Telegram Web
Forwarded from Bukharamag
Forwarded from Bukharamag
ایران از پای نمی‌اُفتد، می‌تپد و چون قُقنوس از خاکستر خود برمی‌خیزد؛ مانندِ دُلفین جَست می‌زند و پیدا می‌شود و نهان می‌شود، و باز از نو پدیدار. هر کجا که گمان کنید که نیست، درست همانجا هست، در هر لباس، هر سیما، چه در زربفت و چه در کرباس، چه گویا و چه خاموش.

هزاران هزار صدا در خرابه‌هایِ تو پیچید که: «دیوان آمد، دیوان آمد!» این صدا در خرابه‌هایِ دیگر نیز پیچیده‌ است و گوشِ روزگار با آن آشناست؛ ولی دیوان می‌آیند و می‌روند، غولان می‌آیند و می‌روند، دوالپایان پاورچین پاورچین می‌گذرند، و آن روندهٔ بزرگ که ایران نام دارد، می‌ماند.
محمد‌علی اسلامی ندوشن
برگرفته از فصلنامهٔ هستی، تابستانِ ۱۳۷۲ خورشیدی، صص ۱۸۴–۱۸۳


نقل از صفحه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی
انجمن داستان سیمرغ نیشابور
همزمان با روز ملی #عطار_نیشابوری و همچنین دهمین سال فعالیت انجمن داستان سیمرغ نیشابور: فراخوان هفتمین دوسالانه جایزه ادبی انجمن داستان سیمرغ نیشابور. 🖇 در دو بخش #ملی (ویژه‌ی فارسی‌زبان داخل و خارج از کشور) و #منطقه‌ای (ویژه‌ی نویسندگانِ ساکن نیشابور…
«انجمن داستان سیمرغ نیشابور» از به تعویق افتادنِ «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» خبر داد.

متن بیانیه «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» به این شرح است:

در این روزهای آکنده از رنج و حزن که جنگنده‌ها و پهپادهای دشمنِ خون‌خوار و قسم‌خورده، خونِ هم‌وطنان، کودکان و زنانِ بی‌گناه را بر روی زمین می‌ریزد؛ «انجمن داستان سیمرغ نیشابور»، جنایت‌های این دشمنِ متوحش را شدیدا محکوم می‌کند.

از این رو، مهلت دریافت آثار داستانی «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» که قرار بود ۳۱ خرداد ماه باشد، تا اطلاع ثانوی به تعویق می‌افتد.

امروز، زمانِ پایمردی، اتحاد و یکرنگی در کنار پیروزی و فخر ایران است.

چون آید مرا روز کین خواستن
ببین آن زمان لشکر آراستن

انجمن داستان سیمرغ نیشابور
۲۸ خرداد ۱۴٠۴

#هفتمین_جایزه_داستان_سیمرغ

@Simurgh_Dastan
انجمن داستان سیمرغ نیشابور
همزمان با روز ملی #عطار_نیشابوری و همچنین دهمین سال فعالیت انجمن داستان سیمرغ نیشابور: فراخوان هفتمین دوسالانه جایزه ادبی انجمن داستان سیمرغ نیشابور. 🖇 در دو بخش #ملی (ویژه‌ی فارسی‌زبان داخل و خارج از کشور) و #منطقه‌ای (ویژه‌ی نویسندگانِ ساکن نیشابور…
تمدید هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ.

برای ایران و روزهای سختی که پشت سر گذاشتیم؛ تصمیم گرفتیم مهلت ارسال آثار به «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» تا روز یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴٠۴ (۶ جولای ۲٠۲۵) تمدید کنیم. #نکته این تاریخ تمدید نمی‌شود.

علاقه‌مندان به شرکت در هفتمین دوسالانه جایزه ادبی داستان سیمرغ نیشابور، باید داستان خود را از طریق پست الکترونیک به نشانی [email protected] ارسال کنند.

دبیرخانه هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ نیشابور.
پنجشنبه ۵ تیر ۱۴٠۴

#هفتمین_جایزه_داستان_سیمرغ

@Simurgh_Dastan
شب سرای شاهینر برگزار می‌شود.

🖇 این نشست ادبی به همت انجمن کتاب سیمرغ، روز سه‌شنبه، ۱٠ تیر ماه از ساعت ۱۸ در موسسه مهرآیین واقع در بلوار امیرکبیر، امیرکبیر ۴ نبش امیرکبیر ۴/۵ برگزار می‌شود.

در این نشست مصطفی بیان و مریم حسینی درباره‌ی جدیدترین آثار این نویسنده‌ی تُرک صحبت خواهند کرد.

#سرای_شاهینر، متولد ترکیه، ۴۱ ساله، لیسانس روزنامه‌نگاری و کارشناس ارشد سینما است.

رمانِ «پله‌پله تنهایی» را در سال ۲٠۱۷ منتشر کرد. در سال ۲٠۱۸ برگزیده‌ی جایزه‌ی ادبی اورهان کمال شد و بر اساس این داستان، نمایشی نیز در استانبول ساخته و اجرا شده است.

همچنین در سال ۲٠۲۲ برای نگارش رمانِ «اولکر آبلا» برنده جایزه‌ی ادبی دویگو آسنا شد.

هر دو رمانِ «پله‌پله تنهایی» و «اولکر آبلا» با ترجمه‌ی #مژده_الفت توسط انتشارات #برج منتشر شده است.

@Simurgh_Dastan
انجمن داستان سیمرغ نیشابور
#سرای_شاهینر @Simurgh_Dastan
داستانِ «پله‌پله تنهایی» در مورد شخصیت زنی به نام مرجان است. مرجانی که سر یک بگوومگو، شوهر معتادش را از خانه بیرون کرد و با تمیز کردنِ پله‌های ساختمان روزگار می‌گذراند.

در این کتاب همراه می‌شویم با شخصیت مرجان، فکر و خیالاتش. شاید بشه گفت ۷٠ تا ۸٠ درصد کتاب، شخصیت مرجان را معرفی می‌کند. همچنین همراه با مرجان، شهر استانبول را دوباره کشف می‌کنیم. بناها، سنگفرش‌ها، مغازه‌ها، کاباره‌ها، پاتوق‌ها، مساجد و کلیساها.

داستان، درباره‌ی تضاد، جبر و ایمان است. داستان درباره‌ی تسلیم شدن و بندگی است. داستان، درباره‌ی آدم‌هاست. آدم‌هایی که مانند مرجان که کل هدف زندگی‌شان را، روی یک حادثه برنامه‌ریزی می‌کنند و وقتی آن حادثه و واقعه به هر دلیلی درست پیش نمی‌رود یا انجام نمی‌شود، خالی می‌شوند و زندگی‌شان از معنا تهی می‌شود.

آن موقع است دست به دامان روزمرگی می‌شوند. مانند مرجان که فقط ابزار تنهایی‌اش، تلویزیون است. آدم‌ها و زن‌های داخل تلویزیون را می‌بیند و آنها را زیر نظر می‌گیرد.

خانم‌هایی که برای خودشان وقت می‌گذرانند. ورزش می‌کنند. برنامه رژیم غذایی دارند. سبک زندگی و تغذیه سالم دارند. به زیبایی و تفریح خود می‌رسند. زنانِ مستقلی که به فرزند و همسر نیاز ندارند. مردی بالای سرشان نیست. نه پدر و نه شوهر. دست‌شان در جیب‌شان است و به پول پدر و شوهر نیاز ندارند. آزادانه سیگار می‌کشند و آبجو مصرف می‌کنند؛ و گاهی دست در بازوی معشوقه‌ی موقت قهقهه می‌زنند.

اینجاست که خواننده شاهد تضاد در زندگی آدم‌هاست. تضاد در تفکر. تضاد در رفتار و تضاد در آرمان‌های زندگی!

داستان «پله‌پله تنهایی»، آنچنان داستانِ بدی نیست. شاید گفت متوسط. از یک جایی به بعد تکراری می‌شود. شاید خیلی از خواننده‌ها از خواندنِ این کتاب لذت نبرند و برای‌شان لذت‌بخش نباشد؛ و یا اینکه وقتی کتاب را تمام می‌کنیم، احساس می‌کنی: «یک چیز کم است.»!

زبان و روایت داستان آرام و زیباست. ترجمه‌اش خوب است. شاید با خواندنِ این کتاب افسرده و ناامید شویم و این هدف نویسنده است تا با شخصیت داستان همذات‌پنداری کنیم.

داستان «پله‌پله تنهایی»، داستانِ یک زنِ ناامید و غمگین را ترسیم می‌کند.

#مصطفی_بیان سه‌شنبه ۱٠ تیر ۱۴٠۴

@Simurgh_Dastan
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🚨 #اطلاعیه کمتر از ۵ روز باقی‌ست!

✍️ مهلت ارسال داستان برای شرکت در «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» تا تاریخ #یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴٠۴ (۶ جولای ۲٠۲۵) است. (این تاریخ تمدید نخواهد شد)

🖇 متن کامل فراخوان: 👇

https://simurgh-dastan.blogfa.com/post/508

@Simurgh_Dastan
#گزارش_تصویری از نشست انجمن کتاب سیمرغ.

🖇 چهارصدوبیست‌وهشتمین نشست از سلسله جلساتِ هفتگی انجمن کتاب سیمرغ اختصاص یافت به «شب سرای شاهینر»، نویسنده‌ی معاصر ترکیه؛ با حضور مصطفی بیان و مریم حسینی.

🖇 این نشست، شامگاه سه‌شنبه ۱٠ تیر ماه در موسسه مهرآیین برگزار شد. در این نشست ادبی، مصطفی بیان درباره‌ی رمانِ «پله‌پله تنهایی» و مریم حسینی درباره‌ی رمان «اولکر آبلا» صحبت کردند.

#سرای_شاهینر

@Simurgh_Dastan
🚨 #اطلاعیه مهلت ارسال داستان تا ساعت ۲۴ یکشنبه ۱۵ تیر ماه است.

✍️ مهلت ارسال داستان برای شرکت در «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» تا تاریخ #یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴٠۴ (۶ جولای ۲٠۲۵) است. (این تاریخ تمدید نخواهد شد)

🖇 متن کامل فراخوان:  👇

https://simurgh-dastan.blogfa.com/post/508

@Simurgh_Dastan
🚨 #اطلاعیه پایان مهلت ارسال داستان برای شرکت در هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ

✍️ مهلت ارسال داستان برای شرکت در «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» ساعت ۲۴ #یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴٠۴ (۶ جولای ۲٠۲۵) به پایان رسید.

منتظر اطلاعیه‌های بعدی باشید.

باسپاس
دبیرخانه هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ
دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴٠۴

#هفتمین_جایزه_داستان_سیمرغ

@Simurgh_Dastan
🍀 تندیس جایزه داستان سیمرغ.

#هفتمین_جایزه_داستان_سیمرغ

@Simurgh_Dastan
رقابت ۶٠٠ نویسنده از ۹ کشور جهان در هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ

🖇 مهلت ارسال داستان برای شرکت در «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ»، یکشنبه ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۴ به پایان رسید.

در این مرحله، ۶۰۰ نویسنده از داخل و خارج از کشور داستان ارسال کردند. که بیشترین داستان‌ها به ترتیب از استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، گیلان، خوزستان و کرمانشاه ارسال شده است. همچنین از کشورهای آمریکا، کانادا، آلمان، استرالیا، سوئد، اتریش، امارات و افغانستان داستان‌هایی به دبیرخانه این جایزه ادبی رسیده است.

مرحله اول داوری داستان‌های ارسالی به «هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ» آغاز شده و پیش‌بینی شده است که در نیمه اول شهریور ماه، اسامی راه یافتگان به مرحله نیمه پایانی این جایزه ادبی اعلام شود.

جایزه ادبیِ مستقل و مردمیِ «داستان سیمرغ» از سال ۹۴ به ابتکار «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» و با مشارکت بخش خصوصی پایه‌گذاری شد و هدف از برگزاری این جایزه ادبی، کشف، معرفی و تولید آثار خلاق و برتر داستانی است.

«هفتمین جایزه داستان سیمرغ» در دو بخش ملی (ویژه نویسندگان فارسی زبان) و منطقه‌ای (ویژه نویسندگان نیشابوری) و با حضور شش داور مطرح کشوری برگزار می‌شود.

داستان‌های رسیده در دو مرحله داوری می‌شوند و اسامی داستان‌های رسیده به مرحله دوم، پیش از داوری نهایی در وبلاگ، اینستاگرام و کانال تلگرامی «انجمن داستان سیمرغ نیشابور» با آدرس Simurgh_Dastan منتشر خواهد شد. در این دوره، سه داور در بخش هیئت انتخاب و سه داور در بخش هیئت داوری حضور دارند. در بخش هیئت انتخاب، سه نویسنده و صاحب نظر در زمینه ادبیات ­داستانی و نقد ادبی از نیشابور و خراسان رضوی حضور دارند و در بخش هیئت داوری از سه نویسنده مطرح کشوری دعوت شده است.

برای رعایت عدالت در داوری‌های اولیه و نهایی و نیز رفع هر گونه شائبه‌ای، آثار به صورت کدبندی شده در اختیار داوران قرار گرفته است و تا هنگام داوری نهایی، هیچکس از هویت نویسندگان آثار برتر، اطلاعی نخواهد داشت.

بر اساس فراخوان، جوایز این جایزه ادبی در بخش ملی، تندیس سیمرغ و جایزه ۲۰ میلیون تومانی به نفر برگزیده تعلق گرفته و به سه نفر شایسته تقدیر نیز لوح تقدیر و یک میلیون تومان اعطا می‌شود همچنین در بخش منطقه‌ای (ویژه نویسندگان نیشابوری) به نفر برگزیده تندیس سیمرغ و ۱۰ میلیون تومان تعلق گرفته و به سه نفر شایسته تقدیر نیز لوح تقدیر و یک میلیون تومان اهدا می‌شود.

دبیرخانه هفتمین دوسالانه جایزه داستان سیمرغ نیشابور.

#هفتمین_جایزه_داستان_سیمرغ

@Simurgh_Dastan
2025/07/08 00:34:21
Back to Top
HTML Embed Code: