Telegram Web
💠 اعمال عبادی جماعت موسوم به اهل سنّت نزد خداوند منفور است

🔹به سند معتبر أَبان بن تغلب نقل می‌کند: با امام باقر علیه‌السلام در ناحیه‌ای از مسجدالحرام بودم و گروهی در اطراف کعبه ندای لبیک سر می‌دادند. امام فرمود: آیا این کسانی که ندای لبیک سر می‌دهند را می‌بینی؟ به خدا سوگند صدای اینان نزد خداوند از صداهای خران هم منفورتر است.

📚الکافی، ج۴، ص ۵۴۰-۵۴۱

و این چه حدیث خوبی در تبیین انحراف شیعیان سنّی‌زده است و نشان می‌دهد اعمال عبادی مخالفین نه تنها نزد خداوند محبوب نیست بلکه منفور است لذا شباهت‌های ظاهری شیعه با آنان هیچ دلیلی برای وحدت و برادری و تقدّم آنان بر شیعیان نخواهد بود و شیعیان نباید فریفته اعمال و عبادات آنان شوند! در حدیث صحیح السند دیگر نیز آمده: «هر کس خداوند را با عبادتی که در آن خودش را به زحمت می‌اندازد دینداری کند اما به امامی از ناحیه خداوند معتقد نباشد تلاشش مقبول نیست و او گمراه و سرگشته است و خداوند دشمن اعمال اوست»(الکافی، ج۱، ص۳۷۵)

کل من دان الله بعبادة یجهد فیها نفسه و لا إمام له من الله فسعیه غیر مقبول و هو ضال متحیر و الله شانئ لأعماله

#نقد_ظاهرگرایی
#وجوب_برائت

🆔 @ShiaOmari
💠 دین خداوند و شاه کلید هدایت «شناخت و معرفت امام» است

🔹امام صادق(صلوات الله علیه) فرمود: «... دین و اصل دین "یک مرد" است و آن مرد، همان یقین و همان ایمان است و او امامِ امّت و امامِ اهلِ زمان خویش است. پس هرکس او را شناخت، خدا و دینش را شناخته است و هرکس او را منکر شد، خدا و دینش را منکر شده است. و هرکس او را نشناخت، خدا و دینش را نشناخته است. دین خدا و حدود و شرایع او به غیر از طریق آن امام شناخته نمی‌شود. و این چنین (قضای الهی) جاری شده که شناخت مردانی معین، دین خداست»

🔹امام حسین (صلوات الله علیه) فرمود: ای مردم! همانا خداوند -که یادش باعظمت است- مردم را نیافرید مگر اینکه او را بشناسند؛ پس وقتی او شناختند، او را می‌پرستند، و وقتی او را پرستیدند به واسطه عبادت او از پرستش دیگران بی‌نیاز می‌شوند.
مردی عرض کرد: «ای پسر رسول خدا، پدر و مادرم به فدایت! شناخت خدا چیست؟»
فرمود: «مردم هر زمان، امام خود را که اطاعتش بر آنان واجب است بشناسند»


🔹سدیر گوید به امام باقر (صلوات الله علیه) عرض کردم: من شیعیان شما را ترک کردم در حالی که با هم اختلاف داشتند و برخی از برخی دیگر بیزاری می‌جستند. حضرت فرمود: «تو را با این موضوع چه کار؟! مردم تنها به سه چیز تکلیف شده‌اند: شناخت امامان - تسلیم نسبت به آنچه از ناحیه امامان به ایشان می‌رسد- و ارجاع به امامان درباره آنچه که در آن اختلاف دارند»

پی‌نوشت‌:
جهت شناخت حجت خدا و افزایش معرفت نسبت به امامان معصوم راه‌هایی وجود دارد که در سرلوحه آنها ابتدائاً مداومت بر ادعیه و ذکر توسل و زیارت و گریه بر مصائب سیدالشهداء علیه السلام و درخواست خالصانه از خداوند و خود ائمه معصومین علیهم السلام است که این معرفت را روزی‌مان کنند. و در کنار آن یکی از مجرب‌ترین اموری که موجب افزایش این معرفت و شناخت می‌شود مداومت بر خواندن زیارت جامعه کبیره و دقت در معانی آن است؛ زیارتی که آن را شیخ صدوق در «من لایحضره الفقیه» و شیخ طوسی در «تهذیب الأحکام» -یعنی در دو کتاب از معتبرترین کتب حدیثی شیعه- از امام هادی(صلوات الله علیه) نقل کرده‌اند.

#شناخت_اهل_بیت_اطهار
#فضائل_اهل_بیت
#دین_شناسی

🆔 @ShiaOmari
💠 بزرگترین نعمت خداوند

دوستان عزیز اگر محبت اهل بیت علیهم السلام را در دل خود احساس می‌کنید و عارف به حق ایشان و مُقرّ به مقام ایشان نزد باری تعالی و جایگاه‌شان در نظام آفرینش هستید؛ خداوند را به خاطر این بزرگترین نعمت الهی که به شما ارزانی داشته بسیار سپاس گویید.
این معرفت و محبت و تسلیم که کمال دین و تمام نعمت است ــ و البته در هر شیعه‌ای شدت و ضعف دارد و باید ملتمسانه از خداوند تعالی بخواهیم که بر معرفت و محبت و تسلیم ما بیفزاید ــ چیز ساده‌ای نیست که نصیب هرکسی گردد و طبق احادیث متواتر به عالم ذر و میثاق(حوادث پیش از خلقت جسمانی و تولد در دنیا) و همچنین سرشت و طینت بازمی‌گردد.[برای اطلاع بیشتر کلیدواژه میثاق را در فهرست بحارالانوار جستجو کرده و احادیث ابواب مرتبط را مطالعه کنید]

وقتی انسان به کسانی که از سرچشمه زلال علم و نور اهل بیت علیهم السلام محروم شده‌اند می‌نگرد که چطور بینش و دیدگاه‌شان نسبت به خداوند و مبداء و مقصد و هدف زندگی و سایر مسائل بنیادین، سخیف و آشفته و التقاطی و شرک‌آلود است ... قدر این نعمت الهی را بهتر درک می‌کند و بیشتر ترغیب می‌شود که به مطالعه علوم آل محمد(صلوات الله علیهم) مشغول شود و تا عمر و فرصت باقیست از این نهر عظیم سیراب بنوشد.

در بحارالانوار جلد ۲۴ صفحه ۴۸ بابی با این عنوان به چشم می‌خورد «ائمه اطهار (صلوات الله علیهم) نعمت خداوند هستند و پذیرش ولایتشان شکر این نعمت است و ایشان فضل خداوند و رحمتش بر بندگان هستند و...»
مرحوم مجلسی در این باب بیش از ۵۰ حدیث از جوامع حدیثی شیعه گردآوری کرده است که در ذیل به بیان سه حدیث نورانی که در واقع تفسیر سه آیه از قرآن است بسنده می‌کنیم؛ امید است که قدردان این نعمت عظیم باشیم بعون الله و توفیقه.


🔹ابویوسف بزّاز گوید: امام صادق علیه السلام این آیه را تلاوت نمود: فَاذْکُرُوا آلاءَ اللَّهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ(اعراف/۶۸)
«آلاء[نعمت‌های بزرگ] خداوند را به یاد آورید امید است که رستگار شوید» و فرمود: آیا می‌دانی منظور از آلاء الله چیست؟! عرض کردم: خیر. فرمود: آن بزرگترین نعمت‌های خداوند بر مخلوقاتش است و آن «ولایت ماست»
(الکافی، ج۱، ص۲۱۷)

🔹اصبغ بن نباته نقل می‌کند: امیرالمؤمنین علیه السلام درباره آیه «أَ لَمْ تَرَ إِلَی الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَتَ اللَّهِ کُفْراً وأَحَلُّوا قَوْمَهُمْ دارَ الْبَوارِ»(ابراهیم/۲۸) «آیا ندیدی آن کسانی را که نعمتِ خدا را با کفر عوض کردند و قومشان را به سرای هلاکت درآوردند؟» فرمود: ما نعمت خداییم که بر بندگان ارزانی داشته است. (التفسیر للعیاشی، ج۲، ص۲۹۲)
توضیح آنکه یعنی خلفای غاصب با کنار گذاشتن ولایت اهل بیت و غصب این جایگاه، کفر را جایگزین کرده و باعث هلاکت امت شدند.

🔹ابوحمزه گوید: با چند نفر خدمت امام صادق علیه السلام بودیم. دستور داد غذا آوردند. تاکنون غذایی به خوشمزگی و خوبی آن ندیده بودم، خوردیم تا سیر شدیم. بعد برایمان خرما آوردند، از صفا و زیبایی خرما به یکدیگر نگاه می‌کردیم. مردی(با استناد به آیه ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِیمِ؛ التکاثر/۸) گفت: فردای قیامت از شما به خاطر این نعمتی که در خدمت فرزند رسول خدا استفاده کردید، سوال خواهد شد. امام صادق علیه السّلام فرمود: خداوند بزرگ‌تر و کریم‌تر از آن است که غذایی به شما بخوراند و گوارایتان گردد، آنگاه از شما درباره آن بازخواست نماید؛ ولی از نعمتی که به شما به واسطه محمّد و آل محمّد ارزانی داشته، بازخواست خواهد نمود. (المحاسن للبرقی، ص ۴۰۰)

#شناخت_اهل_بیت_اطهار
#فضائل_اهل_بیت

🆔 @ShiaOmari
​​💠 کسانی که غیر از امامان معصوم را به عنوان ولی امر و رهبر خود برگزیده‌اند ...

🔹محمد بن سلیمان از پدرش نقل می‌کند که از امام صادق علیه السلام تفسیر آیات ابتدایی سوره غاشیه را پرسیدم و حضرت فرمود:

«هَلْ أَتاکَ حَدِیثُ الْغاشِیَةِ» {آیا خبر «غاشیه» به تو رسیده است؟} مقصود قائم ماست که آنان را با شمشیر خود می‌پوشاند و فرو می‌گیرد.

«وُجُوهٌ یَوْمَئِذٍ خاشِعَةٌ» {چهره‌هایی در آن روز خاشع هستند} یعنی خوار و زبونند و طاقت امتناع و خودداری از امر او را ندارند

«عامِلَةٌ» {عمل کرده‌اند} یعنی به غیر آنچه خدا نازل کرده عمل کرده‌اند.

«ناصِبَةٌ» {نصب کرده‌اند} یعنی غیر از والیان امر را (به امامت و رهبری) منصوب کرده‌اند.

«تَصْلی ناراً حامِیَةً» {در آتشی سوزان در آیند} یعنی در زمان قائم ما؛ در دنیا در آتش جنگ و در آخرت در آتش جهنم می‌سوزند.

📚منابع:
- الکافی، ج۸ ، ص۵۰
- ثواب الاعمال و عقاب الأعمال، ص۲۴۸

پی‌نوشت‌:
مراد از والیان امر(أولی الأمر- ولی أمر، ولاة الأمر) در احادیث اهل بیت علیهم السلام منحصراً امامان معصوم هستند. امام باقر علیه السلام در تفسیر آیه اولی الأمر (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ نساء/۵۹) فرمود: «إیانا عنیٰ خاصةً أمر جمیع المؤمنین إلی یوم القیامة بطاعتنا»(کافی، ۱: ۲۷۶): مراد از اولیٰ الأمر(صاحبان امر) فقط ما هستیم؛ خداوند همه مومنان را تا روز قیامت به اطاعت از ما دستور داده است.

پس آیات ابتدایی سوره غاشیه قطعاً جماعت موسوم به اهل سنت را در برمی‌گیرد که به غیر از وُلاة امر را به امامت و خلافت و رهبری جامعه اسلامی منصوب کرده‌اند لذا نه تنها تلاش و عبادات آنان مقبول خداوند نخواهد بود بلکه عاقبتشان دوزخ است. همچنین بعید نیست شیعیانی که به ولایت مطلقه و امامت و رهبری اشخاصی غیر از امامان معصوم معتقد شده و آنان را به عنوان ولی امر برگزیده‌اند نیز مصداق این آیات باشند که سعی‌شان غیرمقبول است و مصداق «عاملةٌ ناصبةٌ» هستند.

#نقد_ولایت_غیرمعصوم
#نقد_حکومت_غیرمعصوم

🆔 @ShiaOmari
​​💠 وَ أْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوَابِهَا بقره: ۱۸۹
به خانه‌ها از درهای آن بیایید

🔹مرحوم کلینی به سند صحیح [طبق مبنای رجالیون] از عبدالحمید بن أبي العلاء نقل کرده است که امام صادق علیه السلام به او فرمود: «ای ابا محمّد به خدا قسم اگر ابلیس پس از نافرمانی و تکبّر، تا عمر دنیا باقیست برای خدا سجده کند سودی به حالش ندارد، و خداوند آن را از او نمی‌پذیرد تا زمانی که بر آدم همانطور که به او دستور داده بود، سجده کند.

و همین‌گونه است حال این امّت گناهکار و گمراه‌شده پس از پیامبرشان و پس از ترک امامی که پیامبرشان برایشان نصب کرده. خداوند عملى از آنها را نمی‌پذيرد و کار نیکی از آنها را بالا نمی‌بَرَد تا اینکه از همان راهى که خداوند به آنان دستور داده به سویش روند و ولایت همان امامى را بپذیرند كه به ولایتش مأمور شده‌اند، و از همان درى كه خدا و پيامبرش به روى آنها گشوده‌اند وارد شوند.

اى ابا محمّد! همانا خداوند عزّ و جلّ‌ پنج فريضه را واجب و حتمی ساخته: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت ما. و در مواردی، در چهار فريضه اول اجازه ترک داده است، ولى به هيچ وجه براى هيچ يک از مسلمانان در ترک ولايت ما اجازه‌ای نداده است. نه، به خدا سوگند در ترک ولايت ما رخصتى نيست»

📚الکافی، ج۸، ص۲۷۱

پی‌نوشت‌:
موحّد بودن و عبادت خداوند متعال نباید سلیقگی و ساختگی و ابداعی باشد؛ تعلّق ثواب و آمرزش گناهان و قبولی اعمال نیک بندگان متوقف بر همان راهی است که خداوند متعال بدان امر نموده؛ و خداوند هم با تک تک بشر سخن نگفته تا از اراده و خواست او مطلع شوند، پس لاجَرَم شناخت و جستجو از حجتی که از سوی خداوند سخن می‌گوید و از اراده او خبر می‌دهد لازم و ضروریست(برای اطلاع بیشتر رجوع کنید به: الکافی، ج۱، ص۳۷۸ باب «ما یجب علی الناس عند مضی الإمام» و تفسیر اهلبیت علیهم السلام ذیل آیه «فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» التوبة: ۱۲۳)


📌مطالب مرتبط:

اعمال عبادی جماعت موسوم به اهل سنت نزد خداوند منفور است

ظاهرگرایی شیعیان سنی‌زده و تغییر جهت‌گیری حبّ و بغض دینی

حتی اگر درست رفته باشی، پاداشی نداری!

#شناخت_اهل_بیت
#فضائل_اهل_بیت
#دین_شناسی

🆔 @ShiaOmari
💠 نقد و بررسی عملکرد اسلامگرایان شیعه در تأمین منافع مذهب و شیعیان

اگر خوشبین باشیم و ادعای اسلامگرایان شیعه(انقلابیون قائل به خلافت و رهبری غیرمعصوم) را حمل بر فریب و ریاست‌طلبی و قدرت طلبی‌های شخصی نکنیم، مدعی هستند: «تشکیل حکومت و در دست گرفتن قدرت سیاسی زمینه را برای حفظ منافع شیعیان و آسایش بیشتر آنان فراهم می‌کند و با قدرتی که حاصل می‌شود می‌توان مقابلِ مخالفان و دشمنان ایستادگی کرد و حتی آنها را در صورت لزوم سرکوب کرد و فضا را برای رشد مذهب و متدینین فراهم نمود»


چند سوال مطرح است:

الف: بُعد عمل
آیا در واقعِ امر چنین شده است و این ادعا نتیجه مطلوب را حاصل آورده است؟! آیا تشکیل حکومت دینی به نام مذهب، منافع شیعیان را بیشتر و بهتر از گذشته حفظ کرده و به نفع مذهب تمام شده است؟!
اگر بخواهیم آماری به قضیه نگاه کنیم، باید گفت بعد از انقلاب ایران و ایجاد روحیه جهادی انقلابی در شیعیان توسط خمینی و پیروانش و سپس درگیر شدن با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی، مردم ایران علاوه بر اینکه بر تعداد کشته‌شدگانشان به واسطه‌ی جنگ‌ها و انقلابی‌گری‌ها افزوده شد، از جهت آبرو و اعتبار نیز در جهان منزوی شدند به گونه‌ای که کمتر کشوری است که ایرانی‌ها را به صرف داشتن پاسپورت(بدون ویزا) در کشور خود پذیرا باشند! و از جهت فشارهای اقتصادی و تورّم و ارزش پول و بیکاری هم که دیگر نیازی به گفتن ندارد! جالب آنجاست که حتی شیعیان سایر کشورها نیز از این عواقب در امان نمانده‌اند و هر کجا که شیعه خمینی یافت می‌شود دچار این بلاها کم و بیش شده‌اند!

حتی با روی کار آمدن شیعیان انقلابی، منافع مذهب نیز حفظ نشد، برای اطلاع بیشتر مطالب زیر را مطالعه کنید:

۱هرگز به نمادهای مذهبی و شعائری که توسط جمهوری اسلامی پشتیبانی و منتشر می‌شود خشنود و خوشحال نباشید!

۲آیا حکومتی دینی که درصدد است مظاهر دینداری را در جامعه پیاده کند نسبت به حکومتی که به این مظاهر بی‌تفاوت است، بهتر نیست؟!

۳شیعیان و مومنان خدا را شکر کنند که جمهوری اسلامی در اسلامی‌سازی مردم ایران موفق نشد

۴ارزیابی درست عملکرد و کارآمدی یک نظام سیاسی (آیا جمهوری اسلامی موفق بود؟!)

۵جمهوری اسلامی به ضرر مذهب (چه در ایده و چه در عمل)

۶ اضمحلال تشیع در ایران


ب: بُعد نظر
از جهت نظری هم ادعای مذکور با متون روایی شیعه هیچ سازگاری ندارد. زیرا دستورالعمل امامان معصوم(علیه السلام) جهت حفظ منافع شیعیان(که همواره در اقلیت هستند) پرهیز از انقلاب و هدر دادن خون شیعیان، به کار بستن صبر و انتظار و تقیه و کتمان، مدارا و هُدنه(سازش)، و عزلت و خانه‌نشینی بوده است. استراتژی ائمه شیعه برای حفظ منافع شیعیان حتی فراتر از این عناوین بوده و گاهی اختلاف و عدم اتحاد شیعیان را برای بقا، بیشتر به صلاح می‌دانستند:

احادیث خانه نشینی و نهی از قیام و انقلاب و انقلابیگری

احادیث صبر، انتظار و تقیه

احادیث مدارا و سازش و کتمان

احادیث ایجاد اختلاف عمدی از سوی امام معصوم میان شیعیان جهت حفظ بقایشان

آیا باید به استراتژی که امامان علیهم السلام برای شیعیان تدارک دیده‌اند پایبند بود یا باید به استراتژی اسلامگرایان متأثر از زیدیه و إخوان المسلمین و سوسیالیسم دلخوش بود؟!(اینجا)

لِيَهْلِكَ مَنْ هَلَكَ عَن بَيِّنَةٍ وَيَحْيَىٰ مَنْ حَيَّ عَن بَيِّنَةٍ وَ إِنَّ اللَّهَ لَسَمِيعٌ عَلِيمٌ


#حفظ_منافع
#نقد_حکومت_غیرمعصوم

🆔 @ShiaOmari
💠 توهّم احیای حکومت صفویه!

برخی از شیعیان مدعی اخبارگرایی و همچنین برخی از غالیان، احیای حکومت صفویه را در ذهن می‌پرورانند و نزد خود فکر می‌کنند: «مشکل حکومت فعلی این است که به اندازه کافی شیعی نیست و در مسئله برائت و بیزاری نسبت به مخالفین تشیع(یعنی جماعت موسوم به اهل سنت و زیدیه و...) ضعیف عمل می‌کند؛ بلکه حکومت باید این مولفه هویتی شیعی را با جدیت دنبال کند و مانع مجالس لعن و عمرکشون و... نشود. حاکمیت اگر از تشیع نمایندگی می‌کند باید نسبت به اهل سنت کشور سخت‌گیری بیشتری شود و به مانند شیعیان با آنان در توزیع ثروت و امکانات رفتار نشود و....»

نقد:
اولاً موضوع لعن و برائت در سیره اهل بیت علیهم السلام و اصحاب ایشان همواره یک موضوع بنیادی اما پنهانی بوده و نهایت تقیه را در این باره به کار می‌بستند که حساسیت مخالفین برانگیخته نشود و منافع شیعیان مورد تهدید واقع نگردد! شیعیان همواره در اقلیت هستند و تأکید بر اندیشه‌های متمایز شیعی در سطح حاکمیتی که لاجرم به نفی و تقابل با اهل سنت و سرکوب سایر اندیشه‌ها منجر خواهد شد، احساسات مخالفین مذهب - که در اکثریت عددی و مالی قرار دارند - را برمی‌انگیزاند و آنان نیز جنگ قدرت و رقابت و تنش و سرکوب شیعیان را به خاطر خطری که احساس کرده‌اند دنبال خواهند کرد.

[لازم به یادآوری است مخالفت رهبر ایران با شیعیان برائتی و رفتار نیکوی او با اهل سنت از روی تقیه و به خاطر اتّباع از امر اهل بیت علیهم السلام نیست بلکه او از پیش از انقلاب، محو آثار و اندیشه‌های سید قطب(رهبر گروه جهادی سلفی اخوان المسلمین مصر) بوده و شدیداً شخصی سنّی‌زده است و دیدگاه او نسبت به اهل سنت همانطور که بارها اذعان داشته از روی محبت و برادری و الفت و اتحاد است نه از روی تقیه و ترس و دفع ضرر از شیعیان! در واقع او فرق چندانی میان شیعه و سنی نمی‌بیند]

ثانیاً اکنون ما حکومت حاضر را نماینده تشیع اصیل نمی‌دانیم و پیروی آنان از اندیشه‌های إخوانی، تصوّف، مارکسیسم و انقلابی‌گری زیدیه مشهود است لذا می‌توانیم دامان تشیع را تا حدی از این فسادها و ناکارآمدی تطهیر کنیم! اما حکومتی که غُلاة و برخی اخبارگرایان تمنّای آن را می‌کشند هرچند از جهت شرعی همچون جمهوری اسلامی مشروعیت ندارد اما نزد اذهان عمومی رسماً نماینده شیعه تلقّی خواهد شد و ناکارآمدی و نارضایتی حاصل از آن به نام مذهب نوشته خواهد شد لذا دیگر مفرّی برای شانه خالی کردن تشیع از مسئولیت باقی نخواهد ماند!

ثالثاً امروزه ما با تنوّع شدید فرهنگی و فکری مواجه هستیم و جامعه‌ای را نمی‌توان یافت که همه یا اکثریت آنان بر یک ایده و آیین باشند و به اصطلاح اختلاف نظر موج می‌زند. در چنین شرایطی مدارا و پذیرش تنوّع فرهنگی و اندیشه‌ای و پرهیز از غلبه قومی، نژادی، مذهبی - علی الخصوص در سطح حکومتی - امری ضروری جهت ادامه بقا به نظر می‌رسد. از طرفی گسترش رسانه‌های اجتماعی باعث شده کوچکترین تعرّض و خشونت فوراً بازنشر شود و دیگر به مانند گذشته نیست که قومی بتواند راحت بر قوم و گروهی غلبه کند و قتل و کشتار به راه اندازد! در جامعه مدرن نفرت‌پراکنی و خشونت خریداری ندارد!

این نکته نیز حائز اهمیت است که اهل بیت علیهم السلام بارها فرموده‌اند: «خداوند می‌خواهد تا هنگام ظهور حضرت حجت(علیه السلام) به صورت پنهانی عبادت شود» [اینجا و اینجا و اینجا را ببینید]. پر واضح است چنین بیانی سنخیتی با تشکیل حکومت دینی و پیگیری عقاید و احکام دینی در سطح جامعه با قوه قاهره و یا حکومتی به مانند صفویه ندارد.

#نقد_حکومت_غیرمعصوم
#نقد_نسخه‌های_حکومتداری

🆔 @ShiaOmari
💠 خوانش رسمی حاکمیت از دین انگیزه‌ای مهم برای بی‌دینی

برای بی‌دین شدن انگیزه لازم است. وقتی کسی که ابتدائاً مقید به دین است و آنگاه از آن خارج می‌شود قطعاً انگیزه‌هایی برای این تغییر خود دارد.

تنفس در فضای رسمی مذهبی کشور و یا در حوزه‌های علمیه - به خصوص حوزه‌های وابسته به حکومت که اهداف و آرمان‌های حاکمیت را با غلظت بیشتری دنبال می‌کنند- این انگیزه را برای انسان خردمند فراهم می‌آورد. زیرا انسان باهوش پس از مدتی متوجه تناقض علوم و مباحثی که دریافت می‌کند با آنچه از جامعه و محیط می‌بیند خواهد شد.
و از آنجا که علوم حوزوی و کتب دروس دینی صرفاً آراء و برداشت فلان شیخ و فلان مفتی است و خبری از متون اصیل دین و اصل سخن شارعان دین(یعنی قرآن و سخنان چهارده معصوم) نیست هرگز آن اطمینان قلبی در فرد به دلیل عدم تمسک به دستگیره محکم الهی(العروة الوثقیٰ) ایجاد نمی‌شود و همواره خود را بر کشتی متزلزلی احساس می‌کند و طعم آرامشی که باید از دین برایش حاصل شود را نمی‌چشد!

پس انسان باهوش اول از همه این سوال و تشکیک در او ایجاد خواهد شد که چرا باید نظر و رأی فلان شیخ و مفتی و مفسّر را (بدون پشتوانه‌ای‌ از سخنان شارعان دین)، دین خدا پنداشت و برای دیدگاه او قداست و حجیّت قائل شد؟!

در ادامه نیز مشاهده تناقض میان علوم دریافتی با محیط و جامعه و دنیای مدرن، انگیزه کافی را برای بی‌دینی فراهم می‌آورد.

بنده معتقدم اگر قرائت محدثین از دین برای جامعه رواج می‌یافت کمتر انگیزه‌ای برای خروج از دین فراهم می‌شد! زیرا با نشر متن احادیث و نورانیتی که حدیث دارد آن آرامش و اطمینان قلبی حاصل می‌شد و از طرفی کمترین تناقض و تقابل را میان تشیع برگرفته از احادیث با ذهنیت دنیای مدرن شاهد هستیم.

زیرا جریان حدیثگرایی به دین خدا نمی‌افزاید و می‌گوید:

- دین خدا تا ظهور صرفاً همین احکامی است که به عنوان مثال در جامع فقهی وسائل الشیعه گردآوری شده. من محدّث حق ندارم احکامی به دین خدا بیفزایم و فتوا و رأی خود را دین خدا بپندارم و شمای مکلّف هم ملزم به اتباع از رأی و برداشت من نیستی، من صرفاً حدیث آل محمّد را برای تو می‌خوانم و آنچه شرط بلاغ است با تو می‌گویم تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال!

- من محدّث قائل به حکومت دینی در عصر غیبت و اجرای دین در جامعه با قوه قاهره نیستم

- من محدث قائل به انقلاب علیه حکومت‌ها و قدرت‌ها و جهاد و انقلابی‌گری و سپس از دست رفتن نفوس و منافع مردم و شیعیان نیستم.

- من محدّث قائل نیستم که هر کسی حق تفسیر و فهم از قرآن را داشته باشد و آنگاه با تکثّر فهم، اختلاف ایجاد شود و گروهی گروه دیگر را با استناد به قرآن تکفیر کرده و گمراه خطاب کنند. من تفسیر را تنها شأن امامان معصوم می‌دانم و تنها فهم واحد ایشان را معتبر می‌دانم.

- من محدث قائل به تقیه و مدارا هدنه(سازش) با مخالفان هستم

- من محدث قائلم فلسفه و تصوف(که به عرفان هم شناخته می‌شود) جدا از ارزش‌گذاری و اینکه خوب هستند یا بد؛ نباید به عنوان دین خدا و اسلام به مردم معرفی شود!

- من محدث آزادی اقتصادی و به رسمیت شناختن مالکیت خصوصی و عدم دخالت حداکثری دولت‌ در شئون مردم را به نفع مردم و مذهب می‌دانم.



🆔 @ShiaOmari
آدم دلش برای احمق‌ها نمی‌سوزد!

ولی دلش می‌سوزد و تأسف می‌خورد که سرنوشتش به تصمیم احمق‌ها گره خورده است!
💠 "تقیه" یا انقلابی‌گری و قیام و جهاد؟!

نیاز به شرح و توضیح نیست؛ دلالت احادیث صریح و واضح است:

🔹امام رضا علیه السلام فرمود: ... کسی که تقیه نمی‌کند هیچ ایمانی ندارد، همانا گرامی‌ترین شما نزد خداوند کسی است که بیشتر تقیه را به کار می‌بندد‌. گفته شد: تا چه وقت؟ فرمود: تا قیام قائم علیه السلام، پس هرکس تقیه را پیش از قیام قائم ما ترک کند از ما نیست.

📗کمال الدین و تمام النعمة، ص۳۷۱


🔹امام صادق علیه السلام فرمود: بر شما واجب است تقیه کنید؛ زیرا از ما نیست کسی که آن را لباس زیر و رو خود نسازد در برابر کسی که از ضررش آسوده است، تا عادتش شود در برابر کسی که از او باید ترسید.

📗 الأمالی للطوسی، ص۲۹۹


🔹امام صادق علیه السلام فرمود: قطعاً نُه دهم دین در "تقیه کردن" است. و کسی که تقیه ندارد، هیچ دینی ندارد.

📗الکافی، ج۲، ص۲۱۷


🔹ابن عبدالله گوید: به امام رضا عليه السلام عرض كردم: فدایت شوم! پدرم از پدران شما برای من نقل كرده كه به يكى از ایشان گفته شد: در کشور ما مناطق مرزی به نام قزوين وجود دارد. در آنجا دشمن (کافری) به نام ديلم است. آيا مى‌توانيم با آنها جهاد كنيم يا به مرزبانی در آنجا مشغول شویم؟ حضرت فرمود: بر شما باد که به سوی كعبه آمده و حج آن را به جای آوردید. آن‌گاه سؤال‌كننده سه‌مرتبه پرسش خود را تكرار كرد. و حضرت در هر بار همین را فرمود و در مرتبۀ سوم ادامه داد: آيا يكى از شما خشنود نمى‌شود كه در خانۀ خود باشد و هزينۀ خانواده‌اش را بدهد و در انتظار امر ما(فَرَج) باشد؟! پس اگر آن را درک كرد، گویی که با رسول خدا در جنگ بدر شركت كرده، و اگر بميرد و آن را درک نكند گویی که با قائم ما در خيمۀ او چنين باشد: و حضرت دو انگشت اشاره خود را کنار هم قرار داد. آن‌گاه امام رضا عليه السلام فرمود: راست گفته. حدیث همان‌گونه است كه نقل كرده.

📗الکافی، ج۴، ص۲۶۰

#نقد_انقلابیگری #تقیه_صبر_انتظار


🆔 @ShiaOmari
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💠 آیا نوبت درس گرفتنِ شیعیان سنّی‌زده فرا رسیده؟!

یک بار حکومت‌های عرب و سنّی منطقه با هم متحد شدند و در سال ۱۹۶۷ جنگ با اسرائیل را آغاز کردند و شکست مفتضحانه‌ای خوردند و باعث شد
اسرائیل قسمتی از سوریه(بلندی‌های جولان)، مصر(صحرای سینا)، اردن(کرانه باختری) و غزه را تصرّف کند.

بعد از آن مصر و اردن و عراق و سایر حکومت‌های عرب‌ منطقه درس گرفته و سر جای خود نشستند و به تدریج کوتاه آمده و از در سازش وارد شدند.

این دفعه اما حکومت ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در عراق و لبنان و زیدی‌های یمن خود را با اسرائیل درگیر کرده‌اند...(این دفعه همه از جهت تاریخی منتسب به تشیع هستند؛ هر چند هیچ‌کدام شیعه اصیل امامی محسوب نمی‌شوند)


جبهه سنّی ــ عربی شکست خورد و از در سازش درآمد.

آیا نوبت درس گرفتنِ شیعیان سنّی‌زده فرا رسیده؟!


📌پی‌نوشت‌: (آنچه اتفاق افتاده)

۷ اکتبر ۲۰۲۳: آغاز حمله حماس به اسرائیل(عملیات طوفان الاقصی) و کشتن ۱۱۳۹ اسرائیلی و به اسارت گرفتن ۲۵۰ نفر.

اسرائیل در پاسخ به غزه حمله کرد و حماس را از بین برد و نوار غزه را با کشتن بسیاری از فلسطینی‌ها به طور کامل تصرف نمود و رهبر آن اسماعیل هنیه را در تهران ترور کرد.

همزمان با حمله اسرائیل به غزه، زیدی‌های یمن و حزب‌الله لبنان شروع به پرتاپ روزانه صدها راکت و موشک به سمت اسرائیل نمودند. اسرائیل مجبور شد شهروندان خود را که نزدیک به مرز لبنان سکونت داشتند تخلیه کند و اعلام کرد پس از تصرّف غزه، به سراغ حزب الله و یمن خواهد رفت. و به وعده‌اش عمل کرد و تقریباً تمام فرماندهان اصلی حزب الله یعنی ۱۷ نفر از فرماندهان این گروه شبه نظامی را ترور کرد و همچنین رهبر آن حسن نصرالله را در ضاحیه بیروت با ۸۵ تُن بمب سنگرشکن کشت. همچنین نزدیک به ۳۰۰۰ نفر از فرماندهان میانی این گروه را با انفجار پیجِر، ناقص و شدیداً مجروح نمود.

ایران به خاطر انتقام از ترور اسماعیل هنیه و حسن نصرالله و حفظ آبرو، حدود ۲۰۰ موشک بالستیک و هایپرسونیک به سمت اسرائیل شلیک نمود و جنگ با اسرائیل را آغاز نمود. این حمله تنها یک تلفات انسانی داشت و آن هم تنها یک کارگر فلسطینی بود که پاره آهن موشکی که در آسمان منفجر شده بود بر سرش افتاد و مُرد.

همه منتظر واکنش اسرائیل و ادامه ماجرا هستند.

🆔 @ShiaOmari
💠 ریشه انحراف
(ترک، تغییر مفهوم یا عدم توجه به تمام ابعاد برائت)

بنده هرچه فکر می‌کنم که این همه انحراف ایجاد شده در تشیع از اجتهاد و افتاء بِرأی و اصول فقه ابداعی و تفسیر اجتهادی قرآن و ولایت مطلقه غیرمعصوم گرفته تا گرایش به تصوّف و فلسفه‌بافی و مجذوب ابن‌عربی‌ و سید قطب‌ و إخوانی‌ها شدن ... از کجا نشأت می‌گیرد و ریشه اصلی آن کجاست به یک عنوان می‌رسم و آن ضعف در اصل «برائت و تبرّی» است.

شیعه اگر مفهوم برائت(بیزاری جستن) و ابعاد آن را به خوبی درک کند و بدان واقعاً باور داشته باشد، از هر آنچه که بوی غیر اهل‌بیتی دهد و از این خاندان بیگانه باشد دست رد می‌زند و مخالفت می‌کند.

البته برخی از برائت فقط ناسزا و لعن را یاد گرفته‌اند و فکر می‌کنند با چهارتا فحش و بد و بیراه گفتن به قاتلین و دشمنان اهل بیت علیهم السلام اهل برائت هستند و کار تمام است. در حالی که از این‌ها مهم‌تر آن است که در اندیشه دینی خود؛ چه در اصول و روش و مبانی و چه در فروع و شقوق دینی برائت داشته باشیم؛ یعنی اگر چیزی به عنوان دین به ما عرضه شد فوراً آن را با شاقول اهل‌بیت علیهم‌السلام بسنجیم که آیا مطابق احادیث کتب معتبره و منهج اصحاب ایشان است یا خیر. مبادا دین و مذهبمان آلوده به قیل و قال‌ها و مباحث وارداتی و ابداعی مخالفین اهل بیت علیهم السلام باشد و خود خبر نداشته باشیم!

متاسفانه تمام انحرافاتی که در ابتدا ذکر شد توسط علمای منتسب به تشیع به تدریج وارد مذهب شده و آنچنان پر و بال یافته و هواخواه دارد که امروزه کمتر شیعه‌ای را می‌توان یافت که مبتلا به یک یا چند انحراف نباشد و این اباطیل را دین خدا نپندارد! و زمانی فاجعه مُهلک‌تر است که ببینی تمام انحرافات یاد شده در یک شخص جمع شده که بیشترین قدرت و اعمال نفوذ را بر مردم دارد!

و چه دشوار است نقد و تبیین امور باطل ولی پرطرفدار!

مشاهده احادیث

🆔 @ShiaOmari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹سلامی، فرمانده کل سپاه: قعود(نشستن) مفهومی ندارد، ما اهل قیامیم. اسلام با جهاد و شهادت پیروز می‌شود، راه سعادت مسلمانان از مسیر جهاد می‌گذرد. راهی وجود ندارد جز بر قلب سپاه دشمن یورش‌بردن و انداختن ترس و وحشت بر خانه‌های دشمن.
۱۴۰۳/۷/۲۶


📌مطالعه کنید:
شباهت بنیانگذار انقلاب ایران با امامان زیدی و بزرگان سنّی در طعنه به امامان معصوم در ترک جهاد

احادیث نهی از جهاد

احادیث نهی از قیام و انقلاب و انقلابی‌گری

🆔 @ShiaOmari
💠 تقابل با غرب و آمریکا؛ هوشمندی یا عقده‌های توأم با احساس حقارت؟!

باید دانست تهدیدی از سوی آمریکا و غرب به منظور «تصرفِ ممالک اسلامی» ، «کشتار مردم مسلمان» و یا «تغییر دین و آیین مردم» در کار نیست تا بگوییم لازم است به جنگ و جهاد دفاعی علیه آنان بپردازیم

میلیون‌ها مسلمان با آزادی‌های مدنی و مذهبی بسیار بیشتر از ممالک اسلامی در آمریکا و غرب زندگی می‌کنند و ما گزارش خاصی تا کنون سراغ نداریم که این دولت‌ها به دنبال تغییر دین و مذهب شهروندان خود بوده باشند.

اتفاقا در آمریکا تقریبا همه ادیان و مذاهب شبکه‌های ماهواره‌ای خود را داشته و آزادانه به تبلیغ دین و مذهب خود می‌پردازند، در واقع به رسمیت شناختن آزادی‌های مذهبی از مهمترین اصول نظام آمریکاست.

غرب و آمریکا از آنجایی که نظام‌هایی لیبرال سرمایه‌داری هستند، بیشترین چیزی که به آن فکر می‌کنند تجارت و داشتن روابط حسنه با کشورهای در حال توسعه و غیرصنعتی است و از آنجا که آنان درگیر یک رقابتِ شدید اقتصادی با شرق و چین هستند، تمایل شدیدی دارند که تکنولوژی و صنعت برتر خود را در بازارهای منطقه ما به فروش برسانند و از این جهت حضور خود را در این بازارها تثبیت کنند؛ کما اینکه اکنون در کویت و امارات و عمان و قطر و عربستان و بحرین و... این سیاست را در پیش گرفته‌ و با داشتن روابط حسنه با آنها توانسته‌اند بازی دوسر بردی را شروع کنند؛ فروش تکنولوژی و صنعت برتر از سوی غرب و ایجاد اشتغال و رفاه بیشتر برای مردم این کشورها. حضور آمریکا در منطقه و یا سایر مناطق جهان با این توجیه می‌باشد، نه بحث سلطه نظامی و تجاوز و کشتار و تغییر دین و سنت‌های مردم. متاسفانه انقلابی‌ها اسم روابط اقتصادی را "سلطه" می‌گذارند. در حالی که این سلطه نیست و داشتن تجارت و داد و ستد با کشوری که صاحب تکنولوژی برتر است به نفع خود کشور است، چین با این همه اختلافی که با امریکا و غرب دارد، بیشترین تجارت را هم با آنها دارد.

اینکه آمریکا یا برخی کشورهای غربی در منطقه ما پایگاه نظامی دارند علتش این است که خود کشورهای منطقه از قدرت‌های غربی خواسته‌اند با استقرار پایگاه نظامی امنیت‌شان را در مقابل تهدید همسایگانی چون ایران(که به دنبال صدور انقلاب خود است) تأمین کنند؛ در واقع توافقی داخلی بین این کشورها با امریکا یا فرانسه و بریتانیا وجود دارد و ما حق دخالت و تعیین تکلیف برای آنها را نداریم.

جالب اینجاست اگر احیاناً غرب و آمریکا در منطقه ما مداخله نظامی کرده‌اند با حاکمان مستبد و دشمنانِ بشریت جنگیده‌ و آنها را ساقط کرده‌اند. نمونه بارز آن اسقاط طالبان در افغانستان در سال ۲۰۰۱  و همچنین براندازی حکومت بعث عراق در سال ۲۰۰۳ که هر دو از مخالفین تشیع و ملت ایران بوده‌اند. یا مثلا بزرگترین تروریست‌ها و آشوبگران منطقه توسط آمریکا و غرب به درک واصل شده‌اند از بن لادن(رهبر القاعده) گرفته تا ابوبکر بغدادی(رهبر داعش) و برخی دیگر. طبق قانون اساسی آمریکا، این کشور حق مستعمره کردن سایر کشورها را ندارد؛ به همین دلیل می‌بینیم احیاناً اگر آنان جایی را تصرف می‌کنند، پس از استقرار وضع امنیت، با برگزاری انتخابات، حکومت و اختیارات را به مردم همان کشور واگذار کرده و پس از مدتی به طور کامل آن کشور را ترک می‌کنند، مگر اینکه حاکمان یک کشور بخواهند نیروهای آمریکایی برای برقراری امنیت چند سالی باقی بمانند.
این اتفاق در آلمان و ژاپن نیز افتاد؛ آمریکا و غرب در جنگ جهانی دوم پس از اسقاط حاکمان خودکامه ژاپن و آلمان، آزادی انتخاب را به مردم این دو کشور واگذار کردند و بسیار به آنها کمک کردند و اکنون این دو کشور از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا به شمار می‌روند.

پس آمریکا نه با اصل اسلام سر جنگ دارد و نه با اصل تشیع. آنها تنها با اسلام انقلابی و جهادی که در پی کشورگشایی و صدور انقلاب و سرنگونی پادشاهان منطقه است و با تزریق اندیشه‌های خشونت‌طلب منافع اقتصادی غرب را به خطر می‌اندازد مقابله بمثل می‌کنند و این کاملاً طبیعی است.

و می‌دانیم که قیام و انقلابیگری و جهاد در عصر غیبت و ترک تقیه از اساس بر خلاف آموزه‌های اهل بیت علیهم السلام است و این تفکرات در میان معاصرین شیعه با اثرپذیری از اخوانیون مصر و زیدی‌ها و اندیشه‌های چپ کمونیستی شکل گرفته است. و این از بزرگترین بداقبالی‌ها بود که در ایران حکومتی سر کار آمد که با اثرپذیری از این شعارهای پرهزینه و انقلابی، آغازگر دشمنی با غرب و آمریکا شد. دشمنی و تقابلی که جز ضرر و فقر برای شیعیان و ملت ایران، آورده‌ی دیگری نداشت.

احساس می‌کنم پیشرفتِ شگرف غرب منجر شد اخوانی‌ها و انقلابی‌ها احساس حقارت و عقب ماندگی کنند و به خاطر خالی کردن این عقده‌ها با غرب شاخ به شاخ شده و یکی از نتایجش شد دور کشور خود دیوار بکشند و با خودتحریمی به اسم خودکفایی در همه چیز، مردم را در باتلاق فلاکت غرق کنند.

#غرب_ستیزی_پرهزینه

🆔 @ShiaOmari
​​💠 کجا برای احیای امر اهل بیت علیهم السلام شرایط فراهم‌تر است؟! [در ممالک به اصطلاح اسلامی یا در غرب و امریکا؟]

🔹حمّاد سمندری گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: «من به بلاد شرک می‌روم. بعضی از هم مسلک‌های ما می‌گویند که اگر تو در آنجا بمیری، با آن‌ها محشور می‌شوی». حضرت فرمود: «ای حمّاد! وقتی در آن کشورها هستی، امر ما را یاد می‌کنی و مردم را به آن دعوت می‌کنی؟» عرض کردم: بله. فرمود: «اگر در این در شهرها یعنی شهرهای اسلامی باشی، باز امر ما را یاد می‌کنی و مردم را به آن دعوت می‌کنی؟» عرض کردم: خیر. فرمود: «قطعاً اگر در کشورهای غیراسلامی بمیری، خود به تنهایی یک امّت محشور می‌شوی و نور تو در جلوت بشتابد»

📗منابع:
- ألأمالي للطوسی، ص۸۰، ح۲۲
- الرجال للكشّی، ج۲، ص۶۳۴- ۶۳۵


پی‌نوشت‌:
راوی این حدیث تایید می‌کند هنگامی که در کشورهای به اصطلاح اسلامی زندگی می‌کند نمی‌تواند به سوی اهل بیت علیهم السلام دعوت کند؛ در واقع به دلیل فضای خفقان و تقیه، امکان دعوت به اهل بیت علیهم السلام و نشر احادیث ایشان فراهم نیست.

دقیقاً همین مشکل امروزه نیز وجود دارد؛ در کشورهای با اکثریت عمریه که واضح است تبلیغ امر اهلبیت علیهم السلام و نشر احادیث ایشان احتمالا به قیمت جان تمام می‌شود.

در کشورهای با اکثریت شیعه هم، آنجا که شیعه‌نماها حکومت را در اختیار دارند مانع نشرِ مهمترینِ احادیث می‌شوند چون در احادیث ایشان انحصار ولایت و خلافت و حکومت در امامان معصوم، نهی از قیام و انقلاب و انقلابی‌گری و جهاد، لزوم تقیه و صبر و انتظار و مدارا و سازش و حفظ جان و مال و نوامیس شیعه از واضحات پرتکرار است.[پیش از این در چند مطلب عرض شد که اگر تبلیغ و نشر دین در کشور ما صورت می‌پذیرد، عموماً معارفی مأخوذ از اهل بیت علیهم السلام نمی‌باشد و شعائر و مباحث و امور دینی به سمت تشیع إخوانی و زیدی منحرف می‌شود که خطر و ویرانی‌اش از عدم تبلیغ دین به مراتب بیشتر است] اینجا - اینجا - اینجا را ببینید

آنجا هم که حکومت در اختیار شیعیان نیست، علمای حوزه نشرِ احادیث و رجوع بی‌واسطه مردم به احادیث را با اقتدار و هژمونی و منافع اقتصادی و سرسپردگی مردم به خود در تعارض می‌بینند و می‌گویند: مردم نمی‌توانند خود به حدیث عمل کنند و حدیث را بفهمند، بلکه باید فقط به فتوا و رأی و نظر جناب شیخ و مرجع عمل کنند و فتوای شیخ حجت است و حدیث حجت نیست، چون دین خدا تنها همان است که مجتهد می‌گوید.

چیزی که بنده می‌بینیم امروزه در آمریکا و غرب بسیار آزادی عمل بیشتری برای نشر احادیث و دعوت به امر اهلبیت علیهم السلام وجود دارد تا در ممالک به اصطلاح اسلامی!

#نقد_حکومت_غیرمعصوم

🆔 @ShiaOmari
​​💠 تمام مشکلات در تشیع از زمانی شروع شد که علمای منتسب به مذهب این انحصار را کنار گذاشتند.

🔹فُضیل بن یسار گوید: من و محمد بن مسلم خدمت امام صادق علیه السلام رسیدیم و عرض کردیم: ما را به مردم چه کار؟! به خدا قسم تنها از شما پیروی می‌کنیم، به خدا قسم تنها از شما اخذ [دین] می‌کنیم، به خدا قسم تنها تسلیم شما هستیم؛ شما هرکس را به دوستی گیرید به خدا قسم ما نیز با او دوستی می‌کنیم و شما از هر کس بیزاری جویید ما نیز از او بیزاری می‌جوییم. و شما از هر کس دست بکشید، ما نیز از او دست می‌کشیم. امام صادق علیه السلام دستش را به سمت آسمان بالا برد و فرمود: به خدا سوگند این همان حقّ آشکار است.

📗البرهان فی تفسیر القرآن، ج۸، ص۴۹۰

پی‌نوشت‌:
✓ ما لنا و للناس[ما را به مردم چه کار]: دو معنا محتمل است: یکی اینکه یعنی ما به مردم کاری نداریم که دین خود را از چه کسی می‌گیرند و پیرو چه آیین و مسلک و مرامی هستند و چه اعتقاداتی دارند یا درباره ما چه فکر می‌کنند! دوم اینکه ما در دعوت مردم به شما، احتیاط می‌کنیم و هر کسی را دعوت یا اجبار به این امر نمی‌کنیم. که با توجه به ادامه حدیث معنای اول بهتر است.

✓ بِکُم، جار و مجرور است و تقدیم جار و مجرور در این جملات دلالت بر حصر و انحصار دارد؛ به خاطر همین در ترجمه گفتیم: تنها از شما اخذ دین می‌کنیم، تنها از شما پیروی می‌کنیم و... . این انحصار اخذ دین و معارف از اهل بیت علیهم السلام در احادیث شیعه به تواتر ثابت است و متاسفانه تمام مشکلات در تشیع از زمانی شروع شد که علمای منتسب به مذهب این انحصار را کنار گذاشته و به اخذ از اهل بیت علیهم السلام اکتفا نکردند و به احادیث ایشان راضی نشده و به غیر ایشان متمسک شدند و ندای «أنا رجلٌ» سر دادند.

#دین_شناسی

🆔 @ShiaOmari
2025/01/21 10:41:49
Back to Top
HTML Embed Code: