Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔆🔹چپ هراسی: کژ-اسطوره ها و سراب های نو-لیبرالیسم وتحجر گرایی

🖥🎤گفتگو با:
عباس منوچهری(استاد علوم سیاسی)
🔹اخیرا حمله به موجودی به نام «چپ» سکه روز برخی مطبوعات رسمی کشور شده است. همنوایی تکراری آنها با برخی فعالان حوزه های سیاست، اقتصاد، بازار، تجارت و حتی دین نه جدید است نه بدیع. جریان اقتصادی راست افراطی، مطابق عادت چند ده ساله اش به جای پاسخگویی درباره نتایج حاکمیت مطلقش براقتصاد کشور در همۀ سطوح و‌ دولت ها در ۳۵ سال گذشته و در برخی سطوح در دهۀ قبل از آن، حمله به موجودی ناموجود در ساختار قدرت به اسم «چپ» را ادامه داده است.مؤتلفین فکری این جریان در شاخه هایی متعارض  در داخل و خارج از این حمله حمایت کرده اند. 

🔸"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی" گفتگوهایی را با پژوهشگران حوزه های مختلف علوم انسانی درباره نسبت آرای جریان چپ، تفکرات چپ مذهبی و علی شریعتی با بیلان چهل و چند سالۀ سیاست و اقتصاد مستقر انجام داده است تا روایتی دموکراتیک تر از دیروزی که یک دست و تک پارچه تعریف می شود، ممکن گردد.
#نئولیبرالیزم
#چپ
#نئوشریعتی
#ناسیونالیزم_صفوی
#سنت_گرایی
#نوصفوی_گرایی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF
* درباره پروژه ناتمام شریعتی
در سالگرد تولد او

"گفتمان سازی و هویت یابی دوباره برای اندیشیدن"،

* عبدالرسول خلیلی
(استاد علوم سیاسی)

روزنامه اعتماد،
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/225611/
"توضیح مطبوعاتی"

* جمعی از خوانندگان آثار شریعتی از بنیاد فرهنگی شریعتی(دفتر تدوین مجموعه آثار) پرسیده اند:

آیا شعر "فریاد روزگار ماست، روح خدا" سروده ی دکتر علی شریعتی است؟

* پاسخ:

به نام حق

با سلام و احترام،

خیر. این شعر سروده ی زنده یاد دکتر علی شریعتی نیست؛ هم چنان که هر نوشته و یا نقل قول غیرمستند دیگری(سند مکتوب یا مصوت)، که در ۳۶ جلد مجموعه آثار منتشر شده توسط "دفتر تدوین - بنیادشریعتی" نیآمده باشد.

روابط عمومی
"بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی"،
۵ آذرماه ۱۴۰۳
Forwarded from Intellectual discourses
شریعتی در ترکیه


مراد دمیرکل، مترجم ۶ کتاب شریعتی به زبان ترکی

اردوغان از سنتی می‌آید که کتاب‌های مودودی، سید قطب و شریعتی در آن جای دارد. البته این به معنای این نیست که اردوغان این آثار را خوانده اما او از سنت فکری می‌آید که نشات گرفته از آثار این سه نفر است.

اگر نگاه کنید استادِ اردوغان، نجم‌الدین اربکان است که از سنت دیدگاه ملی می‌آید که از اندیشه‌های سه اندیشمندی که گفتم در مانیفستش استفاده کرده است. وقتی آثار شریعتی را می‌خوانیم متوجه می‌شویم که او به دنبال تبلیغ شیعه یا حتی دین اسلام نیست بلکه وقتی کتاب‌های او را می‌خوانیم می‌بینیم که او خودش را نماینده چیزی نمی‌بیند.

ما شریعتی را از طریق ایرانی‌ها نشناختیم و خودمان شریعتی را کشف کردیم البته شاید از لحاظ فردی بشناسند اما تا جایی که من خواندم دولت ایران پروژه‌ای برای شناساندن شریعتی نداشته است.
🔷🔸به شکل خلوت خود
، شناخت‌نامه دکتر علی‌اکبر سرجمعی

🖋ادیبیان، حسین، و خلیل حسینی عطار،

🔆 انتشارات محقق، مشهد ۱۴۰۳

🔹دکتر که رفت، ما حیرت‌زده از شقاوت مرگ، به بدرقه‌ی او رفتیم؛ تشییع، خاکسپاری، سوم، هفتم و چهلم او گذشت. در هر کدام از این مراسم، خانواده‌ی او، دوستان، دوستداران و یاران او، هر کدام در رثای او سخن‌ها گفتند و وجهی از وجوه زندگی وی را بازنمودند.

🔸من که سال‌ها دکتر سرجمعی را می‌شناختم و تقریبا در همه‌ی مراسمی که پس از انقلاب اسلامی در زیرزمین خانه‌اش در سناباد ۴۱ برگزار می‌شد، حضور می‌یافتم. از مطالبی که در سخنان برخی از سخنرانان گفته شد یا در بعضی از نوشته‌ها آمده بود، به کلی بی‌خبر بودم. به ویژه از خیرات و خدماتی که به عمد از چشم‌ها پنهان می‌داشت. ...

🔹در همه‌ی این سال‌ها، در آن زیرزمین خاطره‌انگیر مراسم گونه گونی برگزار شد. مراسمی که طی سالیان به بهانه‌ی سالگرد درگذشت استاد محمد‌تقی شریعتی و یا سالروز شهادت دکتر علی شریعتی تدارک می‌شد تا جلسات تفسیر قرآن یا نشست‌های صمیمی گاه و بی‌گاه به مناسب اعیاد یا بدون هیچ بهانه‌ای که به پذیرایی چای و شیرینی یا  ناهار، شام و افطار ختم می‌شد، حاضر می‌شدم.
حتی در واپسین دیدار که با دکتر هادی خانیکی، دکتر سوسن شریعتی، دکتر اصغری، موسی راد پویان، و فواد آرام به محضرش رفته بودیم، و در جایی قصه‌اش را باز گفته‌ام، از آن وجه شخصیت او بی‌خبر بودم.

🔸به یاد دارم در یکی از روزهای پس از مراسم هفتم، دکتر خانیکی به پردیس کتاب آمده بود و من و دوست نازنینم علی رجب‌زاده کتاب‌های چاپ جدید را به وی عرضه می‌کردیم. سخن به دکتر سرجمعی کشید و سخن‌های نو و بدیعی که در این چند روز گذشته، درباره او شنیده بودیم. با خود فکر می‌کردم، زندگی و مشی فکری و سلوک جذاب و دلنشین‌اش با مردم می‌تواند الگوی مناسبی برای ما و دیگران باشد. این را به زبان هم آوردم. همزمان تدارک یادنامه‌ای برای او به ذهن‌مان رسید. گفتم : دکتر جان!  من برای همکاری آماده‌ام. وی که می‌دانست، به دکتر سرجمعی صمیمانه ارادت می‌ورزم و مشتاق خدمت هستم، گفت: سید جان کار خودت است. اما من نیز برای همکاری، همراه و مشتاقم.آن روز چراغ تهیه‌ی چنین یادنامه‌ای درگرفت.

🔹اکنون در آستانه‌ی سالگرد آن عزیز سفرکرده، به همت و پایمردی استاد حسین ادیبیان و همکاری و مساعدت خاندان سرجمعی، آن گفتگو به بار نشسته است. و ما آستین همت بالا زدیم و این کار را آغاز کردیم.

🔸در نخستین گام، با همفکری جناب ادیبیان، فراخوانی تهیه و در کانال تلگرامی، صدای نوین خراسان، منتشر کردیم. در این فراخوان از همه‌ی کسانی که دستی به قلم دارند یا عکس و سند یا نامه‌ای در اختیار دارند، دعوت کردیم تا در انتشار این یادگارنامه که به منظور گرامیداشت جایگاه اجتماعی، علمی، و فرهنگی دکتر علی‌اکبر سرجمعی و در آستانه‌ی سالروز درگذشت وی درحال آماده سازی و تدوین است، فعالانه شرکت کنند.

🔹اکنون به لطف همراهی کسانی که از سر وظیفه، از هر گونه‌ی همکاری دریغ نورزیدند، این یادنامه به بار نشسته است و آنچه از یادداشت، مقاله، عکس و اسناد، صوت و... به دست‌مان رسیده است، آماده سازی و تدوین کرده‌ایم و زیر عنوان - به شکل خلوت خود، شناخت‌نامه دکتر علی‌اکبر سرجمعی - به یاد و خاطره‌ی او و محضر دوستان، یاران و علاقمندان حضرت‌اش تقدیم می‌کنیم.

🔸یادنامه را بدین شکل سر و سامان دادیم. پس از این یادداشت، مقدمه قرار دارد و پس از آن، سالشمار، از زبان همسر، در چشم فرزندان، در چشم یاران و دوستداران، عکس و اسناد و در پایان کتاب‌نامه آمده است. نام کتاب را از شعر "دوست" سهراب سپهری، شاعر نقش و خیال وام گرفته‌ایم:

بزرگ بود
و از اهالی امروز بود
و با تمام افق‌های باز نسبت داشت
و لحن آب و زمين را چه خوب می‌فهميد.

... به شكل خلوت خود بود 
و عاشقانه ترين انحنای وقت خودش را
برای آينه تفسير كرد.

... و رفت تا لب هيچ
و پشت حوصله نورها دراز كشيد
و هيچ فكر نكرد
كه ما ميان پريشانی تلفظ درها
برای خوردن يك سيب
چقدر تنها مانديم!

#تازه_های_نشر
#یادها
#دکتر_علی_اکبر_سرجمعی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF
📍ادامه در لینک زیر
                          
 
🔷🔆 معرفی کتاب به شکل خلوت خود
«شناخت نامه دکتر علی اکبر سرجمعی»

🖊️نویسندگان : 
حسین ادیبیان
سیدخلیل حسینی عطار

🎙 سخنرانان:

🔅 احسان شریعتی      
🔅مجتبی گیوه چی
🔅حسین ادیبیان
🔅سیدخلیل حسینی عطار
        

◼️ پنجشنبه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۳،
ساعت ۱۸  


🏛 مشهد. سناباد ۴۱. فرعی سوم غربی(گل۴). پلاک ۲۳. خانه مرحوم دکتر سرجمعی

#تازه_های_نشر
#یادها
#دکتر_علی_اکبر_سرجمعی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF
🔷🔆«شریعتی در دانشگاه مشهد»؛ نگاهی دیگر

🖋رضا قنادان

💢منبع: نشریه ایران خبر (شماره ۱۲)

📍تاریخ: اردیبهشت ۱۳۷۳


🔹🔸در سال ۱۳۷۲-۱۳۷۳ دکتر جلال متینی در مقاله ای تحت عنوان «دکتر علی شریعتی در دانشگاه مشهد» درمجله «ایران شناسی» با ذکر خاطرات خود به عنوان رئیس دانشکده ادبیات مشهد دردهه ۴۰ به شریعتی که در همان سال ها استاد تاریخ این دانشکده بوده است نیز می پردازد و با نقد رفتار انضباطی و آیین نامه ای او اظهار نظراتی در باره مدرک دانشگاهی ، صلاحیت علمی و رفتار ساواک در برابر شریعتی می کند. این خاطرات که البته در بخشی فراتر از خاطرات شخصی مشترک می رود و به شریعتی قبل و بعد از دانشکده مشهد هم مربوط می شود، واکنش بسیاری را در آن سال ها به خصوص در محافل ایرانیان خارج از کشور بر می انگیزاند. دکتر رضا قنادان، استاد دانشگاه در آمریکا و از اعضای هیئت علمی دانشکده فردوسی در همان سال ها، از جمله شخصیت هایی است که به این اظهار نظرات واکنش نشان می دهد و در چهار بخش در نشریه «ایران خبر»(چاپ آمریکا) در اردیبهشت ۱۳۷۳، به این اظهارات پاسخ می گوید.

🖇در ادامه لینک زیر

http://drshariati.org/?p=23601

#دانشگاه_فردوسی
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF
» ... اما برادر!
ناگهان خبر یافتیم که مردی از کوه فرود آمده است
و در کنار معبدی فریاد زده است که:
«من از جانب خدا آمده‌ام». «

---------------------- ش.م.ع.

#خط_م_م
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔 @Shariati_SCF
🔷🔆سالشمار زندگی پوران شریعت رضوی( ۱)

📌۱۳۱۳-تولد پوران شریعت رضوی در مشهد

📌۱۳۲۰_شهادت برادر، طوفان شریعت رضوی در جبهه های غرب ایران در حمله متفقین.

📌۱۳۲۸ـ پایان تحصیلات ابتدایی در دبستان ایراندخت

📌آذر ۱۳۳۲:شهادت برادر، آذر شریعت رضوی در دانشکده فنی دانشگاه تهران در پی حمله نیروهای گارد شاهنشاهی به دانشگاه، دو روز قبل از ورود نیکسون.

📌۱۳۲۸-۱۳۳۴ ـ تحصیلات متوسطه و اخذ دیپلم در دبیرستان فروغ و نوباوگان

📌۱۳۳۵-۱۳۳۴ ـ دانشجوی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران (رشته تحصیلی زبان خارجه ـ فرانسه)

📌۱۳۳۷-۱۳۳۵ ـ اخذ لیسانس ادبیات فارسی از دانشکده ادبیات مشهد. آغاز تدریس در دبیرستان شاهدخت مشهد

📌۱۳۴۲-۱۳۳۸(۱۹۶۳) ـ اخذ دکترای ادبیات فارسی از دانشکده سوربن پاریس (در باره گلستان سعدی- راهنمای تز: پروفسور لازار)

📌۱۳۵۰-۱۳۴۳- از سر گیری تدریس و دبیری در دبیرستان های مشهد( دبیرستان های ارض اقدس – انوشیروان دادگر و رفعت  با مدرک دکتری)

📌۱۳۵۳-۱۳۵۰-انتقال به تهران و معلمی در مدارس راهنمایی در ناحیه سیزده تهران – نواب



#با_یاد_پوران
#ششمین_یادمان
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔@Shariati_SCF
🔷🔆سالشمار زندگی پوران شریعت رضوی (۲)

📌۱۳۵۹-۱۳۵۳- راهنمای تعلیماتی در دبستان ها و مدارس راهنمایی ناحیه13

📌۱۳۵۷-۱۳۵۶-حضور در جلسات هیئت نظارت بر چاپ آثار شریعتی با مدیریت محمدرضا حکیمی

📌۱۳۵۸-۱۳۵۷- عضویت در هسته اولیه تاسیس هلال احمر پس از انقلاب/ ساخت و ساز مدرسه

📌۱۳۵۸-شرکت در جلسات گروه اقامه (جمعیت دفاع از قانون اساسی)

📌۱۳۵۸-عهده دار شدن مسئولیت«دفتر تدوین آثار شریعتی»

📌۱۳۵۸ ـ ۱۳۶۲ ـ تعلیق شغلی به مدت ۴ سال

📌۱۳۶۲-بازنشستگی

📌۱۳۸۴-۱۳۵۸-چاپ 36 جلد مجموعه آثار شریعتی

📌۱۳۷۳-نوشتن و چاپ کتاب «طرحی از زندگی»

📌۱۳۷۷-تأسیس موسسه بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی مزینانی و آغاز فعالیت نشر

📌۱۳۸۲-چاپ کتاب «طرحی از زندگی» جلد دوم

📌۱۳۹۷-۱۳۸۹- مشارکت و مساعدت در پروژه های ساخت و ساز مدارس در خراسان رضوی توسط موسسه یاوری و نیز تداوم نظارت بر چاپ آثار شریعتی.

📌۲۶ بهمن ۱۳۹۷ ـ درگذشت

#با_یاد_پوران
#ششمین_یادمان
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔@Shariati_SCF
🔷🔸سخنرانی پوران شریعت رضوی در حسینیه ارشاد، خرداد 1382

🔆سرنوشت من سرنوشت بسیاری از زنان این ملت است. زنانی که اسم شان شاید در کتاب‌ها نباشد، در تاریخ نماند، در تقویم‌ها نشانی نداشته باشند اما در زندگی و در جان همه ی لحظاتی که تاریخ ما را می‌سازند، حضور دارند و تاریخ مذکر ما بی حضورشان عقیم می‌ماند!

#با_یاد_پوران
#ششمین_یادمان
#بنیاد_فرهنگی_دکتر_علی_شریعتی

🆔@Shariati_SCF
2025/07/13 03:37:25
Back to Top
HTML Embed Code: