیل مصداقی‌تر و درست‌تری نسبت به مسایل داخل ایران دارند. اما به مرور که از زمان خروج‌شأن می‌گذرد تحلیل ها ذهنی‌تر شده و بر اساس اخبار رسانه ها اظهار نظر می کنند. این مسأله حتی در باره کارشناسان و اهل مطالعه هم صدق می کند. حال شما تصور کنید که یک جوان ۱۸ ساله ۴۷ سال پیش از کشور رفته و چندان درکی از شرایط و مسایل ایران ندارد، سودای رهبری ایران را در سر دارد!
پدرش را که نظرکرده حضرت علی و کمربسته ابوالفضل بوده و به پابوس امام رضا و زیارت خانه خدا می رفت توده مذهبی ایران نپذیرفت. حالا فرزند ۶۵ ساله‌اش انتظار دارد ایرانیان برایش فرش قرمز استقبال پهن‌ کنند تا به کمک اسرائیل به ایران بیاید و پادشاهی کند! درست است که بخشی از جامعه تحصیلکرده ایران سکولار شده و حتی طبق یک نظریه‌ «درحال گذر به جامعه پسادینی» هستند. اما هنوز راه زیادی به جامعه پسادینی مانده است.
کاش می شد این شاهزاده ساده‌لوح به ایران می‌آمد و در همین محرم مردم را از نزدیک می‌دید و می‌فهمید در شرایط کنونی نمی توان با تکیه بر دیوار ندبه رهبر ایران شیعه شد!
@Saeed_Maadani
📢 تکذیب آزادی سعید مدنی / آقای باقی اشتباها کنفرانس تلفنی را با آزادی اشتباه گرفتند!

👈 همسر سعید مدنی آزادی این جامعه شناس را تکذیب کرد

◀️ منصوره اتفاق همسر سعید مدنی در گفت‌وگو با شرق ادعای مطرح شده درباره آزادی این زندانی سیاسی را تکذیب کرد.

◀️ او گفت: آقای مدنی با ما تماس گرفت و ما به آقای باقی زنگ زدیم و کنفرانس تلفنی گذاشتیم تا این دو دوست با هم صحبت کنند و آقای باقی به اشتباه برداشت آزادی سعید را کردند.

◀️ اتفاق تصریح کرد: هنوز هیچ خبر یا حرکتی برای آزادی آقای مدنی اتفاق نیفتاده است.
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
تعلیق عضویت انجمن جامعه‌شناسی اسرائیل در انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی

کمیته اجرایی انجمن بین المللی جامعه‌شناسی، عضویت انجمن جامعه شناسی اسرائیل را به خاطر اینکه بر علیه نسل‌کشی فلسطینیان در غزه موضع روشنی اتخاذ نکرده است، معلق کرد.
2025/07/04 00:07:46
Back to Top
HTML Embed Code: